jeli moguce da te nema na fejsu?Robot wrote:Pitanje: može li se zamjena Setup boxa (HD) izvršiti u BBI Centru ili se mora u centralu ići sa doplatom i starim aparatom ???
Još jedan feedback, izuzetno zadovoljan (Jasna Lagumdžija) sa TRIO paketom![]()
Logosoft
Moderator: Benq
- karanana
#1526 Re: Logosoft ALL ABOUT
- 1pajdo
- Location: http://www.forum.hr/showpost.php?p=3711 ... count=3209 ......./watch?v=KDHcd5yV1CE
#1527 Re: Logosoft ALL ABOUT
I kod Telemacha za 25 KM je u ponudi 120 kanala (prošireni paket)... Telemachova mana je što nema Arene, a Logosoftova što ima dosta timeshift kanala pa izgleda da ima više kanala nego što je...clarion_ wrote:zato što je puno kvalitetnija i potpunija ponuda kanala, a kada npr uzmeš u kombinaciji paketa dobiješ internet 8Mbps + televizija 46 KM (paket duo)Lucazode wrote:Haj još jedno pitanje kad ste se vako "rasforumali"![]()
Telemach pruža usluge kablovske televizije po cijeni od 15 KM, koji vrag je kod Logosofta cijena osjetno veća, čak 25 KM!?
- afannedim
#1528 Re: Logosoft ALL ABOUT
al ovdje je sve u osnovnom paketu nema proširenih paketa
- karanana
#1529 Re: Logosoft ALL ABOUT
jeli iko uzo taj novi HD stb?
ima li bugova? kakav je interfejs? jeli isti kao na 110ci?
-
ArrisModem
#1530 Re: Logosoft ALL ABOUT
Od prijatelja sam cuo da su programeri iz LOL-a licno napravili frimware za taj receiver i da radi zaista odlicno.karanana wrote:jeli iko uzo taj novi HD stb?
-
The Realist
#1531 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ali mislim da je ista cijena (25KM, ako su ove informacije tačne), štaviše, ispade bolje ovo kod Telemacha, jer možeš birati. Govorim čisto financijski gledajući.afannedim wrote:al ovdje je sve u osnovnom paketu nema proširenih paketa
-
--usnee--
#1532 Re: Logosoft ALL ABOUT
finansijski gledajuci kad vec spominjete najbolje je sto se telefona bar tice koristiti bhtelekom tj. moja tv neki paket tel + tv (najvise pretplatnika upravo koristi fiksnu telekoma htio to neko priznati ili ne, a cijena tih poziva je 0 km) onda kombinacija bez telefona daleko je najbolje uzeti Logosoft iz razloga sto imaju dosta kanala povoljne cijene, popravili su se na stabilnosti poprilicno i imaju cesto dizanje brzina neta, telemach jedino vodi u tome sto ako imas 2 ili 3 u mom slucaju tv-a placas 15 km isto kao i kad imas jedan tj. nema +10 km za 2 3 4 televiziju (+pdv) kao kod ova dva prethodna

-
ArrisModem
#1533 Re: Logosoft ALL ABOUT
Evo ga jos jedan radnik BHT-a koji je posao dobio stranackom linijom--usnee-- wrote:finansijski gledajuci kad vec spominjete najbolje je sto se telefona bar tice koristiti bhtelekom tj. moja tv neki paket tel + tv (najvise pretplatnika upravo koristi fiksnu telekoma htio to neko priznati ili ne, a cijena tih poziva je 0 km) onda kombinacija bez telefona daleko je najbolje uzeti Logosoft iz razloga sto imaju dosta kanala povoljne cijene, popravili su se na stabilnosti poprilicno i imaju cesto dizanje brzina neta, telemach jedino vodi u tome sto ako imas 2 ili 3 u mom slucaju tv-a placas 15 km isto kao i kad imas jedan tj. nema +10 km za 2 3 4 televiziju (+pdv) kao kod ova dva prethodna
-
--usnee--
#1534 Re: Logosoft ALL ABOUT
neki samo vole provocirat a ja stvarno nezz sta ovdje nije tacno ?
- karanana
#1535 Re: Logosoft ALL ABOUT
nije tacna informacija da su pozivi unutar bh telecom mreze 0 KM.--usnee-- wrote:neki samo vole provocirat a ja stvarno nezz sta ovdje nije tacno ?
jeste 0 KM samo ako i pozivatelj i primatelj imaju moja tv i onaj 070 broj. ali tako je i sa logosoftom, pozivi unutar lol mreze su dzaba.
-
--usnee--
#1536 Re: Logosoft ALL ABOUT
karanana wrote:nije tacna informacija da su pozivi unutar bh telecom mreze 0 KM.--usnee-- wrote:neki samo vole provocirat a ja stvarno nezz sta ovdje nije tacno ?
jeste 0 KM samo ako i pozivatelj i primatelj imaju moja tv i onaj 070 broj. ali tako je i sa logosoftom, pozivi unutar lol mreze su dzaba.
jeste tacno to ti dodje kao da sa 061 zoves 062 u bht i zbog tog je prednost jedino tu na strani bht-a
Digitalna televizija uz neograničeni fiksni telefonski saobraćaj za pozive prema numeraciji fiksne mreže BH Telecoma
- ovako pise sto znaci 070 i 033 inace bi pisalo samo za korisnike paketa moja tv i prema negeografskoj numeraciju
-
The Realist
#1537 Re: Logosoft ALL ABOUT
Moja punica je koristila i na 032 je bilo 0. Samo je to bilo na početku, a stabilnost im je bila užasna i onda je odjavila, kao i ja što sam uradio sa MojaTV, iako su nakon 6 jeseci uspjeli riješiti stvari.karanana wrote:nije tacna informacija da su pozivi unutar bh telecom mreze 0 KM.--usnee-- wrote:neki samo vole provocirat a ja stvarno nezz sta ovdje nije tacno ?
Činjenica jeste da najveći broj korisnika koristi njihov telefon (govorim za cijelu BiH) i tu jesu najpovoljniji, koliko god ih mi ne voljeli. Ali zato zaostaju u drugim segmentima, mada imam osjećaj da se popravljaju (i cijenom i ponudom).
-
mamas
#1538 Re: Logosoft ALL ABOUT
Moze li mi neko od vas stručnjaka odgovoriti na slijedeće pitanje? Bila bih zahvalna za konstruktivne odgovore.
Naime, želim se pretplatiti na Trio paket od Logosofta. Međutim, situacija u stanu je malo komplikovana. Trenutno koristim telefon (BH Telecom), koji je na starom vlasniku stana. Novi vlasnik stana je moja mama, koja nije u BiH. Želim da konačno ja budem korisnik usluge, jer ako to nisam, onda ne mogu ništa mijenjati u svom pretplatničkom odnosu, što mi više ide na živce. Problem je što kreteni u BH Telecomu nemaju odgovor na pitanje kako da odjavim tj. deaktiviram broj starog vlasnika u stanu u kojem živim, bez prisutnosti istog kao i moje mame, koja je, kao što rekoh, nova vlasnica stana. Procedura oko slanja punomoći, prevođenja itd. ne dolazi u obzir, jer ne mogu s time zamarati mamu.
Izgleda da je jedino rješenje da ne plaćam telefon, da onda BH Telecom isključi postojeći broj, ali pitanje na koje ne znam odgovor je, da li u tom slučaju Logosoft može koristiti paricu u stanu da se priključim na njihove usluge?
Ako neko ima rješenje...
Naime, želim se pretplatiti na Trio paket od Logosofta. Međutim, situacija u stanu je malo komplikovana. Trenutno koristim telefon (BH Telecom), koji je na starom vlasniku stana. Novi vlasnik stana je moja mama, koja nije u BiH. Želim da konačno ja budem korisnik usluge, jer ako to nisam, onda ne mogu ništa mijenjati u svom pretplatničkom odnosu, što mi više ide na živce. Problem je što kreteni u BH Telecomu nemaju odgovor na pitanje kako da odjavim tj. deaktiviram broj starog vlasnika u stanu u kojem živim, bez prisutnosti istog kao i moje mame, koja je, kao što rekoh, nova vlasnica stana. Procedura oko slanja punomoći, prevođenja itd. ne dolazi u obzir, jer ne mogu s time zamarati mamu.
Izgleda da je jedino rješenje da ne plaćam telefon, da onda BH Telecom isključi postojeći broj, ali pitanje na koje ne znam odgovor je, da li u tom slučaju Logosoft može koristiti paricu u stanu da se priključim na njihove usluge?
Ako neko ima rješenje...
-
The Realist
#1539 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ja znam da je bilo moguće da ne plaćaš u jednom stanu telefon, ako isti nije na tvoje ime i kada ga isključe skroz da ti uvedeš na svoje ime broj.
Međutim, zato ti treba par mjeseci, te osim toga ide tužba vlasniku broja.... Definitivno nemoj to raditi.
Može ti mama poslati punomoć i onda putem toga možeš odjavljivati uslugu.
Međutim, zato ti treba par mjeseci, te osim toga ide tužba vlasniku broja.... Definitivno nemoj to raditi.
Može ti mama poslati punomoć i onda putem toga možeš odjavljivati uslugu.
-
iceman2010
#1540 Re: Logosoft ALL ABOUT
Logosoft moze koristiti paricu nezavisno od telefona. Barem bi trebalo da je tako. Dakle, trebalo bi da mozes koristiti i fiksni telefon BHT-a i LoL uslugu u isto vrijeme.
- KPNCTNJAH
#1541 Re: Logosoft ALL ABOUT
Moze naravno, samo sto recimo meni pravo ide na .... sto mi puca konekcija kad god mi zazvoni fiksni telefon, to uvijek traje po 20-30 sekundi i tako 10 puta dnevno 
-
iceman2010
#1542 Re: Logosoft ALL ABOUT
Vjerovatno ne valja spliter. Potrebno ga je zamjeniti.KPNCTNJAH wrote:Moze naravno, samo sto recimo meni pravo ide na .... sto mi puca konekcija kad god mi zazvoni fiksni telefon, to uvijek traje po 20-30 sekundi i tako 10 puta dnevno
- KPNCTNJAH
#1543 Re: Logosoft ALL ABOUT
Kad su mi 'smanjili' ping rekli su da ce se to desavati...
- Ljuska_u_BaklaFi
#1544 Re: Logosoft ALL ABOUT
Zamjena na zalost nije moguca u BBI Centru, samo u poslovnici Igmanska 9, Novo Sarajevo, jer BBI nema u poslovnic HD uredjaja. Zato odete u Igmansku, vratite Amino 110 sa svim sto ide uz njega, doplatite 70 KM, kolegice poniste revers za Amino110 i naprave novi revers za HD uredjaj, i isti Vam daju odmah.Robot wrote:Pitanje: može li se zamjena Setup boxa (HD) izvršiti u BBI Centru ili se mora u centralu ići sa doplatom i starim aparatom ???
- karanana
#1545 Re: Logosoft ALL ABOUT
a znaci ne moraju doci u kucu da oni nesto prochachkaju i instalirjau.
ljuskice, moram li se najavljivati da dolazim na zamjenu ili mogu samo bahnuti i donijeti stari i uzeti novi stb? moze li iza 17h?
ne moze poziv da mi prodje do nekoga na 931 999.
ovo vam je beze da vam veza izbacuje. napravite da pozivatelj bude na cekanju dok se ne oslobodi linija a ne da me ukine.
@mamas, kad odes da se prijavis, reci da te je karanana poslo.
ljuskice, moram li se najavljivati da dolazim na zamjenu ili mogu samo bahnuti i donijeti stari i uzeti novi stb? moze li iza 17h?
ne moze poziv da mi prodje do nekoga na 931 999.
ovo vam je beze da vam veza izbacuje. napravite da pozivatelj bude na cekanju dok se ne oslobodi linija a ne da me ukine.
@mamas, kad odes da se prijavis, reci da te je karanana poslo.
- Ljuska_u_BaklaFi
#1546 Re: Logosoft ALL ABOUT
Ne moraju doci kuci kada je zamjena u pitanju, ukoliko se uzima dodatni za drugi TV onda moraju.
Ne moze poslije 17h, i da, mozes bahnuti bez ikakve posebne najave
Ne moze poslije 17h, i da, mozes bahnuti bez ikakve posebne najave
- Robot
#1547 Re: Logosoft ALL ABOUT
hvala puno za info LjuskaLjuska_u_BaklaFi wrote:Zamjena na zalost nije moguca u BBI Centru, samo u poslovnici Igmanska 9, Novo Sarajevo, jer BBI nema u poslovnic HD uredjaja. Zato odete u Igmansku, vratite Amino 110 sa svim sto ide uz njega, doplatite 70 KM, kolegice poniste revers za Amino110 i naprave novi revers za HD uredjaj, i isti Vam daju odmah.Robot wrote:Pitanje: može li se zamjena Setup boxa (HD) izvršiti u BBI Centru ili se mora u centralu ići sa doplatom i starim aparatom ???
@karanana, baš si kao i nick
- afannedim
#1549 Re: Logosoft ALL ABOUT
Počela sr..a i sa ARENASPORT, plačam ih 10KM kao dodatni paket i sad zatamljena ARENA3 zbog prijenosa utakmice na BHT-u, ako nastave ovako odjavljujem arene
-
clarion_
#1550 Re: Logosoft ALL ABOUT
niti je arena 10 KM trenutno niti je zatamnjena zbog BHT-a jer ja gledam tekmu na tom kanalu.afannedim wrote:Počela sr..a i sa ARENASPORT, plačam ih 10KM kao dodatni paket i sad zatamljena ARENA3 zbog prijenosa utakmice na BHT-u, ako nastave ovako odjavljujem arene