Da si pazljivo citao moje postove ne bi morao pisat ovo boldirano. Sad mi iskreno reci da li si znao za Mersin prije nego je Sehic tamo otisao? Da li je to velik klub u okvirima Turske lige? Da li je ta Turska liga izgubila dobar dio vrijednosti u posljednjih nekoliko godina? Koji je igrac iz te lige ostvario transfer u veliki evropski klub u posljednjih 2-3 god? Imaj na umu da golmani puno rjedje mjenjaju sredine od igraca i da imaju puno manju sansu za promjenu iste.BHF_Manijak wrote:Ovo mu nije prva dobra partije u Mersinu, imao je sigurno 4-5 odlicnih tekmi gdje je ekipu vadio! Naravno je sasvim rano govoriti o nastavku karijere, nikad ne znas u koje smjeru moze krenuti ali ko se izbori za mjesto prvog golmana, pored covjeka koji je dio reprezentacije turske(sto je na pcoetku sezone bio prvi golman Mersina) i koji ima 7-8 godina vise iskustva od Sehe, a jos tu dodaj da je Sehic tu tek dosao, onda opak zasluzuje repsket makar a ne odmah sprdanje i fraze tipa "treba ga odmah u Barcu"!
Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- hordash
#1526 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
- ODVRATAN_i_GADAN
#1527 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Arda Turan je mislim prosle godine otisao iz Turske, a to svakako nije nikakvo mjerilo (turci odlicno placaju) u odnosu kakvi igraci dolaze u Tursku. Ako cemo biti realni onda je njihova liga 7-8 po kvalitetu u Evropi ili ti medju deset na svijetu!
P.s. Simao, Guti, Baros, Elmander, Altintop, Almeida, Sestak... Neko ce reci istroseni ali toga nema u modernom fudbalu!
P.s. Simao, Guti, Baros, Elmander, Altintop, Almeida, Sestak... Neko ce reci istroseni ali toga nema u modernom fudbalu!
-
Korisničkoime
#1528 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ma kad Pape od Šehića napravi standardnog člana repke neće biti boljeg golmana na dunjaluku za ove koji mu se sad podsmijevaju. Sve se u nas gleda kroz boje klubova a činjenica jeste da je Željo izbacio u zadnje vrijeme nešto više kvalitetniji igrača nego Sarajevo e sad da su sve sami igrači petice daleko od toga, da je tako bilo bi super. Ma ko god samo da se krene sa izbacivanjem evo solidnih igrača u kontinuitetu ne moraju biti zvijezde odmah. Neće nam stranci stalo moći puniti rupe u repki i praviti igrače jednog dana (ako već nije krenulo) otuđenje naših mladih u inostranstvu od BiH će biti toliko da ih niko neće natjerati da za istu igraju i tada se repki crno piše. Tek tada će prepucavanje na relaciji Željo-Sarajevo smiješno izgledati kada se zapravo priča o repki.
-
todd_smith
#1529 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Protiv Irske u Maju

- BHF_Manijak
#1530 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Iskreno nisam cuo za Mersin, no kako sam cuo(kada je Sehic presao pocela su i raspitivanja normalno), drzi ih nakav mafijas(kao i vecinu klubova u turskojhordash wrote:Da si pazljivo citao moje postove ne bi morao pisat ovo boldirano. Sad mi iskreno reci da li si znao za Mersin prije nego je Sehic tamo otisao? Da li je to velik klub u okvirima Turske lige? Da li je ta Turska liga izgubila dobar dio vrijednosti u posljednjih nekoliko godina? Koji je igrac iz te lige ostvario transfer u veliki evropski klub u posljednjih 2-3 god? Imaj na umu da golmani puno rjedje mjenjaju sredine od igraca i da imaju puno manju sansu za promjenu iste.BHF_Manijak wrote:Ovo mu nije prva dobra partije u Mersinu, imao je sigurno 4-5 odlicnih tekmi gdje je ekipu vadio! Naravno je sasvim rano govoriti o nastavku karijere, nikad ne znas u koje smjeru moze krenuti ali ko se izbori za mjesto prvog golmana, pored covjeka koji je dio reprezentacije turske(sto je na pcoetku sezone bio prvi golman Mersina) i koji ima 7-8 godina vise iskustva od Sehe, a jos tu dodaj da je Sehic tu tek dosao, onda opak zasluzuje repsket makar a ne odmah sprdanje i fraze tipa "treba ga odmah u Barcu"!
- BHF_Manijak
#1531 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
???todd_smith wrote:Protiv Irske u Maju![]()
Gdje si ovo procito, ja nigdje ne nadjoh?
- ganjeta
#1532 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ima na repka.net.
- hypko_nurko
#1533 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
a sta je sa februarom. nista brazil 
- just principe
#1534 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
todd_smith wrote:Protiv Irske u Maju![]()
ma ja, da im budemo sparing partner pred njihov nastup na Euru, jasto ne mogu..
Svima je jasno zasto su nas trazili i na kraju i dobili.
Da se pitam glatko bih ovu ponudu iraca odbio jer je u pitanju cisto licni interes, jer da nisu dobili hrvate u grupi nikad mi sa njima ne bi poigrali
- alica.k
#1535 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
a kao, njemci i ghana su igrali s nama prijateljsku jer smo kul i zabavni?just principe wrote:todd_smith wrote:Protiv Irske u Maju![]()
ma ja, da im budemo sparing partner pred njihov nastup na Euru, jasto ne mogu..![]()
Svima je jasno zasto su nas trazili i na kraju i dobili.
Da se pitam glatko bih ovu ponudu iraca odbio jer je u pitanju cisto licni interes, jer da nisu dobili hrvate u grupi nikad mi sa njima ne bi poigrali
- BHF_Manijak
#1536 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Moj Just, sve je danas interes!
Pa sve ekipe sa Eura su cekale da se izvuku grupe za Euro pa onda trazile, bas kako ti kazes, sparing partnere zavisno s kim budu u grupi, i onda po tome traze ko igra slicno protivniku u grupi! Sto Alicia kaze ko da su Svabe sa nama iz merhameta igrale
jer mentaltietom i shvatanjem fudbalske igre licino Srbima!
Tako je kako je, ili prihvati prijateljsku ili odbij, a mi nismo bas u poziciji da nas mole za prijateljske...
- hypko_nurko
#1537 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
kao sad je vazno zasto se igra utakmica, bitno je gdje se igra. jel kod nas ili kod njih. ili mozda na neutralnom terenu
- Jack Be Nimble
#1538 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ocekivao sam da ce nas neko zvati iz Hrvatske grupe, ako ne nas onda Srbe il Crnogorce.
-
Corola
#1539 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ma nama se jace provjere samo obiju od glavu.Izgubimo od Svaba ili Svedzana i onda se nadje pametnih glava koji jedva to sve docekaju na noz.Pocnu pljuvati po selektoru i igracima.Atmosferu shjebu i taman bas na kraju nemamo neke koristi od toga.Ako nas Brazil dobije,gotovo je sigurno da ce se opet naci takvih.
U slucaju pobjede ili nerijesenog opet belaj,dizanje do nebesa i pocetka kvalifikacija.A tada nas obicno vrlo brzo spuste.
U slucaju pobjede ili nerijesenog opet belaj,dizanje do nebesa i pocetka kvalifikacija.A tada nas obicno vrlo brzo spuste.
-
Baudelaire
#1540 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ma ja se ne slažem da smo mi nešto pretjerano blizu Hrvatima prema bilo čemu u igri ali eto, nek im bude. Šta je s Brazilom? 
- just principe
#1541 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
jos hoce gospoda ( citaj irci ) da im na noge dolazimo
po nasem trosku...
Vjerovatno su i njemci i ghanjani s nama zbog svog interesa ali ipak je drugacije kad si sparing trostrukom i cetverostrukom prvaku evrope i svijeta i kad ti je s druge strane jedna Irska..Sto nismo talijanima sparing
Umjesto sto se njima prilagodjavamo bolje bi nam bilo da trazimo reprezentacije slicne Grckoj ( mada njima niko nije slican, sa onim svi u 16 ) i Slovackoj ( idealno Ceska, Poljska - ako nista zbog govornog podrucja )..
Tako su i irci nas budale pronasli jer dosta slicimo hrvatima, mozda ne po igri kako oni misle, ali dovoljan je jezik i prezimena
Vjerovatno su i njemci i ghanjani s nama zbog svog interesa ali ipak je drugacije kad si sparing trostrukom i cetverostrukom prvaku evrope i svijeta i kad ti je s druge strane jedna Irska..Sto nismo talijanima sparing
Umjesto sto se njima prilagodjavamo bolje bi nam bilo da trazimo reprezentacije slicne Grckoj ( mada njima niko nije slican, sa onim svi u 16 ) i Slovackoj ( idealno Ceska, Poljska - ako nista zbog govornog podrucja )..
Tako su i irci nas budale pronasli jer dosta slicimo hrvatima, mozda ne po igri kako oni misle, ali dovoljan je jezik i prezimena
-
todd_smith
#1542 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
da, jer da smo se mi kvalifikovali, mi bi trazili projateljske radi reda a ne radi priprema

- hordash
#1543 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Hajd mi sad reci kako sam ja gledao Sehica kroz klupsku boju u svojim postovima (to sigurno niko od vas nebi skontao i tako iskonstruisao da mi nije ovakav nick)? Gdje sam rekao da Zeljo nije dao vise reprezentativaca i da se njihovi igraci ne prodaju u bolje i kvalitetnije lige? Gledajte ljudi sta je napisano, a ne nick pod kojim je napisano. Mada razumijem vasu logiku: "'ta ce on, on je isfrustrirani pitarcic koji ima komplekse prema svemu plavom i zato mu smeta sve u vezi s istim!!!" Naravno, ne zelim vas ubjedjivat u suprotno jer je to nemoguce. Samo vas molim da normalno procitate moje postove i da mi odgovarate za ono sto sam napisao, a da ne trazite skriveno znacenje u mojim postovima. Toliko.Korisničkoime wrote:Ma kad Pape od Šehića napravi standardnog člana repke neće biti boljeg golmana na dunjaluku za ove koji mu se sad podsmijevaju. Sve se u nas gleda kroz boje klubova a činjenica jeste da je Željo izbacio u zadnje vrijeme nešto više kvalitetniji igrača nego Sarajevo e sad da su sve sami igrači petice daleko od toga, da je tako bilo bi super. Ma ko god samo da se krene sa izbacivanjem evo solidnih igrača u kontinuitetu ne moraju biti zvijezde odmah. Neće nam stranci stalo moći puniti rupe u repki i praviti igrače jednog dana (ako već nije krenulo) otuđenje naših mladih u inostranstvu od BiH će biti toliko da ih niko neće natjerati da za istu igraju i tada se repki crno piše. Tek tada će prepucavanje na relaciji Željo-Sarajevo smiješno izgledati kada se zapravo priča o repki.
- ODVRATAN_i_GADAN
#1544 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Zar ti ja nisam odgovorio ne vezano za tvoj nick i boju? Kada je u pitanju Reprezentacija to ne postoji jer jednostavno MORAJU igrati najbolji u datom trenutku ma kako god se oni zvali ili za koji klub nastupali! To je to da ne kazem "kraj price"!! 
-
Korisničkoime
#1545 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Zato što momak u trenutku zaista dobro brani, zato što je potisnuo mnogo iskusnijeg golmana kojem je zapravo bio zamišljen kao rezerva barem za ovu i slijedeću sezonu u ligi koja je prilično dobra (zapravo po pričama objektivnih pitara skoro pa 5. liga u Evropi dok je naravno Sušić u istoj trenirao a sad se srozala mili Bože) i sve to sa 22 godine i u njegovoj prvoj sezoni i u klubu i u ligi a ti si ga našao ismijavati bez ikakvog obrazloženja i objašnjenja. "Njemu je vrh osrednji turski klub" pa što eto kada sve navedeno ukazuje da je momak zaista dobar. Znači na jednoj strani imamo puno pokazatelja da je momak dobar golman i da bi mogao daleko dogurati a na drugoj strani tebe koji uprkos tim pokazateljima tvrdiš kako je njemu turski prosjek (koji je ionako loš) vrh vrhova i to bez nekog obrazloženja. Postuješ suprotno svim pokazateljima bez obrazloženja i onda se čudom ne možeš načuditi što misle da si frustrirani pitar. Šta se buniš na sprdnju dobiješ sprdnju. Obrazloži brate malo nisi E.Marić pa da tako hladno presuđuješ golmanima.hordash wrote:Hajd mi sad reci kako sam ja gledao Sehica kroz klupsku boju u svojim postovima (to sigurno niko od vas nebi skontao i tako iskonstruisao da mi nije ovakav nick)? Gdje sam rekao da Zeljo nije dao vise reprezentativaca i da se njihovi igraci ne prodaju u bolje i kvalitetnije lige? Gledajte ljudi sta je napisano, a ne nick pod kojim je napisano. Mada razumijem vasu logiku: "'ta ce on, on je isfrustrirani pitarcic koji ima komplekse prema svemu plavom i zato mu smeta sve u vezi s istim!!!" Naravno, ne zelim vas ubjedjivat u suprotno jer je to nemoguce. Samo vas molim da normalno procitate moje postove i da mi odgovarate za ono sto sam napisao, a da ne trazite skriveno znacenje u mojim postovima. Toliko.Korisničkoime wrote:Ma kad Pape od Šehića napravi standardnog člana repke neće biti boljeg golmana na dunjaluku za ove koji mu se sad podsmijevaju. Sve se u nas gleda kroz boje klubova a činjenica jeste da je Željo izbacio u zadnje vrijeme nešto više kvalitetniji igrača nego Sarajevo e sad da su sve sami igrači petice daleko od toga, da je tako bilo bi super. Ma ko god samo da se krene sa izbacivanjem evo solidnih igrača u kontinuitetu ne moraju biti zvijezde odmah. Neće nam stranci stalo moći puniti rupe u repki i praviti igrače jednog dana (ako već nije krenulo) otuđenje naših mladih u inostranstvu od BiH će biti toliko da ih niko neće natjerati da za istu igraju i tada se repki crno piše. Tek tada će prepucavanje na relaciji Željo-Sarajevo smiješno izgledati kada se zapravo priča o repki.
- hordash
#1546 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Vidis, tvoj problem je generalizacija. To sto su neki pitari pisali i govorili tako ne znaci da dijelim isto misljenje sa njima, ali ocito tebi znaci. Evo pojasnit cu ti na jasnom primjeru zasto mislim da Sehic nece nesto znacajno napredovat u karijeri. Tolga Zengin brani za Trabzon i odlican je golman. Ove sezone je bio jedan od najboljih u LP, a ne vidim da se nesto otimaju za njega (osim navodnog interesa wolfsburga). E sad zamisli kad neko kao jedan od najboljih golmana u najkvalitetnijem takmicenju nije obasut ponudama kako ce bit neko ko uopce ne ucestvuje u takvom takmicenju. Znam, Zengin je stariji od Sehica i sl., ali ima i on sigurno jos 6-7 god karijere na vrhunskom nivou. Kakvo dalje objasnjenje hoces, jedino da ti kontaktiram Milana Tarota da ti smiri neizvjesnost i da cvrste garancije na buducnost karijere Sehica. Pa Bolic je har'o turskom ligom pa nije mogao u ozbiljnim klubovima lige 5 zaigrat, da ne govorim koliko je tezi put jednom golmanu.Korisničkoime wrote: Zato što momak u trenutku zaista dobro brani, zato što je potisnuo mnogo iskusnijeg golmana kojem je zapravo bio zamišljen kao rezerva barem za ovu i slijedeću sezonu u ligi koja je prilično dobra (zapravo po pričama objektivnih pitara skoro pa 5. liga u Evropi dok je naravno Sušić u istoj trenirao a sad se srozala mili Bože) i sve to sa 22 godine i u njegovoj prvoj sezoni i u klubu i u ligi a ti si ga našao ismijavati bez ikakvog obrazloženja i objašnjenja. "Njemu je vrh osrednji turski klub" pa što eto kada sve navedeno ukazuje da je momak zaista dobar. Znači na jednoj strani imamo puno pokazatelja da je momak dobar golman i da bi mogao daleko dogurati a na drugoj strani tebe koji uprkos tim pokazateljima tvrdiš kako je njemu turski prosjek (koji je ionako loš) vrh vrhova i to bez nekog obrazloženja. Postuješ suprotno svim pokazateljima bez obrazloženja i onda se čudom ne možeš načuditi što misle da si frustrirani pitar. Šta se buniš na sprdnju dobiješ sprdnju. Obrazloži brate malo nisi E.Marić pa da tako hladno presuđuješ golmanima.
- just principe
#1547 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
yebo Euro igramo protiv Brazila u Svicarskoj 
-
Mustang1
#1548 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Jel potvrdjeno to sigurno ima li gdje zvanicno na stranici brazilskoj .. ja nasima ne vjerujem 
- nellington
#1549 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Brazilci na kolektivnom godišnjem za praznike pa ne objavljujuBubalo1 wrote:Jel potvrdjeno to sigurno ima li gdje zvanicno na stranici brazilskoj .. ja nasima ne vjerujem
-
ja71
#1550 Re: Fudbalska/Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine
Ako je "ovima"Bubalo1 wrote:Jel potvrdjeno to sigurno ima li gdje zvanicno na stranici brazilskoj .. ja nasima ne vjerujem
http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /120109064
Samo ne razumijem
Mozemo biti presretni ako nam Brazil ukaze cast igrati protiv njih.