Jel ti stvarno mislis da znas raditi ovaj posao. Sad da te stave da radis vjeruj nista neces biti bolji od mene, dakle i ti kao i ja moras nauciti, sto na akademiji sto uzivo. Znaci obuka 6 mjeseci od cega 2 praksa, zatim si pripravnik 12 mjeseci, znaci 18 mjeseci ce uciti i tebe i mene, a za 18 mjeseci ja cu naciti da vozim raketu.ja1986 wrote:Ne pise nigdje da moramo u policiji, vec je moguce u organima koji provode zakon, sto npr. obuhvata i razne inspekcije, pa i UIO, jer smo imali predmete Ekonomski kriminalitet, Osnove finansijskog kriminaliteta gdje su obuhvacena sva moguca KD iz oblasti ekonomije, carina, poreza itd. Da se razumijemo, nemam ja nista protiv bilo koje osobe, svako se snalazi na svoj nacin, jbg. Ali drzava je trebala uvesti bar neki red, bar malo ograniciti. Pa jbt i ja cu za 5 godina naucit svirat klavir, nauciti par lekcija koje cu kao nastavnik predavat, ali kakve ce posljedice biti dok ja to ne naucim?Valjda ljudi procijenili da svako moze raditi taj posao pa dozvolili da se svi prijave. Gdje si ti procitao i ovaj xxx da stte se skolovali da radite u policiji, pise li to gdje. Ponavljam se, ali idite u gamu ako je ovdje tijesno.
MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Moderator: anex
-
Champion
#1526 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
- altgr
#1527 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Studiras da znas i zato sto zelis pa sto se zalis?factor_xxx wrote:Znate li koliko je debela samo jedna knjiga za jedan ispit na FKN profesora Nedzada Korajlica " Istraživanje krivičnih dijela" ? Preko 800 stranica u duplom redu i to je samo mali dio koji se izučavao na kriminalistici. Znate li vi koliko je debela knjiga prof. Rame Maslese "Teorije i sistemi sigurnosti" ? Preko 600 stranica... Halo ba praksa bez teorije je nula, pa vi "palamudite" šta hoćete ko vas šiša. Jest-opet kažem svako ko nije završio kriminalistiku., pravo, sigurnost na FPN-u je nesposoban da radi u MUP-u na mjestu inspektora, pa pjenite koliko hoćete. Istina boli... Samo sto se pare iz budzeta moraju odvajati za nesposobnjakovice, a ja kao porezni obaveznik moram placati vas nerad.
Uostalom, morate se napatiti bar na nekom predmetu.
Dođi na matematiku, elekrotehniku ili medicinu pa vidi sta znaci uciti i spremati neki ispit.
Jedan podatak, poređenja radi, na matematici na PMF-u jedan od ispit je trajao 4 (vecinom traju 3 sata) i profesor je ostavio studente (bilo nas 5-6) sami da rade (sa svom literaturom i mobitelima) i da mu samo predaju rad kada zavrse i svi pali jer nije bilo dovoljno ni vremena ni znanja.
-
factor_xxx
#1528 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Da ne bih šutio dok takvi kao ti uzimaju mi posao. Vjerujem da bi tebi i sličnim odgovaralo da se niko ne buni ? Neka se čuje glas kritičkog mišljenjahopeandfate wrote:xxxx, al si dosadan brate, taman i da osnivac NATO-a, u najmanju ruku!
-
factor_xxx
#1529 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Dobro, a sad to sve sto si napisao kakve veze ima sa kriminalom ?altgr wrote:Studiras da znas i zato sto zelis pa sto se zalis?factor_xxx wrote:Znate li koliko je debela samo jedna knjiga za jedan ispit na FKN profesora Nedzada Korajlica " Istraživanje krivičnih dijela" ? Preko 800 stranica u duplom redu i to je samo mali dio koji se izučavao na kriminalistici. Znate li vi koliko je debela knjiga prof. Rame Maslese "Teorije i sistemi sigurnosti" ? Preko 600 stranica... Halo ba praksa bez teorije je nula, pa vi "palamudite" šta hoćete ko vas šiša. Jest-opet kažem svako ko nije završio kriminalistiku., pravo, sigurnost na FPN-u je nesposoban da radi u MUP-u na mjestu inspektora, pa pjenite koliko hoćete. Istina boli... Samo sto se pare iz budzeta moraju odvajati za nesposobnjakovice, a ja kao porezni obaveznik moram placati vas nerad.
Dođi na matematiku, elekrotehniku ili medicinu pa vidi sta znaci uciti i spremati neki ispit.
Jedan podatak, poređenja radi, na matematici na PMF-u jedan od ispit je trajao 4 (vecinom traju 3 sata) i profesor je ostavio studente (bilo nas 5-6) sami da rade (sa svom literaturom i mobitelima) i da mu samo predaju rad kada zavrse i svi pali jer nije bilo dovoljno ni vremena ni znanja.
-
factor_xxx
#1530 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Ja ću uvijek biti bolji od tebe u onome u čemu sam se školovao. Bar mi neće na akademiji po više puta pokušati da "utuve" u glavu novu materiju, jer sam to već prošao. Još bih morao biti s tobom na riješavanju KD i pokazivati ti osnove kriminalistike...Uh, Ne daj Boze da mi se to desi.Champion wrote:Jel ti stvarno mislis da znas raditi ovaj posao. Sad da te stave da radis vjeruj nista neces biti bolji od mene, dakle i ti kao i ja moras nauciti, sto na akademiji sto uzivo. Znaci obuka 6 mjeseci od cega 2 praksa, zatim si pripravnik 12 mjeseci, znaci 18 mjeseci ce uciti i tebe i mene, a za 18 mjeseci ja cu naciti da vozim raketu.ja1986 wrote:Ne pise nigdje da moramo u policiji, vec je moguce u organima koji provode zakon, sto npr. obuhvata i razne inspekcije, pa i UIO, jer smo imali predmete Ekonomski kriminalitet, Osnove finansijskog kriminaliteta gdje su obuhvacena sva moguca KD iz oblasti ekonomije, carina, poreza itd. Da se razumijemo, nemam ja nista protiv bilo koje osobe, svako se snalazi na svoj nacin, jbg. Ali drzava je trebala uvesti bar neki red, bar malo ograniciti. Pa jbt i ja cu za 5 godina naucit svirat klavir, nauciti par lekcija koje cu kao nastavnik predavat, ali kakve ce posljedice biti dok ja to ne naucim?Valjda ljudi procijenili da svako moze raditi taj posao pa dozvolili da se svi prijave. Gdje si ti procitao i ovaj xxx da stte se skolovali da radite u policiji, pise li to gdje. Ponavljam se, ali idite u gamu ako je ovdje tijesno.
-
zek89
#1531 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
oboren konkurs za policiju zbog neregularnosti
- altgr
#1532 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Covjece, zalis se sto si imao puno uciti na faxu, a studiras radi znanja. Gdje je logika?factor_xxx wrote:Dobro, a sad to sve sto si napisao kakve veze ima sa kriminalom ?
Sto ne trazis preporuke za posao od svojih profesora sa faxa ako si toliko ucio i isticao se sa znanjem?
P.S.
Mala ispravka nisam napisao, vec napisala.
-
factor_xxx
#1533 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Zek zek dadumle, dadumle dadumle. Mašta radi svašta.zek89 wrote:oboren konkurs za policiju zbog neregularnosti
-
zek89
#1534 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
ok vidjeces sutrafactor_xxx wrote:Zek zek dadumle, dadumle dadumle. Mašta radi svašta.zek89 wrote:oboren konkurs za policiju zbog neregularnosti
-
factor_xxx
#1535 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Pa studirao sam (mala ispravka ) Zavrsio sam...Pa ne zalim se, ali ocigledno nikom nije potrebno znanje radi kojeg sam studirao. Samo sam pokusao da objasnim da sam ja morao nauciti knjigu od preko 800 stranica da bi na kraju bio onemogucen da nadem svoj posao, jer ga rade ljudi koji nemaju veze s tim. P.S. Oprosti u virtualnom svijetu je teško saznati da li se iza nicka krije muška ili ženska osobaaltgr wrote:Covjece, zalis se sto si imao puno uciti na faxu, a studiras radi znanja. Gdje je logika?factor_xxx wrote:Dobro, a sad to sve sto si napisao kakve veze ima sa kriminalom ?
Sto ne trazis preporuke za posao od svojih profesora sa faxa ako si toliko ucio i isticao se sa znanjem?
P.S.
Mala ispravka nisam napisao, vec napisala.
-
ja1986
#1536 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Ma druze ja na akademiji nemam nista novo nauciti, osim upotrebe vatrenog oruzja, i malo borilackih vjestina. Sve sam prosao za 4 god skolovanja, a ti to ne mozes nauciti za 6 mjeseci. Pa u bivsoj Jugi se za policajca skolovalo 3 godine, samo za policajca eee, a kamoli za inspektora. Ja sam odradio pripravnicki staz 12 mjeseci i odgovorno ti tvrdim da me sada, u pola noci postavi na mjesto mladjeg inspektora, samostalno bih mogao voditi istragu bilo kojegChampion wrote:Jel ti stvarno mislis da znas raditi ovaj posao. Sad da te stave da radis vjeruj nista neces biti bolji od mene, dakle i ti kao i ja moras nauciti, sto na akademiji sto uzivo. Znaci obuka 6 mjeseci od cega 2 praksa, zatim si pripravnik 12 mjeseci, znaci 18 mjeseci ce uciti i tebe i mene, a za 18 mjeseci ja cu naciti da vozim raketu.ja1986 wrote:Ne pise nigdje da moramo u policiji, vec je moguce u organima koji provode zakon, sto npr. obuhvata i razne inspekcije, pa i UIO, jer smo imali predmete Ekonomski kriminalitet, Osnove finansijskog kriminaliteta gdje su obuhvacena sva moguca KD iz oblasti ekonomije, carina, poreza itd. Da se razumijemo, nemam ja nista protiv bilo koje osobe, svako se snalazi na svoj nacin, jbg. Ali drzava je trebala uvesti bar neki red, bar malo ograniciti. Pa jbt i ja cu za 5 godina naucit svirat klavir, nauciti par lekcija koje cu kao nastavnik predavat, ali kakve ce posljedice biti dok ja to ne naucim?Valjda ljudi procijenili da svako moze raditi taj posao pa dozvolili da se svi prijave. Gdje si ti procitao i ovaj xxx da stte se skolovali da radite u policiji, pise li to gdje. Ponavljam se, ali idite u gamu ako je ovdje tijesno.
KD. Pa evo ti ovaj najsvjeziji primjer, ovo prepoznavanje pljackasa na Ilidji, cini mi se, citam komentare i ljudi spominju nesto otisci, ostavio otiske, policijo uzmite otiske ovo ono i tamo 80 lajkova eee, a ljudi nemaju pojma o otiscima, nasem sistemu, proceduri sa otiscima itd. ali vjerovatno iskusni inspektor odluci se na prepoznavanje lica od strane javnosti i u roku od 24 sata lica budu uhapsena. Znaci milion stvari, odluka, propisa je u pitanju, to se ne moze za 6 mjeseci nauciti, praksom moze naravno, ali trebace ti 5 god prakse za to.
-
factor_xxx
#1537 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
- dingosp0
#1538 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
nisi najpametni covjek na svijetu niti si svu pamet svijeta pokupio tako sine smiri dozivljaj...factor_xxx wrote:Svoju ti priču. A to za SAD si izmislio. Ne mislim samo na kriminalistiku, nego na sigurnosne studije, kriminologiju, sigurnosne studije sa FPN, Odbranu i Zaštitu, pravo...sasvim dovoljan broj fakulteta da se sa njih odaberu najbolji kandidati. Šta će mi DIF-ovac i poljoprivrednik u policiji ? A ja mislim da smo mi među jedinim državama u svijetu u kojoj se prednost ne daje usmjerenjima iz oblasti sigurnosti. A naravno niko neće znati SVE kad dobije posao, puno brže će napredovati oni kojima je sigurnost fah, nego neki ljevakovici.
pricam ti jer sam zivio upravo u SAD i predavao na konkurs policije za NYPD ... znam o cemu pricam..
imam druga koji je sa 60 kredita iz fizickog predao za policajca.. znaci bez diplome jer kod njih steknes (associates degree) sa 63 kredita... i samo ti treba 60 za policiju... i to u skoro svakom policijskom organu u americi..
problem u ovoj drzavi je sto svi znamo SVE... manite se suplji prica i gledajte svog posla... previse se pravite pametni...
-
AfterEight
#1539 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Nije Iliđa nego Ilidža. Ostatak teksta ne namjeravam ispravljati. Ideja da snimak objavi potiče vjerovatno od samog vlasnika objekta a ne nekog "iskusnog inspektora".ja1986 wrote:Pa evo ti ovaj najsvjeziji primjer, ovo prepoznavanje pljackasa na Ilidji, cini mi se, citam komentare i ljudi spominju nesto otisci, ostavio otiske, policijo uzmite otiske ovo ono i tamo 80 lajkova eee, a ljudi nemaju pojma o otiscima, nasem sistemu, proceduri sa otiscima itd. ali vjerovatno iskusni inspektor odluci se na prepoznavanje lica od strane javnosti i u roku od 24 sata lica budu uhapsena. Znaci milion stvari, odluka, propisa je u pitanju, to se ne moze za 6 mjeseci nauciti, praksom moze naravno, ali trebace ti 5 god prakse za to.
-
factor_xxx
#1540 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Pričaš mi o državi koja ima največu stopu kriminala na svijetu i navodiš mi je kao primjer ? Smiri ti doživljaj, zato im je policija toliko efikasna-logično. FBI, CIA-ovo ono obavještajne službe i 11 semptembra aviončići im prođoše pored tolikih silnih policijskih službi i raznesoše svjetski trgovački centardingosp0 wrote:nisi najpametni covjek na svijetu niti si svu pamet svijeta pokupio tako sine smiri dozivljaj...factor_xxx wrote:Svoju ti priču. A to za SAD si izmislio. Ne mislim samo na kriminalistiku, nego na sigurnosne studije, kriminologiju, sigurnosne studije sa FPN, Odbranu i Zaštitu, pravo...sasvim dovoljan broj fakulteta da se sa njih odaberu najbolji kandidati. Šta će mi DIF-ovac i poljoprivrednik u policiji ? A ja mislim da smo mi među jedinim državama u svijetu u kojoj se prednost ne daje usmjerenjima iz oblasti sigurnosti. A naravno niko neće znati SVE kad dobije posao, puno brže će napredovati oni kojima je sigurnost fah, nego neki ljevakovici.
pricam ti jer sam zivio upravo u SAD i predavao na konkurs policije za NYPD ... znam o cemu pricam..
imam druga koji je sa 60 kredita iz fizickog predao za policajca.. znaci bez diplome jer kod njih steknes (associates degree) sa 63 kredita... i samo ti treba 60 za policiju... i to u skoro svakom policijskom organu u americi..
problem u ovoj drzavi je sto svi znamo SVE... manite se suplji prica i gledajte svog posla... previse se pravite pametni...
- dingosp0
#1541 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
kakve to ima veze sa ovim... sad kazes nije istina, sad najveca stopa kriminala, izvlacis se..factor_xxx wrote:Pričaš mi o državi koja ima največu stopu kriminala na svijetu i navodiš mi je kao primjer ? Smiri ti doživljaj, zato im je policija toliko efikasna-logično. FBI, CIA-ovo ono obavještajne službe i 11 semptembra aviončići im prođoše pored tolikih silnih policijskih službi i raznesoše svjetski trgovački centar
a ti ako dalje mislis da je 911 bio teroristicki akt ..... onda no comment
- adnansax
#1542 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Hajde da si spomenuo nekoga normalnijeg,ali ugledati se na N.K. i njegovu knjigu...pa lik je dolazio polumrtav (od cega ne ulazim u to) na predavanja, ako i dodje jednom u semestru..moras malo ozbiljnije od uporedjivanja broja stranica..factor_xxx wrote:Znate li koliko je debela samo jedna knjiga za jedan ispit na FKN profesora Nedzada Korajlica " Istraživanje krivičnih dijela" ? Preko 800 stranica u duplom redu i to je samo mali dio koji se izučavao na kriminalistici. Znate li vi koliko je debela knjiga prof. Rame Maslese "Teorije i sistemi sigurnosti" ? Preko 600 stranica... Halo ba praksa bez teorije je nula, pa vi "palamudite" šta hoćete ko vas šiša. Jest-opet kažem svako ko nije završio kriminalistiku., pravo, sigurnost na FPN-u je nesposoban da radi u MUP-u na mjestu inspektora, pa pjenite koliko hoćete. Istina boli... Samo sto se pare iz budzeta moraju odvajati za nesposobnjakovice, a ja kao porezni obaveznik moram placati vas nerad.
-
ja1986
#1543 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Hvala na ispravci, imat cu to u obziru kada slj. put budem pisao Ilidza ( smeta li ovo z umjesto ž). Posto izgleda sve shvatas bukvalno da ti kazem onda da je manje vazno da li je to ideja vlasnika, nekog pripravnika, kolege inspektora, cistacice, bitno je ko je vodio slucaj i cije ime se nalazi na izvjestaju tuzilastvu, jer ce on pokupiti svu slavu ( nazovimo tako). I za kraj, samo sam na ovom primjeru htio da ukazem na shvatanje obicnih ljudi i ljudi u struci, sta treba uraditi, a sta ne, tj. sta je prioritet i sta je po nacelima kriminalistike najsvrsishodnije.AfterEight wrote:Nije Iliđa nego Ilidža. Ostatak teksta ne namjeravam ispravljati. Ideja da snimak objavi potiče vjerovatno od samog vlasnika objekta a ne nekog "iskusnog inspektora".ja1986 wrote:Pa evo ti ovaj najsvjeziji primjer, ovo prepoznavanje pljackasa na Ilidji, cini mi se, citam komentare i ljudi spominju nesto otisci, ostavio otiske, policijo uzmite otiske ovo ono i tamo 80 lajkova eee, a ljudi nemaju pojma o otiscima, nasem sistemu, proceduri sa otiscima itd. ali vjerovatno iskusni inspektor odluci se na prepoznavanje lica od strane javnosti i u roku od 24 sata lica budu uhapsena. Znaci milion stvari, odluka, propisa je u pitanju, to se ne moze za 6 mjeseci nauciti, praksom moze naravno, ali trebace ti 5 god prakse za to.
Dakle, posto vecina napisanog nema nikakve veze sa konkursima, mislim da je red da zavrsim na ovome, bez daljnih objasnjavanja, osim ako te jos nesto ne interesuje.
-
zoro3
#1544 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Član 2.factor_xxx wrote:Bla, bla, bla.....zoro3 wrote:Član 2.
(1) Procedura za unapređenje policijskih sluŽbenika u viši čin provodi se u skladu sa principima slobode prijavljivanja, jednakosti uslova i jednakih mogućnosti za sve kandidate.
(2) Da bi se postigli principi iz stava (1) ovog člana, policijski komesar formira komisiju i osigurava:
a) neutralan sastav komisije;
b) nezavisan i nepristrasan rad komisije;
c) objektivnost metoda i kriterija pri razmatranju
prijava;
d) pravo žalbe.
(Diskriminacija)
(1) Diskriminacijom će se, u smislu ovog zakona, smatrati svako različito
postupanje uključujući svako isključivanje, ograničavanje ili davanje
prednosti utemeljeno na stvarnim ili pretpostavljenim osnovama prema
bilo kojem licu ili grupi lica na osnovu njihove rase, boje kože, jezika, vjere,
etničke pripadnosti, nacionalnog ili socijalnog porijekla, veze s nacionalnom
manjinom, političkog ili drugog uvjerenja, imovnog stanja, članstva u
sindikatu ili drugom udruženju, obrazovanja, društvenog položaja i spola,
spolnog izražavanja ili orijentacije, kao i svaka druga okolnost koja ima za
svrhu ili posljedicu da bilo kojem licu onemogući ili ugrožava priznavanje,
uživanje ili ostvarivanje na ravnopravnoj osnovi, prava i sloboda u svim
oblastima javnog života.
(2) Zabrana diskriminacije primjenjuje se na sve javne organe kao i na sva fizička
ili pravna lica, i u javnom i u privatnom sektoru, u svim oblastima, a naročito:
zaposlenja, članstva u profesionalnim organizacijama, obrazovanja, obuke,
stanovanja, zdravstva, socijalne zaštite, dobara i usluga namijenjenih javnosti i
javnim mjestima, te obavljanja privrednih aktivnosti i javnih usluga.
-
factor_xxx
#1545 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Koja zemlja ima največu stopu kriminala na svijetu i zašto bi takva bila primjer kako funkcionira policija ?dingosp0 wrote:kakve to ima veze sa ovim... sad kazes nije istina, sad najveca stopa kriminala, izvlacis se..factor_xxx wrote:Pričaš mi o državi koja ima največu stopu kriminala na svijetu i navodiš mi je kao primjer ? Smiri ti doživljaj, zato im je policija toliko efikasna-logično. FBI, CIA-ovo ono obavještajne službe i 11 semptembra aviončići im prođoše pored tolikih silnih policijskih službi i raznesoše svjetski trgovački centar
a ti ako dalje mislis da je 911 bio teroristicki akt ..... onda no comment
-
factor_xxx
#1546 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
bla bla bla....adnansax wrote:Hajde da si spomenuo nekoga normalnijeg,ali ugledati se na N.K. i njegovu knjigu...pa lik je dolazio polumrtav (od cega ne ulazim u to) na predavanja, ako i dodje jednom u semestru..moras malo ozbiljnije od uporedjivanja broja stranica..factor_xxx wrote:Znate li koliko je debela samo jedna knjiga za jedan ispit na FKN profesora Nedzada Korajlica " Istraživanje krivičnih dijela" ? Preko 800 stranica u duplom redu i to je samo mali dio koji se izučavao na kriminalistici. Znate li vi koliko je debela knjiga prof. Rame Maslese "Teorije i sistemi sigurnosti" ? Preko 600 stranica... Halo ba praksa bez teorije je nula, pa vi "palamudite" šta hoćete ko vas šiša. Jest-opet kažem svako ko nije završio kriminalistiku., pravo, sigurnost na FPN-u je nesposoban da radi u MUP-u na mjestu inspektora, pa pjenite koliko hoćete. Istina boli... Samo sto se pare iz budzeta moraju odvajati za nesposobnjakovice, a ja kao porezni obaveznik moram placati vas nerad.
- adnansax
#1547 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Magistarski odgovor bas...tuga i jad od magistra prije ce biti...factor_xxx wrote:bla bla bla....adnansax wrote:Hajde da si spomenuo nekoga normalnijeg,ali ugledati se na N.K. i njegovu knjigu...pa lik je dolazio polumrtav (od cega ne ulazim u to) na predavanja, ako i dodje jednom u semestru..moras malo ozbiljnije od uporedjivanja broja stranica..factor_xxx wrote:Znate li koliko je debela samo jedna knjiga za jedan ispit na FKN profesora Nedzada Korajlica " Istraživanje krivičnih dijela" ? Preko 800 stranica u duplom redu i to je samo mali dio koji se izučavao na kriminalistici. Znate li vi koliko je debela knjiga prof. Rame Maslese "Teorije i sistemi sigurnosti" ? Preko 600 stranica... Halo ba praksa bez teorije je nula, pa vi "palamudite" šta hoćete ko vas šiša. Jest-opet kažem svako ko nije završio kriminalistiku., pravo, sigurnost na FPN-u je nesposoban da radi u MUP-u na mjestu inspektora, pa pjenite koliko hoćete. Istina boli... Samo sto se pare iz budzeta moraju odvajati za nesposobnjakovice, a ja kao porezni obaveznik moram placati vas nerad.
- skafiskafsnjak
#1548 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Ako je dolazio polumrtav (iz nekih razloga) to ne znaci da nije dobar profesor ...
-
Rubbie
#1549 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
altgr wrote:Studiras da znas i zato sto zelis pa sto se zalis?factor_xxx wrote:Znate li koliko je debela samo jedna knjiga za jedan ispit na FKN profesora Nedzada Korajlica " Istraživanje krivičnih dijela" ? Preko 800 stranica u duplom redu i to je samo mali dio koji se izučavao na kriminalistici. Znate li vi koliko je debela knjiga prof. Rame Maslese "Teorije i sistemi sigurnosti" ? Preko 600 stranica... Halo ba praksa bez teorije je nula, pa vi "palamudite" šta hoćete ko vas šiša. Jest-opet kažem svako ko nije završio kriminalistiku., pravo, sigurnost na FPN-u je nesposoban da radi u MUP-u na mjestu inspektora, pa pjenite koliko hoćete. Istina boli... Samo sto se pare iz budzeta moraju odvajati za nesposobnjakovice, a ja kao porezni obaveznik moram placati vas nerad.
dokaz kakvi sve "kapaciteti" danas studiraju... ja bih to rjesio za 45 min
- adnansax
#1550 Re: MUP KS - Konkurs za zaposljavanje
Da,tako je. Najbolji profesor studentima je onaj koji ne dolazi nikako jer onda je osigurano nekoliko sati slobodno za kafe i slicne studentske aktivnosti. Tako je najbolje prenijeti znanje,iskustvo...skafiskafsnjak wrote:Ako je dolazio polumrtav (iz nekih razloga) to ne znaci da nije dobar profesor ...
"Imate studenti sve u mojoj knjizi od 800 str koja kosta 80km i na ispit je svi morate donijeti"..
Hajde nije to bitno za temu..
Cekamo neki danasnji intelektualni post naseg uvazenog magistra,pojave,olicenja kulture...