Zemljotres maloprije..

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Mustang1

#1526 Re: Zemljotres maloprije..

Post by Mustang1 »

Maloprije opet manji .. Ako jos jednom zadrhti ja kuci ne dolazim vise :D A tek sam usao u kucu :oops: U gradu veselo vece :oops: Meni ovo sve smijesno a svjestan sam sta se moglo desiti :D
zedo_m

#1527 Re: Zemljotres maloprije..

Post by zedo_m »

Kad je bio ovaj zadnji oko 4 ja kreno na solju idem i kontam reko zamisli ironije zatrese ponovo a aj na solji u po polsa, kad izlazim imam sta i vidjeti treslo opet
baxul

#1528 Re: Zemljotres maloprije..

Post by baxul »

posjetioci na emsc-csem.org u zadnjih 5 minuta

Image

iz BiH 652 :D
CooK

#1529 Re: Zemljotres maloprije..

Post by CooK »

S4mpion wrote:Prije 3 godine,cini mi se,bio je dosta jak zemljotres oko 3 sata u noci,do tad sam spavao kao nikad,ali sudbina je htjela da se probudim 3 sekunde prije zemljotresa i da budem svjedok cijele stvari,onako kroz san vidim da se citava soba pomjera 5-6 cenata :shock: ,ne trebam pricati kako od sna nije vise bilo nista...(tad sam sav bio pretrnuo).Fkt mi je tada bio prvi put da osjetim malo jaci zemljotres.
Sjecam se toga potresa, nije bio bas u tri nego nesto ranije(mozda oko 2:15). Ako si tako reagovao na taj potres bas me interesuje kako si reagovao na ovaj jer je ocigledno bio jaci.
S4mpion

#1530 Re: Zemljotres maloprije..

Post by S4mpion »

CooK wrote:
S4mpion wrote:Prije 3 godine,cini mi se,bio je dosta jak zemljotres oko 3 sata u noci,do tad sam spavao kao nikad,ali sudbina je htjela da se probudim 3 sekunde prije zemljotresa i da budem svjedok cijele stvari,onako kroz san vidim da se citava soba pomjera 5-6 cenata :shock: ,ne trebam pricati kako od sna nije vise bilo nista...(tad sam sav bio pretrnuo).Fkt mi je tada bio prvi put da osjetim malo jaci zemljotres.
Sjecam se toga potresa, nije bio bas u tri nego nesto ranije(mozda oko 2:15). Ako si tako reagovao na taj potres bas me interesuje kako si reagovao na ovaj jer je ocigledno bio jaci.
Nezz,ovaj mi je cak djelovao dosta slabiji nego onaj prije 3 godine.Prije tri godine se tlo bukvalno sleglo i propadalo je po vertikali,a kod ovog zemljotresa je tlo klizilo po horizontali pa nisam osjetio nikakve nagle trzaje.
snaga_znanja

#1531 Re: Zemljotres maloprije..

Post by snaga_znanja »

Bilo je prejebeno iskreno..

Kako se komsiluk sasto prvi put nakon dejtona ovi matori pricaju kako nikad nije ovako jak zemljotres bio u Zenici, a svake godine nas potrefi bar koji umjereni.

Posebno je strasno bilo iznad Meokusnica gdje je struje nestalo na samom pocetku zemljotresa tako da je panika bila jos veca..

Iskreno, jedan sam od onih koji se ne boje zemljotresa, ali nakon ovoga sam se tresao.

Plus za sigurnosne sluzbe koje su ovaj mirni skup gradjana nadgledale i osiguravale, plus pruzale podrsku.. Bilo je lijepo vidjeti da nakon 3-4 minute vatrogasci i policija obilaze svaki kvart u potrazi za eventualnim ostecenjima i unesrecenima! Malo su mi povratili nadu u te sluzbe! :thumbup:
CooK

#1532 Re: Zemljotres maloprije..

Post by CooK »

S4mpion wrote:
CooK wrote:
Nezz,ovaj mi je cak djelovao dosta slabiji nego onaj prije 3 godine.Prije tri godine se tlo bukvalno sleglo i propadalo je po vertikali,a kod ovog zemljotresa je tlo klizilo po horizontali pa nisam osjetio nikakve nagle trzaje.
Vjeruj mi da sam se nalazio na istom mjestu tada kao i sada(pred kompjuterom :D ) i dosta mi se bucniji cinio ovaj potres nego taj. Ne da se se stolica na kojoj sam sjedio puno vise pomijerala ali neko "zveketanje" u sobi mi je bilo dosta jace sada.
respo

#1533 Re: Zemljotres maloprije..

Post by respo »

je li vi pricate o zemljotresu veceras?

ja ama bas nista nisam osjetio
citadela

#1534 Re: Zemljotres maloprije..

Post by citadela »

Sto nama ovdje fali neke drame, panike, bilo cega, to je cudo jedno ...

Da je dobro zatreslo (Zenica) -jest; da nije bilo bas prijatno tih 10-tak sec -nije; ali da je toliko, pa da se toliko drami, panika dize, leti iz zgrada umotano u deke, pa sjedi napolju, kuka, strahuje :-) - e vala nije...

*ebemu, frka mi samo bi sto nisam bio nesto bas fino obucen, jos je trebalo da me onako obucenog izvlace, pa da se jos, eventualno, takva slika vrti po medijima --pa da Svijet vidi kakva sirotinja zivi u Bosni :oops:

Bilo je dobro :mrgreen:
starii

#1535 Re: Zemljotres maloprije..

Post by starii »

sad ce ovi iz SBB reci da je SDA kriva za zemljotres :D

kako li se je tek treslo ono cudoviste od avazovog tornja
Aleluja

#1536 Re: Zemljotres maloprije..

Post by Aleluja »

...šta bio zemljotres?! pfff ja pajkila :D
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#1537 Re: Zemljotres maloprije..

Post by I am Happy »

Ko ga je sinoc osjetio :lol: :lol:
HAVANA

#1538 Re: Zemljotres maloprije..

Post by HAVANA »

Yahel wrote:Ko ga je sinoc osjetio :lol: :lol:

Moja žena. :roll:
kenzo

#1539 Re: Zemljotres maloprije..

Post by kenzo »

ja sam i taj i ovaj sad bio budan tri sekunde prije...

i sinoc samo sto sam pomislio da idem u wc..dizem se iz kreveta..kad ono zatrese..
al nije me prepalo ni sekunde..u poredjenju sa onim od prije 3 godine..
pofalicki92

#1540 Re: Zemljotres maloprije..

Post by pofalicki92 »

HAVANA wrote:

:lol: :lol: :lol: :-) :-) :-) mine too :kiss:
talić

#1541 Re: Zemljotres maloprije..

Post by talić »

Čini mi se da u mojih 45 godina nisam osjetio gori zemljotres, sjećam se još jednog jakog prije nekih 30 i kusur godina ali je kraće trajao. Ovaj nikako da završi. Vjerovatno je problem i što je bio dosta plitko ( 2 km) pa kad sračunam gdje stanujem ispadne da sam bio tek 5 km od epicentra. Istina ovo je i moj prvi jači zemljotres na 7. spratu.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1542 Re: Zemljotres maloprije..

Post by Truba »

baš je ljulalo u sa
samo sam prvi osjetio :D

nekako dugo
smurf

#1543 Re: Zemljotres maloprije..

Post by smurf »

HAVANA wrote:

Svega ti je l' i tebe probudila k'o ova moja? Rekoh, jeste zemljotres, de ba pusti me da spavam, okrenem se i nastavim "variti jastuk".
Alfons Kauders

#1544 Re: Zemljotres maloprije..

Post by Alfons Kauders »

Kakav ba zemljotres?

Znao sam da ne trebam ponovo pocinjat pit...
juventus

#1545 Re: Zemljotres maloprije..

Post by juventus »

starii wrote:sad ce ovi iz SBB reci da je SDA kriva za zemljotres :D

ako Fahro bude član predsjedništva, sredit će da nema više zemljotresa... :D
Alfons Kauders

#1546 Re: Zemljotres maloprije..

Post by Alfons Kauders »

juventus wrote:
starii wrote:sad ce ovi iz SBB reci da je SDA kriva za zemljotres :D

ako Fahro bude član predsjedništva, sredit će da nema više zemljotresa... :D
Onda ima zemlja da se pocne tresti i tresti... Dok nas sve ne otrese ko slinu
statixx

#1547 Re: Zemljotres maloprije..

Post by statixx »

Jezivije mi je bilo kada su vrane poletile i pocele grakati, sekundu nakon podrhtavanja...brrrrrrr
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1548 Re: Zemljotres maloprije..

Post by plain vanilla »

Alfons Kauders wrote:Kakav ba zemljotres?

Znao sam da ne trebam ponovo pocinjat pit...

drvensuz :oops: :lol:
Ajatolah_

#1549 Re: Zemljotres maloprije..

Post by Ajatolah_ »

Šta je ovo, nema me sedmicu u Zenici i odmah haos... :lol:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#1550 Re: Zemljotres maloprije..

Post by ladyblue18 »

KatarinaKosaca wrote:
horty225 wrote:evo mene u zenici. Bio zemljotres pravo. Evo meni javili da ce biti novi u 3h. Ev nemogu kako treba ni postit. Drugo zariste u zavidovicima. Meni se zivi xD Ev javljam vam se direktno sa mobitela vani. nadam se da cemo imati priliku se cuti jos. ostajte mi zivi.
Ovako se Salih Brkić opraštao cijeli rat i eno ga i 20 godina poslije izvještava :D
:lol: :lol: :lol: :sax:

Sta ba kakanj-x, sta ba zavod za ocitavanje zemljotresa :-) :lol:

Meni je tuzno da Bosanci u 2012. godini misle kako se zemljotresi mogu predvidjeti i najaviti :mrgreen:
Ali ako iko ikada skonta nacin sigurna sam da ce biti neko iz BiH pa onda moze prodati Japanu, Americi...da se obogatimo. :D
Post Reply