Pa prodji ti pored FPN pa da vidimo hoces li dobiti 9 !!!smoki_choko wrote:samo sto prodjes pored zgrade fpn upadne ti diploma u padzemadner wrote:Zar na FPN ne dobijes 9 zato sto se pojavis?
GRAS - karte
- bahate
#1526 Re: GRAS - karte
- smoki_choko
#1527 Re: GRAS - karte
proso milion puta, i cak predavanja i vjezbe imao u blizini. upadalo od 6 do 10. diplome, bachlor, mba, phdbahate wrote:Pa prodji ti pored FPN pa da vidimo hoces li dobiti 9 !!!smoki_choko wrote:samo sto prodjes pored zgrade fpn upadne ti diploma u padzemadner wrote:Zar na FPN ne dobijes 9 zato sto se pojavis?
sta ti dusa pozeli
- FreeSol
#1528 Re: GRAS - karte
Kad je moj komsija zavrsio FPN u roku, znaci lik koji od 2. osnovne do 4. srednje nikad nije regularno zavrsio razred, stalno u augustu polagao predmete, diplomirao sa 9-kom, onda mi je sve jasno kakav je to fakultetbahate wrote:Pa prodji ti pored FPN pa da vidimo hoces li dobiti 9 !!!smoki_choko wrote:samo sto prodjes pored zgrade fpn upadne ti diploma u padzemadner wrote:Zar na FPN ne dobijes 9 zato sto se pojavis?
- Eleonora
#1529 Re: GRAS - karte
Zna li iko ista o danasnjim protestima studenata kod Sebilja?! Vezano je za studenske karte...
Kao nesto nezadovoljni... O cemu se radi i ko je to organizovao?!
-
sophieEl
#1530 Re: GRAS - karte
Eleonora wrote:Zna li iko ista o danasnjim protestima studenata kod Sebilja?! Vezano je za studenske karte...
- smoki_choko
#1531 Re: GRAS - karte
kasno marko na kosovo stize, ja vec predao za novu kartu 
-
elSaik
#1532 Re: GRAS - karte
JOSDEleonora wrote:Zna li iko ista o danasnjim protestima studenata kod Sebilja?! Vezano je za studenske karte...
http://josd.org/
- Glas
#1533 Re: GRAS - karte
Kad bi pola studenata izašlo na organizovan protest sa jasno definisanim ciljevima možda bi i imali opet godišnju kartu od 50 KM.
Ovako nadređeni znaju da boli Bošnju briga te da mu je sve mrsko, zato nam i jesu nonšalantno odredili skoro sedam puta skuplju kartu.
Ovako nadređeni znaju da boli Bošnju briga te da mu je sve mrsko, zato nam i jesu nonšalantno odredili skoro sedam puta skuplju kartu.
-
Baudelaire
#1534 Re: GRAS - karte
A kako mislite molim vas da je održiva godišnja karta od 50 maraka? Nije da branim Gras, međutim to izađe negdje oko 4 marke mjesečno, a meni bi bez takve karte dnevno bilo potrebno 7,20 km. Pa ko je tu budala? Jasno mi je da smo studenti i da smo ugroženi i sve to, međutim 50 km godišnje je totalno neodrživo. Mogli bi mi tako guliti 2-3 godine, pa kad Gras totalno propadne, onda lijepo pješaka opali do fakulteta gdje god da živiš. Makar bi svi slim bili.
- neo7
#1535 Re: GRAS - karte
Da, jeste neodrzivo, ali je i neprihvatlijvo 200KM onda 
- Eleonora
#1536 Re: GRAS - karte
Tu cijenu godisnje karte od 50 KM su dali grasovci kad su se prepali Centrotransa.
Sad kad opet nemaju konkurenciju, udri opet po dzepu.
Kad su jedan jedini gradski prevoz. Moze im se.
Sad kad opet nemaju konkurenciju, udri opet po dzepu.
Kad su jedan jedini gradski prevoz. Moze im se.
-
Baudelaire
#1537 Re: GRAS - karte
Koliko ja znam, to je uradio Besim Mehmedić a ne Gras.
-
*mima*
#1538 Re: GRAS - karte
neo7 wrote:Da, jeste neodrzivo, ali je i neprihvatlijvo 200KM onda
A jel prihvatljivo 766 KM godisnje?
-
Baudelaire
#1539 Re: GRAS - karte
A koliko je bilo prije toga? 33 marke mjesečno ako se ne varam, sad saberi pa vidi šta je prihvatljivije.neo7 wrote:Da, jeste neodrzivo, ali je i neprihvatlijvo 200KM onda
- smoki_choko
#1540 Re: GRAS - karte
pa naravno, isplativije je davati po 30 KM mjesecno nego 96 za pola godine 
-
LordRaven
#1541 Re: GRAS - karte
Baudelaire wrote:A kako mislite molim vas da je održiva godišnja karta od 50 maraka? Nije da branim Gras, međutim to izađe negdje oko 4 marke mjesečno, a meni bi bez takve karte dnevno bilo potrebno 7,20 km. Pa ko je tu budala? Jasno mi je da smo studenti i da smo ugroženi i sve to, međutim 50 km godišnje je totalno neodrživo. Mogli bi mi tako guliti 2-3 godine, pa kad Gras totalno propadne, onda lijepo pješaka opali do fakulteta gdje god da živiš. Makar bi svi slim bili.
Karta je bila subvencionirana sto znaci jedan dio troška su snosili studenti, jedan gras a treci dio je snosio kanton tako da nije tačno da bio gras propao zbog tih karti. Da li je cijena bila rwalna za godinu dana, nije, ali je ova prošla od 8,5 po mjesecu bila prihvatljiva.Juče sam izvadio ovu polugodišnju i u ovih 7 dana kako se izdaje redni broj je 261 pa i prostom računicom se dobije da im je isplativije bilo da su stavili 50 pola godine jer bi bar četverostruka bila cifra do sada prodatih. Trenutno je situacija takva da većina studenata ne planira uzeti kartu što zbog cijene što zbog izdavanja na 6 mjeseci a vrijeme je odmora.
- fidoremilienko
#1542 Re: GRAS - karte
Mislim da ni godišnja od 200KM ne bi bila skupa.
-
Baudelaire
#1543 Re: GRAS - karte
Prva stvar, ona karta je bila dvomjesečna, i koštala je 8,5 km što znači da je promjena u odnosu na godišnju od 50 km bila za jednu marku. Nikakva. A drugo, što se tiče ove polugodišnje, biće navala sigurno, ne sekiraj se. Kupio je sad ili u septembru, njena cijena je 96 km. Nek se švercuju koliko hoće, kad tad će ih mrski reve zapisati.LordRaven wrote:Baudelaire wrote:A kako mislite molim vas da je održiva godišnja karta od 50 maraka? Nije da branim Gras, međutim to izađe negdje oko 4 marke mjesečno, a meni bi bez takve karte dnevno bilo potrebno 7,20 km. Pa ko je tu budala? Jasno mi je da smo studenti i da smo ugroženi i sve to, međutim 50 km godišnje je totalno neodrživo. Mogli bi mi tako guliti 2-3 godine, pa kad Gras totalno propadne, onda lijepo pješaka opali do fakulteta gdje god da živiš. Makar bi svi slim bili.
Karta je bila subvencionirana sto znaci jedan dio troška su snosili studenti, jedan gras a treci dio je snosio kanton tako da nije tačno da bio gras propao zbog tih karti. Da li je cijena bila rwalna za godinu dana, nije, ali je ova prošla od 8,5 po mjesecu bila prihvatljiva.Juče sam izvadio ovu polugodišnju i u ovih 7 dana kako se izdaje redni broj je 261 pa i prostom računicom se dobije da im je isplativije bilo da su stavili 50 pola godine jer bi bar četverostruka bila cifra do sada prodatih. Trenutno je situacija takva da većina studenata ne planira uzeti kartu što zbog cijene što zbog izdavanja na 6 mjeseci a vrijeme je odmora.
Za mene je 200 km godišnje sasvim prihvatljivo. Doduše, ja koristim dva prevoza, ali ionako većina ovih koji se voze samo tramvajem neće ni uzimati kartu. Olovku i papir u ruke, saberite koliko se puta mjesečno vozite i gdje, pa sračunajte koliko bi to koštalo da koristite normalne karte, onda uporedite sa ovom cifrom i vidjet ćete jel se isplati. Ako ne isplati, nemoj brate ni uzimati.
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#1545 Re: GRAS - karte
Izlazim na sljedecoj

- fidoremilienko
#1546 Re: GRAS - karte
Prvo, ova raja koja živi od stupa pa prema gradu, ne kupuju karte. Dakle, samo ova prigradska naselja. Tu je moraš imati. Sjećam se, šofer ugasi bus i neće da vozi, pa ti vidi. A u tramvaju, samo lagano izađeš, a nekad ni to ne moraš 
Drugo, što reče Baudelaire, sračunajte sami kad, gdje koliko puta idete i vraćate se, pa metnite dnevno pa sedmično pa mjesečno pa godišnje, i onda cifru vidi. S druge strane, imaš brate sve zone, živo te se *ebe, možeđ gdje hoćeš, eto sad su metnuli i centru. Ja ne vidim fkt šta je toliko loše
E sad, što tebi roditelji daju za kartu, a ti nećeš da je kupiš, jer hoćeš svaki dan na kafu. E ne može. Kupi kartu pa se vozaj kao i svi normalni ljudi. Što reče jedan reva, obraćajući se liku koji nema kartu, "nije ovaj šofer jutros u 5h ustao tebe da vozi koji nemaš kartu". Idi jarane, pješke od Ilidže do B.čaršije, kad pada kiša i kada je hladno, pa vidi isplati li se i ta solucija.
Ma dok sam studirao, masa te raje iz domova, to niko kartu nije imao. Ali zato svaki dan, ćale, index i kafa u gradu. A sve se nema....
Drugo, što reče Baudelaire, sračunajte sami kad, gdje koliko puta idete i vraćate se, pa metnite dnevno pa sedmično pa mjesečno pa godišnje, i onda cifru vidi. S druge strane, imaš brate sve zone, živo te se *ebe, možeđ gdje hoćeš, eto sad su metnuli i centru. Ja ne vidim fkt šta je toliko loše
E sad, što tebi roditelji daju za kartu, a ti nećeš da je kupiš, jer hoćeš svaki dan na kafu. E ne može. Kupi kartu pa se vozaj kao i svi normalni ljudi. Što reče jedan reva, obraćajući se liku koji nema kartu, "nije ovaj šofer jutros u 5h ustao tebe da vozi koji nemaš kartu". Idi jarane, pješke od Ilidže do B.čaršije, kad pada kiša i kada je hladno, pa vidi isplati li se i ta solucija.
Ma dok sam studirao, masa te raje iz domova, to niko kartu nije imao. Ali zato svaki dan, ćale, index i kafa u gradu. A sve se nema....
-
mukiplayed
#1547 Re: GRAS - karte
e to je dobra stvardharma wrote:Meni nisu uzeli staru kartu, ali sam cula da ako neko zeli da iskoriste staru sliku mogu, i tada naravno uzmu kartu.
-
MAN-lion's coach
#1548 Re: GRAS - karte
Centrotrans je i prošli put dobio novac od KS za subvenciju cca 2.800 korisnika.Stavljen je CTS i ko koristi njihov prevoz predaće ovaj papir od Ministarstva kod njih kada se bude karta izdavala.fidoremilienko wrote:
- kokuz_sa
#1549 Re: GRAS - karte
vise ne pali torashtiman wrote:Izlazim na sljedecoj![]()
u zadnjih mjesec i po nisam vidio da su nekom oprstili sto su ga zatekli bez karte
nema starih reva nego neki novi
- neo7
#1550 Re: GRAS - karte
Da jeste, bilo je prihvatljivo DOK NISU UVELI onu od 50KM, kontas ?! Nakon uvodjenja ove od 200KM je maloooooo previse..ali necemo o tome, bilo je dooosta diskusije na tu temu... Ko nam je kriv kad nas svako moze vuci za rukav*mima* wrote:A jel prihvatljivo 766 KM godisnje?neo7 wrote:Da, jeste neodrzivo, ali je i neprihvatlijvo 200KM onda