goran16v wrote:citroen xm wrote:Ti si prosto nevjerovatan lik. Briga me za tvoju Škodu, srećno je ti vozi 100 godina. Ja ne komentarišem Škodu kao tvoju ili nečiju, već Škodu kao marku. Može se prodavati najbolje na svijetu, a ne prodaje se, opet će biti dizajnerska skula, odraz nemaštoviosti. Može Citroen kada ga već pominješ sutra propasti, ali ima i imao je modele kakve Škoda neće za još 100 godina. Recimo DS5. Da vidimo šta ćeš dalje reći da ispadneš opet pametniji...
Čuj šta ima radikalno u dizajnu pa je jedan lijep, a drugi ružan? Jel se ti stvarno zajebavaš?
Vidim "ogovorio" si na pitanje o dizajnu!

Pa ti si klascan primjer kompleksasa koji je se pokusao napraviti pametan pa se nenadano okliznuo i sad palamudi o svemu osim sto ga nisu pitali.
Kad smo vec kod Skode kao marke koju komentarises, osim rasta koji sam vec napisao, ta, kako je ti zoves, nemastovita skula je dostigal 90% svega sto Citroen proda i nastavlja tim trendom i u 2 godine ce prepisati taj Citroen i po tom pitanju, pa ces ti i tebi slicni opet sebe tjesiti, a druge ubjesnivati pricom "ja pametan, a 1000 drugih glupi", a kad se vec hvatas istorije, za elementarno inteligentanog covjeka, sto je kod tebe ocigledno upitno, se podrazumjeva da zna razliku izmedju pluskvanperfekta i perfekta, odnosno da je danas august 2014. godine, da je Citroen prije 60 god bio napredan, DS je za 1000MB bio svemirski brod, ALI da je prije 40 godina upravo zbog modela kakvog Skoda nece nikad imati - jednog od najvecihg promasaja i bruke u istoriji automobila, propao i da je to do danas ostalo tako - igracka u rukama Peugeota, uljucujuci i DS liniju na ciji poster kad drkas, a koja ce sutra, kao i mnogi slicni eksperimenti prije nje, biti samo jedan u nizu propalih i zaboravljenih modela nestalih sa ceste, ukljucujuci tvoj nadimak i C6.
E vidiš, ono na čemu ti se zaista može odati priznanje jeste duhovitost. Pravo je interesantno čitati gluposti koje pišeš.
Prvo govoriš mi da sam kompleksaš, a onda nasereš ovoliko stvari u samo jednom postu. Ne znam koliko imaš godina, nije mi bitno. Kenjaš o mom nadimku, o drkanju na neke postere...., a onda u svoj nadimak staviš ono 16v na koje su se ložili balavci prije 20 godina, a sada ni to niko ne pomene. E moj Gorane....
Kao drugo, veoma mi se sviđa tok tvojih postova. Prvo laprdaš kako je dizajn ove Fabije čista 10-ka i ubacuješ slike nekih modela čime ništa nisi dokazao, a kada ti nekoliko ljudi urinira na mišljenje onda se uhvatiš broja prodatih primjeraka. Pošto će i na to vrlo brzo da ti uriniraju ljudi, očekujem sledeći post o držanju vrijednosti.

Posle neuspjeha na tom polju, vjerovatno ćeš se povući ili ćeš ići glavom kroz zid i nastaviti da pišeš gluposti.
Treća stvar je Citroen koga nisam pomenuo, a ubacio si ga sam da fol mene nešto posramiš. E pa da ti kažem. Mene današnji Citroen oduševljava kao lanjski snijeg, to sam rekao više puta. Čista konfekcija kao i ostali. Ali vidiš kako ni tu kvarljivu francusku konfekciju, čisto sranje od auta koji je pod tuđim vlasništvom kao i Škoda, uz sav renome VW-a ta ista Škoda još nije stigla. Kažeš stići će. Oprosti proroče, možda i hoće, ali volio bih skontati kojom metodom si to skužio. Bacanje graha, gledanje u toz? Ta ista francuska kvarljiva konfekcija i danas iako konfekcija ima modele kojima se mnogi dive. Čemu se diviti kod Škode?
C6, XM, DS linija su propali eksperimenti koje će vrlo brzo svijet zaboraviti, ali je Škoda toliko upečatljiva da ima da je se svi sjećaju dugi niz godina?

Čovječe, odakle izviru tolike gluposti, tolika sloboda da se nešto ovakvo napiše.
I na kraju ovo:
"ALI da je prije 40 godina upravo zbog modela kakvog Skoda nece nikad imati - jednog od najvecihg promasaja i bruke u istoriji automobila..."
Volio bih da mi eminentni stručnjak i prorok Goran 16V kaže koji je to model. Da svi vidimo tu bruku i da se pošteno nasmijemo na tu šprdačinu od auta ili na još jednu tvoju glupost. Mada zbog ovoga drugog smijeh i ne prestaje.