Slažem se i sa tobom i svima koji pišu u istom tonu - prepun je grad/država đuturuma koji ko' mameni nekud žure. Strašno. Isto tako sam bio očevidac u par slučajeva, gdje ono staro, od 70 i kusur godina na crvenom prelazi, ili se natakarilo i čeka da pređe van pješačkog prelaza. I ja trebam onda kaznu popiti i otići u zatvor, ostavivši iza sebe dvoje male djece radi neke baburine koja ni sama ne zna kuda ide.BHF_Manijak wrote:Tragedija se desila, nema povratka, ali ne bih sad da odmah vozaca krivim, ima ko ce utvrditi krivicu, ali ima jedna stvar koju skoro pa svakodnevno primjecujem - penzioneri generalno nekud zure, trce, lete, iako nemaju kuveta da hodaju a kamo li da gore navedeno rade! zalosna istina, ne znam do cega je, ali isto ko da je zadnji tramvaj na ovom svijetu ugledo i sad mora pjeske ici s ilidje do carsije pa leti da stigne taj tramvak, iako je debelo crveno za pjesake. Kazem, nisam jednom vidio slicnu situaciju.
Ne pisem ovo vezano za danasnji tragican slucaj, kazem ne znam ko je kriv, no ovo mi posluzi ko ntauknica za ovaj gore post.
A kad se počnu zvekati kazne za prolaz pješaka kroz crveno, oplete se po policiji, kako kažnjavaju buraniju, umjesto da ganjaju policajce.
Svi smo mi ista bagra, i dok ne promijenimo vlastitu kulturu ovakve stvari će nam biti svakodnevnica.
Koliko nas se prepiralo sa policajcem koji nas hoće kazniti za prekršaj koji je jasan i nama i njemu ? Ili koliko nas gleda da podmiti nekog službenika parama ili poznanstvom, samo da ne bi čekao. Milion je sličnih stvari. Dok te stvari ne iskorijenimo, nema nam boljitka...