ljudi, sad sam se prepala k'o malo kad, evo i sad se tresem, bem li mu.. uh.. basta mi se valjda danas pregrij'o (a dje i ne bi, 5 hiljada stepeni u hladu) i maloprije sam mislila gotovo, ode.. nit je daht'o, nit trazio vode, nista sto bi moglo (meni, laiku) dati naznake da se pregrij'o.. i vidim ja on mutan.. zovem ga, on ni habera.. hajd reko malo na kisu da ga izvedem da dodje sebi.. malo, al' bas malo k'o bi bolje.. opet u kucu, on los pa los.. bale na usta, tvrd stomak.. joj reko, e'o ga zeludac mu se ispresavij'o (crne misli samo tako).. zovem onaj "hitni" vet life br.- ne mogu nista do ujutro, ne radi im laboratorija, klinac, palac.. kontam se, da je nama docekat jutro.. zovem amara, harisa, ne javljaju se.. dje ce se javit, pola 1, subota navece, al' jbg, u tom momentu mi nije bilo do kulture.. helem, on polu-ziv, ja polu-mrtva, van sebe.. kontam, ma mozda je moja prva "dijagnoza" bila tacna.. pitam raju, isprepadali se i oni.. ja ga malo pljuhnem vodom, reaguje, malo vise, podje hodat po kuci, umotam ga mokrom krpom, zivnu.. pije mi vodu iz ruke, iz zdjele nece.. ma haos..
uglavnom, ljudi, imate li kakvih savjeta u slucaju da opet dodje do neceg ovakvog, ima li sta da bih trebala imati u kuci u to doba kad nema veterinara, a ker ni ziv ni mrtav.. neke tablete, kreme, tecnosti, cuda..? ima li prevencija.. on jadan garav bez poddlake, pa ga ni ne izvodim dok je cicvar, kontam to mi najbolja prevencija, al' valjda ga danas satrala ova sparina, pa djaba sto nije izas'o, prekucalo ga..
uglavnom, ja cu sutra svakako opet custu pokusat' dobit, da vidim hoce li ga pregledat, treba li mu infuzija ili stajaznam, ali ukoliko mi se ne javi, imate li kakve ideje sta da mu dajem/ne dajem da jede/pije.. ne znam, nisam pametna, sat i kusur ga rashladjujem, a umorna sam Boze sacuvaj..
zelim vam da ovo ne dozivite sa svojim pujdama, ja sam bila i prosla kad sam ga vidjela kako gleda u jednu tacku sa balama iz usta i ne reaguje na mene kad ga dozivam, vec samo kad hodam on hoda za mnom, sunce moje crno.. uh, cuvajte ih ovih vrucina (koje meni odgovaraju vrhunski, al' Boga mi basti jok, dok je nali svejedno, ona samo sunca svoje guzove male

)