ma tako je. ili u penthousu negdje u novogradnji. ali nekad ga je fino zadat u autu i pored svih ostalih uslova koje imas za normalno zadavanje. mrsko ti je vozit do stana ili hotela pa je onda mozda moras vracati negdje, nego je odradis na parkingu iza kafane ili tako nesto, i alajahmanet hanifa._BataZiv_0809 wrote:Ko ima takvo auto guzi u hotelu.karanana wrote:pa da sa takvim autom nije nesto guzio u njemu, mislio bi da on ima problem.
Auto salon Kramar - vasa iskustva
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- karanana
#1526 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
-
emko1234
#1527 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
hahahahahah, eto niko nije guzio u toj petici sto ti vozisgolfiista wrote:Ti guzio u autu i trazis 30k + za takvo auto. Neka hvala.emko1234 wrote:Ma ja sam pare popusio svakako, s tim sam se pomirio kad sam ga kupio. Koliko god to auto bilo prilicno cest gost na nasim cestama, ipak je motor malo egzotika uslovno receno. Tesko je prosjecnom bosnji koji se interesuje za takvo auto objasnit da po gradu razlika u potrosnji izmedju 2.0tdi i 3.0tdi motora u normalnoj voznji u tom autu tesko može preci vise 2-2.5 litra.Bakir1 wrote:ja bih prihvatio, ali samo iz razloga sto ja imam vremena i zivaca baviti se time, tj sto volim tu trgovinu, ali tvoja stvarnost je bila:
a) luda sreca prodaje za kes ispod cijene
b) zamjena za tog golfa, pa golfa za nesto drugo, to nesto drugo za nesto trece na kraju bi dobio vise para nego sto bi i pozelio, problem je sto to guta vrijeme i zivce
c) zamjena staro za novo gdje ces ispusiti para brdo iz razloga sto prodajes neuobicajen model koji prelazi marzu prodavca za tvoj novi automobil, gdje ga stavljas u poziciju da je on svoju zaradu i jos para investirao u tvoj auto koji ce stajati dan, dva, tri, mjesec, godinu.
prvi put kada si pustio baju o prodaji gledao sam malo cijene tih automobila, crni slican tvome je od tada na piku, precjenjen sa 3 upita....
mijenjaj svog za nekretninu pametnije ti je
Druga problematika je mjenjac, puno ljudi ovdje i dalje bjezi od automatika. Sto se tice odrzavanja, po meni je to auto koje je prilicno zahvalno po tom pitanju. Bilo je sijalica i slicnih zajebancija, ali nista mimo redovnih servisa. 3.0tdi je mozda jedan od najzahvalnijih motora iz VW grupe.
Generalno, ja ga ne bih dao ispod 37-38k km. Znam da je puno, al ako Kramar one karine od E klasa koje su presle 50 000 vise, imaju slabiju opremu i motore cijeni toliko, sto ja ne bih cijenio svoje auto.
Sto se tice zamjena, lako je uzet golfa i onda njega ganjat da prodas. Al to mi nije cilj, ja cu do kraja augusta ako bog da naruciti novo auto i ako vec prodajem, radije cu se potruditi da prodam ovoga. Slao sam Jelicu upit, iako su svi ostali distributeri bili prilicno suzdrani zbog ovog transfera na novog gazdu, ljudi u Jelicu su bili prilicno konkretni i rekli mi da bi po opisanom i po slikama mogao dobiti nekih 33-34k km ako ću ici u zamjenu staro za novo. Ispod cijene jeste, al mi je to podnosljivo. Jedini problem u svemu je sto sam ja nanisanio peticu F10 al eto vidjet cemo rasplet.
Velis F10, zasto ne novi A4?
guzio i u autu i na auto i haman u gepeku, ali nista se ne vidi Tita mi
Ne svidja mi se nova četvorka, mislim da nisu uradili ništa novo osim što su smanjili težinu i stavili novi displej od navigacije. Sve ostalo je manje više u 5 deka.
Što se tice F10, najljepsa mi je u klasi. I a6 C7 mi se svidja, ali bih prije F10.
- karanana
#1528 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
sad ce se u oglasima pored kilometraze, godista, snage, istorije vlasnistva...pisati i da li je u autu guzeno ili ne.
-
emko1234
#1529 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
I kako je onaj jedan sampion na piku napisao u pitanjima, izmedju ostalog je pitao jel bilo seksa u autu i da li se driftovalo s automkaranana wrote:sad ce se u oglasima pored kilometraze, godista, snage, istorije vlasnistva...pisati i da li je u autu guzeno ili ne.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#1530 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Kakav zaplet,emko se okrenuo beMveu?!
Sta bi sa usminkanom skodom?????
-
emko1234
#1531 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Treba biti realan, nisu bas napravili neki veliki posao s novom cetvorkom. Bar se tako cini na ovim slikama.konektovan wrote:Kakav zaplet,emko se okrenuo beMveu?!![]()
- mali_milojica
- Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.
#1532 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
F10 je strasan auto. I oni obicni izgledaju do jaja,ako je M paket
Vjerovatno najbolji auto u toj klasi.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#1533 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Ta klasa automobila mi uopste nije interesantna,al' kad bih morao probrati,to bi onda bio aktuelni audi A6 sa 3.0 tdi motorom.mali_milojica wrote:F10 je strasan auto. I oni obicni izgledaju do jaja,ako je M paket![]()
-
zrakomlat
#1534 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
+ da li je glasno puštana narodna muzika u autuemko1234 wrote:I kako je onaj jedan sampion na piku napisao u pitanjima, izmedju ostalog je pitao jel bilo seksa u autu i da li se driftovalo s automkaranana wrote:sad ce se u oglasima pored kilometraze, godista, snage, istorije vlasnistva...pisati i da li je u autu guzeno ili ne.![]()
![]()
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#1535 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Ima svoju čar, ali eto kako ko šta voli. Ja nisam neki ljubitelj, volim da mi je široko i da pichicha mogu okretat kako mi je ćejf. Ali ono što gotivim je da akcija krene u autu, nastavi se u liftu, a svrši u stanu.karanana wrote:
ma tako je. ili u penthousu negdje u novogradnji. ali nekad ga je fino zadat u autu i pored svih ostalih uslova koje imas za normalno zadavanje. mrsko ti je vozit do stana ili hotela pa je onda mozda moras vracati negdje, nego je odradis na parkingu iza kafane ili tako nesto, i alajahmanet hanifa.
-
emko1234
#1536 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
A6 mi je drugi izbor, s tim što mi se F10 puno više svidja i išao bi na 530d ili čak 535d x-drive.konektovan wrote:Ta klasa automobila mi uopste nije interesantna,al' kad bih morao probrati,to bi onda bio aktuelni audi A6 sa 3.0 tdi motorom.mali_milojica wrote:F10 je strasan auto. I oni obicni izgledaju do jaja,ako je M paket![]()
Vjerovatno najbolji auto u toj klasi.Danas sam zagledao to auto,i jako lijepo izgleda,i ima jako dobar i ugladjen (tih) motor.
-
condy
#1537 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
I kuda će te voziti te mašine, magistralom M-17 ?
Ljudi koji voze obične kompakte auta do 110 ps sa 1.6 kubika, kažu prava je mjera 3.0 tdi
Ti ljudi trebaju prvo otići da prođu obuku vožnje sa 3.0 tdi motora prije kupovine, jer je razlika u vožnji, ubrzanju, težini i kontroli ubitačna. I onda uzmu takvu mašinu i dokazuju se na M-17, a prije toga guslali sa nekim hdi motorom
Pa lakše je magistralom voziti, pogotovo nekom lošijom cestom, užom, strmom, sa kompakt vozilom npr. sa Golfom VI nego sa audijem a6 3.0 tdi. Ko je vozio audi a6 zna o čemu pričam.
V6 mašina je za dobre ceste autoputa, tu ona caruje...
Ljudi koji voze obične kompakte auta do 110 ps sa 1.6 kubika, kažu prava je mjera 3.0 tdi
Ti ljudi trebaju prvo otići da prođu obuku vožnje sa 3.0 tdi motora prije kupovine, jer je razlika u vožnji, ubrzanju, težini i kontroli ubitačna. I onda uzmu takvu mašinu i dokazuju se na M-17, a prije toga guslali sa nekim hdi motorom
- Bakir1
#1538 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Nemoj pretjerivati to je tdi nije tfsi
-
ado-šampion
#1539 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
To je zato sto ljudi kod nas misle da je vece uvijek bolje. Sto vece auto i sto jaci motor. Zapravo ima ih svuda koji misle tako, a u Bosni je to jako izrazeno.
Jbt cak su i moderni kompakti problematicni (presiroki) u nekim avlijama da smotas ko nas. Da ne govorim za voznju po nasim uskim cestama.
Zato odes npr. u Minhen pun klinac bengi keceva, na svakom koraku, a petice haman ni na vidiku. A za Bosanca je recimo mali BMW svojevrstan poraz. Ako je BMW nek se vidi. Bez obzira sto je za njegove potrebe mali BMW bolji od veceg. Govorim generalno, uopsteno, ne mislim ni na koga posebno...
Jbt cak su i moderni kompakti problematicni (presiroki) u nekim avlijama da smotas ko nas. Da ne govorim za voznju po nasim uskim cestama.
Zato odes npr. u Minhen pun klinac bengi keceva, na svakom koraku, a petice haman ni na vidiku. A za Bosanca je recimo mali BMW svojevrstan poraz. Ako je BMW nek se vidi. Bez obzira sto je za njegove potrebe mali BMW bolji od veceg. Govorim generalno, uopsteno, ne mislim ni na koga posebno...
-
tempuser
#1540 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Po Parizu, Rimu, Milanu pa i Madridu, pun klinac mini i malih gradskih auta tipa Twingo, Y10, Clio, Polo, F-500, Adam, Corsa itd itd sa bijesnom opremom koji kostaju po 15-ak milja EUR, koza automatske klime, panorame, senzori, kamere, cudesa. Svi oni mogu dati za 2 x veci auto, ali se u guzvi mogu popisat' na njega, zato kad vec voze mali nek bude opremljen kao veliki.
-
mali_balon
#1541 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Neki dan ja u asi i gledam onu rapid skodu 1.2 motor tsi, meni ono
kontam ovo nemre na kovace da se popne sa upaljenom klimom kad ono ima 85 konja ko ja sa motorom 1.4.
Vazda sam bio zagovornik tih gradskih "malih" auta, jer veliko mi treba jednom godisnje, mozda dva puta da se spustim do makarske i to je to, ali nekako se sve potrpa i istrpi se tih 3 sata "nekomfora". Jebi ga, nekad napravim samo 10km po gradu a maksimalno 50km....Najvece auto koje bi imao u gradu je nesta u klasi golfa...
Velika limuzine opravdavam ako se radi velika kilometraza tj puno se putuje, onda ok treba, ali dzaba i to kod nas kad imam nekih 100njak km autoputa sveukupno....
Ali dzaba, sve nas jebe sindrom male kite, daj sto vece daj sto jace (naspi za cvaju i ne diraj do iduve subote).
Vazda sam bio zagovornik tih gradskih "malih" auta, jer veliko mi treba jednom godisnje, mozda dva puta da se spustim do makarske i to je to, ali nekako se sve potrpa i istrpi se tih 3 sata "nekomfora". Jebi ga, nekad napravim samo 10km po gradu a maksimalno 50km....Najvece auto koje bi imao u gradu je nesta u klasi golfa...
Velika limuzine opravdavam ako se radi velika kilometraza tj puno se putuje, onda ok treba, ali dzaba i to kod nas kad imam nekih 100njak km autoputa sveukupno....
Ali dzaba, sve nas jebe sindrom male kite, daj sto vece daj sto jace (naspi za cvaju i ne diraj do iduve subote).
- madner
#1542 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Cuj ne vidi se 5ica u Minhenu.
Mala auta su skroz ok, kao zenino.
Plusovi vecih auta: sigurnost, komfor a minusi minimalni. Ko se ne zna parkirat nema fajde od manjeg.
Mala auta su skroz ok, kao zenino.
Plusovi vecih auta: sigurnost, komfor a minusi minimalni. Ko se ne zna parkirat nema fajde od manjeg.
-
emko1234
#1543 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Ja puno putujem, za 4 godine sam prešao cca 140 000km što je 35 godišnje u prosjeku.condy wrote:I kuda će te voziti te mašine, magistralom M-17 ?
Ti ljudi trebaju prvo otići da prođu obuku vožnje sa 3.0 tdi motora prije kupovine, jer je razlika u vožnji, ubrzanju, težini i kontroli ubitačna. I onda uzmu takvu mašinu i dokazuju se na M-17, a prije toga guslali sa nekim hdi motoromPa lakše je magistralom voziti, pogotovo nekom lošijom cestom, užom, strmom, sa kompakt vozilom npr. sa Golfom VI nego sa audijem a6 3.0 tdi. Ko je vozio audi a6 zna o čemu pričam.
A veliko auto se može voziti ko malo, osim toga nemam se šta dokazivati. Kad znaš da pod nogom imaš 200+ks ja znam da sam brz i znam da mogu, veći su problem oni što sa 100ks utripuju da imaju wrc auta pa tako voze.
Što se tiče omjera snage i veličine, ja znam da je autu te klase sasvim dovoljno 180-200ks da ide više nego fino kad se u obzir uzmu veličina i težina, ali lično sam mišljenja da je za takvo auto optimalan šestak dizel jer sam imao priliku da probam i jednu i drugu varijantu i vidio sam koliko se to auto bolje vozi s većim motorom.
-
ado-šampion
#1544 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Hajde ko putuje ima logike naravno. Ko zeli da uziva u autu ima logike i jak motor. Ali veliko auto a putovanja po 50 km, jednom godisnje na more jebo to. Gospodin nije ko ima veliko auto zbog jednom godisnje na more (u Sarajevu postoji naziv za takve, no dobro
), gospodin je ko na more ide avionom.
Plus vecih auta jeste sigurnost. Komfor, sus-mus. Koji komfor i za sta? Za putovanja od Cengic Vile do Carsije i od Sarajeva do Zenice? Hajde ko putuje na duge relacije i to cesto.
Prednosti manjih auta: cijena, puno vise opreme za manje para, slabiji motor treba za iste performanse jer su laksa, jeftinije odrzavanje (manji motor, gume, itd), okretnost, dinamika (time i uzitak u voznji), lakse parkiranje, lakse probijanje kroz guzvu.
Kod nas su ljudima uglavnom argumenti ono za sta oni auto uopste ne koriste. Na primjer, uzme se auto za dvoje, ne moze ispod srednje klase, nema mjesta pozadi. A dvoje ih.
Onda uzme auto za po gradu i oko grada, kaze ne moze ispod srednje klase neudobno. A ne duze od 100 km ne ide nikad. To ima svoj naziv a zove se snobizam. Mi Balkanci smo jako famozni po tome.
Vrhunac toga, sjedne neko u auto manje od svog, od istog proizvodjaca, kaze ne valja ovo manje, nema mi prostora. A manje na prednjem sjedistu objektivno u centimetar s vecim.
Dzaba, psihologija je to.
Plus vecih auta jeste sigurnost. Komfor, sus-mus. Koji komfor i za sta? Za putovanja od Cengic Vile do Carsije i od Sarajeva do Zenice? Hajde ko putuje na duge relacije i to cesto.
Prednosti manjih auta: cijena, puno vise opreme za manje para, slabiji motor treba za iste performanse jer su laksa, jeftinije odrzavanje (manji motor, gume, itd), okretnost, dinamika (time i uzitak u voznji), lakse parkiranje, lakse probijanje kroz guzvu.
Kod nas su ljudima uglavnom argumenti ono za sta oni auto uopste ne koriste. Na primjer, uzme se auto za dvoje, ne moze ispod srednje klase, nema mjesta pozadi. A dvoje ih.
Vrhunac toga, sjedne neko u auto manje od svog, od istog proizvodjaca, kaze ne valja ovo manje, nema mi prostora. A manje na prednjem sjedistu objektivno u centimetar s vecim.
- Bakir1
#1545 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
joj ado
sto kupujes polovnog bmw-a kada mozes za te pare kupiti novu fabiju?
hoce lik da ima 4x4 i 200+ KS to moze u malom autu?
sem toga sta koga boli k sta on ili ti ili ja za svoje pare radimo?
da ga malo etiketiramo zato sto je imao 100+ hiljada da skrha u auto?
- madner
#1546 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Kako se lakse probijas kroz guzvu sa manjim autom?
Komfor je veci, to da li se vozi 5, 10 ili 30 minuta ne mjenja komfor, samo je lakse izdrzat na civarama krace relacije.
Vise opreme za manje para nije tacno, manja auta obicno imaju manje opreme jer se gleda vise cijena. Za iste pare se moze dobiti vise opreme, to jeste tacno, no u pravilu je vise opreme u vecim modelima.
Okretnost i dinamika se dobiju sa jacim motorima, no opet, obicno su jaci motori u vecim autima.
Komfor je veci, to da li se vozi 5, 10 ili 30 minuta ne mjenja komfor, samo je lakse izdrzat na civarama krace relacije.
Vise opreme za manje para nije tacno, manja auta obicno imaju manje opreme jer se gleda vise cijena. Za iste pare se moze dobiti vise opreme, to jeste tacno, no u pravilu je vise opreme u vecim modelima.
Okretnost i dinamika se dobiju sa jacim motorima, no opet, obicno su jaci motori u vecim autima.
-
ado-šampion
#1547 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
1. Nema se tu sta izdrzavati. Kakvo izdrzavanje na putu od 10 km. Ili od 50. Izdrzavanje je na putu od 700 ili 1000 km. To je upravo ono sto ja govorim. Samo si mi potvrdio moju poentu. Komfor je apsolutno veci, ali koliko je taj komfor objektivno bitan onome ko kupi auto to je vec drugi par opanaka.madner wrote:Kako se lakse probijas kroz guzvu sa manjim autom?![]()
2. Ok
3. Vidis to je ono u cemu se ti i ja u principu ne slazemo. Ti si uporan da je dinamika samo jak motor. Dinamika je puno vise od toga. Petica nece biti okretna i dinamicna ko kec nikad, na primjer, osim na trkacoj stazi i po ravnoj sirokoj cesti, kakve su kod nas znamo u izobilju.
Ma nikoga ja ne etikeritam, nit se ikom petljam, nit ikod gledam. Boli me qrac. Moj zivot moj zivot, tudji zivot tudji zivot. Inace je to jos jedna ruzna osobina nas Bosanaca sto svakom gledamo njegovo. Onaj kupio dobro auto a kuca bez fasade. Koliko sam samo puta to cuo. Onaj kupio auto a prazan mu frizider. Mislim, sta koga boli qrac za to, svako ima pravo za svoje pare da radi sta hoce. Nekom je bitno auto nekom drugom je bitna fasada.Bakir1 wrote:joj ado![]()
Ja ne govorim o stvarima tipa neko hoce 4x4 ili nekom treba 4x4. Uoci treba.
Ako je nekom cejf vece auto, neka bude, nek taj neko ima vece auto. U tom slucaju posteno je reci cejf mi i zdravo. Zato i ja kupujem polovan BMW a ne novu Fabiju. Nit polovnog Golfa koji je objektvno sveukupno bolje auto. Jer za moj cejf i za ono za sta meni treba to po cemu su oni objektivno bolji ne igra ulogu. Necu reci drugom ko ima 4-clanu porodicu uzmi BMW bolje ti je, jer njemu nije bolje. Njemu je bolji Golf.
Ali ono sto mene muci (haj da kazem, boli me qrac kako rekoh) je sto ljudi nalaze bezvezna opravdanja, eto nema mjesta, eto neudobno. Tesko je svakom reci nisam hadzija s malim autom i zdravo.
Ja godinama slusam price o vecem autu i niko mi nije dao ni jedan argument konkretno zasto trica umjesto keca za moje potrebe. Ni jedan. Jedini "argument": eto vece je auto.
- Bakir1
#1548 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
pa onaj ko nalazi opravdanja svjesno ili nesvjesno skriva svoje komplekse koji su isto tako njegova stvar...
samo ti neke oprecne stvari potezes iz teme u temu
samo ti neke oprecne stvari potezes iz teme u temu
- madner
#1549 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
Izdrzati, ne izdrzavati. Alimentacijom izdrzavas bivsu zenu
Naravno da ima, svaki dan 30 minuta je godisnje 8 dana u autu. Objektivno je to nesto sto osjetis i vidis svaki put kada udjes u auto, za razliku od ponasanja u krajnim situacijama.
Nije dinamika samo motor, no nema dinamike bez motora. RS Fabija je jako dinamicno auto, HTP nije. Mislim da ti primjer nije bas najbolji, svaka magistralna cesta je dovoljno siroka za 99.999% vozaca. Pogotovo kada govorimo o kecu sa dizel motorom a ne o 135M.
Doduse ako si u rangu reli vozaca, to je druga prica, no onda ti treba ovaj gore motor da to iskoristis.
Evo ti jedan konkretan razlog: dobijes djete. Autosjedalica novija i ostane jako malo prostora naprijed.
Da ne spominjem situaciju da ponekad moras voziti 4 ljudi, rodbina prijatelji itd...
Imas auto, a auto ti invalid.
Naravno da ima, svaki dan 30 minuta je godisnje 8 dana u autu. Objektivno je to nesto sto osjetis i vidis svaki put kada udjes u auto, za razliku od ponasanja u krajnim situacijama.
Nije dinamika samo motor, no nema dinamike bez motora. RS Fabija je jako dinamicno auto, HTP nije. Mislim da ti primjer nije bas najbolji, svaka magistralna cesta je dovoljno siroka za 99.999% vozaca. Pogotovo kada govorimo o kecu sa dizel motorom a ne o 135M.
Doduse ako si u rangu reli vozaca, to je druga prica, no onda ti treba ovaj gore motor da to iskoristis.
Evo ti jedan konkretan razlog: dobijes djete. Autosjedalica novija i ostane jako malo prostora naprijed.
Da ne spominjem situaciju da ponekad moras voziti 4 ljudi, rodbina prijatelji itd...
Imas auto, a auto ti invalid.
- Bakir1
#1550 Re: Auto salon Kramar - vasa iskustva
ko jednom u auto sa troja vrata ugura sjedalicu i pripadajuci joj sadrzaj proklinje dan kada nije kupio sa par vise 
kao i prvi odlazak na more, kolica, sjedalica i ostali halameti pa ko cerga na odredistu....
kao i prvi odlazak na more, kolica, sjedalica i ostali halameti pa ko cerga na odredistu....
Last edited by Bakir1 on 24/07/2015 15:01, edited 1 time in total.