Senad Lulić
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
ja71
#1526 Re: Senad Lulić
i da dodam : ni jedan rasista nece za sebe reci da je rasista. njegov svjetonazor se njemu cini sasvim normalnim
- MisterNo1
#1527 Re: Senad Lulić
Ja sam prosječan bosanac kakvih je 80% i za sebe ne mogu reći da sam rasista mada mogu imati prije nacionalističku (bih u srcu) izjavu ili jednostavno glupu izjavu takvog sadržaja koju drugi glupson može u konzekstu nazvati je rasističkom.
- Muhamed Đakmić
#1529 Re: Senad Lulić
Pretjeruje se i s rasizmom, s tim se slažem, ali mi u suštini jesmo žestoki rasisti. Jedini razlog što nismo češće na tapetu je što kod nas stvarno dolazi jako mali ljudi druge boje kože.
Nama je normalno nekoga zvati crnjom, crnčugom, čamugom, nigerom, čokoladnim, garom, garonjom i slično.
Pa svaki fudbaler ovdje je imao takvo neko ime, a kad slučajno taj fudbaler da gol nekome ili uradi bilo šta što je protivno interesima domaće publike na stadionu, onda ga šalju da ide brati pamuk.
Samo je bitna stvar što to niko ne radi jer stvarno želi zlo tom nekom Afrikancu (boli svijet neka stvar za njim, totalno su ravnodušni) nego čisto onako, da ispadne zajeban i smiješan u raji.
Nama je normalno nekoga zvati crnjom, crnčugom, čamugom, nigerom, čokoladnim, garom, garonjom i slično.
Pa svaki fudbaler ovdje je imao takvo neko ime, a kad slučajno taj fudbaler da gol nekome ili uradi bilo šta što je protivno interesima domaće publike na stadionu, onda ga šalju da ide brati pamuk.
Samo je bitna stvar što to niko ne radi jer stvarno želi zlo tom nekom Afrikancu (boli svijet neka stvar za njim, totalno su ravnodušni) nego čisto onako, da ispadne zajeban i smiješan u raji.
- Dr. Kuca
#1530 Re: Senad Lulić
Imam prijatelja koji je tamnoput i zovem ga chamo i njemu to ne smeta.
-
ja71
#1531 Re: Senad Lulić
pa ne mora to biti samo druga boja koze, kakav stav imamo prema Ciganima.Muhamed Đakmić wrote: Jedini razlog što nismo češće na tapetu je što kod nas stvarno dolazi jako mali ljudi druge boje kože.
sa ostalim u postu se slazem
-
ja71
#1532 Re: Senad Lulić
raduje sto je i klub rekao za Lulu da nije rasista iako je izvalio glupost:
http://www.klix.ba/sport/nogomet/lazio- ... /161206040
http://www.klix.ba/sport/nogomet/lazio- ... /161206040
- cyprus
#1533 Re: Senad Lulić
Vidi stavove prema Romima, Sandžaklijama, Arapima, Albancima, pripadnicima susjednih etničkih grupa... To što vidimo crnca jednom ili dvaput godišnje, pa nam kao 'ne smeta', ne možemo baš tumačiti time da Bosanci jednostavno nisu rasisti...MisterNo1 wrote:Gdje si vidio Bosanca rasistu!? Ja takvog u svom životu nisam sreo.Jack Be Nimble wrote:Da li je Lulic rasista to je tesko odgovoriti, trebalo bi provesti vremena sa njim u drustvu da bi se to moglo uviditi. Da li mu je ovaj zadnji komentar rasisticki, jeste. Da li se treba izviniti i reci da je pojeo govno, treba. I naravno, usput barem 5 a ako bog da bice i 10 utakmica kazne.
Zamisli da jedno 10 000 Somalijaca živi u Sarajevu, i onda zamisli odnos domicilnog stanovništva spram njih, pa onda reci da nema rasizma kod nas... Eto samo zamisli...
-
Nadzorna_ploca
#1534 Re: Senad Lulić
Mozda jesam supak, ali rasista nisam.

-
ja71
#1535 Re: Senad Lulić
"Babo, imam novog momka "
"Jel' nas"
"Jest, nas je"
"Masallah"
"Nisam rasista, al' ne volim cigane, vlahe, sokce, i cifute "
"Jel' nas"
"Jest, nas je"
"Masallah"
"Nisam rasista, al' ne volim cigane, vlahe, sokce, i cifute "
- Tito_i_Partija
#1536 Re: Senad Lulić
Suk? WTF?jeza u ledja wrote: Znaci Mandzukic se ufurao da sve zna, provaljuje se iz recenice u recenicu, raja mu se kolektivno smije, i to?![]()
Ne znas ni smisliti dobar suk, ali ti bi nesto da provaljujes.![]()
Zasto smisljat' suk nekome ko se iz dana u dan dokazuje k'o forumska luda sa svojim mentalnim proljevima? Jarane, ja ne mogu da te uzmem ozbiljno, a kamoli da sjedim i da ti smisljam "suk".
jeza u ledja wrote:Ma tvoj komentar je samo jos jedna rasisticka, priprosta bljuvotina. Nista vise od toga.
Eh da ne zaboravim.![]()

-
LSD
#1537 Re: Senad Lulić
Rudonja rekao da ne zna ko je Lazio i šta su oni
,Lula mu na to odgovorio da se decko previše nafurao, a do juce prodavao čarape i kaiševe
i završena prica. Previše se ovdje raspravlja oko toga.
Za neke je rasista, za druge tj. navijace Lazija je heroj
tako to uvijek ide u fudbalu, jer fudbaleri nisu neki intelektualci sa svojim izjavama.
Izuzetak je Pique, koji šukne do bubrega

Za neke je rasista, za druge tj. navijace Lazija je heroj
Izuzetak je Pique, koji šukne do bubrega
- Tito_i_Partija
#1538 Re: Senad Lulić
LSD wrote:Rudonja rekao da ne zna ko je Lazio i šta su oni,Lula mu na to odgovorio da se decko previše nafurao, a do juce prodavao čarape i kaiševe
i završena prica. Previše se ovdje raspravlja oko toga.
Za neke je rasista, za druge tj. navijace Lazija je herojtako to uvijek ide u fudbalu, jer fudbaleri nisu neki intelektualci sa svojim izjavama.
Izuzetak je Pique, koji šukne do bubrega![]()

-
ja71
#1539 Re: Senad Lulić
pa cini mi se da je vise preovladalo misljenje da Lula NIJE rasista nego je dao glupu rasisticku izjavuLSD wrote: Za neke je rasista, ...
-
LSD
#1540 Re: Senad Lulić
Ili je rasista ili nije, sve ostalo je šuplja prica....Lulić je pred suspenzijom od 10 utakmica zbog navodnog rasizma, a ne zbog neke glupe izjaveja71 wrote:pa cini mi se da je vise preovladalo misljenje da Lula NIJE rasista nego je dao glupu rasisticku izjavuLSD wrote: Za neke je rasista, ...
Za glupe izjave se ne daje 10 utakmica kazne, bitna razlika. A covjek koji nije rasista ne daje "rasisticke" izjave, pogotovu direktno u medije kao Lulić koji je javna licnost.
Za mene ono nije rasizam, a vidjecemo šta ce talijani odluciti.
- Jack Be Nimble
#1541 Re: Senad Lulić
Nadam se da ce biti najmanje pet utakmica. Ako nije rasista, onda je zesci supak.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#1542 Re: Senad Lulić
Pet utakmica za glupu izjavu?!Jack Be Nimble wrote:Nadam se da ce biti najmanje pet utakmica. Ako nije rasista, onda je zesci supak.
Ma hajde
Onda treba i Rudingera kazniti.
- Jack Be Nimble
#1543 Re: Senad Lulić
Rudinger nije kazao nista ksenofobicno, homofobicno itd. Ja kazem najmanje 5, ali se nadam 10 utakmica + casove sta je rasizam i kakve stvari su ok kazati a kakve da zadrzis za sebe.Tomahawk11 wrote:Pet utakmica za glupu izjavu?!Jack Be Nimble wrote:Nadam se da ce biti najmanje pet utakmica. Ako nije rasista, onda je zesci supak.![]()
Ma hajde![]()
Onda treba i Rudingera kazniti.
- shake69
#1544 Re: Senad Lulić
Dobit ce jednu, eventualno dvije utakmice zabrane zbog izjave koja nije u sportskom duhu. Smanjite emocije.
-
ja71
#1545 Re: Senad Lulić
bravo za komentar, to i jeste sustina.LSD wrote:Ili je rasista ili nije, sve ostalo je šuplja prica....Lulić je pred suspenzijom od 10 utakmica zbog navodnog rasizma, a ne zbog neke glupe izjaveja71 wrote:pa cini mi se da je vise preovladalo misljenje da Lula NIJE rasista nego je dao glupu rasisticku izjavuLSD wrote: Za neke je rasista, ...takođe, talijanski mediji ga javno čereče zbog rasizma, a ne zbog gluposti....stoga, vrlo je bitno ustanoviti je li Lula rasista ili nije.
Za glupe izjave se ne daje 10 utakmica kazne, bitna razlika. A covjek koji nije rasista ne daje "rasisticke" izjave, pogotovu direktno u medije kao Lulić koji je javna licnost.
Za mene ono nije rasizam, a vidjecemo šta ce talijani odluciti.
ja takodje Lulu ne smatram za rasistu iako je dao rasisticki obojen komentar.
Ali hajde to objasni nekome ko ga je upoznao preko te izjave.
-
ja71
#1546 Re: Senad Lulić
Jack Be Nimble wrote: Ja kazem najmanje 5, ali se nadam 10 utakmica + casove sta je rasizam i kakve stvari su ok kazati a kakve da zadrzis za sebe.
nadas ?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1547 Re: Senad Lulić
Ispade frajer Materaci
Cuj deset utakmica, pa nije maljutkom gadjao Baziliku svetog Petra.
Ubise ovi Americani šakama
- MisterNo1
#1548 Re: Senad Lulić
Hajd začepite vi koji bi svakog ko ima frajersku izjavu strpali u tamnicu zbog rasizma!Lulićeve izjave nisu rasističke te će Lulić biti kažnjen "samo" zbog nesportskog ponašanja.
-
ja71
#1549 Re: Senad Lulić
dobre vijesti za Lulu , "samo" nesportsko ponasanje
http://www.klix.ba/sport/nogomet/senad- ... /161206089
http://www.klix.ba/sport/nogomet/senad- ... /161206089
- ganjeta
#1550 Re: Senad Lulić
Deset je malo, ja bi ga kaznio do kraja sezone_BataZiv_0809 wrote:Ispade frajer Materaci![]()
Soccerasi su tonbe