PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Vitezanin

#1526 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by Vitezanin »

vješalica wrote:Zar je dotle doslo da konobari prijete da ce lomit kicmu?

Naprđen :D

A jbg uvijek ima kretena u usluznim djelatnostima
Nagledao sam se konobara koji nisu zainteresirani ili su arogantni, ali ovo nisam u životu doživio.
al-em

#1527 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by al-em »

Kad sam vidio kod drzi taj carli zaobilazim u sirokom luku.
Last edited by al-em on 13/03/2017 17:23, edited 1 time in total.
zdruzdjo

#1529 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by zdruzdjo »

al-em wrote:Kad sam vidio kod drzi taj carli zaobilazim u sirokom luku.
A ko???
zavezata-vreca

#1530 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by zavezata-vreca »

Vitezanin wrote:Charlie u Sarajevu. Nikad više. Bio u petak. Konobar visoki, ćelavi, naprđen, ali u granicama prihvatljivosti. Klasika konobari pa ne reagiram na njegovu naprđenost.

Odem u subotu s nekoliko ljudi i među njima prijatelj Talijan. Dakle, ne govori naš jezik. Talijan naručuje, ali ne zna naš i onda ovaj ćelavi konobar počinje da se istresa na momka (jer je dao zbunjujuću narudžbu) na što ja bukvalno instiktivno reagiram i obraćam se konobaru da momak ne zna naš i da ne može tako s njim pričati. Kasnije se ćelavi vraća i pokušava se svađati sa mnom, ali izuzetno bezobrazno i otresito.

Onda se vraća ponovno (valjda mu nije bilo dovoljno) i prijeti u dva navrata da će mi slomiti kičmu.

Hvala, doviđenja.

A ćelavi, ako čitaš, budi frajer i prijeti da ćeš lomiti kičmu životinjama poput tebe, a ne nekom ko je za 2 glave manji od tebe. Pič.o.

Hvala.

:izet:
Lako je ovdje prijetiti ... Trebo si ga pepeljarom puc po celu i skocit mu nogama u oci
ortodont

#1531 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by ortodont »

U potrazi za pristojnim odijelom, a obzirom da sam obišao sve značajnije prodavnice u Sarajevu, sjetim se radnje odmah preko puta BBI-a (gdje se spajaju Radićeva i Branilaca Sarajeva). U istu sam već jednom ulazio obzirom da je moj prijatelj lani tu kupio odijelo (bili su drugi prodavci), a pošto su odijela bila pristojna, rekoh da sada i ja probam.

Ulazim u prodavnicu istovremeno sa gospođom koja vodi sina da kupi odijelo, navodno su već bili i vidjeli i sada su došli još jednom da probaju i kupe.

U prodavnici radi starija žena (60+ g), na prvu jako ufurana. Zamolim je da mi da jedan sako u crnoj boji da probam što ona nevoljno čini postavljajući mi pitanje da li sam došao da kupim ili ne. Odgovoram da mi se nešto mora svidjeti i stajati te kada probam mogu tako nešto zaključiti. Daje mi sako ipak te nastavlja da se bavi pitanjem odijela gospođe i sina koji su ušli sa mnom.

Probam sako i obzirom da je radnjica onako mala sa neadekvatnim ogledalima, ogledam se nekih minut, minut i pol kako bih vidio da li je ok. Zamolim dotičnu da ako može isti sako u teget boji da skine kako bih i njega probao i uporedio. Tada ona onako bahato i seljački kaže da ako neću kupiti da ona nema živce da se sa mnom bavi te da ja tu izgleda nisam došao da kupim. U tom momentu sam izbrojao do 5 jer sam mogao planuti i reći neke stvari manje lijepe. Kažem joj da sa takvim stavom svakako neću kupiti, ispustim sako iz ruke i zalupim vrata.

Nevjerovatno koliko su ljudi bahati i bezobrazni, kakav je to prodavac!? Kasnije razmišljam da li sam se reakcijom spustio na njen nivo. Mogao sam i gore reagovati sigurno, ali dovoljno sam joj spustio. No, to je irelevantno u krajnjoj liniji. Gdje je nestala ljubaznost, osmijeh, zadovoljstvo što uopće danas imaš potencijalnog kupca? Bio sam na mnogim mjestima van BiH gdje te vuku za rukav, osmijeh, daju ti svoje vrijeme, objasne sve oko proizvoda koji te interesuje, u ovom gradu je to, da ne generalizujem, ali misaona imenica. Mrsko im živjeti, a ne nešto drugo.

Elem, jedno mjesto manje svakako za kupovinu, ako nekome moje iskustvo nešto znači. S oduševljenjem ću posavjetovati svakoga kome treba da ne ide tamo. Jer takvi to ne zaslužuju.
zdruzdjo

#1532 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by zdruzdjo »

ortodont wrote:.....................
Eeeeeeee
Jesi levat.
na samu tu njenu opasku bi mi se upalio mali djavolak na ramenu.
znaci rekao bih da cu kupiti 3 odjela i dva sakoa ali da moram probati.
probavao bih ciljano najskuplja, i najfensi. da joj malkice se pocnu vrtiti novcanice u okicama. i cak bih rekao da stavi dva na pult.
Nakon habanja bih rekao: ma necu kupiti ima i ljubaznijih od vas i izasao.
vješalica

#1533 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by vješalica »

prebaciš joj komplet radnju na pult i preko vrata :mrgreen:
zdruzdjo

#1534 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by zdruzdjo »

vješalica wrote:prebaciš joj komplet radnju na pult i preko vrata :mrgreen:
my kind of party.

I jos zamolis da ti odvojeno spakuje u par kesa
triconja

#1535 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by triconja »

zdruzdjo wrote:
vješalica wrote:prebaciš joj komplet radnju na pult i preko vrata :mrgreen:
my kind of party.

I jos zamolis da ti odvojeno spakuje u par kesa
'naci ono I'ma get medieval on your ass.

Nije ni to dobro. Mislim da je najbolje ovako uraditi :

I kad zavrsis, vidis nju zinula ko pes, fino izadjes, mozes i vrata zalupit radi efekta staklene baste :izet:
Opal_89

#1536 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by Opal_89 »

Restoran između Hadžića i Pazarića, pored neke mesnice, na lijevoj strani puta prije podvožnjaka, nešto MS ili AMS, ne mogu se sad sjetiti. Uglavnom, dva puta sam sebi dala šansu i opravdavala tako neljubaznog konobara, da više tamo ući neću. Prvo što smo ga čekali preko 15 minuta, a u cijeloj bašti nije bilo više od dva-tri stola zauzeto, na kraju sam ja otišla po njega.
Inače u tim situacijama ustajem i izlazim, ali pošto je bila dijaspora sa mnom nisam htjela da ih vozam tamo-vamo.
Od neljubaznosti, nekog nezadovoljstva, naručio čovjek uštipke sa heljdom kaže konobar "odakle vam uštipci u ljetnom periodu?", do one face kad vidiš da mu je mrsko što si tu, mene bilo stid njegovog ponašanja, popijemo kafu i pokupimo se na drugu lokaciju.
I nije me mogao proći ibret odem ja opet tamo sa kolegicom, nadajući se da mu je ono bio samo loš dan i uvjerim se da mu je, izgleda, svaki dan loš. :-?
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#1537 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by mk ultra »

zdruzdjo wrote:
A ko???
ajlin ahmić
JThomas

#1538 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by JThomas »

Opal_89 wrote:Restoran između Hadžića i Pazarića, pored neke mesnice, na lijevoj strani puta prije podvožnjaka, nešto MS ili AMS, ne mogu se sad sjetiti. Uglavnom, dva puta sam sebi dala šansu i opravdavala tako neljubaznog konobara, da više tamo ući neću. Prvo što smo ga čekali preko 15 minuta, a u cijeloj bašti nije bilo više od dva-tri stola zauzeto, na kraju sam ja otišla po njega.
Inače u tim situacijama ustajem i izlazim, ali pošto je bila dijaspora sa mnom nisam htjela da ih vozam tamo-vamo.
Od neljubaznosti, nekog nezadovoljstva, naručio čovjek uštipke sa heljdom kaže konobar "odakle vam uštipci u ljetnom periodu?", do one face kad vidiš da mu je mrsko što si tu, mene bilo stid njegovog ponašanja, popijemo kafu i pokupimo se na drugu lokaciju.
I nije me mogao proći ibret odem ja opet tamo sa kolegicom, nadajući se da mu je ono bio samo loš dan i uvjerim se da mu je, izgleda, svaki dan loš. :-?
ja sam tamo jeo janjetinu dva-tri puta, meso i krompir vrlo solidni, usluga onako - k'o usluga, ništa aman zaman dobro ni loše...
supercali

#1539 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by supercali »

mk ultra wrote:
zdruzdjo wrote:
A ko???
ajlin ahmić
Pa jbt ja taman nasao da je chaplin fino.mjesto a i blizu mi kad ono opet vlasnik neki kromanjonac
Jbt u gradu izgleda kafice drze samo gangsteri i kuje
Opal_89

#1540 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by Opal_89 »

JThomas wrote:
Opal_89 wrote:Restoran između Hadžića i Pazarića, pored neke mesnice, na lijevoj strani puta prije podvožnjaka, nešto MS ili AMS, ne mogu se sad sjetiti. Uglavnom, dva puta sam sebi dala šansu i opravdavala tako neljubaznog konobara, da više tamo ući neću. Prvo što smo ga čekali preko 15 minuta, a u cijeloj bašti nije bilo više od dva-tri stola zauzeto, na kraju sam ja otišla po njega.
ja sam tamo jeo janjetinu dva-tri puta, meso i krompir vrlo solidni, usluga onako - k'o usluga, ništa aman zaman dobro ni loše...
Hrana im je super, par puta sam je jela, ono za ponijeti, jer više ne sjedim unutra :) ali usluga ti mora biti na nivou ako misliš da ne otjeraš goste. Znam ja da je nekad nekome i loš dan, još sam ja inače ljubazna kad negdje uđem, ali fakat nekad su face ljudske čudne.
Sjetim se kako smo iftarili u Hillsu, pa je jedan gost tražio knjigu žalbi da se upiše jer mu konobar nije donio hranu na vrijeme, ali je gužva bila nesnosna, ono više vidiš da lije s njega znoj, da ne može fizički stići i stvarno za takve imam razumijevanja. Tu mi je gazda kriv što ne zaposli više ljudi.
Nekako se među ljudima izgubilo ono hvala, izvolite, prijatno, nego ono samo još da te hrakne kad dođeš. :skoljka:
Hakiz

#1541 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by Hakiz »

Opal_89 wrote: Sjetim se kako smo iftarili u Hillsu, pa je jedan gost tražio knjigu žalbi da se upiše jer mu konobar nije donio hranu na vrijeme, ali je gužva bila nesnosna, ono više vidiš da lije s njega znoj, da ne može fizički stići i stvarno za takve imam razumijevanja. Tu mi je gazda kriv što ne zaposli više ljudi.
Da, ovo se zna desiti. Zato imam visok prag tolerancije na čekanje konobara.

Kada se malo sačeka vidi se kada je čovjek propterećen jer gazda hinja neće da zaposli još jednog, a kada mu je mrsko raditi.

Ali, možda nije loše uzeti knjigu žalbe. Pa u knjigu umjesto kritiku na konobara napisati kritiku da se dugo čekala usluga jer je primjetno da je manjak osoblja. Pa tako kritikovati gazdu.
mad_max_ba

#1542 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by mad_max_ba »

Hakiz wrote:
Opal_89 wrote: Sjetim se kako smo iftarili u Hillsu, pa je jedan gost tražio knjigu žalbi da se upiše jer mu konobar nije donio hranu na vrijeme, ali je gužva bila nesnosna, ono više vidiš da lije s njega znoj, da ne može fizički stići i stvarno za takve imam razumijevanja. Tu mi je gazda kriv što ne zaposli više ljudi.
Da, ovo se zna desiti. Zato imam visok prag tolerancija ne čekanje konobara.

Kada se malo sačeka vidi se kada je čovjek propterećen jer gazda hinja neće da zaposli još jednog, a kada mu je mrsko raditi.

Ali, možda nije loše uzeti knjigu žalbe. Pa u knjigu umjesto kritiku na konobara napisati kritiku da se dugo čekala usluga jer je primjetno da je manjak osoblja. Pa tako kritikovati gazdu.
i onda će opet dobit po labrnji hudnik/radnik koji se sjebo...
Hakiz

#1543 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by Hakiz »

mad_max_ba wrote:
Hakiz wrote:
Da, ovo se zna desiti. Zato imam visok prag tolerancija ne čekanje konobara.

i onda će opet dobit po labrnji hudnik/radnik koji se sjebo...
A ništa onda. Samo nek ne puca.
Nisrin

#1544 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by Nisrin »

Majstor 24h u kuci - poslali "vodoinstalatera" koji je postavio novi sudoper, ali je donio SIVKASTO-BEZ silikon i postavio ga je 10cm oko sudopera, totalno neravno, a kao usluga je 50 ili 60KM, zaboravih tacno...

BINGO OTOKA - radnica me napade pred svima na kasi- hodala za mnom po objektu jer sam fotografisala akciju...

ADAZAL- slagase da tus kabina nije kineska, izdrzala ukupno do sklapanja...

PIJACA OTOKA - ako ne kupis kilu voca/povrca min jako arogantnih prodavaca ima, i nikad bas nikad ne izvagaju kilu, uvijek je to "koji fening vise"...

Ima toga jos puno :run:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#1545 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by mk ultra »

pa tamo u Alti, onaj kafić u prizemlju, ne znam kako se zove
pa u ovoj godini jedno 5 puta su me zaboravili da sam došao :skoljka:

i tamo više ne idem... gamad
razumijem jednom, ali konstantno... e jbg
vješalica

#1546 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by vješalica »

ojjj danas sam se posteno zajebala
dakle
kupila sam sampon u hose komercu
uglavnom tamo ima pasti za zube i tih sampona koji nemaju nasu deklaraciju tj.uvoz je odnekle sa lagera iz EU
ja pogledam rok upotrebe 2006
oj mater im jebem prijavit cu ih inspekciji nek caci i materi prodaju to
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#1547 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by liaar »

vješalica wrote:ojjj danas sam se posteno zajebala
dakle
uglavnom tamo ima pasti za zube i tih sampona koji nemaju nasu deklaraciju tj.uvoz je odnekle sa lagera iz EU
U Bosni tako ? ma daaaaaaaaaaaaj

Treba samo podržavat domaće prodavače, ne daj Bože da bi oni to uradili
bach

#1548 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by bach »

Foto Centar na platou Skenderije. Slike za dokumente su kriminalno loše. Lik slika nekim prastarim digitalnim aparatom iz 1997.

Izbjegavati pod svaku cijenu...
moonca

#1549 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by moonca »

mk ultra wrote:pa tamo u Alti, onaj kafić u prizemlju, ne znam kako se zove
pa u ovoj godini jedno 5 puta su me zaboravili da sam došao :skoljka:

i tamo više ne idem... gamad
razumijem jednom, ali konstantno... e jbg
Mozda su te zapamtili po necemu --kao ne ostavljas baksis? :lol:

:wink: Samo pitam.
vješalica

#1550 Re: PREVARANTI,NAJGORE USLUGE I NAJNEUSLUŽNIJI LJUDI U SARAJEVU!

Post by vješalica »

liaar wrote:
vješalica wrote:ojjj danas sam se posteno zajebala
dakle
U Bosni tako ? ma daaaaaaaaaaaaj

Treba samo podržavat domaće prodavače, ne daj Bože da bi oni to uradili

jaro ja kad bi dosla u fazu da.kupim domaci sampon jedini izbor bi bio onaj od zare u kanisteru od 8L za 2,5 marke hhahaha bolje onda oprati ovim iz 2006 godine
katastrofa
goni ih u pm
i ovi sa regularnim rokom pitaj boga jesul prekucani datumi i pretoceni jebem im mater kapitalistickonacisticku
Post Reply