Raiffeisen banka - sve o tome

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
Sodom1

#1526 Re: Raiffeisen banka

Post by Sodom1 »

holowey wrote:
Sodom1 wrote: Opet da ponovim sta je to 1000 km?
I drugo kazes da je mala plata i da je tesko ustediti, pa ako je prima preko racuna bankovnog ne moze biti ispod npr 500 km , znaci 60-90 dana stegnes kajis i imas te pare.
A ovo sto kazes ´povoljno´ toga kod banaka nema , mozda merhamet ,caritas ali banke sigurno ne
kazes od 500km plate, za tri mjeseca da ustedi 1000km? plati li se ista rezija, pojede li se sta, popije li se sta, obuce/obuje li se sta? od takve plate max 20-30km mjesecno bi se moglo ostaviti sa strane... i tako za tri godine bi mozda uspio da ustedi tu hiljadarku... a za tri godine ta hiljadarka realno ne bi vrijedila vise od 700-800 i opet bi ostao nedosanjani san...
podignuta 1000 u banci bi bila, kad se saberu kamate i troskovi, manje od 100 mjesecno na godinu dana...1000 kojom bi odmah mogao da ispuni ono sto je zamislio...
Nije dobra racunica ,gubi puno,bankom ko ima posla on je pusiona.Digne 1000 vrati u najboljem slucaju 1200 ako ne i vise
Ako stedi onda onda se kajis stegne , znaci osnovno samo ,nema sta izlasci ,nema obuca nema dosta toga.
Znaci nema jare i pare , ako stedim ne rasipam: jenostavno
Aha sta se moze za 1 000 km kupiti
holowey

#1527 Re: Raiffeisen banka

Post by holowey »

Sodom1 wrote:
holowey wrote:
I drugo kazes da je mala plata i da je tesko ustediti, pa ako je prima preko racuna bankovnog ne moze biti ispod npr 500 km , znaci 60-90 dana stegnes kajis i imas te pare.
A ovo sto kazes ´povoljno´ toga kod banaka nema , mozda merhamet ,caritas ali banke sigurno ne
kazes od 500km plate, za tri mjeseca da ustedi 1000km? plati li se ista rezija, pojede li se sta, popije li se sta, obuce/obuje li se sta? od takve plate max 20-30km mjesecno bi se moglo ostaviti sa strane... i tako za tri godine bi mozda uspio da ustedi tu hiljadarku... a za tri godine ta hiljadarka realno ne bi vrijedila vise od 700-800 i opet bi ostao nedosanjani san...
podignuta 1000 u banci bi bila, kad se saberu kamate i troskovi, manje od 100 mjesecno na godinu dana...1000 kojom bi odmah mogao da ispuni ono sto je zamislio...
Nije dobra racunica ,gubi puno,bankom ko ima posla on je pusiona.Digne 1000 vrati u najboljem slucaju 1200 ako ne i vise
Ako stedi onda onda se kajis stegne , znaci osnovno samo ,nema sta izlasci ,nema obuca nema dosta toga.
bogati jes' ti ikad dizao kredit u banci? nije banka mikrokreditna pa da uzima 30+% na kamatu :-)
recimo rzb 1000km na godinu dana, efektivna kamata 10% (a manja je ali eto uzmimo u obzir i obradu kredita i ostale "sitnice"), rata (anuitet) bi bila cca 90km https://raiffeisenbank.ba/bhs/menu/view/925

i ne zaboravi da ce tih cca 1100 koje vrati banci u tom periodu izgubiti na vrijednosti a on ipak odraditi sta je namjerio (ne znas, mozda placa neku tuzbu za zaostale rezije)
Dzontra_Volta

#1528 Re: Raiffeisen banka

Post by Dzontra_Volta »

Evo primjer:
ovaj neki nenamjenski kredit u RB na godinu dana

https://raiffeisenbank.ba/bhs/menu/view/925

kamatna stopa: 6,53 %

rata ispadne: 86,31 KM (ukupno banci vratiš nakon 12 mjeseci: 1035,72 KM)

https://www.raiffeisenbank.ba/bhs/menu/view/32

na to ide 1,5 KM mjesečna naknada (za 12 mjeseci = 18 KM)

i obrada kredita 2,5% --> 25 KM

Znači ukupno će vratiti 1035,72 + 18 + 25 = 1078,72 KM.

Plus, još ima ova neka akcija povrata novca i gratis zadnje rate (nisam ulazio u tekst, treba to proučiti).

(istina, kamata može biti viša, zavisno od statusa zaposlenika, ali vjerujem da na ovaj iznos to može biti uvrh glave još dodatnih 10-15 KM)
probook

#1529 Re: Raiffeisen banka

Post by probook »

Sodom1 wrote:
holowey wrote:
Sta ste se svezali za to "šta može kupiti za 1000 KM" ? Možda čovjeku treba veš mašina koja se pokvarila i možda ima star šporet koji je vrijeme zamijeniti i eto ti ga skoro 1000 KM. Hoce li sada čovjek biti 5-6 mjeseci bez veš mašine npr dok ne skupi da kupi novu!
Dzontra_Volta

#1530 Re: Raiffeisen banka

Post by Dzontra_Volta »

Ma oni što pričaju da se stegne kaiš i uštedi, uglavnom žive s roditeljima i ne plaćaju račune, ne kupuju namirnice i sl. pa kontaju da nije problem štedjeti na taj način.
Sodom1

#1531 Re: Raiffeisen banka

Post by Sodom1 »

Ja cojeka nagonim na dobro a vi ga bacate u dugove :-) .
A za ovog dole : imam posao ,placam svoje racune i nazalost ne zivim kod roditelja mada bi to najvise zelio ,iz prostog razloga nismo u istom gradu . I da ko nesto zeli da postigne samo stezati kajis
_someone

#1532 Re: Raiffeisen banka

Post by _someone »

Je li iko povezao Maestro debitnu karticu na paypal, neko kaze moze, neko ne moze :-)
probook

#1533 Re: Raiffeisen banka

Post by probook »

_someone wrote:Je li iko povezao Maestro debitnu karticu na paypal, neko kaze moze, neko ne moze :-)
Ja jesam Visa electron debit ima 6 godina. Nikada problema. Ako pozadi ima CVV kod onda moze na paypal.
SpecialOffer

#1534 Re: Raiffeisen banka

Post by SpecialOffer »

_someone wrote:Je li iko povezao Maestro debitnu karticu na paypal, neko kaze moze, neko ne moze :-)
Maestro ne moze na PP.
Mehemed
Vozim: automobil

#1535 Re: Raiffeisen banka

Post by Mehemed »

Maestro na paypalu podržaje samo šačica država, Velika Britanija i još samo par država, BiH nije na toj listi. Što se tiče BiH podržane su samo VISA, Mastercard, American Express i Discover
Dzontra_Volta

#1537 Re: Raiffeisen banka

Post by Dzontra_Volta »

Mehemed
Vozim: automobil

#1538 Re: Raiffeisen banka

Post by Mehemed »

Sramota...
Android Knego

#1539 Re: Raiffeisen banka

Post by Android Knego »

.
realna do boli

#1540 Re: Raiffeisen banka

Post by realna do boli »

Kako se zove glavni i odgovorni direktor za BiH ove banke i znate li slucajno njegov broj.
Razlog:
Bankomat mi je progutao karticu i vec deset dana se moja banka u Travniku i sekjuritas preseravaju ko je taj koji treba dati nalog da se otvori bankoma na tri minute od travnicke filijale.
Da bi podigla pare moram danima izlaziti s posla, ici na blagajnu, prvo se javiti u kancelariju gdje cekam da otprintaju nekakve formulare, pa idem s tim na blagajnu, pa slubenica kada pretipka te papire, ceka odobrenje iz Sarajeva, pa mi tek onda isplate gotovinu.
Kako moram na put, vec mi postaju iritantno to sve, jer jos uvijek mi ne znaju reci kada ce moja kartica biti vracena...iz bankomata koji je par minuta od njih.
Drinski

#1541 Re: Raiffeisen banka

Post by Drinski »

realna do boli wrote:Kako se zove glavni i odgovorni direktor za BiH ove banke i znate li slucajno njegov broj.
Razlog:
Bankomat mi je progutao karticu i vec deset dana se moja banka u Travniku i sekjuritas preseravaju ko je taj koji treba dati nalog da se otvori bankoma na tri minute od travnicke filijale.
Da bi podigla pare moram danima izlaziti s posla, ici na blagajnu, prvo se javiti u kancelariju gdje cekam da otprintaju nekakve formulare, pa idem s tim na blagajnu, pa slubenica kada pretipka te papire, ceka odobrenje iz Sarajeva, pa mi tek onda isplate gotovinu.
Kako moram na put, vec mi postaju iritantno to sve, jer jos uvijek mi ne znaju reci kada ce moja kartica biti vracena...iz bankomata koji je par minuta od njih.
ma to su šalabajzeri, na njihovoj veb stranici imas samo info telefon, tuđe telefone ne daju, nego te upute da napišeš mail, pa da cekas odgovor...
O'zone
Globalni moderator

#1542 Re: Raiffeisen banka

Post by O'zone »

realna do boli wrote:Kako se zove glavni i odgovorni direktor za BiH ove banke i znate li slucajno njegov broj.
Razlog:
Ne znam jesi li ali ako nisi nazovi na 033 75 50 10 centrala u Sa broj za pritužbe. Traži broj glavnog i objasni slučaj.
realna do boli

#1543 Re: Raiffeisen banka

Post by realna do boli »

Znam, prvo sam to sve pregledala..pa rekoh, mozda neko zna.
O'zone
Globalni moderator

#1544 Re: Raiffeisen banka

Post by O'zone »

Da se pohvalim da su mi smanjili kamate na kredit nakon zahtjeva :mrgreen: Znači može se. Nije neka cifra na ukupan kredit oko 1.500,00 KM ali od koga je jebitačno je :lol:
O'zone
Globalni moderator

#1545 Re: Raiffeisen banka

Post by O'zone »

realna do boli wrote:Znam, prvo sam to sve pregledala..pa rekoh, mozda neko zna.
Ozbiljno ako nisi onda nazovi Raiffeisen direkt info. Jer nevjerujem da bankomat nije dopunjavan 10 dana. Čim ga dopunjavaju odmah vade sve kartice koje su eventualno ostale zaglavljene i dostavljaju u prvu poslovnicu. Znam jer je meni kartica ostala u bankomatu nakon tri pogrešna pina i dobio je isti dan
Dzontra_Volta

#1546 Re: Raiffeisen banka

Post by Dzontra_Volta »

O'zone wrote:
realna do boli wrote:Znam, prvo sam to sve pregledala..pa rekoh, mozda neko zna.
Ozbiljno ako nisi onda nazovi Raiffeisen direkt info. Jer nevjerujem da bankomat nije dopunjavan 10 dana. Čim ga dopunjavaju odmah vade sve kartice koje su eventualno ostale zaglavljene i dostavljaju u prvu poslovnicu. Znam jer je meni kartica ostala u bankomatu nakon tri pogrešna pina i dobio je isti dan
I ja isto. Još me pitali u koju mi poslovnicu odgovara da mi je donesu. Sve obavio preko 033/755-030.
realna do boli

#1547 Re: Raiffeisen banka

Post by realna do boli »

Telefon 03375510 nije u upotrebi...na 033755030 se niko ne javlja...ali dodjoh do telefona direktora travnicke filijale...
Kaze u toku dana, pa, vidjecemo.
Dzontra_Volta

#1548 Re: Raiffeisen banka

Post by Dzontra_Volta »

realna do boli wrote:Telefon 03375510 nije u upotrebi...na 033755030 se niko ne javlja...ali dodjoh do telefona direktora travnicke filijale...
Kaze u toku dana, pa, vidjecemo.
Čudno mi ovo. To je broj koji je dežurni 24 sata i na koji zoveš kad izgubiš ili ti ukradu karticu, da je blokiraš.
Ali bitno je da si riješila problem.
P.S. u ovom prvom broju ti fali jedna nula (033/755010)
realna do boli

#1549 Re: Raiffeisen banka

Post by realna do boli »

Znam, greska u kucanju, ali interesantno je da je to jedini broj na njihovoj stranici, a nije vise u upotrebi..
zakasnila

#1550 Re: Raiffeisen banka

Post by zakasnila »

Ja jutros zvala +387 33 75 50 10 , jer sam imala problem sa karticom i sve obavila preko ovog broja!
Post Reply