kad sam bio mali

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
sheilak

#1526 Re: kad sam bio mali

Post by sheilak »

ili izmedju dvije stolice kad sam sama kod kuce. :D
Faithless

#1527 Re: kad sam bio mali

Post by Faithless »

Dioda wrote:Jooooj potpuno sam bila zaboravila na one stvarcice koje ste postavljale na prethodnoj strani (tipa- narukvica, onaj medo isl.) :-D
Pade mi na pamet i "Kengurko". Cim sam dobila prvog, po belaju naletim na ekser mescini :D i probusim ga :sad: Al' je onda leg'o novi, pa sam skontala da mi je bolje da skakucem na balkonu jer je sigurnije. Kad me stara vidjela, mislila sam da ce je hercika opalit :D

Pred rat bila furka i "igrice", tipa ovog:
Image
Moja igrica imala jednu manu. Ona muzika tandrkala stalno, prestajalo je jedino u slucaju kad izvadim bateriju. I tako me jednom cuvala majka, igrica naravno ostala kuci, a ja po belaju zaboravila izvaditi bateriju.
I tako je to staroj tandrkalo cijelu noc, a ona nije mogla skontati sta je, satima je trazila :lol: Jedva se izvukoh od marisane :D

Na pocetku rata se igrala u haustoru s jednom mladjom curicom. Ne daju nam vani, nama dosadno. I ja dodjem na ideju da probamo provuci glavu kroz gelendere :lol: Ja naravno nisam uspjela, al' po belaju, jaranica jeste. I podje da izvuce glavu, kad ne moze :shock: Podje trzat, izubija se sva, vuce, okrece glavu, al jok :lol: Vucem je i ja, al ne ide :shock: Poce vristat, a ja se prepala da joj je otekla glava i da ce morat' ostat' zauvijek tu :lol: I to je trajalo, trajalo....Haj' stisni, pa zovi roditelje, znamo bice belaja :D
Na kraju sam morala otrcati po njene, pa je izvukose. Ni dan danas mi nije jasno kako je ono uspjela :mrgreen:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Ujedam

#1528 Re: kad sam bio mali

Post by Ujedam »

kad sa bila mala-skupljala sam omote čokolada :D
Faithless

#1529 Re: kad sam bio mali

Post by Faithless »

Ujedam wrote:kad sa bila mala-skupljala sam omote čokolada :D
a ja sam ih jeo :P
Dioda

#1530 Re: kad sam bio mali

Post by Dioda »

Nadam se da si ih makar imala priliku jesti :-D
Ovo na slici dole su omoti od cokolada koje sam ja u toku rata skljupljala po ulicama. Manijakalno. Ni jednu od ovih nisam pojela. Naletim negdje na zguzvan i bacen omot, izravnam i u kutiju :(

Prvu cokoladu (od pocetka rata) smo u mojoj kuci pojeli 17.12.1994. (ostavila sam omot i napisala datum).

Usput, ovo cuvam i cuvat cu dok sam ziva, jer me asocira na sav onaj uzas i na glad. U ovoj kutiji ustvari imam i par omota od prvih posljeratnih cokolada "Europa" koje pojedoh poslije rata :lol:

Kad sam sjebana, samo ovo pogledam, i odma' mi bolje bude :-D
Jesam smetljar ocam' :lol:
Image
Last edited by Dioda on 24/01/2012 22:05, edited 1 time in total.
Dioda

#1531 Re: kad sam bio mali

Post by Dioda »

NeyDan wrote: :lol: :lol:
Mogu misliti kolika joj je glOava.
:lol:
Steta sto vise ne zivi ovdje, sad bi' joj krv popila zbog glOve :D
sheilak wrote:@ Dioda

Znam te ludjacke igrice , meni su moju bacili s balkona.

Je li se jos neko igrao lastisa?
Uh, ja sam onda dobro prosla, nit su me namarisali, nit je letila s balkona :D
P.S. i ja sam gumu za stolice vezala kad nema curica vani :D I opletem :-D
Frooteky

#1532 Re: kad sam bio mali

Post by Frooteky »

Dioda wrote:
Ovo na slici dole su omoti od cokolada koje sam ja u toku rata skljupljala po ulicama. Manijakalno. Ni jednu od ovih nisam pojela. Naletim negdje na zguzvan i bacen omot, izravnam i u kutiju :(

Prvu poslijeratnu cokoladu smo u mojoj kuci pojeli 17.12.1994. (ostavila sam omot i napisala datum).

Usput, ovo cuvam i cuvat cu dok sam ziva, jer me asocira na sav onaj uzas i na glad. U ovoj kutiji ustvari imam i par omota od prvih posljeratnih cokolada "Europa" koje pojedoh poslije rata :lol:

Image
Totalno sam na Europu zaboravio :thumbup:
Ujedam

#1533 Re: kad sam bio mali

Post by Ujedam »

Dioda wrote:

Prvu cokoladu (od pocetka rata) smo u mojoj kuci pojeli 17.12.1994. (ostavila sam omot i napisala datum).

Image
Neke sam jela, ali većinu nisam. :(
Ali ispunjavalo mi je srce i dušu skupljati i redati, duple sam bacala. :lol: :lol:
Baš divno što si sačuvala, baš je to lijepo.. lijepa uspomena, ja nažalost nisam imala priliku sačuvati :( ali jesam salvetice, ne bih ih bacila nema tih para :lol: bude me stid godina svojih, ali džaba :D
:thumbup:
Ujedam

#1534 Re: kad sam bio mali

Post by Ujedam »

Faithless wrote:
Nadam se makar da si djelio sa drugom djecom, kad si već mogao jesti čokoladu u ono vrijeme. :-)
Zato su meni sad gladne oči za čokoladom :lol: :lol:
Faithless

#1535 Re: kad sam bio mali

Post by Faithless »

Ujedam wrote:
Faithless wrote:
Nadam se makar da si djelio sa drugom djecom, kad si već mogao jesti čokoladu u ono vrijeme. :-)
Zato su meni sad gladne oči za čokoladom :lol: :lol:
nadaj se nadaj, nada zadnja skikne...nedam bogu dushe kamol chokolade nekom...makni bona :P
Ujedam

#1536 Re: kad sam bio mali

Post by Ujedam »

nadaj se nadaj, nada zadnja skikne...nedam bogu dushe kamol chokolade nekom...makni bona :P[/quote]

cc koja si ti škrtica :lol: :D bjež ba :lol:
dert

#1537 Re: kad sam bio mali

Post by dert »

Ljeto,poredali se na obali rijeke nas desetoro djece i pecamo ...ko ce vise upecati :-D :D
Stapovi sve rucna izrada :) .....I krenuli..
Svaki ribu ja :x ma ni da pipne :evil:
Prodje sat ja :dance: nista :x :x ..zamijenim s bratom stap ...on ribu ja :dance: on ribu ja :dance:
Zagazim u vodu, on zabaci pored moje noge ..riba ja opet :dance:
Drugi sat pri kraju ja RIBU :dance: -pes-pas mu mater :dance:
Opet vratim moj stap, ma kakvi ,da sam zabacivo u vc solju nesto bi ufatio :lol: :lol:
Zavrsena festa ,brat ufatio sto tri/103/ribe ja ostadoh na onom :dance: jebenom pesu..
Dugo nisam smio od zajebavanja da prismrdim rijeci kad neko peca :razz: :lol:
dezurni_ucenik

#1538 Re: kad sam bio mali

Post by dezurni_ucenik »

....
Last edited by dezurni_ucenik on 31/01/2012 19:41, edited 2 times in total.
Not My Idea

#1539 Re: kad sam bio mali

Post by Not My Idea »

:lol: :lol:
vala nek si me i ti jednom nasmijao pa makar i sto si batine fasovo :oops: :D
dezurni_ucenik

#1540 Re: kad sam bio mali

Post by dezurni_ucenik »

Not My Idea wrote::lol: :lol:

i ti mene nasmija kad sam vidio sad da si za manje od godinu dana nakucala preko 6000 postova. :lol: :lol: :lol: :lol: :oops:
Not My Idea

#1541 Re: kad sam bio mali

Post by Not My Idea »

prestani. pocet cu mislit da si komedijas
dezurni_ucenik

#1542 Re: kad sam bio mali

Post by dezurni_ucenik »

Not My Idea wrote:prestani. pocet cu mislit da si komedijas

Cuuj. .Ja za tebe to mislim vec duze vrijeme :oops:
:D
MedenoSrce

#1543 Re: kad sam bio mali

Post by MedenoSrce »

CVIKERASH wrote:

i ti mene nasmija kad sam vidio sad da si za manje od godinu dana nakucala preko 6000 postova. :lol: :lol: :lol: :lol: :oops:
To tebi krivo što si večinu vremena u banani pa ne možeš da stigneš ostale :lol:
dezurni_ucenik

#1544 Re: kad sam bio mali

Post by dezurni_ucenik »

MedenoSrce wrote:
CVIKERASH wrote:

To tebi krivo što si večinu vremena u banani pa ne možeš da stigneš ostale :lol:

Mo's mislit'.
dezurni_ucenik

#1545 Re: kad sam bio mali

Post by dezurni_ucenik »

Banja Luka,,zaratilo se '92.godina.Ja dijete i kupao se na Vrbasu.Stara mi rekla,ako me neko bude pitao,da ne govorim svoje ime,vec da kazem srpsko.I elem,ja tako kupam se,kad neki momak(Mozda20tak godina tada),pita me:mali kako se zoves?.Ja se skoro usro,tiho mucajuci rece :SSSSinisa.Kad on:da ti je**m sve cetnicko,sad cu te ubiti majku ti vlasku.
Nabi me nogom u guzicu.Ja poce plakat,kontam mogao sam u srpskom gradu najebat od svoga zato sto sam htio biti oprezan,
Mr. Brightside

#1546 Re: kad sam bio mali

Post by Mr. Brightside »

:lol:
zambaklija

#1547 Re: kad sam bio mali

Post by zambaklija »

CVIKERASH wrote:Banja Luka,,zaratilo se '92.godina.Ja dijete i kupao se na Vrbasu.Stara mi rekla,ako me neko bude pitao,da ne govorim svoje ime,vec da kazem srpsko.I elem,ja tako kupam se,kad neki momak(Mozda20tak godina tada),pita me:mali kako se zoves?.Ja se skoro usro,tiho mucajuci rece :SSSSinisa.Kad on:da ti je**m sve cetnicko,sad cu te ubiti majku ti vlasku.
Nabi me nogom u guzicu.Ja poce plakat,kontam mogao sam u srpskom gradu najebat od svoga zato sto sam htio biti oprezan,
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Rootboi

#1548 Re: kad sam bio mali

Post by Rootboi »

pustio sam dvije "drugarice" da me ko biva hipnotišu,
i onda sam se pretvarao da su u tome uspjele,
a prvo što su me pitale jeste koja mi se od njih više svidja :lol:
potočanka

#1549 Re: kad sam bio mali

Post by potočanka »

CVIKERASH wrote:Banja Luka,,zaratilo se '92.godina.Ja dijete i kupao se na Vrbasu.Stara mi rekla,ako me neko bude pitao,da ne govorim svoje ime,vec da kazem srpsko.I elem,ja tako kupam se,kad neki momak(Mozda20tak godina tada),pita me:mali kako se zoves?.Ja se skoro usro,tiho mucajuci rece :SSSSinisa.Kad on:da ti je**m sve cetnicko,sad cu te ubiti majku ti vlasku.
aaa đe'š to na vrbasu :D :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
RedJohn

#1550 Re: kad sam bio mali

Post by RedJohn »

Išao sam kod zubara sa bratom i Mamom
On se bojao bušenja zuba ,a ja vađenja zuba :D
Dok mene nije bilo strah bušenja ,a on je preziro da mu buše zube :D I sad ja sjedim u čekaonici a njega tamo pripremaju na popravljanju zuba ,ja u čekaonici čekam ,bila neka žena i djete samnom u sobi !

Kad čujem zvuk bušilice one ,kad odmah nakon i vrisak :lol: trči moj buraz niz hol ,plačući ,još sa onim ogrtaćem oko sebe :D I vrati ga mama ,i zavežu nekako ,ma džabe ,istrgnuo se on iz te stolice ko Copperfield :D

Ja od straha kad sam to vidio ,plakao i nisam htio da udjem xD
Post Reply