GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
homar

#1526 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by homar »

grunt wrote:u 2010 godini grasu se dalo iz budjeta 16 miliona KM
malo bi parazitima bilo i 160 miliona raspali se daBogda
Vreća bez dna.
gonz0

#1527 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by gonz0 »

de ne se*ite dzaba, fino vam je svima kad se dzaba uvalite u gradski prevoz, i opet ocekujete da gras zaradjuje. Moj otac je vozac tramvaja i ja licno osjetim uzroke strajka - sve veca finansijska kriza u porodicnom budzetu, nisu krivi radnici nego neko visi u grasu ko sve pare "hapa" pa zavaljuje gras u dug, a radnicima ne isplacuje dogovoreno. Lično sam se sinoć uvalio džabe u gradski prevoz do zetre od alipasina i zadovoljan sam uslugom grasa, s tim da nisam pješačio kao i obično pogotovo na ovoj zimi, tramvaji su puni ali i ostala prevozna sredstva grasa, također, i očigledno nikome ne smeta što se vozi džaba. budimo realni, radnici grasa zasluzuju koliku toliku platu za svoj rad, ako vam smeta žalite se vladi. no shit, uzivajte dok ne dodju revizori :P.... toliko od mene :Đ
pozz
drndalo

#1528 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by drndalo »

U svrhu popravljanja kucnog budzeta, predlazem ti da pod hitno budes primljen u revizore (vjerovatno si jedini u gradu koji jos nije uhljebljen u GRAS), em se vozis besplatno, em ti plate platu, em dobijes jos 75 KM mjesecno za prevoz na posao... Ipak je s 2 plate u kuci lakse... Fino s ocem u smjenu, pa on vozi, a ti naplacujes... Jos ostane i sitno od kusura...

K'o u "Ko to tamo peva", ZA ILIDZU, FIRMOM KRSTIC !!!
gonz0

#1529 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by gonz0 »

drndalo wrote:U svrhu popravljanja kucnog budzeta, predlazem ti da pod hitno budes primljen u revizore (vjerovatno si jedini u gradu koji jos nije uhljebljen u GRAS), em se vozis besplatno, em ti plate platu, em dobijes jos 75 KM mjesecno za prevoz na posao... Ipak je s 2 plate u kuci lakse... Fino s ocem u smjenu, pa on vozi, a ti naplacujes... Jos ostane i sitno od kusura...

K'o u "Ko to tamo peva", ZA ILIDZU, FIRMOM KRSTIC !!!
vjeruj ne vozikam se ni ja stalno dzabe, malo smijesno zvuci kada neko ko me poznaje cuje da placam prevoz iako mi je otac u sluzbi grasa preko 20 godina.... ako nisi zadovoljan grasom - taban fijaker pa dokle stignes.
JThomas

#1530 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by JThomas »

da je riječ o privatnoj firmi - u dure, ne sviđa ti se, ne voziš se. mada i tu možeš izgubiti dozvole za obavljanje djelatnosti, npr. ako su ti vozila sa neispravnim kočnicama :skoljka:

al' pošto svake godine usisaju 15-20-30-40 miliona od budžeta, onda nije u dure.
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#1531 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by grunt »

gonz0 wrote:de ne se*ite dzaba, fino vam je svima kad se dzaba uvalite u gradski prevoz, i opet ocekujete da gras zaradjuje. Moj otac je vozac tramvaja i ja licno osjetim uzroke strajka - sve veca finansijska kriza u porodicnom budzetu, nisu krivi radnici nego neko visi u grasu ko sve pare "hapa" pa zavaljuje gras u dug, a radnicima ne isplacuje dogovoreno. Lično sam se sinoć uvalio džabe u gradski prevoz do zetre od alipasina i zadovoljan sam uslugom grasa, s tim da nisam pješačio kao i obično pogotovo na ovoj zimi, tramvaji su puni ali i ostala prevozna sredstva grasa, također, i očigledno nikome ne smeta što se vozi džaba. budimo realni, radnici grasa zasluzuju koliku toliku platu za svoj rad, ako vam smeta žalite se vladi. no shit, uzivajte dok ne dodju revizori :P.... toliko od mene :Đ
pozz
tipicni grasovski bezobrazluk,mislim da si spreman da ti otac sredi radno mjesto u firmi
je li ti mislis da je normalno platiti mjesecnu kartu unaprijed a onda tabanati,ako gras nije u stanju da obezbijedi normalan prevoz neka se ukinu mjesecne karte i neka onda samo budu obicne
vi bi htjeli i jare i pare,ali nece moci jos dugo
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1532 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Truba »

para je sve manje a uposlenika i fuseraja je sve vise
naravno da neće moći još dugo
r_faruk

#1533 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by r_faruk »

evo meni se ne svidja gras i necu da se vozim grasom, hocu da se vozim vozilima neke druge firme. hajd piaj tatu moze li to ikako?

pa bolan ne bio, nije problem u placanju nego u usluzi, ili ne usluzi. nece niko da placa tabananje i pljackanje i ubijanje u tramvajima...........kontas....... pitaj tatu sta uradi kada nekoga pljackaju u tramvaju?
grunt
Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.

#1534 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by grunt »

Haris Kadić imenovan je danas za generalnog direktora KJKP Gradski saobraćaj d.o.o. Sarajevo.
"Nadzorni odbor KJKP Gradski saobraćaj d.o.o. Sarajevo je, nakon završene konkursne procedure izbora i imenovanja generalnog direktora preduzeća, na današnjoj sjednici donio odluku da za generalnog direktora KJKP Gradski saobraćaj d.o.o. Sarajevo imenuje Harisa Kadića, dipl.ecc", saopćeno je iz Službe za odnose sa javnošću GRAS-a.
LieToMe

#1535 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by LieToMe »

grunt wrote:
Haris Kadić imenovan je danas za generalnog direktora KJKP Gradski saobraćaj d.o.o. Sarajevo.
"Nadzorni odbor KJKP Gradski saobraćaj d.o.o. Sarajevo je, nakon završene konkursne procedure izbora i imenovanja generalnog direktora preduzeća, na današnjoj sjednici donio odluku da za generalnog direktora KJKP Gradski saobraćaj d.o.o. Sarajevo imenuje Harisa Kadića, dipl.ecc", saopćeno je iz Službe za odnose sa javnošću GRAS-a.
Zna li se ko je, odakle je, gdje je prije radio??? Google is not my friend today, ne mogu nista da proguglam :lol:
gonz0

#1536 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by gonz0 »

kako ne kontate, nisu radici krivi ! oni nisu prouzrokovali ovu situaciju... ccc
cappy_tempo

#1537 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by cappy_tempo »

ma da je alija usto iz groba pa sjebo gras vi nemate pravo zajebavati gradjane. Dobro ti rekose da si zreo za revizora ili vozaca u grasu.
drndalo

#1538 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by drndalo »

gonz0 wrote:kako ne kontate, nisu radici krivi ! oni nisu prouzrokovali ovu situaciju... ccc
Pa i nisu nimalo krivi, jel'de, samo su 20 godina izvrsavali naredjenja o kradji, tako da nisu nimalo krivi... I komandanti konc-logora su se pravdali da su samo izvrsavali naredjenja... Nije bas sretno poredjenje, ali gdje je bio Sindikat GRASa, kad se naveliko i namalo kralo iz firme ?
cappy_tempo wrote:vi nemate pravo zajebavati gradjane
Posebno ne kad su plate vise-manje redovne, i pristojne... A firma u trilionskim gubicima...

Da im ne placaju plate 6 mjeseci, da su gladni, zedni, bosi, ja bih prvi bio uz njih...

I da, nemaju pravo da budu bezobrazni, nasilni, i da zato jos dobiju pristojnu platu !
elSaik

#1539 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by elSaik »

Pa, jbt, jel' krao vozač tramvaja ili je krao direktor?
mahalas505

#1540 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by mahalas505 »

drndalo wrote:
gonz0 wrote:kako ne kontate, nisu radici krivi ! oni nisu prouzrokovali ovu situaciju... ccc
Pa i nisu nimalo krivi, jel'de, samo su 20 godina izvrsavali naredjenja o kradji, tako da nisu nimalo krivi... I komandanti konc-logora su se pravdali da su samo izvrsavali naredjenja... Nije bas sretno poredjenje, ali gdje je bio Sindikat GRASa, kad se naveliko i namalo kralo iz firme ?
cappy_tempo wrote:vi nemate pravo zajebavati gradjane
Posebno ne kad su plate vise-manje redovne, i pristojne... A firma u trilionskim gubicima...

Da im ne placaju plate 6 mjeseci, da su gladni, zedni, bosi, ja bih prvi bio uz njih...

I da, nemaju pravo da budu bezobrazni, nasilni, i da zato jos dobiju pristojnu platu !
Stvarno su ti poredjenja nigdje veze, malo se preispitaj.

Po tvom nekom rezonovanju, trebaju se radnici dovesti to prosjackog stapa(kao npr. Robna kuca Sarajevo, Zora, MIlkos, TP Marketi... ) i ti bih onda podrzao, zar nije bolje djelovati preventivno?

Sad je izabran novi direktor, zivi bili pa vidjeli hoce li se sta promijeniti. Bez dobrog menadzmenta i podrske vlade kantona nista se nece promijeniti.
elSaik wrote:Pa, jbt, jel' krao vozač tramvaja ili je krao direktor?
Odlicno pitanje, i kad bi se istrazilo kako treba, bilo bi zanimljivih stvari.
privremeni

#1541 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by privremeni »

Da ti ja pokusam odgovoriti, koji nikada u svom zivotu nisam usao bez karte nigdje, pa ni u vozilo javnog saobracaja.Dapace, sasvim mi je normalno da za jednu stanicu kupim kartu, bez obzira da li smatram da je ista skupa ili ne.Cijeli radni vijek uzimam mjesecne kupone, a posljednje dvije godine, iste koristim max za 5 voznji mjesecno i to u povratku sa posla. Sve ostalo sam prisiljen placati taksi, jer za 3 km koliko iznosi relacija od kuce do posla, imam 2 prevoza i prosjecno mi treba u jutro 45 minuta, a poslijepodne 1,15 do 1,30 sati.
Kao da zivim u Londonu, a ne Sarajevu. O nedostatku reda voznje,kasnjenju, kvarovima, nekulturi i prljavstini necu pricati, jer je na tu temu dosta receno.
Zato je moj odgovor, krao je i vozac i svi zaposleni U GRAS-u a ne samo direktor. Svako na svom nivou i u sklopu svojih mogucnosti. Ali bilo je para i to nikom od zaposlenih nije smetalo, jer je svako imao oraha u djepu.
Mozda ce tebi biti tesko shvatljivo, ali je kradja, indirektno, dobiti posao na guzove u preduzecu i nista ne raditi, kradja je zabusavati na radnom mjestu, preskakati redove voznje, kradja je s a r a f odnijeti kuci iz preduzeca, isto kao i odnijeti milione.
Mogu ja shvatiti da se nema za nove investicije,nova vozila, ali za metlu, krpu , vodu i deterdjen se ima, ali se opet nece. I to pored nekoliko stotina viska zaposlenih.
homar

#1542 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by homar »

privremeni wrote:
Da ti ja pokusam odgovoriti, koji nikada u svom zivotu nisam usao bez karte nigdje, pa ni u vozilo javnog saobracaja.Dapace, sasvim mi je normalno da za jednu stanicu kupim kartu, bez obzira da li smatram da je ista skupa ili ne.Cijeli radni vijek uzimam mjesecne kupone, a posljednje dvije godine, iste koristim max za 5 voznji mjesecno i to u povratku sa posla. Sve ostalo sam prisiljen placati taksi, jer za 3 km koliko iznosi relacija od kuce do posla, imam 2 prevoza i prosjecno mi treba u jutro 45 minuta, a poslijepodne 1,15 do 1,30 sati.
Kao da zivim u Londonu, a ne Sarajevu. O nedostatku reda voznje,kasnjenju, kvarovima, nekulturi i prljavstini necu pricati, jer je na tu temu dosta receno.
Zato je moj odgovor, krao je i vozac i svi zaposleni U GRAS-u a ne samo direktor. Svako na svom nivou i u sklopu svojih mogucnosti. Ali bilo je para i to nikom od zaposlenih nije smetalo, jer je svako imao oraha u djepu.
Mozda ce tebi biti tesko shvatljivo, ali je kradja, indirektno, dobiti posao na guzove u preduzecu i nista ne raditi, kradja je zabusavati na radnom mjestu, preskakati redove voznje, kradja je s a r a f odnijeti kuci iz preduzeca, isto kao i odnijeti milione.
Mogu ja shvatiti da se nema za nove investicije,nova vozila, ali za metlu, krpu , vodu i deterdjen se ima, ali se opet nece. I to pored nekoliko stotina viska zaposlenih.
:thumbup: :thumbup:
Akibh

#1543 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by Akibh »

mahalas505 wrote:
Sad je izabran novi direktor, zivi bili pa vidjeli hoce li se sta promijeniti. Bez dobrog menadzmenta i podrske vlade kantona nista se nece promijeniti.
Menadzment treba dati podrsku tako sto ce podijeliti otkaze visku radnika, lopovima i strajkacima...
A Vlada kantona da razmisli treba li lopinama dati ponovo 16 miliona nasih para, ko prosle godine
drndalo

#1544 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by drndalo »

@mahalas505 (s crtom ili bez)

Namjerno sam stavio ono poredjenje zato sto znam neke zaposlene u GRAS-u, a nisu direktori... Svi u GRAS-u posteni i nevini, jel' de ? Svi ko Djevica Marija...? I nije bas da se samo od plata zivilo, ma koliko one pristojne bile ! Dakle nosilo se sve sto se moglo nositi, a da se ne bude uhvacen... Naravno, ovim ne kazem da je to isto kao kada Bimo (ili ostali Bimici) odnesu Milion... Ali nosili su i radnici, i niko se nije bunio protiv nosenja, imalo se, moglo se ! Glupi EU i Japanci nam poklonili xxx novih autobusa, mi ih na komercijalu, i eto para... Sad ni para ni autobusa... A pogledaj im samo vozni park pred firmom, iznadprosjecan je i za SA, a kamoli za BiH... Sta mislis kad je neko od zaposlenih u GRAS-u zadnji put kupio motorno ulje za zamjenu u svom autu ? 1991 ?

Sto se preventive tice, pricam o tome da oni nemaju pravo da blokiraju citav grad, i sve ostale u gradu, od kojih neki imaju puno manja i neredovnija primanja od njih, posebno ne u nekom "spontanom" okupljanju... Samo je jos falilo da "mirno i dostojanstveno demoliraju zgradu televizije" u znak protesta, a Himzanija (ja sindikata i govana) je i krenuo tim putem... Za svoja prava uvijek trebaju da se bore, ali ne smiju zaboraviti da su oni Javno Komunalno preduzece, i to nesto znaci, u sluzbi grada/kantona, i njegove privrede/skole/stanovnistva... I za strajk ima propisana procedura, pa bujrum, a ne da ih pola ni ne zna zasto nisu smjeli izaci s vozilima, "jer im je tako REKLO" !
frfi.

#1545 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by frfi. »

moze li se ista barem medijski uraditi povodom ovih "redova voznje" i opceg sranja... ja svaki dan pobudalim al doslovno, ovo vise nije normalno uopste :x
da se bar pocne sa objavama na portalima - npr na ovom...?
homar

#1546 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by homar »

frfi. wrote:moze li se ista barem medijski uraditi povodom ovih "redova voznje" i opceg sranja... ja svaki dan pobudalim al doslovno, ovo vise nije normalno uopste :x
da se bar pocne sa objavama na portalima - npr na ovom...?
Na ovoj temi je puno pritužbi na redve voznje autobusa i minibusa. Opšta je anarhija u Grasu, Vlada to sve toleriše. Postavlja se pitanje: Ko je dozvolio da se ukine više od 50% autobusa i minibusa na linijama? Ko je dozvolio da nema ama baš nikakvog reda vožnje? Ko će platiti korisnicima usluga Grasa nadoknade za korištenje taksija, jer autobusa nema i nezna se red vožnje?...

Nevjerovatno je da za sve ovo Vlada Kantona Sarajevo zna, njen ministar za saobraćaj je u detalje upoznat, ali svi ko nojevi glavu u pijesak a dupe na sunce.

Zabrinjavajući je odnos medija u Sarajevu prema ovome gorućem problemu građana. Ova tema nije atraktivna, atraktivnije je ko je koga .... i na koji način, ko je skim spavao, šta je jeo i sl.

Ja još jednom ističem, to sam u ranijim postovima pisao, stvari se u gradskom saobraćaju u Sarajevu neće riješiti bez velikih protesta obima revolucije. ŽIVI BILI PA VIDJELI!

Što prije izađemo na ulice, blokiramo dolazak na posao "bagri" službenim skupim automobilima i natjeramo ih da se oni voze na posao i sa posla zajedno sa građanima u nehumanim sredstvima javnog prijevoza, to ćemo manje trpjeti.
mahalas505

#1547 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by mahalas505 »

drndalo wrote:@mahalas505 (s crtom ili bez)

Namjerno sam stavio ono poredjenje zato sto znam neke zaposlene u GRAS-u, a nisu direktori... Svi u GRAS-u posteni i nevini, jel' de ? Svi ko Djevica Marija...? I nije bas da se samo od plata zivilo, ma koliko one pristojne bile ! Dakle nosilo se sve sto se moglo nositi, a da se ne bude uhvacen... Naravno, ovim ne kazem da je to isto kao kada Bimo (ili ostali Bimici) odnesu Milion... Ali nosili su i radnici, i niko se nije bunio protiv nosenja, imalo se, moglo se ! Glupi EU i Japanci nam poklonili xxx novih autobusa, mi ih na komercijalu, i eto para... Sad ni para ni autobusa... A pogledaj im samo vozni park pred firmom, iznadprosjecan je i za SA, a kamoli za BiH... Sta mislis kad je neko od zaposlenih u GRAS-u zadnji put kupio motorno ulje za zamjenu u svom autu ? 1991 ?

Sto se preventive tice, pricam o tome da oni nemaju pravo da blokiraju citav grad, i sve ostale u gradu, od kojih neki imaju puno manja i neredovnija primanja od njih, posebno ne u nekom "spontanom" okupljanju... Samo je jos falilo da "mirno i dostojanstveno demoliraju zgradu televizije" u znak protesta, a Himzanija (ja sindikata i govana) je i krenuo tim putem... Za svoja prava uvijek trebaju da se bore, ali ne smiju zaboraviti da su oni Javno Komunalno preduzece, i to nesto znaci, u sluzbi grada/kantona, i njegove privrede/skole/stanovnistva... I za strajk ima propisana procedura, pa bujrum, a ne da ih pola ni ne zna zasto nisu smjeli izaci s vozilima, "jer im je tako REKLO" !
Iako poznajes neke ljude iz grasa, ja opet kazem da ti poredjenje nije bilo na mjestu.

U svom postu si rekao da nije isto ukrasti milione i sarafe, i to je poenta onog sto zeim reci. Lakse je naci "sarafe i motorno ulje", nego te milione. I ja sam zato da se kazne svi koji su krali, pa i ona cistacica ako je krala toalet papir. Ali to kaznjavanje mora poceti s vrha, a ne obrnuto, jer put "uzbrdo" je dosta tezi. Dosta je lakse uspostaviti unutrasnju kontrolu nad nizim nivoima.

Navescu svoj licni primjer kako je menadzment bitan. Vrsta posla nije ni bitna, imao sam problema s jednom musterijom. I pozalim se ja svom sefu i takoder ta musterija mom sefu,i na kraju sam ja morao progutati svoj ponos i zavrsiti posao s tom musterijom, jer je sef tako izravno naredio. Bilo je ili zavrsi posao ili promjena posla. Tako isto moze biti sa revizorima, vozacima , ima da budes profesionalan odnos s korisnicima usluga, ili noga(tu ne treba da bude nikakvog socijalno momenta). Naravno, ne trebaju ni oni svasta trpiti od musterija, ali neki kodeks ponasanja treba imati. A to je moguce implementirati samo ako je menadzment zainterosavan za napredak i prosparitet firme, a ne da je i taj isti menadzment krade i podkopava.
cappy_tempo

#1548 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by cappy_tempo »

jel to opet strajkuju? od pofalica do reljeva 2 autobusa prosla prema stanici sa zakasnjenjem naravno,a onaj stup ni na mapi ga nema...
HomeArt

#1549 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by HomeArt »

Ne strajkuju samo zaje....u narod. :x
cappy_tempo

#1550 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet

Post by cappy_tempo »

sigurno su i gradjani za ovo krivi ali vozaci nisu...
Post Reply