Staljin je takve zvao "useful idiots".plain vanilla wrote:ali ja sam mislila na ljude koji su clanovi SDP-a, a nemaju nikakvu materijalnu korist od toga
Naivne budale.
Staljin je takve zvao "useful idiots".plain vanilla wrote:ali ja sam mislila na ljude koji su clanovi SDP-a, a nemaju nikakvu materijalnu korist od toga
hajd nek si ti pametanwebby-x wrote:Staljin je takve zvao "useful idiots".plain vanilla wrote:ali ja sam mislila na ljude koji su clanovi SDP-a, a nemaju nikakvu materijalnu korist od toga
Naivne budale.
takvih je vrlo malo, zapravo nije ih malo koliko su nebitni u stranackim krugovima... ne sporim da ima takvih idealista, ali sam davno postao mrtvi skeptik - jer se takvi "idealisti" prvom prilikom guraju za uhlljebljenje...plain vanilla wrote:
sve je to istina, ali ja sam mislila na ljude koji su clanovi SDP-a, a nemaju nikakvu materijalnu korist od toga.
doduse, mozda su mislili da ce se predomisliti, vidjet cemo narednih dana (ostajem naivna)
priznaj da si samo kivna na webbya jer hoce da ti ogranici pravo glasa i da bira tvoje predstavnike u domu naroda umjesto tebe...plain vanilla wrote:hajd nek si ti pametanwebby-x wrote:Staljin je takve zvao "useful idiots".plain vanilla wrote:ali ja sam mislila na ljude koji su clanovi SDP-a, a nemaju nikakvu materijalnu korist od toga
Naivne budale.
sve to stoji, ali ja u Tuzli npr znam dosta ljudi koji su clanovi SDP-aAlfons Kauders wrote:takvih je vrlo malo, zapravo nije ih malo koliko su nebitni u stranackim krugovima... ne sporim da ima takvih idealista, ali sam davno postao mrtvi skeptik - jer se takvi "idealisti" prvom prilikom guraju za uhlljebljenje...plain vanilla wrote:
sve je to istina, ali ja sam mislila na ljude koji su clanovi SDP-a, a nemaju nikakvu materijalnu korist od toga.
doduse, mozda su mislili da ce se predomisliti, vidjet cemo narednih dana (ostajem naivna)
da se razumijemo, ovo vazi za sve stranke, ne samo sdp
to je nasa verzija americkog sna... da se uclanis u stranku nekad na faksu, pojavis se na kojekakvim skupovima s vremena na vrijeme, malo volontiras uz izbore i kontas da ces to sve dobro naplatiti kad "tvoji" budu na vlasti...
ali davno je reko carlin...
"The reason they call it the American Dream is because you have to be asleep to believe it."
ukratko - idealizam prestaje tamo gdje pocinju rezije, kirija, pelene, kredit...
da webby zna da ja nisam glasala za Komsica jer je bio kandidat za clana Predsjednistva iz hrvatskog naroda...Alfons Kauders wrote:priznaj da si samo kivna na webbya jer hoce da ti ogranici pravo glasa i da bira tvoje predstavnike u domu naroda umjesto tebe...plain vanilla wrote:
hajd nek si ti pametantj hoce da te majorizira
![]()
a komsicu istice drugi mandat i ne moze se uzvratit istom mjerom
plain vanilla wrote:danas sam zakljucila da sam ja stvarno naivna i da nista nisam naucila za sve ove godinekamen spoticanja wrote:plain vanilla wrote:srecom prihvatise ostavku, sad se Zeljko ne moze predomisliti![]()
sad ces vidjet kad nas krene...onaj ce se tunel ko zenice sam iskopat sad kad nema zeljka![]()
sudeci po prici, svi kao podrzavaju Komsica, a Lagumdzija je kreten...ocekivala sam danas da ce bar neka grupa ljudi napustiti SDP, podrzati Komsica...
medjutim
dobro, to su ljudi koji su po defaultu u sdpu... sto u tuzli nije cudno... a tu je i masa mladje raje koja se uclanjivala kad je to bilo "in" kkrajem devedesetih... isto ko sto su se sad ove mladje generacije uclanjivale u NS prije par godina...plain vanilla wrote:
sve to stoji, ali ja u Tuzli npr znam dosta ljudi koji su clanovi SDP-a
vecina njih su neaktivni, ali ima i aktivnih..to je ono na lokalnom nivou, mjesna zajednica i opcina..
i tako vec dugi niz godina..malo se aktiviraju pred izbore, i onda opet peMzija
dakle obicni ljudi...oni koji vole Komsica
jer i da istupe iz SDP-a, ne gube nista kao sto nista nisu ni imali..ali, dobijes nego unutarnje zadovoljstvo ..ne znam
ima dana, vidjet cemo razvoj dogadjaja
moje simpatije jesu na strani Komsica, ali ne vjerujem bas u njegove politicke sposobnosti
da... podjeca me na onu scenu, cini mi se jerry mcguire... kad tom cruise zove ljude iz firme da podju s njim, nnakon sto je popuusio nogu...Nokija wrote:
ovo je po meni kljucni momenat...i u stvari govori sve o (ne)sposobnosti ZK...on je dakle trebao davno, a najkasnije poslije prve ostavke, tajno okupljati svoje istomisljenike i imati svoje jako (tajno) krilo u partiji...i u pogodnom trenutku napraviti kolektivno odcjepljenje, kao sto je sad uradio sam u svojoj reziji...nesto kao ste je uradio HDZ...time bi povukao svoje simaptizere iz stranke i imao mozda manju, ali jaku grupu svojih ljudi, neki nukleus oko kojeg bi se sa puno diplomatije okupile manje stranke, osvojio bi jos vece simpatije gradjana, eventualno vrlo znacajno oslabio ZL i ostatak stranke...ovako, pokazao je da je ne posjeduje nikavu polititicku mudrost, nema liderske kvalitete, i jednostavno se bavio politikom jer ne zna nista drugo...veliko razocarenje...za par mjeseci ce biti politicki anonimus...
ne znam je li ovo istina, ali ne mozes svako malo mijenjati dres, pa biti Jugosloven, Hrvat, Ostali...sve po potrebiZa dvije godine, kada bi trebali biti održani opći izbori, ta presuda bi trebala biti implementirana, najvjerovatnije na način da će u Predsjedništvu BiH biti otvoreno jedno mjesto za člana iz reda Ostalih, odnosno nakonstitutivnih naroda.
Budući da će Komšić do tada već iskoristiti dva mandata (2006.-2010. i 2010.-2014.) kao član “kolektivnog šefa” bosanskohercegovačke države iz reda hrvatskog naroda – otvara mu se mogućnost da bude kandididat iz reda Ostalih na izborima 2014. godine. Uostalom, Komšić se do početka devedesetih i izjašnjavao kao Jugoslaven, a nikad nije krio da u Predsjedništvu želi biti zastupnik svih građana BiH, a ne samo hrvatskog naroda.
mozes, jasta... i tu se vidi besmislenost koncepta konstitutivnosti... sejdic i finci su se hladno mogli prijaviti kao pripadnici nekog drugog plemena i ucestvovati na izborima... imas alaima, izjasnjava se ko musliman... abdiceva mala se izjasnjava kao hrvatica... igor radojicic tvrdi da je crnogorac... vlajki je ko fol hrvat, mada je jevrej ko finci...plain vanilla wrote:ne znam je li ovo istina, ali ne mozes svako malo mijenjati dres, pa biti Jugosloven, Hrvat, Ostali...sve po potrebiZa dvije godine, kada bi trebali biti održani opći izbori, ta presuda bi trebala biti implementirana, najvjerovatnije na način da će u Predsjedništvu BiH biti otvoreno jedno mjesto za člana iz reda Ostalih, odnosno nakonstitutivnih naroda.
Budući da će Komšić do tada već iskoristiti dva mandata (2006.-2010. i 2010.-2014.) kao član “kolektivnog šefa” bosanskohercegovačke države iz reda hrvatskog naroda – otvara mu se mogućnost da bude kandididat iz reda Ostalih na izborima 2014. godine. Uostalom, Komšić se do početka devedesetih i izjašnjavao kao Jugoslaven, a nikad nije krio da u Predsjedništvu želi biti zastupnik svih građana BiH, a ne samo hrvatskog naroda.
mislim, mozes, ali sta to govori o tebi???
Alfons Kauders wrote:da... podjeca me na onu scenu, cini mi se jerry mcguire... kad tom cruise zove ljude iz firme da podju s njim, nnakon sto je popuusio nogu...Nokija wrote:
ovo je po meni kljucni momenat...i u stvari govori sve o (ne)sposobnosti ZK...on je dakle trebao davno, a najkasnije poslije prve ostavke, tajno okupljati svoje istomisljenike i imati svoje jako (tajno) krilo u partiji...i u pogodnom trenutku napraviti kolektivno odcjepljenje, kao sto je sad uradio sam u svojoj reziji...nesto kao ste je uradio HDZ...time bi povukao svoje simaptizere iz stranke i imao mozda manju, ali jaku grupu svojih ljudi, neki nukleus oko kojeg bi se sa puno diplomatije okupile manje stranke, osvojio bi jos vece simpatije gradjana, eventualno vrlo znacajno oslabio ZL i ostatak stranke...ovako, pokazao je da je ne posjeduje nikavu polititicku mudrost, nema liderske kvalitete, i jednostavno se bavio politikom jer ne zna nista drugo...veliko razocarenje...za par mjeseci ce biti politicki anonimus...
"who's with me"... i svi pogledaju i obore glavu... jer im kroz istu prodju krediti, blacenje u medijima, ljubavnice, djeca na faksu u becu itd.
i tihić bi to isto ...Alfons Kauders wrote:mozes, jasta... i tu se vidi besmislenost koncepta konstitutivnosti... sejdic i finci su se hladno mogli prijaviti kao pripadnici nekog drugog plemena i ucestvovati na izborima... imas alaima, izjasnjava se ko musliman... abdiceva mala se izjasnjava kao hrvatica... igor radojicic tvrdi da je crnogorac... vlajki je ko fol hrvat, mada je jevrej ko finci...plain vanilla wrote:ne znam je li ovo istina, ali ne mozes svako malo mijenjati dres, pa biti Jugosloven, Hrvat, Ostali...sve po potrebiZa dvije godine, kada bi trebali biti održani opći izbori, ta presuda bi trebala biti implementirana, najvjerovatnije na način da će u Predsjedništvu BiH biti otvoreno jedno mjesto za člana iz reda Ostalih, odnosno nakonstitutivnih naroda.
mislim, mozes, ali sta to govori o tebi???
na kraju krajeva, sto vise traje ova zajebancija oko sejdica i fincija, to se sve vise uvidja... a ja bih ipak bio najsretniji da imamo politicara s mudima, da fino napisu pismo ECHRu i kazu da necemo implementirati njihovu odluku... zato jer imamo oktroirani ustav koji je rezultat rata i skrojen je mimo svih demokratskih procedura... pa nek se jebu lagano i nek nas istjeraju iz vijeca evrope
shvatio sam, na to sam i mislio... kreno je impulsivno, grlom u jagode, mada mu je jos u martu moralo biti jasno da ce do ovog doci kad tad...Nokija wrote:Alfons Kauders wrote:da... podjeca me na onu scenu, cini mi se jerry mcguire... kad tom cruise zove ljude iz firme da podju s njim, nnakon sto je popuusio nogu...Nokija wrote:
"who's with me"... i svi pogledaju i obore glavu... jer im kroz istu prodju krediti, blacenje u medijima, ljubavnice, djeca na faksu u becu itd.
nisi me shvati, pa normalno da juce niko ne bi posao sa njim...rakla sam ranije, puno, puno ranije je treba lobirati u stranci kod pouzdanih i njemu naklonjenih ljudi...ubjediti ih u svoje "ideje", vizije, planove...raditi tajno na razbijanju te ocigledno maligne tvorevine, puc...pa kad je dernek nek i hala gori...a on u stvari nije nikakav vodja, nema ideja, nista...i sad je reagovao kao povrijdjeno deriste...neko napisa negdje, dobar za kakvog sindikalnog predstavnika...veliko razocarenje
problem je sto NS uopste nema svoju "liniju"...kiky wrote:mislim da komšić nebi baš raširenih ruku bio dočekan u ns ...
možda je kao član dobrodošao ali neka pozicija ili top kandidat ... ne to nebi prošlo ...
njegova retorika, jednostavno, nije na liniji ns-a ...
ns je puno pragmatičnija opcija od željkove retorike i načina gledanja na aktuelni momenat ...
čak šta više ...
bio bi im samo teret ...
željko, po meni, može dobro kotirati samo u sbih ...
neznam šta je sada sa silajđićem ali bi mu željko došo ko muška voda ...
Kome ba ti šuplju prodaješ?volta dzontra wrote:Prije godinu dana je na forumu bio opci svrs na Platformu, Komsica, "sjeb....smo Hrvat", pobjeda apsulutna, Valter itd.....sta konkretno zamjerate strateski Komsicu, Zlatku itd...bez onoga zaposlio brata i slicno...
Ako je to ovaj Sporazum onda ste na krivom putu....Sporazum je benigan....u sporazumu je najvise popustio Covic.....ali tu su dezurni patrioti iz NVO i SDA ispinali do besvijesti.....sad ostaje Komsic i lozenje Bosnjaka da je gradjanska drzava tu iza ugla samo treba produbljivati krizu
SDA radi predizbornu kampanju na sporazumu koji je fakticki njihov dugogodisnji prijedlog HDZ-u
plain vanilla wrote:sta ce u NS? ta je meni stranka presmijesna, nigdje je, a na forumu kotira kao da ce uzeti izbore
plain vanilla wrote:sta ce u NS? ta je meni stranka presmijesna, nigdje je, a na forumu kotira kao da ce uzeti izbore
vodeni ciro napustio stranku nakon potopa na izborima... sad je vodeni titanik i vodi neku NGO kampanju za whistle-blowere...Nokija wrote:plain vanilla wrote:sta ce u NS? ta je meni stranka presmijesna, nigdje je, a na forumu kotira kao da ce uzeti izbore
jel to ona stranka sa reziserima i onim vodenim cirom?
Ovaj je nesuđeni šampion:Alfons Kauders wrote:
mozes, jasta... i tu se vidi besmislenost koncepta konstitutivnosti... sejdic i finci su se hladno mogli prijaviti kao pripadnici nekog drugog plemena i ucestvovati na izborima... imas alaima, izjasnjava se ko musliman... abdiceva mala se izjasnjava kao hrvatica... igor radojicic tvrdi da je crnogorac... vlajki je ko fol hrvat, mada je jevrej ko finci...
na kraju krajeva, sto vise traje ova zajebancija oko sejdica i fincija, to se sve vise uvidja... a ja bih ipak bio najsretniji da imamo politicara s mudima, da fino napisu pismo ECHRu i kazu da necemo implementirati njihovu odluku... zato jer imamo oktroirani ustav koji je rezultat rata i skrojen je mimo svih demokratskih procedura... pa nek se jebu lagano i nek nas istjeraju iz vijeca evrope
ps
koliko se ja sjecam ustavnog, ne moze biti opet kandidat bez obzira na promjenu dresa... teoretski bi mogao, ali bi opet jedan mandat morao pauzirati na klupi... ali s obzirom da nasi novinari nemaju zavrsenu ni srednju ne cudi me da nisu proguglali