Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
clarion_

#1526 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by clarion_ »

:x :x
samoyu

#1527 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by samoyu »

clarion_ wrote:
motachjointa wrote:vala nesto i nema razloga da se brine :-D
uopce se ne brinem!!! u državi u kojoj vlast nije formirana već 6 mjeseci, u kojoj je pola visoko pozicioniranih političara sudski gonjena najmanji je problem sto neko gleda italijanski ili pak srpski paket ilegalno :) ako se vec netko treba brigati onda je to onaj tko se time bavi i cije ime je registrovano pri kupovini kartica. dok ne postanem o svicarska ja uzivam u Formuli 1 sa 6 razlicitih pogleda na Sky Sports 2.... pozz

potpis cs ce uvijek biti jer je to interes firmi koje prodaju orginalne kartice jer to je zacarani krug u kojem svi zaraduju citao sam na jednom engleskom forumu da u EU VISE OD 40% stanovnistva ima cs tako da ako nije u EU koja je kako kazu sa strogim zakonim nisu uspjeli zabraniti cs mi smo mala maca za njih a jos jedna stvar ti ljudi koji prave te kartice o kodirane sisteme pa sta bi se desilo da oni naprav najsavrseniju zastitu za neku karticu i da ne moze niko probiti pa ni cs sta ce oni onda raditi i gubiti silne pare ovako oni naprave neku solidnu zastitu i to prodaju a nakon nekog vremena ljudi to otkljucaju i oni opet prave zastitu i tako u krug interes i novac pokrece svijet politiku i nogomet :lol:
Rottweiler

#1528 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by Rottweiler »

Poenta moga posta, da treba a si brine, se nije odnosila na to da li ce te zakon gonit ili ne, vise sam aludirao na to, da treba da se brine jer nista nije vjecno, pa samim tim ni CS ;)
neo7

#1529 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by neo7 »

na amosu kako da nadjem obn i tv1 ? Jednsotavno skeniram na yumatu IQ i nadje programe ali nece ta dva :S Ne znam da li postoji da ukucam da skenira samo jedan transponder. Nemam kabla da ubacim najnoviju listu :S
newklear

#1530 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by newklear »

clarion_ wrote:
uopce se ne brinem!!! u državi u kojoj vlast nije formirana već 6 mjeseci, u kojoj je pola visoko pozicioniranih političara sudski gonjena najmanji je problem sto neko gleda italijanski ili pak srpski paket ilegalno :) ako se vec netko treba brigati onda je to onaj tko se time bavi i cije ime je registrovano pri kupovini kartica. dok ne postanem o svicarska ja uzivam u Formuli 1 sa 6 razlicitih pogleda na Sky Sports 2.... pozz
na sky sports bude prenos utrke F1? budu li treninzi ili samo utrka?
bdzs

#1531 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by bdzs »

neo7 wrote:na amosu kako da nadjem obn i tv1 ? Jednsotavno skeniram na yumatu IQ i nadje programe ali nece ta dva :S Ne znam da li postoji da ukucam da skenira samo jedan transponder. Nemam kabla da ubacim najnoviju listu :S
Moras ubaciti frekvenciju editorom liste jer yumatu tesko vidi kanale sa niskim SR.
bdzs

#1532 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by bdzs »

clarion_ wrote:
CS je nelegalan i bit ce pod udarom i u Bosni ako vec i nije. Za to su krivi u Pay serveri jer glume provajdere. Niko nece gledati da mu ispred nosa neko odnosi kolač.
iPod

#1533 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by iPod »

bdzs wrote:
clarion_ wrote:
CS je nelegalan i bit ce pod udarom i u Bosni ako vec i nije. Za to su krivi u Pay serveri jer glume provajdere. Niko nece gledati da mu ispred nosa neko odnosi kolač.
Najveci problem je, sto je to crni novac, tj novac na koji se ne placa PDV, a svi znamo koliko je on bitan za funkcionisanje bilo koje drzave.... I nije mi jasno kako se isplati nekome zezati sa CS, kad mozes da kupis iole pristojnu karticu i da gledas u svom domu bez problema, fino Total pa total, sta mu fali, ima i previse kanala koje covjek nebi stigao pogledati da gleda 24 h.

Ako vec neko ima rodjaka ili nekog poznanika vani, plati i dobije karticu i uziva fino, manite se sharinga i ostalih zavrzlama, od toga moze samo glava da vas zaboli...
motachjointa

#1534 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by motachjointa »

pa vala da moze da me glava zaboli i ne moze, ali nek ti bude, 10 km mjesecno, i radi kako radi, cak mogu reci i pristojno, za te pare ne mogu nista slicno ni blizu legalno dobiti, a i da mogu koliko gledam tv nije mi ni potrebno. dreambox 120 km sljaka ko lud, pa sve i da sutra stane cs nije neki gubitak da covjeka glava zaboli. tako da ne vidim poentu tih vasih nekih pridika. CS nek jos mjesec radi, a radit ce jos zadugo sigurno, za ovo vrijeme koje je bilo isplatilo se, kad ode cs doci ce nesto novo kao i uvijek do sada. Vise volim dati nekom momku 10 maraka, postujem snalazi se i radi, nego lopovima iz telemaha i telekoma da me prave budalom, a to sto je nelegalno, citava drzava je nelegalna i u klincu i cs je najmanji tu problem, kad budemo imali pristojne plate i priliku da radimo i zarađujemo, tad mozda i ja budem glumio nekog moralistu sa tom pricom o nelegalnom cs-u i kupovini originalnih kartica.
bdzs

#1535 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by bdzs »

Daj pusti suplju..nego koliko ti naplacujes?
clarion_

#1536 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by clarion_ »

90% ljudi u bih cim upale komjutore postanu ilegalisti, naravno sa svojom kopijom windowsa.... glupo je raspravljati o CS kada u jednoj spaniji i francuskoj fercera.... nego za ovih 15KM mogu da gledam sto mi srce poželi.... ko ne koristi sharing to ne moze znati, moze samo palamuditi da je to ilegala...
iPod

#1537 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by iPod »

A to oko legalnosti windowsa, pa i to je piraterija, i kad tad ce i to doci u ovoj zemlji na tapet, samo polako, no ko god kupi novi laptop dobija sigurno i neku verziju Windows OS-a sa njim, stoga sta ce ti bolje, em imas update, em imas garanciju.
slatka_sa

#1538 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by slatka_sa »

Hoce stati ce drzava u kraj. :-) Nisu u stanju u ovom periodu poslije rata stati u kraj prodaji piratskih cd-a i dvd-ova na sred Ferhadije a da stanu ovim stvarima u kraj, smijesno.
plejka2

#1539 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by plejka2 »

Da je nac kakav dobar cs sa hd kanalima a drzava nek brine oko precih stvari :-D
clarion_

#1540 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by clarion_ »

slatka_sa wrote:Hoce stati ce drzava u kraj. :-) Nisu u stanju u ovom periodu poslije rata stati u kraj prodaji piratskih cd-a i dvd-ova na sred Ferhadije a da stanu ovim stvarima u kraj, smijesno.
potpisujem
mubamay

#1541 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by mubamay »

Jel neko zna kako da vratim signale Vertikalnih kanala? Rade mi samo Horizontalni signali, a vertikale NO SIGNAL :(
Da nije možda problem sa konfiguracijom motora u risiveru? Kako i šta ispraviti? :?
Last edited by mubamay on 13/04/2011 20:05, edited 1 time in total.
samoyu

#1542 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by samoyu »

Televizijski kanal namijenjen za odrasle Dorcel TV promijenio je transponder pa se od sada može pratiti i na novim parametrima. Trenutno se kanal može pratiti i na staroj i na novoj frekvenciji, a od 19.travnja 2011.godine Dorcel TV bit će moguće pratiti isključivo na sljedećoj frekvenciji:

Satelit: Astra
Pozicija: 19,2 stupnjeva istočno
Transponder: 1119
Frekvencija: 12722 MHz
Symbol rate: 22,000 MSymb / sec
FEC: 5 / 6
Polarizacija: horizontalna
mubamay

#1543 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by mubamay »

Ima li išta od CARD SHARE ako je PING obično od 40ms do 100ms? Bojim se da bežićni internet Logosofta nije najbolje rješenje? Zna se desiti da im u zadnje vrijeme noću sve pada na 3000 ms PING, što je stvarno nuklearna katastrofa. :shock:
and

#1544 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by and »

iPod
Najveci problem je, sto je to crni novac, tj novac na koji se ne placa PDV, a svi znamo koliko je on bitan za funkcionisanje bilo koje drzave.... I nije mi jasno kako se isplati nekome zezati sa CS, kad mozes da kupis iole pristojnu karticu i da gledas u svom domu bez problema, fino Total pa total, sta mu fali, ima i previse kanala koje covjek nebi stigao pogledati da gleda 24 h.

Ako vec neko ima rodjaka ili nekog poznanika vani, plati i dobije karticu i uziva fino, manite se sharinga i ostalih zavrzlama, od toga moze samo glava da vas zaboli...
gluposti.
od tvojih savjeta ljude može zaboliti glava,jer nelegalno je kartice iznositi iz zemlje gdje je kupljena..ako ti familija kupi karticu u njemačkoj i pošalje je kome plaća pdv?isto pdv-a u bih platiš i ti što dobiješ karticu izvana i ovaj sa cs 0 km.
neo7

#1545 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by neo7 »

mubamay wrote:Ima li išta od CARD SHARE ako je PING obično od 40ms do 100ms? Bojim se da bežićni internet Logosofta nije najbolje rješenje? Zna se desiti da im u zadnje vrijeme noću sve pada na 3000 ms PING, što je stvarno nuklearna katastrofa. :shock:
Kod mene je cs radio i na bezicnom sa 120ms pingom bez stekanja. Iznenadjen sam bio ali je radio, pretezno sam pratio Total TV i Digi...
elcho71

#1546 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by elcho71 »

iPod wrote: Najveci problem je, sto je to crni novac, tj novac na koji se ne placa PDV, a svi znamo koliko je on bitan za funkcionisanje bilo koje drzave.... I nije mi jasno kako se isplati nekome zezati sa CS, kad mozes da kupis iole pristojnu karticu i da gledas u svom domu bez problema, fino Total pa total, sta mu fali, ima i previse kanala koje covjek nebi stigao pogledati da gleda 24 h.

Ovo je bas glupost.
Da si nekada probao CS ovo nebi nikada napisao.
Ti gledaj total na echolite i uzivaj.
mubamay

#1547 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by mubamay »

Jel može neko da kaže jel ORF paket ima kodiranih kanala, jer meni baš sve njihove kanale risiver bez problema otvara, a nemam CARD SHARE, a znam da mi na prošlom risiveru nije radio nijedan ORF kanal? HD slika sa travnjaka stadiona je fenomenalan osjećaj! WOW. ORF EINS HD - Liga prvaka uživo - S04 1:1 INT 8)
elcho71

#1548 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by elcho71 »

mubamay wrote:Jel može neko da kaže jel ORF paket ima kodiranih kanala, jer meni baš sve njihove kanale risiver bez problema otvara, a nemam CARD SHARE, a znam da mi na prošlom risiveru nije radio nijedan ORF kanal? HD slika sa travnjaka stadiona je fenomenalan osjećaj! WOW. ORF EINS HD - Liga prvaka uživo - S04 1:1 INT 8)
radi orf preko emulatora i sa vazecim kljucevima. trebao bi ti raditi i mtv dance, hits, rock, vh1 i vh1 classic na 19east. (izmedju ostalog)
iPod

#1549 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by iPod »

and wrote:
iPod

gluposti.
od tvojih savjeta ljude može zaboliti glava,jer nelegalno je kartice iznositi iz zemlje gdje je kupljena..ako ti familija kupi karticu u njemačkoj i pošalje je kome plaća pdv?isto pdv-a u bih platiš i ti što dobiješ karticu izvana i ovaj sa cs 0 km.
Nije tacno, kartica kupljena i placena u Njemackoj, a samim tim i mwst ili ti pdv :), za sto posjedujem i kopirani racun, druga stvar, u ugovoru koji se sklapa sa Sky Germany, je dozvoljeno karticu nositi na ( Vikendicu, Kucu ) ili bilo koju lokaciju, provjereno kod oficijelnog prodavaca Sky Germany u Munchenu , sve dok se ne prikazuje javno ( Kafici, Restorani, Dvorane ) i dok se koristi u originalnom resiveru!

E sada neko je spomenuo Evropu, i evropske zemlje kako tamo niko ne vodi racuna o tematici koja se vodi ovdje, evo pa pogledajte :

http://www.policia.es/prensa/20101228_1.html#

Ovo je prvo sto sam upisao u pretragu vezano za tematiku cs-a , a sigurno ima jos puno vise i u drugim zemljama EU. Al dobro, eto ja nisam u pravu, sto se mene tice, necu se uopste javljati ovdje, barem ne dok se prica kako je CS legalan, a ustvari je teski kriminal!
Last edited by iPod on 14/04/2011 01:05, edited 1 time in total.
casper_

#1550 Re: Satelitski TV kanali: Šta kupiti?

Post by casper_ »

iPod wrote:A to oko legalnosti windowsa, pa i to je piraterija, i kad tad ce i to doci u ovoj zemlji na tapet, samo polako, no ko god kupi novi laptop dobija sigurno i neku verziju Windows OS-a sa njim, stoga sta ce ti bolje, em imas update, em imas garanciju.
ja sam dobio piratski windows uz laptop iako je pisalo da je licenca...toliko
Post Reply