BHRT - javni servis, državna radio-televizija

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Post Reply
recto-verso

#1526 Re: BHT

Post by recto-verso »

KatarinaKosaca wrote:Cekajte........ :roll: Meni ovdje netko kaze kako ce biti programa samo dok bude para, alo obavezno pretplate tj. guzovace. Jer, kako je sposoban da.proizvodi program onaj isti koji nije sposoban da nadje reklame i tako prezivi nekoliko mjeseci. I sad ogd pretplate vidimo subotom «Dom za vjesanje» . Istovremeno, najvatreniji branitelji nemogucnosti zivota od reklama, to isto spocitavaju privatnim medijina(??????????). Gori paraziti od budzetlija! Treba da im placa sitrotinja ove zemlje vjerujuci u menadzerske sposobnosti Belmina Katamehmedovica, jes hau nou!
A jel` ti mozes da napravis rucak ako nemas para?
Mozda bi bilo dobro da udjes u menadzment.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1527 Re: BHT

Post by KatarinaKosaca »

Tema nisam ja.....tema je BHT na kojoj nam se nista manje nego sasvim ozbiljno kaze da izvolimo prodati babovinu i djedovinu da hranimo parazite koji nisu u stanju deset reklama obezbjediti na trzistu, cije poslovanje da nekim ljudima u sudskim procesima je krajnje upitno. Ujedno, svi vi koji tvrdite da se «rucak bez para ne moze napraviti» od privatnih medija trazite da naprave svadbu bez para.
recto-verso

#1528 Re: BHT

Post by recto-verso »

KatarinaKosaca wrote:Tema nisam ja.....tema je BHT na kojoj nam se nista manje nego sasvim ozbiljno kaze da izvolimo prodati babovinu i djedovinu da hranimo parazite koji nisu u stanju deset reklama obezbjediti na trzistu, cije poslovanje da nekim ljudima u sudskim procesima je krajnje upitno. Ujedno, svi vi koji tvrdite da se «rucak bez para ne moze napraviti» od privatnih medija trazite da naprave svadbu bez para.

Ti se u sve razumijes, nema gdje te nema, pa rekoh da malo skoknes do Sivog i naucis ih kako i sta da urade.
KatarinaKosaca

#1529 Re: BHT

Post by KatarinaKosaca »

Vidim da si pun argumenata o RTBIH, ti opet o meni :mrgreen: hvala :izet:
recto-verso

#1530 Re: BHT

Post by recto-verso »

KatarinaKosaca wrote:Vidim da si pun argumenata o RTBIH, ti opet o meni :mrgreen: hvala :izet:
Hajd`ti meni iskreno reci da li si za to da se uopste placa rtv taksa i jel`istu placas?
KatarinaKosaca

#1531 Re: BHT

Post by KatarinaKosaca »

recto-verso wrote:
KatarinaKosaca wrote:Vidim da si pun argumenata o RTBIH, ti opet o meni :mrgreen: hvala :izet:
Hajd`ti meni iskreno reci da li si za to da se uopste placa rtv taksa i jel`istu placas?
tvoj osnovni problem pored hronicnog nedostatka argumenta je potpuno licno vodjenje diskusije. Naravno. Odgovor je. Ne tice te se, ne pitam ni ja tebe gdje ti je lova. A da cu prodati babovinu da ne bih duplo placala zgubidane, to sigurno necu. Nego, gdje su vam reklame? Cmizdrenje za sest minuta, poslije ih nemoguce popuniti
recto-verso

#1532 Re: BHT

Post by recto-verso »

KatarinaKosaca wrote:
recto-verso wrote:
tvoj osnovni problem pored hronicnog nedostatka argumenta je potpuno licno vodjenje diskusije. Naravno. Odgovor je. Ne tice te se, ne pitam ni ja tebe gdje ti je lova. A da cu prodati babovinu da ne bih duplo placala zgubidane, to sigurno necu. Nego, gdje su vam reklame? Cmizdrenje za sest minuta, poslije ih nemoguce popuniti
Znao sam da ne placas, svadja se i napadas a ne postujes zakon.
KatarinaKosaca

#1533 Re: BHT

Post by KatarinaKosaca »

Ne znas. Ne znas ni da li placam i ne placam.....to i nije tema. Da vam svi placaju duplu ( a Hrvati su rekli da opet nece) nebi vam bilo. Jer, nesposobnom covjeku se ne moze naplacati
recto-verso

#1534 Re: BHT

Post by recto-verso »

KatarinaKosaca wrote:Ne znas. Ne znas ni da li placam i ne placam.....to i nije tema. Da vam svi placaju duplu ( a Hrvati su rekli da opet nece) nebi vam bilo. Jer, nesposobnom covjeku se ne moze naplacati
Sto krijes da ne placas obavezu, nisi jedini neplatisa. To je normalno ovdje izgleda, koristis maksimalno, muzes gdje stignes a onda pljujes po tome.
KatarinaKosaca

#1535 Re: BHT

Post by KatarinaKosaca »

recto-verso wrote:
KatarinaKosaca wrote:Ne znas. Ne znas ni da li placam i ne placam.....to i nije tema. Da vam svi placaju duplu ( a Hrvati su rekli da opet nece) nebi vam bilo. Jer, nesposobnom covjeku se ne moze naplacati
Sto krijes da ne placas obavezu, nisi jedini neplatisa. To je normalno ovdje izgleda, koristis maksimalno, muzes gdje stignes a onda pljujes po tome.
Koji infantilam nacin diskusije Boze dragi....... :mrgreen:... :lol:
recto-verso

#1536 Re: BHT

Post by recto-verso »

KatarinaKosaca wrote:
recto-verso wrote:
Koji infantilam nacin diskusije Boze dragi....... :mrgreen:... :lol:
Ali to je normalno u BiH , ne stidi se , ovdje 50 % ljudi uziva u uslugama a ne placa, tako da si skoro pa u vecini.
daky585

#1537 Re: BHT

Post by daky585 »

Pa sad, pitanje je koliko se može uživati u uslugama naših javnih emitera. :-)
recto-verso

#1538 Re: BHT

Post by recto-verso »

daky585 wrote:Pa sad, pitanje je koliko se može uživati u uslugama naših javnih emitera. :-)
Mislim uopste, struja, voda, grijanje, odrzavanje zgrade, smece...
Placa se samo ono sto se mora ili npr. Telemach od 1.8. 6 km vise :-)
fortaleza

#1539 Re: BHT

Post by fortaleza »

Ako ne mogu poslovati u plusu nek se ugase... Svakako ne ispunjavaju svoju dužnost niti koriste građanima.
kakavdanakneiskustvu

#1540 Re: BHT

Post by kakavdanakneiskustvu »

hoće li prenositi olimpijadu?
recto-verso

#1541 Re: BHT

Post by recto-verso »

kakavdanakneiskustvu wrote:hoće li prenositi olimpijadu?
Hoce ako se placa taksa, ne samo Olimpijadu vec ce biti puno drugih dobrih stvari. Ovako ako nema para nema nista. Kako kad udjes prodavnicu bez para a hoces svega da kupis.
daky585

#1542 Re: BHT

Post by daky585 »

Hoće.
kakavdanakneiskustvu

#1543 Re: BHT

Post by kakavdanakneiskustvu »

daky585 wrote:
Hoće.
:thumbup:
smartXL

#1544 Re: BHT

Post by smartXL »

Ja bi volio da je ne prenose, ni kvalifikacije...ma nista zbog ovih sto im je zao platit taksu a nije im zao na cigare i kafe svakodnevno, a hoce kvalitetan pogram. I onda jos pocnu pricat kako je na HRT-u, a eto HRT nema taksu!
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#1545 Re: BHT

Post by mali_milojica »

smartXL wrote:Ja bi volio da je ne prenose, ni kvalifikacije...ma nista zbog ovih sto im je zao platit taksu a nije im zao na cigare i kafe svakodnevno, a hoce kvalitetan pogram. I onda jos pocnu pricat kako je na HRT-u, a eto HRT nema taksu!
Kad neko spomene HRT u nekoj diskusiji u vezi BHRT,samo ga opalis po celu taksom od 20 KM/mj koju HRT dobija (naplata preko 80%) i 3000 stalno zaposlenih.
fortaleza

#1546 Re: BHT

Post by fortaleza »

mali_milojica wrote:
smartXL wrote:Ja bi volio da je ne prenose, ni kvalifikacije...ma nista zbog ovih sto im je zao platit taksu a nije im zao na cigare i kafe svakodnevno, a hoce kvalitetan pogram. I onda jos pocnu pricat kako je na HRT-u, a eto HRT nema taksu!
Kad neko spomene HRT u nekoj diskusiji u vezi BHRT,samo ga opalis po celu taksom od 20 KM/mj koju HRT dobija (naplata preko 80%) i 3000 stalno zaposlenih.
HRT-u za proizvodnju programa ide pola od tog iznosa, odnosno čak i manje 34 kn (ni 10 KM), a imaju četiri tv programa, te veliki broj javnih radijskih programa širom države, i oni dobivaju dio kolača.

http://www.hrt.hr/pristojba/
smartXL

#1547 Re: BHT

Post by smartXL »

fortaleza wrote: HRT-u za proizvodnju programa ide pola od tog iznosa, odnosno čak i manje 34 kn (ni 10 KM), a imaju četiri tv programa, te veliki broj javnih radijskih programa širom države, i oni dobivaju dio kolača.

A onda treba uporedit sa situacijom u BiH, Visina takse i stepen naplate...Kad se to vidi onda se dodje do zakljucka da je sramota poredit BHRT i HRT. Dobro ista programa i imaju.
mali_milojica

#1548 Re: BHT

Post by mali_milojica »

fortaleza wrote:
mali_milojica wrote:
HRT-u za proizvodnju programa ide pola od tog iznosa, odnosno čak i manje 34 kn (ni 10 KM), a imaju četiri tv programa, te veliki broj javnih radijskih programa širom države, i oni dobivaju dio kolača.

Idu i 24 kn mjesecno HRT-u za amortizaciju,energiju i ostale troskove.
34+24=58kn cca 16 KM
Jos uvijek 5 puta vise nego sto BHRT dobije od takse (3.25 KM),a po novom zakonu to ce biti jos manje. Manje od 3 KM.
fortaleza

#1549 Re: BHT

Post by fortaleza »

mali_milojica wrote:
fortaleza wrote:HRT-u za proizvodnju programa ide pola od tog iznosa, odnosno čak i manje 34 kn (ni 10 KM), a imaju četiri tv programa, te veliki broj javnih radijskih programa širom države, i oni dobivaju dio kolača.

34+24=58kn cca 16 KM
Jos uvijek 5 puta vise nego sto BHRT dobije od takse (3.25 KM),a po novom zakonu to ce biti jos manje. Manje od 3 KM.
Pa onda pridodaj BHT-u i ostale javne emitere, FTV i RTRS što su tri programa na 7,5 KM, a ovamo četiri na 15 KM. Pa i nije baš tolika razlika s obzirom da HTV ima 3000 zaposlenih, te su nedavno milijune ulagali u osuvremenjivanje opreme, 4 nova digitalna reportažna kola, HD produkcija programa, HD studija u 4 najveća grada (BHT nema ni u Sarajevu), dopisništva u dosta zemalja, direktna putovanja na natjecanja uglavnom sport. Sva četiri programa na satelitu, i još dodatna izdvajanja.

Onda skontaš da ovih 7,5 KM ide samo na plaće i khmm, održavanje. :P Omjer uloženog i dobivenog u koristi HRT-a je ogroman. Zar je stvarno teško reći da ljudi puno bolje rade svoj posao?
mali_milojica

#1550 Re: BHT

Post by mali_milojica »

fortaleza wrote:
mali_milojica wrote:
fortaleza wrote:HRT-u za proizvodnju programa ide pola od tog iznosa, odnosno čak i manje 34 kn (ni 10 KM), a imaju četiri tv programa, te veliki broj javnih radijskih programa širom države, i oni dobivaju dio kolača.

34+24=58kn cca 16 KM
Pa onda pridodaj BHT-u i ostale javne emitere, FTV i RTRS što su tri programa na 7,5 KM, a ovamo četiri na 15 KM. Pa i nije baš tolika razlika s obzirom da HTV ima 3000 zaposlenih, te su nedavno milijune ulagali u osuvremenjivanje opreme, 4 nova digitalna reportažna kola, HD produkcija programa, HD studija u 4 najveća grada (BHT nema ni u Sarajevu), dopisništva u dosta zemalja, direktna putovanja na natjecanja uglavnom sport. Sva četiri programa na satelitu, i još dodatna izdvajanja.

Onda skontaš da ovih 7,5 KM ide samo na plaće i khmm. :P Omjer uloženog i dobivenog u koristi HRT-a je ogroman.
Pa da je HRT-u pretplata 7.5 KM njima ne bi moglo pokriti ni plate :lol: :P
Nego da kod nas dignemo pretplatu na 20 KM kao u HR pa da pocnemo zahtjevati od javnih emitera program kao na HRT :D
Post Reply