kad sam bio mali
- sheilak
#1526 Re: kad sam bio mali
ili izmedju dvije stolice kad sam sama kod kuce. 
-
Faithless
#1527 Re: kad sam bio mali
Dioda wrote:Jooooj potpuno sam bila zaboravila na one stvarcice koje ste postavljale na prethodnoj strani (tipa- narukvica, onaj medo isl.)![]()
Pade mi na pamet i "Kengurko". Cim sam dobila prvog, po belaju naletim na ekser mescinii probusim ga
Al' je onda leg'o novi, pa sam skontala da mi je bolje da skakucem na balkonu jer je sigurnije. Kad me stara vidjela, mislila sam da ce je hercika opalit
![]()
Pred rat bila furka i "igrice", tipa ovog:
Moja igrica imala jednu manu. Ona muzika tandrkala stalno, prestajalo je jedino u slucaju kad izvadim bateriju. I tako me jednom cuvala majka, igrica naravno ostala kuci, a ja po belaju zaboravila izvaditi bateriju.
I tako je to staroj tandrkalo cijelu noc, a ona nije mogla skontati sta je, satima je trazilaJedva se izvukoh od marisane
![]()
Na pocetku rata se igrala u haustoru s jednom mladjom curicom. Ne daju nam vani, nama dosadno. I ja dodjem na ideju da probamo provuci glavu kroz gelendereJa naravno nisam uspjela, al' po belaju, jaranica jeste. I podje da izvuce glavu, kad ne moze
Podje trzat, izubija se sva, vuce, okrece glavu, al jok
Vucem je i ja, al ne ide
Poce vristat, a ja se prepala da joj je otekla glava i da ce morat' ostat' zauvijek tu
I to je trajalo, trajalo....Haj' stisni, pa zovi roditelje, znamo bice belaja
![]()
Na kraju sam morala otrcati po njene, pa je izvukose. Ni dan danas mi nije jasno kako je ono uspjela
-
Faithless
#1529 Re: kad sam bio mali
a ja sam ih jeoUjedam wrote:kad sa bila mala-skupljala sam omote čokolada
- Dioda
#1530 Re: kad sam bio mali
Nadam se da si ih makar imala priliku jestiUjedam wrote:kad sa bila mala-skupljala sam omote čokolada
Ovo na slici dole su omoti od cokolada koje sam ja u toku rata skljupljala po ulicama. Manijakalno. Ni jednu od ovih nisam pojela. Naletim negdje na zguzvan i bacen omot, izravnam i u kutiju
Prvu cokoladu (od pocetka rata) smo u mojoj kuci pojeli 17.12.1994. (ostavila sam omot i napisala datum).
Usput, ovo cuvam i cuvat cu dok sam ziva, jer me asocira na sav onaj uzas i na glad. U ovoj kutiji ustvari imam i par omota od prvih posljeratnih cokolada "Europa" koje pojedoh poslije rata
Kad sam sjebana, samo ovo pogledam, i odma' mi bolje bude
Jesam smetljar ocam'

Last edited by Dioda on 24/01/2012 22:05, edited 1 time in total.
- Dioda
#1531 Re: kad sam bio mali
NeyDan wrote:![]()
![]()
Mogu misliti kolika joj je glOava.
Steta sto vise ne zivi ovdje, sad bi' joj krv popila zbog glOve
Uh, ja sam onda dobro prosla, nit su me namarisali, nit je letila s balkonasheilak wrote:@ Dioda
Znam te ludjacke igrice , meni su moju bacili s balkona.
Je li se jos neko igrao lastisa?
P.S. i ja sam gumu za stolice vezala kad nema curica vani
-
Frooteky
#1532 Re: kad sam bio mali
Totalno sam na Europu zaboravioDioda wrote:Nadam se da si ih makar imala priliku jestiUjedam wrote:kad sa bila mala-skupljala sam omote čokolada![]()
Ovo na slici dole su omoti od cokolada koje sam ja u toku rata skljupljala po ulicama. Manijakalno. Ni jednu od ovih nisam pojela. Naletim negdje na zguzvan i bacen omot, izravnam i u kutiju![]()
Prvu poslijeratnu cokoladu smo u mojoj kuci pojeli 17.12.1994. (ostavila sam omot i napisala datum).
Usput, ovo cuvam i cuvat cu dok sam ziva, jer me asocira na sav onaj uzas i na glad. U ovoj kutiji ustvari imam i par omota od prvih posljeratnih cokolada "Europa" koje pojedoh poslije rata![]()
Kad sam sjebana, samo ovo pogledam, i odma' mi bolje bude![]()
Jesam smetljar ocam'![]()
-
Ujedam
#1533 Re: kad sam bio mali
Neke sam jela, ali većinu nisam.Dioda wrote:Nadam se da si ih makar imala priliku jestiUjedam wrote:kad sa bila mala-skupljala sam omote čokolada![]()
Ovo na slici dole su omoti od cokolada koje sam ja u toku rata skljupljala po ulicama. Manijakalno. Ni jednu od ovih nisam pojela. Naletim negdje na zguzvan i bacen omot, izravnam i u kutiju![]()
Prvu cokoladu (od pocetka rata) smo u mojoj kuci pojeli 17.12.1994. (ostavila sam omot i napisala datum).
Usput, ovo cuvam i cuvat cu dok sam ziva, jer me asocira na sav onaj uzas i na glad. U ovoj kutiji ustvari imam i par omota od prvih posljeratnih cokolada "Europa" koje pojedoh poslije rata![]()
Kad sam sjebana, samo ovo pogledam, i odma' mi bolje bude![]()
Jesam smetljar ocam'![]()
Ali ispunjavalo mi je srce i dušu skupljati i redati, duple sam bacala.
Baš divno što si sačuvala, baš je to lijepo.. lijepa uspomena, ja nažalost nisam imala priliku sačuvati
-
Ujedam
#1534 Re: kad sam bio mali
Nadam se makar da si djelio sa drugom djecom, kad si već mogao jesti čokoladu u ono vrijeme.Faithless wrote:a ja sam ih jeoUjedam wrote:kad sa bila mala-skupljala sam omote čokolada
Zato su meni sad gladne oči za čokoladom
-
Faithless
#1535 Re: kad sam bio mali
nadaj se nadaj, nada zadnja skikne...nedam bogu dushe kamol chokolade nekom...makni bonaUjedam wrote:Nadam se makar da si djelio sa drugom djecom, kad si već mogao jesti čokoladu u ono vrijeme.Faithless wrote:a ja sam ih jeoUjedam wrote:kad sa bila mala-skupljala sam omote čokolada![]()
Zato su meni sad gladne oči za čokoladom![]()
-
Ujedam
#1536 Re: kad sam bio mali
nadaj se nadaj, nada zadnja skikne...nedam bogu dushe kamol chokolade nekom...makni bona
[/quote]
cc koja si ti škrtica
bjež ba 
cc koja si ti škrtica
-
dert
#1537 Re: kad sam bio mali
Ljeto,poredali se na obali rijeke nas desetoro djece i pecamo ...ko ce vise upecati
Stapovi sve rucna izrada
.....I krenuli..
Svaki ribu ja
ma ni da pipne
Prodje sat ja
nista
..zamijenim s bratom stap ...on ribu ja
on ribu ja
Zagazim u vodu, on zabaci pored moje noge ..riba ja opet
Drugi sat pri kraju ja RIBU
-pes-pas mu mater
Opet vratim moj stap, ma kakvi ,da sam zabacivo u vc solju nesto bi ufatio
Zavrsena festa ,brat ufatio sto tri/103/ribe ja ostadoh na onom
jebenom pesu..
Dugo nisam smio od zajebavanja da prismrdim rijeci kad neko peca

Stapovi sve rucna izrada
Svaki ribu ja
Prodje sat ja
Zagazim u vodu, on zabaci pored moje noge ..riba ja opet
Drugi sat pri kraju ja RIBU
Opet vratim moj stap, ma kakvi ,da sam zabacivo u vc solju nesto bi ufatio
Zavrsena festa ,brat ufatio sto tri/103/ribe ja ostadoh na onom
Dugo nisam smio od zajebavanja da prismrdim rijeci kad neko peca
-
dezurni_ucenik
#1538 Re: kad sam bio mali
....
Last edited by dezurni_ucenik on 31/01/2012 19:41, edited 2 times in total.
- Not My Idea
#1539 Re: kad sam bio mali
vala nek si me i ti jednom nasmijao pa makar i sto si batine fasovo
-
dezurni_ucenik
#1540 Re: kad sam bio mali
Not My Idea wrote:![]()
![]()
vala nek si me i ti jednom nasmijao pa makar i sto si batine fasovo![]()
i ti mene nasmija kad sam vidio sad da si za manje od godinu dana nakucala preko 6000 postova.
- Not My Idea
#1541 Re: kad sam bio mali
prestani. pocet cu mislit da si komedijas
-
dezurni_ucenik
#1542 Re: kad sam bio mali
Not My Idea wrote:prestani. pocet cu mislit da si komedijas
Cuuj. .Ja za tebe to mislim vec duze vrijeme
- MedenoSrce
#1543 Re: kad sam bio mali
To tebi krivo što si večinu vremena u banani pa ne možeš da stigneš ostaleCVIKERASH wrote:Not My Idea wrote:![]()
![]()
i ti mene nasmija kad sam vidio sad da si za manje od godinu dana nakucala preko 6000 postova.![]()
![]()
![]()
![]()
-
dezurni_ucenik
#1544 Re: kad sam bio mali
MedenoSrce wrote:To tebi krivo što si večinu vremena u banani pa ne možeš da stigneš ostaleCVIKERASH wrote:Not My Idea wrote:![]()
![]()
i ti mene nasmija kad sam vidio sad da si za manje od godinu dana nakucala preko 6000 postova.![]()
![]()
![]()
![]()
Mo's mislit'.
-
dezurni_ucenik
#1545 Re: kad sam bio mali
Banja Luka,,zaratilo se '92.godina.Ja dijete i kupao se na Vrbasu.Stara mi rekla,ako me neko bude pitao,da ne govorim svoje ime,vec da kazem srpsko.I elem,ja tako kupam se,kad neki momak(Mozda20tak godina tada),pita me:mali kako se zoves?.Ja se skoro usro,tiho mucajuci rece :SSSSinisa.Kad on:da ti je**m sve cetnicko,sad cu te ubiti majku ti vlasku.
Nabi me nogom u guzicu.Ja poce plakat,kontam mogao sam u srpskom gradu najebat od svoga zato sto sam htio biti oprezan,
Nabi me nogom u guzicu.Ja poce plakat,kontam mogao sam u srpskom gradu najebat od svoga zato sto sam htio biti oprezan,
- zambaklija
#1547 Re: kad sam bio mali
CVIKERASH wrote:Banja Luka,,zaratilo se '92.godina.Ja dijete i kupao se na Vrbasu.Stara mi rekla,ako me neko bude pitao,da ne govorim svoje ime,vec da kazem srpsko.I elem,ja tako kupam se,kad neki momak(Mozda20tak godina tada),pita me:mali kako se zoves?.Ja se skoro usro,tiho mucajuci rece :SSSSinisa.Kad on:da ti je**m sve cetnicko,sad cu te ubiti majku ti vlasku.
- Rootboi
#1548 Re: kad sam bio mali
pustio sam dvije "drugarice" da me ko biva hipnotišu,
i onda sam se pretvarao da su u tome uspjele,
a prvo što su me pitale jeste koja mi se od njih više svidja
i onda sam se pretvarao da su u tome uspjele,
a prvo što su me pitale jeste koja mi se od njih više svidja
- potočanka
#1549 Re: kad sam bio mali
aaa đe'š to na vrbasuCVIKERASH wrote:Banja Luka,,zaratilo se '92.godina.Ja dijete i kupao se na Vrbasu.Stara mi rekla,ako me neko bude pitao,da ne govorim svoje ime,vec da kazem srpsko.I elem,ja tako kupam se,kad neki momak(Mozda20tak godina tada),pita me:mali kako se zoves?.Ja se skoro usro,tiho mucajuci rece :SSSSinisa.Kad on:da ti je**m sve cetnicko,sad cu te ubiti majku ti vlasku.
- RedJohn
#1550 Re: kad sam bio mali
Išao sam kod zubara sa bratom i Mamom
On se bojao bušenja zuba ,a ja vađenja zuba
Dok mene nije bilo strah bušenja ,a on je preziro da mu buše zube
I sad ja sjedim u čekaonici a njega tamo pripremaju na popravljanju zuba ,ja u čekaonici čekam ,bila neka žena i djete samnom u sobi !
Kad čujem zvuk bušilice one ,kad odmah nakon i vrisak
trči moj buraz niz hol ,plačući ,još sa onim ogrtaćem oko sebe
I vrati ga mama ,i zavežu nekako ,ma džabe ,istrgnuo se on iz te stolice ko Copperfield
Ja od straha kad sam to vidio ,plakao i nisam htio da udjem xD
On se bojao bušenja zuba ,a ja vađenja zuba
Dok mene nije bilo strah bušenja ,a on je preziro da mu buše zube
Kad čujem zvuk bušilice one ,kad odmah nakon i vrisak
Ja od straha kad sam to vidio ,plakao i nisam htio da udjem xD