Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post Reply
Co0l

#1526 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Co0l »

Chisum wrote: Prije svega ad tek jasno ne znas o cemu govorim, ni sto se grada tice, a ni struke o kojoj pricam (valjda ti je sada jasno zasto sam, mada i tada iz zajebancije, potegnuo pitanje Sarajeva i "gradske raje"), pa ti, vjerovatno, sve ovo zvuci kao svaki drugi normalan dan u Bosni, kada ti KAZEM i uputim te na sam izvor gdje postoji papir i regulativa, te pored svega toga i lopovluk i krsenje iste, a ti kazes da nije d od dokaza. O ovome se i pisalo i govorilo bezbroj puta, sto po novinama, sto po televiziji, a u samom krugu ljudi iz prakse, tek o tome da ne govorimo.... Jednostavno ova drzava, ovakva nakaradna kakva je nema ni sluh, ni zelju da ovakvim lopovima stane u kraj.

Niti poznajes ljude o kojim pricam, a vidim ni projekte o kojim govorim, a ni posao o kojem govorim, pa cak i ako ti sve to zvuci apstraktno, nije do tebe...

Uzivaj u svom "normalnom" svijetu gdje neko vrijedi vise od drugih jer je Alijin sin, gdje ne vidis dokaz ni kada naraste na 30 spratova iznad zemlje itd...

P.S. Sto se prave drzave tice... eno vidim i Dodika oslobodise svih mogucih optuzbi :lol:
Jah,eto,otvorio si mi oci,po Bosni se nelegalno gradi i namjestaju tenderi,politicari su nam kriminalci,sluzbenici su korumpirani,itd.,itd.
Nije tesko dokazati da je neka regulativa prekrsena ali neces nikad dokazati da je Bakir i. za to kriv.Jednostavno i ako su postojali pismeni dokazi za to odavno su unisteni.ili u najboljem slucaju krivac je neko drugi.i sve sto dobijes na kraju je 'prica ljudi od prakse'.Na osnovu price do sad niko nije osudjen.Zato ti i kazem da to nije nikakv dokaz.

I sta na kraju mozes zakljuciti,sve i da imas neoborive dokaze da je Bakir I.kriminalac a on jos uvijek na slobodi i gle cuda,clan Predsjednistva-pa upravo ono sto ti i govorim,da ne vrijede svi isto,ne vaze ista pravila za sve i tako ce uvijek da bude.
Da li je to uredu,naravno da nije,nisam nigdje ni rekao da jeste,koliko god se ti trudio da me takvim predstavis.
Co0l

#1527 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Co0l »

popajic wrote:
@Co01
Pobogu,budi iskren bar prema sebi i skontaces da sve ono negativno sto te asocira na Bakira vecinom si skontao nakon rata kao i vecina njegovih kriticara dok u ratu jednostavno nisi imao za to vremena ni mogucnosti,bez obzira kolko ti volio da smatras da jesi tako da bi i tebi prvom tesko palo da ti predsjednikov sin zagine od neprijateljske granate ili snajpera,kolko god ti danas pljuvao tog predsjednika i njegovog sina.
Vjerovao ili ne ja imam tu manu da sam uvijek iskren i prema sebi i prema drugim. Bas zato i pisem ovako.
Najiskrenije - vise nego tesko mi je pala smrt mog oca , trojice najboljih jarana , sve one djece i svih onih nevinih zrtava. TO se ne zaboravlja.
Da je medju njima i predsjednikov sin zaginuo od neprijateljske granate - u poredjenju sa ovim gore pobrojanim bi mi bilo najmanje zao . Cekaj...rekoh najiskrenije - onda se moram ispraviti - ne bih uopste tugovao. Ni slucajno !
Ja ne pljujem ni predsjednika ni sina. Kad ih spomenem samo istinu govorim. I to ponovo - ne rekla kazala istinu, ne procitanu , ne naucenu nego podobro podrobniju.
Ako je istina protiv klana Izetbegovic - vjeruj mi ( a ne moras ) nije do mene .
Pa naravno da se ne moze porediti tuga za izgubljenim clanom porodice i prijateljima sa tugom koju bi neko osjetio kad bi mu predsjedniku drzave bio ubijen sin.Niko normalan to ne bi tvrdio.
Ali nisam zato slucajno rekao da ne bi na svakoga to isto uticalo ali da na vecinu bi (pri tome i dalje stojim) imalo los uticaj.Ne bi bila nacionalna tragedija,to nisam ni rekao,ali ne bi valjalo,svakako.Nije iskljuceno da bi ti spadao u izuzetke (nemam izbora nego vjerovati ti na rijec) ali nisam ni tvrdio da bi svako takav hipotetski dogadjaj isto dozivio.
O istini kao takvoj nekom drugom prilikom,ionako pocesto pravimo izlete u off pa da ne pretjeramo.
popajic

#1528 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by popajic »

@Co01
Nije tesko dokazati da je neka regulativa prekrsena ali neces nikad dokazati da je Bakir i. za to kriv.Jednostavno i ako su postojali pismeni dokazi za to odavno su unisteni.ili u najboljem slucaju krivac je neko drugi.i sve sto dobijes na kraju je 'prica ljudi od prakse'.Na osnovu price do sad niko nije osudjen.Zato ti i kazem da to nije nikakv dokaz.
Naravno , ni on ni haveri mu nisu bili jetimi po tom pitanju.
Nije ni medjunarodni sud imao dokaze( ?) protiv Srbije da je izvrsila agresiju na BIH, a svi znamo da svo ono silno naoruzanje i bradonje uz njih nisu bili stancovani na Palama :oops:
Elem, jalova diskusija...
wolf07

#1529 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by wolf07 »

Ovdje se toliko toga napisalo na temu gdje je B.I. bio u vrijeme rata da ja pocinjem da sumnjam da neki tipovi stvarno pisu po nalogu nekih srpskih sluzbi. Ako je tako onda me stvarno ti stavovi ne interesuju ali pretpostavljam da niko nece reci "ja pisem na ovom forumu po nalogu....." vec ce svi dalje nastaviti da brane boje BiH, jedni napadajuci Bakira a drugi braneci ga. Zelim ovdje da postavim samo jedno pitanje, obzirom da je cijelo Sarajevo u toku rata bilo u dometu srpskih cijevi interesuje me sta mislite o tome da li je bilo ciji boravak u Sarajevu ravan herojstvu! Zar Alija nije mogao da ode iz Sarajeva recimo u Zenicu pa da odande "komanduje trupama", bilo bi lakse, uz bolju infrastrukturu, s vise mogucnosti za ulaz i izlaz iz BiH, itd., itd. Svi znamo da bi tim potezom na neki nacin Sarajevo bilo ostavljeno i mada Alija nije nosio pusku cinjenica da drzavno Predsjednistvo zivi i radi u Sarajevu je golema k'o Trebevic, malo predsjednika bi uradilo to sto je uradio Alija. A sto se tice Bakira, on je bio Alijin savjetnik i mjesto mu je uz Predsjednika drzave ma sta vi o tome govorili a da je htio Alija ga je mogao smjestit u Generalstab A R BiH i onda fino na Istureno Komandno mjesto u Kakanj i sta onda... jel to znaci da bi Bakir sad bio uvazeni branioc BiH! Stvarno ste smijesni i naivni a neki, bojim se, i zlonamjerni!
Chisum

#1530 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Chisum »

wolf07 wrote:Ovdje se toliko toga napisalo na temu gdje je B.I. bio u vrijeme rata da ja pocinjem da sumnjam da neki tipovi stvarno pisu po nalogu nekih srpskih sluzbi. Ako je tako onda me stvarno ti stavovi ne interesuju ali pretpostavljam da niko nece reci "ja pisem na ovom forumu po nalogu....." vec ce svi dalje nastaviti da brane boje BiH, jedni napadajuci Bakira a drugi braneci ga. Zelim ovdje da postavim samo jedno pitanje, obzirom da je cijelo Sarajevo u toku rata bilo u dometu srpskih cijevi interesuje me sta mislite o tome da li je bilo ciji boravak u Sarajevu ravan herojstvu! Zar Alija nije mogao da ode iz Sarajeva recimo u Zenicu pa da odande "komanduje trupama", bilo bi lakse, uz bolju infrastrukturu, s vise mogucnosti za ulaz i izlaz iz BiH, itd., itd. Svi znamo da bi tim potezom na neki nacin Sarajevo bilo ostavljeno i mada Alija nije nosio pusku cinjenica da drzavno Predsjednistvo zivi i radi u Sarajevu je golema k'o Trebevic, malo predsjednika bi uradilo to sto je uradio Alija. A sto se tice Bakira, on je bio Alijin savjetnik i mjesto mu je uz Predsjednika drzave ma sta vi o tome govorili a da je htio Alija ga je mogao smjestit u Generalstab A R BiH i onda fino na Istureno Komandno mjesto u Kakanj i sta onda... jel to znaci da bi Bakir sad bio uvazeni branioc BiH! Stvarno ste smijesni i naivni a neki, bojim se, i zlonamjerni!
:lol: E jebiga sad.... :lol: Usra ga, haveru...

Jeste, pisem po nalogu srpskih sluzbi, a u toku rata nam je centrala bila u hotelu Beograd.... :evil:
Rasadnik obavjestajaca. Samo nam promjenise ime hotelu, pa smo morali da se selimo...
Co0l

#1531 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Co0l »

popajic wrote:
@Co01
Naravno , ni on ni haveri mu nisu bili jetimi po tom pitanju.
Nije ni medjunarodni sud imao dokaze( ?) protiv Srbije da je izvrsila agresiju na BIH, a svi znamo da svo ono silno naoruzanje i bradonje uz njih nisu bili stancovani na Palama :oops:
Elem, jalova diskusija...
Pa naravno.
Vec sam objasnio da ne pisem kroz prizmu morala,pravde i slicno nego govorim da si za sud onoliko kriv koliko se to moze dokazati.Jel mi drago sto je tako-nije,jel to uredu-nije,je li tako-jeste i to ne samo kod nas nego svugdje samo sto je kod nas sve tako,ne samo sudstvo.pri tome ne amnestiram nikog.
I da,slazem se,jasta je neg jalova diskusija al visak slobodnog vremena je cudo :D :run:
Co0l

#1532 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Co0l »

wolf07 wrote:Ovdje se toliko toga napisalo na temu gdje je B.I. bio u vrijeme rata da ja pocinjem da sumnjam da neki tipovi stvarno pisu po nalogu nekih srpskih sluzbi. Ako je tako onda me stvarno ti stavovi ne interesuju ali pretpostavljam da niko nece reci "ja pisem na ovom forumu po nalogu....." vec ce svi dalje nastaviti da brane boje BiH, jedni napadajuci Bakira a drugi braneci ga. Zelim ovdje da postavim samo jedno pitanje, obzirom da je cijelo Sarajevo u toku rata bilo u dometu srpskih cijevi interesuje me sta mislite o tome da li je bilo ciji boravak u Sarajevu ravan herojstvu! Zar Alija nije mogao da ode iz Sarajeva recimo u Zenicu pa da odande "komanduje trupama", bilo bi lakse, uz bolju infrastrukturu, s vise mogucnosti za ulaz i izlaz iz BiH, itd., itd. Svi znamo da bi tim potezom na neki nacin Sarajevo bilo ostavljeno i mada Alija nije nosio pusku cinjenica da drzavno Predsjednistvo zivi i radi u Sarajevu je golema k'o Trebevic, malo predsjednika bi uradilo to sto je uradio Alija. A sto se tice Bakira, on je bio Alijin savjetnik i mjesto mu je uz Predsjednika drzave ma sta vi o tome govorili a da je htio Alija ga je mogao smjestit u Generalstab A R BiH i onda fino na Istureno Komandno mjesto u Kakanj i sta onda... jel to znaci da bi Bakir sad bio uvazeni branioc BiH! Stvarno ste smijesni i naivni a neki, bojim se, i zlonamjerni!
Kakve ba srpske sluzbe,MOSAD haveru,MOSAD :razz:
poznanik

#1533 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by poznanik »

wolf07 wrote:... A sto se tice Bakira, on je bio Alijin savjetnik i mjesto mu je uz Predsjednika drzave ma sta vi o tome govorili a da je htio Alija ga je mogao smjestit u Generalstab A R BiH i onda fino na Istureno Komandno mjesto u Kakanj i sta onda... jel to znaci da bi Bakir sad bio uvazeni branioc BiH! Stvarno ste smijesni i naivni a neki, bojim se, i zlonamjerni!
Mogao ga je na kurac smjestiti! :x Nije ova država ničija prćija, nije Alijino vlasništvo, pa da svog sina krije po podrumima ili smješta u GŠ ili IKM :x Ko je ba Bakir Izetbegović, šta je on tada mogao savjetovati predsjednika države, kad ni dvije decenije poslije nije sposoban činiti ispravne političke poteze :-) :(
popajic

#1534 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by popajic »

@wolf07
Ovdje se toliko toga napisalo na temu gdje je B.I. bio u vrijeme rata da ja pocinjem da sumnjam da neki tipovi stvarno pisu po nalogu nekih srpskih sluzbi.
Ma, garant ...sta bi drugo moglo biti :-)
Pun sam naloga svih mogucih srpskih sluzbi :D :roll:
Ja nisam dozvolio da se tadasnji zlocinacki SDS ukine , jer sam imao nekako dobar odnos sa Krajisnikom , a i savjetnik mi ( sin , dakle ) tako savjetovao :oops: :roll:
Chisum

#1535 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Chisum »

Nemojte zajebavat... zar nije kod sviju nas uvijek bio glavni pozdrav, pogotovo kada bi se islo u kakvu tarapanu van grada - "Cuvajte nam Baketa"... :D

Nije bilo lako. Svako po hiljadu problema na grbaci, a uz to mislis kako li je Bake, je li ziv i zdrav, hocemo li ga opet vidjeti kad se vratimo...
muha_sa

#1536 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by muha_sa »

Chisum wrote:Nemojte zajebavat... zar nije kod sviju nas uvijek bio glavni pozdrav, pogotovo kada bi se islo u kakvu tarapanu van grada - "Cuvajte nam Baketa"... :D

Nije bilo lako. Svako po hiljadu problema na grbaci, a uz to mislis kako li je Bake, je li ziv i zdrav, hocemo li ga opet vidjeti kad se vratimo...
:lol: :lol: :lol:

bog me ubio ako sam znao da postoji :lol:
Chisum

#1537 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Chisum »

muha_sa wrote:
Chisum wrote:Nemojte zajebavat... zar nije kod sviju nas uvijek bio glavni pozdrav, pogotovo kada bi se islo u kakvu tarapanu van grada - "Cuvajte nam Baketa"... :D

Ne znam, bogami, Muha, kazu ljudi da bi nam puk'o moral k'o picka da je Bake zavrsio u jarku. :lol:

Kazu, u slucaju stani-pani i dvojnik je bio spreman da uleti u igru. Ka'e mor'o frajer viklere na obrvama da nosi dok vaspa, da bude sto autenticniji.
popajic

#1538 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by popajic »

muha_sa wrote:

:lol:
Zao ne znao , hercika bi ti popustila da je , gluho bilo , malom Ramzesu usvalila i dlaka sa brade 8)
A moral bi ti ofalio brzinom kojom su nestale zalihe u trezoru...
Sjeti se kako su nasi momci prije borbe pjevali : Bake, Bake cuvaj se , mi ginemo za tebe :oops:
muha_sa

#1539 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by muha_sa »

:lol: :lol:

djaba ti sve :-) da mi je kako pune karnistere kuci donjet--i biciklo da mi ne zapljene :lol: :lol:

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... +se+uvjeri
@rman

#1540 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by @rman »

Co0l wrote:
@rman wrote:
Co0l wrote:Bakiru se svasta nesto moze prigovoriti ali najsmjesnije mi je kad ga se proziva sto je 'podrumas'.Pa u kojoj to paralelnoj stvarnosti predsjednikov sin u ratu stoji s puskom u rovu,na prvoj borbenoj liniji :-)To ni u onim partizanskim filmovima kojim ispiraju ljudima mozak na FTV nema a kamoli u stvarnosti.

ma ja, kada već tako realistički razmišljamo, onda bi još smješniji bili oni koji su živote dali za viziju svog pretsjednika...
Po tvom postu vidim da nisi shvatio sta sam citiranim htio reci a kad nisi shvatio nesto tako jasno receno ne vrijedi ni raspravljati.
a ja mislim da ti ustvari ni sam nisi siguran sta si htio reći... ili si tek kasnije skontao sta si rekao....
Co0l

#1541 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by Co0l »

@rman wrote:
a ja mislim da ti ustvari ni sam nisi siguran sta si htio reći... ili si tek kasnije skontao sta si rekao....
Pogresno mislis :wink: Siguran sam ja sta sam htio reci a to sto se neko ne slaze sa tim drugi je par opanaka.
sablja2011

#1542 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by sablja2011 »

Dan Bosne i Hercegovine u Briselu, živo uključenje u dnevnik FTV, pozitivni pomaci za našu BiH.
zunazu

#1544 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by zunazu »

Sramoćenje Bošnjaka od strane "bošnjačkih vođa" postalo tradicija.

Image
sunceKOtepsija

#1545 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by sunceKOtepsija »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/predsjed ... /151007140
ImageNa pitanje je li razgovarano o incidentu u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH, kada je šef Kluba SDA Asim Sarajlić fizički napao Sadika Ahmetovića, Izetbegović je odgovorio: "Razgovarali smo i o incidentu. Pozvali smo gospodina Ahmetovića i tu će se ići na pomirenje, tako da se međusobno pruži ruka i onih koji su nezadovoljni rezultatima završenog Kongresa i koji su imali primjedbe na regularnost kongresne procedure, da svi napravimo po jedan korak ka rješenju. To su cijenjeni, zaslužni ljudi u SDA i imaju svoje mjesto i moraju jasno osjetiti svoju perspektivu. S druge strane, mi očekujemo od njih da podrže jedinstvo unutar SDA i jedinstven nastup Kluba SDA u Parlamentarnoj skupštini BiH, a onda ćemo zajednički raditi na procedurama koje će garantovati buduće izbore u SDA. Također, radit ćemo na tome da se garantuje ravnopravnost i procedure koje će omogućiti da SDA dobije najkvalitetnije kadrove na budućim listama za parlamentarne izbore 2018. godine".
putokaz1

#1546 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by putokaz1 »

Ako budem živ
Bit ću sretan jer nam B.I. neće bit član predsjedništva 2018-2022
ned424

#1547 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by ned424 »

Image
putokaz1

#1548 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by putokaz1 »

ned424 wrote:Image
Imam zlatnu kačiku(žlicu) ali nemam šta njome da jedem
sunceKOtepsija

#1549 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by sunceKOtepsija »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/izetbego ... /151011025
"Poštovani predsjedniče Erdogan, sa dubokom žalošću sam primio vijest o terorističkom napadu u Ankari. Vama gospodine predsjedniče i narodu Republike Turske izražavam svoje najdublje saučešće. Saosjećanje i odanost prema prijateljima obilježje je naše zajedničke tradicije. Zato i sada, u ovim trenucima žalosti i gubitka, čvrsto stojimo uz Vas i turski narod, uvjereni da ćete stati u kraj terorizmu i nasilju. Molim Allaha dž.š. da nedužnim žrtvama ovog kukavičkog zločina podari mir i rahmet, a njihovim porodicama utjehu i strpljenje", istakao je Izetbegović.
VCorp

#1550 Re: Bakir Izetbegovic Predsjednik

Post by VCorp »

Branjenje boja Bosne je napadanje Bakira koji je uništava iz dana u dan sa svojim jatacima iz SDA miljea. Alija je imao milione razloga da ne napusti Sarajevo u ratu, milione maraka. Nađite novinara da proceslja imovinu dinastije Izetbegovic neometano, pa da vidimo ko kosi a ko vodu nosi. Bakir je nesposoban za vođenje drzave, kome je on mogao biti savjetnik a rata nije vidio do tog devedesetih ? Lezao je u trezoru. U citavom tom odnosu se ogleda slika BiH, mi smo drzava nastala pod vodstvom nepotizma. I sreća da je Alija imao jednog sina, da je imao dva onda bi mi imali četiri predsjednika.

Ko glasa za njega, ko ga podrzava i vjeruje mu onda je on za mene izdajnik i neprijatelj Jedine !
Post Reply