Željko Komšić-član Predsjedništva

Post Reply
webby-x

#1526 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by webby-x »

plain vanilla wrote:ali ja sam mislila na ljude koji su clanovi SDP-a, a nemaju nikakvu materijalnu korist od toga
Staljin je takve zvao "useful idiots".
Naivne budale.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1527 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by plain vanilla »

webby-x wrote:
plain vanilla wrote:ali ja sam mislila na ljude koji su clanovi SDP-a, a nemaju nikakvu materijalnu korist od toga
Naivne budale.
hajd nek si ti pametan
Alfons Kauders

#1528 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Alfons Kauders »

plain vanilla wrote:
sve je to istina, ali ja sam mislila na ljude koji su clanovi SDP-a, a nemaju nikakvu materijalnu korist od toga.

doduse, mozda su mislili da ce se predomisliti, vidjet cemo narednih dana (ostajem naivna :-) )
takvih je vrlo malo, zapravo nije ih malo koliko su nebitni u stranackim krugovima... ne sporim da ima takvih idealista, ali sam davno postao mrtvi skeptik - jer se takvi "idealisti" prvom prilikom guraju za uhlljebljenje...

da se razumijemo, ovo vazi za sve stranke, ne samo sdp

to je nasa verzija americkog sna... da se uclanis u stranku nekad na faksu, pojavis se na kojekakvim skupovima s vremena na vrijeme, malo volontiras uz izbore i kontas da ces to sve dobro naplatiti kad "tvoji" budu na vlasti...

ali davno je reko carlin...

"The reason they call it the American Dream is because you have to be asleep to believe it."

ukratko - idealizam prestaje tamo gdje pocinju rezije, kirija, pelene, kredit...
Alfons Kauders

#1529 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Alfons Kauders »

plain vanilla wrote:
webby-x wrote:
Naivne budale.
hajd nek si ti pametan
priznaj da si samo kivna na webbya jer hoce da ti ogranici pravo glasa i da bira tvoje predstavnike u domu naroda umjesto tebe... :D tj hoce da te majorizira :D

a komsicu istice drugi mandat i ne moze se uzvratit istom mjerom :wink:
plain vanilla

#1530 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by plain vanilla »

Alfons Kauders wrote:
plain vanilla wrote:
sve je to istina, ali ja sam mislila na ljude koji su clanovi SDP-a, a nemaju nikakvu materijalnu korist od toga.

doduse, mozda su mislili da ce se predomisliti, vidjet cemo narednih dana (ostajem naivna :-) )
takvih je vrlo malo, zapravo nije ih malo koliko su nebitni u stranackim krugovima... ne sporim da ima takvih idealista, ali sam davno postao mrtvi skeptik - jer se takvi "idealisti" prvom prilikom guraju za uhlljebljenje...

da se razumijemo, ovo vazi za sve stranke, ne samo sdp

to je nasa verzija americkog sna... da se uclanis u stranku nekad na faksu, pojavis se na kojekakvim skupovima s vremena na vrijeme, malo volontiras uz izbore i kontas da ces to sve dobro naplatiti kad "tvoji" budu na vlasti...

ali davno je reko carlin...

"The reason they call it the American Dream is because you have to be asleep to believe it."

ukratko - idealizam prestaje tamo gdje pocinju rezije, kirija, pelene, kredit...
sve to stoji, ali ja u Tuzli npr znam dosta ljudi koji su clanovi SDP-a
vecina njih su neaktivni, ali ima i aktivnih..to je ono na lokalnom nivou, mjesna zajednica i opcina..
i tako vec dugi niz godina..malo se aktiviraju pred izbore, i onda opet peMzija

dakle obicni ljudi...oni koji vole Komsica

jer i da istupe iz SDP-a, ne gube nista kao sto nista nisu ni imali..ali, dobijes nego unutarnje zadovoljstvo ..ne znam

ima dana, vidjet cemo razvoj dogadjaja

moje simpatije jesu na strani Komsica, ali ne vjerujem bas u njegove politicke sposobnosti
plain vanilla

#1531 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by plain vanilla »

Alfons Kauders wrote:
plain vanilla wrote:
hajd nek si ti pametan
priznaj da si samo kivna na webbya jer hoce da ti ogranici pravo glasa i da bira tvoje predstavnike u domu naroda umjesto tebe... :D tj hoce da te majorizira :D

a komsicu istice drugi mandat i ne moze se uzvratit istom mjerom :wink:
da webby zna da ja nisam glasala za Komsica jer je bio kandidat za clana Predsjednistva iz hrvatskog naroda... :mrgreen:
Nokija

#1532 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Nokija »

plain vanilla wrote:
kamen spoticanja wrote:
plain vanilla wrote:srecom prihvatise ostavku, sad se Zeljko ne moze predomisliti :mrgreen:
:D
sad ces vidjet kad nas krene...onaj ce se tunel ko zenice sam iskopat sad kad nema zeljka
danas sam zakljucila da sam ja stvarno naivna i da nista nisam naucila za sve ove godine :D

sudeci po prici, svi kao podrzavaju Komsica, a Lagumdzija je kreten...ocekivala sam danas da ce bar neka grupa ljudi napustiti SDP, podrzati Komsica...
medjutim :cry:

ovo je po meni kljucni momenat...i u stvari govori sve o (ne)sposobnosti ZK...on je dakle trebao davno, a najkasnije poslije prve ostavke, tajno okupljati svoje istomisljenike i imati svoje jako (tajno) krilo u partiji...i u pogodnom trenutku napraviti kolektivno odcjepljenje, kao sto je sad uradio sam u svojoj reziji...nesto kao ste je uradio HDZ...time bi povukao svoje simaptizere iz stranke i imao mozda manju, ali jaku grupu svojih ljudi, neki nukleus oko kojeg bi se sa puno diplomatije okupile manje stranke, osvojio bi jos vece simpatije gradjana, eventualno vrlo znacajno oslabio ZL i ostatak stranke...ovako, pokazao je da je ne posjeduje nikavu polititicku mudrost, nema liderske kvalitete, i jednostavno se bavio politikom jer ne zna nista drugo...veliko razocarenje...za par mjeseci ce biti politicki anonimus...
Alfons Kauders

#1533 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Alfons Kauders »

plain vanilla wrote:
sve to stoji, ali ja u Tuzli npr znam dosta ljudi koji su clanovi SDP-a
vecina njih su neaktivni, ali ima i aktivnih..to je ono na lokalnom nivou, mjesna zajednica i opcina..
i tako vec dugi niz godina..malo se aktiviraju pred izbore, i onda opet peMzija

dakle obicni ljudi...oni koji vole Komsica

jer i da istupe iz SDP-a, ne gube nista kao sto nista nisu ni imali..ali, dobijes nego unutarnje zadovoljstvo ..ne znam

ima dana, vidjet cemo razvoj dogadjaja

moje simpatije jesu na strani Komsica, ali ne vjerujem bas u njegove politicke sposobnosti
dobro, to su ljudi koji su po defaultu u sdpu... sto u tuzli nije cudno... a tu je i masa mladje raje koja se uclanjivala kad je to bilo "in" kkrajem devedesetih... isto ko sto su se sad ove mladje generacije uclanjivale u NS prije par godina...

mislim da je vecina ljudi to radila po inerciji, cisto jer je sdp bio jedina "viable" alternativa novopecenim muslimanima i katolicima vecim od pape za koje su godinama glasali u ostatku fbih... da je bilo jos opcija, ljudi bi se uclljanjivali

a zeljko nije za politicara, ni blizu... barem ne za svoju funkciju... mislim da bbi imao prolaza kao neki sindikalni vodja, ili covjek od naroda poput pokojnog bracike
FOČANSKI PROPISI

#1534 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by FOČANSKI PROPISI »

Realno,Komšić je dogurao do predsjedništva samo zato što nije nuđena bolja opcija,inače...
Alfons Kauders

#1535 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Alfons Kauders »

Nokija wrote:

ovo je po meni kljucni momenat...i u stvari govori sve o (ne)sposobnosti ZK...on je dakle trebao davno, a najkasnije poslije prve ostavke, tajno okupljati svoje istomisljenike i imati svoje jako (tajno) krilo u partiji...i u pogodnom trenutku napraviti kolektivno odcjepljenje, kao sto je sad uradio sam u svojoj reziji...nesto kao ste je uradio HDZ...time bi povukao svoje simaptizere iz stranke i imao mozda manju, ali jaku grupu svojih ljudi, neki nukleus oko kojeg bi se sa puno diplomatije okupile manje stranke, osvojio bi jos vece simpatije gradjana, eventualno vrlo znacajno oslabio ZL i ostatak stranke...ovako, pokazao je da je ne posjeduje nikavu polititicku mudrost, nema liderske kvalitete, i jednostavno se bavio politikom jer ne zna nista drugo...veliko razocarenje...za par mjeseci ce biti politicki anonimus...
da... podjeca me na onu scenu, cini mi se jerry mcguire... kad tom cruise zove ljude iz firme da podju s njim, nnakon sto je popuusio nogu...

"who's with me"... i svi pogledaju i obore glavu... jer im kroz istu prodju krediti, blacenje u medijima, ljubavnice, djeca na faksu u becu itd.
plain vanilla

#1536 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by plain vanilla »

Za dvije godine, kada bi trebali biti održani opći izbori, ta presuda bi trebala biti implementirana, najvjerovatnije na način da će u Predsjedništvu BiH biti otvoreno jedno mjesto za člana iz reda Ostalih, odnosno nakonstitutivnih naroda.

Budući da će Komšić do tada već iskoristiti dva mandata (2006.-2010. i 2010.-2014.) kao član “kolektivnog šefa” bosanskohercegovačke države iz reda hrvatskog naroda – otvara mu se mogućnost da bude kandididat iz reda Ostalih na izborima 2014. godine. Uostalom, Komšić se do početka devedesetih i izjašnjavao kao Jugoslaven, a nikad nije krio da u Predsjedništvu želi biti zastupnik svih građana BiH, a ne samo hrvatskog naroda.
ne znam je li ovo istina, ali ne mozes svako malo mijenjati dres, pa biti Jugosloven, Hrvat, Ostali...sve po potrebi

mislim, mozes, ali sta to govori o tebi???
Alfons Kauders

#1537 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Alfons Kauders »

plain vanilla wrote:
Za dvije godine, kada bi trebali biti održani opći izbori, ta presuda bi trebala biti implementirana, najvjerovatnije na način da će u Predsjedništvu BiH biti otvoreno jedno mjesto za člana iz reda Ostalih, odnosno nakonstitutivnih naroda.

Budući da će Komšić do tada već iskoristiti dva mandata (2006.-2010. i 2010.-2014.) kao član “kolektivnog šefa” bosanskohercegovačke države iz reda hrvatskog naroda – otvara mu se mogućnost da bude kandididat iz reda Ostalih na izborima 2014. godine. Uostalom, Komšić se do početka devedesetih i izjašnjavao kao Jugoslaven, a nikad nije krio da u Predsjedništvu želi biti zastupnik svih građana BiH, a ne samo hrvatskog naroda.
ne znam je li ovo istina, ali ne mozes svako malo mijenjati dres, pa biti Jugosloven, Hrvat, Ostali...sve po potrebi

mozes, jasta... i tu se vidi besmislenost koncepta konstitutivnosti... sejdic i finci su se hladno mogli prijaviti kao pripadnici nekog drugog plemena i ucestvovati na izborima... imas alaima, izjasnjava se ko musliman... abdiceva mala se izjasnjava kao hrvatica... igor radojicic tvrdi da je crnogorac... vlajki je ko fol hrvat, mada je jevrej ko finci...

na kraju krajeva, sto vise traje ova zajebancija oko sejdica i fincija, to se sve vise uvidja... a ja bih ipak bio najsretniji da imamo politicara s mudima, da fino napisu pismo ECHRu i kazu da necemo implementirati njihovu odluku... zato jer imamo oktroirani ustav koji je rezultat rata i skrojen je mimo svih demokratskih procedura... pa nek se jebu lagano i nek nas istjeraju iz vijeca evrope

ps

koliko se ja sjecam ustavnog, ne moze biti opet kandidat bez obzira na promjenu dresa... teoretski bi mogao, ali bi opet jedan mandat morao pauzirati na klupi... ali s obzirom da nasi novinari nemaju zavrsenu ni srednju ne cudi me da nisu proguglali
Last edited by Alfons Kauders on 24/07/2012 21:40, edited 1 time in total.
Nokija

#1538 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Nokija »

Alfons Kauders wrote:
Nokija wrote:

da... podjeca me na onu scenu, cini mi se jerry mcguire... kad tom cruise zove ljude iz firme da podju s njim, nnakon sto je popuusio nogu...

"who's with me"... i svi pogledaju i obore glavu... jer im kroz istu prodju krediti, blacenje u medijima, ljubavnice, djeca na faksu u becu itd.

nisi me shvati, pa normalno da juce niko ne bi posao sa njim...rakla sam ranije, puno, puno ranije je treba lobirati u stranci kod pouzdanih i njemu naklonjenih ljudi...ubjediti ih u svoje "ideje", vizije, planove...raditi tajno na razbijanju te ocigledno maligne tvorevine, puc...pa kad je dernek nek i hala gori...a on u stvari nije nikakav vodja, nema ideja, nista...i sad je reagovao kao povrijdjeno deriste...neko napisa negdje, dobar za kakvog sindikalnog predstavnika...veliko razocarenje
kiky

#1539 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by kiky »

mislim da komšić nebi baš raširenih ruku bio dočekan u ns ...
možda je kao član dobrodošao ali neka pozicija ili top kandidat ... ne to nebi prošlo ...
njegova retorika, jednostavno, nije na liniji ns-a ...
ns je puno pragmatičnija opcija od željkove retorike i načina gledanja na aktuelni momenat ...
čak šta više ...
bio bi im samo teret ...
željko, po meni, može dobro kotirati samo u sbih ...
neznam šta je sada sa silajđićem ali bi mu željko došo ko muška voda ...
kiky

#1540 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by kiky »

Alfons Kauders wrote:
plain vanilla wrote:

mozes, jasta... i tu se vidi besmislenost koncepta konstitutivnosti... sejdic i finci su se hladno mogli prijaviti kao pripadnici nekog drugog plemena i ucestvovati na izborima... imas alaima, izjasnjava se ko musliman... abdiceva mala se izjasnjava kao hrvatica... igor radojicic tvrdi da je crnogorac... vlajki je ko fol hrvat, mada je jevrej ko finci...

na kraju krajeva, sto vise traje ova zajebancija oko sejdica i fincija, to se sve vise uvidja... a ja bih ipak bio najsretniji da imamo politicara s mudima, da fino napisu pismo ECHRu i kazu da necemo implementirati njihovu odluku... zato jer imamo oktroirani ustav koji je rezultat rata i skrojen je mimo svih demokratskih procedura... pa nek se jebu lagano i nek nas istjeraju iz vijeca evrope
i tihić bi to isto ...
da ima muda ...
plain vanilla

#1541 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by plain vanilla »

sta ce u NS? ta je meni stranka presmijesna, nigdje je, a na forumu kotira kao da ce uzeti izbore :D
Alfons Kauders

#1542 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Alfons Kauders »

Nokija wrote:
Alfons Kauders wrote:
Nokija wrote:

nisi me shvati, pa normalno da juce niko ne bi posao sa njim...rakla sam ranije, puno, puno ranije je treba lobirati u stranci kod pouzdanih i njemu naklonjenih ljudi...ubjediti ih u svoje "ideje", vizije, planove...raditi tajno na razbijanju te ocigledno maligne tvorevine, puc...pa kad je dernek nek i hala gori...a on u stvari nije nikakav vodja, nema ideja, nista...i sad je reagovao kao povrijdjeno deriste...neko napisa negdje, dobar za kakvog sindikalnog predstavnika...veliko razocarenje
shvatio sam, na to sam i mislio... kreno je impulsivno, grlom u jagode, mada mu je jos u martu moralo biti jasno da ce do ovog doci kad tad...

problem je sto je sdp na vlasti... da se ovo desilo prije dvije godine, ili za dvije godine kad zijane, onda bi ga mozda neko i podrzao... ovako svi gledaju svoju guzicu, barem dok traje mandat... i prosli put su se poceli raspadati krajem 2002, nakon sto su zijanili izbore
plain vanilla

#1543 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by plain vanilla »

to je kao ona igra, kad vise parova plese nego je slobodnih stolica, pa kad muzika prestane krene borba za svaku stolicu
Alfons Kauders

#1544 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Alfons Kauders »

kiky wrote:mislim da komšić nebi baš raširenih ruku bio dočekan u ns ...
možda je kao član dobrodošao ali neka pozicija ili top kandidat ... ne to nebi prošlo ...
njegova retorika, jednostavno, nije na liniji ns-a ...
ns je puno pragmatičnija opcija od željkove retorike i načina gledanja na aktuelni momenat ...
čak šta više ...
bio bi im samo teret ...
željko, po meni, može dobro kotirati samo u sbih ...
neznam šta je sada sa silajđićem ali bi mu željko došo ko muška voda ...
problem je sto NS uopste nema svoju "liniju"...

a naravno da bi bio dobrodosao, s 300 hiljada glasova, ko bi ga odbio? oni u sdu bi svrsili da ga vrbuju... haris ili fahroo takodjer... cak bi ga i sefer ispostovo :D
HM 2011

#1545 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by HM 2011 »

Meni samo nije jasna izjava iz SDP-a - što nije ostao da se bori za svoje stave....

Čovjek unutar svoje stranke zbog svojih javno iznesenih stavova u kojima nema ništa pogrešno, doživio hostile environment tretman od kolega iz svoje partije....

Šatro svi prijatelji i drugovi - a na drugu stranu radi jednostavnog prijedloga komplet grupa se već vidjela na redu za čekanje smrtne kazne ili šta već i kao reakcija - postavili se neprijateljski prema kolegi ?
Geronimo_

#1546 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Geronimo_ »

volta dzontra wrote:Prije godinu dana je na forumu bio opci svrs na Platformu, Komsica, "sjeb....smo Hrvat", pobjeda apsulutna, Valter itd.....sta konkretno zamjerate strateski Komsicu, Zlatku itd...bez onoga zaposlio brata i slicno...
Ako je to ovaj Sporazum onda ste na krivom putu....Sporazum je benigan....u sporazumu je najvise popustio Covic.....ali tu su dezurni patrioti iz NVO i SDA ispinali do besvijesti.....sad ostaje Komsic i lozenje Bosnjaka da je gradjanska drzava tu iza ugla samo treba produbljivati krizu

SDA radi predizbornu kampanju na sporazumu koji je fakticki njihov dugogodisnji prijedlog HDZ-u
Kome ba ti šuplju prodaješ?
Gandalf

#1547 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Gandalf »

plain vanilla wrote:sta ce u NS? ta je meni stranka presmijesna, nigdje je, a na forumu kotira kao da ce uzeti izbore :D
:mrgreen:
Nokija

#1548 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Nokija »

plain vanilla wrote:sta ce u NS? ta je meni stranka presmijesna, nigdje je, a na forumu kotira kao da ce uzeti izbore :D

jel to ona stranka sa reziserima i onim vodenim cirom?
Alfons Kauders

#1549 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Alfons Kauders »

Nokija wrote:

jel to ona stranka sa reziserima i onim vodenim cirom?
vodeni ciro napustio stranku nakon potopa na izborima... sad je vodeni titanik i vodi neku NGO kampanju za whistle-blowere...

pa ti uzmi lika koji je cijeli radni vijek proveo u nevladinom sektoru da vodi bilo sta... takvim likovima bi mozda dao da mi pokose dvoriste... mozda
Jay Gatsby

#1550 Re: Željko Komšić-član Predsjedništva

Post by Jay Gatsby »

Alfons Kauders wrote:

ps

koliko se ja sjecam ustavnog, ne moze biti opet kandidat bez obzira na promjenu dresa... teoretski bi mogao, ali bi opet jedan mandat morao pauzirati na klupi... ali s obzirom da nasi novinari nemaju zavrsenu ni srednju ne cudi me da nisu proguglali
Ovaj je nesuđeni šampion:

Da je u Bosni i Hercegovini sve moguće, najbolje pokazuje lista nezavisnih kandidata koji su se prijavili za predstojeće izbore u Kalesiji. Dosadašnji član i vijećnik Socijaldemokratske unije (SDU), koji se izjašnjavao kao Bošnjak, Mehmed Suljkanović, od prije nekoliko dana “postao” je Turčin, prenosi RTV Slon.

Tako se Suljkanović izjasnio jer mu je dosta lakše ispred nacionalnih manjina ući u Općinsko vijeće. Na ovaj način ukoliko uđe u vijeće Suljkanović će u Kalesiji (općina koja nema ni jednog Turskog državljana) predstavljati Turke, odnosno samog sebe.
Post Reply