Sarajevo shopping
Moderator: anex
-
*mima*
#1526 Re: Sarajevo shoping
slazem se cici.......onoliki prostor......onoliki odron.....onoliki..........nidje veze
-
pin-up
#1527 Re: Sarajevo shoping
Šteta lokacije...
Možda ću pretjerati ako kažem, ali neke prodavnice ne bi trebale "izlaziti" iz mišje rupe.
Možda ću pretjerati ako kažem, ali neke prodavnice ne bi trebale "izlaziti" iz mišje rupe.
-
*mima*
#1528 Re: Sarajevo shoping
ne pretjerujes....mene tuga uhvatila kad sam vidjela....ONO.....u strogom centru onakav odron
-
suspect_zero
#1529 Re: Sarajevo shoping
Još malo kad Haris-export otvori radnju u BBI 
-
Ambrozija
#1531 Re: Sarajevo shoping
Ne mogu vjerovat...Azel i ta lokacija nikako ne idu jedno s drugim.... 
-
*mima*
#1532 Re: Sarajevo shoping
Draga Ajlin.....ovaj novi Azel je nabaco robu i svih starih prodavnica....magacina....sve je vec vidjeno od prije par godina................pa u ratu smo imali bolji izbor garderobe
-
mahalik
#1533 Re: Sarajevo shoping
u ovom gradu me ne bi vise nista iznenadilosuspect_zero wrote:Još malo kad Haris-export otvori radnju u BBI
Jos kada vidim poreed Begove dzamije onaj skart butik sa gfake Prada i LV torbama
Gdje je tržišna inspekcija?
-
suspect_zero
#1534 Re: Sarajevo shoping
Nisam nikakav snob, ne patim od markiranih krpica, niti mi je babo Branković
al' ne dam ni 20 KM za nešto što je smrdljivo, izgužvano, sa rupčagama po sebi, već nošeno.....i ne moraš nam pametovati da u gradu nema originala i da je većina robe sumnjivog porijekla.
-
LaCici
#1535 Re: Sarajevo shoping
Samo ne znam kako ce Azel prodavati Zarinu robu kada se prava Zara i Bershka otvore kod Aerodroma!? Mislim da ce im to biti kraj. 
-
mahalik
#1536 Re: Sarajevo shoping
to kod Aerodroma da Bog da da se i izgradi a kamo li otvoriLaCici wrote:Samo ne znam kako ce Azel prodavati Zarinu robu kada se prava Zara i Bershka otvore kod Aerodroma!? Mislim da ce im to biti kraj.
- Bambi_na_kofeinu
#1537 Re: Sarajevo shoping
Sumnjam, Zarina roba, nove kolekcije, cijenom je daleko od Azela.LaCici wrote:Samo ne znam kako ce Azel prodavati Zarinu robu kada se prava Zara i Bershka otvore kod Aerodroma!? Mislim da ce im to biti kraj.
Sem na sezonskim sniženjima, a sumnjam da će onih pravih sniženja i biti kod nas.
- alica.k
#1538 Re: Sarajevo shoping
e vala...sve sam cula al da je azel planetarno popularan to prvi put cujem...Ajlin wrote:Novi Azel po mom misljenju nije ni blizu kao ostale njihove radnje gdje se prodaje skart roba!! U prilog tome govori to da ne mozete naci nista ispod 20 KM, da je sve uredno poslagano, nista nije nabacano...
Meni je sasvim OK otvoriti radnju onog tipa usred centra grada- Azel je planetarno popularan, u novom Azelu moze se naci dosta Zarinih i Bershka stvari sto je veliki plus- kamo srece da dovedu pravu Zaru- to bi tek bio lom!
Smatram da sadasnji Azel moze zadovoljiti svaciji ukus- od sutra im dolazi jos dosta nove robe- ko voli nek izvoli!
Prijasnji Esprit nije bio originalni Esprit kakav vidjamo po zapadnoevropskim zemljama- nazalost, kvalitet vecine odjevnih predmeta bio je upitnog kvaliteta...govorim iz iskustva i bliskih izvora...
Meni nije jasno kako ljudi bukvalno svemu pronadju neku manu- sta god se u ovome gradu otvori, a i sami posjecuju ta ista mjesta...
i da, i ja sam govorila kako izboru i azelu apsolutno nije mjesto u centru grada...nazalost, zaboli nase za sliku grada koju ostavljamo...
- suncica24
#1539 Re: Sarajevo shoping
Zato za pola godine, na zimskim i ljetnim snizenjima, kupis tu sezonsku robu za 70-80% jeftinije.Bambi_na_kofeinu wrote:Sumnjam, Zarina roba, nove kolekcije, cijenom je daleko od Azela.LaCici wrote:Samo ne znam kako ce Azel prodavati Zarinu robu kada se prava Zara i Bershka otvore kod Aerodroma!? Mislim da ce im to biti kraj.
Sem na sezonskim sniženjima, a sumnjam da će onih pravih sniženja i biti kod nas.
Robu "staru" ni pola godine... dok u Azelu pretproslogodisnju placas i do 200% iznad nabavne cijene (koja je snizena cijena sa snizenja)
Pa nek' neko kaze da nas ne kupe lopatom...
- Bambi_na_kofeinu
#1541 Re: Sarajevo shoping
Slažem se, samo se ne sjećam kada sam u Sarajevu naletila na sniženje od 70-80%, nažalost.suncica24 wrote:Zato za pola godine, na zimskim i ljetnim snizenjima, kupis tu sezonsku robu za 70-80% jeftinije.
Robu "staru" ni pola godine... dok u Azelu pretproslogodisnju placas i do 200% iznad nabavne cijene (koja je snizena cijena sa snizenja)
Pa nek' neko kaze da nas ne kupe lopatom...
-
sarajev_o
#1542 Re: Sarajevo shoping
gdje u Sarajevu mogu naci parfem Escada,kupujem djevojci help 
-
Gospoda Ministarka
#1543 Re: Sarajevo shoping
Da mu nije mjesto u gradu u Titovoj, nije. Slazem se. Mene sto se tice, ja bih bila presretna da nam se tu otvorio ducan sa Tom Ford, JPGaultier, Bottega Veneta, Chanel pa da svi skupa kruzimo po ducanu u nadi da ce se nekim cudom na nasoj kartici stvoriti suma dovoljna za bilo sto,a da ne 'osjetimo' narednih 2 mjeseca. Ali, Boze moj...zakon ponude i potraznje. Kad se 70% gradana BIH odjeva bas u AF logicno je da ga gazda Azel otvori u glavnoj ulici.
Sto se tice robe, eto nemorate otici u drugu zemlju koja ima Zaru pa da znate da ovo sto mi dobijemo jeste proslogodisnja roba, otvorite Zarinu stranicu s vremena na vrijeme. Dobijamo robu koja se nije prodala ni na rasprodajama, ali opet hvala gazdi Azelu jer da nije njega sigurna sam da veliki dio od tog gradanstva, koji se odjeva tamo, ne bi drugacije ni vidio Zarine stvari.
Neko rece da su demode
u zemlji gdje nam je Mango, Tally Wail, Orsay i New Yorker rijetki ducani koji su zaista otvoreni od maticne kuce, te dobijaju nove kolekcije, a ostali uzmu torbu pa odu na te rasprodaje, tesko je biti demode. U ostalom, prosetaj malo po ducanima pa vidi koliko i da li u opste zaostaje proslogodisnja kolekcija Zare sa novim trendovima.
@Sarajevo, parfimerija Inoma.
Sto se tice robe, eto nemorate otici u drugu zemlju koja ima Zaru pa da znate da ovo sto mi dobijemo jeste proslogodisnja roba, otvorite Zarinu stranicu s vremena na vrijeme. Dobijamo robu koja se nije prodala ni na rasprodajama, ali opet hvala gazdi Azelu jer da nije njega sigurna sam da veliki dio od tog gradanstva, koji se odjeva tamo, ne bi drugacije ni vidio Zarine stvari.
Neko rece da su demode
@Sarajevo, parfimerija Inoma.
- alica.k
#1544 Re: Sarajevo shoping
ovo jeste.Gospoda Ministarka wrote:Sto se tice robe, eto nemorate otici u drugu zemlju koja ima Zaru pa da znate da ovo sto mi dobijemo jeste proslogodisnja roba, otvorite Zarinu stranicu s vremena na vrijeme. Dobijamo robu koja se nije prodala ni na rasprodajama, ali opet hvala gazdi Azelu jer da nije njega sigurna sam da veliki dio od tog gradanstva, koji se odjeva tamo, ne bi drugacije ni vidio Zarine stvari.
- Dr.medicine
#1545 Re: Sarajevo shoping
Nije mi jasno sto raja kuka kako nije mjesto Azelu u Titovoj. Pa što je esprit zatvoren? Vjerovatno zbog slabe kupovne moci gradjana.
Ja se nesto ne sjecam da je ovako bilo na otvaranju esprita!
Znaci kakvo nam je drustvo takve su prodavnice. Vidim nabrajate neke prodavnice, samo pitam ko bi u njima kupovao???????
Sta treba sad da se otvori Victoria i njene gacice u titovoj? i ko bi kupio tangice od 200 maraka?
A ovako ce garantovano 80% sa foruma otici u Azel i kupiti sebi nesto. Uh i ja bi rado, al da imaju za nas visoke brojeva
Ironija je morati kupiti skupu stvar jer nema jeftine za npr. nas visoke, a nije ironija kupiti jeftinu jer nije markirana.
Hajd neki dan kupim u springfildu tole i operem, kad sta se desilo? odbojile se ko da su iz terrannove, al samo 5 puta skuplje od njih
Ja se nesto ne sjecam da je ovako bilo na otvaranju esprita!
Znaci kakvo nam je drustvo takve su prodavnice. Vidim nabrajate neke prodavnice, samo pitam ko bi u njima kupovao???????
Sta treba sad da se otvori Victoria i njene gacice u titovoj? i ko bi kupio tangice od 200 maraka?
A ovako ce garantovano 80% sa foruma otici u Azel i kupiti sebi nesto. Uh i ja bi rado, al da imaju za nas visoke brojeva
Ironija je morati kupiti skupu stvar jer nema jeftine za npr. nas visoke, a nije ironija kupiti jeftinu jer nije markirana.
Hajd neki dan kupim u springfildu tole i operem, kad sta se desilo? odbojile se ko da su iz terrannove, al samo 5 puta skuplje od njih
- alica.k
#1546 Re: Sarajevo shoping
vise nebuloza u jednoj recenici nisam procitala.Ajlin wrote:Izvinjavam se, mislila sam Azel - planetarno popularan u smislu da je on distributer Zare- tako da ko god je cuo za Zaru- cuo je i za njenog "dristributera" AF...
btw, i ja u azelu kupujem...al se ne zavaram da je to neka superfirma, da je sve unutra po posljednjoj modi i ne nazivam te prodavnice zara...
i opet se ne slazem da bude taj azel tu gdje jeste.
-
LaCici
#1547 Re: Sarajevo shoping
Ma neka te prodavnice, nemam ja nista protiv toga ko se gdje oblaci, ali takva prodavnica nije za centar grada jer imaju grozne izloge, jednostavno nije nesto sto treba da stoji u strogom centru. Neka otvaraju gdje hoce, i neka se tamo oblaci ko hoce, ali daleko od Titove. Ja u Azel ne ulazim jer uvijek katastrofalno smrdi, kabine su uzasne, a vala i sve je kao da je neko vec nosio. Meni ta prodavnica jednostavno ne odgovara po milion stvari. Ali nije problem da li je neko za ili protiv prodavnice kao prodavnice, nego je problem u lokaciji.
- jedna tamo
#1548 Re: Sarajevo shoping
bila sam sinoć i moram priznati da ima, bar u prizemlju, fine garderobe i nije baš tako jeftina al je pristupačna, massimo duti može se izabrati, tako da nije onaj standardni azel kao na dobrinji i ilidži....
uvijek se bojim azela da ne kupim nešto poderano al možda ovdje nešto fino nađem
nadinka super je izlog, ona prva kombinacija je baš moj stil, farmerke, košulja extra i jakna, kraća neznam je li ono eko koža al uglavnom ta mi je kombinacija vrh za svaki dan
uvijek se bojim azela da ne kupim nešto poderano al možda ovdje nešto fino nađem
nadinka super je izlog, ona prva kombinacija je baš moj stil, farmerke, košulja extra i jakna, kraća neznam je li ono eko koža al uglavnom ta mi je kombinacija vrh za svaki dan
-
Ledenko
#1549 Re: Sarajevo shoping
niste normalni odjeca im je predobra samo treba izabrati,i nije tacno da su demode bas prate trendove, proguglaj malo o markama koje mozes naci u njhovim prodavnicama Bershka, Masimo Duti, Zara. ma predobre da se bar samo hoce otvoriti kod nas prava Zara to bi bilo beton
-
*mima*
#1550 Re: Sarajevo shoping
Ledenko wrote:niste normalni odjeca im je predobra samo treba izabrati,i nije tacno da su demode bas prate trendove, proguglaj malo o markama koje mozes naci u njhovim prodavnicama Bershka, Masimo Duti, Zara. ma predobre da se bar samo hoce otvoriti kod nas prava Zara to bi bilo beton
Cuj niste normalni......o cem pisemo......o Azelu koji je jucer otvoren u Titovoj .....u kojem nema nista