Pogledaj na ebay.com, jeftinije, je da ces se nachekati ali za pola cijene isplati seQuaresma wrote:http://www.ebay.de/itm/Komplett-iPhone- ... 4ab8f558fc
zelim da ovo kupim, i koliko bi me kostalo, nisam nikad kupovao izvan bih a ni sa ebay
da li bi morao na ovo carinu, neki pdv i sl placati?
Kupio bih nesto sa eBay-a
Moderator: anex
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#1526 Re: eBay - Vaša iskustva
- adis.p
#1527 Re: eBay - Vaša iskustva
Jel ima neko da bi mi pomogao da ovo kupim preko njega.. koliko sam vidio, postarina je besplatna, tako da sveukupno ne kosta ni 4 KM.. ako je ko voljan, nek se javi na pp da se dog
hvala..
http://www.ebay.com/itm/Synthetic-Soft- ... 2568wt_982
-
AdiSecibovic
#1528 Re: eBay - Vaša iskustva
Informativno, ako case ne uspije ti ces platiti $20.holowey wrote:s obzirom da mu je ebay ukinuo account tesko da mu moze poslati poruku preko ebaya![]()
meni se jednom desilo da je listing removed by ebay, ali mi se seller javio emailom da ce ipak poslati i na paypalu oznacio da je item shipped... sumnjao sam da cu ista dobiti, i napisao mu to u emailu te naveo da cu pokrenuti dispute na paypalu ako ne dobijem posiljku za 30 dana... posiljka je na kraju stigla, te nisam pokretao nikakve akcije preko paypala...
preporucio bih ti da sacekas 15-20 dana da vidis da li ce ti posiljka stici, a ako ne stigne da otvoris case preko paypala, cisto da se osiguras...
- holowey
#1529 Re: eBay - Vaša iskustva
jesi to pokusao nekoga zavrnuti?AdiSecibovic wrote:Informativno, ako case ne uspije ti ces platiti $20.holowey wrote:s obzirom da mu je ebay ukinuo account tesko da mu moze poslati poruku preko ebaya![]()
meni se jednom desilo da je listing removed by ebay, ali mi se seller javio emailom da ce ipak poslati i na paypalu oznacio da je item shipped... sumnjao sam da cu ista dobiti, i napisao mu to u emailu te naveo da cu pokrenuti dispute na paypalu ako ne dobijem posiljku za 30 dana... posiljka je na kraju stigla, te nisam pokretao nikakve akcije preko paypala...
preporucio bih ti da sacekas 15-20 dana da vidis da li ce ti posiljka stici, a ako ne stigne da otvoris case preko paypala, cisto da se osiguras...
-
emirolini
#1530 Re: eBay - Vaša iskustva
Nekako mi se cini da sada brze dostava ide iz Hong Konga, cca 15 dana
-
AdiSecibovic
#1531 Re: eBay - Vaša iskustva
Ne ali sam clan foruma na kojem se to desavaholowey wrote:jesi to pokusao nekoga zavrnuti?AdiSecibovic wrote:Informativno, ako case ne uspije ti ces platiti $20.holowey wrote:s obzirom da mu je ebay ukinuo account tesko da mu moze poslati poruku preko ebaya![]()
-
Heller
#1532 Re: eBay - Vaša iskustva
ako je onaj adis p. sa ss.ba dogovoricemo se i ja imam isti mobitel i ovo mi trebaadis.p wrote:Jel ima neko da bi mi pomogao da ovo kupim preko njega.. koliko sam vidio, postarina je besplatna, tako da sveukupno ne kosta ni 4 KM.. ako je ko voljan, nek se javi na pp da se doghvala..
- adis.p
#1533 Re: eBay - Vaša iskustva
Eto valjda onda.. posalji pp tamo da se dogovorimoHeller wrote:ako je onaj adis p. sa ss.ba dogovoricemo se i ja imam isti mobitel i ovo mi trebaadis.p wrote:Jel ima neko da bi mi pomogao da ovo kupim preko njega.. koliko sam vidio, postarina je besplatna, tako da sveukupno ne kosta ni 4 KM.. ako je ko voljan, nek se javi na pp da se doghvala..
p.s.
Da nisi bivši fruti slucajno?
- anonimnaosoba
#1534 Re: eBay - Vaša iskustva
a likova

-
Nermin_BH
- skafiskafsnjak
-
Melami
#1537 Re: eBay - Vaša iskustva
imam pitanje, nije vezano za ebay vec za paypal.
Vidim ima ova opcija da se salje novac.
Eh sad, da li ja mogu slati direktno na karticu neku u Bosni koja ima paypal acc, da li ga treba imati? I da li se naplacuje sta to?
Pozz
Vidim ima ova opcija da se salje novac.
Eh sad, da li ja mogu slati direktno na karticu neku u Bosni koja ima paypal acc, da li ga treba imati? I da li se naplacuje sta to?
Pozz
- skafiskafsnjak
#1538 Re: eBay - Vaša iskustva
Da li mogu provjeriti u posti da li je dosao paket ? Da li ima neki broj tamo u detaljima posiljke pa da im izdiktiram i da vide...
-
Chuckie
#1539 Re: eBay - Vaša iskustva
Vidi sam na bhp.ba. Ukucaj i vidjet ces.
- skafiskafsnjak
#1540 Re: eBay - Vaša iskustva
ne radi sranje... za koju god posiljku trazim, nista ne izbacuje, a imam ih 4
-
sarajevomd
#1541 Re: eBay - Vaša iskustva
Tracking number ti mora biti ovakav EI335823014US ili slican 
Ako nema informacija onda nije ni stigao u BIH.
Ako nema informacija onda nije ni stigao u BIH.
-
Chuckie
#1542 Re: eBay - Vaša iskustva
Kako ti pocinje tracking broj? Daj na pm.L00d wrote:ne radi sranje... za koju god posiljku trazim, nista ne izbacuje, a imam ih 4
- AsPe
#1543 Dostava sa eBay-a
Pozz, narucio sam prije otprilike 3 sedmice nesto sa eBaya, tako da bi trebalo stici ovih dana. Zanima me da li ce to stici na adresu ili trebam da odem u postu (ili negdje drugo) ? Artikal koji sam kupio je poslat preko USPS-a (United States Postal Service).
Ako je neko imao iskustva sa ovim, molim da odgovori.
Hvala
Hvala
- shalla
#1544 Re: Dostava sa eBay-a
Pa ako si naznačio za shipping address svoju kućnu adresu onda će ti doći na kućnu
Naravno, to prvo dođe u poštu, ovi otvore ako je nešto skuplje, skontaju dal će ti naplatiti kakvu carinu ili samo onih 3,4 KM za otvaranje paketa (ako su sitnije stvari ne neplaćuju ti ništa, ja naručivao maske za Iphone, privjeske za ključeve i slične zezancije i naravno nisu mi ništa naplaćivali dok su mi recimo jednom za sat i drugi put za naočale naplatili oba puta po 3,5 KM)...
Naravno, to prvo dođe u poštu, ovi otvore ako je nešto skuplje, skontaju dal će ti naplatiti kakvu carinu ili samo onih 3,4 KM za otvaranje paketa (ako su sitnije stvari ne neplaćuju ti ništa, ja naručivao maske za Iphone, privjeske za ključeve i slične zezancije i naravno nisu mi ništa naplaćivali dok su mi recimo jednom za sat i drugi put za naočale naplatili oba puta po 3,5 KM)...
- shalla
#1545 Re: eBay - Vaša iskustva
Kako ti ne radi, evo ja ukucao za ovo što sam posljednje kupio, fino mi izađe:L00d wrote:ne radi sranje... za koju god posiljku trazim, nista ne izbacuje, a imam ih 4

- AsPe
#1546 Re: Dostava sa eBay-a
Ok, hvalashalla wrote:Pa ako si naznačio za shipping address svoju kućnu adresu onda će ti doći na kućnu![]()
Malo sumnjam da ce meni doci na adresu, jer stan nije "registrovan" na moje ime. Ali uglavnom onda mogu to da u posti uzmem onda. Hvala ti puno
-
Chuckie
#1547 Re: eBay - Vaša iskustva
First class international posiljke se ne prate, samo Priority i Express.shalla wrote:Kako ti ne radi, evo ja ukucao za ovo što sam posljednje kupio, fino mi izađe:L00d wrote:ne radi sranje... za koju god posiljku trazim, nista ne izbacuje, a imam ih 4
- adis.p
#1548 Re: eBay - Vaša iskustva
Ima neko?adis.p wrote:Jel ima neko da bi mi pomogao da ovo kupim preko njega.. koliko sam vidio, postarina je besplatna, tako da sveukupno ne kosta ni 4 KM.. ako je ko voljan, nek se javi na pp da se doghvala..
- Ray
#1550 Re: Dostava sa eBay-a
Zavisi sta narucis; ako su neke sitnice,kao privjesak ili zastite za mobitel,dodje u sanducicu,a ako je veci paket,dodje ti u sanducicu da podignes u roku 7 dana u posti,tako je meni za miš biloAsPe wrote:Pozz, narucio sam prije otprilike 3 sedmice nesto sa eBaya, tako da bi trebalo stici ovih dana. Zanima me da li ce to stici na adresu ili trebam da odem u postu (ili negdje drugo) ? Artikal koji sam kupio je poslat preko USPS-a (United States Postal Service).
Hvala