SAVEZ NAPOLJE!

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Da li ste za suspenziju nogometnog/fudbalskog saveza BiH?!

Da, ali samo ukoliko se ne promijeni statut
38
18%
Da, koji će nam k. fudbal uopšte
24
11%
Ne, jer suspenzija neće voditi ozdravljenju bh. fudbala
13
6%
Ne, ko su oni (FIFA i UEFA) da nama određuju da imamo jednog predsjednika
5
2%
Da, ali samo da se suspenduje savez a da klubovi i reprezentacija ne trpe posljedice suspenzije
131
62%

Total votes: 211

smoki_choko

#1526 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by smoki_choko »

fali jos i opcija
Da, al samo da se suspenduje savez a da klubovi i reprezentacija ne trpe posljedice suspenzije
1946
Location: Sreća i ljubav, ponos i nada, ime mog kluba ime mog grada

#1527 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by 1946 »

smoki_choko wrote:fali jos i opcija
Da, al samo da se suspenduje savez a da klubovi i reprezentacija ne trpe posljedice suspenzije
A rekao sam mu i to da stavi, al' kasno Marko na (R.) Kosovo dođe, što bi rekao naš slavni komentator :D
smoki_choko

#1528 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by smoki_choko »

1946 wrote:
smoki_choko wrote:fali jos i opcija
A rekao sam mu i to da stavi, al' kasno Marko na (R.) Kosovo dođe, što bi rekao naš slavni komentator :D
Stigo bi da je bilo bliže :D
5 0 5

#1529 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by 5 0 5 »

@palermo:

Slazem se.
burek_in_space

#1530 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by burek_in_space »

Jeste sad zadovoljni?! :zoka: :mrgreen:
smoki_choko

#1531 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by smoki_choko »

prezadovoljni :-D
SKAFISKAFNJAK

#1532 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by SKAFISKAFNJAK »

ovo zadnje treba promijeniti u da se hebemo a da nam ne udje
jutarnji

#1533 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by jutarnji »

burek_in_space wrote:Jeste sad zadovoljni?! :zoka: :mrgreen:
Nismo, nema opcije "suspendovati fsrs, poslati ih u tri pm i primiti nazad kad se unormale".
north

#1534 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by north »

Ne znam kako je moguća posljednja opcija, da se suspenduje savez, a da ne trpe klubovi i reprezentacija :?

Da ne egzistira savez, a da igraju repka i klubovi u euro takmičenjima, kako je to moguće? Ko bi dogovorao prijateljke tekme repke, organizaciju utakmica i sl....????

Postoji li takav presedan igdje u svijetu? Mislim, ne kažem da je loše, samo mislim da je najmanje moguće ralna opcija, gotovo nemoguća......
burek_in_space

#1535 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by burek_in_space »

SKAFISKAFNJAK wrote:ovo zadnje treba promijeniti u da se hebemo a da nam ne udje
To obradjujemo na podforumu ljubav i sex. :D
chsk

#1536 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by chsk »

Sve je ovo zbog one parole "FIFA save football in Bosnia" :D
Stari

#1537 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Stari »

Vala ja stvarno vise ne znam ...od cega smo sazdani - kad je nama jos uvijek vaznije hoce li nam ko god medju pripadnicima drugih naroda i narodnosti zamjeriti - neg to hoce li nas ili nece izbaciti ? Ako ima ista sto i je ono bas potesko skontati onda je to svakako to.

Nije mi uopste nerazumljivo zasto tipovi iz FSRS rade ono sto rade - to je barem logicki i potpuno na liniji njihovih dugogodisnjih ...napora u ...izvjesnom pravcu ...u svim aspetkima drustveno- politicko- ekonomsko- kultoroloskog -vojno -sportskog - itd idr ... zivota. Mozemo se jos uvijek zajebavati eufemizmima umjesto nazivati stvari njihovim pravim imenima....ali stvar je jasna.

Nije mi jasno ...i znam hoce li mi ikad to postati -imajuci u vidu moju zivotnu dob ...tesko - to sto nekima to tako necuveno tesko pada taj nejlogicniji rasplet cijele te situacije ... a isti se ne samo nazire ...nego je po meni ko nacrtan...odavno vec.

Suspenzijom drzavnog nogometnog saveza ... doci ce do njegove dezintegracije (raspada) ...i u toj situaciji ce FSRS samo i dalje nastaviti sistematski raditi na istoj liniji na kojoj su i do sad radili ...ali ovamo na drugoj strani se jos uvijek prica o nekakvom multi kulti NS-u ... najvise izgleda ljude boli to sto ce u onom ostatku vecina ipak biti Bosnjaci (Muslimani ili zovte ih kako god hocete ). U normalnom rezonu ne bi nicega logicnijeg trebalo biti od toga da se ...nakon raspada ...osnuje savez onih s kojima ova druga dva nece...Da ga oni sami osnuju - toliko nepismeni nisu a i lopte znaju igrati taman toliko da oni s druge strane nisu nista bolji....Ali njih - dakle te iste s kojima ova druga dva nece - nesto kao da je sramota svega toga. Odmah se tu spominju torovi , plemena , medje , ograde ...tarabe, letve isl.

Sve ostalo mi je inace jasno ko sunce ...ali mi ovo vjervoatno nikad nece biti. Zasto ljudi moji ?
smoki_choko

#1538 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by smoki_choko »

north wrote:Ne znam kako je moguća posljednja opcija, da se suspenduje savez, a da ne trpe klubovi i reprezentacija :?

Da ne egzistira savez, a da igraju repka i klubovi u euro takmičenjima, kako je to moguće? Ko bi dogovorao prijateljke tekme repke, organizaciju utakmica i sl....????

Postoji li takav presedan igdje u svijetu? Mislim, ne kažem da je loše, samo mislim da je najmanje moguće ralna opcija, gotovo nemoguća......
pa ako suspenduju savez onda se nece moci igrati ni premijer liga, ni sve druge lige. ko ce to voditi ako nema saveza. jedino ako se kakva privremenan komisija oformi koja ce preuzeti rad saveza dok se ne uspostavi "normalan" savez
burek_in_space

#1539 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by burek_in_space »

Stari wrote:Vala ja stvarno vise ne znam ...od cega smo sazdani - kad je nama jos uvijek vaznije hoce li nam ko god medju pripadnicima drugih naroda i narodnosti zamjeriti - neg to hoce li nas ili nece izbaciti ? Ako ima ista sto i je ono bas potesko skontati onda je to svakako to.

Nije mi uopste nerazumljivo zasto tipovi iz FSRS rade ono sto rade - to je barem logicki i potpuno na liniji njihovih dugogodisnjih ...napora u ...izvjesnom pravcu ...u svim aspetkima drustveno- politicko- ekonomsko- kultoroloskog -vojno -sportskog - itd idr ... zivota. Mozemo se jos uvijek zajebavati eufemizmima umjesto nazivati stvari njihovim pravim imenima....ali stvar je jasna.

Nije mi jasno ...i znam hoce li mi ikad to postati -imajuci u vidu moju zivotnu dob ...tesko - to sto nekima to tako necuveno tesko pada taj nejlogicniji rasplet cijele te situacije ... a isti se ne samo nazire ...nego je po meni ko nacrtan...odavno vec.

Suspenzijom drzavnog nogometnog saveza ... doci ce do njegove dezintegracije (raspada) ...i u toj situaciji ce FSRS samo i dalje nastaviti sistematski raditi na istoj liniji na kojoj su i do sad radili ...ali ovamo na drugoj strani se jos uvijek prica o nekakvom multi kulti NS-u ... najvise izgleda ljude boli to sto ce u onom ostatku vecina ipak biti Bosnjaci (Muslimani ili zovte ih kako god hocete ). U normalnom rezonu ne bi nicega logicnijeg trebalo biti od toga da se ...nakon raspada ...osnuje savez onih s kojima ova druga dva nece...Da ga oni sami osnuju - toliko nepismeni nisu a i lopte znaju igrati taman toliko da oni s druge strane nisu nista bolji....Ali njih - dakle te iste s kojima ova druga dva nece - nesto kao da je sramota svega toga. Odmah se tu spominju torovi , plemena , medje , ograde ...tarabe, letve isl.

Sve ostalo mi je inace jasno ko sunce ...ali mi ovo vjervoatno nikad nece biti. Zasto ljudi moji ?
Stari, hajde u jednoj rechenici molim te reci ovo shto si sad napisao, jer plashim se da te ne kontam najbolje. :-)
jutarnji

#1540 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by jutarnji »

Stari wrote:U normalnom rezonu ne bi nicega logicnijeg trebalo biti od toga da se ...nakon raspada ...osnuje savez onih s kojima ova druga dva nece
Nema apsolutno nikakve potrebe za osnivanjem nekog saveza sa kojim ova druga dva parazitska nece. Onaj koji
spominjes osnovan je i primljen u clanstvo fife i uefe puno prije nego sto su druge dvije seljacke institucije
dobile sansu da se prislepaju. Dakle, stvar je vrlo jednostavna, gospodo ne zelite da se povinujete pravilima
medjunarodnih fudbalskih asocijacija, ne morate, ko vas `ebe. Vratite se tamo gdje i pripadate, nekom vasem
livadarskom takmicenju.
Ponosan

#1541 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Ponosan »

fudbal u BIH je taoc politicara iz RS,prije svih Dodika,koji se javno protivio ukudanju predsjednistva u NSBIH! nazalost oni na sve nacine pokusavaju zagorcati zivot u BIH,ne biraju nacine i sredstva..trenutno to rade preko sporta,kasnije ce preci na drugu metodu...nadam se da FIFA nece dozvoliti da zbog manjeg bh entiteta ispasta reprezentacija! ali ako ce suspenzija doprinjeti ozdravljenju naseg fudbala onda sam za..mada se jasno zna ko su oni koje treba sankcionisati,najmanje je kriv DZEKO,Pjanic,Misimovic...
Stari

#1542 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Stari »

Ne znam ...nisam pametan.

jel to sad fazon ... ono u smislu... suspenzija => diskvalifikacije => raspad => i ? sta onda ?

Mozda u fazonu ... po receptu iz istocnog susjedstva prilikom raspada FSJ ...koji se desio onomad (ne tako davno) ... i nakon cega su se osnivali novi F i N savezi unaokolo ...pri cemu Srbija nije morala osnivati nista nego je po nekakvoj sukcesiji postala nasljednik svega onoga do tad stecenog ... U BiH bojim se, takav recept nece moci biti primjenjiv - za takvo nesto je potrebno puno toga sto ne postoji ...da spomenem samo sitnicu ...nemamo taj lobi u Svajcarskoj koji bi bio potreban da se uglavi takva vrsta sporazuma ... Od onih vremena iz prve polovice 90-tih godina je jako malo toga ostalo ...i vrijeme u ovakvom rasporedu snaga u slucaju raspada (koji je po meni neminovan) bi radilo za FSRS ...a nikako protiv njih. Oni to dobro znaju.
ultima_palabra

#1543 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by ultima_palabra »

Stari wrote:Ne znam ...nisam pametan.

jel to sad fazon ... ono u smislu... suspenzija => diskvalifikacije => raspad => i ? sta onda ?

Mozda u fazonu ... po receptu iz istocnog susjedstva prilikom raspada FSJ ...koji se desio onomad (ne tako davno) ... i nakon cega su se osnivali novi F i N savezi unaokolo ...pri cemu Srbija nije morala osnivati nista nego je po nekakvoj sukcesiji postala nasljednik svega onoga do tad stecenog ... U BiH bojim se, takav recept nece moci biti primjenjiv - za takvo nesto je potrebno puno toga sto ne postoji ...da spomenem samo sitnicu ...nemamo taj lobi u Svajcarskoj koji bi bio potreban da se uglavi takva vrsta sporazuma ... Od onih vremena iz prve polovice 90-tih godina je jako malo toga ostalo ...i vrijeme u ovakvom rasporedu snaga u slucaju raspada (koji je po meni neminovan) bi radilo za FSRS ...a nikako protiv njih. Oni to dobro znaju.
Zaboravio si jednu malu razliku... Juga se raspala, BiH se neće raspasti ;-)
Dugoročno bi suspenzija sigurno bila bolja... ali svakome je žao repke i klubova, što je i normalno.
extraordinary

#1544 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by extraordinary »

Ne paničite bezveze i nemojte šuplju prosipati, dok RS ne bude međunarodna priznata država ne može imati vlastitu reprezentaciju, niti će doći do dezintegracije BiH. Kosovo je najbolji primjer za to, Fifa im neće dati reprezentaciju još dugo.
Stari

#1545 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Stari »

ultima_palabra wrote:

Zaboravio si jednu malu razliku... Juga se raspala, BiH se neće raspasti ;-)
Dugoročno bi suspenzija sigurno bila bolja... ali svakome je žao repke i klubova, što je i normalno.
Ovaj tvoj prvi redak ne bih komentarisao jer ...podrazumjeva prorocanske moci - a iste ne posjedujem. Mogi samo reci tek toliko da nisam zaboravio tu pojedinost ...nikako.

A ovo drugo u vezi dugorocnosti suspenzije ...i to kratko ...ne dijelim tvoje misljenje ...naprotiv mislim da ce suspenzija biti to pogubnija (po nas) sto duze bude trajala.

Ne paničite bezveze i nemojte šuplju prosipati, dok RS ne bude međunarodna priznata država ne može imati vlastitu reprezentaciju, niti će doći do dezintegracije BiH. Kosovo je najbolji primjer za to, Fifa im neće dati reprezentaciju još dugo.
Pisao sam samo o dezintegraciji NS-a a ne drzave BiH. A to da RS nece imati svoju reprezentaciju ... ma jebe se njima za to (oprosticete mi vulgarnost nadam se) ... oni imaju svoju reprezentaciju , koju vole , prate, podrzavaju na svaki nacin i koja ispunjava sve njihove potrebe za posjedovanjem te vrste identiteta ....slicno je i jugozapadnim dijelom federalnog dijela NSBiH...i onima tamo je do uredjenosti stvari po tom pitanju stalo jako puno ...neopisivo puno...bozesacuvaj
ultima_palabra

#1546 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by ultima_palabra »

Pa kad imaju svoju reprezentaciju za koju navijaju, onda će nju i gledati, a sami će rekreativno nabijati loptu po šumama, kao što su radili i 7 godina iza rata :)
A UEFI je dojadilo da se zamara sa našim savezom, pa će ga napraviti po svojoj volji... jednostavno.
Edin H.

#1547 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Edin H. »

stari slazem se sa tvojim postovima.
Bosanski_kralj

#1548 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Bosanski_kralj »

Stari wrote: Ovaj tvoj prvi redak ne bih komentarisao jer ...podrazumjeva prorocanske moci - a iste ne posjedujem. Mogi samo reci tek toliko da nisam zaboravio tu pojedinost ...nikako.
.
Imam ja proročanske moći i mogu potvrditi ono što je @ultima_palabra rekao. :roll:

Treba osnovati novi Savez koji će prohvatiti sve ono što FIFA i UEFA traže. Ko ne želi biti u ovako oformljenom savez imaće priliku nogomet igrati na božićnim, eventualno i bajramskim turnirima
Stari

#1549 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Stari »

ultima_palabra wrote:Pa kad imaju svoju reprezentaciju za koju navijaju, onda će nju i gledati, a sami će rekreativno nabijati loptu po šumama, kao što su radili i 7 godina iza rata :)
A UEFI je dojadilo da se zamara sa našim savezom, pa će ga napraviti po svojoj volji... jednostavno.

E vidis ...ovdje se vec pocinjemo ...ako nista drugo a ono barem... ispravno razumijevati. Dakako da ce nju gledati ... gledali je do sad - gledace i od sad. Rekreativno igrati lopte ...pa naravno...i svakog malo boljeg rekreativca slati preko Drine na usavrsavanje i popunu svoje reprezentacije ...dochim - mala ispravka - ne radi se tu samo o 7 godina ...to se u kontinuitetu radi puno duzi niz godina koji se prostire i prije i nakon tih 7 koje ti spominjes.

Suma sumarum ... :-) al smo im ga shuknuli ovim potezom u vrazju majku :-) ...od ovog brodoloma se nece opraviti ...ne nikako.

A Uefa ce nam napraviti Savez ...taman onoliko koliko nam je EU napravio drzavu...
ultima_palabra

#1550 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by ultima_palabra »

Stari wrote:
ultima_palabra wrote:Pa kad imaju svoju reprezentaciju za koju navijaju, onda će nju i gledati, a sami će rekreativno nabijati loptu po šumama, kao što su radili i 7 godina iza rata :)

E vidis ...ovdje se vec pocinjemo ...ako nista drugo a ono barem... ispravno razumijevati. Dakako da ce nju gledati ... gledali je do sad - gledace i od sad. Rekreativno igrati lopte ...pa naravno...i svakog malo boljeg rekreativca slati preko Drine na usavrsavanje i popunu svoje reprezentacije ...dochim - mala ispravka - ne radi se tu samo o 7 godina ...to se u kontinuitetu radi puno duzi niz godina koji se prostire i prije i nakon tih 7 koje ti spominjes.

Suma sumarum ... :-) al smo im ga shuknuli ovim potezom u vrazju majku :-) ...od ovog brodoloma se nece opraviti ...ne nikako.

A Uefa ce nam napraviti Savez ...taman onoliko koliko nam je EU napravio drzavu...
Kao što su i dosad slali... a kakvi će to talenti izlaziti iz tog izolovanog područja koje neće igrati zajedničku ligu niti Evropu? U periodu od 1996-2002 uspjeli su izbaciti Vladana Grujića... alal im vera :-)

Ja koliko vidim oni ovim pokušavaju da šuknu nama... donekle će i uspjeti... ali kao i u politici, dugoročno rade u korist svoje štete.

A UEFA nam ne može nikako napraviti gori savez od onoga koji smo sami napravili :roll:
Locked