uciteljzetareticula wrote:Sta ste po zanimanju? Dali ima nesto odredjeno sto znate raditi npr. električar, vodoinstalater, varioc, keramičar ili tako nesto?Hercegoviina wrote:ja sam danas predao za termin u ambasadi, a jos nema nikakvog posla na vidiku za njemacku. kakve su mi sanse da za godinu dana nadjem posao / bilo sta/ pa da uletim na taj intervju? da li je tako neko radio?
Viza za Njemacku
- Hercegoviina
#1526 Re: Viza za Njemacku
-
electriq
#1527 Re: Viza za Njemacku
hvala na odg.vjesticanametli wrote:hanumaaaaaaaaaaaaaaaa jesil staAlmaDelic wrote:vjesticanametli wrote:To je remonstrationsverfahren...ako ne pise nista na papiru onda imas godinu dana al hajd ti to odmah...ne treba ti advokat....posalji mi mail poslacu ti![]()
@elektrike prvo nek ti sad poslodavac da ug..... zovi ti njega ne cekaj......termin za vizu ces dobiti i prikupljaj u meDZuvremenu papire ostale, zavrsi prevode i tako
zvao sam ga kaze da je zavrsio ugovor, koliko sad treba odprilike vremena da to dobijem?
da li postoji mogucnost da na kraju kad dobijem termin i predam sve papire dobijem odbijenicu? posao je u skladistu. cuo sam da ima slucajeva da ljudi dobiju odbijenicu a kao argument navode da to moze i svaki nijemac raditi ili nesto slicno. da li je potreban zustimmung iz njemacke, ili se to odnosi samo na odredenu vrstu poslova.
mislim toliko cekanje i na kraju sipak...
hvala u svakom slucaju
- vjesticanametli
#1528 Re: Viza za Njemacku
neka ti posalje ugovor na mail i vidi najnovije obavjetenje na stranici ambasade nesto bezano za ugovor da nije stariji od 6 mjeseci....pa da znas editovan s njim na vakat....moze se sve desiti ali neka poslodavac napise ili kaze njima da hoce tebe npr. za skladiste zbog poznavanja nasih yu jezika ili nesto slicno ako bas zapne ali pusti sad to
elem pocni skupljat sve papire na vrijeme i ne idi ni u kakvu agenciju ako sta zapne oko popunjavanja javi se SRETNO
elem pocni skupljat sve papire na vrijeme i ne idi ni u kakvu agenciju ako sta zapne oko popunjavanja javi se SRETNO
-
electriq
#1529 Re: Viza za Njemacku
thxvjesticanametli wrote:neka ti posalje ugovor na mail i vidi najnovije obavjetenje na stranici ambasade nesto bezano za ugovor da nije stariji od 6 mjeseci....pa da znas editovan s njim na vakat....moze se sve desiti ali neka poslodavac napise ili kaze njima da hoce tebe npr. za skladiste zbog poznavanja nasih yu jezika ili nesto slicno ako bas zapne ali pusti sad to
postojil ikakav nacin da se ubrza termin za vizu? ako npr. poslodavac trazi.
ili u krajnjem slucaju ako imate nekog u ambasadi mozda? (ono klasicno preko neke veze?)
- vjesticanametli
#1530 Re: Viza za Njemacku
ne postoji apsolutno nikakav...cekaj i bice OK 
- ćiribiribela
#1531 Re: Viza za Njemacku
E upravo radi ovoga ljudi cekaju na termin preko godinu dana i oni koji su imali ugovore gube ih jer poslodavci nece da cekaju toliko dugo.Hercegoviina wrote:ja sam danas predao za termin u ambasadi, a jos nema nikakvog posla na vidiku za njemacku. kakve su mi sanse da za godinu dana nadjem posao / bilo sta/ pa da uletim na taj intervju? da li je tako neko radio?
- sve_ovo_ja
#1532 Re: Viza za Njemacku
Kad neće levati da naprave da moraš imati ugovor ako hoćeš termin. Dobiješ tako termin u roku 2 dana i riješeno. Ovako svi čekaju godinu dana, neko iz zajebancije, neko se pojede jer će mu posao propasti. Meni da nisu iz ambasade izašli u susret i dali ranije termin zbog plave karte, isto bi bio donji...ćiribiribela wrote:E upravo radi ovoga ljudi cekaju na termin preko godinu dana i oni koji su imali ugovore gube ih jer poslodavci nece da cekaju toliko dugo.Hercegoviina wrote:ja sam danas predao za termin u ambasadi, a jos nema nikakvog posla na vidiku za njemacku. kakve su mi sanse da za godinu dana nadjem posao / bilo sta/ pa da uletim na taj intervju? da li je tako neko radio?
-
Magellan92
#1533 Re: Viza za Njemacku
Pozdrav,odmah na stvar znaci,koliko se moja diploma Elektrotehnicara racunarske tehnike i automatike(4 godine srednje skole) uvazava u Njemackoj?
Pitam jer cekam i sam termin vec 7 mjeseci a bio bi zaposlen u jednoj firmi na osnovu mog zvanja kao ''Fachinformatiker'',navodno na odrzavanju njihovih racunara,mreze i cak web stranice kako stoji u ugovoru koji imam,medjutim taj posao uopste ne bih radio,bit je u tome da na osnovu mog zvanja dobijem vizu a raditi cu sasvim nesto drugo sto i jesam do sada ali na crno!
Da li ce mi moja diploma pomoci jer koliko sam shvatio Informaticar je gore deficitarno zanimanje i da li ovaj plan pije vode ili ce se ''izjaloviti''?
Pitam jer cekam i sam termin vec 7 mjeseci a bio bi zaposlen u jednoj firmi na osnovu mog zvanja kao ''Fachinformatiker'',navodno na odrzavanju njihovih racunara,mreze i cak web stranice kako stoji u ugovoru koji imam,medjutim taj posao uopste ne bih radio,bit je u tome da na osnovu mog zvanja dobijem vizu a raditi cu sasvim nesto drugo sto i jesam do sada ali na crno!
Da li ce mi moja diploma pomoci jer koliko sam shvatio Informaticar je gore deficitarno zanimanje i da li ovaj plan pije vode ili ce se ''izjaloviti''?
-
zeljko_c
#1534 Re: Viza za Njemacku
vjesticanametli wrote:neka ti posalje ugovor na mail i vidi najnovije obavjetenje na stranici ambasade nesto bezano za ugovor da nije stariji od 6 mjeseci....pa da znas editovan s njim na vakat....moze se sve desiti ali neka poslodavac napise ili kaze njima da hoce tebe npr. za skladiste zbog poznavanja nasih yu jezika ili nesto slicno ako bas zapne ali pusti sad to
Može li neki link za ovo (pokušao naći na sajtu abasade ali nisam uspio)? Znači radni ugovor koji se nosi na termin može biti star max. 6 mjeseci?
Jer pošto se termini čekaju godinu dana ljudi obično imaju ugovor zaključen onda kada su registrovali termin ili i prije...
- vjesticanametli
#1535 Re: Viza za Njemacku
Vidjela u grupi na fb...prelidtaj temu unazad ima koja je grupa i zato sam upozorila
- Hercegoviina
#1536 Re: Viza za Njemacku
zna li neko priznaje li se certifikat iz eduko skole za njemacki
- tranquil
#1537 Re: Viza za Njemacku
Oni, koliko znam, daju ÖSD certifikat, koji se priznaje.Hercegoviina wrote:zna li neko priznaje li se certifikat iz eduko skole za njemacki
Samo gledaj da je certifikat ÖSD ili Goethe Institut. Ti certifikati su priznati, nije bitno koja je škola.
-
pelcer224
#1538 Re: Viza za Njemacku
Znate li nekog poslodavca kome treba radnik sa terminom u ambasadi?! Osoba je zbog dugog cekanja na termin izgubila sve ponude a ima termin u Njemackoj ambasadi u Sarajevu 11.4.2018. i potreban je radni ugovor od poslodavca do tada. Porodican muškarac, odgovoran, ako neko moze pomoci u pronalasku posla, covjek bi nagradio. Naravno prevare ga ne zanimaju. Radi kod jednog kablovskog operatera uvodi kablovsku tv, internet a radio bi i neki transport, logistika, moze i u proizvodnji nekoj.
-
endlessss
#1539 Re: Viza za Njemacku
https://m.posao.ba/#!job;id=199413pelcer224 wrote:Znate li nekog poslodavca kome treba radnik sa terminom u ambasadi?! Osoba je zbog dugog cekanja na termin izgubila sve ponude a ima termin u Njemackoj ambasadi u Sarajevu 11.4.2018. i potreban je radni ugovor od poslodavca do tada. Porodican muškarac, odgovoran, ako neko moze pomoci u pronalasku posla, covjek bi nagradio. Naravno prevare ga ne zanimaju. Radi kod jednog kablovskog operatera uvodi kablovsku tv, internet a radio bi i neki transport, logistika, moze i u proizvodnji nekoj.
Možda vrijedi pokušati s ovim oglasom jer piše da se prilikom prijave naglasi ukoliko već postoji termin u ambasadi. Sretno!
-
Velikabukva2018
#1540 Re: Viza za Njemacku
Poz
Predao sam za vizu 10 dec 2017 imali ko iskustva kada bi mogao doci na red
. I kada se dobije termin koliko dugo se ceka na sastanak u ambasadi
Hvala
Predao sam za vizu 10 dec 2017 imali ko iskustva kada bi mogao doci na red
Hvala
- ibi
#1541 Re: Viza za Njemacku
Za jedno 10 mjeseciVelikabukva2018 wrote:Poz
Predao sam za vizu 10 dec 2017 imali ko iskustva kada bi mogao doci na red. I kada se dobije termin koliko dugo se ceka na sastanak u ambasadi
Hvala
-
Velikabukva2018
#1542 Re: Viza za Njemacku
Hvala a kada mi jave za 10 mjeseci hoce li biti termin odmah ili za neki 30 dana ili ponovo cekam puno 
- vjesticanametli
#1543 Re: Viza za Njemacku
e onda ti kazu kad je moze biti i za 5 mjeseci a moze i za 5 dana
-
pelcer224
#1544 Re: Viza za Njemacku
Poslao je. Da li ce ga kontaktirati vidjecemo...endlessss wrote:https://m.posao.ba/#!job;id=199413pelcer224 wrote:Znate li nekog poslodavca kome treba radnik sa terminom u ambasadi?! Osoba je zbog dugog cekanja na termin izgubila sve ponude a ima termin u Njemackoj ambasadi u Sarajevu 11.4.2018. i potreban je radni ugovor od poslodavca do tada. Porodican muškarac, odgovoran, ako neko moze pomoci u pronalasku posla, covjek bi nagradio. Naravno prevare ga ne zanimaju. Radi kod jednog kablovskog operatera uvodi kablovsku tv, internet a radio bi i neki transport, logistika, moze i u proizvodnji nekoj.
Možda vrijedi pokušati s ovim oglasom jer piše da se prilikom prijave naglasi ukoliko već postoji termin u ambasadi. Sretno!
Ako neko ima jos korisnih smjernica neka napise.
-
moke_017
#1545 Re: Viza za Njemacku
Ovo sa poštom sa čuo da ide jako dobro, znam nekoliko momka koji su se na ovaj fazon ispalili. Dali neko zna više o ovom poslu, šta traže od uslova, kolike su plate, kakve ugovore daju? Ja očekujem da mi termin bude krajem septembra i mislim da bi do sredine ljeta trebo da položim b1 stepen.
Svaka informacija je dobrodošla.
-
moke_017
- vjesticanametli
#1547 Re: Viza za Njemacku
jos ne to za c1
-
moke_017
#1548 Re: Viza za Njemacku
Znači samo b1 može, ok hvalavjesticanametli wrote:jos ne to za c1
- TDK-90
#1549 Re: Viza za Njemacku
moke_017 wrote:Ovo sa poštom sa čuo da ide jako dobro, znam nekoliko momka koji su se na ovaj fazon ispalili. Dali neko zna više o ovom poslu, šta traže od uslova, kolike su plate, kakve ugovore daju? Ja očekujem da mi termin bude krajem septembra i mislim da bi do sredine ljeta trebo da položim b1 stepen.

Evo bas imam prospekt od poste
Placa 12.22 Eura po satu Brutto 5 radnih dana 38.5 sati sedmicno se radi ,
Ugovor daju normalno kao u svim preduzecima \ probno vrijeme pa onda stalni ugovor
Uslovi
-vozacka b kategorije
-uvjerenje o nekaznjavanju
-solidno poznavanje njemackog jezika
-zdrav, prav, tacan,povjerljiv,fleksibilan po pitanju radnog vremena,
Na svakom cosku traze postare
Nije posao za duge staze i placa nije cemu cca 1900,- Eura ako si sam to je max 1300,- Eura na ruke
Postar i paket dosavljac i nije neka sreca
U svakom slucaju sretno
- Bluemore
#1550 Re: Viza za Njemacku
S tim da je u toj prvoj kalendarskoj godini moguce povratiti skoro sav taj Placeni porezTDK-90 wrote:moke_017 wrote:Ovo sa poštom sa čuo da ide jako dobro, znam nekoliko momka koji su se na ovaj fazon ispalili. Dali neko zna više o ovom poslu, šta traže od uslova, kolike su plate, kakve ugovore daju? Ja očekujem da mi termin bude krajem septembra i mislim da bi do sredine ljeta trebo da položim b1 stepen.
Evo bas imam prospekt od poste
Placa 12.22 Eura po satu Brutto 5 radnih dana 38.5 sati sedmicno se radi ,
Ugovor daju normalno kao u svim preduzecima \ probno vrijeme pa onda stalni ugovor
Uslovi
-vozacka b kategorije
-uvjerenje o nekaznjavanju
-solidno poznavanje njemackog jezika
-zdrav, prav, tacan,povjerljiv,fleksibilan po pitanju radnog vremena,![]()
Na svakom cosku traze postare, jedino nisam vidio postara preko 35 godina starosti, a i ja sam ih promijenio nekoliko u pola godine.
Nije posao za duge staze i placa nije cemu cca 1900,- Eura ako si sam to je max 1300,- Eura na ruke
Postar i paket dosavljac i nije neka sreca![]()
U svakom slucaju sretno
Pa nakraju brutto ispadne netto