Dres reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Koja marka za novi BH dress????

Poll ended at 31/07/2009 23:13

Umbro
17
9%
Le qoc sportif
17
9%
Hummel
4
2%
Nike
46
24%
Adidas
59
30%
Puma
26
13%
Kappa
12
6%
Lotto
2
1%
Legea
6
3%
Reebok
5
3%

Total votes: 194

Ammaar

#1526 Re: Dres fudbalske reprezentacije BiH

Post by Ammaar »

samo_ti wrote:Bgmi je Savez i danas inkasirao 200 milja od Elektroprivrede :D
Nije bas da se nema :)
Sve je to sitno malo jaci savezi potrose na toalett papir toliko.
Samo ime Legea mi je simpa dakle nesto lijevo, outsider-sko,ali istina je da im estetika nije jaca strana, trebali bi malo popraviti izgled podhitno.
Lacrosse

#1527 Re: Dres fudbalske reprezentacije BiH

Post by Lacrosse »

Dje ste esteticari...

Meni je dres dobar, navikao sam se na izgled, i nije lose.

Jos da naprave treci dres, da ima jedan zuto-plavo kombinacija, nebi bilo lose.

A sad to sto nije Air Jordanov dres, mislim, pocevsi od toga koje infrastruktura, dje je stadion, kako se baklje pale po treninzima, kako je vascijeli tim dijaspora, kako je kvalitetna domaca liga, i kako non stop imamo problema nekakvih s navijacima, sve je dobro.

Jedino s cim se slazem je da je ovaj dres zaostavstina starog Saveza i samo zbog toga bih ga promjenio.

Ali, bolje bi bilo da Savez potrosi pare da se karte za utakmicu prodaju online i da moze covjek kupiti max 2 karte.
Pa da karta bude i 100 maraka, ali da ih ima i da znas da je 90% prodanih karata ljudi sa po 2 karte.
Takodje cirkus delegacijski da se smanji i da oni koji dodju na utakmicu ne izlaze u blindiranim autima sa sirenama, kome se zuri neka dodje helikopterom i ide helikopterom kao pravi milioner a ne s firminim autom, soferom, drotom voziti se brzo nasim plotom.
noiserr

#1528 Re: Dres fudbalske reprezentacije BiH

Post by noiserr »

Mene jedino tangira kad nema imena igraca na dresovima, samo brojevi. Da je savez pametan, napravio bi online shop pa da se podize lova za reprezentaciju preko online fan shopa.

Ima nas diasporaca pun brod, pa da malo i mi podrzimo repku, kad vec nemozemo od rintanja doci da zmajeve gledamo u Zenici. Ali kome vjerovati da bi te pare i dosle u prave ruke.
luckylaka

#1529 Re: Dres fudbalske reprezentacije BiH

Post by luckylaka »

Ma i meni su ovi dresovi bas po volji.jebo te vise i adidas,nike,puma sve otrcane firme,nidze veze.Naucio sam na ove a i sakupio poprilican broj i sada bi neko da ih mijenja.Niposto.
AmiĐa_Idriz

#1530 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by AmiĐa_Idriz »

Image

evo doprinos i od mene :D
dingosp0

#1531 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by dingosp0 »

ja mislim da smo mi sa legeom do 2014 po ugovoru.. poslje toga, ili se produzuje ili raskida...
nadam se da ce raskinuti, da dobijemo adidas ili pumu.... i onda ko ljudi na svijetsko...
respo

#1532 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by respo »

jao jeste i vi zapeli adidas puma nike
boli me briga sta pise samo nek su kvalitetni i lijepi a u njima prepoznatljivi

glavu bih dao ako pola njih ne bi platilo da su nam dresovi versace armani i slicno
Logovan

#1533 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Logovan »

dingosp0 wrote:ja mislim da smo mi sa legeom do 2014 po ugovoru.. poslje toga, ili se produzuje ili raskida...
nadam se da ce raskinuti, da dobijemo adidas ili pumu.... i onda ko ljudi na svijetsko...
Nadam se da je tako... :-)

Na SP u novoj opremi. 8-)
dingosp0

#1534 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by dingosp0 »

respo wrote:jao jeste i vi zapeli adidas puma nike
boli me briga sta pise samo nek su kvalitetni i lijepi a u njima prepoznatljivi

glavu bih dao ako pola njih ne bi platilo da su nam dresovi versace armani i slicno
nije to zbog nike puma adidas vec je vise zbog opreme i kvaliteta...
ovo je prvi put ikada da smo vec igrali 2-3? utakmice sa istim dresom...ovaj sadasnji je ekstra...
al to ne znaci da ce do juna ostati, jer do juna moze biti izmjena dizajna i M postaje XXL ...

a drugo sto je legea dres i ako ga nadjes orginal, PRESKUP...jednostavno volio bih da mogu otici u radnju i kupiti sebi kvalitetnu nike, puma ili adidas trenerku reprezentacije, dres, ruksak, majice, itd itd .... a to legea nista nema... i ako ima prije ces doci do dijamanata neko te opreme... u tom je poena....

niko ne trazi armani, gucci...samo trazimo da mozemo kupiti sebi fine dresove .... volim svoju domovinu, volim representaciju i zelim kad je ljeto obuci dres ....a kako ga sad obuci kad prvo ne mozes ga naci, i ako ga nadjes broj M je XXXL ... izgledas koda si navukao vrecu od krompira...
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1535 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by JoseMujica »

Legea rulzzz! :lol: :lol: :lol:

Image
fazer

#1536 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by fazer »

Image

Image

Nike je najbolja opcija. Jednostavni, kvalitetni i sto je najbitnije, nisu spavacice. Adidas ne bi bio los, ali ipak mislim da bi one tri linije na rukavima pokvarile cjelokupni izgled.

I da, neka neko objasni Legei sta je slim fit. :roll:
BHF_Manijak

#1537 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by BHF_Manijak »

Ma ne moze slim fit, pa zamislite Misketov stomacic u slim fitu?! :mrgreen:

Meni najvise kod ove Legea-e ide na qrac onaj bbroj preko cijelih ledja, jebote k'o da americki fudbal gledam! :roll: Ne mogu da vjerujem da ono njima samim ne djeluje totalno kretenski!

Sto se vec ostalih distributera tice, adidas je prosli Euro daleko kvalitetnije varijante od Nikea imao! A to za te tri linije, pa ti sebi biras dizajn, ako neces linije preko remana, ne moras ih ni stavljati.
fazer

#1538 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by fazer »

Ovo sa slim fitom sam mislio opcionalno. Npr. Robben uvijek za Bayern igra u onom dresu sa trakama preko lopatica i ramena, dok ostale kolege uzimaju onaj obicni.

Ako se ne varam trake na Adidasovom dresu su obvezne, jer je to dio logotipa. Nisam jos vidio ni jedan Adidasov dres bez njih.
Dr. Kuca

#1539 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Dr. Kuca »

Odron su dresovi, mada trenerke su dobre bile ove bjele.
Jazzy.ba

#1540 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Jazzy.ba »

Nisu trenerke vec duxe imaju bijele i plave. Odlicne su. Ima ih kupiti na onom fanatic shopu 39.90€.
BHF_Manijak

#1541 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by BHF_Manijak »

fazer wrote:Ovo sa slim fitom sam mislio opcionalno. Npr. Robben uvijek za Bayern igra u onom dresu sa trakama preko lopatica i ramena, dok ostale kolege uzimaju onaj obicni.

Ako se ne varam trake na Adidasovom dresu su obvezne, jer je to dio logotipa. Nisam jos vidio ni jedan Adidasov dres bez njih.
Uvijek me zanimalo kakav je ono fazon sa trakama kod Robbena? Kont'o sam da je nesto u evzi ledja, neke bandaze i slicno? :? :-?
Logovan

#1542 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Logovan »

Dr. Kuca wrote:Odron su dresovi, mada trenerke su dobre bile ove bjele.
Ma ne jarane, dresovi grme samo tako. :oops: Poslušaj neke naše znalce. :-)
sarayewo

#1543 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by sarayewo »

BHF_Manijak wrote:
fazer wrote:Ovo sa slim fitom sam mislio opcionalno. Npr. Robben uvijek za Bayern igra u onom dresu sa trakama preko lopatica i ramena, dok ostale kolege uzimaju onaj obicni.

Uvijek me zanimalo kakav je ono fazon sa trakama kod Robbena? Kont'o sam da je nesto u evzi ledja, neke bandaze i slicno? :? :-?
I ja sam se interesovao svojevremeno pa nadjoh negdje da je dodatak dresu koji bi trebao poboljsati odredjene atribute igraca... Kako, to fakat ne znam - to ti je isto k'o kad za kopacke kazu sada da poboljsava udarac jer su pertle pomjerili sa sredine na stranu...
Jazzy.ba

#1544 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Jazzy.ba »

BHF_Manijak wrote:

Ako mislite na one trake u obliku X na ledjima uvijek sam mislio da imaju kod svih igraca sa takvim dresom?!? Imate li slike da vidimo razlike gdje imaju a gdje nemaju?
BHF_Manijak

#1545 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by BHF_Manijak »

Kada je bar Bayern u pitanju jasno se samo kod Robbena vidi da imaju te trakice, dok kod ostalih fudbalera namu 100%! Eh sta mu je to, ne'am pojma, no znam da je imao dosta problema sa ledjima, pa sam sve mislio da je neki djavo za to, ali eto izgleda da nije.
samo_ti

#1546 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by samo_ti »

One trake na ledjima nisu dodatak dresu, nego se lijepe radi boljeg protoka krvi, opustanja misica, pa tako i za one koji imaju neke bolove, u ovom slucaju ledja kod Robena :)

@BHF Manijak, procitao PP :thumbup:

lp
Timotije

#1547 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Timotije »

Mogu oni mijenjati koliko god im volja, ja svoju bijelu trenerku (samo ja i Borce Sredojevic je imamo izgleda :D ), u kojoj sjedim na tribinama, ne bih je dao nema tih para...
Ammaar

#1548 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by Ammaar »

Nije ba ljudi losa igea toliko ali kao sto neko rece zaovstavstina musanovica I njegovih lopina, pa ako nista zbog toga bi ih trebali liferovati poslje isteka ugovora.
poslje njih mislim da nebi trebali hrliti komercijalnim brendovima tipa adidas,nike, puma I ostalim "robovlasnickim" firmama, mislim da bi nas savez trebao porazgovarati sa danskim HUMMELOM imaju zesce dresove, reputaciju I normalno kvalitet na prvom mjestu dok su ujedno zesce retro....
bosnianidiot

#1549 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by bosnianidiot »

Image

Ako mislite na ove trake, to je dio Adidasove TechFit tehnologije, koju su predstavili prije godinu dvije, i svaki igrac bira hoce li nositi TechFit dres, ili standardnu verziju. Recimo u Milanu je Robinho uvijek birao TechFit, ne sjecam se da je jos neko...
Navodno povecava brzinu, snagu i izdrzljivost fudbalera na terenu...

TECHFit FACTS AND FIGURES
-INCREASES SPEED 1.1%
-INCREASES POWER 5.3%
-INCREASES VERTICAL 4.0%
-INCREASES ENDURANCE 0.8%
burekodsira

#1550 Re: Dres reprezentacije BiH

Post by burekodsira »

isto ko sto je u reklami sprajta dzordanova celavica davala bolju aerodinamicnost pa je mogo da leti i bez red bula uz gutljaj sprajta :D

a mislim da je konto na ove

i da ponovim moje misljenje, ja sam za ostanak legeje sa boljim uslovima i dresovima za komplet repku, ili maksimalno da dodje neki ko sto vec rekoste ne robovlasnicki proizvodjac
Post Reply