Ukrajina

Post Reply
jefferson

#15251 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

...a da li ti je shizofreno mahanje epruvetom za govornicom UN kao dokazom o Sadamovom posjedovanju oružja za masovno unistavanje?...ako cilj opravdava sredstvo onda ništa nije nemoguće...
Naravno da je sizofreno.
Samo znas u cemu je razlika.
Amerikanci su priznali da su se zajebali, da su gurali tu trvdnju iako ej UN rekao suprotno.
Rusi nema teorije da ce reci da su oni, pa 10 god su se pravili gluhi u vezi KLA007, sto je jos smjesnije bilo.
Challenger__

#15252 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Bodkin wrote: ja sam rekao zasto mislim da nema sanse o bombi u avionu

1. moralo bi se desiti u amsterdamu gdje su mjere sigurnosti poprilicne
2. broj ljudi ukljucenih u to bi trebao biti poprilican i tesko da ne bi procurilo
3. pretpostavka je da je zapad to napravio jel tako?
4. ako je zapad napravio, rusi su ti koji imaju pristup olupini i mjestu pada. dakle u roku od odmah bi dokazali svijetu da su zapadnjaci postavili bombu u civilni avion

ajde ti meni sad daj kontrargument koji bi objasnio bombu u avionu
"Zapad" je apstraktni pojam i u ovoj situaciji nemamo "zapad" kao zainteresovanu stranu. Zainteresovane strane za političku kapitalizaciju ove nesreće su:

1. američka administracija;
2. americka marionetska vlada u Kijevu
3. RF i pobunjenici na jugoistoku

SAD i njihove službe imaju kapacitete da podmetnu bombu u Amsterdamu, oni jesu zainteresovana strana u ovom konfliktu i zato se ta opcije ne treba odbaciti.

KLJUČNE RIJEČI: Mogu, zainteresovani, ne treba odbaciti mogućnost.
Challenger__

#15253 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Znači, UOPŠTE NE TVRDIM DA JESU, nego da je i ta opcija "otvorena" dok se ne utvrdi puna istina.

Ni manje, ni više.

______
jefferson

#15254 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

Challenger__ wrote:

2. broj ljudi ukljucenih u to bi trebao biti poprilican i tesko da ne bi procurilo
4. ako je zapad napravio, rusi su ti koji imaju pristup olupini i mjestu pada. dakle u roku od odmah bi dokazali svijetu da su zapadnjaci postavili bombu u civilni avion

"Zapad" je apstraktni pojam i u ovoj situaciji nemamo "zapad" kao zainteresovanu stranu. Zainteresovane strane za političku kapitalizaciju ove nesreće su:

SAD i njihove službe imaju kapacitete da podmetnu bombu u Amsterdamu, oni jesu zainteresovana strana u ovom konfliktu i zato se ta opcije ne treba odbaciti.

Mnoge sluzbe na sviejtu imaju mogucnosti da podmetnu bombu.
Medjutim, iste te mnoge sluzbe znaju vrlo dobro da bi se to saznalo vrlo brzo.
Ali, jok, bolje je drzati se teorija zavjere, covjek se bolje osjeca jbg.
Bodkin

#15255 Re: Ukrajina

Post by Bodkin »

Challenger__ wrote:

recimo da je CIA sto bi pokrilo tacke 1 i 2. kako bi objasnio cinjenicu da rusi jos nisu izasli u javnost sa dokazima? jer SIGURNO bi istragom utvrdili da je bomba eksplodirala u avionu. dakle PO MENI je to najmanje vjerovatna opcija
Kaligula I

#15256 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

...zanima me ko je duzan platit odstetu avio kompaniji i je li to uobičajeno?...najvjerovatnije neće niko, jer 'Malezija airlines' nije velika svjetska kompanija...da jeste Ukrajina bi to morala platit bez obzira ko je srušio avion...
Challenger__

#15257 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

Ali, jok, bolje je drzati se teorija zavjere, covjek se bolje osjeca jbg.
Samo zlonamjeran papak sve otvorene opcije u istražnoj fazi može zvati "teorijom zavjere".

_____
Bodkin

#15258 Re: Ukrajina

Post by Bodkin »

Kaligula I wrote:...zanima me ko je duzan platit odstetu avio kompaniji i je li to uobičajeno?...najvjerovatnije neće niko, jer 'Malezija airlines' nije velika svjetska kompanija...da jeste Ukrajina bi to morala platit bez obzira ko je srušio avion...
osiguravajuca kuca. kakva ukrajina
vivaldi

#15259 Re: Ukrajina

Post by vivaldi »

Cyrax wrote:Onu budalu koja ih je poslala tom rutom na dozivotnu robiju poslati.
Cisti idiotizam. :-)
ma mnogi su vjesanje zasluzili jer od ovoga sto i sami mozemo vidjeti i cuti je hrpa toga za rubriku vjerovali ili ne - od aviona koji lete dva sprata iznad borbenih aviona usred visemjesecnih borbenih dejstava, preko gologuzih seljaka koji pred milion kamera cerupaju avion ko telecu kost, leseva koji trunu u prastarom vozu, lika koji pred kmaerama nosa crnu kutiju koja poslije misteriozno nestane, live pres konfrenecije u washingtonu gdje ljigavi americki novinari par sati nakon vijeti portparolu pentagona svako pitanje postavljaju sa putin i prorašn separatist i gdje niko od njih 20 ni u sali ne postavi pitanje da li postoji 0,001 sanse da je mozda ukrajina oborila (jebemu uvidjaj u benignoj saobracnj nesreci traje sat,dva), do "jebem te u zdrav mozak" kerija koji kaze da je jedan od dva dokaza, pored toplinskog traga rakete, autetntican snimak onih prorusa u kojem se cuje da oni blage veze nemaju sta su pogodili, a keri optuzuje putina (ko da su mu samo autenticnost glasova potvrdili, bez prevoda na engleski) , pa do ovog drugog snimka koji je nastao dan poslije prvog za koji cijel svijet zna, u kojem rus i prorus pricaju toliko otvoreno da sam samo cekao da svoje maticne brojeve izdiktiraju---
mirsek

#15260 Re: Ukrajina

Post by mirsek »

jefferson wrote:
...a da li ti je shizofreno mahanje epruvetom za govornicom UN kao dokazom o Sadamovom posjedovanju oružja za masovno unistavanje?...ako cilj opravdava sredstvo onda ništa nije nemoguće...
Naravno da je sizofreno.
Amerikanci su priznali da su se zajebali, da su gurali tu trvdnju iako ej UN rekao suprotno.
Rusi nema teorije da ce reci da su oni, pa 10 god su se pravili gluhi u vezi KLA007, sto je jos smjesnije bilo.
E jbg.
Zvanicno su priznali i potpisali dokument o srusenom iranskom civilnom avionu tek 1996. godine.
8 godina poslije incidenta.
A da ne govorim da su srusili civilni avion u iranskom zracnom prostoru sa broda a stiteci kao brod i tvrdeci da su mislili da je u pitanju lovac F14 a koji uopste nije imao antibrodske rakete u svom arsenalu.
Duplo gora situacija nego ovo sad u ukrajini.
I sta je bilo .
Nista.
Last edited by mirsek on 22/07/2014 01:07, edited 1 time in total.
sumirprimus

#15261 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

jefferson wrote:
sumirprimus wrote:Eno slicica na guardianu,izbusenog dijela trupa....pa sami prosudjujte....
Ma ja, ta slika je vec drugi dan bila dostupna.
Ali eto, akda se vec teoretise.
Onolike rupe samo moze velika raketa koja je eksplodirala blizu da ostavi.
Ja i u odgovoru dole,tip veli izgleda ko pogodak raketom,al ne na tom mjestu...al njlogicniji odgovor je da je avion oboren raketom,e sad ko i da li su se zajebali....al opet ameri jedvadocekali da razapnu putina,pa i ovo odugovlacenje sa istragom,zrtvama....
jefferson

#15262 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

Kaligula I wrote:...zanima me ko je duzan platit odstetu avio kompaniji i je li to uobičajeno?...najvjerovatnije neće niko, jer 'Malezija airlines' nije velika svjetska kompanija...da jeste Ukrajina bi to morala platit bez obzira ko je srušio avion...
Avion je osiguran, ne boj se.
Kaligula I

#15263 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

...priznaju li Ukrajinci da su imali SU 25 u blizini MH17?...ja mislim da su duzni, u cilju istine, da odgovore na to pitanje...ako izvrdavaju onda imaju oraha u džepu...
jefferson

#15264 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

sumirprimus wrote:
jefferson wrote:
sumirprimus wrote:Eno slicica na guardianu,izbusenog dijela trupa....pa sami prosudjujte....
Ma ja, ta slika je vec drugi dan bila dostupna.
Ali eto, akda se vec teoretise.
Onolike rupe samo moze velika raketa koja je eksplodirala blizu da ostavi.
Ja i u odgovoru dole,tip veli izgleda ko pogodak raketom,al ne na tom mjestu...al njlogicniji odgovor je da je avion oboren raketom,e sad ko i da li su se zajebali....al opet ameri jedvadocekali da razapnu putina,pa i ovo odugovlacenje sa istragom,zrtvama....
Pa normalno, definicija politike je: Ko dobije nesto za sta se zalaze, u odredjeno vrijeme odredjenim sredstvima.
Ovdje je Putin ispo amater, ovi su samo se uvatili za pruzen kolac.
jefferson

#15265 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

Kaligula I wrote:...priznaju li Ukrajinci da su imali SU 25 u blizini MH17?...ja mislim da su duzni, u cilju istine, da odgovore na to pitanje...ako izvrdavaju onda imaju oraha u džepu...
Ako je bio Su-25 u tom podrucju, nije mogao biti blizu.
Vec smo diskutovali, SU-25 kojeg ima UA nema taj plafon leta.
Cyrax

#15266 Re: Ukrajina

Post by Cyrax »

vivaldi wrote:
Cyrax wrote:Onu budalu koja ih je poslala tom rutom na dozivotnu robiju poslati.
Cisti idiotizam. :-)
ma mnogi su vjesanje zasluzili jer od ovoga sto i sami mozemo vidjeti i cuti je hrpa toga za rubriku vjerovali ili ne - od aviona koji lete dva sprata iznad borbenih aviona usred visemjesecnih borbenih dejstava, preko gologuzih seljaka koji pred milion kamera cerupaju avion ko telecu kost, leseva koji trunu u prastarom vozu, lika koji pred kmaerama nosa crnu kutiju koja poslije misteriozno nestane, live pres konfrenecije u washingtonu gdje ljigavi americki novinari par sati nakon vijeti portparolu pentagona svako pitanje postavljaju sa putin i prorašn separatist i gdje niko od njih 20 ni u sali ne postavi pitanje da li postoji 0,001 sanse da je mozda ukrajina oborila (jebemu uvidjaj u benignoj saobracnj nesreci traje sat,dva), do "jebem te u zdrav mozak" kerija koji kaze da je jedan od dva dokaza, pored toplinskog traga rakete, autetntican snimak onih prorusa u kojem se cuje da oni blage veze nemaju sta su pogodili, a keri optuzuje putina (ko da su mu samo autenticnost glasova potvrdili, bez prevoda na engleski) , pa do ovog drugog snimka koji je nastao dan poslije prvog za koji cijel svijet zna, u kojem rus i prorus pricaju toliko otvoreno da sam samo cekao da svoje maticne brojeve izdiktiraju---
Sve se ja slazem sa tobom. Klasicno takmicenje u pisanju u dalj.
Ko, kako i zasto je oborio taj avion nikad se nece saznati. U to sam siguran 100%

Sto se cerupanja mrtvih tice...istocnoevropski vojnici, pored alkoholisanja poznati su po kokosarenju i sitnoj pljacki. To im je srednjovijekovno naslijedje.
Meni su oni mentalno zdraviji od Kerija, Obume, britanskih tabloida i ostalih. :-)
apsidejzi

#15267 Re: Ukrajina

Post by apsidejzi »

Challenger__ wrote:Znači, UOPŠTE NE TVRDIM DA JESU, nego da je i ta opcija "otvorena" dok se ne utvrdi puna istina.

Ni manje, ni više.

______
A puna istina se nikada utvrditi nece tako da je i u ovom slucaju kao i u onom prethodnom pojeo vuk magarca...
sumirprimus

#15268 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

Kaligula I wrote:...priznaju li Ukrajinci da su imali SU 25 u blizini MH17?...ja mislim da su duzni, u cilju istine, da odgovore na to pitanje...ako izvrdavaju onda imaju oraha u džepu...
A sta je po tebi zivota ti blizina?2 3 4 5km,pa ne gadja se objekat na 10 km prackom,sta vam je ba vise?
sumirprimus

#15269 Re: Ukrajina

Post by sumirprimus »

jefferson wrote:
Ako je bio Su-25 u tom podrucju, nije mogao biti blizu.
Vec smo diskutovali, SU-25 kojeg ima UA nema taj plafon leta.
Ne razbijaj iluzije,ako kazu da ima onda ima da ima... :mrgreen:
mirsek

#15270 Re: Ukrajina

Post by mirsek »

jefferson wrote:
Ukrajinci imaju stare ruske verzije, iste verzije koje su makedonci imali itd. Rusi su modernizirali neke SU-25 (ne cijelu flotu).
S obzirom na motore, SU-25 bi mogao doseci 10KM, ali i to je samo ova nova verzija. Ali to je opet "cist" avion.
I MIG-21 moze da leti oko 2,200km/h. ALi kada mu postavis dvije rakete, te jedan pdovjesni rezervoar goriva (jer 2.8t goriva koliko nosi u unutrasnjim spremnicima traje u najboljem slucaju 62 minute i to kod BIS verzije) moze da leti najvise 1600km/h.
SU-25 iso tako bi teoretski mogao letiti 975km/h, ali na nivou mora gdje motori razvijaju maksimalnu snagu usljed gustoce zraka.
Na 10,000km ti motori ne motu isporuciti punu snagu, tako da je to apsolutni maksimalni plafon leta u idealnim uslovima.
Kaos to je plafon leta MIG-21 19,000m ali SAMO u idealnim uslovima.
Razloge je taj sto SU-25 ne treba da leti na toj visini. Zato i kabina nije pod pritiskom jer taj avion nije namjenjen tim zadacima,s to ostavlja prostora da se umjesto potrebnih uredjaja za odrzavanje pritiska, tj prostor iskoristi za dupli 30mm top, za oklop od titanijuma i slicno.
Cak su i Rusi rekli da SU-25 moze doci do 10,000m a ne da je to tako lako izvodivo.
Inace, cak i da je pilot dosao do 7000m, tesko bi bilo oboriti avion na toj razdaljini tek tako. Ne zaboravi, SU-25 nema radar,
a i ako ej UA htjela da obori taj avion da bi eto svijet se okrenuo protiv Rusa, to bi bilo zadnje rjesenje, jer je vrlo lako utvrditi da li je srusen BUK-om ili raketom tipa R-60
.
Prvo, zar na nivou mora nije najveci otpor zraka bas zbog te gustoce ?
Kako je onda moguce ostvariti najvecu mogucu brzinu na nivou mora ?
Drugo, kako onda nisani i zakljuca metu ako nema radar ?
Challenger__

#15271 Re: Ukrajina

Post by Challenger__ »

apsidejzi wrote:A puna istina se nikada utvrditi nece tako da je i u ovom slucaju kao i u onom prethodnom pojeo vuk magarca...
Saznaće se. Prije ili kasnije. Kad-tad.
vivaldi

#15272 Re: Ukrajina

Post by vivaldi »

Cyrax wrote:Ko, kako i zasto je oborio taj avion nikad se nece saznati. U to sam siguran 100%
pa moguce je dace javnost i jedni i drugi bombardovat teroijama, kombinacijama pravih i fake dokaza i cinjenica...pa ljudi i dan dan teoretisu o napadima u nju jorku, a kamoli o ovome

ma veliki znaju sta se desilo odavno, u to nema sumnje, ali je vrlo moguce da to ne smiju janvo prezentovati ili dokumentovati jer bi time obznaili ili neku vojnu tajnu, izvor, spijuna, lokaciju ili nesto sl, a to je onda idelaan prostor za supljiranje i teoretisanje
Hajlac

#15273 Re: Ukrajina

Post by Hajlac »

jefferson wrote:
Naravno da je sizofreno.
:lol:

Nisu oni SE-SEBE zajebali haveru već iračku državu/društvo/narod, a uz njih i ostatak svijeta koji je odlučivao u UN-u, od decenijskih sankcija(nakon što su sami Sadama nafurali da napadne Kuvajt) pa do agresije - ubijeno jedno milion djece...danas tiho crpe naftu brzinom kakva nikad ranije nije zabilježena na iračkim bušotinama.

Vidi se da si se fino asimilirao među jenkije :run:
jefferson

#15274 Re: Ukrajina

Post by jefferson »

mirsek wrote:
jefferson wrote:
Ukrajinci imaju stare ruske verzije, iste verzije koje su makedonci imali itd. Rusi su modernizirali neke SU-25 (ne cijelu flotu).
S obzirom na motore, SU-25 bi mogao doseci 10KM, ali i to je samo ova nova verzija. Ali to je opet "cist" avion.
I MIG-21 moze da leti oko 2,200km/h. ALi kada mu postavis dvije rakete, te jedan pdovjesni rezervoar goriva (jer 2.8t goriva koliko nosi u unutrasnjim spremnicima traje u najboljem slucaju 62 minute i to kod BIS verzije) moze da leti najvise 1600km/h.
SU-25 iso tako bi teoretski mogao letiti 975km/h, ali na nivou mora gdje motori razvijaju maksimalnu snagu usljed gustoce zraka.
Na 10,000km ti motori ne motu isporuciti punu snagu, tako da je to apsolutni maksimalni plafon leta u idealnim uslovima.
Kaos to je plafon leta MIG-21 19,000m ali SAMO u idealnim uslovima.
Razloge je taj sto SU-25 ne treba da leti na toj visini. Zato i kabina nije pod pritiskom jer taj avion nije namjenjen tim zadacima,s to ostavlja prostora da se umjesto potrebnih uredjaja za odrzavanje pritiska, tj prostor iskoristi za dupli 30mm top, za oklop od titanijuma i slicno.
Cak su i Rusi rekli da SU-25 moze doci do 10,000m a ne da je to tako lako izvodivo.
Inace, cak i da je pilot dosao do 7000m, tesko bi bilo oboriti avion na toj razdaljini tek tako. Ne zaboravi, SU-25 nema radar,
a i ako ej UA htjela da obori taj avion da bi eto svijet se okrenuo protiv Rusa, to bi bilo zadnje rjesenje, jer je vrlo lako utvrditi da li je srusen BUK-om ili raketom tipa R-60
.
Prvo, zar na nivou mora nije najveci otpor zraka bas zbog te gustoce ?
Kako je onda moguce ostvariti najvecu mogucu brzinu na nivou mora ?
Drugo, kako onda nisani i zakljuca metu ako nema radar ?
Prvo, gustoca zraka jeste veca na NM, ali gubitak snage motora je daleko veci na 10KM. Npr. MIG-21 razvija najvecu brzinu na 11,000KM jer je motor strasno jak, te kada racunas gustocu zraka, dobijes na toj visini maksimalnu brzinu.
Kod SU-25 motori nisu toliko jaki kao kod MIG-21, te on moze postici brzinu na NM upravo jer tada motori razvijaju najvecu snagu.
Jbg, kod SU-25 su bitnije karakteristike na niskim visinama, i tako je projektovan.
Ne zaboravi, Su-25 nema naknadno sagorjevanje, MIG-21 ima, te zbog toga moze takvu brzinu razviti na 11KM.
Ima nisanski radar, tj. kada meta udje u zonu, on mu da znak putem crvene lampice. Ali to je izrazito rudimentaran radar, i za nisanjenje je potrebno veliko iskustvo.
U JNA jedan pilo je morao 4 puta manevar praviti da bi usao u zonu sa MIG-21 sa takvim radarom da bi srusio spijunski balon, koji je bio stacionirana meta. I na kraju nije uspio.
Kaligula I

#15275 Re: Ukrajina

Post by Kaligula I »

...što reći na to da su rute prepravljane...prethodni letovi su išli preko Azovskog mora (bar je tako bilo iscrtano)...sada je to izmijenjeno...

http://www.advance.hr/vijesti/napetosti ... oni-dosli/

...zašto je promjenjena ruta i ko je krivac? Ili se stvarno radilo o avanturističnoj avio liniji.
Oboreni let:
http://flightaware.com/live/flight/MAS1 ... /EHAM/WMKK
Prethodni letovi:
Post Reply