Sirija
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1526 Re: Sirija
za ove koji misle da je amerika zavadila narod samo da kažem da su se nusajrije (aleviti) sami od sebe zavadili sa muslimanima od kako su nastali i do dan danas su isti
zločini koje su počinili prema islamu i muslimanima su nepojmljivi normalnom čovjeku isto kao što ne može shvatiti odkud tolika mržnja i bijes i potreba da muslimane muče omalovažavaju i ponižavaju
nije im dovoljno samo ubiti čovjeka ženu ili dijete več to rade tako svirepo i brutalno da bi postidjeli svakog zločinca
takve zločine nisu činili ni tatari ni krstaši niti bilo ko drugi kojima su muslimani dopali šaka tj. niko od pobrojanih nije bio tako originalan i maštovit u zločinu
dokaza za ovo imate na na netu dosta u vidu video snimaka i fotografija kao i izjava ljudi koji su preživjeli torturu i skoro svakodnevne maskre iz cijele sirije
zločini koje su počinili prema islamu i muslimanima su nepojmljivi normalnom čovjeku isto kao što ne može shvatiti odkud tolika mržnja i bijes i potreba da muslimane muče omalovažavaju i ponižavaju
nije im dovoljno samo ubiti čovjeka ženu ili dijete več to rade tako svirepo i brutalno da bi postidjeli svakog zločinca
takve zločine nisu činili ni tatari ni krstaši niti bilo ko drugi kojima su muslimani dopali šaka tj. niko od pobrojanih nije bio tako originalan i maštovit u zločinu
dokaza za ovo imate na na netu dosta u vidu video snimaka i fotografija kao i izjava ljudi koji su preživjeli torturu i skoro svakodnevne maskre iz cijele sirije
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1527 Re: Sirija
fakat dokle ćete više te križare spominjati
onda se smijete boju na kosovu
- japin_mutapi
#1528 Re: Sirija
evo sad ču ja izbrisati križare a ako treba još korigovati samo reciBlack swan wrote:fakat dokle ćete više te križare spominjati
zapravo izbrisaču cijeli post da se ne sikiraš puno
-
KIMBO
#1529 Re: Sirija
OVI što brane Assada misle izdržaće on, neće pasti, tjera to on, ma vraga imao je godinu dana, da smiri i nije uspio a tada su bili "šaka jada", nemoj sada očekivati da ćeš uspjeti tako lako, jer i ovi su se snašli, znatan broj ljudi je pobjegao civila, vojnika..... od krucijalne važnosti za ove je kontrola granica, jer ako to kontrolišeš eto prilike da nabaviš oružje.....
A ovo što njemu rade je totalno smiješno, ušli ti ljudi u Damask napravili haos, ti prebacio vojsku iz drugih dijelova, oni sada rokaju dalje...... Pa ovi govore važno je da zadrže Assada da bi se zaštitio Iran od Izraela, ima Istine, ali i neistine, Izrael sam ne može to uraditi.... Ja sam već jednom rekao da neće narod nekog da vlada sam, pa misle ovi u Arabiji i Kataru da će uvjek drugi da stradaju da neće doći do njih, malo sutra, i njihovo će da za zvoni.
Žali bože nedužnih što stradaju, ali eto vidjećemo šta će biti..... Samo hoću da kažem da sam pravo razočaran radom ovih nazovimo ih nacionalnog vijeća što su van Sirije, pa pobogu si brate, ako hoćeš vlast da padne moraš pomoći, ako neide milom, a ti pomogneš silom- pa ako oni imaju ikakav kontakt sa ovim borcima, nemoj da ti ljudi nose patike, farmerice, nabavi im nešto....
A ovo što njemu rade je totalno smiješno, ušli ti ljudi u Damask napravili haos, ti prebacio vojsku iz drugih dijelova, oni sada rokaju dalje...... Pa ovi govore važno je da zadrže Assada da bi se zaštitio Iran od Izraela, ima Istine, ali i neistine, Izrael sam ne može to uraditi.... Ja sam već jednom rekao da neće narod nekog da vlada sam, pa misle ovi u Arabiji i Kataru da će uvjek drugi da stradaju da neće doći do njih, malo sutra, i njihovo će da za zvoni.
Žali bože nedužnih što stradaju, ali eto vidjećemo šta će biti..... Samo hoću da kažem da sam pravo razočaran radom ovih nazovimo ih nacionalnog vijeća što su van Sirije, pa pobogu si brate, ako hoćeš vlast da padne moraš pomoći, ako neide milom, a ti pomogneš silom- pa ako oni imaju ikakav kontakt sa ovim borcima, nemoj da ti ljudi nose patike, farmerice, nabavi im nešto....
-
Smail Aga
#1530 Re: Sirija
Ti izgleda nikad nisi cuo za krizarsko-krstasko-cionisticku zavjeruBlack swan wrote:fakat dokle ćete više te križare spominjati
A iz sjene konce zavjere vuku ljudi-gusteri,ha ja
Ona prosla ustasko-dzihadsko-vatikanska zavjera je za ovu mala maca
- japin_mutapi
#1531 Re: Sirija
a assadov režim i iranski fanatici na braniku slobode uz podršku slobodarske kine i majčice rusijeSmail Aga wrote:Ti izgleda nikad nisi cuo za krizarsko-krstasko-cionisticku zavjeruBlack swan wrote:fakat dokle ćete više te križare spominjati
onda se smijete boju na kosovu![]()
![]()
![]()
A iz sjene konce zavjere vuku ljudi-gusteri,ha ja![]()
![]()
![]()
Ona prosla ustasko-dzihadsko-vatikanska zavjera je za ovu mala maca![]()
sudbina planete se odlučuje u siriji ako assad i njegova oaza slobode padne biče gutavo za sve ostale branioce čovječanstva i prosvijetljene ljude koji su shvatili istinu i izašli iz matrixa na svjetlo realnosti
- Klavikula
#1532 Re: Sirija
ne znam zasto stalno potencirate sukob suniti-siti. Assada podrzava vecina sunita, bez njihovih glasova nikad ne bi dobio izbore, oko 70% glasova koje je on dobio su sunitski, 2,5 miliona sunita je glasalo za njega, jel mislite da bi mu suniti dali glas da je on protiv njih, da je uopste doslo do vjerskih podjela u Siriji? jasan i jedini logican odgovor je da nije doslo do podjele, a dezertiranja je bilo, u manjem broju, al to je klasicni oportunizam, prikloni se onom ko uvijek pobjedjuje, osim kad ne pobjedi
..takodjer, sastav vojske je isti kao i sastav stanovnistva, 70% sunita ima u legalnoj sirijskoj armiji, i nije bilo vecih dezertiranja, jel mislite da bi suniti ubijali sunite da je doslo do vjerskih podjela..opet je odgovor da nije doslo do vjerskih podjela...ovo nije gradjanski rat, ovo je agresija NATO saveza na suverenu drzavu..da je pravde NATO fasisticki generali i njihova politicka vodstva bi za ovo odgovarali, a ovako se samo nadam da ce Sirija izaci kao pobjednik..
-
mmaar
#1533 Re: Sirija
Hvala, ali za ovih nekoliko frikova ne vrijede nikakvi argumenti, samo guslaju onako kako im peru mozak, a mozak ispran davnih dana. Vrati se na pocetak, pa vidi koliko argumenata koji su potpuno ponistili sve te nebuloze kojima se covjek vise ne moze ni podsmjehivati zbog udesa koji je snasao one koji ih ovdje mantraju i pokazali i njih i ljude koji ih ovdje izgovaraju onakvima kakvi stvarno jesu, ali mrznja, sljepilo, navijacke strasti, neupitna vjera u mainstream medije, vjera u ono sto kazu "sejhovi" sa platnih spiskova obavjestajnog podzemlja, vjera u ono sto kazu bankari i imperijalisticke elite iako se i njihovi vlastiti narodi sve vise dizu protiv njih, jos u kombinaciji sa poslovicnom gluposcu, ne ispravlja se to tek tako lako. Nadji mi samo da su bilo gdje uvazili i jedan argument ili bar da su se potrudili ga ga ospore ili gdje su iznijeli i jedan argument i argumentom pokusali da nesto ospore, i ako nadjes, ja odmah idem s foruma. Na njihovu zalost, neces ga naci, sto znaci da ostajem tunikad_vise wrote:@mmaarmmaar wrote:Nista cudno. Njima svuda odgovara samo nestabilnost i haos i to nije nista novo. Istu stvar rade desetljecima. Svuda samo "zavadi, pa vladaj". Koliko su samo sredstava, vremena, snage, ulozili da preko svojih vehabitskih poslusnika izazovu mrznju, sukobe, cak i ratove izmedju muslimana, prije svega na relaciji sunije - sije. Dovoljno je vidjeti s kakvim fanatizmom se tom zadatku danas predaju i ovi nasi saudijski placenici, pa da i covjek koji pojma nema o proslosti tih odnosa, shvati sta je stvarni cilj.
Svaka ti cast na ovom ulozenom trudu sto svojim postovima nastojis otvoriti oci pojedinicima.Stvarno mi nevjerovatno zvuci da se mogu sloziti sa 99,9% tvog pisanja i sve sto si dosad rekao kao da sam ja licno pisaoU zadnje vrijeme nisam aktivan na forumu ali sam prije bio mnogo aktivni i na ovoj temi kao i na temi o Iranu i tamo sam iznosio skoro isto misljenje ali sam se zasitio ove argumentacije iz CNN/BBC masinerije koju propagiraju pojedini njihovi sljedbenici i odustao sam.U narednom periodu cu se vjerovatno opet aktivirati a do tada cu uzivati u tvojim postovima.Sve najbolje
-
mmaar
#1534 Re: Sirija
Jok, geopolitikom upravlja hodza iz mog sokaka i sve servira tako da i najveci duduk skonta o cemu se tu radiSmail Aga wrote:Ti izgleda nikad nisi cuo za krizarsko-krstasko-cionisticku zavjeruBlack swan wrote:fakat dokle ćete više te križare spominjati
onda se smijete boju na kosovu![]()
![]()
![]()
A iz sjene konce zavjere vuku ljudi-gusteri,ha ja![]()
![]()
![]()
Ona prosla ustasko-dzihadsko-vatikanska zavjera je za ovu mala maca![]()
Gasi "sejha", gasi tv
-
mmaar
#1535 Re: Sirija
Ako je ista ocigledno, onda je ocigledno zasto to rade.Klavikula wrote:ne znam zasto stalno potencirate sukob suniti-siti.
- japin_mutapi
#1536 Re: Sirija
jes jes ...Klavikula wrote:ne znam zasto stalno potencirate sukob suniti-siti. Assada podrzava vecina sunita, bez njihovih glasova nikad ne bi dobio izbore, oko 70% glasova koje je on dobio su sunitski, 2,5 miliona sunita je glasalo za njega, jel mislite da bi mu suniti dali glas da je on protiv njih, da je uopste doslo do vjerskih podjela u Siriji? jasan i jedini logican odgovor je da nije doslo do podjele, a dezertiranja je bilo, u manjem broju, al to je klasicni oportunizam, prikloni se onom ko uvijek pobjedjuje, osim kad ne pobjedi..takodjer, sastav vojske je isti kao i sastav stanovnistva, 70% sunita ima u legalnoj sirijskoj armiji, i nije bilo vecih dezertiranja, jel mislite da bi suniti ubijali sunite da je doslo do vjerskih podjela..opet je odgovor da nije doslo do vjerskih podjela...ovo nije gradjanski rat, ovo je agresija NATO saveza na suverenu drzavu..da je pravde NATO fasisticki generali i njihova politicka vodstva bi za ovo odgovarali, a ovako se samo nadam da ce Sirija izaci kao pobjednik..
i sadam je imao 98% glasova ZA i 2% nevažečih listića hau jes no
A majority of the Syrian troops were of rural background and minority ethnic origin, mainly Alawis, Druzes, Kurds, and Circassians
The majority of the soldiers in the Syrian armed forces are Alawites, like President Bashar al-Assad. Alawites make up 12 percent of the Syrian population but are estimated to make up 70 percent of the career soldiers in the Syrian army
-
mmaar
#1537 Re: Sirija
S obzirom na zlocine koje su pocinili prema i islamu i muslimanima kako bi zadovoljili svoje kolonijalne i imperijalne gospodare i njihove interese, a koji su nepojmljivi normalnom covjeku, mrznja i neprihvatanje koju muslimani sirom svijeta iskazuju prema vahabitskoj sekti je potpuno razumljiva. Jedino zbog cega ta sekta opstaje jesu krvavi saudijski petrolari i ulaganja njihovih anglo-cionistickih mentora u vehabitski projekat, ali trese im se prijestol podignut na prolivenom krvi i nesreci muslimana. Zivi bili pa vidjeli, ta sekta i njena ideologija, uskoro ce biti proslost, a za dvadesetak godina mnogi ce je se sjecati samo kao ruznog sna. Alevitska manjina je suvise beznacajna i malobrojna i nema nikakvu stvarnu moc da moze ozbiljno ugroziti bilo koga i nastetiti bilo kome.japin_mutapi wrote:za ove koji misle da je amerika zavadila narod samo da kažem da su se nusajrije (aleviti) sami od sebe zavadili sa muslimanima od kako su nastali i do dan danas su isti
-
mmaar
#1538 Re: Sirija
I to je pomak s obzirom na broj glasova i nezvazecih listica koje imaju ovi osloboditelji Sirije, klan Saud i ono debelo katarsko bure govana koje su Amerikanci instalirali na vlast vojnim pucem protiv njegovog vlastitog oca, a koje vam instalira pamet putem katarsko-britanske medijske kuce koja je i namjenski osnovana samo da bi potpomogla ostvarenje plana za Bliski i Srednji Istok korz tzv. "Arapsko proljece", o kojem su cak i ranije javno govorili najvise pozicionirani clanovi americke administracije, a ciju realizaciju gledamo sada u i Siriji.japin_mutapi wrote: i sadam je imao 98% glasova ZA i 2% nevažečih listića hau jes no
- Challenger__
#1539 Re: Sirija
Da dodam amandman na ovaj vrsni pledoaje...mmaar wrote:
S obzirom na zlocine koje su pocinili prema i islamu i muslimanima kako bi zadovoljili svoje kolonijalne i imperijalne gospodare i njihove interese, a koji su nepojmljivi normalnom covjeku, mrznja i neprihvatanje koju muslimani sirom svijeta iskazuju prema vahabitskoj sekti je potpuno razumljiva. Jedino zbog cega ta sekta opstaje jesu krvavi saudijski petrolari i ulaganja njihovih anglo-cionistickih mentora u vehabitski projekat, ali trese im se prijestol podignut na prolivenom krvi i nesreci muslimana. Zivi bili pa vidjeli, ta sekta i njena ideologija, uskoro ce biti proslost, a za dvadesetak godina mnogi ce je se sjecati samo kao ruznog sna.
Selefijsko-vehabijska sekta pustinjskih čobana će biti prošlost, kao što će prošlost biti i njihovi cionističko-atlantistički mentori. Jer, iza Asada je Nedžad, iza Nedžada - Vatra Paklena, kralj bijeli i ENDE za spletkare sa W. Streeta.
Što bi rekao Valter - "živi bili pa vidjeli".
-
matematicar_teski
#1540 Re: Sirija
Obama zaprijetio siriji,da ce biti kaznjeni ako upotrijebe hemijsko oruzje
- Alija Nametnik
#1541 Re: Sirija
Ko reče da se hladni rat završio?
- Alija Nametnik
#1542 Re: Sirija
Zato što zna da Assad nije tolika budala ko Sadam i da ga neće upotrijebit.matematicar_teski wrote:Obama zaprijetio siriji,da ce biti kaznjeni ako upotrijebe hemijsko oruzje
- japin_mutapi
#1543 Re: Sirija
aleviti su beznačajni i malobrojni i nemaju nikakvu moć i nikoga ne ugrožavaju samo drže cijelu siriju pod svojim nogamammaar wrote:S obzirom na zlocine koje su pocinili prema i islamu i muslimanima kako bi zadovoljili svoje kolonijalne i imperijalne gospodare i njihove interese, a koji su nepojmljivi normalnom covjeku, mrznja i neprihvatanje koju muslimani sirom svijeta iskazuju prema vahabitskoj sekti je potpuno razumljiva. Jedino zbog cega ta sekta opstaje jesu krvavi saudijski petrolari i ulaganja njihovih anglo-cionistickih mentora u vehabitski projekat, ali trese im se prijestol podignut na prolivenom krvi i nesreci muslimana. Zivi bili pa vidjeli, ta sekta i njena ideologija, uskoro ce biti proslost, a za dvadesetak godina mnogi ce je se sjecati samo kao ruznog sna. Alevitska manjina je suvise beznacajna i malobrojna i nema nikakvu stvarnu moc da moze ozbiljno ugroziti bilo koga i nastetiti bilo kome.japin_mutapi wrote:za ove koji misle da je amerika zavadila narod samo da kažem da su se nusajrije (aleviti) sami od sebe zavadili sa muslimanima od kako su nastali i do dan danas su isti
kompletnu vlast vrše drže sve resore u vladi + policiju vojsku medije školstvo sve finansije i privredu obavještajne službe telekomunikacije banke fondove ...
sirija je društvo jednog klana
- Challenger__
#1544 Re: Sirija
Kao prvo, nije tako, a da je i tako, reci nam, jel' to hoćeš da nam kažeš da su se Izrael i USA zabrinuli za stanje sunita, pa sada vode borbu za njihova prava ...japin_mutapi wrote:
aleviti su beznačajni i malobrojni i nemaju nikakvu moć i nikoga ne ugrožavaju samo drže cijelu siriju pod svojim nogama
kompletnu vlast vrše drže sve resore u vladi + policiju vojsku medije školstvo sve finansije i privredu obavještajne službe telekomunikacije banke fondove ...
-
mmaar
#1545 Re: Sirija
Ako je sve to to tako kako kazu CNN, Al Jazeera i domaci i austrijski dobro placeni vehabitski "sejhovi", kako objasnjavas cinjenicu da placenicke teroristicke bande jos uvijek nemaju gotovo nikakvu podrsku medju sirijskim narodom. Cak i oni koji su stvarno ustali da se bore za reforme u Siriji, a naravno da je i u Siriji kao i svuda stanje daleko od idealnog i naravno da ni jedna vlast nije savrsena, digli su u ovom momentu ruke od toga i stali kontra placenickih teroristickih bandi. Uostalom, terorizam po svojoj definiciji jeste oruzje slabih i malobrojnih, a taktika tih placenickih bandi koje su uglavnom prebacene iz Iraka (evo ponovo sire haos i na Irak, u ovih par dana su poubijali oko 100 ljudi u teroristickim napadima), Libije i jos nekih zemalja iz okruzenja, jeste iskljucivo terorizam, sto su cak i njihovi predstavnici javno priznali. Sve to je, moras priznati, vrlo cudno s obzirom na tvoju tezu i broj sunita i broj alevita u Siriji, jer da je onako kako ti kazes, onda bi vecina stanovnistva stala na stranu "nenaoruzanih aktivista" i stvar bi bila gotova za kratko vrijeme, jer nema tog rezima koji se moze oduprijeti sili sirokih masa, a to se ne desava, vec bas naprotiv, "nenaoruzani aktivisti" izolovani su, marginalizovani i odbaceni od sirijskog naroda jednako kao sto su i ovi nasi domaci vehabiti izolovani, marginalizovani i odbaceni od strane bosanskih muslimana i ostalog stanovnistva, a to znaci, da vise ne moze, tako da im jedino i ostaje terorizam, sijanje straha, smrti i izazivanje haosa, nad cim i ne treba likovati jer je destabilizacija i haos vjerovatno u konacnici i cilj za Siriju. Najveca prijetnja "priajteljima Sirije" i njihovim interesima, jeste jaka i uredjena drzava, ne samo sirijska, vec bilo koja u tom regionu i u regionima gdje su oni pustili pipke, a ne izgleda bas da je toj bandi koju placaju stalo bas do jake drzave (primjeri su Libija, Irak, itd), a pogotovo ne izgleda da su je i u idelanoj situaciji po njih spremni uspostaviti.japin_mutapi wrote:aleviti su beznačajni i malobrojni i nemaju nikakvu moć i nikoga ne ugrožavaju samo drže cijelu siriju pod svojim nogamammaar wrote:S obzirom na zlocine koje su pocinili prema i islamu i muslimanima kako bi zadovoljili svoje kolonijalne i imperijalne gospodare i njihove interese, a koji su nepojmljivi normalnom covjeku, mrznja i neprihvatanje koju muslimani sirom svijeta iskazuju prema vahabitskoj sekti je potpuno razumljiva. Jedino zbog cega ta sekta opstaje jesu krvavi saudijski petrolari i ulaganja njihovih anglo-cionistickih mentora u vehabitski projekat, ali trese im se prijestol podignut na prolivenom krvi i nesreci muslimana. Zivi bili pa vidjeli, ta sekta i njena ideologija, uskoro ce biti proslost, a za dvadesetak godina mnogi ce je se sjecati samo kao ruznog sna. Alevitska manjina je suvise beznacajna i malobrojna i nema nikakvu stvarnu moc da moze ozbiljno ugroziti bilo koga i nastetiti bilo kome.japin_mutapi wrote:za ove koji misle da je amerika zavadila narod samo da kažem da su se nusajrije (aleviti) sami od sebe zavadili sa muslimanima od kako su nastali i do dan danas su isti
Sad ti opet udri po navijackim parolama, a ja ti kazem opet, bolje da navijas za Zelju nego za taj tvoj gubitnicki tim
- Challenger__
#1546 Re: Sirija
Ama, bolan, zna on da ovo nema BLAGE VEZE sa polaritetom suniti-šiiti. Ovo ima veze samo sa 1. Izraelskim i 2. atlantističkim interesima, kao predvorje sukoba sa Teheranom.
Propagandistička demagogija!
-
mmaar
#1547 Re: Sirija
Neka, hajde da uzmemo u obzir da nije i da kao osnovu uzmemo ovo sto ovi frikovi mantraju, ali da tu pricu preispitamo i podvrgnemo najbazicnijim misaonim postupcima kojima se vecina ljudi sluzi svakodnevno, a onda da vidimo sto ce ostatiChallenger__ wrote:Ama, bolan, zna on da ovo nema BLAGE VEZE sa polaritetom suniti-šiiti. Ovo ima veze samo sa 1. Izraelskim i 2. atlantističkim interesima, kao predvorje sukoba sa Teheranom.
Last edited by mmaar on 24/07/2012 15:35, edited 1 time in total.
- Challenger__
#1548 Re: Sirija
Ne samo navijačke, ne samo navijačke... Kao što je jedan cijenjeni forumaš napisao, nekoliko stranica unazad, ovdje vrvi od uposlenika koje-kakvih proameričkih agencija. Profesionalno "uvjerenje".
Bez obzira na činjenice.
Bez obzira na činjenice.
- Challenger__
#1549 Re: Sirija
Idem polako vani. Bliži se vrijeme utakmice.
Pozdrav!
Pozdrav!
- japin_mutapi
#1550 Re: Sirija
arrivalsChallenger__ wrote:Ama, bolan, zna on da ovo nema BLAGE VEZE sa polaritetom suniti-šiiti. Ovo ima veze samo sa 1. Izraelskim i 2. atlantističkim interesima, kao predvorje sukoba sa Teheranom.