Arsenal F.C.

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
LSD

#1526 Re: Arsenal F.C.

Post by LSD »

Bordolini wrote:
LSD wrote:
Bordolini wrote:gdje su oni wengerovi sad? majku mu jebem cheapersku, neda pare za golmana...4 jebena miliona za Schwarzera mu puno. evo, jel sad puno 4 cigle? zivo me interesuje sta ce imati da kaze za ovo. A znao je izjebati cijelu ekipu da dodju do finala.
picka francuska! :x
Ono nije greška golmana vec Koscielyia...golmani su sasvim OK.. odbranu treba kupiti -stopere.

Kako nije? Situacija je bila cista, nikakve prijetnje, Kos bi ovo ispucao bez problema, uostalom to mu je i posao. Koji ce on qrac izlaziti bezveze, samo je unio pometnju. Da ne govorim o losoj komunikaciji. Obojici su krivi.
A sta je sa prvih 10 minuta tekme? Mogo je bit poslan pod tus vec tada.
Nije on los golman, ali jeste mlad a za ovakve tekme, kao sto vidis, treba i iskustvo.
Sad ce se ekipa i igra (ako je uopste i bilo) raspasti bas kao i svake godine.
Citava ta situacija kod onog poklon gola Martinsu je presmiješna...ono stoper po pravilu pokupi tj. nabije loptu ili iznese, onakav nesporazum se dešava amaterskim ekipama...još u finalu kupa :shock: , pa što je dosta- dosta je.
Ja govorim opcenito da Arsenalu trebaju dva jaka i provjerena stopera, kao nekad Kewon i Adams...ostatak tima je sasvim dobar.
Il_Principe

#1527 Re: Arsenal F.C.

Post by Il_Principe »

zao mi je Arsenala sto ne uze trofej, nece valjda i ove sezone ostati bez trofeja :|
nacho_

#1528 Re: Arsenal F.C.

Post by nacho_ »

Ridjobrki wrote:... i Ekrem iz menze mora letit' obavezno. :mrgreen:
:lol:
Bordolini

#1529 Re: Arsenal F.C.

Post by Bordolini »

LSD wrote: Citava ta situacija kod onog poklon gola Martinsu je presmiješna...ono stoper po pravilu pokupi tj. nabije loptu ili iznese, onakav nesporazum se dešava amaterskim ekipama...još u finalu kupa :shock: , pa što je dosta- dosta je.
.

Pa to ti kazem. Kos je ono trebao izbiti, koji mu se djavo Szczesny imao petljati oko nogu bezveze. Omeo i njega i sebe, poklonio loptu Martinsu. Nosi ih u pm obojicu.

@Il_Principe,
vec su ostali bez trofeja. Ne mislis valjda da ce proci Barcu i nastaviti dalje u CL-u? uzeti ligu? Fa cup? Tu ih poslije Leyton Orienta ceka ManU. Budi bez brige, nema nista od toga.
belafonte

#1530 Re: Arsenal F.C.

Post by belafonte »

@LSD Jbg jaro, rek'o sam npr.

Arsenal treba zadržat ovaj atraktivan stil igre, nećeš valjda Rafu dovodit :lol: :lol:

Eh sad se sjetih, onaj mladi trener Borussie D. - Klopp, o šta je uradio frajer sa Borussiom, odličan psiholog, igrači mu opušteno igraju, atraktivno, jeste da je pritisak mnogo veći kao treneru Arsenala, ali mi ne može neko drugo kvalitetno ime na um past...

@Trasimaco & ultima

Opet kažem Rijkaard mi je prvi na um pao, koga bi vi doveli, šta fali Rijkaardu, niđe veze priča, šta trebaju dovest Mourinha ili Mancinija ili Rafu da skrši 150 miliona na destruktivce i nadati se da će u 5 godina ubost jednu LP...

I da, Wenger mora letiti, to je jedina istina, iste težine kao nekad ona Descartes-ova Cogito, ergo sum...
Last edited by belafonte on 27/02/2011 19:56, edited 1 time in total.
burek_in_space

#1531 Re: Arsenal F.C.

Post by burek_in_space »

belafonte wrote:@LSD Jbg jaro, rek'o sam npr.

Arsenal treba zadržat ovaj atraktivan stil igre, nećeš valjda Rafu dovodit :lol: :lol:

Eh sad se sjetih, onaj mladi trener Borussie D. - Klopp, o šta je uradio frajer sa Borussiom, odličan psiholog, igrači mu opušteno igraju, atraktivno, jeste da je pritisak mnogo veći kao treneru Arsenala, ali mi ne može neko drugo kvalitetno ime na um past...

@Trasimaco & ultima

Opet kažem Rijkaard mi je prvi na um pao, koga bi vi doveli, šta fali Rijkaardu, niđe veze priča, šta trebaju dovest Mourinha ili Mancinija ili Rafu da skrši 150 miliona na destruktivce i nadati se da će u 5 godina ubost jednu LP...
David Moyes.
fosil

#1532 Re: Arsenal F.C.

Post by fosil »

burek_in_space wrote:
belafonte wrote:@LSD Jbg jaro, rek'o sam npr.

@Trasimaco & ultima

David Moyes.
Martin O'Neill
palermo

#1533 Re: Arsenal F.C.

Post by palermo »

belafonte wrote: šta trebaju dovest Mourinha ili Mancinija ili Rafu da skrši 150 miliona na destruktivce i nadati se da će u 5 godina ubost jednu LP...
O pomiješa ti ovdje kruške i trule jabuke......bilo bi zanimljivo dovesti Mourihna u ovu ekipu Arsenala.......
mislim ja onako samo.....al Wenger zaista pičinje frustrirati
belafonte

#1534 Re: Arsenal F.C.

Post by belafonte »

Može Moyes, mada ga ja ne mirišem nešto, mislim da ima mentalitet trenera malih ekipa...

@palermo šta sam pomiješao, de pojasni, ustvari jesam Mourinho ne može nikad u istu rečenicu sa Rafom i Mancinijem, ovo ostalo stoji...
Last edited by belafonte on 27/02/2011 20:01, edited 1 time in total.
Ridjobrki

#1535 Re: Arsenal F.C.

Post by Ridjobrki »

Guardiolu. :wink:

Čisto da one katalonske *ičk* i genetičari opet imaju za čim plakati...
Bordolini

#1536 Re: Arsenal F.C.

Post by Bordolini »

Martin O'Neill, nema dalje.
Ali kako stvari stoje, gledacemo Piksija. :lol: :-)
ultima_palabra

#1537 Re: Arsenal F.C.

Post by ultima_palabra »

Kakvi Moyes i O'Neill, to su prevaziđeni engleski tipovi trenera. Klopp i Villas Boas su mladi treneri koji mi se najviše sviđaju, tu je negdje i Laudrup, mada je stagnira zadnju godinu-dvije.
Ali to je sve šuplja, Wenger ostaje dok se boje ne rastope :-D
belafonte

#1538 Re: Arsenal F.C.

Post by belafonte »

Ja se divim ovim simpatizerima Arsenala, kako mogu biti uz ovakav luzerski Arsenal, nije to onaj osjećaj kada ti ekipa nije konkurentna pa se pomiriš s tim da tavori na sredini tabele i ponekad izbori evropsko takmičenje, Arsenal je itekako konkurentna ekipa kojoj godinama samo nedostaje kupovina jedan-dva igrača na koje se treba skršit svake godine u prosjeku oko 30-40 miliona funti, a ko je kriv za to, naravno onaj kojem-ja-više-ime-neću-izgovorit, toliko mi se gadi nakon ovog danas...
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1539 Re: Arsenal F.C.

Post by Chmoljo »

Ridjobrki wrote:Guardiolu. :wink:

Čisto da one katalonske *ičk* i genetičari opet imaju za čim plakati...
volim Barcu, iskreno navijam za njih, odavno... još od Stoičkova, Romaria... ali brate, što kažeš, ta napumpavanja i genetika mi idu živce :-)
palermo

#1540 Re: Arsenal F.C.

Post by palermo »

belafonte wrote:Može Moyes, mada ga ja ne mirišem nešto, mislim da ima mentalitet trenera malih ekipa...

@palermo šta sam pomiješao, de pojasni, ustvari jesam Mourinho ne može nikad u istu rečenicu sa Rafom i Mancinijem, ovo ostalo stoji...
Sam si skkontao :D nego stvarno zamišljam Mourihna koji nasljeđuje ovu ekipu, koga bi zadržao, a ko bi dobio šup kartu.....evo jedna onako bogohulna misao :D mislim da bi recimo Bendter kod njega dobio pravu šansu.
Ridjobrki

#1541 Re: Arsenal F.C.

Post by Ridjobrki »

Belafonte, ne mo'š ti to skontati, to je ljubav. Ni ja ne kontam kako neko voli trebu čupavih nogu ali kontam zašto to ne kontam. Ja volim NOGOMET i to onakav kakav igra Arsenal i živo me se fućka za limenom kantom što je otišla u Birmingham - jedva čekam Leyton pa Barcu...
extraordinary

#1542 Re: Arsenal F.C.

Post by extraordinary »

Mourinho igra manje - više prema onome što ima na raspolaganju. Igrao bi Mourinho jako slično kao Wenger, ali ne bi udarao glavom u zid pokušavajući da ga sruši već bi otišao ili okolo, ili bi platio onaj kamion da sruši zid. Wenger je toliko tvrdoglav da će ga to žestoko koštati.
Lucas Leiva

#1543 Re: Arsenal F.C.

Post by Lucas Leiva »

Rafael Benitez je misaona imenica za Arsenal, oni takvog strucnjaka ne mogu da priuste!!!
Na ljeto on se vraca kuci u Liverpool!
palermo

#1544 Re: Arsenal F.C.

Post by palermo »

Ridjobrki wrote:Belafonte, ne mo'š ti to skontati, to je ljubav. Ni ja ne kontam kako neko voli trebu čupavih nogu ali kontam zašto to ne kontam. Ja volim NOGOMET i to onakav kakav igra Arsenal i živo me se fućka za limenom kantom što je otišla u Birmingham - jedva čekam Leyton pa Barcu...
Pa naravno da ti se fućka, jer ne navijaš za Arsenal. Mislim, ono istinski ne navijaš, kakvo je navijanje zbog lijepe igre....
Riddle

#1545 Re: Arsenal F.C.

Post by Riddle »

Lucas Leiva wrote:Rafael Benitez je misaona imenica za Arsenal, oni takvog strucnjaka ne mogu da priuste!!!
Na ljeto on se vraca kuci u Liverpool!
Amin
extraordinary

#1546 Re: Arsenal F.C.

Post by extraordinary »

I ja se nadam Rafi u Liverpoolu ponovo. Fakat Premiership postaje one team league.
Ridjobrki

#1547 Re: Arsenal F.C.

Post by Ridjobrki »

Jbg, palermo, to je jedini klub koji pravo pratim godinama i čiji sam član kluba navijača. Valjda navijam, šta ja znam... Ma naživciraju i mene porazi i glupi kiksevi i neke stvari kod Wengera ali ih volim i i kad gube ne ružim ih nego jedva čekam iduću tekmu. Po nečijim parametrima bih ja bio idealan navijač.
palermo

#1548 Re: Arsenal F.C.

Post by palermo »

Ridjobrki wrote:Jbg, palermo, to je jedini klub koji pravo pratim godinama i čiji sam član kluba navijača. Valjda navijam, šta ja znam... Ma naživciraju i mene porazi i glupi kiksevi i neke stvari kod Wengera ali ih volim i i kad gube ne ružim ih nego jedva čekam iduću tekmu. Po nečijim parametrima bih ja bio idealan navijač.
Jbg ti :D ja da je Velež izgubio finale kupa 85 protiv Dinama bih se sasvim sigurno razbolio, srećom satrasmo ih tada :D . Dakle, priznajem da kažeš, ok momci gore glavu, idemo dalje i slično....al pravi navijač i psuje kad treba :D , i sekira se kad treba......i naravno ne navija za njega zbog lijepe igre....nije zar da bi prestao navijati za Arsenal da recimo Rafa dođe za trenera?
Ridjobrki

#1549 Re: Arsenal F.C.

Post by Ridjobrki »

Pomakni se s mjesta! Španskim konobarima je mjesto u španskim restoranima... :lol:

Pazi, Velež je drugo - to se ne može porediti. I ja sam krepav'o kad je Jedinstvu onda izmakao Juve u lntertoto kupu ili kad nam ga onomad Jorgensen zavuče... Ja mislim da je komad budale svako ko tako intenzivno doživljava neki strani klub koji mu je blizak samo preko tevea. Naši lokalni klubovi i repka su ipak NAŠI i dio nas.

Ja u Arsenalu volim neke stvari koje volim u nogometu generalno: pas-igra, stvaranje igrača, brzina igre, fair-play, lojalnost - zato volim i Wengera i taj odnos kluba, trenera, igrača i navijača. Da nije toga ja ne bih ni navijao za njih.

E sad, da li bih ja navijao za njih da otjeraju Wengera i dovedu Beniteza nikad nećemo saznati jer se to u Arsenalu ne može desiti i ZATO ih volim.
palermo

#1550 Re: Arsenal F.C.

Post by palermo »

Ridjobrki wrote:Pomakni se s mjesta! Španskim konobarima je mjesto u španskim restoranima... :lol:

Pazi, Velež je drugo - to se ne može porediti. I ja sam krepav'o kad je Jedinstvu onda izmakao Juve u lntertoto kupu ili kad nam ga onomad Jorgensen zavuče... Ja mislim da je komad budale svako ko tako intenzivno doživljava neki strani klub koji mu je blizak samo preko tevea. Naši lokalni klubovi i repka su ipak NAŠI i dio nas.

Ja u Arsenalu volim neke stvari koje volim u nogometu generalno: pas-igra, stvaranje igrača, brzina igre, fair-play, lojalnost - zato volim i Wengera i taj odnos kluba, trenera, igrača i navijača. Da nije toga ja ne bih ni navijao za njih.

E sad, da li bih ja navijao za njih da otjeraju Wengera i dovedu Beniteza nikad nećemo saznati jer se to u Arsenalu ne može desiti i ZATO ih volim.
E to več potpisujem, osim ove zadnje rečenice, doduše mogao bih i nju pošto si već spomenuop Rafu, ali recimo da si Mourihna, tu se već ne bih kladio, ne potcjenjuj glad za trofejima onih pravih navijača
Post Reply