Fudbalski klubovi iz BiH - stare sezone

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
JOINT_1921
Vozim: odlično

#1526 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by JOINT_1921 »

Opet ce Lutvo zbunit Delaca u srijedu... :lol:
Charuga
Globalni moderator

#1527 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by Charuga »

mosa rajvosa wrote:Telad koja slijepo vjeruje lopovskoj familiji Osim na celu sa papom lopovom Ivicom kojem je zabranjeno da se bavi fudbalom godinu dana nek odjebe u skokovima od Sarajeva,Dine,Kusturice i svega vezanog za nas
Ko vas j. imate svoj tim,stadion,amawa,Lutvu,pekare i ostalo....uzivajte i kanite se nas...nismo na istim talasnim duzinama
Odmori ti malo, da ti ne naškodi zdravlju pisanje.

Isključen/a korisnik/ca iz razloga “kršenje pravila foruma, nepoštivanje upozorenja”
» mosa rajvosa

14 dana
todd_smith

#1528 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by todd_smith »

lerdi

#1529 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by lerdi »

Propust u kompletnoj priči je napravila Služba za strance a ne klubska administracija zbog toga je ovako brzo sve i završeno. Igrači su imali radne dozvole. Radna dozvola strancu koji je profesionalni sportista izdaje se na osnovu valjanog ugovora sa klubom iz BiH, a taj ugovor je valjan samu u slučaju kada taj isti stranac ima odobreno privremno boravište u zemlji. To piše u zakonu koji sam po sebi i više nego komplikovan. Dakle izdavanje radne dozvole samo po sebi povlači i to da je strancu odobren privremeni boravak u zemlji. Ipak pošto je kod nas sve komplikovano tako ni ovo nije iznimka pa kad dobiješ radnu dozvolu ti eksplicitno moraš tražiti i privremeni boravak iako ti je on već morao biti odobren jer drugačije nisi mogao ni dobiti radnu dozvolu. U slučaju dva igrača Čelika se radi o tome da oni nisu imali radnih dozvola što znači da nisu smijeli biti ni registrovani u NS za ovo proljeće. Pitanje je koliko je takvih slučajeva uopšte kod nas.

Ali koga briga bitno je ismijavati se i žmiriti na očiti javašluk u kompletnom NS i takmičenjima pod njegovim okriljem. Večeras u 18.30 pred ekrane i da gledamo naše zmajeve. Jebo ovo jer ionako takmičenje u PL nije bitno. Prati ga poneki bolesnik dok se naši zmajevi prate svugdje na svijetu i tu su pare.
Charuga
Globalni moderator

#1530 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by Charuga »

Image

Samo treba prijaviti policiji ili tužilaštvu, šupljiranjem po novinama i portalima ne postiže se ništa konkretno.
todd_smith

#1531 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by todd_smith »

Barem je sam podsvjesno priznao da zna da se namjestaju utakmice, cim kaze da nema licno dokaze, a ne da demantuje izjave. Mislim, svi znamo da postoji i da sa svake strane to ide, ali kada ti glava NSBiH takodjer suptilno alaudira :-)

Jeb`o ih Brazil, vise ce Avdija u premijama dobiti nego pola lige BiH :-)
N.N.

#1532 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by N.N. »

Ova liga ce se raspasti do Maj-a :D
nosara

#1533 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by nosara »

todd_smith wrote:Barem je sam podsvjesno priznao da zna da se namjestaju utakmice, cim kaze da nema licno dokaze
:lol:
Lakat Jebić

#1534 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by Lakat Jebić »

najbolja pravna sluzba u ligi :D a 5-6 igraca im mora do scepan polja i nazad
dno_selimovic

#1535 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by dno_selimovic »

blekicu vrati se, sve ti je halal :D
ibrakovic im u klubu sjedi i pita se nesto, oj majko mila :facepalm:
JThomas

#1536 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by JThomas »

lerdi wrote:Propust u kompletnoj priči je napravila Služba za strance a ne klubska administracija zbog toga je ovako brzo sve i završeno. Igrači su imali radne dozvole. Radna dozvola strancu koji je profesionalni sportista izdaje se na osnovu valjanog ugovora sa klubom iz BiH, a taj ugovor je valjan samu u slučaju kada taj isti stranac ima odobreno privremno boravište u zemlji. To piše u zakonu koji sam po sebi i više nego komplikovan. Dakle izdavanje radne dozvole samo po sebi povlači i to da je strancu odobren privremeni boravak u zemlji. Ipak pošto je kod nas sve komplikovano tako ni ovo nije iznimka pa kad dobiješ radnu dozvolu ti eksplicitno moraš tražiti i privremeni boravak iako ti je on već morao biti odobren jer drugačije nisi mogao ni dobiti radnu dozvolu. U slučaju dva igrača Čelika se radi o tome da oni nisu imali radnih dozvola što znači da nisu smijeli biti ni registrovani u NS za ovo proljeće. Pitanje je koliko je takvih slučajeva uopšte kod nas.

Ali koga briga bitno je ismijavati se i žmiriti na očiti javašluk u kompletnom NS i takmičenjima pod njegovim okriljem. Večeras u 18.30 pred ekrane i da gledamo naše zmajeve. Jebo ovo jer ionako takmičenje u PL nije bitno. Prati ga poneki bolesnik dok se naši zmajevi prate svugdje na svijetu i tu su pare.
zašto je služba za strance napravila propust, kad i sam priznaješ da se mora posebno tražiti privremeni boravak? pa ne donose oni zakone.

to je stvarno nevjerovatno kako vi gledate na stvari, kontrola je bila nakon utakmice koju ste pošteno izgubili, čelik najeba mnogo gore od vas, a opet je sve urota protiv vas.
ultima_palabra

#1537 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by ultima_palabra »

Lakat Jebić wrote:najbolja pravna sluzba u ligi :D a 5-6 igraca im mora do scepan polja i nazad
Postavljaju standarde u bh. fudbalu.
The 51st State

#1538 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by The 51st State »

plavi, ako si vec poostrio sankcije vezano vrijedjanje celnika kluba, valjda bi mogao reagovati i na ovog koji je i nik na tom fonu registrovao, ili si i ti forumski bakir dautbegovic?
inace, bas bi volio kad ce i vas posjetiti ili ce vam bakir dati laufa da sredite papirologiju jer bi u suprotnom mogo kjocevski na gol u kupu?
Last edited by The 51st State on 05/03/2014 11:54, edited 1 time in total.
nosara

#1539 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by nosara »

ultima_palabra wrote:
Lakat Jebić wrote:najbolja pravna sluzba u ligi :D a 5-6 igraca im mora do scepan polja i nazad
Postavljaju standarde u bh. fudbalu.
Kako li oni ove svoje sunovrate opravdavaju kod one malezijske budaletine...? :-)
JThomas

#1540 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by JThomas »

Eborg wrote:Moguće da sam i skenirao, ima par godina od toga. Ja sam radio nešto na njihovom računaru i kao što rekoh to je bilo na stolu pa sam sebi "za arhive" to snimio. Zaboravio sam to i da imam dok nisam se zarovio po folderima u koje nisam ušao godinama.

Da sam ja u Čeliku mnoge bi stvari bile bolje i ozbiljnije. Ovako ho-ruk od danas do sutra nema nafake.

Poenta je u tome da je to dokument od 2012. godine kada je Barać potpisao za Čelik. Tada su ga i prijavljivali, nema tu šta biti bajato.
i radna i boravišna na osnovu radne se izdaju na godinu dana. tek nakon mislim pet godina rada i boravka u kontinuitetu, ako ispunjavaš još uslova (znanje jezika i još stvari) možeš aplicirati za stalno. tako da to što je tad bilo ne mora ništa da znači.
Pitar sa Kariba
Location: Grad ispod Trebevića, Gdje još uvijek ima pravo dobrih priča.

#1541 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by Pitar sa Kariba »

@lerdi logika kaže:
Bez boravišne dozvole nema radne dozvole, bez radne dozvole nema ugovora o radu. Znači da su obadvojica igrala bez ugovora (pravno valjanog). Što će reč` da smo egal na tabeli. :D
lerdi

#1542 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by lerdi »

JThomas wrote:
lerdi wrote:Propust u kompletnoj priči je napravila Služba za strance a ne klubska administracija zbog toga je ovako brzo sve i završeno. Igrači su imali radne dozvole. Radna dozvola strancu koji je profesionalni sportista izdaje se na osnovu valjanog ugovora sa klubom iz BiH, a taj ugovor je valjan samu u slučaju kada taj isti stranac ima odobreno privremno boravište u zemlji. To piše u zakonu koji sam po sebi i više nego komplikovan. Dakle izdavanje radne dozvole samo po sebi povlači i to da je strancu odobren privremeni boravak u zemlji. Ipak pošto je kod nas sve komplikovano tako ni ovo nije iznimka pa kad dobiješ radnu dozvolu ti eksplicitno moraš tražiti i privremeni boravak iako ti je on već morao biti odobren jer drugačije nisi mogao ni dobiti radnu dozvolu. U slučaju dva igrača Čelika se radi o tome da oni nisu imali radnih dozvola što znači da nisu smijeli biti ni registrovani u NS za ovo proljeće. Pitanje je koliko je takvih slučajeva uopšte kod nas.

zašto je služba za strance napravila propust, kad i sam priznaješ da se mora posebno tražiti privremeni boravak? pa ne donose oni zakone.

to je stvarno nevjerovatno kako vi gledate na stvari, kontrola je bila nakon utakmice koju ste pošteno izgubili, čelik najeba mnogo gore od vas, a opet je sve urota protiv vas.
Pa u zakoni i ne piše da se mora posebno tražiti boravište. Jel to teško shvatiti? Sve što piše je da ugovor nije valjan sve dok stranac nema regulisan privremeni boravak, a dozvola se izdaje na osnovu valjanog ugovora. Kad bi ljudi radili posao kako treba desilo bi se slijedeće:
* Naši došli po dozvole sa ugovorima
* Ovi pogledali i uvidjeli da za te osobe nema odobreno boravište
* Oni vratili papire i rekli našim da prvo regulišu boravak pa da onda traže dozvolu koju im bez toga ne mogu izdati
Ali to se naravno nije desilo, već su se izdale dozvole, uzele pare i sad vjerovatno hoće još da uzmu pare i za ove boravišne dozvole. I šta je tu propust administracije? Što su morali razmišljati za ove koji im izdaju dokumenta? Znaš i sam kakvo je stanje kod nas kad su ove stvari u pitanju i nemoj da se praviš naivan molim te. ;)
lerdi

#1543 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by lerdi »

Pitar sa Kariba wrote:@lerdi logika kaže:
Bez boravišne dozvole nema radne dozvole, bez radne dozvole nema ugovora o radu. Znači da su obadvojica igrala bez ugovora (pravno valjanog). Što će reč` da smo egal na tabeli. :D
Upavo ali o ovom zadnjem možeš samo sanjati. Nit nas je kad ujela nit će nas kad ujesti ta guja ;)
The 51st State

#1544 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by The 51st State »

lerdi wrote:
Upavo ali o ovom zadnjem možeš samo sanjati. Nit nas je kad ujela nit će nas kad ujesti ta guja ;)
treba granati, ko ih jebe...
dno_selimovic

#1545 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by dno_selimovic »

lerdi wrote:
mozete vi probat ujest guju. razmisljajte kreativno
omega369

#1546 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by omega369 »

Da se ne lazemo - da nije dosao TAN ne bilo ni ove inspekcije. Je li tako? jeste ;-)

lud, bezobrazan, nedobronamjeran, kako god hocete, je svako ko misli drugacije!

da ne supljiramo bez veze
kamen spoticanja

#1547 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by kamen spoticanja »

ultima_palabra wrote:Eno pitari već kombinuju kako bi dobili 3 boda za zelenim stolom, zato što su igrali Simić i Barać :lol: Pa jebem mu život, zar je problem obrazovati se malo...
ja sam bio siguran da ce se kola slomiti na nama :-)
ne zbog baraca i simica nego zbog toga sto ce ovu dreku iz fk sarajeva,savez kompenzirat tako sto ce im za zelenim stolom dati 3 nezasluzena boda iz zenice
JThomas

#1548 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by JThomas »

lerdi wrote:
Pa u zakoni i ne piše da se mora posebno tražiti boravište.
Jel to teško shvatiti? Sve što piše je da ugovor nije valjan sve dok stranac nema regulisan privremeni boravak, a dozvola se izdaje na osnovu valjanog ugovora. Kad bi ljudi radili posao kako treba desilo bi se slijedeće:
* Naši došli po dozvole sa ugovorima
* Ovi pogledali i uvidjeli da za te osobe nema odobreno boravište
* Oni vratili papire i rekli našim da prvo regulišu boravak pa da onda traže dozvolu koju im bez toga ne mogu izdati
Ali to se naravno nije desilo, već su se izdale dozvole, uzele pare i sad vjerovatno hoće još da uzmu pare i za ove boravišne dozvole. I šta je tu propust administracije? Što su morali razmišljati za ove koji im izdaju dokumenta? Znaš i sam kakvo je stanje kod nas kad su ove stvari u pitanju i nemoj da se praviš naivan molim te. ;)
piše, piše.
JOINT_1921
Vozim: odlično

#1549 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by JOINT_1921 »

Danas vam je Kusturica priznao da su se juce vadile boravisne... Bujrum momci napravite đir do granice i nazad... Sljedeci put necete pogrijesiti... ;-)
N.N.

#1550 Re: Fudbal u BiH od 1992. godine

Post by N.N. »

kamen spoticanja wrote:
ultima_palabra wrote:Eno pitari već kombinuju kako bi dobili 3 boda za zelenim stolom, zato što su igrali Simić i Barać :lol: Pa jebem mu život, zar je problem obrazovati se malo...
ja sam bio siguran da ce se kola slomiti na nama :-)
ne zbog baraca i simica nego zbog toga sto ce ovu dreku iz fk sarajeva,savez kompenzirat tako sto ce im za zelenim stolom dati 3 nezasluzena boda iz zenice
Sta ce im bolan dati ?
Dobit ce racku a ne tri boda :D

Sto nije u rukometu sve ponistavano kada su protjerani Celikovci, Ivancev i co.
Pa i kod kosarkasica je isto tako bilo.

Uostalom, resetovati cijelo prvenstvo jer su svi ili vecina igrali od pocetka.

p.s. a treba vidjeti sta bi bilo sa Slavijom, Borcem Prijedorom i td. jer je njima pola igraca iz Srbije.
Sve bez dozvola naravno.

Ali i tu je qurac, ajde udari na klubove iz RS-a ;-)
Post Reply