Stadion reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

U kojem gradu bi trebala biti uradjena izgradnja/rekonstrukcija stadiona?!

Sarajevo
357
56%
Mostar
24
4%
Zenica
154
24%
Tuzla
35
6%
Jajce
15
2%
Bihac
8
1%
Banja Luka
21
3%
Travnik
9
1%
Brcko
7
1%
nesto drugo (navedite)
6
1%

Total votes: 636

frngla

#1526 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by frngla »

zodi36 wrote:iz iskustva znam da je jeftinije nanovo graditi nego rusiti pa graditi,sto znaci,nek nadju lokaciju i nek prave novi stadion za reprezentaciju,to nije problem.to ce svako normalan podrzati,ali ovako graditi zeljeznicaru stadion i samim tim ga favorizovati oko dobijanja licence u odnosu na druge klubove je presmijesno.fifa i uefa nam jos progledavaju kroz prste vezano za licence,ali vidjet cete za godinu-dvije,pa nijedan nas klub nece u evropu.nije samo uslov stadion,nego i masa drugih stvari.da nije smijesno bilo bi zalosno,da se igracima neuplacuje staz,da nisu osigurani,da se neplaca za njih doprinosi nikakvi,da se igraci opominju radi neplacanja kirije,da im smanjuju porcije u restoranu gdje se hrane radi neredovnog placanja i masa drugih stvari.da se vratimo na stadion,izvolize manijaci izgradite grbavicu,potpomognuti energoinvestom,bosnalijekom,kemalom kozaricem,almirom gredicem(direktor banke),gradimirom gojerom,imate ljudi i imate firmi,ali ne vi hocete grbavicu da vam grade tuzlaci,zenicani,mostarci,ma jok ba.nema sanse,proslo vrijeme
Ne uzrujavaj se pašice, nije ti stari seharu ostavio u BH Telecom, to nisu pare Zeničana, Mostaraca i Tuzlaka, već pare jedne kompanije koja je prodavala usluge na teritoriju cijele BiH i sa takvim parama (svojim) ima pravo da ulaže u šta god želi... Šta se primaš...

edit: ako se Sarajevo pravi od zeničkih para, teško Sarajevu...

Zenica (opština) prema procjenama ima 127.105 stanovnika, a opština Novi Grad Sarajevo ima cca 110000 birača... Pun mi je ovih naprđivanja, haj sad ćao...
Last edited by frngla on 04/09/2012 14:30, edited 1 time in total.
samo_ti

#1527 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by samo_ti »

Opuštencija ba... :D

Idu izbori...bit` ce stadiona, ako nista, bar projekata i dokumentacije.. :-D
Ajatolah_

#1528 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Ajatolah_ »

Pogledajte kako radi Holandija :wink: i vidjet ćete da je priča o "domu" reprezentacije i priča o "seljenju" smiješna. Ljudi imaju tri jaka stadiona, u Amsterdamu, Eindhovenu i Rotterdamu. I igraju ljudi na sva tri. :) Tako da, zasad Bilino Polje, Koševo ili Grbavica ako se naprave, dobro, miješat ćemo. A sad uzeti Grbavicu a na Bilino Polje zaboraviti je smiješno i glupo.
Evo sad gledam gdje su Holanđani igrali, ne mogu naći da su nekad u skorijoj budućnosti napravili niz od tri utakmice na istom stadionu.
dinobjelave

#1529 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by dinobjelave »

Ovi gore sto laju a neznaju,trebali bi znati da je zeljo klub formiran 1921, trebali bi znat da je taj Klub odbio odigravanje utakmica u periodu 41-45, trebali bi znat da je dekretom( naredbom) otudzeno Pola tima i formiran komunisticki loptaski Klub Torpedo ,trebali bi znat da su radnici zeljeznice pravili taj stadion svojim rukama,trebali bi znat da je Klub gazen kaznjavan i zlostavljan ,da mu nisu dali da bude veliki,trebali bi znat da je u agresiji ostalo bez iceg,da je stadion Bio prva linija odbrane grada da je zapaljen ,trebali bi znat da se istorija ponovila i dok su neki sirili istinu Po saudijskoj arabij( saraj'vo ) zeljini igraci su stajali u odbrani grada i trenirali Po salama,dakle dali ima i jedan Klub u bih koji je toliko slican nasoj domovini ili koji je imao slicnu sudbinu kao bosna .mozda ili haj da bude posteno slicno je i s velezom Ali to je vec druga tema i mislim da bi se velezu trebalo pomoci po pitanju stadiona svakako.isto tako drago mi je sto se gradi u tuzli ,volio bih kad bi uspjeli pokriti kosevo ima i tu potencijala mogao bi se popraviti stadion s malim ulaganjima.e sad druga stvar Telekom ulazi,ako Udze s sponzorskim ugovorom i dobija reklamu u centru glavnog grada,dobija reklamu na tv-u kod prenosa utakmica itd itd to je marketing,ljudi vide interes i ulazu.drugo fudbalski savez rijesava problem za reprezentaciju glavni grad hoteli, aerodrom,infrastruktura i sve potrebno je tu nevidim u cemu je problem.dakle pored simbolike,istorije itd tu je i bitan faktor grad Sarajevo i svi sadrzaji koji su od koristi .nadam se da je to samo pocetak i da ce se nastaviti ulagati u stadione sirom bih,i bas Mae briga dali Che telekom praviti u tuzli,travniku,zenici,mostaru bez zlobe i zavisti volio bih da hoce.pozdrav
bordo gandalf
Grijem se na: Gree Hansol 12

#1530 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by bordo gandalf »

Dinobjelave pojma ti nemas :wink:
doff

#1531 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by doff »

frngla wrote:Ne uzrujavaj se pašice, nije ti stari seharu ostavio u BH Telecom, to nisu pare Zeničana, Mostaraca i Tuzlaka, već pare jedne kompanije koja je prodavala usluge na teritoriju cijele BiH i sa takvim parama (svojim) ima pravo da ulaže u šta god želi... Šta se primaš...

Zenica (opština) prema procjenama ima 127.105 stanovnika, a opština Novi Grad Sarajevo ima cca 110000 birača... Pun mi je ovih naprđivanja, haj sad ćao...
Nije tema da ti ovdje objašnjavam al pogledaj zakon o učešću kantona u preraspodjeli javnih prihoda u FBiH i bit će ti jasno ko na čiji račun živi, koji kanton ima povlašten položaj...Možda ti bude jasnije koliki je budžet općine Zenica a koliki Novi Grad. Prije svake diskusije potrebno je znati par činjenica pa tek onda iznositi stavove.

Po površini i broju stanovnika ZDK je daleko veći od KS a i kada je riječ o uplatama u budžet FBiH, dok prilikom preraspodjele tih sredstava, vlada ZDK dobije svega 14,27% a KS 29,2%??? Kao što ništa nema logike u ovoj zemlji, tako je i ovaj apsurd (ne)logičan!

I još jendom da ponovim. BHT nije privatna firma nego je njen vlasnik Vlada FBiH, dakle njen prihod podjednako pripada svim građanima FBiH.
phillie

#1532 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by phillie »

Dobrodosli u nasu lijepu loodnicu :-) :-) :-) :-) :run:
zodi36

#1533 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by zodi36 »

gradi drug,ma deset stadiona,15 dvorana,budi najbokji,najljepsi,najkulturniji ali ne od nasih para,to zaboravi.budi siguran da se grbavica nece graditi od bh telekoma.to nece dozvoliti pravi zenicani,tuzlaci,mostarci.eto vas tamo,svako ste sampioni u ovoj kukuruz ligi,imate najvise para,najbolje igrace,najljepse(ups beslija) i samo gradite,popravite onu skalameriju i tarabanu od stadiona,heheeheh,dascara
Mustang1

#1534 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Mustang1 »

Joj al se palite bezveze :D Kod nas u Zenici glasove pred izbore kupuju sportskim objektima jer smo mi takav grad i mogu .. U Tuzli kupuju onim jezerima :D U Sarajevu cestama i sta vec sve ne grade (ali ne grade sportske objekte) Taj projekat Grbavice postoji koliko i ja postojim .. i svaki put bude konacni dogovor i cini mi se da svaki put bude pred izbore taj projekat ozivi i onda poslije nista .. Gonite ih kad se izgradi onda mogu pricati ovako bezveze se prepirete
zodi36

#1535 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by zodi36 »

doff wrote:
frngla wrote:Ne uzrujavaj se pašice, nije ti stari seharu ostavio u BH Telecom, to nisu pare Zeničana, Mostaraca i Tuzlaka, već pare jedne kompanije koja je prodavala usluge na teritoriju cijele BiH i sa takvim parama (svojim) ima pravo da ulaže u šta god želi... Šta se primaš...

Nije tema da ti ovdje objašnjavam al pogledaj zakon o učešću kantona u preraspodjeli javnih prihoda u FBiH i bit će ti jasno ko na čiji račun živi, koji kanton ima povlašten položaj...Možda ti bude jasnije koliki je budžet općine Zenica a koliki Novi Grad. Prije svake diskusije potrebno je znati par činjenica pa tek onda iznositi stavove.

Po površini i broju stanovnika ZDK je daleko veći od KS a i kada je riječ o uplatama u budžet FBiH, dok prilikom preraspodjele tih sredstava, vlada ZDK dobije svega 14,27% a KS 29,2%??? Kao što ništa nema logike u ovoj zemlji, tako je i ovaj apsurd (ne)logičan!

I još jendom da ponovim. BHT nije privatna firma nego je njen vlasnik Vlada FBiH, dakle njen prihod podjednako pripada svim građanima FBiH.
ma sta zna papak ba romanijski.zna gledati utakmicu sa dasaka i taraba,eto sta zna.sta on zna o drzavnoj firmi,nije to pekara kod mahira pa moze kako hoce
Co0l

#1536 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Co0l »

Manite se suplje nego dajte dansnju gebiru fotki,sta ste utanjili :D
am2804

#1537 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by am2804 »

zodi36 wrote:gradi drug,ma deset stadiona,15 dvorana,budi najbokji,najljepsi,najkulturniji ali ne od nasih para,to zaboravi.budi siguran da se grbavica nece graditi od bh telekoma.to nece dozvoliti pravi zenicani,tuzlaci,mostarci.eto vas tamo,svako ste sampioni u ovoj kukuruz ligi,imate najvise para,najbolje igrace,najljepse(ups beslija) i samo gradite,popravite onu skalameriju i tarabanu od stadiona,heheeheh,dascara
Nisam imao namjeru uletati klizeći, po tvojim mail-ovima mi se čini da smo iz istog katona (TK - možda griješim), međutim podržavam izgradnju bilo kojeg stadiona, a pogotovo Grbavice. Eto ja nisam pravi građanin BiH, jer nisam iz Sarajeva, a želim vidjeti ljepšu Grbavicu.
Predlažem da se ovdje govori u svoje lično ime, ili u ime grupe/raje iz bilo kojeg grada da dolaziš.
O tome, odakle pare, kako i zašto, ma j.... mi se (nakon silnih pokradenih milijardi koje su ušle), jer ovdje u ovoj zemlji, najlakše je odustati, a zatim se taj novac preusmjeri u mutne vode. Par ih je već govorilo, da BH Telecom neće sagraditi/dograditi (mada od toga slabe valjde) sam stadion, ali džaba.......
Teško tebi Bosno i Hercegovina s nama
arte.fakt

#1538 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by arte.fakt »

Co0l wrote:Manite se suplje nego dajte dansnju gebiru fotki,sta ste utanjili :D
et ... Bilino polje 04.09.2012. 14:30

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Revoltage

#1539 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Revoltage »

Koju posluku porati :shock:

Vrh.
Co0l

#1540 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Co0l »

To care :thumbup:

Jel ono kameru postavljaju na drugoj fotki?
I jesu li bile prije na istoku one stolice na sklapanje?
Ajatolah_

#1541 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Ajatolah_ »

Kako ljudima nije žao gaziti ovu travu? :( :D
Mustang1

#1542 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Mustang1 »

Co0l wrote:To care :thumbup:

Jesu ali to je samo u onom natkrivenom dijelu ispod one glavne loze .. To je ogradjeno i stoji obezbjedjenje sto znaci da je i to neka vrsta loza :D
Co0l

#1543 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Co0l »

Bubalo1 wrote:
Co0l wrote:To care :thumbup:

Jesu ali to je samo u onom natkrivenom dijelu ispod one glavne loze .. To je ogradjeno i stoji obezbjedjenje sto znaci da je i to neka vrsta loza :D
Et,pojma nisam imao jer uvijek sam isao il na zapad il na jug (doduse odavno ne idem na jug vise) a kako sam corav ne skontam te stolice sa zapada :-D Al mi se svidjaju,steta sto nisu svugdje takve,pogotovo na jugu i sjeveru gdje raja vise i stoji neg sjedi pa da ne smetaju jer se sklope.
Ajatolah_

#1544 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Ajatolah_ »

Hoće li kamera ostati na Zapadu, jer bila je neka priča da bi se mogla premjestiti? Mada nisam baš previše euforičan prema toj ideji, na Istoku bi vjerovatno snimala sa nešto nižeg položaja.
Kemal Malovčić

#1545 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Kemal Malovčić »

jauouj stadionaaa :dance:
Chuckie

#1546 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Chuckie »

Image
Image

Image
Image
Last edited by Chuckie on 04/09/2012 18:37, edited 3 times in total.
Co0l

#1547 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by Co0l »

Chuckie wrote:Image
oho :thumbup:
doff

#1548 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by doff »

U toku današnjeg dana su farbani zidovi i zaštitna ograda, a također su postavljani, golovi kao i razglas. Ostala je još samo montaža kamera i novih klupa za rezervne igrače kako bi se i konačno završila rekonstrukcija stadiona.

Podsjećamo, klupe RECARO za rezervne igrače i stručni štab su trebale stići krajem prošle sedmice, ali pogrešnom narudžbom izvođača radova su stigle obične klupe. Kako nam je jučer rekao direktor Javnog preduzeća za održavanje sportskih objekata u Zenici Husein Hinović, ovih dana trebaju stići klupe koje su prvobitno i naručene čime bi bili i okončani radovi na Bilinom polju gdje će se sljedećeg utorka odigrati utakmica između BiH i Latvije u sklopu kvalifikacija za SP 2014. u Brazilu.

Pogledajte u fotogaleriji kako izgleda stadion danas i kako su tekli radovi oko postavljanja novih golova.
Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
burek_in_space

#1549 Re: Stadion reprezentacije BiH

Post by burek_in_space »

Joj kad nas prvi protivnik nabushi na ovom terenu, mogu misliti natpisa "Vracajte oranicu" i slichno :mrgreen:
Locked