SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
novi.dan.nova.nafaka

#1526 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by novi.dan.nova.nafaka »

BHF_Manijak wrote:Tragedija se desila, nema povratka, ali ne bih sad da odmah vozaca krivim, ima ko ce utvrditi krivicu, ali ima jedna stvar koju skoro pa svakodnevno primjecujem - penzioneri generalno nekud zure, trce, lete, iako nemaju kuveta da hodaju a kamo li da gore navedeno rade! zalosna istina, ne znam do cega je, ali isto ko da je zadnji tramvaj na ovom svijetu ugledo i sad mora pjeske ici s ilidje do carsije pa leti da stigne taj tramvak, iako je debelo crveno za pjesake. Kazem, nisam jednom vidio slicnu situaciju.
Ne pisem ovo vezano za danasnji tragican slucaj, kazem ne znam ko je kriv, no ovo mi posluzi ko ntauknica za ovaj gore post.
Slažem se i sa tobom i svima koji pišu u istom tonu - prepun je grad/država đuturuma koji ko' mameni nekud žure. Strašno. Isto tako sam bio očevidac u par slučajeva, gdje ono staro, od 70 i kusur godina na crvenom prelazi, ili se natakarilo i čeka da pređe van pješačkog prelaza. I ja trebam onda kaznu popiti i otići u zatvor, ostavivši iza sebe dvoje male djece radi neke baburine koja ni sama ne zna kuda ide.
A kad se počnu zvekati kazne za prolaz pješaka kroz crveno, oplete se po policiji, kako kažnjavaju buraniju, umjesto da ganjaju policajce. :x
Svi smo mi ista bagra, i dok ne promijenimo vlastitu kulturu ovakve stvari će nam biti svakodnevnica.
Koliko nas se prepiralo sa policajcem koji nas hoće kazniti za prekršaj koji je jasan i nama i njemu ? Ili koliko nas gleda da podmiti nekog službenika parama ili poznanstvom, samo da ne bi čekao. Milion je sličnih stvari. Dok te stvari ne iskorijenimo, nema nam boljitka...
stranac2

#1527 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by stranac2 »

Zovem se Zelena wrote:
Chmoljo wrote:
otkud ti to da će završiti u zatvoru?! :roll: mada, njemu je sigurno veća kazna to što će je nositi na duši, tako je to sa poštenim insanom.
Misliš da neće? Misliš da mu ovo neće tretirati kao ubistvo iz nehata?

Ne izlazi mi iz glave slika žene, vozača... Muka mi je! Od svega!

Važno je ko je kriv! Mi smo krivi! Slegnut ćemo ramenima, reći kako ne možemo ništa promijeniti i sutra nastaviti normalno sa svojim životom. Preskakat ćemo snijeg, sklanjati se autima, čekati trole i tramvaje po pola sata i više! mi smo glup narod, narod bez vizije i ideje, narod bez sistemskog pristupa bilo kojem problemu u kojem se nađemo! I sve dok se budemo tako ponašali dešavat će nam se ovakve i gore stvari!

Kad ćemo više shvatiti da je sve do nas i da možemo prevrnuti ovaj grad i državu naglavčke samo da hoćemo?!
Zelena svaka cast na postu ... toliko nezaposlenih a toliko posla za odraditi ali ne .... bolje kukati ... kuku nama s nama
crnoplavo

#1528 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by crnoplavo »

Ne znam sto svi vozaju auta ko da je sarajevo neki velegrad pa da nemozes bez istog...
MANITE SE AUTA...
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1529 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by plain vanilla »

Autobus se prepriječio na putu iz Vogošće i blokirao saobraćaj

Pravi saobraćajni :mrgreen: kolaps dogodio se u poslijepodnevnim satima četvrtka kada se GRAS-ov autobus zbog loših uvjeta na putu, pogoršanih novim padavinama, prepriječio na Kobiljoj Glavi potpuno blokiravši saobraćaj :mrgreen: iz Vogošće prema Sarajevu, ali iz Sarajeva prema Vogošći.

Vrlo brzo formirala se kilometarska kolona, a nakon što je autobus vraćen na kolovoz i saobraćaj :mrgreen: počeo da funkcioniše dogodio se novi zastoj, ovaj put nešto niže.

Na Šipu su dva autobusa blokirala saobraćaj :mrgreen: jer se nisu mogla mimoići. Naime, zbog ogromnih nakupina snijega pored puta ceste u cijelom gradu su znatno sužene.

Kako saznajemo, na toj dionici puta bilo je i nekoliko manjih udesa zbog neopreznosti, ali i nervoze vozaća :mrgreen: .

Saobraćajna :mrgreen: blokada trajala je par sati, a najviše su ispaštali građani koji su do svojih domova morali pješačiti. Nažalost, bilo je malo vozaća :mrgreen: koji su pokazali solidarnost i ponudili pješacima da ih prevezu do odredišta.

Također, autobusi koji su uspjeli izvući se iz gužve i krenuti prema odredištu nisu stajali na stanicama da pokupe promrzle građane.

Saobraćaj :mrgreen: na dionici Vogošća - Sarajevo se i dalje odvija otežano, zbog čega su stvorene velike kolone automobila.
sa-x
nellington

#1530 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by nellington »

Što je problem sa saobraćajem? :)
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1531 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by plain vanilla »

nellington wrote:Što je problem sa saobraćajem? :)
na ovoj temi nista, ali na nepismenosti bi se dalo pricati...zar se mora ovoliko puta upotrijebiti jedna rijec u tekstu :?
necemo dalje u off :skoljka:

stavila sam tekst jer pokazuje kakvo je ponasanje vozaĆa
neki se ponasaju kao da nikad pjesaci nisu bili
nellington

#1532 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by nellington »

Tek sad skontah da je ovo Crna hronika, ja bgm mislio da sam otvorio Nepismenost :lol:
kokuz_sa

#1533 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by kokuz_sa »

bull21

#1534 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by bull21 »

Neka su. Da ih je bogdom više da pomlate ovu balavurdiju kad policijajci ne smiju. Ne smije se gradom proći zbog ovih smradova. Samo čekaš kad će te neko pitat kolko je sati i bocnut usput.
mumy

#1535 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by mumy »

Grozno :(
Al bilo kako bilo njih dvoje se nisu trebali motati oko bagera.
JThomas

#1536 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by JThomas »

Sa zaštitarima agencije "Securitas" koji osiguravaju "Mercator" imali smo ranije problema
što li bože :zzzz:

ima i u mom komšiluku mercator, zašto mene četvorica zaštitara iz čista mira ne slome :zzzz:
mrtva kokoš

#1537 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by mrtva kokoš »

opet kriminalci u pokusaju dobijaju priliku da seru po novinama. u stvari kad nesto skontam avaz je stvoren od balege za balegu. tako da me i ne cudi. sto na ovakve majmune ne naleti grtalica, vec uvijek nastradaju neki nesretnici... :roll:

p.s. znam ih sve otprije tako da znam sta pisem...
Reglan

#1538 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Reglan »

Od 400 000 stanovnika samo njih dvojica imaju problem sa osiguranjem.Sto li Boze :skoljka:
BHF_Manijak

#1539 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by BHF_Manijak »

arshavin wrote:Od 400 000 stanovnika samo njih dvojica imaju problem sa osiguranjem.Sto li Boze :skoljka:
Jadni oni, bezobrazni sexurity zla kakav je Mercator maltretira jadnu omladino AP-a! :( :roll: Pravda za sarajevski olos! :thumbup: :oops:
cigara

#1540 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by cigara »

Cestitke momcima iz Securitasa, koliko se sjecam oni su ucestvovali i u onoj pucnjavi kad su razbojnici pokusali opljackati neke pare iz kombija, ne mogu se tacno sjetiti.
Znam ja ovu ekipu s alipasinog, skupi se 7-8 debila i maltretiraju koga stignu, cim im malo zube pokazes picici se udalje uz povike "vidjeces ti". Samo dobro prebiti, nece on vise
dezurni_ucenik

#1541 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by dezurni_ucenik »

Jel se to meni cini,da Avaz vec dva dana objavljuje clanke o ovom ujebu sa slomljenim sakama?

U svakom slucaju,svaka cast zastitarima

komentar za ovaj clanak

Abid Menzildzic 3 hours 7 minutes ago
ako su ova dvojica ispravni,onda je ovo bruka.Mene da su ovako pretukli,4 okvira sa sobom po 30 kom.svaki od njih bi dobio u prosjeku izmedju 10-15 komada bez razmisljanja.Izasao bi za 3 godine kao i ostali ali oni nebi nikad vise ustali
Last edited by dezurni_ucenik on 16/02/2012 20:08, edited 1 time in total.
cigara

#1542 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by cigara »

Jes, kad dobije batine i on ce se obratiti novinarima i muriji
MercedesBenz

#1543 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by MercedesBenz »

Edit: ipak je neko vijest stavio, izvinjavam se.
Last edited by MercedesBenz on 16/02/2012 23:42, edited 1 time in total.
kokuz_sa

#1544 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by kokuz_sa »

http://www.dnevniavaz.ba/vijesti/crna-h ... staru.html

ovim u mostaru bas snijeg udario u glavu..
ovo je jedno 5-6 napad na ove ljude sto voze kamione,grtalice i bagere :-)
Mikado

#1545 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Mikado »

Zovem se Zelena wrote:
Chmoljo wrote:
otkud ti to da će završiti u zatvoru?! :roll: mada, njemu je sigurno veća kazna to što će je nositi na duši, tako je to sa poštenim insanom.

Pod nehatom se podrazumjeva kad znas da ces nekom radnjom izazvati posljedice, ali olako držiš da do istih neće doći.Neznam šta se tačno desilo na Alipašinu, ali o tome da li vozač počinio krivično djelo ili je riječ o nesretnom slučaju zvaničnu riječ dat će kantonalni tužilac nakon što se provede odgovarajuće vještačenje.

Ipak, činjenica je da se ovakva tragedija mogla očekivati jer organizacija čišćenja gradskih ulica je katastrofalna imajući u vidu u kolikom količinom snijega je grad zatrpan. Doduše, kad se sjetimo gdje živimo, onda je sigurno da bolje očekivati nemožemo.
VjecitiStudent

#1546 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by VjecitiStudent »

Chmoljo wrote:pa koga to da prevrnemo?

budžetske korisnike?

stranke?

političare?

one koji se izležavaju dok ostali lopataju?

oni koji voze nesavjesno po ovakvom vremenu?

one koji pješače bez da paze sami na sebe?

koga? jer sve smo to mi gore :roll:

ovo je nesreća, dešavaju se, znate...
Gdje si bio sa ovakvim komentarom kad su Denisa izboli, da zalud ni tada ne protestujemo.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#1547 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by KatarinaKosaca »

VjecitiStudent wrote:Gdje si bio sa ovakvim komentarom kad su Denisa izboli, da zalud ni tada ne protestujemo.
:)
Nije bilo uzalud. Maloljetno dijete je reklo da se boji. :sad:
r_faruk

#1548 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by r_faruk »

pa ciscenjem snijega niko ne rukovodi. dodje masina, dodje kamion i radi, kad zavrsis javi se........ zbog cega nije policija zatvorila cestu i da se to zavrsi. kaze sviraju vozaci, jebu majke i ostale clanove familije ovima koji rade. pa neka stoje dva policajca i lijepo upute vozaca na raskrsnicu i okolo...... sikter...

inace se na sigurnost ne obraca paznja. svi kontaju da nije potrebno, eto mi fol pametni....., kada ste vidjeli radnike sa kacigama, kada ste vidjeli da se neko zavezao dok cisti krov, nikada, kada ste vidjeli da se komisija na polaganju vozackog veze, nikada........ koliko ljudi se ne veze kada sa vama sjedne u vozilo, vezete li se vi.....
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1549 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by Chmoljo »

VjecitiStudent wrote:
Gdje si bio sa ovakvim komentarom kad su Denisa izboli, da zalud ni tada ne protestujemo.
a to je smrt Denisa bila nesreća? ili opet samo brzopleto čitaš u želji da ga nekome spustiš?
DaffyDuck

#1550 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol.2

Post by DaffyDuck »

Zovem se Zelena wrote:

Važno je ko je kriv! Mi smo krivi! Slegnut ćemo ramenima, reći kako ne možemo ništa promijeniti i sutra nastaviti normalno sa svojim životom. Preskakat ćemo snijeg, sklanjati se autima, čekati trole i tramvaje po pola sata i više! mi smo glup narod, narod bez vizije i ideje, narod bez sistemskog pristupa bilo kojem problemu u kojem se nađemo! I sve dok se budemo tako ponašali dešavat će nam se ovakve i gore stvari!

Kad ćemo više shvatiti da je sve do nas i da možemo prevrnuti ovaj grad i državu naglavčke samo da hoćemo?!
:thumbup:
Generalno, za vecinu ovih rasprava i tema u crnoj hronici/politici/drustvu/grasu... smo sami krivi :(
Locked