@SinjaD - Carobni brijeg, Thomas Mann? (smorila me)
edit - superzakasnih.
Moderator: Chloe
Svejetorokenrol wrote:@Funeral blues - Ovol'ka mi cvoruga na glavi, od silnog lupetanja u zid.![]()
Jos malo pa ti je savjest mogla dobiti vjecni teret.
@SinjaD - Carobni brijeg, Thomas Mann? (smorila me)
edit - superzakasnih.
jao, jao, sve nabrzaka, uopce nisam spreman za postavljanje pitanja! Ne znam sta onoj hodajucoj enciklopediji bi pa zakasni sa tacnim odgovorom!?SinjaD wrote:sadmire wrote:Pozdrav svima, vidim da ste danas jako aktivni pa da se i ja pridruzim, tek sada stigoh!SinjaD wrote:Za ovaj roman pisac je dobio Nobelovu nagradu.
U romanu on piše o mladiću koji odlazi u sanatorij na kratko, a ostaje tamo 7 godina.
Bit ce da je to Carobni brijeg od Thomasa Manna!
samo ovako te covjek i moze 'nasamariti', sa dva pitanja odjednom!?funeral blues wrote:Za drugu znam da je ''Šahrijarov prsten'' Karahasan.. a prva zvuči poznato ali ne uspijevam se sjetiti naslova
Nasamariti? Zašto?sadmire wrote:samo ovako te covjek i moze 'nasamariti', sa dva pitanja odjednom!?funeral blues wrote:Za drugu znam da je ''Šahrijarov prsten'' Karahasan.. a prva zvuči poznato ali ne uspijevam se sjetiti naslova
Sahrijarov prsten je tacan odgovor, a za ovaj drugi mozemo sacekati jos malo, mozda neko zna!?
N...... A.... u prijevodu, ja mislim!
Pa da na pogodiš u roku od 3 sekundefuneral blues wrote:Nasamariti? Zašto?sadmire wrote:samo ovako te covjek i moze 'nasamariti', sa dva pitanja odjednom!?funeral blues wrote:Za drugu znam da je ''Šahrijarov prsten'' Karahasan.. a prva zvuči poznato ali ne uspijevam se sjetiti naslova
Sahrijarov prsten je tacan odgovor, a za ovaj drugi mozemo sacekati jos malo, mozda neko zna!?
N...... A.... u prijevodu, ja mislim!
Svejetorokenrol wrote:Ocevi i djeca, Turgenev? Ta me nije smorila, naprotiv. Remek djelo.
Mejbi - Jebeš sad hiljadu dinara - Dežulović ?Svejetorokenrol wrote:Psovka.
Valuta.
Kusur.
Sve sam rekao.
Petar PanSinjaD wrote:Evo i ja ću reči previše![]()
dječak
zauvijek
Nedođija
pisac+knjiga?
funeral blues wrote:Petar PanSinjaD wrote:Evo i ja ću reči previše![]()
dječak
zauvijek
Nedođija
pisac+knjiga?James Matthew Barrie
Alisa u zemlji čuda- L. Kerol?funeral blues wrote:Kad smo već krenuli po skroz laganim, evo jedno, taman da neko odgovori dok krenem kući : zec, kraljica , gljive , gusjenica![]()
NaravnoSinjaD wrote:Alisa u zemlji čuda- L. Kerol?funeral blues wrote:Kad smo već krenuli po skroz laganim, evo jedno, taman da neko odgovori dok krenem kući : zec, kraljica , gljive , gusjenica![]()
simpa pitanje, i jako interesantno, ali mi je mozak stao! Jedva cekam odgovor!SinjaD wrote:Evo još jedna lijepa bajka.
o dva dječaka
Jedan je malo trapav i bucmast i voli da čita.
A drugi je snalažljiv i hrabar i spašava svoj svijet.
hint: Pisac je Njemac.
Mogli ste gledali i film i seriju snimljenu po ovom romanu.
Evo još jedan hintićSinjaD wrote:Evo još jedna lijepa bajka.
o dva dječaka
Die unendliche GeschichteSinjaD wrote:Evo još jedan hintićSinjaD wrote:Evo još jedna lijepa bajka.
o dva dječaka
Ova dva dječaka ne žive u istim svjetovima.
nellington wrote:Die unendliche GeschichteSinjaD wrote:Evo još jedan hintićSinjaD wrote:Evo još jedna lijepa bajka.
o dva dječaka
Ova dva dječaka ne žive u istim svjetovima.