BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Jack Be Nimble

#1526 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Jack Be Nimble »

Sta je sa Salihovicem? Ako je povrijedjen, do kad je vani?
Nocty

#1527 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Nocty »

prava golcina miralema,a i medunjanin je profesionalno uvalja...ako ne pobjede u parizu znaci baraz,znaci malo su sad stvari jasnije i dobre su sanse da nam ispadne hrvatska il srbija pod uslovom da srbija pobjedi slovence ,ako estonija ostane druga sigurno nece igrat s nama jer ce opet biti po fifa rang listi ,zato kazem to bi mogli biti kombinacije a i crnu goru bi mogli dobiti ,pa da irci igraju sa hrvatima a srbi s nekim skandinavcima tamo...zato bolje izbjeci sranje odma i ovjerit to evropske vise,bem ga ja vise...:)
Nocty

#1528 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Nocty »

ili mozda i dobijemo estoniju mi kao bolji a oni kao slabiji sesir

al estonci sad deru guzove tako da ne znam bas,opametilo ih onih 7-0 u zenici,ne znam jel to bas pametno bilo :lol:
Nocty

#1529 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Nocty »

Da jos jednom ponovimo:

Ne gleda se FIFA lista vec UEFAina.
zar ne dodje to kao isto?
jeza u ledja

#1530 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by jeza u ledja »

Nije isto ima UEFAina lista na kojoj smo mnogo losije plasirani.

Ima negdje link nekoliko stranica ranije.
p206

#1531 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by p206 »

Nikad dovoljno ponavljati... UEFA i FIFA lista nije isto.

I mi ćemo biti u slabijem šeširu, osim ako se ne desi neko čudo. Da ne nabrajam sad, jer ima dosta kombinacija.
Uglavnom navijajte za Sloveniju(dovoljan remi sa Srbijom, da Estonija prođe), Belgiju, Armeniju i Litvaniju(mora pobjediti Češku da Škotska prođe).
mejdanbl

#1532 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by mejdanbl »

p206 wrote:Nikad dovoljno ponavljati... UEFA i FIFA lista nije isto.

I mi ćemo biti u slabijem šeširu, osim ako se ne desi neko čudo. Da ne nabrajam sad, jer ima dosta kombinacija.
Uglavnom navijajte za Sloveniju(dovoljan remi sa Srbijom, da Estonija prođe), Belgiju, Armeniju i Litvaniju(mora pobjediti Češku da Škotska prođe).
Ako se nadjemo u barazu sasvim je svejedno s kim cemo biti, danas gledam highlights sa Armenija-Makedonija 4-1 (svi golovi iz vrhunskih akcija), Estonci su tukli Srbe u BG 3-1 i i igrali 1-1 kod kuce. Te ekipe izgledaju slabe samo na papiru ludi moji, svako svakog moze pobjediti. Ako dodje do baraza mozda bi bilo najbolje kad bi izvukli nekog osrednjeg ali da ima ime kao Turska/Belgija, Irska ili Ceska/Skotska. Za sad znam da sigurno necemo igrati sa Crnom Gorom ili Armenijom/Estonijom ako prodju jer cemo biti u drugom sesiru zbog lopovskog nacina na koji se baraz izvlaci (to je nesto najnesportskije na svijetu). Srbiju i Hrvatsku ne bih nikako volio zbog tog sto igraju isto kao i mi i istog su mentaliteta a i zbog razloga koji nisu vezani za fudbal/nogomet (jeb'o EP kad mrtva glava padne). Portugal, Dansku, Svedsku objektivno ne mozemo dobiti u dvije utakmice, njih ni Spanija ili Holandija ne bi voljeli imati za protivnike u ovim okolnostima.
Gledao sam golove Francuza, prvi je greska obrane a druga dva su golmanova.
Sto se tice golmana, mislim da Susic mora staviti Begovica protiv Francuza. Hasagic je jos rovit od povrede, znaci nije cestito ni trenirao u zadnjih 7 dana, bilo bi previse rizicno stavljati ga, cak i ako bi branio dobro, moze se povrijediti pri nekoj intervenciji i onda gubimo jednu zamjenu zbog gluposti. Jednostavno Begovic mora braniti. Hasagc mi je izuzetno drag golman jer brani ono sto se mora i ne radi kikseve, ali protiv Francuza cemo trebati nekog ko brani i nemoguce kad ga krene, a to je u ovom slucaju Begovic. Ako njega krene i skine par zicera koje ce Francuzi sigurno stvoriti, (jer moramo voditi racuna o kartonima) onda ce ih uhvatiti nervoza i tu onda imamo sansu.
HTI

#1533 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by HTI »

Ja ne znam o cemu vi pricate ljudi. Ja kako god pogledam tu UEFA listu, Francuzi su 100% nosioci.
Eto pogledajte opet, nema sanse da Francuzi budu u drugom sesiru. :D
USAblues

#1534 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by USAblues »

simonese wrote:4 navijaca Luxemburga cuvala su destetak drotova,mi smo im pomogli da cuvaju zastavu a desetak minuta prije kraja drotovi su napustili tribinu pa smo mi cuvali navijace Luxemburga do kraja tekme :D
:lol: :lol: :lol: dobar :lol: :lol: :lol:
sinuhe

#1535 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by sinuhe »

Nama pod hitno treba pobjeda protiv ekipe iz prvog razreda svjetskog fudbala.
Dabba

#1536 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Dabba »

trcicu trceci wrote:kako bolan nema Bosne a grle se Safet i Zvjezdan, ama kako nema Bosne a raduju se zajedno i Edin i Darko i Sasa...Kako bolan nema Bosne a slavi Zenica i Mostar, kako bolan nema Bosne a cijela Bosna grmi !!! ima bolan Bosne, ali nema tebe ni te tvoje grupe iz Laktasa i nekog tamo sela u Hercegovini, vas bolan nema, Bosne ima i bit ce je...
Gledaj je veceras kako slavi, gledaj svoj poraz u oci, i nemoj odustati, zivi u nadi da nas nece biti, tako smo i mi jaci...Hvala ti !!!
More li X-cina? :thumbup: :bih:
riko-ga

#1537 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by riko-ga »

sinuhe wrote:Nama pod hitno treba pobjeda protiv ekipe iz prvog razreda svjetskog fudbala.
I ja se slazem.Treba nam ta pobjeda da podigne samopouzdanje i nama navijacima a i igracima.Daj da se konacno i napijemo te vode kada vec stignemo do nje :bih:
gomilego

#1538 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by gomilego »

trcicu trceci wrote:kako bolan nema Bosne a grle se Safet i Zvjezdan, ama kako nema Bosne a raduju se zajedno i Edin i Darko i Sasa...Kako bolan nema Bosne a slavi Zenica i Mostar, kako bolan nema Bosne a cijela Bosna grmi !!! ima bolan Bosne, ali nema tebe ni te tvoje grupe iz Laktasa i nekog tamo sela u Hercegovini, vas bolan nema, Bosne ima i bit ce je...
Gledaj je veceras kako slavi, gledaj svoj poraz u oci, i nemoj odustati, zivi u nadi da nas nece biti, tako smo i mi jaci...Hvala ti !!!
:thumbup: :bih: :bih:
winnie

#1539 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by winnie »

MyCore wrote:POkisao do gole koze, ali smo ih pokidali ko siročić napolitanku :D
Sutra limun i cajevi
Lagano :D
:mrgreen: najbolji opis!
Paco

#1540 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Paco »

The two-time European champions must now avoid defeat against Bosnia and Herzegovina – who are second in Group D, a point behind – in Paris on Tuesday to book their place at UEFA EURO 2012, while fifth-placed Albania finish off against Romania.

http://www.uefa.com/uefaeuro2012/matche ... index.html

Vise se ne pise o sigurnom prolasku "velike" Francuske u mecu sa "malom" BiH. Sada je u pitanju izbjegavanje poraza od Bosne i Hercegovine...napredujemo, napredujemo :bih:
Frankyee

#1541 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Frankyee »

trcicu trceci wrote:veceras me iznenadio misimovic...znaci covjek se vracao u odbranu konstantno, trcao naprijed, razigravao...po meni igrac utakmice...i to se vidi kad je dobar igrac, i neigranje utakmica nista ne znaci...sad je glupo spominjati sta su neki ovdje pisali o njemu, ali drago mi je da je dokazao da poslije njega tesko ce neki majstor sredine doci
:thumbup:

Miske je Majstor, na zalost Stilic i Ibricic nisu ni blizu te klase. ( bilo bi bolje da jesu )
casa_vode

#1542 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by casa_vode »

Zenica

Image

hamlet @ sportsport.ba
Gandalf

#1543 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Gandalf »

:thumbup: extra
holowey

#1544 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by holowey »

izasla pravila za ovo europsko prvenstvo

http://www.uefa.com/MultimediaFiles/Dow ... WNLOAD.pdf

eto, ako kome nije mrsko da izracuna bodove za baraz, ukljucujuci i ove kvalifikacije, neka nas obraduje...detalji su u annexu I :D
arzuhal

#1545 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by arzuhal »

Bilo bi dobro da izbjegnemo komšije i susjede, do Ukrajine i Poljske :mrgreen:
sumirprimus

#1546 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by sumirprimus »

arzuhal wrote:Bilo bi dobro da izbjegnemo komšije i susjede, do Ukrajine i Poljske :mrgreen:
bilo bi najbolje 0:1 u 93-oj džekson u po francuske :D
Jack Be Nimble

#1547 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Jack Be Nimble »

Paco wrote:The two-time European champions must now avoid defeat against Bosnia and Herzegovina – who are second in Group D, a point behind – in Paris on Tuesday to book their place at UEFA EURO 2012, while fifth-placed Albania finish off against Romania.

http://www.uefa.com/uefaeuro2012/matche ... index.html

Vise se ne pise o sigurnom prolasku "velike" Francuske u mecu sa "malom" BiH. Sada je u pitanju izbjegavanje poraza od Bosne i Hercegovine...napredujemo, napredujemo :bih:
Tako je bilo, pa cak i vise pohvala od stranih medija pred Portugal.
Abacija

#1548 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Abacija »

Po nekim ovdje Ibisevic je sinoc bio slab. Mozda nije opucao cestito po golu i gubio je lopte u driblinzima ali je majstorski izborio penal i ucestvovao je u akcijama. Vjerujem da ce ga krenuti u Parizu.
Cointreau

#1549 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by Cointreau »

winnie wrote:
MyCore wrote:POkisao do gole koze, ali smo ih pokidali ko siročić napolitanku :D
Sutra limun i cajevi
Lagano :D
I ja isto :D ali nema veze :D
juventus

#1550 Re: BiH-Luxemburg / Francuska-BiH

Post by juventus »

Ono sinoć utakmica k'o utakmica, rekli bi mnogi. Razvalili smo mnogo slabijeg protivnika, onako sa stilom, to je vjerovatno prvi utisak svakog, rutina i hajd.

Ali, treba svako još jednom pogledati prvih 20 minuta igre. Kao da su protiv Brazila igrali. Ona borbenost, ona želja, ono zalaganje, ono zajedništvo na terenu, e ono sve je vrijednije od svake moguće pobjede. Hvala vam za onih 20 minuta, gdje ste "ginuli" za našu BiH. Vjerujem iskreno da bi to radili i svih 90 minuta da je trebalo. A trebat će u Parizu. Znam da nas nećete iznevjeriti. Borite se srcem, pa ako izgubite, nije strašno, idemo dalje.

Bio sam zakleti protivnik Sušića, ali sada svako ko to malo bolje prati, mora priznati da je čovjek usadio mnogo dobrih stvari u ovu ekipu. Sigurno da ima i on grešaka, al ko ih nema. Mislio sam da nikad neće ništa kao trener uraditi, al dobro sam se prevario i drago mi je zbog toga.
Locked