Pitamo Mehanicare ?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#1526 Re: Pitamo Mehanicare ?
prvo nek proba preklemati s drugog auta ,ili unimerom izmjeriti napon akumulatora...
- pink floydd
#1527 Re: Pitamo Mehanicare ?
to sam prvo probao, ista situacija, stenje kao da nista nisam uradiobitanga_sa_otesa wrote:prvo nek proba preklemati s drugog auta ,ili unimerom izmjeriti napon akumulatora...
i bregastu sam probao okrenuti malo sam "cimao", nisam htio puno da se petljam, cini mi se da ide
-
NediM17
#1528 Re: Pitamo Mehanicare ?
Nazalost ne sluti na dobro.pink floydd wrote:to sam prvo probao, ista situacija, stenje kao da nista nisam uradiobitanga_sa_otesa wrote:prvo nek proba preklemati s drugog auta ,ili unimerom izmjeriti napon akumulatora...
i bregastu sam probao okrenuti malo sam "cimao", nisam htio puno da se petljam, cini mi se da ide
- bitanga_sa_otesa
#1529 Re: Pitamo Mehanicare ?
koliki je napon tvog akumulatora? mozda su slabi kablovi za preklemavanje...ako su oni kupovni,mozes ih slobodno u kantu....
- pink floydd
#1530 Re: Pitamo Mehanicare ?
znam i ja, sve će na sirotinju sunce mu
ali čudno mi sto nikakve znakove nisam vidio sem tog zviždanja, mozda se koji ventil cuo pa mu doso zohor i rikno
ali čudno mi sto nikakve znakove nisam vidio sem tog zviždanja, mozda se koji ventil cuo pa mu doso zohor i rikno
- pink floydd
#1531 Re: Pitamo Mehanicare ?
bitanga_sa_otesa wrote:koliki je napon tvog akumulatora? mozda su slabi kablovi za preklemavanje...ako su oni kupovni,mozes ih slobodno u kantu....
12V, 75Ah
kablove sam ja sebi pravio, debela lisnata bakarna žica
golf 3 1.9 TD
- Bakir1
#1532 Re: Pitamo Mehanicare ?
edit
aaz (1,9 td) ima problem sa remenicom na radilici motora, taj zvuk koji si cuo vjerovatno je posljedica lufta iste.
evo citaj
https://www.google.com/search?q=cranksh ... UoAA&dpr=1
aaz (1,9 td) ima problem sa remenicom na radilici motora, taj zvuk koji si cuo vjerovatno je posljedica lufta iste.
evo citaj
Last edited by Bakir1 on 20/04/2015 13:43, edited 1 time in total.
- pink floydd
#1533 Re: Pitamo Mehanicare ?
Bakir1 wrote:koja god?
97
- pink floydd
#1534 Re: Pitamo Mehanicare ?
Bakir1 wrote:edit
evo citaj
kako vidim ako mi je ta remenica otišla onda je i radilica sjebana, ide jedno uz drugo. Maloprije sam probao, ubacio u petu i ne moze da okrene, zakovalo
jbm ti
- Bakir1
#1535 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ja te razumijem ali silis stvari bez potrebe, nista od sugestija ne mora biti tacno i nista sto ti uradis nece umanjiti problem i stetu na motoru ako ju je i bilo.
Skini poklopac remena vidi jel jos na mjestu isti i pogledaj ima li lufta na remenici radilice jer ide i klinasti preko.
Za sve ostalo provjerenog i postenog mehanicara sta kosta da kosta, bolji je i takav od jeftinog sa izmisljenim problemima.
Polumotor ne bi smio biti preko 300 KM dijelova i ruku racunaj jos 400 ili ga jednostavno prodaj da bude tudja briga
Skini poklopac remena vidi jel jos na mjestu isti i pogledaj ima li lufta na remenici radilice jer ide i klinasti preko.
Za sve ostalo provjerenog i postenog mehanicara sta kosta da kosta, bolji je i takav od jeftinog sa izmisljenim problemima.
Polumotor ne bi smio biti preko 300 KM dijelova i ruku racunaj jos 400 ili ga jednostavno prodaj da bude tudja briga
-
NediM17
#1536 Re: Pitamo Mehanicare ?
Ako je radilica definitivno zaribala, a izgleda jeste, da je moj auto i da ga planiram zadrzati, ja bih mozda radije slagao svoj motor, nego uzimao drugi, ali posto tih motora ima koliko hoces, mozda je i bolje uzeti drugi donji polumotor.
Ako je radilica zakovala, postoji mogucnost da je odpiljaka najebala i turbina
, a to sto si primijetio da drugacije radi, moze biti da su ti bili prolupali leteci, i da je danas motor zaribao i zavrsio karijeru.
Ako je radilica zakovala, postoji mogucnost da je odpiljaka najebala i turbina
-
condy
#1537 Re: Pitamo Mehanicare ?
Koje ulje za servo ide u Octaviju A4, 2004g ? Kod druga zuji servo, ulje na mjeraču dosta ispod minimuma, u posudi ga nema. Mislim da ide zeleno, specifikacije G 002 000 ili G 004 000 M2. Ta ulja se ne bi smjeli mješati, pa je bitno potrefiti pravo
- permanentan
#1538 Re: Pitamo Mehanicare ?
Pozdrav,
Moze li mi neko reci koji automatski mjenjac je u passatu b5.5 2003.god. 1.9 tdi 130 ks?
Moze li mi neko reci koji automatski mjenjac je u passatu b5.5 2003.god. 1.9 tdi 130 ks?
- Danguba
#1539 Re: Pitamo Mehanicare ?
ne znam ali bjezi od njega.permanentan wrote:Pozdrav,
jednom sam se opekao bas na tom autu i bas sa automatskim mjenjacem i nikada vise vw automatik.
imas ovdje jako dobrih strucnjaka pa se nadam da ce ti nesto konkretnije reci.
-
shandrprcSA
#1540 Re: Pitamo Mehanicare ?
za vecu rezoluciju desni klik

vidim da na kontaktima ima mast pa mi neki preporucuju da kad ocistim da stavim vazelin
ili ako neko ima preporuku za neku mast za kontakte bio bi zahvalan

vidim da na kontaktima ima mast pa mi neki preporucuju da kad ocistim da stavim vazelin
- bitanga_sa_otesa
#1541 Re: Pitamo Mehanicare ?
to je obicna mast da lakse klizu kontakti jedni preko drugih,kontaktna mast je suvisna jer mislim da imaju federi koji guraju druge kontakte na ove...
-
shandrprcSA
#1542 Re: Pitamo Mehanicare ?
znaci moze litijeva mast?bitanga_sa_otesa wrote:to je obicna mast da lakse klizu kontakti jedni preko drugih,kontaktna mast je suvisna jer mislim da imaju federi koji guraju druge kontakte na ove...
- bitanga_sa_otesa
-
shandrprcSA
#1544 Re: Pitamo Mehanicare ?
zavrsio sve
radi k'o nov
i ustedio 50KM 
- bitanga_sa_otesa
#1545 Re: Pitamo Mehanicare ?
svaka cast majstore 
- Johnzy
#1546 Re: Pitamo Mehanicare ?
Imam Astru G. Danas sam primetio da mi levi mehanicki retrovizor ne radi kada pomeram palicu tako da ogledalo ide ka meni. Svi ostali pravci rade sasvim fino. Da li zna neko kako ovo moze da se sredi ili je potreban nov retrovizor?
- pink floydd
#1547 Re: Pitamo Mehanicare ?
jel moguće da mi je zbog ležaja na alternatoru čitav motor blokirao, bez dodatne štete ?
Jutros je otac odšlepao auto do majstora i sad me čovjek zove, rasklopio je kaže motor i misli da je ležaj alternatora bio problem. Kad je jučer doalzio da začas provjeri šta bi moglo biti u pitanju motor smo "okretali" nazad, a naprijed ni milimetar nije mogao. Nekako mi to previše mali kvar za simptome koje pokazuje. Ja se nadam da je samo to u pitanju ali skeptičan sam što kažu...
Jutros je otac odšlepao auto do majstora i sad me čovjek zove, rasklopio je kaže motor i misli da je ležaj alternatora bio problem. Kad je jučer doalzio da začas provjeri šta bi moglo biti u pitanju motor smo "okretali" nazad, a naprijed ni milimetar nije mogao. Nekako mi to previše mali kvar za simptome koje pokazuje. Ja se nadam da je samo to u pitanju ali skeptičan sam što kažu...
-
shandrprcSA
#1548 Re: Pitamo Mehanicare ?
sve su prilike da cu ja ipak do tebe svratitibitanga_sa_otesa wrote:svaka cast majstore
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#1549 Re: Pitamo Mehanicare ?
Otvoris prozor i namjestis da bude kako treba.Johnzy wrote:Imam Astru G. Danas sam primetio da mi levi mehanicki retrovizor ne radi kada pomeram palicu tako da ogledalo ide ka meni. Svi ostali pravci rade sasvim fino. Da li zna neko kako ovo moze da se sredi ili je potreban nov retrovizor?
Sta bude kad gurnes od sebe? Vrati li se kad prema sebi vuces "bar malo". Mozda previse zavaljeno sjedis.
Masu automobila kad iz daljine vidim, kontam neko u sredini sjedi, a na semaforu, vidim vozac se zavalio.
Mislim ne znam sta se tu moze pokvariti, onaj "zglob" kad se iscasi, mozes mrdat koliko hoces, nista se nece desiti.
ja bih to kako sam ti vec rekao manuelno pomjerio (mozda nalegne) . Ni rastaviti nije neko mudro slovo,
unutra je jednostavan sistem, taj, reci cu zglob uglavljen u kostur na koji je klipsnama pricvrceno "ogledalo".
Ne mogu ni nabrojati koliko puta sam zatekao svoje auto, zastekano i ostavljeno preko noci. (poslije izlaska i prisutnosti
alkohola), pa retrovizori vise bas na tom "klincu" za podesavanje, uglavnom nastelim, uglavim i dalje..
- Johnzy
#1550 Re: Pitamo Mehanicare ?
Manuelno mogu da ga podesim ka sebi, kao i u svim drugim pravcima iz kabine. Ne sedim zavaljen, nisam ja veliki, ja sam gedza. Mislio sam da se nesto otkacilo i da ne moze da se popravi. Skinucu onu masku pa cu videti. Hvala puno na savetu, jer ja nisam neki majstor, ali opet nisam ni totalni duduk. Javicu sta sam uradio.topcam wrote: