Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Moderator: anex
- kakav nered
#1526 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
ne možete porediti osobe koje imaju suhu kosu i one koje imaju masnu... ja perem kosu svaka 3-4 dana, ali moja se kosa gotovo pa i ne masti... mogla bih je prati jednom u 7 dana, ali eto operem je treći ili četvrti...
izlazim u kafiće jednom u par mjeseci i kad izađem naravno da je odmah operem...a ljeti sam cijeli dan u klimatiziranom tako da se ni ne oznojim, ali čim se oznojim perem...znači ako osjetim da mi je imalo prljava ili smrdi perem je odmah, inače jednom u 3-4 dana...i vjerujte, baš za kosu (izgled i miris) najčešće dobijem komplimente...
izlazim u kafiće jednom u par mjeseci i kad izađem naravno da je odmah operem...a ljeti sam cijeli dan u klimatiziranom tako da se ni ne oznojim, ali čim se oznojim perem...znači ako osjetim da mi je imalo prljava ili smrdi perem je odmah, inače jednom u 3-4 dana...i vjerujte, baš za kosu (izgled i miris) najčešće dobijem komplimente...
- Michun
#1527 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
da me neko ne shvati pogresno...ne upirem prstom ni u koga, ko koliko puta pere kosu i tako to.
suha, masna...prlja se svakako. to isto kad bi rekla...ne vidi mi se na rukama da su prljave pa ih necu prati. karikiram naravno ali eto tako ispada.
a sto se tice plaze...veno, stavi neki sprej zastitni da ti ne ispuca kosa od soli ili vrhove uljem maslinovim namazi. a pranje soli...ne moras svaki dan prati kosu ali isperi sol.
suha, masna...prlja se svakako. to isto kad bi rekla...ne vidi mi se na rukama da su prljave pa ih necu prati. karikiram naravno ali eto tako ispada.
a sto se tice plaze...veno, stavi neki sprej zastitni da ti ne ispuca kosa od soli ili vrhove uljem maslinovim namazi. a pranje soli...ne moras svaki dan prati kosu ali isperi sol.
- VenomousV
#1528 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
ma svakako su sol ispirati nego kontam da mi nece biti preagresivno pranje svaki dan posto je inace perem svaki treci dan
a to sto si spominjala nece da se kupaju i peru kosu kad dobiju - znam dosta takvih i zaista, ali zaista mi nije jasno kako mogu izdrzati...pogotovo ljeti
dobro rece, smajlikojipovraca
a to sto si spominjala nece da se kupaju i peru kosu kad dobiju - znam dosta takvih i zaista, ali zaista mi nije jasno kako mogu izdrzati...pogotovo ljeti
dobro rece, smajlikojipovraca
- swirl
#1529 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Super mi je ova kolekcija za kosu od Keune, za zastitu kose od sunca, narocito sprej i ulje za kosu.Michun wrote:da me neko ne shvati pogresno...ne upirem prstom ni u koga, ko koliko puta pere kosu i tako to.

- VenomousV
#1530 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
turi ti pa cemo mozda i misanabe wrote:sjooo vise, ja sve kontam one ce slike postavljati, kosa, frizura, one o pranju, peglanju, odrzavanju, otkuhavanju kose![]()
![]()
dajte slikice![]()
- VenomousV
- Michun
#1532 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
u mene bezze kosa, tanka dlaka, smedja...ne mozes od nje nista posebno napraviti. osim repa..sva sreca nemam klempave usi 
Last edited by Michun on 18/07/2011 16:19, edited 1 time in total.
- kakav nered
#1533 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
ali češće i ruke pere onaj kome se prljaju... npr. ja na poslu perem ruke svaki put kad idem u wc-a i pred ručak, a kolega iz skladišta pere svako malo... jer ima potrebu... pa tako i kosu... moja prijateljica ima masnu kosu i pere je svaki do svaki drugi dan, ali moja kosa nije ni nakon 7 dana kao njena drugi dan... da je kod mene sitaucija takva i ja bih je prala stalno... različita kosa zahtjeva različitu njegu i to je to...Michun wrote:da me neko ne shvati pogresno...ne upirem prstom ni u koga, ko koliko puta pere kosu i tako to.
- Partizzanka
#1534 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
ima li ko kakav prijedlog za pjenu za kosu niko nista ne govori
- zvrzgana
#1535 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Ja sam pjenu koristila jedino kada sam imala minival/permanent da oblikujem kovrdze. U pitanju je bila Panten-roza linija i zaista je bila najbolja, iako sam prije toga imala losa iskustva sa Panten samponima i regeneratorima.
Toliko od mene vezno za pjenu
Toliko od mene vezno za pjenu
- kunja
#1536 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Ja imam kovrdžavu kosu i koristim Niveinu pjenu. Odlična je, još imaju onaj neki thermocare fazon, pa mi se kosa ne ošteti od sušenja fenom(a puno mi treba da je osuši jer je ima mašalaPartizzanka wrote:ima li ko kakav prijedlog za pjenu za kosu niko nista ne govori
- kunja
#1537 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Ne znam za farbanje jer se ne farbam, ali sam imala sličan problem poslije poroda. Strašno mi je opadala. Spasio me Lush-ov šampon protiv opadanja kose.spoky wrote:Poslije poroda kosa mi nenormalno opada, malte ne pola je nema. Dobih savjet da se oknijem, i tako kupih 150 grama kane u Badem butiku i sad ne znam šta s njom da radim. Kosa mi je svijetlo smeđe boje, kakvu boju mogu ocekivat, ja bih voljela da vuce na crveno. Ima li neka caka oko tog "dotjerivanja" boje. Ko zna nek piše postupak, kako šta, s cim da zamutim, koliko gusto itd.
- Michun
#1538 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
spoky jel ti neko odgovorio?kunja wrote:Ne znam za farbanje jer se ne farbam, ali sam imala sličan problem poslije poroda. Strašno mi je opadala. Spasio me Lush-ov šampon protiv opadanja kose.spoky wrote:Poslije poroda kosa mi nenormalno opada, malte ne pola je nema. Dobih savjet da se oknijem, i tako kupih 150 grama kane u Badem butiku i sad ne znam šta s njom da radim. Kosa mi je svijetlo smeđe boje, kakvu boju mogu ocekivat, ja bih voljela da vuce na crveno. Ima li neka caka oko tog "dotjerivanja" boje. Ko zna nek piše postupak, kako šta, s cim da zamutim, koliko gusto itd.
evo nadjoh knjizicu, zanimljivo...
http://www.hennaforhair.com/freebooks/croatianh4h.pdf
- swirl
#1539 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
I meni je loknava kosa, i super mi je Balea pjena za kosu.
- otherside
#1540 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
meni je baleina pjena za kovrdzavu kosu isto dobra ali ima neki cudan miris pa sam je prestala koristiti.swirl wrote:I meni je loknava kosa, i super mi je Balea pjena za kosu.
- swirl
#1541 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
@spoky Evo i ovdje imas savjeta: http://www.ana.co.rs/forum/viewtopic.php?p=612683
- swirl
#1542 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
@otherside Meni je najbolja John Frieda pjena za loknavu kosu, ail nema je nazalost kupiti kod nas.

- otherside
#1543 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
ihhhh...sta mi onda vrijedi?swirl wrote:@otherside Meni je najbolja John Frieda pjena za loknavu kosu, ail nema je nazalost kupiti kod nas.
meni uvijek frizerke ocitaju bukvicu da je za kovrdzavu kosu najbolja pjena, mozda i jeste ali mojoj kosi vise prija gel. i nekako mi kovrdze ljepse izgledaju, sjajnije i bolje definisane.
- Partizzanka
#1544 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
cek ba vi sve kovrdjave sue 
ja imam ravnu kao metla kosu + bob frizuru
mozda da ja uzmem lak??
hahahahha
koji sam ja levat hahaha
ali sad imam neku lorealovu ne znam nesto pjenu (roza)
i stavim je na mokru kosu + i dok je feniram oblikujem je i eto bude fina
haj naci cu ja nesto
mozda da ja uzmem lak??
hahahahha
koji sam ja levat hahaha
haj naci cu ja nesto
- otherside
#1545 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
hoces da dobijes glatku frizuru ili voluminoznu?Partizzanka wrote:cek ba vi sve kovrdjave sue
mozda da ja uzmem lak??
hahahahha
koji sam ja levat hahaha
haj naci cu ja nesto
mozes i kremu za kosu
ako mene pitas samo gel, meni je gel zakon...wella, nivea i afrodita mi je bila ok al' ne mogu vise da ga nadjem.
- Allenass
#1546 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Kakav crni gel na ravnu kao metla kosu,na sta bi to licilo .otherside wrote:hoces da dobijes glatku frizuru ili voluminoznu?Partizzanka wrote:cek ba vi sve kovrdjave sue
mozda da ja uzmem lak??
hahahahha
koji sam ja levat hahaha
haj naci cu ja nestojao, cuj voluminoznu
ne znam sto al' odmah mi naka golema krava puna mlijeka pade na pamet
![]()
mozes i kremu za kosuima i vosak
![]()
ako mene pitas samo gel, meni je gel zakon...wella, nivea i afrodita mi je bila ok al' ne mogu vise da ga nadjem.
- otherside
#1547 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
ja sam vidjala u salonima da prije feniranja na ravnu kosu znaju staviti nakav gelAllenass wrote:Kakav crni gel na ravnu kao metla kosu,na sta bi to licilo .otherside wrote:hoces da dobijes glatku frizuru ili voluminoznu?Partizzanka wrote:cek ba vi sve kovrdjave sue
mozda da ja uzmem lak??
hahahahha
koji sam ja levat hahaha
haj naci cu ja nestojao, cuj voluminoznu
ne znam sto al' odmah mi naka golema krava puna mlijeka pade na pamet
![]()
mozes i kremu za kosuima i vosak
![]()
kao sto rekoh, meni je kovrdzava kosa pa se nisam bas zadubljivala u tu problematiku
- Partizzanka
#1548 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
hvala tebi sa druge strane sto si me volumizirala jos me zamalo sa govedom uporedi 
ja sam trazila iluminaciju a ne volumizaciju
imam ravnu gustu kosu
znaci meni vise treba nesto da je malo smirim na krajevima
da da
imam nekog voska u kuci
ali mi treba malo za siske da ih malo dovedem u red ... pjena pa ja sve to stavim tako pjenu i dole i gore hahaha
gel vala necu stavljati nema para
imam ravnu gustu kosu
da da
imam nekog voska u kuci
ali mi treba malo za siske da ih malo dovedem u red ... pjena pa ja sve to stavim tako pjenu i dole i gore hahaha
- otherside
#1549 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
hihihihiPartizzanka wrote:hvala tebi sa druge strane sto si me volumizirala jos me zamalo sa govedom uporedi
imam ravnu gustu kosu
da da
imam nekog voska u kuci
sta ces...sad suti i trpi
hm....da vidimo... zumance na krajeve, bjelance na siske?
to imas u frizideru, jeftino rijesenje
- swirl
#1550 Re: Frizure, sve što ste željeli,a nemate, kakve volite, savjeti
Ma loknava kosa zakon, jest malo zafrkano kad pada kisa, ali nista strasno