Jah,eto,otvorio si mi oci,po Bosni se nelegalno gradi i namjestaju tenderi,politicari su nam kriminalci,sluzbenici su korumpirani,itd.,itd.Chisum wrote: Prije svega ad tek jasno ne znas o cemu govorim, ni sto se grada tice, a ni struke o kojoj pricam (valjda ti je sada jasno zasto sam, mada i tada iz zajebancije, potegnuo pitanje Sarajeva i "gradske raje"), pa ti, vjerovatno, sve ovo zvuci kao svaki drugi normalan dan u Bosni, kada ti KAZEM i uputim te na sam izvor gdje postoji papir i regulativa, te pored svega toga i lopovluk i krsenje iste, a ti kazes da nije d od dokaza. O ovome se i pisalo i govorilo bezbroj puta, sto po novinama, sto po televiziji, a u samom krugu ljudi iz prakse, tek o tome da ne govorimo.... Jednostavno ova drzava, ovakva nakaradna kakva je nema ni sluh, ni zelju da ovakvim lopovima stane u kraj.
Niti poznajes ljude o kojim pricam, a vidim ni projekte o kojim govorim, a ni posao o kojem govorim, pa cak i ako ti sve to zvuci apstraktno, nije do tebe...
Uzivaj u svom "normalnom" svijetu gdje neko vrijedi vise od drugih jer je Alijin sin, gdje ne vidis dokaz ni kada naraste na 30 spratova iznad zemlje itd...
P.S. Sto se prave drzave tice... eno vidim i Dodika oslobodise svih mogucih optuzbi
Nije tesko dokazati da je neka regulativa prekrsena ali neces nikad dokazati da je Bakir i. za to kriv.Jednostavno i ako su postojali pismeni dokazi za to odavno su unisteni.ili u najboljem slucaju krivac je neko drugi.i sve sto dobijes na kraju je 'prica ljudi od prakse'.Na osnovu price do sad niko nije osudjen.Zato ti i kazem da to nije nikakv dokaz.
I sta na kraju mozes zakljuciti,sve i da imas neoborive dokaze da je Bakir I.kriminalac a on jos uvijek na slobodi i gle cuda,clan Predsjednistva-pa upravo ono sto ti i govorim,da ne vrijede svi isto,ne vaze ista pravila za sve i tako ce uvijek da bude.
Da li je to uredu,naravno da nije,nisam nigdje ni rekao da jeste,koliko god se ti trudio da me takvim predstavis.

Na pitanje je li razgovarano o incidentu u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, kada je šef Kluba SDA Asim Sarajlić fizički napao Sadika Ahmetovića, Izetbegović je odgovorio: "Razgovarali smo i o incidentu. Pozvali smo gospodina Ahmetovića i tu će se ići na pomirenje, tako da se međusobno pruži ruka i onih koji su nezadovoljni rezultatima završenog Kongresa i koji su imali primjedbe na regularnost kongresne procedure, da svi napravimo po jedan korak ka rješenju. To su cijenjeni, zaslužni ljudi u SDA i imaju svoje mjesto i moraju jasno osjetiti svoju perspektivu. S druge strane, mi očekujemo od njih da podrže jedinstvo unutar SDA i jedinstven nastup Kluba SDA u Parlamentarnoj skupštini BiH, a onda ćemo zajednički raditi na procedurama koje će garantovati buduće izbore u SDA. Također, radit ćemo na tome da se garantuje ravnopravnost i procedure koje će omogućiti da SDA dobije najkvalitetnije kadrove na budućim listama za parlamentarne izbore 2018. godine".