Nije ta,ne sekiraj se.Gray wrote:Sva ova priča mi je jako zanimljiva ali ni još nije jasno:
Je li ta problematična delphi pumpa za ovaj model koji sam ja mislio (iza 2011 1.5 dCi 110 KS)?
Hvala
Renault Megane all about
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
romeomoraprezivjeti
#1526 Re: Renault Megane all about
-
Gray
#1527 Re: Renault Megane all about
Super, hvala. Onda još jedno pitanje, da li mislite da je bolje uzeti dizela ili benzin takvo godište, s tim da treba da bude preko 100 ks?
- dadoka84
#1528 Re: Renault Megane all about
Svi ce vjerovatno reci benzinca. Manje briga, vjerovatno manje i presao. Dizel je komotniji za voznju ko ne voli da salta puno.
Ako ti je potrosnja vazna, dci motori su jako ekonomicni.
Ako ti je potrosnja vazna, dci motori su jako ekonomicni.
-
romeomoraprezivjeti
#1529 Re: Renault Megane all about
Kad je megane u pitanju,ja bih prije izabrao dizel varijantu,.Gray wrote:Super, hvala. Onda još jedno pitanje, da li mislite da je bolje uzeti dizela ili benzin takvo godište, s tim da treba da bude preko 100 ks?
-
ToleX
#1530 Re: Renault Megane all about
http://www.pik.ba/artikal/13681277/rena ... d-5-vrata/
Uzeo ga, zanima me vase misljenje? mogu li ocekivat kakav problem sa njim ili???
Uzeo ga, zanima me vase misljenje? mogu li ocekivat kakav problem sa njim ili???
- dadoka84
#1531 Re: Renault Megane all about
Zastiti ga. Obd, alarm, zastita volana, imobilizator isl
Gumeni dijelovi na remenici znaju pustiti dusu. Ti motori su izdrzljivi i nemaju nekih mana.
Gumeni dijelovi na remenici znaju pustiti dusu. Ti motori su izdrzljivi i nemaju nekih mana.
- Ned071
#1532 Re: Renault Megane all about
vjerovatno je bilo al da opet pitam. rodjak uzeo lagunu, 1.9 dci 120 konja. malo je vozilo zapusteno ali je u dobrom stanju. osim ulja i filtera na sta da obrati paznju, sta da preventivno odradi na servisu?
-
Dr.Indigo
#1533 Re: Renault Megane all about
Otišao mi je ventilator kabine na megane 2 sedane.
Kako je najlakše dooći do njega,sa koje strane,može pomoć?
Kako je najlakše dooći do njega,sa koje strane,može pomoć?
- shlauf
#1534 Re: Renault Megane all about
Na suvozačevoj strani ispod instrument table. Moraćeš da zalegneš pa da dodješ do njega. Na PP sam ti napisao kako se mjenja. Pripazi na žabicu PVC jer je hafifna.
-
Dr.Indigo
#1535 Re: Renault Megane all about
Na suvozačevoj strani smo pokušavali i nismo moggli doći do njega.
Shlauf može pp da mi to pojasniš bolje,automatska mi je klima,znači skinuli smo bili i sat,radio,sve one pretince povadili i nismo mogli doći.
Shlauf može pp da mi to pojasniš bolje,automatska mi je klima,znači skinuli smo bili i sat,radio,sve one pretince povadili i nismo mogli doći.
- shlauf
#1536 Re: Renault Megane all about
Ispod kasete (zadnji dio kasete) se nalazi motor. Ne treba vaditi ništa sa konzole - središnji dio.
- van Basten
#1537 Re: Renault Megane all about
Megane clasic 2001/2, benzin.
Od sinoc kad dam kontakt cuje se iz motora prvo kao da startuje mali motoric a zatiim 6 kao udaraca cekicem ritmicno 3+3. Nakon toga ve ok. I to je isto bez obzira srartao auto odmah nakon kontakta ili da sacekam da prodje taj ritual pa ga startao.
Svakako sam kontao u ponedjeljak do Edvina da tamo cuju to i kazu sta je, ali volio bih kad bi mi do tad neko dao orijentir sta bi moglo biti.
Od sinoc kad dam kontakt cuje se iz motora prvo kao da startuje mali motoric a zatiim 6 kao udaraca cekicem ritmicno 3+3. Nakon toga ve ok. I to je isto bez obzira srartao auto odmah nakon kontakta ili da sacekam da prodje taj ritual pa ga startao.
Svakako sam kontao u ponedjeljak do Edvina da tamo cuju to i kazu sta je, ali volio bih kad bi mi do tad neko dao orijentir sta bi moglo biti.
-
Gray
#1538 Re: Renault Megane all about
A šta je sa fap filterom? Vidio sam da dosta ljudi i vani ima problema sa njim, a ja auto uglavnom vidtim po gradu, zna se desiti po dva mjeseca da ne idem nigdje van grada.romeomoraprezivjeti wrote:Kad je megane u pitanju,ja bih prije izabrao dizel varijantu,.Gray wrote:Super, hvala. Onda još jedno pitanje, da li mislite da je bolje uzeti dizela ili benzin takvo godište, s tim da treba da bude preko 100 ks?
-
romeomoraprezivjeti
#1539 Re: Renault Megane all about
Malo cesce u visoke obrtaje,i nece biti problema.Gray wrote:A šta je sa fap filterom? Vidio sam da dosta ljudi i vani ima problema sa njim, a ja auto uglavnom vidtim po gradu, zna se desiti po dva mjeseca da ne idem nigdje van grada.romeomoraprezivjeti wrote:Kad je megane u pitanju,ja bih prije izabrao dizel varijantu,.Gray wrote:Super, hvala. Onda još jedno pitanje, da li mislite da je bolje uzeti dizela ili benzin takvo godište, s tim da treba da bude preko 100 ks?
- van Basten
#1540 Re: Renault Megane all about
niko ništa? Kakvo je stanje kod EDvina? MOže li se bahnuti čisto da se pogleda 2 min i procijeni dali auto ostavljati odmah na popravci ili može pričekati pa dogovoriti kakav termin kasnije, pa usput još par sitnica dotegnuti? Čitam na drugoj temi nešto kukaju na Edvina, da se ufurao u zadnje vrijeme i sl?van Basten wrote:Megane clasic 2001/2, benzin.
-
tutku
#1541 Re: Renault Megane all about
Od ove sedmice sam ponosni vlasnik Meganea III 1.5DCI 105ps, kakva su vasa iskustva s ovim autom, na sta da obratim paznju, kakva je situacija po pitanju kradje, je li potrebno da stavim hudiny ili cobru... i vase misljenje, mislio sam mu staviti felge 17ke, onako malo momacki da mi izgleda ako nista 
-
Gray
#1542 Re: Renault Megane all about
Vidio sam da je za te filtere problematična kratka vožnja po gradu, što je kod mene većina vremena, nekada po dva mjeseca ne idem van grada, tako da me toga malo strah pa naginjem benzincu.romeomoraprezivjeti wrote:Malo cesce u visoke obrtaje,i nece biti problema.Gray wrote:A šta je sa fap filterom? Vidio sam da dosta ljudi i vani ima problema sa njim, a ja auto uglavnom vidtim po gradu, zna se desiti po dva mjeseca da ne idem nigdje van grada.romeomoraprezivjeti wrote: Kad je megane u pitanju,ja bih prije izabrao dizel varijantu,.
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#1543 Re: Renault Megane all about
Malo to raspusi kroz obrtaje i nista ne briniGray wrote: Vidio sam da je za te filtere problematična kratka vožnja po gradu, što je kod mene većina vremena, nekada po dva mjeseca ne idem van grada, tako da me toga malo strah pa naginjem benzincu.
-
Gray
#1544 Re: Renault Megane all about
Hvala na savjetu, ne mislim uzimati do naredne godine, ali već gledam i razmišljam o tome, pa me taj fap filter zabrinuomali_milojica wrote:Malo to raspusi kroz obrtaje i nista ne briniGray wrote: Vidio sam da je za te filtere problematična kratka vožnja po gradu, što je kod mene većina vremena, nekada po dva mjeseca ne idem van grada, tako da me toga malo strah pa naginjem benzincu.
- golfiista
#1545 Re: Renault Megane all about
ToleX wrote:www.pik ba/artikal/13681277/renault-negane-1-9dci-2003-god-5-vrata/
Svašta..svašta možeš očekivati
-
milojicabrzi
#1546 Re: Renault Megane all about
Znas kako kazu nadrealisti - "Jel' bilo guzve kad si kupov'o dzemper" tj. auto.golfiista wrote:Svašta..svašta možeš očekivati
Salim se... Mislim da je taj auto presao dosta vise nego sto je navedeno. Uglavnom, vozi, guraj, mozda bude slusao neko vrijeme...
Da bi bio prodat tebi, da prodavac zaradi, morao bi biti vani kupljen za manje od 2000 eur, sto je tesko povjerovati.
Ako je nabavna cijena cokolade 80 pfeninga, uvijek se zacudi ako tebi neko nudi za 50 pf.
-
channel10
#1547 Re: Renault Megane all about
Ulazi mi voda ispod patosnica na suvozacevom mjestu. Primjetio sam da mi nekad zna pomalo uci vode preko praga desnih prednjih vrata ( vjerovatno je keder malo popustio ), ali nema sanse da ovoliko udje. Malo sam zagledao tu stranu i primjetio sam da onaj saraf sto drzi onu plastiku ispod sajbe sa vanjske strane ( gdje su oni odvodi ispod brisaca ) da ne drzi i da nije uopste stegnut.
Je li moguce da mi kroz tu rupicu ulazi voda na suvozaces pod? Auto je Laguna, ne Megan ako to nesto znaci
.
Je li moguce da mi kroz tu rupicu ulazi voda na suvozaces pod? Auto je Laguna, ne Megan ako to nesto znaci
Last edited by channel10 on 29/09/2014 17:18, edited 1 time in total.
-
530i
#1548 Re: Renault Megane all about
Ne znam za Lagunu, ali na Meganu 2 je problem "odušak" klime, kuda izlazi kondenzacija...
-
channel10
#1549 Re: Renault Megane all about
Vjeruj da ne znam ni gdje se to nalazi, ali znam samo da u zadnje vrijeme mi je skoro uvijek mokro ispod suvozacevih patosnica cim padne malo jaca kisa. Mislim da nema sanse da udje voda preko kedera, jer zadnji put je stvarno mokro bilo, a prag suvozacevih vrata sa unutrasnje strane je suh bio, a ovamo na lijevoj strani suvozacevog mjesta do mjenjaca je pod bio fino mokar ( najnizi nivo na toj strani ). Znaci da ulazi negdje drugo i jedino sto sam primjetio je taj saraf koji ne drzi onu plastiku za odvod bas na toj strani. Strah me da voda ne dodje do zica u tabli pa onda belaj.530i wrote:Ne znam za Lagunu, ali na Meganu 2 je problem "odušak" klime, kuda izlazi kondenzacija...
-
530i
#1550 Re: Renault Megane all about
Ma nije kroz vrata, obrati pažnju na odvode vode koji su ispod haube, možda su se začepili...