Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
jackamil

#1526 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by jackamil »

komeba wrote:
Eborg wrote:Nešto se priča da će NS i SDP sklopiti predizbornu koaliciju.

Peđa, koliko ima istine u tome? Ja kao glasač mislim da bi to bio fantastičan potez obje stranke.
Zasto bi prije izbora stupili u koaliciju? Poslije izbora ok,ali ne vidim svrhu predizborne koalicije.
meni ova postizborna koalicija nikad nece biti prihvatljiva: ako glasam za sda, uz to sam i zestok protivnik sdp, a poslije izbora obje stranke zakljuce koaliciju - ispada da i ja podrzavam sdp :-)

po meni koaliciju treba formirati prije izbora pa da znamo kome i kojima zajedno dajemo glas. jbg, ja svoj glas stvarno jako cijenim, i nije mi svejedno ko ce ga koristiti kasnije
vivaldi

#1527 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by vivaldi »

-LIBERO- wrote:I pored toga sto sam glasac i simpatizer NS se ne slazem sa ovim,barem u jednom dijelu te tvoje izjave.

Nekada je i NEOPHODNO izaci na ulicu,i pokazati vlasti sta mislis,i da ne mogu raditi sta god im prahne.
Narocito se ta varijanta odnosi kada imas u vlasti vrlo drske,korumpirane i arogantne politicare.

Ako ides logikom da se samo izborima moze nesto korigovati,onda dobijes to da od svog' zivota napravis jednu veliku cekaonicu,cekas da nesto promjenis od izbora do izbora.

To je smijesno,kao sto mi je i smijesno strah opozicionih stranaka ( sviju njih) da se u nekim slucajevima otvoreno stave na celo nekih povorki koje se opravdano bore za svoja prava i za ravnopravne uslove za rad/zivot/egzistenciju.

(Ne mislim na ove proteste boraca,mislim uopsteno)

Nije li to osnovno nacelo lijevicarske i liberalne opcije?? Sta se onda "glupiraju" stranke,politicki pokreti,pokreti,organizacije sirom Evrope..zasto jednostavno ne cekaju slijedece izbore i promjene stvar??
Nije to bas tako crno-bijelo. Revolucije vrlo cesto na vlast dovedu jos gore od postojecih, jer su iza njih neki skriveni motivi kao. sto je po mom misljenju to bilo danas (prijepodne trazili jednu stvar, poslijepodne smjenu vlade :? ).

U razvijenim zemljama ljudi uglavnom protestvuju zbog jedne stvari (zakona, odluke...) pa protest moze imati efekta.

Protesti i revolucija mogu imati rezultat i kada se bore protiv diktature gdje diktatora na vlasti drze pokradeni, a ne osvojeni izbori. Medjutim, u tom slucaju mora se desiti necija "izdaja". Npr. srbija gdje slobu nije smjenio narod i opozicija vec policija koja je odbila tuci demonstrante - to je bio preloman trenutak.

U nasem slucaju, sta god mi mislili, ipak su na vlasti ljudi koji su legalno osvojili vlast. Ako u tom slucaju revolucija zbaci vlast otvara se pandorina kutija jer onda mozes ocekivati reprizu vec za par mjeseci sa izmjenjenim ulogama.

Da li bi takvu vlast uospte prihvatio zapad? Kakva bi to bila poruka drugima?

Ne znam, nije to bas tako prosto.
cyprus

#1528 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by cyprus »

Pedja Kojovic wrote:Nas generalni stav i poruka gradjanima je "Ne izlazite na ulice, nego na izbore".
Ja se slažem u potpunosti :thumbup:
jeza u ledja

#1529 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by jeza u ledja »

vivaldi wrote:
-LIBERO- wrote:I pored toga sto sam glasac i simpatizer NS se ne slazem sa ovim,barem u jednom dijelu te tvoje izjave.

Nekada je i NEOPHODNO izaci na ulicu,i pokazati vlasti sta mislis,i da ne mogu raditi sta god im prahne.
Narocito se ta varijanta odnosi kada imas u vlasti vrlo drske,korumpirane i arogantne politicare.

Ako ides logikom da se samo izborima moze nesto korigovati,onda dobijes to da od svog' zivota napravis jednu veliku cekaonicu,cekas da nesto promjenis od izbora do izbora.

To je smijesno,kao sto mi je i smijesno strah opozicionih stranaka ( sviju njih) da se u nekim slucajevima otvoreno stave na celo nekih povorki koje se opravdano bore za svoja prava i za ravnopravne uslove za rad/zivot/egzistenciju.

(Ne mislim na ove proteste boraca,mislim uopsteno)

Nije li to osnovno nacelo lijevicarske i liberalne opcije?? Sta se onda "glupiraju" stranke,politicki pokreti,pokreti,organizacije sirom Evrope..zasto jednostavno ne cekaju slijedece izbore i promjene stvar??
Nije to bas tako crno-bijelo. Revolucije vrlo cesto na vlast dovedu jos gore od postojecih, jer su iza njih neki skriveni motivi kao. sto je po mom misljenju to bilo danas (prijepodne trazili jednu stvar, poslijepodne smjenu vlade :? ).

U razvijenim zemljama ljudi uglavnom protestvuju zbog jedne stvari (zakona, odluke...) pa protest moze imati efekta.

Protesti i revolucija mogu imati rezultat i kada se bore protiv diktature gdje diktatora na vlasti drze pokradeni, a ne osvojeni izbori. Medjutim, u tom slucaju mora se desiti necija "izdaja". Npr. srbija gdje slobu nije smjenio narod i opozicija vec policija koja je odbila tuci demonstrante - to je bio preloman trenutak.

U nasem slucaju, sta god mi mislili, ipak su na vlasti ljudi koji su legalno osvojili vlast. Ako u tom slucaju revolucija zbaci vlast otvara se pandorina kutija jer onda mozes ocekivati reprizu vec za par mjeseci sa izmjenjenim ulogama.

Da li bi takvu vlast uospte prihvatio zapad? Kakva bi to bila poruka drugima?

Ne znam, nije to bas tako prosto.
Tacno, za razliku od raznih Ukrajina, Gruzija, Srbija, u BiH 'hvala bogu' :-? oni koji dodju na vlast nisu dosli laziranjem izbornih rezultata. (sa par izuzetaka, tipa opstina Trnovo).
Ima i u normalnim zemljama protesta, tipa strajkaci u Francuskoj, ili ovi u Grckoj . Ti su protesti po meni dosta slicni ovim danas u BiH - odredjena interesna grupa trazi svoje povlastice ili prava.
Eborg

#1530 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Eborg »

komeba wrote:

Peđa, koliko ima istine u tome? Ja kao glasač mislim da bi to bio fantastičan potez obje stranke.
Zasto bi prije izbora stupili u koaliciju? Poslije izbora ok,ali ne vidim svrhu predizborne koalicije.
Predizborna koalicija automatski daje veću ozbiljnost prije svega NS-u i pravi jednu vrstu narodnog fronta u kojem neće biti situacije da su svi protiv svih. Kao što sam i ranije rekao, za NS će uglavnom glasati razočarani glasači SDP-a i dio dosadašnjih apstinenata te smo zbog toga svjesni da NS sigurno ne pobjeđuje na izborima. Dakle, pošto imaju sličnu opozicionu orijentaciju i ako izuzmemo probleme u Sarajevu između ove dvije stranke onda zaista mislim da bi zajednička promocija ideje konačnog preokreta mogla uspjeti.

Ako bi nakon izbora počeli kalkulirati onda bi svega bilo.
Real Khan

#1531 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Real Khan »

Eborg wrote:
komeba wrote:

Predizborna koalicija automatski daje veću ozbiljnost prije svega NS-u i pravi jednu vrstu narodnog fronta u kojem neće biti situacije da su svi protiv svih. Kao što sam i ranije rekao, za NS će uglavnom glasati razočarani glasači SDP-a i dio dosadašnjih apstinenata te smo zbog toga svjesni da NS sigurno ne pobjeđuje na izborima. Dakle, pošto imaju sličnu opozicionu orijentaciju i ako izuzmemo probleme u Sarajevu između ove dvije stranke onda zaista mislim da bi zajednička promocija ideje konačnog preokreta mogla uspjeti.

Ma ne bih da širim negativne vibracije, ali nema ništa od te koalicije... SDP i Naša stranka jednostavno ne mogu zajedno jer je Naša stranka u stvari opozicija ili alternativa SDP-u, ali isključivo iz ličnih razloga. Naime, notorna je činjenica da je Naša stranka prepuna bivših i razočaranih SDP-ovaca i čak i da se nekako sklopi nekakva postizborna koalicija - pući će baš kao u sarajevskom Gradskom vijeću... Po meni je Gradsko vijeće u SA bilo "lakmus papir" (indikator) kako bi takav "projekat" funkcionirao, ali na žalost mrka kapa. Ovlasti i sredstva u Gradskom vijeću su jako ograničena u odnosu na više nivoe vlasti...Možete li zamisliti kako bi se tek uhvatili za vratove kada bi baratali milijardama umjesto milionima...
Peđa, je li ovo tačno? ;-)
Pedja Kojovic

#1532 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

real kahn

Nije tacno.

A i inace...
Generalna ideja ove teme na forumu je da ja odgovaram u ime Nase stranke.

p.k.
klixober

#1533 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by klixober »

Eborg wrote:
komeba wrote:

Pa koja je svrha onda postojanja NS ako traze predizbornu koaliciju sa SDP-om? Valjda su Bajic,Mustafic itd. izasli iz SDP-a i osnovali NS jer su zeljeli biti samostalni.Eto sada su samostalni i traze koaliciju sa SDP-om prije izbora...totalno neshvatljivo.Ja ne vidim nikakvu svrhu predizborne koalicije.
Real Khan

#1534 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Real Khan »

Pedja Kojovic wrote:real kahn

Nije tacno.

A i inace...
Generalna ideja ove teme na forumu je da ja odgovaram u ime Nase stranke.

p.k.
Dobro, :D ali bih zamolio da mi se objasni to "nije tačno" na način: "Nije tačno da SDP i Naša stranka ne mogu zajedno zbog.....(umetnuti objašnjenje).....i nije tačno da bi se SDP i Naša stranka posvađali oko milijardi zbog .....(umetnuti objašnjenje)......

Kao objašnjenje bih prihvatio nekakav potpisani memorandum o razumjevanju ili bilo kakav sporazum između te dvije stranke. Koliko ja znam, Lagumdžiju boli neka stvar za Bajićem i za onim šta on priča i ne pada mu na pamet da ulazi u nekakve koalicije sa kadrovima koji su pri izlasku iz SDP-a lupali vratima i galamili protiv "narcisa". Nemoj mi samo reći da ni ovo nije tačno, Peđa ;-)
Last edited by Real Khan on 22/04/2010 13:20, edited 1 time in total.
Eborg

#1535 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Eborg »

@Pedja Kojovic: Ti ne odgovori na pitanje, pa makar u ime NS. ;-)
Pedja Kojovic

#1536 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

komeba

Nasa stranka nije frakcija SDP-a.
Mi smo socijalno liberalna stranka.

Koalicije se stvaraju na raznim osnovima kako bi se mogal formirati demokratska vecina.
Najbolje su one na konkretnim programima.

Sasvim je izvjesno da jedna stranka nece osvojiti dovoljnu vecinu da sama formira vlast.
Zato je vazno reci glasacima s kim ce je neka stranka formirati.
Nas poziv SDP-u je otvoren.

p.k.
Eborg

#1537 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Eborg »

komeba wrote:Pa koja je svrha onda postojanja NS ako traze predizbornu koaliciju sa SDP-om? Valjda su Bajic,Mustafic itd. izasli iz SDP-a i osnovali NS jer su zeljeli biti samostalni.Eto sada su samostalni i traze koaliciju sa SDP-om prije izbora...totalno neshvatljivo.Ja ne vidim nikakvu svrhu predizborne koalicije.
U modernoj politici političkog pluralizma koaliranje je neophodno. Ne misliš li da su SDP-NS u prirodnijoj vezi nego recimo SDP-SDA ili NS-NSRZB? :)
klixober

#1538 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by klixober »

Ali da li vi pozivate SDP u koaliciju prije izbora,ili poslije izbora? Poslije izbora mogu shvatiti koaliciju,stranke slicne orijentacije,ali nikako ne mogu da shvatim ukoliko pozivate na predizbornu koaliciju.Dakle,na koju koaliciju pozivate?
Pedja Kojovic

#1539 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

komeba
Mi pozivamo SDP da svojim glasacima kaze s kim ce formirati postizbornu koaliciju.
Mi smo o predizbornim koalicijama razgovarali sa njima jos davno i zakljucili da takva koalicija (zajednicke liste, itd) ne bi bila dobra ni za nas ni za njih. Dakle, ukratko.
Mi ih pozivamo da kazu da ako glasovi SDP-a, NS-a, LDS-a i drugih stranka budu dovoljni da formiramo vlast bez nacionalnih stranaka da cemo to i uraditi.

p.k.
Last edited by Pedja Kojovic on 23/04/2010 06:03, edited 1 time in total.
klixober

#1540 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by klixober »

Pedja Kojovic wrote:komeba
Mi pozivamo SDP da svojim glasacima kaze s kim ce formirati postizbornu koaliciju.
Mi smo sa njima o predizbornim koalicijama razgovarali sa njima jos davno i zakljucili da zajednicke liste, itd ne bi bile dobre ni za nas ni za njih. Dakle, ukratko.
Mi ih pozivamo da kazu da ako glasovi SDP-a, NS-a, LDS-a i drugih stranka budu dovoljni da formiramo vlast bez nacionalnih stranaka da cemo to i uraditi.

p.k.
Pa ako SDP izjavi da ce poslije izbore uci u koaliciju sa NS - i to je jedan vid predizborne koalicije.Stvarno ne shvatam svrhu takvog poziva SDP-u,posebno zato sto ne postoji teoretska sansa da SDP,NS i LDS formiraju vladu bez neke cetvrte stranke.To se odnosi i na vladu entiteta i na drzavnu.Jedino se mozda u nekim kantonima moze formirati vlast sa tom koalicijom.Dakle...takvi pozivi su prema mom misljenju nepotrebni.
Socijalista

#1541 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Socijalista »

komeba wrote:
Mi smo sa njima o predizbornim koalicijama razgovarali sa njima jos davno i zakljucili da zajednicke liste, itd ne bi bile dobre ni za nas ni za njih. Dakle, ukratko.

p.k.
Pa ako SDP izjavi da ce poslije izbore uci u koaliciju sa NS - i to je jedan vid predizborne koalicije.Stvarno ne shvatam svrhu takvog poziva SDP-u,posebno zato sto ne postoji teoretska sansa da SDP,NS i LDS formiraju vladu bez neke cetvrte stranke.To se odnosi i na vladu entiteta i na drzavnu.Jedino se mozda u nekim kantonima moze formirati vlast sa tom koalicijom.Dakle...takvi pozivi su prema mom misljenju nepotrebni.
U ovo treba ukljuciti i NSRZB, jer ce tesko NS i LDS osvojiti barem 15% glasova skupa.
Eborg

#1542 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Eborg »

Apsolutno, SDP+NS+LDS+NSRZB i eventualno BPS i nezavisni kandidati ako ih bude.
Real Khan

#1543 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Real Khan »

Nasa stranka nije frakcija SDP-a.
Mi smo socijalno liberalna stranka.

Koalicije se stvaraju na raznim osnovima kako bi se mogal formirati demokratska vecina.
Najbolje su one na konkretnim programima.

Sasvim je izvjesno da jedna stranka nece osvojiti dovoljnu vecinu da sama formira vlast.
Zato je vazno reci glasacima s kim ce je neka stranka formirati.
Nas poziv SDP-u je otvoren.

p.k.
Koliko ja znam, vjerovatnije je da SDP-a uđe u postizbornu koaliciju ("partnerske odnose", whatever) sa SDA pod Tihićevom "palicom"...međutim, ako se Tihić i SDA malo "okliznu" na ovim izborima (a vjerovatno hoće zbog Mujezinovića i Crnkića sada, a ranije zbog Brankovića, Crnkića i inih) onda će se gledati rezultati Radončića (KOS-ovca) i s kim on bude dobar... SBiH svakako pada, ali ima još do izbora pa Hare ublehaš opet može pokupiti "simpatije" glasača, ali znajući Radončića i njegove ciljeve, nema teoretskih šansi da on stupi u koaliciju sa Haretom (jer đetić puca na resurse koje trenutno drži SBiH).

U svakom slučaju će biti jako zanimljivo pratiti te postizborne tokove i staviti "principijelnost" svih stranaka na test zvani "KAKO UĆI U VLAST (a da ti ne uđe :lol: ) :D iliti KAKO FORMIRATI VLADAJUĆU KOALICIJU.

Da se razumijemo, apsolutno je nemoguće da bilo koja stranka osvoji toliko glasova (u FBiH) da može sama formirati vlast. Da ne govorimo kakav će tek biti "dernek" na državnom nivou sa Miletom Ronhillom na čelu (već ima preko 52% podrške birača u RS-u prema naručenom i dobro plaćenom istraživanju javnog mnijenja :lol: )...

Šta ovo sve govori? Polako, doći ćemo uskoro na onu moju priču o pogrešnom i nakaradnom Dejtonskom sistemu i Ustavu (koji eto i ne smeta Našoj stranci, ali istovremeno želi nekakve "suštinske" promjene).
Real Khan

#1544 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Real Khan »

Pretpostavljam da će me nakon mojih nekoliko zadnjih postova neko pitati "pa ko onda valja ako ne valja ni jedna stranka"(?) Ili će neko reći: "ako ne valja niko, čemu onda izlaziti na izbore..."
Odmah da kažem kako previše dobro poznajem sve ove vladajuće i opozicione "face" i stvarno je sve manje-više "od zla oca i od gore matere", ali ipak na izbore moramo izlaziti jer se možda tamo na onim spiskovima pojavi neko ko još nije imao šansu da se dokaže a ima šta pokazati (i doista želi mijenjati ovaj nakaradni sistem koji nas vrti u krug)...U svakoj stranci ima pored onih bezveznjakovića i kvalitetnih i poštenih ljudi pa stoga molim da dobro pročitate spiskove prije nego odlučite dati nekome glas. Ja uvijek gledam ime i prezime osobe za koju glasam a ne iz koje je stranke.

Može se neko naći uvrijeđenim, pa će mi reći kako opet "analiziram" :D ali šta se može...Politika nije utakmica na kojoj navijaš za svoj tim, nego biraš one za koje znaš da će igrati za svoj, ali i tvoj interes...
vee-jay

#1545 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by vee-jay »

p.k.
ja vjerujem da SDP bazira svoju kampanju na totalnoj pobjedi...
za ocekivati je...
janje_

#1546 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by janje_ »

vee-jay wrote:

p.k.
ja vjerujem da SDP bazira svoju kampanju na totalnoj pobjedi...
za ocekivati je...
a koju to SDP do sada kampanju nije baziro na totalnoj pobjedi??
Pedja Kojovic

#1547 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

Thursday, 22 April 2010
Sasvim je jasno da je ovo tek početak onoga što nas u narednom, predizbornom, periodu očekuje, budući da vladajuća koalicija nema rješenja za sve ono što je svojim nesavjesnim i korumpiranim radom napravila, te onima kojima je obećavano, a čija su obećanja iznevjerena ne preostaje ništa drugo nego da svoja prava traže na način na koji je to ovoga puta učinjeno.

Jučerašnji sukob pred zgradom Vlade Federacije BiH, a čiji su glavni sudionici bili policajci i pripadnici boračkih organizacija i u kome je povrijeđeno skoro 60 ljudi , je samo još jedan u nizu dokaza da je stanje u Bosni i Hercegovini na rubu da eksplodira i proizvede katastrofu velikih razmjera.

Sukob građana i policije je posljedica dugogodišnjih beskrupuloznih politika koje vode vladajuće nacionalističke stranke, i ovakav ishod je, nažalost, bio posve izvjestan. Sasvim je jasno da je ovo tek početak onoga što nas u narednom, predizbornom, periodu očekuje, budući da vladajuća koalicija nema rješenja za sve ono što je svojim nesavjesnim i korumpiranim radom napravila, te onima kojima je obećavano, a čija su obećanja iznevjerena ne preostaje ništa drugo nego da svoja prava traže na način na koji je to ovoga puta učinjeno. Političke stranke koje iza scene manipulišu ovakvim protestnim skupovima i pokušavaju da osvoje vlast argumentima uličnog nasilja pokazuju da im cilj nisu opšti nego isključivo stranački interesi i da će se ukoliko dođu na vlast nastaviti politiku nerealnih i po državu BiH štetnih obećanja.

„Onaj ko je zakonom o boračkim organizacijama, usvojenim šest dana pred izbore 2006., kupovao glasove boraca sada treba da plati cijenu za to.Najgore i, po meni, najuvredljivije što je država mogla da uradi jeste da onima koji su je časno branili za tu njihovu građansku i ljudsku dužnost ponudi novac i pretvori ih u ovisnike o državnoij milostinji“, izjavio je Peđa Kojović člani Izvršnog odbora Naše stranke.
Kapisla

#1548 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Kapisla »

]pedi.........................

Izvršni odbor vaše stranke je skup(unija)trulih krušaka. Zašto ja to tako kažem? Zato što je politikanstvo koje vi provodite i nekakve maglovite vizije koje doživljavate u tim seansama i politikantskim orgijama ODVRATNO. Koja god partija i koji god političar (a U VAŠOJ STRANCI IH JE NAJVIŠE)prihvata da je osnova svega Dejton i po njemu uređena država on u stvari legalizira GENOCID,ETNIČKO ĆIŠĆENJE i sve ostale strahote koje smo mi ovdje doživjeli i preživjeli.Vaša politika je da nema razlike između onoga ko je napao ovaj grad i ovu državu i onih koji su se branili. Da je drugačije vi ne biste prihvatali stanje na terenu koje je uspostavljeno metkom,granatom,nožem i žicom.NE POSTOJI sRBIN U RSu koji je za ukidanje GENOCIDNE TVOREVINE koja je legalizovana u Dejtonu. Ako ti PEDI misliš a i ostali koji zaboravljaju šta se je ovdje desilo 92.da je taj vaš BB drugačiji od ostalih onda ste vi u zabludi. Neka javno kaže on a neka stranka stane iza njega da ne prihvata legalizaciju ratnih zločina postojanjem Republike srpske,a ne nekakve limunade od govora koje kongres kao usvoji i to je to. Ovdje su ljudi ubijani u Kozarcu,Čelopeku i još na 100 mjesta samo da bi se stvorila RS koju je legalizovao Dejton a vi kažete da ste za Dejton. Onda ste i za klanje i ubijanje i sve ono što je snašlo ove jadne ljude koji završiše svoje živote sa rukama na leđima vezane žicom i povezom na očima. E ZBOG TAKVOG POLITIKANSTVA MI SE GADITE.

Promjenit ću mišljenje i prvi ću glasati za vašu stranku ako kažete i usvijite odluku da STE PROTIV ratnozločinačkih tvorevina. Ali vi to naravno nećete uraditi jer su vam draže fotelje i položaji ka kojima stremite a poznajem vas većinu i znam šta vam je cilj. I NARAVNO I OVAJ MOJ POST ĆEŠ IGNORISATI JER JA GOVORIM ONO ŠTO MISLIM I TI SVOJIM ĆUTANJEM TO POTVRĐUJEŠ.
Pedja Kojovic

#1549 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Pedja Kojovic »

Vrijeme je za bavljenje sve gorom ekonomskom i socijalnom situacijom
Thursday, 22 April 2010
Odbor Naše Stranke za Republiku Srpsku smatra da su sve veći broj nezaposlenih radnika, nelikvidna i prezadužena privreda, porast broja socijalno ugroženih, korupcija, nepotizam i porast kriminala osnovni faktori koji ugrožavaju opstanak Republike Srpske i njenih građana,a ne ono što premijer Dodik navodi.

Povodom jučerašnje izjave Predsjednika Vlade Republike Srpske Milorada Dodika, date u Foči, da je očuvanje Republike Srpske najpreči posao, u kome doprinos može dati svaki njen stanovnik, Odbor Naše Stranke za Republiku Srpsku smatra da je najpreči posao Predsjednika Vlade i Vlade Republike Srpske da se počne baviti sve gorom ekonomskom i socijalnom situacijom u Republici Srpskoj.

Odbor Naše Stranke za Republiku Srpsku smatra da su sve veći broj nezaposlenih radnika, nelikvidna i prezadužena privreda, porast broja socijalno ugroženih, korupcija, nepotizam i porast kriminala osnovni faktori koji ugrožavaju opstanak Republike Srpske i njenih građana,a ne ono što premijer Dodik navodi.

Stoga Odbor poziva Predsjednika Vlade i Vladu Republike Srpske da se, umjesto širenja imaginarnog straha o ugroženosti Republike Srpske i davanja praznih predizbornih obećanja, narednih šest mjeseci, koliko im još traje mandat, počnu baviti životnim problemima građana Republike Srpske, otvaranjem novih radnih mjesta i spašavanjem privrede jer je to osnovni zadatak svake Vlade u ovako teškim društvenim, ekonomskim i socijalnim okolnostima.
Locked