Haram im bilo.....

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
ahmed19

#1526 Re: Haram im bilo.....

Post by ahmed19 »

Latina wrote:
Isplakah se na sabahu k'o budala...tek sam stigla do 9-te strane. :kiss:
Samo čitaj, imaš vremena cijeli dan... :)
HAVANA

#1527 Re: Haram im bilo.....

Post by HAVANA »

Rezervisano u palmi. :wink:
Na spratu.
Bandierra Rossa

#1528 Re: Haram im bilo.....

Post by Bandierra Rossa »

Može li se neko sjetiti čiji je posao da pomaže povratnicima?

Men" se čini da se čovjek zove Safet Halilović i da je zadnjih 20 godina ministar opšte prakse.

Nadam se da je gledao emisiju (siguran sam da jeste) i da je barem 4 sekunde razmišljao o onom momku...

:sax: :sax: :sax: :sax: :sax:
HAVANA

#1529 Re: Haram im bilo.....

Post by HAVANA »

Ne vjerujem,garant je u semizovcu na vikendici.
Blizu mene je,fakat smo mogli kod mene umjesto u palmu da mu malo galamimo. :D
istina živa

#1530 Re: Haram im bilo.....

Post by istina živa »

75440 wrote:Pregledah prilog i sta drugo reci osim :thumbup: :sax: :thumbup: :sax: :thumbup:
Hvala i svima Vama koji ste na licu mjesta i koji tako aktivno ucestvujete u svemu, a posebno Muniri, koja je pronasla nase povratnike :kiss:
Hvala ti 75440.Ja sam humanista od rođenja,dugo sam mislila da sam manjina i da neću uspjeti ništa uraditi.Ovaj projekat i Edisov život protkan tugom,bolom zbog ranog gubitka oca,neimaštinom,dječačkim nevinim životom bez života i svim onim što smo mogli vidjeti pokrenuo je ono ljudsko u nama i dokazao da smo još uvijek ljudi i da vrijedi živjeti ovaj život.
Nažalost još je puno ovakve djece koja nemaju hljeba jesti.Njihova želja nije ništa drugo do malo hljeba da prežive.Mi,ovakvi kakvi jesmo možemo im pružiti više od jednog obroka,možemo im pružiti sigurnije djetinjstvo i bolju budućnost.Mi smo spasili dva mlada momka čija je budućnost bila neizvjesna.Sada su sigurni i sretni.Ima li veće sreće i zadovoljstva od ovakvog završetka jedne tužne priče.Mnogi osjećaju prazninu u duši i pitaju se šta je smisao života-EDIS JE SMISAO ŽIVOTA-EDIS I MNOGI POPUT NJEG.Nadam se da ostajemo humanisti i dalje i da će ova akcija potrajati i pomoći mnogima koji čekaju na nas.
Teško je gledati ljude kako plaču i bacaju još ono malo ponosa što im je preostalo pod noge.Tužni su to trenuci,puno teže nego gledati na tv,ja puno više osjetim na terenu.Ali sva tuga koju osjećam dok snimam i razgovaram sa njima sva ona bol koja me guši i razdire nestane onog trenutka kada pomognemo tim ljudima.Mogu slobodno reći DOBRO VAM JUTRO DOBRI LJUDI I ŽENE NARAVNO :thumbup: jer smo učinili veliku stvar.Hvala vam svima još jednom.
"ISTINA" je naš projekat - projekat dobrih ljudi.
Još jedan problem ću pokušati riješiti kroz ove emisije,problem koji je sve češći i ugrožava ljudsko dostojanstvo,nemogu dopustiti da se pojedini tajkuni ponašaju prema našem nezaštićenom narodu tako.Čest je problem kod ljudi da rade a za svoj rad i trud budu otjerani poput kakve životinje(znamo da su i životinje dobile mjesto na ovoj planeti i da je čovjek trenutno najniže biće).Vrijeme je da svi shvate da ovaj narod nije prepušten sam sebi,ovaj narod ima nas.Vrijeme je da vratimo dostojanstvo i ugled našem čovjeku- bez obzira ko je,šta je i odakle je. :sax: :bih:
istina živa

#1531 Re: Haram im bilo.....

Post by istina živa »

HAVANA wrote:Rezervisano u palmi. :wink:
Na spratu.
Koliko sam shvatila bit će to pravi dernek večeras.Malo je kasno za vikendicu,nek ostane za drugi put.
Ah htjedoh reći da idem u Palmu sjesti i čekati ostale,bit će gužve - slatko! :thumbup:
Nanny

#1532 Re: Haram im bilo.....

Post by Nanny »

Je li definitivno u 2 sata u Palmi?
kurty

#1533 Re: Haram im bilo.....

Post by kurty »

zar nije u 19.00h
amrica

#1534 Re: Haram im bilo.....

Post by amrica »

Nanny wrote:Je li definitivno u 2 sata u Palmi?

u 19h veceras, ne u 2
istina živa

#1535 Re: Haram im bilo.....

Post by istina živa »

teAMICA wrote:Evo 'vako: 5ar5rovic & me smo se dogovorili u ime sviju vas/nas :D :
SLJEDEĆI SASTANAK FURUMASHA SA-X (vezano za ovu akciju) JE U NEDJELJU, 19.04. U 19:00 U BAŠTI CAFFE-A "PALMA"
(usafunjali smo se svi redom u onom VF-u prošli put,a i ovdje ima fin parking)
Taman poslije CD-a, da se dogovorimo za dalje korake, da donese novac ko neće preko banke, itd.
Da nebude zabune :thumbup: :thumbup:
vahdo-zeljka

#1536 Re: Haram im bilo.....

Post by vahdo-zeljka »

Mi smo putem hayata vidjeli emisiju sinoc i zelimo da pomognemo ali neznamo na koji nacin jer mi zivimo
u Njemackoj,pa vas molimo da nas obavjestite preko pp ili e-mail.

Hvala!!!
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#1537 Re: Haram im bilo.....

Post by Latina »

ahmed19 wrote:
Latina wrote:
Isplakah se na sabahu k'o budala...tek sam stigla do 9-te strane. :kiss:
Samo čitaj, imaš vremena cijeli dan... :)
Nije se lako boriti sa emocijama citajuci ovu temu. @Havana je na drugim temama u posljednja 2-3 dana stavljao link za ovu, ali cim bih vidjela naslov "Haram im bilo", osjetila bih poznati bijes ( jer sam pretpostavljala da se radi o nekom od 1.326.000 marifetluka politicara ) i nisam je imala snage citati do jutros. Sada bih voljela da sam je ranije procitala, jer ovo je u sustini tema o ljudskoj dobroti. Eto, cituckam lagano ( jer me velika kolicina emocija s vremena na vrijeme zaustavi ;-) ). Ostanite(mo) dobri kao sto jesmo. Zao mi je sto necu biti s vama danas u Palmi.
kurty

#1538 Re: Haram im bilo.....

Post by kurty »

mIRCerka je napisao/la:Postovana,
Izvana mozete pomoci putem uplate na racun koji je otvorio jedan nas forumash a u ime ove porodice.
Subject: Haram im bilo.....

mIRCerka je napisao/la:

Brojevi racuna su:
EVO RACUNA....obadva su napravljena -otvorena u intesa sanpaolo banci
racun za domace uplate u km-ovima....
primalac/primatelj: Ajdin Čubro 867434-22-25606
Račun primaoca: 1540010000001910
Svrha uplate...sta god se upise zna se za sta pare idu

Devizni racun:Uplate izvršiti na račun:
INTESA SANPAOLO BANKA BOSNA I HERCEGOVINA
OBALA KULINA BANA 9a, 71000 SARAJEVO,BIH

Payments in EUR
SWIFT:UPBK BA 22

IBAN:BA39 154 001-000-000-1910
ACC.NO.50611200 867434 25607

Za sve one koji zele da novce posalju preko Western uniona ili MoneyGram-a, neka me o "posiljci" obavjestena PP, ili na broj telefona 00387 61 788614, a posiljku nek salju na :
Ajdin Čubro
ulica Alije Izetbegovića 14, 71370 Breza

Hvala dobrim ljudima!!!
ahmed19

#1539 Re: Haram im bilo.....

Post by ahmed19 »

E ljudovi, moze li mi neko reci gdje se tacno nalazi "Palma", da ne lutam po Grbavici??
Hvala
kurty

#1540 Re: Haram im bilo.....

Post by kurty »

kad ides od skenderija kuda trola ide...imas vecu rskrsnicu tacno ispred stadiona, i tu skrenes desno, to je ona ulica gdje je zgrada loris....kad skrenes desno, na nekih 100-150 metara na lijevoj strani je palma...velika basta ogradjena cempresima i fontana ima ispred
sanasa

#1541 Re: Haram im bilo.....

Post by sanasa »

ahmed19 wrote:E ljudovi, moze li mi neko reci gdje se tacno nalazi "Palma", da ne lutam po Grbavici??
Hvala

http://www.palma.ba/
pustopoljina

#1542 Re: Haram im bilo.....

Post by pustopoljina »

evo sad sam pogledala i ono s tv vogosca...
znate sta...ja polazim od sebe...pa cu zato ovo reci...covjek koji se napati u zivotu,on ne vjeruje vise rijecima...on vjeruje kad vidi,a i onda od soka...treba da prodje malo vremena pa da shvati sta je vidio...
mi znamo cijelu pozadinu i mi poznajemo akciju "haram im bilo",a oni znaju samo ono sto vide...
mislim da cemo pravi osmijeh vidjeti na njihovim licima,kad oni sve to o cemu mi pricamo vide...tek kad vi odete,pa oni sjednu i pogledaju oko sebe,vide stvari,prebroje se i skontaju sta sve mogu platiti,tek tada ce osjetiti nesto.
i kad se aBd bude stala gradila,ja mislim da ce oni oko vas hodati k'o zacarani... :) treba vremena pa da se covjek skonta,sta mu se desava.
nadam se da ce dan kad ugledaju kravu i prve redove cigle doci jako brzo,na kucu treba prozore staviti...otvorena kanalizacija je izvor zaraze...nekako mi se cini,da je skupljanje para laksi dio posla...
bilo bi odlicno kad bi se zivina i predmeti kupovali od povratnika,ako uopce neko ima sta za prodati,mada je tesko nekome ko je kod kuce u sarajevu,znati gdje na teritoriji rs ima povratnika koji bi prodali kravu,ovcu...pa jos veterinar treba pregledati...
ipak:kad se male ruke sloze-sve se moze,meni je samo zao sto je novac jedino cim mogu pomoci,jer treba tu puno prehodati,prevoziti,telefonirati,organizovati...
aBd,da se uskoro moze reci mission accomplished,
i da se otvori fond sa-x,ako ne-ima taj fond dobro, niko sam nije dovoljno bogat da nekome pomogne,svi se mi provlacimo kroz zivot izmedju zelja i mogucnosti,ali nas vise vec cinimo razliku za nekoga kome gori pod nogama.
ružmarin-a

#1543 Re: Haram im bilo.....

Post by ružmarin-a »

I ja sam bila skeptična, kad mi je nekoposlao na FB poziv za učlanjenje u grupu Haram im bilo, misleći da je nešto u vezi nekih naglabanja i prepucavanja i ispraznih priča.
Tek kasnije, kad sam vidjela da su neki od mojih kontakata članovi, pogledah o čemu se radi...i otada sam (ovih nekoliko dana samo iščitalavala ko je šta pisao) i pratila na televiziji, i teško je upratiti ako se nije uvijek u toku dokle je sve stiglo....
Svaka vam čast, pokretanje ove inicijative od pojedinca da poprimi ovakve razmjere i odjek.
Hvala Bogu pa je omogućio da se sakupe dobri ljudi i ostvare misiju :bih:
Iako sam nova ovde mogu reći: :sax:
Pozdrav svima: plemenitoj g-đi Muniri i Priject manageru Kurty-ju :D i svim ostalim članovima ove ekipe koja unosi radost u srca ljudi i budi humanost u svima nama.
Last edited by ružmarin-a on 19/04/2009 12:32, edited 1 time in total.
maybelline

#1544 Re: Haram im bilo.....

Post by maybelline »

istina živa wrote:
Na spratu.
Koliko sam shvatila bit će to pravi dernek večeras.Malo je kasno za vikendicu,nek ostane za drugi put.
Ah htjedoh reći da idem u Palmu sjesti i čekati ostale,bit će gužve - slatko! :thumbup:

:D I ja isto jedva cekam! :D Nadam se da cemo se uspjeti svi upoznati, fakat bih se voljela rukovati s novinarkom, kurty-jem, 55, amricom, mircerkom..... :sax:
istina živa

#1545 Re: Haram im bilo.....

Post by istina živa »

maybelline wrote:
istina živa wrote:
Na spratu.

:D I ja isto jedva cekam! :D Nadam se da cemo se uspjeti svi upoznati, fakat bih se voljela rukovati s novinarkom, kurty-jem, 55, amricom, mircerkom..... :sax:
Ma šta rukovati !? :-)
Ima da se izljubimo ko najrođeniji :dance: :thumbup:
maybelline

#1546 Re: Haram im bilo.....

Post by maybelline »

Ja sad procitah na onoj stranici na FB da je 100 ljudi potvrdilo dolazak veceras u Palmu???!!! Kako cemo se svi stici izljubiti? :D
istina živa

#1547 Re: Haram im bilo.....

Post by istina živa »

maybelline wrote:Ja sad procitah na onoj stranici na FB da je 100 ljudi potvrdilo dolazak veceras u Palmu???!!! Kako cemo se svi stici izljubiti? :D
uh,uh,trebat će nam ozvučenje :lol:
Imam vam saopštiti važnu vijest :thumbup:
Nadam se da ću uspjeti doći,haos sam prehlađena i bolesna :-)
ružmarin-a

#1548 Re: Haram im bilo.....

Post by ružmarin-a »

maybelline wrote:Ja sad procitah na onoj stranici na FB da je 100 ljudi potvrdilo dolazak veceras u Palmu???!!! Kako cemo se svi stici izljubiti? :D
101 ili 102 :thumbup:
istina živa

#1549 Re: Haram im bilo.....

Post by istina živa »

Hej HAVANA jesi li pripremio sto za govornike :lol: :lol: :lol:
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#1550 Re: Haram im bilo.....

Post by Latina »

Samo laganice. :P Posaljite kasnije nama hudim dijasporasima ( ne suvise intimne :D ) slicice.

p.s. Sto ce jaran ... je li se zove Sevko ... trljati veceras ruke. :D :lol:

p.p.s. Sad ce mi nesto biti sto vas necu vidjeti. 8-)
Last edited by Latina on 19/04/2009 13:10, edited 1 time in total.
Locked