Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
Frankyee

#1526 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by Frankyee »

Novi_Nick wrote: Rjesenje za Bosnjake jos uvjek postoji ali ga sve manje i manje ima. Bosnjaci bi trebali odmah proglasiti Dejtonski sporazum ne vazecim jer sve tacke iz tog sporazuma nisu ispostovali ni politicki predstavnici Srba kao ni politicki predstavnici jednog dijela Hrvata. Bosnjaci sada trebaju odmah proglasiti bivsi ustav R BiH punovaznim koji je samo do daljnjeg suspendovan a odbaciti Dejtonski sporazum jer sve tacke 100% iz tog sporazuma nisu ispostovane.
Ovo nije realna opcija jer su Bosnjaci sami sebe politicki ukinuli u Dejtonu. Niko nema legitimitet da u ime Bosnjaka ukine Dejton jer bi po sadasnjem ustavu to bilo nemoguce u bilo kom obliku i u bilo kom parlamentu jer bi i Srbi i Hrvati ulozili veto na tu odluku.

Znaci taj potez bi bio izvan institucija pa bi sami sebe doveli u situaciju da se Bosnjaci optuze za razvaljivanje drzave.

Jedini nosioci stvarnog politickog legitimiteta u danjasnjoj BiH su Srbi kroz institucije RS. Jedino Srbi imaju mogucnost donosenja nacionalnih odluka bez potrebe da se usaglase sa bilo kim. To je njima dao Dejton a sada Dodik koristi.
Frankyee

#1527 Re: Dodik: "Bosanski jezik ne postoji"

Post by Frankyee »

krivorijek wrote:Neko je jako dobro napisao prije par postova da Dodik ovo nije rekao zato sto ga zanima lingvistika, ili iz bilo kojeg razloga koji bi se i pored najbolje volje mogao povezati sa jezikom, nego zato da pokaze jos jednom prezir prema BiH, kao sto to radi punim gasom, otvorenim, brutalnim bezobrazlukom i bezobzirnoscu vec dugo. Od njega se stvarno nista drugo i ne moze ocekivati. Meni je potpuno neshvatljivo zasto se Lajcak&Co ne oglasavaju i izjasnjavaju eksplicitnije o jednoj dugoj, dugoj liniji otvorenih, primitivnih provokacija, zapjenjenog, poludjelog, autokraticnog vladara i apsoluta, vlasnika svega zivog i mrtvog tamo u zapishanoj mu teritoriji.

S druge strane je tuzno citati ovdje ove prepirke, ciji se korjeni jasno mogu nazrijeti u podijeljenosti ovog drustva po nacionalnim savovima. To je nas najveci problem, i svaki drugi problem izvire iz naizgled (i nazalost) te neizljecive bolesti naseg drustva.

Dodik se poigrava sa takvim sveprisutnim sentimentom, i smije nam se svima u facu! Grohotom!!!

I niko mu nista ne moze!!!

U pravu si Dodik to radi jer zna kolliko je jak i to svima pokazuje
zavrzlama

#1528 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by zavrzlama »

@ Dodik je pametan jer radi isto kako je radio i F. Tudzman u Hrvatskoj.
Nije Dodik pametan niti ima ikakave slicnosti njega i Tudjmana..evo zasto..

Tudjman je imao medunarodno priznatu drzavu+ drzavu gdje katolici cine 80% stanovnistva,tako da Tudjman nije nikad brinuo dali ce Hrvatska ostati u svojim granicama ili nece,radilo se samo o tome kad ce srbi u Hrvatskoj pokleknuti...a Tudjman je izabrao opciju da na racun BIH hrvata,bosnjaka i BIH jedinstva i cjelovitosti dobije cjelovitu i bez srba Hrvatsku..gdje su Bljesak i Oluja bili samo sminka da se zamaskira dogovor sa Milosevicem...

Dodik nema medjunarodno priznatu drzavu niti je Dodiku cilj rs u sastavu BIH...LAZ i to velika je da ovo Dodik radi da bi ocuvao rs kao entitet...da je dodiku i mentorima iz srbije bitan entitet u sastavu BIH oni bi davno priznali BIH jer jedino postojanje BIH je i garant postojanja rs-a u ovom politickom i teritorijalnom obliku...cilj je pripajanje tog entiteta srbiji zato Dodik i potkopava Dejton i BIH iz razloga sto entitet rs nije ono sto velikosrbi zele...jer znaju da ce vremenom zbog loseg nataliteta,geografskog polozaja i demokratizacije same srbije taj entitet postati samo teret i prepreka da se srbi razvijaju u cijeloj BIH..rs i normalna BIH ne idu jedno s drugim to znaju i velikosrbi oni idu na sve ili nista jer nista je opet uspjeh za njih jer njima nikad nije smetao i skodio zivot u normalnoj BIH..oni ce pokusati da istraju na secesionizmu i ako sve to propadne onda ce se pojaviti novi dodik koji ce raditi kontra stvari od sadasnjeg dodika,jer velikosrbi znaju kad treba stati na loptu ,jer moze doci vrijeme da im neko sapne na uho"Eto odvojite se od BIH...samo ne racunajte na korpuse iz srbije i na zaustavljanje rata kad vam krene naopako" trenutno se velikosrbi vagaju dali da krenu u avanturu ili ne, jer tesko im je odrzavati histeriju secesije kod srpskog naroda zauvijek..jer ako srbi nastave sa ovakvom praksom a to je da podkopavaju drzavu BIH i stvaraju nemogucnost da srpski narod prihvati BIH kao svoju drzavu,krajnji rezultat nece biti status quo,nego ce biti daleko nepovoljniji po velikosrbe..postavlja se pitanje da li srbi kao narod mogu pobijediti sami sebe i reci velikosrpstvu to istorijsko"NE" ili ce nastaviti putem Beogradskog pasaluka...u mnogome ce zavisiti od MZ i njihovog plana za Balkan...BIH i treba tip ko Dodik da prekine status quo jer ce time uciniti medvjedju uslugu MZ a to je da podijeli i unisti BIH ili da ukine Dejton i uspostavi novo i normalno uredjenje u BIH..treceg nema jer je car go,jer daljnom stagnacijom BIH se povecava sansa za destabilizaciju Kosova,Makedonije ,CG i jacanju radikala u Srbiji..e sad dali Americi godi ova destabilizacija ili EU vrijeme ce pokazati uskoro...
Lincoln-Burrows

#1529 Re: Dodik: "Bosanski jezik ne postoji"

Post by Lincoln-Burrows »

feral.tribune wrote:Srpski i hrvatski jezik u Bosni i Hercegovini su najobicnije izmisljotine lpke su nastale odlaskom Turaka u drugoj polovici 19 vijeka .Razlog za uvodjenje tih jezika je jasan .Pripajanje ,, maticama ,, podjela i unistenje Bosne . Dojaza ima napretek .Relevantni izvori pooznaju bosanski jezik kroz bosansku hiljadugodisnju istoriju .Takodje , uvodjenje srpsko hrvatskog jezika kao sluzbenog u BiH poslije 2 svj rata zorno pokazuje da su susjedi i komsije spremni i na takve budalastine i idiotske kompromise samo da bi dokusurili Bosni i zatrli sve bosansko .Ako su hrvtski i srpski jedan jezik zasto onda sh jezik ? Ako su pak razliciti kakav je to sh jezik , kakav je to njemcko francuski ili englesko spanski .....ma glupost
Nekorektno napisano, kakvo pripajanje i kakav odlazak Turaka, to je bilo oslobođenje
Bosne od turske t.j. osmanlijske okupacije i povratak korjenima t.j.kraljevini Bosni.
Drugo opet netočno, u kraljevini Bosni nema zapisa o bosanskom jeziku ili možda to
netko insinuira na osnovu tko zna čega. I konačno treće, bosanski jezik se zove hrvatski
jezik u Bosni, u jednom periodu pod Osmanlijama i muslimani govore o svom jeziku
bosanskom. Uskufi ga naziva i hrvatski a srpski nešto rijeđe.
Nemam ništa protiv da se jezik Bošnjaka zove bosanski jer ima za to utemeljene
osnove, a najvažnije od svega je da ga oni (Bošnjaci) danas tako nazivaju.
Bosanski jezik postoji ali to nije jezik bosnskih kraljeva.
Nema razloga osporavati bosanski jezik zbog toga.
feral.tribune

#1530 Re: Dodik: "Bosanski jezik ne postoji"

Post by feral.tribune »

Nije daleko dan kada ce u preaumbuli bosanskog Ustava stajati ; Drzava Bosna je Republika koja bira parlamentarnim putem jednog predsjednika . Bosana je drzava bosanskog naroda i svih ostalih koji postuju zakone , teritorijalni integritet i suverenitet R Bosne u njenim medjunarodno priznatim granicama .Sluzbeni jezik je bosanski .S- H izivljavanja , morbidne perverzije , prekrajanje istorije , etnicko ciscenje logori , genocid ce biti predmet istrazivanja bosanskih sudova istoricara , politologa , lingvista ....Njihovo( sh ) vrijeme prolazi ...dolazi bosansko vrijeme ....
Lincoln-Burrows

#1531 Re: Dodik: "Bosanski jezik ne postoji"

feral.tribune wrote:Nije daleko dan kada ce u preaumbuli bosanskog Ustava stajati ; Drzava Bosna je Republika koja bira parlamentarnim putem jednog predsjednika . Bosana je drzava bosanskog naroda i svih ostalih koji postuju zakone , teritorijalni integritet i suverenitet R Bosne u njenim medjunarodno priznatim granicama .Sluzbeni jezik je bosanski .S- H izivljavanja , morbidne perverzije , prekrajanje istorije , etnicko ciscenje logori , genocid ce biti predmet istrazivanja bosanskih sudova istoricara , politologa , lingvista ....Njihovo( sh ) vrijeme prolazi ...dolazi bosansko vrijeme ....
Imaš očito problem s Bosnom i njenim građanima,
nisu ljudi u Bosni krivi što im se nametao identitet
kroz razna osvajanja u povijesti i što danas imaju
različite vjere i običaje i što im se nazivi ne poklapaju.
Sve su to državljani BiH. Pa i Jugoslavija je htjela
utrnuti sve narode i narodnosti za ostvarenje svetog cilja,
o kakvom ti ovdje govoriš.
I, jeli ubila narode u njoj ili je revolucija pojela svoju djecu.
feral.tribune

#1532 Re: Dodik: "Bosanski jezik ne postoji"

Post by feral.tribune »

Lincoln ....... :roll: stvarno covjece .....Kojim jezikom govori francuski kralj ? Koja rijeka tece ispod Savskog mosta ? Pa ako bosanski kralj ne govori bosanskim jezikom pa kojim onda govori ? Kakav je to glupi kralj koji govori hrvtskim jezikom a kraljevstvo mu se zove Bosna .....ma daj bolan sta ti je ........koristi malo logiku umjesto politickih pamfleta iz Brozoviceve i Tudjmanove kuhinje ....
feral.tribune

#1533 Re: Dodik: "Bosanski jezik ne postoji"

Post by feral.tribune »

Lincoln-Burrows wrote:
feral.tribune wrote:Nije daleko dan kada ce u preaumbuli bosanskog Ustava stajati ; Drzava Bosna je Republika koja bira parlamentarnim putem jednog predsjednika . Bosana je drzava bosanskog naroda i svih ostalih koji postuju zakone , teritorijalni integritet i suverenitet R Bosne u njenim medjunarodno priznatim granicama .Sluzbeni jezik je bosanski .S- H izivljavanja , morbidne perverzije , prekrajanje istorije , etnicko ciscenje logori , genocid ce biti predmet istrazivanja bosanskih sudova istoricara , politologa , lingvista ....Njihovo( sh ) vrijeme prolazi ...dolazi bosansko vrijeme ....
Imaš očito problem s Bosnom i njenim građanima,
nisu ljudi u Bosni krivi što im se nametao identitet
kroz razna osvajanja u povijesti i što danas imaju
različite vjere i običaje i što im se nazivi ne poklapaju.
Sve su to državljani BiH. Pa i Jugoslavija je htjela
utrnuti sve narode i narodnosti za ostvarenje svetog cilja,
o kakvom ti ovdje govoriš.
I, jeli ubila narode u njoj ili je revolucija pojela svoju djecu.
Opet poredjenje Jugoslavije i Bosne :lol: , mada Juga ima vise slicnosti sa USA nego li sa Bosnom .....tanak si skroz
krivorijek

#1534 Re: Dodik: "Bosanski jezik ne postoji"

Post by krivorijek »

Jaoooo, opet Turci, Srbi, Hrvati i scena...
Pa dobro, pa dze su ti Bosanci, jebemu, pa i njih je barem jedan posto u Bosni :lol:
Lincoln-Burrows

#1535 Re: Dodik: "Bosanski jezik ne postoji"

feral.tribune wrote:Lincoln ....... :roll: stvarno covjece .....Kojim jezikom govori francuski kralj ? Koja rijeka tece ispod Savskog mosta ? Pa ako bosanski kralj ne govori bosanskim jezikom pa kojim onda govori ? Kakav je to glupi kralj koji govori hrvtskim jezikom a kraljevstvo mu se zove Bosna .....ma daj bolan sta ti je ........koristi malo logiku umjesto politickih pamfleta iz Brozoviceve i Tudjmanove kuhinje ....
Eto, neka bude po logici :roll: ,
i tko je nasljednik bosanske krune??
Nagradno pitanje za milion dolara.
krivorijek

#1536 Re: Dodik: "Bosanski jezik ne postoji"

Post by krivorijek »

Lincoln-Burrows wrote:
feral.tribune wrote:Lincoln ....... :roll: stvarno covjece .....Kojim jezikom govori francuski kralj ? Koja rijeka tece ispod Savskog mosta ? Pa ako bosanski kralj ne govori bosanskim jezikom pa kojim onda govori ? Kakav je to glupi kralj koji govori hrvtskim jezikom a kraljevstvo mu se zove Bosna .....ma daj bolan sta ti je ........koristi malo logiku umjesto politickih pamfleta iz Brozoviceve i Tudjmanove kuhinje ....
Ja sam nasljednik!!!

A sta si ti?
Lincoln-Burrows

#1537 Re: Dodik: "Bosanski jezik ne postoji"

krivorijek wrote:
Lincoln-Burrows wrote:
Ja sam nasljednik!!!

A sta si ti?
i ja također, djelimo nagradu pola pola.
A ne ne, obojica smo vlasnici cijele.
JThomas

#1538 Re: Dodik: "Bosanski jezik ne postoji"

Post by JThomas »

ah, opet se diskretno između redova provlače hrvatske hortikulturalne teze o hrvatstvu kotromanića i slično :lol:

i kraljevi engleske su etničkim porijeklom nijemci već zadnjih 300 godina, kroz cijeli srednji vijek su bili iz francuske, stewarti su bili škoti...pa nešto ne vidim da se neko tamo mnogo češe po gu*ici niti postavlja razne nebulozne teze oko toga.
feral.tribune

#1539 Re: Dodik: "Bosanski jezik ne postoji"

Post by feral.tribune »

JThomas wrote:ah, opet se diskretno između redova provlače hrvatske hortikulturalne teze o hrvatstvu kotromanića i slično :lol:

i kraljevi engleske su etničkim porijeklom nijemci već zadnjih 300 godina, kroz cijeli srednji vijek su bili iz francuske, stewarti su bili škoti...pa nešto ne vidim da se neko tamo mnogo češe po gu*ici niti postavlja razne nebulozne teze oko toga.
:thumbup:
feral.tribune

#1540 Re: Dodik: "Bosanski jezik ne postoji"

Post by feral.tribune »

JThomas wrote:ah, opet se diskretno između redova provlače hrvatske hortikulturalne teze o hrvatstvu kotromanića i slično :lol:

To je sreca ..da su sh porijekla bi se London pripojio Bg ili Zg :-?
dallton

#1541 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by dallton »

Ja predlazem da srbi nastave putem beogradskog pasaluka, sto im je dosad dobro islo, ako sto se vidi na hrvatskom primjeru :D srbi su htjeli da zive u jednoj zemlji sa svim srbima i zelja im je ispunjena
Kinder

#1542 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by Kinder »

dallton wrote:Ja predlazem da srbi nastave putem beogradskog pasaluka, sto im je dosad dobro islo, ako sto se vidi na hrvatskom primjeru :D srbi su htjeli da zive u jednoj zemlji sa svim srbima i zelja im je ispunjena
I ti puno vidiš iz prespektive "22 procenta" :lol: :lol: :lol:
dallton

#1543 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by dallton »

mnogo bolje vidim nego bivsi krajisnici koji sad zive negdje oko novog sada i hrvatska im je jako daleko :D ...za razliku od njih ja sam jos u svojoj zemlji, i kad dodje momenat uvijek mogu skoknuti u 20 srpskih procenata - citaj banja luka, doboj i okolina bijeljine posto je ostalo vec prazno jer su srpski traktoristi iz istocnog dijela bosne takodje odrzali svoj referendum pa otisli u novi sad bez da ih je iko tjerao... :D znaci ja cu svoju oluju docekati, oni svoju nikad :D
Kinder

#1544 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by Kinder »

dallton wrote:mnogo bolje vidim nego bivsi krajisnici koji sad zive negdje oko novog sada i hrvatska im je jako daleko :D ...za razliku od njih ja sam jos u svojoj zemlji, i kad dodje momenat uvijek mogu skoknuti u 20 srpskih procenata - citaj banja luka, doboj i okolina bijeljine posto je ostalo vec prazno jer su srpski traktoristi iz istocnog dijela bosne takodje odrzali svoj referendum pa otisli u novi sad bez da ih je iko tjerao... :D znaci ja cu svoju oluju docekati, oni svoju nikad :D
:dance:
dallton

#1545 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by dallton »

:lol: :lol: :lol: :lol: da, da kolega, oni su jako daleko, a ja sam jos uvijek blizu, a blizu si i ti :D
Kinder

#1546 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by Kinder »

dallton wrote:mnogo bolje vidim nego bivsi krajisnici koji sad zive negdje oko novog sada i hrvatska im je jako daleko :D ...za razliku od njih ja sam jos u svojoj zemlji, i kad dodje momenat uvijek mogu skoknuti u 20 srpskih procenata - citaj banja luka, doboj i okolina bijeljine posto je ostalo vec prazno jer su srpski traktoristi iz istocnog dijela bosne takodje odrzali svoj referendum pa otisli u novi sad bez da ih je iko tjerao... :D znaci ja cu svoju oluju docekati, oni svoju nikad :D
ih,traktor je premija.Šta bi neki dali da ih je i traktor mogao zapasti :D
dallton

#1547 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by dallton »

Kinder wrote:
ih,traktor je premija.Šta bi neki dali da ih je i traktor mogao zapasti :D
Pa nece ih ni zapasti :D :lol: :lol: :lol: dzaba ti kinder, pravo si kinder jaje
JThomas

#1548 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by JThomas »

Novi_Nick wrote:
JThomas wrote:hoće vraga dok narod ne otvori oči...

dok god se narod ne osvijesti, biće i poslije hareta hare i poslije dodika dodik.

i opet...glup? najmoćniji čovjek u državi, sve nas jaše k'o magarce, i glup? kad ne bude više mogao, ukinut će na kipar gdje mu dlaka neće moći pasti s glave i živjeti sretno u ogromnom bogatstvu do kraja života...i on je glup? a narod je bezbeli pametan pa mu sve to dopustio...
@ Dodik je pametan jer radi isto kako je radio i F. Tudzman u Hrvatskoj. Tudzmanov plan je isao ovako: Ja F. Tudzman i moja vlast cemo zastititi teritorijalni suverenitet drzave Hrvatske 100% a samim tim i glavni interes hrvatskog naroda u cjelini. Hrvatski narod na tome treba da mi zahvali s tim sto ce meni Tudzmanu i mojoj vlasti platiti dobro kroz razne ekonomske manipulacije. I to je sve ok, vuk sit i sve ovce na broju. Tudzman je Hrvatima napravio drzavu a sebi i svojim igracima napravio dobar kapital i zaradu. Znaci ponasao se profesionalno kao neki generalni direktor koji pregovara sa vlasnicima firme o zaposljavanju i zasto bas da ta firma zaposli tog direktora. Direktor im daje argumente pa kaze: zaposlite mene zato sto cu ja da vam obezbjedim trziste, razvijem posao, pronalazim nove kupce i osiguram vam to trziste i s tim i veliku zaradu ali za uzvrat zelim ogromnu platu i procenat od prodaje. Znaci sve ok i profesionalno usluga za uslugu. Jer sve je ok kada vam neko naplati svoju uslugu ali vam za uzvrat isporuci uslugu/proizvod i rjesi pozitivno i vase interese. A najgore je kada vam neko naplati dobro svoje usluge a ne isporuci vam nista ili vam isporuci pogresnu uslugu te na taj nacin izgubite sve svoje interese.

Znaci ovo isto radi i Dodik, on radi na zastiti Srba i njihovog interesa i entiteta RS i ako uspije da taj entitet niko ne ukine on je zastitio srpske interese i sami Srbi iz RS ce mu sutra oprostiti sve njegove ekonomske mahinacije i biti mu beskrajno zahvalni sto im je napravio drzavu u drzavi. Znate li vi koliko je u novcu danas vrijedna RS sa teritorijom od nekih 21.000 km2, sa svom svojom pokretnom i nepokretnom imovinom, prirodnim resursima itd, itd?

Za razliku od Srpskih i Hrvatskih politickih predstavnika koji su svojim narodima uz ekonomska naplacivanja napravili drzave sta su Bosnjacki politicki predstavnici obezbjedili Bosnjacima, kako su zastitili njihove interese i teritorijalne i ekonomske, kakvu su im drzavu napravili a nestale su zauzvrat milijarde eura/dolara?
to nije baš tako, iz vrlo jednostavnog razloga što ako dodik nekim slučajem i ne uspije u svojim namjerama - on će ukinuti negdje gdje ne izručuju i smijati se svima nama sa svojim nekretninama širom svijeta i devetocifrenim računom u švicarskoj.
dodik radi samo za svoj interes, i ništa više. narodu je stvorena iluzija da oni drugi i treći hoće da ga "ukinu", ovi će je ukinuti, ovi će je odvojiti i pripojiti srbiji, ahaaaa, samo što je to nemoguće, ali to prosječni stanovnik ove države ne shvata...i oni svi žive od te iluzije - a dodik ponajbolje jer je najsnalažljiviji.
B-rank

#1549 Re: Dodik grabi prema odcjepljenju RS-a

Post by B-rank »

pici wrote:Image

Image
Ko je karikaturista?
Stvarno je los, nikad ne bih prepoznao Dodika, a Ceca ista Madona, samo sa crnom kosom. A cim mora da napise i njihovo ime, to je znak da nije uspio da ih dobro skine.
Malo offtopic, ali to je ovdje standard. :-D :sax:
miki4

#1550 Re: Dodik: "Bosanski jezik ne postoji"

Post by miki4 »

Bosanac_21 wrote:Bosanski jezik ne postoji!

"Bošnjaci imaju pravo na svoj jezik, ali da on ne može da se zove bosanski, nego bošnjački", kaže Dodik...
10.11.2008. 18:45

Predsjednik Vlade Republike Srpske /RS/ i lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ Milorad Dodik izjavio je da Bošnjaci imaju pravo na svoj jezik, ali da on ne može da se zove bosanski, nego bošnjački.

Prema njegovim riječima, ne postoji bosanski jezik i njega je prisvojila jedna etnička grupa.

"Obilježje jezika nosi obilježje naroda. Bošnjaci imaju pravo na svoj jezik, ali on ne može da se zove bosanski, nego bošnjački", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

On je naveo da u BiH žive i ljudi koji govore srpski i hrvatski jezik i koji sigurno nisu spremni da se odreknu činjenice da je jezik dio njihovog identiteta.

Nebitno je šta taj jezički neznalac rekao, on je i to izgovorio BOSANSKIM jezikom, ali zbog njegovog neznanja nije ni svjestan. Jezik koji on upotrebljava nije ni blizu Srpskom jeziku , već je jezik koji je vezan za Bosansko područje, kojim se služe i Bošnjaci, bosanski srbi i Bosanski Hrvati.
Svi mi u našoj Bosni se služimo Bosanskim jezikom , ma koliko to lajički negirali i pokušavali se odreći činjenica koje su nepobitne.
Locked