60 MINUTA - All about

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
Adriatic

#1526 Re: 60 MINUTA - All about

Post by Adriatic »

felipe kajetano wrote:
Adriatic wrote:Uzalud vam trud svirači.
I sva trojica Senada i Mato Đaković i Vlaisavljevići i ostala kamarila dupeuvlakača ne mogu čistiti cipele Bakiru.
Svi bi oni dali guzice da su ko Bakir ali jebi ga, ne može i jare i pare.
I svi se uredno nacrtaju ponedjeljkom u 20,00 h ispred TV.
Ja cisto gledam da vidim kako se iz ponedeljka u ponedaljak sve vise ponizava i brise poslednje tragove postojanja nekad perspektivnog novinara.......ovim tempom ce za 10 godina zavrsiti valjajuci pasijans na nekoj komercijalnoj televiziji :)
Ah duša draga, ko te ne zna skupo bi te platio.
Ne brini se ti za Bakira nego za "svoje".
NightSkyWalker

#1527 Re: 60 MINUTA - All about

Post by NightSkyWalker »

Adriatic wrote: Ah duša draga, ko te ne zna skupo bi te platio.
Ne brini se ti za Bakira nego za "svoje".
A sto se ti brines za "svoje"?
NightSkyWalker

#1528 Re: 60 MINUTA - All about

Post by NightSkyWalker »

nosara wrote:
Novinar nije asparagus...
Evo ga jos jedan od vjernih obozavalaca :lol: :-)

...ima dosta ovakvih koji vole da im se vrijeda inteligencija i da primaju samarcine od novinara im.
svakako_lud

#1529 Re: 60 MINUTA - All about

Post by svakako_lud »

Nacionalisti sa svih strana- ujedinite se :D
60 minuta i Bakir su vam očito zajednička meta :lol: :lol:
NightSkyWalker

#1530 Re: 60 MINUTA - All about

Post by NightSkyWalker »

Izgleda jos nekima nije jasno da bakir ne govori istinu, vec govori ono sto odgovara sefovima
...ali ne vide to oni. Bleeeeee
felipe kajetano

#1531 Re: 60 MINUTA - All about

Post by felipe kajetano »

Adriatic wrote:Ova Kaća, da je nema trebalo bi je izmisliti.
Zasto?
Gospodja/gospodjica je u pravu, sem sto bi ja dodao da novinar naravno ima pravo da iskazuje svoj stav ali kroz pisanje kolumni u printanim medijima ili kao Senad H. na privatnoj televiziji.

Bakir je glasnogovornik jedne politicke opcije, kako kaze Senad A. vodi elektronski bilten SDP-a i u tome je potpuno u pravu.
Milsim da pravi novinar koji ima svoje JA ne bi tako nesto sebi smio da dozvoli.
NightSkyWalker

#1532 Re: 60 MINUTA - All about

Post by NightSkyWalker »

svakako_lud wrote:Nacionalisti sa svih strana- ujedinite se :D
Bakir ujedinjuje nacionaliste za crvenima. :wink: ...ko je sada budala? ...i ti mu vjerujes! :wink:
NightSkyWalker

#1533 Re: 60 MINUTA - All about

Post by NightSkyWalker »

Bakir radi ja javnom servisu kojeg finansiraju gradjani razlih politickih i vjerskih opredjenjenja, i zato on nema pravo da od te televizije pravi privatnu prciju SDP-a :!:
svakako_lud

#1534 Re: 60 MINUTA - All about

Post by svakako_lud »

NightSkyWalker wrote:
svakako_lud wrote:Nacionalisti sa svih strana- ujedinite se :D
Bakir ujedinjuje nacionaliste za crvenima. :wink: ...ko je sada budala? ...i ti mu vjerujes! :wink:
Tebe očito boli što Tihić odavno pokušava da SDA iz krajnje desnice usmjeri prema centru što me i ne čudi jer nacionalistima je uvijek draže da su u toru....
Kao što rekoh i prije izbora,SDA trenutno ostaje najmanje zlo među nacionalnim strankama, tako da mi to i ne smeta....
sofist

#1535 Re: 60 MINUTA - All about

Post by sofist »

60 minuta je odavno petparački magazin. I suštinom i formom. Ne zna se ko je iritantniji Av-do Av-dić sa svojim neopisivo seljačkim glasom, senzacionalno-ekskluzivno-šokantni Bakir sa režanjem i onim "eee" između svake riječi (moja profesorica S-H je za to "eee" uvijek davala ocjenu-dvije manje), pofalićki indijanac Vasković sa svojim šatro jalijaškim stavom "ove sedmice Dodik opljackao 117.258.369.852.421 mAraaaaakaaaaaaaa". Kaletović je iz Buća Potoka. :D I takvi treba da formiraju javno mnijenje? Tragikomicno.
iceman2010

#1536 Re: 60 MINUTA - All about

Post by iceman2010 »

NightSkyWalker wrote:Bakir radi ja javnom servisu kojeg finansiraju gradjani razlih politickih i vjerskih opredjenjenja, i zato on nema pravo da od te televizije pravi privatnu prciju SDP-a :!:
Upravo tako.
Adriatic

#1537 Re: 60 MINUTA - All about

Post by Adriatic »

sofist wrote:60 minuta je odavno petparački magazin. I suštinom i formom. Ne zna se ko je iritantniji Av-do Av-dić sa svojim neopisivo seljačkim glasom, senzacionalno-ekskluzivno-šokantni Bakir sa režanjem i onim "eee" između svake riječi (moja profesorica S-H je za to "eee" uvijek davala ocjenu-dvije manje), pofalićki indijanac Vasković sa svojim šatro jalijaškim stavom "ove sedmice Dodik opljackao 117.258.369.852.421 mAraaaaakaaaaaaaa". Kaletović je iz Buća Potoka. :D I takvi treba da formiraju javno mnijenje? Tragikomicno.
Ne smeta tebi njihov seljački glas, ni njihovo eeeeeeeeee, nego što lopove i kriminalce na vlasti nazivaju pravim imenom, za razliku od "vaših"novinara.
Najbolji primjer toga su intervjui koje su sa Laktašenkom u njegovim dvorima radili Senad H. i Mato Đaković.
E to je pravi primjer dupelizačkog, neprofesionalnog novinarstva.
Last edited by Adriatic on 12/10/2010 11:18, edited 1 time in total.
Adriatic

#1538 Re: 60 MINUTA - All about

Post by Adriatic »

iceman2010 wrote:
NightSkyWalker wrote:Bakir radi ja javnom servisu kojeg finansiraju gradjani razlih politickih i vjerskih opredjenjenja, i zato on nema pravo da od te televizije pravi privatnu prciju SDP-a :!:
Upravo tako.
Još kad bi samo bio neki argument, pa da popijemo po jednu.
nosara

#1539 Re: 60 MINUTA - All about

Post by nosara »

sofist wrote:60 minuta je odavno petparački magazin. I suštinom i formom. Ne zna se ko je iritantniji Av-do Av-dić sa svojim neopisivo seljačkim glasom, senzacionalno-ekskluzivno-šokantni Bakir sa režanjem i onim "eee" između svake riječi (moja profesorica S-H je za to "eee" uvijek davala ocjenu-dvije manje), pofalićki indijanac Vasković sa svojim šatro jalijaškim stavom "ove sedmice Dodik opljackao 117.258.369.852.421 mAraaaaakaaaaaaaa". Kaletović je iz Buća Potoka. :D I takvi treba da formiraju javno mnijenje? Tragikomicno.
Ti si, pretpostavljam, plemickog porijekla...? :lol:
sofist

#1540 Re: 60 MINUTA - All about

Post by sofist »

Adriatic wrote:
Ne smeta tebi njihov seljački glas, ni njihovo eeeeeeeeee, nego što lopove i kriminalce na vlasti nazivaju pravim imenom, za razliku od "vaših"novinara.
Najbolji primjer toga su intervjui koje su sa Laktašenkom u njegovim dvorima radili Senad H. i Mato Đaković.
E to je pravi primjer dupelizačkog, neprofesionalnog novinarstva.
Ma da, ja sam dio tala sa Dodom i Haretom, samo tišu. :wink:
nosara wrote:
Ti si, pretpostavljam, plemickog porijekla...? :lol:
Za Kaletovica, Avdu, Vaskovica i ostalu ekipu 60 minuta -svakako. 8-) Nije, bolan, vazno ko je kakvog porijekla, vazno je da se za 30 i kusur godina koliko su sprcali u guzicu, doticni likovi nisu uspjeli emancipovati. Ako radis kao novinar, javna si licnost, valjda je osnovno pravilo da si pismen, da imas fonogenicnost glasa potrebnu za obavljanje takvog posla, da ne frfrljas dok pricas, da ne koristis postapalice "eee", "ovaaaj", "onnaaaj", da nemas lokalizama u govoru kao Av-Av Avdic ili da ih bar svedes na minimum... Ukratko da drzis neki standard. Standard je kljucna rijec. A oni su ispod osnovnih normi. Prema tome, smeće.
nosara

#1541 Re: 60 MINUTA - All about

Post by nosara »

sofist wrote: Za Kaletovica, Avdu, Vaskovica i ostalu ekipu 60 minuta -svakako. 8-) Nije, bolan, vazno ko je kakvog porijekla, vazno je da se za 30 i kusur godina koliko su sprcali u guzicu, doticni likovi nisu uspjeli emancipovati. Ako radis kao novinar, javna si licnost, valjda je osnovno pravilo da si pismen, da imas fonogenicnost glasa potrebnu za obavljanje takvog posla, da ne frfrljas dok pricas, da ne koristis postapalice "eee", "ovaaaj", "onnaaaj", da nemas lokalizama u govoru kao Av-Av Avdic ili da ih bar svedes na minimum... Ukratko da drzis neki standard. Standard je kljucna rijec. A oni su ispod osnovnih normi. Prema tome, smeće.
Ne... Sustina je u onome o cemu se na 60m govori, a ne to kakav neko ima glas... Pretezno je smece na tapetu, to se slazem... Ali to smece je ovaj narod 20 godina zvao svojim prvim i najboljim...

Emancipacija tipa "lepi hare", spolja gladac a u dusi saner, upropastila je ovu zemlju...

Neka Avdic samo zamuckuje, Bakir razvlaci... ali neka samo nastave iskopavat smece iz proteklih 20 godina... :D
sofist

#1542 Re: 60 MINUTA - All about

Post by sofist »

nosara wrote:
Ne... Sustina je u onome o cemu se na 60m govori, a ne to kakav neko ima glas... Pretezno je smece na tapetu, to se slazem... Ali to smece je ovaj narod 20 godina zvao svojim prvim i najboljim...

Emancipacija tipa "lepi hare", spolja gladac a u dusi saner, upropastila je ovu zemlju...

Neka Avdic samo zamuckuje, Bakir razvlaci... ali neka samo nastave iskopavat smece iz proteklih 20 godina... :D
Rekao sam u startu da su bezveze i formom i suštinom. Ništa oni nisu iskopali što ne bi iskopao svaki prosječan novinar i što ne zna svaki iole informisan gradjanin ove zemlje. Takozvani senzacionalizam i neobjektivnost ne mogu biti uzor nikome. Još kad se tome doda gore navedena forma dobije se bljuvotina od novinara i emisije.
felipe kajetano

#1543 Re: 60 MINUTA - All about

Post by felipe kajetano »

nosara wrote:

Sa prvim boldiranim se slazem :)

A drugo boldirano je :lol: , sinoc nije bas tako izgledalo, Tihic je bio sve samo ne onaj koji je bacao smece :D ...ajde ba @nosara sve se vidi ako zelis da vidis :)

Ja ipak mislim da ces ti u Meksiko ko disident :D
Arc_Angel

#1544 Re: 60 MINUTA - All about

Post by Arc_Angel »

Ma ja nevalja 60 minuta, problem je sto hadziomerovic preferira ljevicu (SDP) trebao bi covjek da bude konzervativac, gdje ces se sluziti takvim i takvim rjecima na javnom servisu i lopove i kriminalce nazivati lopovima i kriminalcima gluho bilo :-) :-) :-) trebao bi da bude nacionalista pa da pripada samo jednom toru da slijepo slusa i prati naredbe dragih i uglednih drzavnika.

dokonim ljudima sve smeta, traze iglu u plasti sijena, uzmite sta radite, uh ja zaboravio naviklo se u komunizmu da se nista neradi a da se uzima plata i da se palamudi po vazdan.

ali ja vas razumijem, razimijem vecinu ljudi u ovoj zemlji koji neznaju da misle svojom glavom nego cekaju da neko drugi za njih misli, u zadnjih 600 godina BiH bila slobodna manje od 100 godina non stop bila pod necijom cizmom i non stop neko drugi donosio odluke trao i gazio, uslo u gene, vecina naroda nesposobna ali apsolutno da razmislja svojom glavom.

Vi ste ljudi indoktrinirani, od projekata nacionalnih drzava nema nista, propalo davno i propalo katastrofalno samo u zadnjih 100 godina evropa vodila dva rata i sravnila samu sebe do temelja zbog ideja jednonacionalnih drzava i zelje za prevagom jedne nacije nad drugom. i BiH nikada nece biti jednonacionalna drzava niit ce se ikada pocjepati po nacionalnih savovima bas zbog takvih ko sto ste vi, sto vam smeta ljevica, gradjansko drustvo i demokratija. BIH samo i jedino moze biti gradjanska demokratija. nacionalni torovi i nacionalne vlasti zdravooooooooooooooooo
nosara

#1545 Re: 60 MINUTA - All about

Post by nosara »

sofist wrote:
nosara wrote:

Rekao sam u startu da su bezveze i formom i suštinom. Ništa oni nisu iskopali što ne bi iskopao svaki prosječan novinar i što ne zna svaki iole informisan gradjanin ove zemlje. Takozvani senzacionalizam i neobjektivnost ne mogu biti uzor nikome. Još kad se tome doda gore navedena forma dobije se bljuvotina od novinara i emisije.
Daljinski je cudo... Imas gomilu mogucnosti... :D
nosara

#1546 Re: 60 MINUTA - All about

Post by nosara »

felipe kajetano wrote:
nosara wrote:

Sa prvim boldiranim se slazem :)

A drugo boldirano je :lol: , sinoc nije bas tako izgledalo, Tihic je bio sve samo ne onaj koji je bacao smece :D ...ajde ba @nosara sve se vidi ako zelis da vidis :)

Ja ipak mislim da ces ti u Meksiko ko disident :D
Svaki pokusaj da se neka klero-nacionalisticka stranka uljudi treba pozdravit... Ako tihic uspije da iskorijeni krimose iz sda, to ce bit velika stvar... Licno sam skeptik...

Uostalom, kad je tihic kao persona u pitanju, ni ja ga ne bih nesto lomio previse... Jednostavno ne bih...

Ostajem, jakako, skeptican i prema ideji koalicije SDP-sda...

Ali, krv nije voda... Cekam i trpim... :lol:
iceman2010

#1547 Re: 60 MINUTA - All about

Post by iceman2010 »

Arc_Angel wrote:Ma ja nevalja 60 minuta, problem je sto hadziomerovic preferira ljevicu (SDP) trebao bi covjek da bude konzervativac, gdje ces se sluziti takvim i takvim rjecima na javnom servisu i lopove i kriminalce nazivati lopovima i kriminalcima gluho bilo :-) :-) :-) trebao bi da bude nacionalista pa da pripada samo jednom toru da slijepo slusa i prati naredbe dragih i uglednih drzavnika.

dokonim ljudima sve smeta, traze iglu u plasti sijena, uzmite sta radite, uh ja zaboravio naviklo se u komunizmu da se nista neradi a da se uzima plata i da se palamudi po vazdan.

ali ja vas razumijem, razimijem vecinu ljudi u ovoj zemlji koji neznaju da misle svojom glavom nego cekaju da neko drugi za njih misli, u zadnjih 600 godina BiH bila slobodna manje od 100 godina non stop bila pod necijom cizmom i non stop neko drugi donosio odluke trao i gazio, uslo u gene, vecina naroda nesposobna ali apsolutno da razmislja svojom glavom.

Vi ste ljudi indoktrinirani, od projekata nacionalnih drzava nema nista, propalo davno i propalo katastrofalno samo u zadnjih 100 godina evropa vodila dva rata i sravnila samu sebe do temelja zbog ideja jednonacionalnih drzava i zelje za prevagom jedne nacije nad drugom. i BiH nikada nece biti jednonacionalna drzava niit ce se ikada pocjepati po nacionalnih savovima bas zbog takvih ko sto ste vi, sto vam smeta ljevica, gradjansko drustvo i demokratija. BIH samo i jedino moze biti gradjanska demokratija. nacionalni torovi i nacionalne vlasti zdravooooooooooooooooo
Ne bi trebao da preferira ni jedno ni drugu na javnom TV servisu koji MORAJU da placaju i oni koji se ne slazu sa njegovom politickim orjentacijom. To je sustina. Kada se pojavi kakva afera u SDP redovima onda dobiju skoro citavo izdanje 60 minuta svi prozvani clanova SDP da se operu, a hadjiomerovic i ostatak ekipe dodaje sapun i peskir. Halo ba, kontate li vi da je javni servis, servis svih gradjana i da je upotreba istog za potrebe jedne politicke partije teska zloupotreba istog? Stalno skrecete sa osnovnog problema. Neka hadziomerovi napravi svoju privatnu TV pa nek slavi voljenu stranku i velikog vodju do besvejsti. Usput evo jedna izjava velikog vodje data times-u:

"Kao civilno društvo, legitimno izabrani ljudi, borićemo se svim sredstvima protiv secesije ili ćemo u protivnom biti uništeni od strane islamskih radikala koji će započeti rat", izjavio je Lagumdžija londonskom dnevniku, dodajući kako će učiniti sve što je u njegovoj moći da zaustavi radikalizaciju u zemlji.
dragg

#1548 Re: 60 MINUTA - All about

Post by dragg »

Hadžiomeroviću samo ne mogu oprostiti što se nadčovječnom snagom godinama obrušavao na vladara manjeg entiteta, povećavajući mu do neviđenih visina ugled u Republici Srpskoj sa svakih završenih 60-i više minuta. Dodik je ustvari ono što jeste zahvaljujući upravo i najviše njemu.
iceman2010

#1549 Re: 60 MINUTA - All about

Post by iceman2010 »

nosara wrote:
sofist wrote:
nosara wrote:

Daljinski je cudo... Imas gomilu mogucnosti... :D
Jos da ne moram placati..... Jel stvarno ne kontas ili se samo pravis da ne kontas?
iceman2010

#1550 Re: 60 MINUTA - All about

Post by iceman2010 »

nosara wrote:
Svaki pokusaj da se neka klero-nacionalisticka stranka uljudi treba pozdravit... Ako tihic uspije da iskorijeni krimose iz sda, to ce bit velika stvar... Licno sam skeptik...

Uostalom, kad je tihic kao persona u pitanju, ni ja ga ne bih nesto lomio previse... Jednostavno ne bih...

Ostajem, jakako, skeptican i prema ideji koalicije SDP-sda...

Ali, krv nije voda... Cekam i trpim... :lol:
Ma ja, SDA je smece dok veliki vodja ne kaze drukcije. hahaha. Sada ce smece odjedanput da postane cvijece. hahaha. Ide veliki vodja u koaliciju sa njima. Ne smije se vise lose o koalicionim partnerima. Receno na javnom SDP-ovom servisu i svi poslusni sljedbenici moraju se povinovati zeljama velikog vodje.
Locked