Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
chuchumbamayumbe

#1526 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by chuchumbamayumbe »

Od koga dobise orla ba!?!?!? :lol: :roll:
valterbranisarajevo wrote:hajde da unesemo malu dozu humora na ovu tužnu i ružnu temu.

Arzija dobila od indijanaca Zlatnog orla.... :D :D :D :lol: :lol: :lol: :lol:

Zlatni orao

Nagrada za JU Djeca Sarajeva

Javna ustanova "Djeca Sarajeva" dobila je međunarodnu nagradu "Zlatni orao za prestiž i kvalitetu Evropa 2010.", saopćeno je iz ove javne ustanove.

"Ova međunarodna priznata nagrada ustanovljena je 1995. godine radi isticanja najboljih biznismena kao istinskih pokretača ekonomije koja dominira tržištem. Ovako zahtjevna tržišta mogu prihvatiti samo one najkvalificiranije. Vi ste od onih koji imaju moć organizirati društvo uz posebnu pažnju koju posvećujete uslugama i kvaliteti, jer savršeno znate kako ključ uspjeha leži u samom klijentu", stoji u obrazloženju ove nagrade. :-)

Na ovakav način Javna ustanova "Djeca Sarajeva" s direktoricom Arzijom Mahmutović na čelu pokazuje svoje opredjeljenje za evroatlantske integracije i predstavlja Kanton Sarajevo i BiH na najbolji način, navodi se u saopćenju.
:-)

(Fena/Weekend.ba)

Inače svojevremeno su mediji upozoravali na prevare sa ovakvim "prestižnim" nagradama. Fazon je sljedeći:

Neko skonta da zaradi dobru lovu. Nađe adresu neke firme i pošalje im pismo u stilu- obavještavamo vas da ste dobili nagradu npr.Zlatni orao . molimo vas da na naš račun uplatite npr 10.000 dolara za troškove dodjele. Naivni naravno nasjednu uplate pare. Kompletna ceremonija košta možda 500 dolara, a ostalo ide u džep organizatora.... :D

Uglavnom čestitke za zlatnog orla haug... :skoljka:
VjecitiStudent

#1527 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by VjecitiStudent »

Po ko zna koji put, "Cega se pametan stidi, budala se ponosi"
"Zlatni orao" se izgleda dijeli po regionu lopatom, tuku ko nece. :D
http://forum.bljesak.info/viewtopic.php?f=20&t=16008
http://www.forum.hr/showthread.php?t=515918
Ova "prestizna nagrada" naivne "Djece Sarajeva" ce nas, poreske obveznike Kantona Sarajevo, kostati barem 4200 Eura :(
chuchumbamayumbe

#1528 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Kakvi mamlazi, pa to je nevjerovatno!
VjecitiStudent

#1529 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by VjecitiStudent »

chuchumbamayumbe wrote:Kakvi mamlazi, pa to je nevjerovatno!
Kad je Adnan Terzic, ko premijer, mogao primiti ublehozni pocasni doktorat, moze i Arzija orlica. :D
valterbranisarajevo

#1530 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by valterbranisarajevo »

4.200 eura. :evil: Da to je ipak ono što sam pretpostavio i napisao. Nešto slično onome: "ako uplatite 1 dolar na naš račun dobićete uputstvo kako da se obogatite". Uplatiš 1 dolar i dobiješ pismu u kojem piše: "uradite isto što smo uradili i mi"... :lol:

Evo prilike za naše prijatelje novinare da spriječe svojim pisanjem još jednu bezočno pljačku našeg kantonalnog budžeta.. NEDAJMO IM DA PROFRČKAJU NAŠIH 4.000 EURA, koji se mogu upotrijebiti u korisnije svrhe. SPRIJEČIMO IH MAKAR U OVOJ PLJAČKI.....

Naravno na TVSA je to večeras bila udarna vijest. Nikome od njih nije palo na pamet da provjeri da se tu radi najvjerovatnije o prevari. :x
Jara

#1531 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Jara »

svašta...tragikomično...
valterbranisarajevo

#1532 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

kako je odmah iskoristila priliku da se samoreklamiše..

Na ovakav način Javna ustanova "Djeca Sarajeva" s direktoricom Arzijom Mahmutović na čelu pokazuje svoje opredjeljenje za evroatlantske integracije i predstavlja Kanton Sarajevo i BiH na najbolji način, navodi se u saopćenju

Na ovakav način Javna ustanova "Djeca Sarajeva" s direktoricom Arzijom Mahmutović kojoj fali nekoliko daski u glavi pokazuje svoje opredjeljenje za srednjoazijske integracije i predstavlja Kanton Sarajevo i BiH na najgori način (ned'o bog nikome), navodi se u saopćenju.. :evil:

Ovako je malo ljepše...
seln

#1533 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by seln »

Boze, kakva ofiraza! Nikakvo cudo da Bosance smatraju glupima.
uvjek dobar gost

#1534 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by uvjek dobar gost »

seln wrote:Boze, kakva ofiraza! Nikakvo cudo da Bosance smatraju glupima.
Znaš li ti onaj vic o Bosancima i Bosankama......
Sad ti kažeš ma znam pričao si mi taj sto puta !
iz dna duše

#1535 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by iz dna duše »

Na ovakav način Javna ustanova "Djeca Sarajeva" s direktoricom Arzijom Mahmutović na čelu pokazuje svoje opredjeljenje za evroatlantske integracije i predstavlja Kanton Sarajevo i BiH na najbolji način, navodi se u saopćenju. :-)
Blago nama.... :zoka:
Ljudi moja. koja farsa... :run:
Vodenjak

#1536 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Vodenjak »

iz dna duše wrote:
Na ovakav način Javna ustanova "Djeca Sarajeva" s direktoricom Arzijom Mahmutović na čelu pokazuje svoje opredjeljenje za evroatlantske integracije i predstavlja Kanton Sarajevo i BiH na najbolji način, navodi se u saopćenju. :-)
Blago nama.... :zoka:
Ljudi moja. koja farsa... :run:

Znam i neke politicare koji su iz takvih i slicnih razloga podobivali tamo neka priznanja pa im se to uzima kao dokaz koliko su bili dobri... :wink:
valterbranisarajevo

#1537 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Bravo. :thumbup: Svaka čast. :thumbup: Nadam se da će biti još ovakvih novinskih članaka. Dosta ste nas pljaČkali, pa makar nećete ukrasti i ovih 4.000 eura iz naših opustošenih džepova, makar sve izvrnuli naopako....Ako te pare trebaju biti negdje potrošene onda neka to bude djeci za meso i voće, a ne da se neko na naš račun guzelja po Maridu a djecau hrani limuntosom i salametinama doniranim od Lijanovića i koga sve ne.....

RAZOTKRIJMO I SPRIJEČIMO MAKAR OVAJ POKUŠAJ PLJAČKE NAŠEG NOVCA !

Djeci Sarajeva Zlatni orao za prestiž i kvalitet

Javna ustanova koja je često bila na meti kritike roditelja i javnosti zbog niskog nivoa kvalitete usluge koju nudi, nagrađena je nagradom za kvalitetu. U nastavku prenosimo agencijsku vijest o primitku ove nagrade.

"Javna ustanova "Djeca Sarajeva" dobila je međunarodnu nagradu "Zlatni orao za prestiž i kvalitetu Evropa 2010.", saopćeno je iz ove javne ustanove.

"Ova međunarodna priznata nagrada ustanovljena je 1995. godine radi isticanja najboljih biznismena kao istinskih pokretača ekonomije koja dominira tržištem. Ovako zahtjevna tržišta mogu prihvatiti samo one najkvalificiranije. Vi ste od onih koji imaju moć organizirati društvo uz posebnu pažnju koju posvećujete uslugama i kvaliteti, jer savršeno znate kako ključ uspjeha leži u samom klijentu", stoji u obrazloženju ove nagrade.

Na ovakav način Javna ustanova "Djeca Sarajeva" s direktoricom Arzijom Mahmutović na čelu pokazuje svoje opredjeljenje za evroatlantske integracije i predstavlja Kanton Sarajevo i BiH na najbolji način, navodi se u saopćenju." (fena)

U pokušaju da saznamo koja institucija dodjeljuje ovu nagradu, obratili smo se za odgovor dotičnoj Javnoj ustanovi. Tamo nam je rečeno da ćemo odgovor na ovo pitanje dobiti u toku dana. Na naš ponovljeni telefonski poziv, rečeno nam je da odgovore može dati samo direktorica Mahmutović, koja danas neće biti u uredu.

Tražeći na internetu nismo mogli naći nikakve podatke o nagradi "Zlatni orao". Postoji nagrada "Golden Eagle award" ali se tiče filma. Takođe, u Srbiji postoji nagrada Zlatni orao za sportsko vazduhoplovstvo.

Na forumu bljesak.info postoji nekoliko postova o nagradi "Golden eagle" za prestiž i kvalitet, a govore o tome kako se radi o nagradi koja se dodjeljuje po principu "plati i biti ćeš nagrađen". Navodno se cirkularna pisma o mogućnosti dobijanja ove nagrade šalju raznimn firmama u Evropi, a ona firma koja plati 4.200 Eura kotizacije dobija poziv na gala večeru za dvije osobe (ove godine se održava u Madridu), te certifikat o nagradi. Link na pomenuti forum je ovdje

Očekujemo zvanične odgovore, kako iz Javne ustanove, tako i od resornog ministarstva

Radio Sarajevo
JThomas

#1538 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by JThomas »

ne mogu da vjerujem. ta "nagrada", zlatni orao, je došla iza nove godine i u moju radnu organizaciju :D da je šef nije bacio, mogao sam je i skenirati :D sprdamo se mjesec dana sa njom, zove zlatni orao :D

nevjerovatno, majke mi, ja ne znam bi li se smijao ili bi plakao.
seln

#1539 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by seln »

uvjek dobar gost wrote:
seln wrote:Boze, kakva ofiraza! Nikakvo cudo da Bosance smatraju glupima.
Znaš li ti onaj vic o Bosancima i Bosankama......
Ma znam, pricao si mi sto puta!
valterbranisarajevo

#1540 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Da li ste gledali prilog na 60 minuta čiji su novinari razotkrili ogavnu nacionalšovinističku ucjenu Safeta Keše? Odnosno kako je Kešo izvukao posljednji adut iz rukava...

Ukoliko Arzija Mahmutović ne ostane direktorica JU Djeca Sarajeva SDA će pokrenuti proceduru za smjenu posljednjeg direktora nebošnjaka direktora jedne Javne ustanove u Sarajevu –Slobodana Trninića.. Kakve prljave igre...
chuchumbamayumbe

#1541 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

valterbranisarajevo wrote:Da li ste gledali prilog na 60 minuta čiji su novinari razotkrili ogavnu nacionalšovinističku ucjenu Safeta Keše? Odnosno kako je Kešo izvukao posljednji adut iz rukava...

Ukoliko Arzija Mahmutović ne ostane direktorica JU Djeca Sarajeva SDA će pokrenuti proceduru za smjenu posljednjeg direktora nebošnjaka direktora jedne Javne ustanove u Sarajevu –Slobodana Trninića.. Kakve prljave igre...
jel to onaj sto uzima pare da poslove u domovima zdravlja.
Ako je to taj, neka idu i on i Arzmija, pa taman da dodje Nusret Imamovic, samo nju i njenu aroganciju da vise ne gledam i ne slusam!
VjecitiStudent

#1542 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by VjecitiStudent »

valterbranisarajevo wrote:Da li ste gledali prilog na 60 minuta čiji su novinari razotkrili ogavnu nacionalšovinističku ucjenu Safeta Keše? Odnosno kako je Kešo izvukao posljednji adut iz rukava...

Mozda je i bolje da maske i dileme o Bosnjakistanu konacno padnu.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1543 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Chmoljo »

VjecitiStudent wrote:

Mozda je i bolje da maske i dileme o Bosnjakistanu konacno padnu.
ma prije će kod tebe pasti diploma :)
valterbranisarajevo

#1544 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Eh kada bi svi ti direktori bili smijenjeni zbog lošeg rada, mita, korupcije mene bi prvog "zabolilo" za Trninića. Ali kada se ciljano ide na jednu osobu, da bi se sačuvala druga pa se u sve to upregne i Avaz, onda je, za mene to prljava politička igra... :run:

Da tužilaštvo radi svoj posao kako treba, onda ovaj tal Trninić-Arzija vjerovatno ne bi ni bio moguć...
safran

#1545 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by safran »

Valtere, povraća mi se od političkih igara i trgovine nacionalnim interesima ali ako je pola od onoga što sam pročitala o gospodinu Trniniću istina onda bi ovo mogla biti situacija "dva žohara jednim udarcem". Bilo bi jos bolje da u laboratorijama za kloniranje čuvara nacionalne svijesti ne čuči već 5 naprednijih modela spremnih da zamijene ovo dvoje.

I dalje tvrdim, Arzijina svrha je da uništi JU Djeca Sarajeva i predškolski odgoj svede na razinu primarne zdravstvene zaštite.
aerosa

#1546 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by aerosa »

Sinoć šaltam kanale na tv-u oko pola 12, kad odjednom Arzija "ispade" u prvi plan, na Vogošći nešto palamudi.
Opsujem prvo sve po redu od zemlje do neba, i onda hajde kontam da čujem šta će vještica pričati.
Kad njena prva rečenica bi, "mi smo nagradu dobili za uspješan rad i razvoj, za izuzetan kvalitet naših usluga......."
I tu mi više želudac nije izdržao, fino daljinski i bježi dalje da ne slušam i ne nerviram se.

Koliko neko mora bit pokvaren, đon-obraz, đubre ili šta već moraš bit da bi javno se hvalio nečim kad su već svi koji imaju imalo pameti saznali da se radi o plaćenoj "nagradi", naravno iz džepa nas poreznih obaveznika....

Bože uzmi ih ne pati nas više....
chuchumbamayumbe

#1547 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Nagrada Zlatni Orao je dokaz da nam je sa Arzijom i JU Djeca Sarajeva otvoren put u NATO pakt i EU.
darchi

#1548 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by darchi »

:x Ovo je stvarno vrhunac svih dešavanja! Ne mogu da vjerujem!! Zgražavam se nad tuđom ograničenošću i dok čitam ovo, a kamoli kad pomislim da je neko tu vijest ozbiljno objavio u medijima!
aerosa

#1549 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by aerosa »

darchi wrote::x Ovo je stvarno vrhunac svih dešavanja! Ne mogu da vjerujem!! Zgražavam se nad tuđom ograničenošću i dok čitam ovo, a kamoli kad pomislim da je neko tu vijest ozbiljno objavio u medijima!
Ama nije neko objavio nego se ona lično u nekakvoj valjda emisiji hvali sa tim.... :x :x
Cholina_Lokica

#1550 Re: Inicijativa roditelja djece iz sarajevskih vrtića

Post by Cholina_Lokica »

JThomas wrote:ne mogu da vjerujem. ta "nagrada", zlatni orao, je došla iza nove godine i u moju radnu organizaciju :D da je šef nije bacio, mogao sam je i skenirati :D sprdamo se mjesec dana sa njom, zove zlatni orao :D

nevjerovatno, majke mi, ja ne znam bi li se smijao ili bi plakao.
i moja mama dobila istu nagradu k'o i arzija :lol: :lol: :lol:

4 milje evrica i jos nest sitno, i dodjela je u martu ja mislim u madridu ako se ne varam :lol: u cijenu je ukljucen smjestaj u hotel za dvije osobe, neki izlet jedan i dan, kipic, vecera tu vece kad je dodjela, i da se javi ko ce preuzeti nagradu, ono na bini pa da zahvaljuje svima odreda :lol: :lol: :lol: :lol:

tugo moja... i ona to sad prodaje budalama da je nest kao postigla...
Post Reply