Liverpool FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
todd_smith
#15251 Re: Liverpool FC
karaj ighalo ne vadi momce
- ultima_palabra
#15253 Re: Liverpool FC
Ko je ovaj Zvonko Bogdan, gdje njega iskopase?
-
frontmen
#15254 Re: Liverpool FC
Bogdan se makar iskupio sa odbranom čistog gola što ne možemo reći za ostatak odbrane.ultima_palabra wrote:Ko je ovaj Zvonko Bogdan, gdje njega iskopase?
-
Mustang1
#15255 Re: Liverpool FC
E jest se i iskupio u pm.
-
Nadzorna_ploca
#15256 Re: Liverpool FC
Klopp je mnogo mocan lik, vjerujem da je dosta neutralnih posmatraca pocelo gotiviti klub zbog njega ali on ima velikih problema sa losim igrackim kadrom i selekcijom. Ako nesto zeli da napravi mislim da ce mu trebati 5-6 novih igraca i cijela ova sezona da se izdefinise ko ostaje kod njega ko ne. Liverpool nema nijednog igraca svjetske klase, sve goli prosjek.
- Bianconeri1988
#15257 Re: Liverpool FC
Ma kad im neki Henderson voli kolo u veznom redu sve govori o kakvim igračima se radi.
-
missko
#15258 Re: Liverpool FC
Od svih krampi onaj Sakho je najveca
- BHF_Manijak
#15259 Re: Liverpool FC
Nadam se da ce sad promjeniti misljenje u vezi (ne)dovodjenja igraca u januaru. 
- Towelie
#15260 Re: Liverpool FC
Ne moze pita od govana. Kad dodju igraci koji valjaju cemu onda mozemo i ocekivati neke rezultate.
- AmiĐa_Idriz
#15261 Re: Liverpool FC
Džaba Klopu i taktike i sve živo kad se prave početničke greške. Rodgers i komitet nas zaviše u crno sa svojim retardiranim transferima. Meni 80% ovih igrača ne zaslužuju profesionalni ugovor. Sreća pa imamo pametnog lika na klupi inače...
- Edin H.
#15262 Re: Liverpool FC
Madjarska haveru, a ljudi prestali igrati lopte od Ferenca Puskasaultima_palabra wrote:Ko je ovaj Zvonko Bogdan, gdje njega iskopase?
Istina branio je za one levate sto su ispali iz lige, Bolton i dobro brani penale.
- Zmijuga loma
#15263 Re: Liverpool FC
Ne valjaju igrači, Klopp jednostavno nema kvalitet u ekipi da se suprostavi takvim fudbalskim veličinama koje igraju za Watford. 
- Šibicar
#15264 Re: Liverpool FC
Zmijuga loma wrote:Ne valjaju igrači, Klopp jednostavno nema kvalitet u ekipi da se suprostavi takvim fudbalskim veličinama koje igraju za Watford.
- Gandalf
#15265 Re: Liverpool FC
Klopp je u nekoj drugoj ligi u nekim prošlim vremenima bio šampion, respect zaista prema tim rezultatima. U Engleskoj neće napraviti ama baš ništa, forsira najgoru taktiku za trenutni igrački kadar, na terenu nema niti jednog napadača/krilo/krilnog napadača a on igra igra sa trojicom u vrhu, sva trojica ofanzivni vezni, ni blizu niti jedan nije poziciji krila/krilnog napadača.
Kao prvo pojačanje navodi se nekakav Grujić iz nekakve C. Zvezde, kluba koji je za jedno 20% jači ( ako je i toliko ) od brljotina iz naše lige. Da stvar bude nelogičnija u rosteru imamo 8 CMF/DMF igrača od kojih samo dvojica vrijede nešto ( Henderson i Can ) ostali gluho bilo ( Leiva, Allen dvije panjine, premladi i nedokazani Rossiter i Branagan, te još mlađi i nedokazaniji Alan i Chirivella ). Zaista ne shvatam potrebu za devetim veznjakom u rosteru i već evo petim wunderkindom na sredini terena kojem fali još samo boba da bude Yaya Toure. Wunderkindova po posudbama LFC ima jedno dvadesetak razbacanih po znanim i neznanim klubovima Engleske i manje više svi su nebitni u pozajmljenim klubovima, ali eto nešto što nije upalilo nikako do sada upaliće na ovom novom brnjaku iz Jelen lige.
Klubu su potrebna prava pojačanja ( 6 igrača u polju i golman ) da bi mogao razmišljati samo u plasmanu u LP, sa "pojačanjima" kao do sada i Micky Mouse Kup je nedostižan. Pravo pojačanje na sredini terena bi bio neko ko je već bolji igrač od Cana i Hendersona, a ne neko ko je vjerovatno lošiji i od Alenna.
Zaista ne vidim da LFC može sa Kloppom ostvariti bilo kakav napredak, bolji trener od Brendana bi već skontao limite ekipe i našao kakvu takvu formaciju u kojima mu neće svaka drugoligaška ohrdina razbijati ekipu na proste faktore u svakoj utakmici, on i dalje pokazuje tvrdoglavost i forsira da se pita od jabuka pravi od krušaka, ama ne ide i zdravo. Ako nekome nije jasno, Chelsea i Man Citya smo dobili kao rezultat pozitivnog šoka zbog smjene trenera, već uobičajene pojave u fudbalskome svijetu, nije tu bila nikakva genijalnost novog managera u pitanju, ne zavaravajte se.
Brendanova parola je bila : "Pokazali smo karakter". Kloppove floskule će biti : " Liverpool Way, vjerujemo, nadamo se " i sl. sanjarske utopije.
Klopp nas lagano vodi prema borbi za opstanak, mene neće zavarat' držanje za ruke pred Kopom, grimase na klupi, lude izvale na presicama, prilično sumoran rezime, ali mi je već puna kapa nadanja, vjerovanja, utopijskih bajki, moralnih pobjeda.
Za kraj mog crnog i depresivnog traktata malo crnog humora : " Brendane, vrati se "!
Kao prvo pojačanje navodi se nekakav Grujić iz nekakve C. Zvezde, kluba koji je za jedno 20% jači ( ako je i toliko ) od brljotina iz naše lige. Da stvar bude nelogičnija u rosteru imamo 8 CMF/DMF igrača od kojih samo dvojica vrijede nešto ( Henderson i Can ) ostali gluho bilo ( Leiva, Allen dvije panjine, premladi i nedokazani Rossiter i Branagan, te još mlađi i nedokazaniji Alan i Chirivella ). Zaista ne shvatam potrebu za devetim veznjakom u rosteru i već evo petim wunderkindom na sredini terena kojem fali još samo boba da bude Yaya Toure. Wunderkindova po posudbama LFC ima jedno dvadesetak razbacanih po znanim i neznanim klubovima Engleske i manje više svi su nebitni u pozajmljenim klubovima, ali eto nešto što nije upalilo nikako do sada upaliće na ovom novom brnjaku iz Jelen lige.
Klubu su potrebna prava pojačanja ( 6 igrača u polju i golman ) da bi mogao razmišljati samo u plasmanu u LP, sa "pojačanjima" kao do sada i Micky Mouse Kup je nedostižan. Pravo pojačanje na sredini terena bi bio neko ko je već bolji igrač od Cana i Hendersona, a ne neko ko je vjerovatno lošiji i od Alenna.
Zaista ne vidim da LFC može sa Kloppom ostvariti bilo kakav napredak, bolji trener od Brendana bi već skontao limite ekipe i našao kakvu takvu formaciju u kojima mu neće svaka drugoligaška ohrdina razbijati ekipu na proste faktore u svakoj utakmici, on i dalje pokazuje tvrdoglavost i forsira da se pita od jabuka pravi od krušaka, ama ne ide i zdravo. Ako nekome nije jasno, Chelsea i Man Citya smo dobili kao rezultat pozitivnog šoka zbog smjene trenera, već uobičajene pojave u fudbalskome svijetu, nije tu bila nikakva genijalnost novog managera u pitanju, ne zavaravajte se.
Brendanova parola je bila : "Pokazali smo karakter". Kloppove floskule će biti : " Liverpool Way, vjerujemo, nadamo se " i sl. sanjarske utopije.
Klopp nas lagano vodi prema borbi za opstanak, mene neće zavarat' držanje za ruke pred Kopom, grimase na klupi, lude izvale na presicama, prilično sumoran rezime, ali mi je već puna kapa nadanja, vjerovanja, utopijskih bajki, moralnih pobjeda.
Za kraj mog crnog i depresivnog traktata malo crnog humora : " Brendane, vrati se "!
-
Mustang1
#15266 Re: Liverpool FC
Ja sam samo prve dvije utakmice Kloppa pratio. Vidio sam na sta ce liciti igra kod njega ali sam i vidio da ovi igraci to ne mogu. Ocekivao sam vise od Bentekea i Firminha. Nakon te dvije utakmice pratim pomalo. Ovu danas sam cackao tablet i pratio. Isto kao sto sam i Brendanove pred njegov odlazak pratio. Ne isplati se nervirati dok se tim ne procisti. Ja ocekujem sad na zimu bar 2 igraca iz Dortmunda i 4-5 iz BundesLige. Ne bi me cudilo da iz drugih liga i ne kupuje. On ce sad htjeti vjerovatno nesto provjereno za sta zna da je kvalitet. Nece htjeti lutati sa kupovinama i riskirati. To mozda na ljeto.
- vicious
#15267 Re: Liverpool FC
Ma pustio Klopp ovo zato što su Watford žuto-crni 
- vicious
#15268 Re: Liverpool FC
Eno Subotić i Ramos, legli bi ko budali šamarMustang1 wrote:Ja sam samo prve dvije utakmice Kloppa pratio. Vidio sam na sta ce liciti igra kod njega ali sam i vidio da ovi igraci to ne mogu. Ocekivao sam vise od Bentekea i Firminha. Nakon te dvije utakmice pratim pomalo. Ovu danas sam cackao tablet i pratio. Isto kao sto sam i Brendanove pred njegov odlazak pratio. Ne isplati se nervirati dok se tim ne procisti. Ja ocekujem sad na zimu bar 2 igraca iz Dortmunda i 4-5 iz BundesLige. Ne bi me cudilo da iz drugih liga i ne kupuje. On ce sad htjeti vjerovatno nesto provjereno za sta zna da je kvalitet. Nece htjeti lutati sa kupovinama i riskirati. To mozda na ljeto.
Jbg, ovoj ekipi baš treba ful remont, ni Dortmund nije progirao čim je Klopp došao, trebale su mu jedna-dvije sezone da sve posloži pa su tako bili prvo 6. (bez plasmana u Evropu), pa 5. i onda su tek došle titule.
- zomri
#15269 Re: Liverpool FC
Te pobjede su došle upravo kao rezultat njegove taktike. Kad malo analiziraš sve visoke pobjede su došle protiv ekipa koje su komforne sa loptom u nogama i tu taj njegov kontrapressing uspijeva.Gandalf wrote: Zaista ne vidim da LFC može sa Kloppom ostvariti bilo kakav napredak, bolji trener od Brendana bi već skontao limite ekipe i našao kakvu takvu formaciju u kojima mu neće svaka drugoligaška ohrdina razbijati ekipu na proste faktore u svakoj utakmici, on i dalje pokazuje tvrdoglavost i forsira da se pita od jabuka pravi od krušaka, ama ne ide i zdravo. Ako nekome nije jasno, Chelsea i Man Citya smo dobili kao rezultat pozitivnog šoka zbog smjene trenera, već uobičajene pojave u fudbalskome svijetu, nije tu bila nikakva genijalnost novog managera u pitanju, ne zavaravajte se.
Protiv kompaktno postavljenih ekipa sa devet igrača iza lopte to ne pali i treba tražiti drugo rješenje. Za gegenpressing ne treba puno treninga; za otključati bunker wba ili crystal palacea ipak treba malo više.
-
Nadzorna_ploca
#15270 Re: Liverpool FC
Nije Klopp dovodio ove igrace. Kad covjek sebi selektira ekipu i odradi pripreme onda ga se moze kriviti za nesto. Nije frajer madjionicar, eto dobio je Citija i Celzija slucajno a ove utakmice gubi zato sto nije dobro naucio koga ima u ekipi. Hou jes nou, price za malu djecu.
Liverpoolu ce trebati vremena i vremena da izgradi ponove svoj prepoznatljivi stil igre, a to sa ovim igracima ce biti NIKAD. Remont ili bar par pojacanja u januaru inace ce cijela sezona biti toplo-ladno.
Liverpoolu ce trebati vremena i vremena da izgradi ponove svoj prepoznatljivi stil igre, a to sa ovim igracima ce biti NIKAD. Remont ili bar par pojacanja u januaru inace ce cijela sezona biti toplo-ladno.
- Gandalf
#15271 Re: Liverpool FC
sa ovakvim pojačanjima kome je i potreban težak protivnik na terenuLiverpool agree £5 million deal for midfielder Marko Grujic.
Liverpool have agreed a five-year deal for Serbian midfielder Marko Grujic, with the 19-year-old expected on Merseyside this week.
-
missko
#15272 Re: Liverpool FC
Zelko Buvac i Miki Stevic vrte lovuGandalf wrote:sa ovakvim pojačanjima kome je i potreban težak protivnik na terenuLiverpool agree £5 million deal for midfielder Marko Grujic.
Liverpool have agreed a five-year deal for Serbian midfielder Marko Grujic, with the 19-year-old expected on Merseyside this week.
- Tito_i_Partija
#15273 Re: Liverpool FC
Grujic izgleda k'o da mu je Sinan Sakic babo.
- MyTao
#15274 Re: Liverpool FC
Dijete ima 19 godina, odma kada potpise ide na posudnu negdje... on je investicija, to rade klubovi od pamtivjeka... nije ga niko doveo da igra u prvom timu. Ovako to rade svi maloveci klubovi... Chelsea ima preko dva-tri tima na posudbama... pa se svako malo desi Cortouis... Tako da se vrlo lako moze desiti da ovaj Grujic potpise I nikada ne zaigra utakmicu za Liverpool... nebi bio prvi a ni zadnji...Gandalf wrote:sa ovakvim pojačanjima kome je i potreban težak protivnik na terenuLiverpool agree £5 million deal for midfielder Marko Grujic.
Sto se tice tekme I trenutne situacije... ja sam odma na kada je Klopp dosao rekao da ovu sezonu treba otpisati I ne ocekivati previse... Ali neki su jedno vrijeme I titulu poceli spominjati
- Gandalf
#15275 Re: Liverpool FC
toplo - hladno, ili hladno - sibir
čini mi se da smo sada još gori nego sa onim otočkim levatom
oprostite što me klopomanija nije obuzela
bilo nam je bolje kada nam je bilo gore
čini mi se da smo sada još gori nego sa onim otočkim levatom
oprostite što me klopomanija nije obuzela
bilo nam je bolje kada nam je bilo gore