Škoda all about

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
goran16v

#1526 Re: Škoda all about

Post by goran16v »

citroen xm wrote:Ti si prosto nevjerovatan lik. Briga me za tvoju Škodu, srećno je ti vozi 100 godina. Ja ne komentarišem Škodu kao tvoju ili nečiju, već Škodu kao marku. Može se prodavati najbolje na svijetu, a ne prodaje se, opet će biti dizajnerska skula, odraz nemaštoviosti. Može Citroen kada ga već pominješ sutra propasti, ali ima i imao je modele kakve Škoda neće za još 100 godina. Recimo DS5. Da vidimo šta ćeš dalje reći da ispadneš opet pametniji... :lol:

Čuj šta ima radikalno u dizajnu pa je jedan lijep, a drugi ružan? Jel se ti stvarno zajebavaš?
Vidim "ogovorio" si na pitanje o dizajnu! :lol: Pa ti si klascan primjer kompleksasa koji je se pokusao napraviti pametan pa se nenadano okliznuo i sad palamudi o svemu osim sto ga nisu pitali.
Kad smo vec kod Skode kao marke koju komentarises, osim rasta koji sam vec napisao, ta, kako je ti zoves, nemastovita skula je dostigal 90% svega sto Citroen proda i nastavlja tim trendom i u 2 godine ce prepisati taj Citroen i po tom pitanju, pa ces ti i tebi slicni opet sebe tjesiti, a druge ubjesnivati pricom "ja pametan, a 1000 drugih glupi", a kad se vec hvatas istorije, za elementarno inteligentanog covjeka, sto je kod tebe ocigledno upitno, se podrazumjeva da zna razliku izmedju pluskvanperfekta i perfekta, odnosno da je danas august 2014. godine, da je Citroen prije 60 god bio napredan, DS je za 1000MB bio svemirski brod, ALI da je prije 40 godina upravo zbog modela kakvog Skoda nece nikad imati - jednog od najvecihg promasaja i bruke u istoriji automobila, propao i da je to do danas ostalo tako - igracka u rukama Peugeota, uljucujuci i DS liniju na ciji poster kad drkas, a koja ce sutra, kao i mnogi slicni eksperimenti prije nje, biti samo jedan u nizu propalih i zaboravljenih modela nestalih sa ceste, ukljucujuci tvoj nadimak i C6.
citroen xm

#1527 Re: Škoda all about

Post by citroen xm »

goran16v wrote:
citroen xm wrote:Ti si prosto nevjerovatan lik. Briga me za tvoju Škodu, srećno je ti vozi 100 godina. Ja ne komentarišem Škodu kao tvoju ili nečiju, već Škodu kao marku. Može se prodavati najbolje na svijetu, a ne prodaje se, opet će biti dizajnerska skula, odraz nemaštoviosti. Može Citroen kada ga već pominješ sutra propasti, ali ima i imao je modele kakve Škoda neće za još 100 godina. Recimo DS5. Da vidimo šta ćeš dalje reći da ispadneš opet pametniji... :lol:

Čuj šta ima radikalno u dizajnu pa je jedan lijep, a drugi ružan? Jel se ti stvarno zajebavaš?
Vidim "ogovorio" si na pitanje o dizajnu! :lol: Pa ti si klascan primjer kompleksasa koji je se pokusao napraviti pametan pa se nenadano okliznuo i sad palamudi o svemu osim sto ga nisu pitali.
Kad smo vec kod Skode kao marke koju komentarises, osim rasta koji sam vec napisao, ta, kako je ti zoves, nemastovita skula je dostigal 90% svega sto Citroen proda i nastavlja tim trendom i u 2 godine ce prepisati taj Citroen i po tom pitanju, pa ces ti i tebi slicni opet sebe tjesiti, a druge ubjesnivati pricom "ja pametan, a 1000 drugih glupi", a kad se vec hvatas istorije, za elementarno inteligentanog covjeka, sto je kod tebe ocigledno upitno, se podrazumjeva da zna razliku izmedju pluskvanperfekta i perfekta, odnosno da je danas august 2014. godine, da je Citroen prije 60 god bio napredan, DS je za 1000MB bio svemirski brod, ALI da je prije 40 godina upravo zbog modela kakvog Skoda nece nikad imati - jednog od najvecihg promasaja i bruke u istoriji automobila, propao i da je to do danas ostalo tako - igracka u rukama Peugeota, uljucujuci i DS liniju na ciji poster kad drkas, a koja ce sutra, kao i mnogi slicni eksperimenti prije nje, biti samo jedan u nizu propalih i zaboravljenih modela nestalih sa ceste, ukljucujuci tvoj nadimak i C6.
E vidiš, ono na čemu ti se zaista može odati priznanje jeste duhovitost. Pravo je interesantno čitati gluposti koje pišeš.

Prvo govoriš mi da sam kompleksaš, a onda nasereš ovoliko stvari u samo jednom postu. Ne znam koliko imaš godina, nije mi bitno. Kenjaš o mom nadimku, o drkanju na neke postere...., a onda u svoj nadimak staviš ono 16v na koje su se ložili balavci prije 20 godina, a sada ni to niko ne pomene. E moj Gorane.... :lol:

Kao drugo, veoma mi se sviđa tok tvojih postova. Prvo laprdaš kako je dizajn ove Fabije čista 10-ka i ubacuješ slike nekih modela čime ništa nisi dokazao, a kada ti nekoliko ljudi urinira na mišljenje onda se uhvatiš broja prodatih primjeraka. Pošto će i na to vrlo brzo da ti uriniraju ljudi, očekujem sledeći post o držanju vrijednosti. :lol: Posle neuspjeha na tom polju, vjerovatno ćeš se povući ili ćeš ići glavom kroz zid i nastaviti da pišeš gluposti.

Treća stvar je Citroen koga nisam pomenuo, a ubacio si ga sam da fol mene nešto posramiš. E pa da ti kažem. Mene današnji Citroen oduševljava kao lanjski snijeg, to sam rekao više puta. Čista konfekcija kao i ostali. Ali vidiš kako ni tu kvarljivu francusku konfekciju, čisto sranje od auta koji je pod tuđim vlasništvom kao i Škoda, uz sav renome VW-a ta ista Škoda još nije stigla. Kažeš stići će. Oprosti proroče, možda i hoće, ali volio bih skontati kojom metodom si to skužio. Bacanje graha, gledanje u toz? Ta ista francuska kvarljiva konfekcija i danas iako konfekcija ima modele kojima se mnogi dive. Čemu se diviti kod Škode?

C6, XM, DS linija su propali eksperimenti koje će vrlo brzo svijet zaboraviti, ali je Škoda toliko upečatljiva da ima da je se svi sjećaju dugi niz godina? :lol: :lol: :lol: Čovječe, odakle izviru tolike gluposti, tolika sloboda da se nešto ovakvo napiše.

I na kraju ovo:

"ALI da je prije 40 godina upravo zbog modela kakvog Skoda nece nikad imati - jednog od najvecihg promasaja i bruke u istoriji automobila..."

Volio bih da mi eminentni stručnjak i prorok Goran 16V kaže koji je to model. Da svi vidimo tu bruku i da se pošteno nasmijemo na tu šprdačinu od auta ili na još jednu tvoju glupost. Mada zbog ovoga drugog smijeh i ne prestaje.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#1528 Re: Škoda all about

Post by mali_milojica »

goran16v wrote:

I kad na kraju podvuces liniju Citroen je nesto,a Skoda qrac od ovce. A ti najveci kompleksas kojeg je ovaj pdf vidio i koji ima bolesnu teznju da je u pravu u svemu i nema koju temu neces povuci samo da ispadnes u pravu. Svakom loncu moras biti poklopac i najpametniji.Pripisat cu to traumama iz zivota. Normalna osoba se ne ponasa tako.
goran16v

#1529 Re: Škoda all about

Post by goran16v »

citroen xm wrote:
goran16v wrote:

E vidiš, ono na čemu ti se zaista može odati priznanje jeste duhovitost. Pravo je interesantno čitati gluposti koje pišeš.

Prvo govoriš mi da sam kompleksaš, a onda nasereš ovoliko stvari u samo jednom postu. Ne znam koliko imaš godina, nije mi bitno. Kenjaš o mom nadimku, o drkanju na neke postere...., a onda u svoj nadimak staviš ono 16v na koje su se ložili balavci prije 20 godina, a sada ni to niko ne pomene. E moj Gorane.... :lol:
Samo 2 boldirane rijeci su najbolji dokaz da si ne samo nevidjeni kompkeksas i isfrustrirani pacenik nego i primitivac za uzor! Da si manje glup znao bi da pod "tvoj nadimak" nisam mislio na tebe nego na promaseni Citroenov model i ne bi odmah prozivao i analizirao moj nick, a da malo bolje pamtis mogao si zapamtiti da je tih "16v" iz mog nicka star skoro ne 20, ali jest 15 vise od god kad su se balavci lozili na to i kad si ti vrlo vjerovatni prdio po tepihu sa poklopcem od serpe u rukama zamisljajuci kako vozis auto i ides na more.
Uglavnom, izvivanjam se sto sam zaboravio da si jako iskompleksiran, frustrirani i vrlo neinteligentan lik pa sam se upustio u raspravu o necemu:
1. o cemu se ne raspravlja
2. u sta se ti razumijes ko Mara u kriv qaurac
A zapravo zabavlja pomisao kako pizdis od muke kad vidis da ono sto mrzis raste, a ono na sta drkas pada qurcu za usi! :lol:
goran16v

#1530 Re: Škoda all about

Post by goran16v »

mali_milojica wrote: I kad na kraju podvuces liniju Citroen je nesto,a Skoda qrac od ovce. A ti najveci kompleksas kojeg je ovaj pdf vidio i koji ima bolesnu teznju da je u pravu u svemu i nema koju temu neces povuci samo da ispadnes u pravu. Svakom loncu moras biti poklopac i najpametniji.Pripisat cu to traumama iz zivota. Normalna osoba se ne ponasa tako.
Mozes ti to pripisati cemu hoces, ali je to tvoje "nesto", bas kao i ono drugo nesto sto forsiras vec decenijama mlohavo i lociranu qurcu iz usiju dok taj qurac od ovce stoji uspravno i predpostavljam da je jako frustrirajuce i za popizdit to sto ti se to desava ispred ociju, sto tvoj post najbolje dokazuje.
Last edited by goran16v on 23/08/2014 16:20, edited 1 time in total.
mali_milojica

#1531 Re: Škoda all about

Post by mali_milojica »

:lol: :lol: :lol:
:pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
citroen xm

#1532 Re: Škoda all about

Post by citroen xm »

:lol: Je li to sve što imaš reći? Opet se ponašaš kao uvrijeđeno dijete. Moje "sereš" i "kenjaš" su riječi jednog primitivnog i glupog kompleksaša, dok je tvoje "drkanje" riječ akademika.

Prije tačno 16 godina sam imao par auta sa 16v motorima, ni tada se nisam divio tome iako sam bio pubertetlija. A ti kao iskusni genijalac si prije 15 godina toliko bio naložen na 16v da si morao staviti u nik i to tada kada16v nije bila nikakva rijetkost niti nešto novo. Onda o čemu mi pričamo.

Dovoljno sam pametan da skontam u kom kontekstu si spomenuo moj nik, ali isto tako imam dovoljno memorije pa pamtim kada si ga pominjao u drugačijem kontekstu u onome u kom sam ja sada pomenuo tvoj. A nisam ništa ni pogriješio.

Ostao si dužan par odgovora iz mog posta. Kao prvo da nam pokažeš tu bruku auto industrije.
goran16v

#1533 Re: Škoda all about

Post by goran16v »

mali_milojica wrote::lol: :lol: :lol:
I ti i onaj drugi iskompleksirani primitivac, sto ubjedjuje da je prije 16 god imao "par auta sa 16v" a i dan danas vozi tatin auto, a ne zna razliku izmedju elementarne i proricanja bucnosti pored ovoga mozete samo da sjedite i placete. Mrtvu Skodu i qurac od ovce cemo da izmjerimo i na kraju 2014. Ako je razlika iz 2013 sa 71000 vise prodatih pala na 31000 vise prodatih u 2014 ne trebas biti veliki ekomomski znalac da predvidis sta ce se sljedece desiti. Uzivajte do sljedece emisije.

Image
mali_milojica

#1534 Re: Škoda all about

Post by mali_milojica »

goran16v wrote:
mali_milojica wrote::lol: :lol: :lol:
I ti i onaj drugi iskompleksirani primitivac, sto ubjedjuje da je prije 16 god imao "par auta sa 16v" a i dan danas vozi tatin auto, a ne zna razliku izmedju elementarne i proricanja bucnosti pored ovoga mozete samo da sjedite i placete. Mrtvu Skodu i qurac od ovce cemo da izmjerimo i na kraju 2014. Ako je razlika iz 2013 sa 71000 vise prodatih pala na 31000 vise prodatih u 2014 ne trebas biti veliki ekomomski znalac da predvidis sta ce se sljedece desiti. Uzivajte do sljedece emisije.

Image
Hocemo li mu halaliti?
HalalOlsun.
:lol:
citroen xm

#1535 Re: Škoda all about

Post by citroen xm »

Evo ga opet gledanje u grah. Opet svemoguća pametnica zna sve o mom životu. Da prije 16 godina sam imao par auta sa 16v motorima. I šta ćemo sad. Pametnice odgovori nam na pitanje koji ti postavih.

Što se tiče stizanja po broju prodatih primjeraka, odlično. Kada prestigne pričamo. Važi. Samo će i tada da bude govno jer broj prodatih primjeraka ne znači ništa. Ali još nije stigla tako da... Ajmo sada o padu vrijednosti. :lol:
mali_milojica

#1536 Re: Škoda all about

Post by mali_milojica »

citroen xm wrote:Evo ga opet gledanje u grah. Opet svemoguća pametnica zna sve o mom životu. Da prije 16 godina sam imao par auta sa 16v motorima. I šta ćemo sad. Pametnice odgovori nam na pitanje koji ti postavih.

Što se tiče stizanja po broju prodatih primjeraka, odlično. Kada prestigne pričamo. Važi. Samo će i tada da bude govno jer broj prodatih primjeraka ne znači ništa. Ali još nije stigla tako da... Ajmo sada o padu vrijednosti. :lol:
Jesi siguran da je pad vrijednosti na redu ili procenat kvarova?
:pisnuo:
citroen xm

#1537 Re: Škoda all about

Post by citroen xm »

Mislim da je pad vrijednosti. Od pojave TSI motora i DSG mjenjača ne smije potezati pitanje kvarova. :D
mali_milojica

#1538 Re: Škoda all about

Post by mali_milojica »

Mislis dizne,glave na 2.0 TDI? :D
Turbine,zamajce? :lol:
citroen xm

#1539 Re: Škoda all about

Post by citroen xm »

Ma sve plus oni TSI što tandču. :D
Ali sve će to čovjek opravdati jer smo mi kompleksaši. :lol:
goran16v

#1540 Re: Škoda all about

Post by goran16v »

Guze bi vi dali za to smece...
goran16v

#1541 Re: Škoda all about

Post by goran16v »

citroen xm wrote:Evo ga opet gledanje u grah. Opet svemoguća pametnica zna sve o mom životu. Da prije 16 godina sam imao par auta sa 16v motorima. I šta ćemo sad. Pametnice odgovori nam na pitanje koji ti postavih.

Jesi imao par auta 16v al na zidu i uflekan sarsaf od mokrih snova kao i svaki drkadzija tog uzrasta.
Broj prodatih ne znaci nista onome ko ne zna prerpoznati govno, i onome "strucnjaku" (koji obicno za kifle u dzepu nema) koji misli da je on pametan, a ostalih 100 000 glupi! Zbog takvih Citroen i slicni propadaju, VW je smece, kupili bi smo mi svi nove Citroene, ali nemamo od cega!
mali_milojica

#1542 Re: Škoda all about

Post by mali_milojica »

goran16v wrote:Guze bi vi dali za to smece...
Nemoj nas stavljati u istu grupu sa sobom :D
:pisnuo:
goran16v

#1543 Re: Škoda all about

Post by goran16v »

Necu ne brini, ja sam jedan od onih 100 000 glupih sto zaradi za smece.
citroen xm

#1544 Re: Škoda all about

Post by citroen xm »

Ne znam koliko si puta dao guzu za Škodu, ali moraš shvatiti da ima nas koji nismo pederi kao i nas koji znamo reći i nešto protiv Škode.

Eno, čovjek nije imao auto sa 16 ventila, ložio se prije 15 godina na njih i odmah niko drugi nije mogao imati. Šta će pametnica, mora on biti prvi i najbolji u svemu. :lol:

Daj odgovor na pitanje?
goran16v

#1545 Re: Škoda all about

Post by goran16v »

Kao sto napisah ranije, nije bilo potrebe da dajem guze, ja sam, kako vi to strucno elaborirate i objasnjavate, jedan od one glupe vecine sto zna da zaradi za nov auto, a ne zna sta je dobar auto pa kupi smece (i tako vise puta), a oni pametni sto znaju sta je pravi auto bi iz poznatih razloga jako voljeli da je u opticaju pomenuto sredstvo placanja!

U pravu si, prije 15 god nisam imao auto sa 16v pa sam mastao o njemu, imao sam ga prije 17 i to jako mlad, jako dobar i jako brz, sto neki ovdje koji me poznaju mogu i potvrditi! :lol:
mali_milojica

#1546 Re: Škoda all about

Post by mali_milojica »

To kako si ti zaradio ne smijem ni zamisliti,a da ne dobijem nagon za povracanjem.
Ali ako se malo bolje sagnes,pardon nagnes,pardon ne znam sta mi je,napnes mozda bude i za novog Passata.
:D
goran16v

#1547 Re: Škoda all about

Post by goran16v »

mali_milojica wrote:To kako si ti zaradio ne smijem ni zamisliti,a da ne dobijem nagon za povracanjem.
Ali ako se malo bolje sagnes,pardon nagnes,pardon ne znam sta mi je,napnes mozda bude i za novog Passata.
:D
Ma nismo mi zavidni kompleksasi, mi smo FGR! :-) :zzzz:
Komentar ti je bas onako u skladu s karakterom - zavidan i za povratit!
Last edited by goran16v on 23/08/2014 18:29, edited 1 time in total.
romeomoraprezivjeti

#1548 Re: Škoda all about

Post by romeomoraprezivjeti »

Hebote,ja prije 16 godina imao 24V pa se ne hvalim.:-D
goran16v

#1549 Re: Škoda all about

Post by goran16v »

Ne hvali se niko do izvjesni teoreticar dizajna i to nekoliko kom u pobertetskom uzrastu, samo nije jasno da li na zidu ili u 1:43! :lol:
citroen xm

#1550 Re: Škoda all about

Post by citroen xm »

Goran 16V jedini pametan čovjek na forumu i jedini koji u BiH ima tu sposobnost da zaradi automobil. Vau, vau, vau.
Ono što sam posjedovao i što posjedujem može potvrditi svako ko me poznaje. Tako da ja nemam potrebu da se pravdam nekom Goranu na forumu, a još manju potrebu imam da izmišljam. Prošlo je kroz moje ruke daleko više auta nego što možeš zamisliti. Tako da vjeruj u šta hoćeš. Pošto često spominješ guzu nisam baš siguran čime se baviš, ali ja svoju ne upotrebljavam za zaradu. :D
Post Reply