Preporučite album
Moderator: _BataZiv_0809
- Kemal Malovčić
#1526 Re: Preporučite album
pročitao sam to. fin čovjek. šteta što je misterija razotkrivena
ima na youtubeu snimak njegovih recentnijih radova: niđe veze 
- dale cooper
#1527 Re: Preporučite album
Osim što frajer neće pare.dezurni_ucenik wrote:
Ne znam vala.Meni djeluje to sve ko jedna velika suplja prica za uzimanja para.Sad bi svako da ima svog "Sugar Mana".
Ozbiljno? Bilo je govorkanja da je poslije nekad snimao neka pseudo religiozna sranja.Kemal Malovčić wrote:pročitao sam to. fin čovjek. šteta što je misterija razotkrivenaima na youtubeu snimak njegovih recentnijih radova: niđe veze
- Kemal Malovčić
- dale cooper
#1529 Re: Preporučite album
A, misliš na ovog Randy Dukea? Govorilo se o ovome prije nego su ga pronašli, iako nijeKemal Malovčić wrote:imam ovo http://youtu.be/utlLjnP9kVE?t=48s
potvrđeno da se radi o istom frajeru. Ali da, sličnost je velika, posebno sad kada znamo
kako Lewis danas izgleda i glas naravno. Ovo kao neki blues jebote.
-
dezurni_ucenik
#1530 Re: Preporučite album
Dale,zar nije i Rodriguez odbio pare i nastavio da se bavi gradjevinom?
- dale cooper
#1531 Re: Preporučite album
Nemam pojma, ali sumnjam da je baš odbio tantjeme ovako decidno kao Lewis.dezurni_ucenik wrote:Dale,zar nije i Rodriguez odbio pare i nastavio da se bavi gradjevinom?
Ne sjećam se da je bilo šta spomenuto u Sugar Man-u na tu temu. Rodriguez i danas ide na turneje,
pa vjerovatno zarađuje dijelom i od toga. Iako i on i Lewis će zauvijek ostati kultni izvođači,
tako da sumnjam da će od prodaje albuma moći pristojno živjeti. Od Sugar Man dokumentarca
su vjerovatno najviše profitirali sami tvorci iako im to naravno nije bio cilj.
Interesantno je to da su i Rodriguezove i Lewisove albume reizdali Lights In The Attic, dečki su
se specijalizovali za pronalaženje zaboravljenih dragulja.
-
dezurni_ucenik
#1532 Re: Preporučite album
To je nesto postalo in -traziti izgubljene dragulje.Kao sto su provalili Death,crnacku grupu za koju sada kazu da su bili punk prije nego sto je nastao punk - tacnije tvorci tog zanra.A njih je valjda pronasao neki hipsterski dj iz New Yorka koji je vrtio njihove stvari.
- dale cooper
#1533 Re: Preporučite album
Pa nije to uopšte loša stvar. Koliko je dobrih stvari tada prošlo nezapaženo na uštrb nekih razvikanijihdezurni_ucenik wrote:To je nesto postalo in -traziti izgubljene dragulje.Kao sto su provalili Death,crnacku grupu za koju sada kazu da su bili punk prije nego sto je nastao punk - tacnije tvorci tog zanra.A njih je valjda pronasao neki hipsterski dj iz New Yorka koji je vrtio njihove stvari.
imena koja su iza sebe imale mašineriju velikih izdavačkih kuća, a ovi su jedva izdavali albume u par stotina
primjeraka (ili manje). Internet je i tu odigrao veliku ulogu, pošto su se mnoge stvari iz nečijih privatnih
kolekcija počele dijeliti online putem, pa su neke manje i pametnije diskografske kuće osjetile da
tu ima prostora i zaraditi novca pa su počele reizdavati ove obskurnije stvari. I svi su tu na dobitku.
-
dezurni_ucenik
#1534 Re: Preporučite album
Nisam lose nista mislio zbog toga tih trazenja.Cak je to i zanimljivo.U svijetu je previse precijenjene muzike.Ja licno,recimo gotivim Death Grips,ali na momente mi smeta kad ih neko okarakterise kao revolucijom u muzici.
Kao recimo kod nas,uvijek sam se pitao kako mi nemamo nekih synth i new wave,post punk bandova(mislim na period bivse Juge).Pa sam se dao u potragu za tim bandovima(trazim bosanske Sugar Man
).A onda naletim na Pauk iz Zavidovica,Scabbia iz Sarajeva.
Kao recimo kod nas,uvijek sam se pitao kako mi nemamo nekih synth i new wave,post punk bandova(mislim na period bivse Juge).Pa sam se dao u potragu za tim bandovima(trazim bosanske Sugar Man
- dale cooper
#1535 Re: Preporučite album
Kad smo već kod synth bendova, ja sam na kompilaciji Hidden Tapes od tvrtke Minimal Wavedezurni_ucenik wrote:Nisam lose nista mislio zbog toga tih trazenja.Cak je to i zanimljivo.U svijetu je previse precijenjene muzike.Ja licno,recimo gotivim Death Grips,ali na momente mi smeta kad ih neko okarakterise kao revolucijom u muzici.
Kao recimo kod nas,uvijek sam se pitao kako mi nemamo nekih synth i new wave,post punk bandova(mislim na period bivse Juge).Pa sam se dao u potragu za tim bandovima(trazim bosanske Sugar Man).A onda naletim na Pauk iz Zavidovica,Scabbia iz Sarajeva.
naletio na ovo:
Kuriozitet sa početka 80-tih godina koji još jednom pokazuje da je u to vrijeme ex-Yu
scena u dobroj mjeri korespondirala i pratila ono što se dešavalo u Engleskoj ili Americi.
I izdavala isto tako djela vrijedna pažnje.
A bilo je i ovakvih kućnih elektronskih eksperimentatora.
-
dezurni_ucenik
#1536 Re: Preporučite album
Kako se zove ona srbijanska synth grupa,imaju pjesmu Beogradjanke su dobre,lijepe (nesto tako) ne mogu da se sjetim nikako?Iz 80tih su.
Gdje si nasao tu kompilaciju?Ako imas link za download sarni na PP.
- dale cooper
#1537 Re: Preporučite album
Hmmm, nešto ne mogu da se sjetim te pjesme. Da nije grupa Beograd ili možda Data?dezurni_ucenik wrote:![]()
Kako se zove ona srbijanska synth grupa,imaju pjesmu Beogradjanke su dobre,lijepe (nesto tako) ne mogu da se sjetim nikako?Iz 80tih su.
Gdje si nasao tu kompilaciju?Ako imas link za download sarni na PP.
Ne mogu da nađem nijedan ispravan link za ovu kompilaciju, ali imam je negdje pa ću ti
sutra uplodovati i poslati link na pp.
-
dezurni_ucenik
#1538 Re: Preporučite album
zeMo.Thanks
Evo probijam glavu,ne mogu se sjetiti te stvarke nikako.
Evo jos malo srbijanskog syntisa i electra.Smatraju ih zacetnicima hip hopa u Srbiji
Evo probijam glavu,ne mogu se sjetiti te stvarke nikako.
Evo jos malo srbijanskog syntisa i electra.Smatraju ih zacetnicima hip hopa u Srbiji
-
broj dva
#1539 Re: Preporučite album
----sarock wrote:Jeste da je malo off topic, ali mislim da ovdje ima naroda koji mi može pomoć.Neka preporuka za dokumentarac sa tematikom rock il metal muzike, ili bilo koje mješavine, varijacije ili izvedenice, sve me interesuje. Malo manje poznat, pošto sam sve poznatije pregledala
http://www.imdb.com/title/tt1978940/
http://www.imdb.com/title/tt0103595/
i za kraj, legende
http://www.self-titledmag.com/2012/11/2 ... cumentary/
- Kemal Malovčić
#1541 Re: Preporučite album
http://gloomgaze.tumblr.com/post/943771 ... rsonal-use

This is a 100% unofficial fan-made compilation of various tracks from Have A Nice Life demos
taken from the Enemies List Home Recordings site, Legrand Society mails, archives, and various
other resources.
A few of these tracks are early recordings taken from Have A Nice Life's early days as an
acoustic duo, and some in-between 'experiments'. While the tracklisting isn't in chronological
order, it does give a nice sense of perspective on how the band has evolved. More tracks in the
early acoustic style can be found on 'Have A Nice Life Vs. You'.
Also included are four demos from Dan and Tim's defunct punk project GATE. It's pretty similar
in sound to HANL, but louder and more aggressive. Kind of like the missing link between HANL
and In Pieces, but with a bit of Big Black thrown in. It's pretty great. The title 'Now, While
They're Not Looking..." is taken from the album data field of one of the demos, so I used it
as a name for these demos. No idea what it was actually for, probably a tentative name for an
unfinished record.
At the time of putting the initial version of this compilation together, The Unnatural World
had not been released. The version of Cropsey and Emptiness Will Eat The Witch on here are
almost near-identical to the album versions, with a few small changes. I made a few minor
adjustments before uploading these.
The album art for the HANL and GATE demos are not official. I just put them together so there'd
be something to fill the album art space on my media player.
Special thanks to Vadim from Sun Devoured Earth for assistance, and to Dan Barrett of
HANL/ELHR for approving this release and allowing it to be distributed to you all.
If you have any questions, send me an email at [email protected], or you can
reach me at last.fm/user/OctopusGuy.
Thank you.

This is a 100% unofficial fan-made compilation of various tracks from Have A Nice Life demos
taken from the Enemies List Home Recordings site, Legrand Society mails, archives, and various
other resources.
A few of these tracks are early recordings taken from Have A Nice Life's early days as an
acoustic duo, and some in-between 'experiments'. While the tracklisting isn't in chronological
order, it does give a nice sense of perspective on how the band has evolved. More tracks in the
early acoustic style can be found on 'Have A Nice Life Vs. You'.
Also included are four demos from Dan and Tim's defunct punk project GATE. It's pretty similar
in sound to HANL, but louder and more aggressive. Kind of like the missing link between HANL
and In Pieces, but with a bit of Big Black thrown in. It's pretty great. The title 'Now, While
They're Not Looking..." is taken from the album data field of one of the demos, so I used it
as a name for these demos. No idea what it was actually for, probably a tentative name for an
unfinished record.
At the time of putting the initial version of this compilation together, The Unnatural World
had not been released. The version of Cropsey and Emptiness Will Eat The Witch on here are
almost near-identical to the album versions, with a few small changes. I made a few minor
adjustments before uploading these.
The album art for the HANL and GATE demos are not official. I just put them together so there'd
be something to fill the album art space on my media player.
Special thanks to Vadim from Sun Devoured Earth for assistance, and to Dan Barrett of
HANL/ELHR for approving this release and allowing it to be distributed to you all.
If you have any questions, send me an email at [email protected], or you can
reach me at last.fm/user/OctopusGuy.
Thank you.
- Saian
- dale cooper
#1543 Re: Preporučite album
Pallbearer - Foundations of Burden

Kao i u slučaju prvog albuma, predivan komad klasičnog doom metala, koji se
komotno može porediti sa najboljim radovima Black Sabbatha.

Kao i u slučaju prvog albuma, predivan komad klasičnog doom metala, koji se
komotno može porediti sa najboljim radovima Black Sabbatha.
- sorge_sa
#1544 Re: Preporučite album

FKA Twigs - Lp1
-
Modest Musorgski
- ExNihilo
#1546 Re: Preporučite album
dale cooper wrote:Kad smo već kod synth bendova, ja sam na kompilaciji Hidden Tapes od tvrtke Minimal Wavedezurni_ucenik wrote:Nisam lose nista mislio zbog toga tih trazenja.Cak je to i zanimljivo.U svijetu je previse precijenjene muzike.Ja licno,recimo gotivim Death Grips,ali na momente mi smeta kad ih neko okarakterise kao revolucijom u muzici.
Kao recimo kod nas,uvijek sam se pitao kako mi nemamo nekih synth i new wave,post punk bandova(mislim na period bivse Juge).Pa sam se dao u potragu za tim bandovima(trazim bosanske Sugar Man).A onda naletim na Pauk iz Zavidovica,Scabbia iz Sarajeva.
naletio na ovo:
Kuriozitet sa početka 80-tih godina koji još jednom pokazuje da je u to vrijeme ex-Yu
scena u dobroj mjeri korespondirala i pratila ono što se dešavalo u Engleskoj ili Americi.
I izdavala isto tako djela vrijedna pažnje.
A bilo je i ovakvih kućnih elektronskih eksperimentatora.
Nije ovo uopće loše
- dale cooper
#1547 Re: Preporučite album
Dylan Howe - Subterranean

Jazz remake instrumentalnih kompozicija sa Bowieve legendarne Berlinske trilogije.
Preporučljivo kako onima koji vole jazz u klasičnom Coltraneovom stilu tako i Bowievim fanaticima.

Jazz remake instrumentalnih kompozicija sa Bowieve legendarne Berlinske trilogije.
Preporučljivo kako onima koji vole jazz u klasičnom Coltraneovom stilu tako i Bowievim fanaticima.
-
tagomago
#1548 Re: Preporučite album
znači sve od ovog čovjeka & svi njegovi projekti
a posebno

čovjek je bogje.
a posebno

čovjek je bogje.
- Šveđanin
#1549 Re: Preporučite album
dezurni_ucenik wrote:To je nesto postalo in -traziti izgubljene dragulje.
- dale cooper
#1550 Re: Preporučite album
Slažem se, Fernow je sjajan.tagomago wrote:znači sve od ovog čovjeka & svi njegovi projekti
a posebno
čovjek je bogje.
sjajnih izdanja, posebice albume od Silent Servant i Rainforest Spiritual Enslavement.