Da nisi mozda medju onim prigovaracima savjesti? Cisto sumnjam. Ako nisi onda si makar 2 godine bila okupatorski vojnik - zlocinac. Zato te pitam koliko si pobila djece? Koliko zena, staraca? Koliko si imovine otela, koliko kuca razrusila? Pored ovoliko hiljada ubijenih i ranjenih, pored toliko pretucenih, maltretiranih, zatvorenih, pored toliko srusenih kuca, imanja, otete imovine, protjerivanja... tesko da te zaobislo da se svrstas medju zlocince... U ostalom jasno si se odredila da si cionista ili ti ga fasista modernog doba, a one ostale bljuvotine ne bih ni spominjao, za to ces odgovarati kad za to dodje vrijeme...anaisa wrote:Kao prvo ukljuci malo mozak, pa shvati da nisam tvoja iluzija od Renate, kao drugo ne nosim nikoga na dushi, a kao treche molila bih da mi se ne obracas vise, i da se uhvatis slovarice ili bukvara pa pocnes fino ispocetka, shvati da si dosadan, zajedno sa veleposlanikom pod ruku pa landraj, fakat me tvoji glupi govori nimalo ne interesuju a fala Bogu jos manje imponuju.zgembo_sa wrote:Ko mi kaze, kakve si samo bljuvotine ovdje napisala i ti nekome drzis moralne pridike. Samo se pitam koliko palestinske djece nosis na dusi... Ne znam samo kako te nije strah Boga. Vec si jednom banovana zbog svog fasizma i opet si pocela...anaisa wrote:Ma ti je gadis otkako je pocela sa radom ova tema
U zdravlje!
Izrael je opet pocinio zlocin!
- zgembo_sa
#1526 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
- KemooSA
#1527 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Kako te nije stid smijati se ubijenoj djeci,vidi se da si isti kao i oni.
Hoce li se ko smilovati i banovati ovog fasistu.

Hoce li se ko smilovati i banovati ovog fasistu.
Last edited by KemooSA on 06/01/2009 16:26, edited 1 time in total.
-
tornjak-bosanski
#1528 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Naravno da su izabrani, ali kako? To treba da se upitas... i naravno da nije uredu kako se ponasaju prema svom narodu, ali to je politika - ispiraj narodu mozak, sta obican narod zna.
Ne gledam ni ja CNN, ali znam sta je CNN. Treba da citas/gledas i iz Saudiske Arabije i Irana, te iz Nemacke i Spanije, kao i iz Amerike pa onda da napravis svoje misljenje. U ovom slucaju, ja ti samo kazem da je CNN oobjektivan, ne favoriziraju ni jednu stranu.
Ovo nije politika ovo je borba za opstanak.
CNN pokusava da bude objektivan, a u stvari izjednacava zrtvu i dzelata.
-
anaisa
#1529 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Da nisi mozda medju onim prigovaracima savjesti? Cisto sumnjam. Ako nisi onda si makar 2 godine bila okupatorski vojnik - zlocinac. Zato te pitam koliko si pobila djece? Koliko zena, staraca? Koliko si imovine otela, koliko kuca razrusila? Pored ovoliko hiljada ubijenih i ranjenih, pored toliko pretucenih, maltretiranih, zatvorenih, pored toliko srusenih kuca, imanja, otete imovine, protjerivanja... tesko da te zaobislo da se svrstas medju zlocince... U ostalom jasno si se odredila da si cionista ili ti ga fasista modernog doba, a one ostale bljuvotine ne bih ni spominjao, za to ces odgovarati kad za to dodje vrijeme...[/quote]zgembo_sa wrote: U zdravlje!
Hvala na bukvici, jesi zavrshio?
-
BaileyS
#1530 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
I ja sam ubijedjen da se Palestinci nemaju cemu nadati.karanana wrote:nisam ni za publiciziranje i reklamiranje genocida putem ovih snimaka i slika. ovo su ipak necija djeca, i ovo su ljudi na kojima ne treba zaradjivati poene, jer jedno je sigurno i kod nas u bosni smo imali snimke prepolovljenih ljudi, mrtve djece ubijene snajperom i slicno pa niko nista nije uradio 4 godine. budite sigurni da izraelu niko nece nista uraditi ni za 400 godina i da sad atomsku cibne na gazu, niko im nista ne bi mogao, mozda bi tek tada vijece sigurnosti usvojilo neki poziv na primirje i to je sve.
Mozda u slucaju da onaj Iran dodje do atomske pa da se napravi taj neki balans straha, da se primire duhovi. Ovako, oni nemaju sta izgubiti i nastavit ce ih ubijeti jos 300 god ako treba.
-
Madame de Pompadour
#1531 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Prve slike su stvranost a druge pretpostavka!!!????aseemic wrote:KemooSA wrote:
Slika govori sve.Cisti pokazatelj etnickog ciscenja i genocida nad palestincima.
Za 50 godina su uspijeli da istrijebe i protjeraju toliki narod bez ikakve osude.
Cetnici su mila majka sta oni rade,jos sve uz pomoc nasih para!!!
![]()
![]()
Smesan si... a vidi ovo:
The Emerging of Islamic Empire
http://www.newislamicempire.com/site/de ... Page=SEVER
-
anaisa
#1532 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Ne bi im bilo pametno, mada nemam nista protiv ukljucenja diktatorskog Irana, Izrael ima preko 200 nuklearnih bombi uredno rasporedjenih i spremnih za napad, pa da se i ta "velesila" od Irana malo smiri i spusti loptu!BaileyS wrote:I ja sam ubijedjen da se Palestinci nemaju cemu nadati.karanana wrote:nisam ni za publiciziranje i reklamiranje genocida putem ovih snimaka i slika. ovo su ipak necija djeca, i ovo su ljudi na kojima ne treba zaradjivati poene, jer jedno je sigurno i kod nas u bosni smo imali snimke prepolovljenih ljudi, mrtve djece ubijene snajperom i slicno pa niko nista nije uradio 4 godine. budite sigurni da izraelu niko nece nista uraditi ni za 400 godina i da sad atomsku cibne na gazu, niko im nista ne bi mogao, mozda bi tek tada vijece sigurnosti usvojilo neki poziv na primirje i to je sve.
Mozda u slucaju da onaj Iran dodje do atomske pa da se napravi taj neki balans straha, da se primire duhovi. Ovako, oni nemaju sta izgubiti i nastavit ce ih ubijeti jos 300 god ako treba.
-
tornjak-bosanski
#1533 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
karanana wrote:nisam ni za publiciziranje i reklamiranje genocida putem ovih snimaka i slika. ovo su ipak necija djeca, i ovo su ljudi na kojima ne treba zaradjivati poene, jer jedno je sigurno i kod nas u bosni smo imali snimke prepolovljenih ljudi, mrtve djece ubijene snajperom i slicno pa niko nista nije uradio 4 godine. budite sigurni da izraelu niko nece nista uraditi ni za 400 godina i da sad atomsku cibne na gazu, niko im nista ne bi mogao, mozda bi tek tada vijece sigurnosti usvojilo neki poziv na primirje i to je sve.
Naravno da ne, ali jedini nacin da narod shvati da u ratu nisu samo zgrade unistene je ovaj nacin. Pa mozda se neki i dignu da iskazu nezadovoljstvo svojim politicarima, pa mozda i oni malo promijene misljenje. Zalosno je sto sve to traje presporo.
- zgembo_sa
#1534 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Nisam, niti cu! Makar necu sutiti, makar glas mozemo dignuti mi koji smo prezivjeli jedan genocid, koji znamo kako je palestincima.anaisa wrote:Hvala na bukvici, jesi zavrshio?
- aseemic
#1535 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Madame de Pompadour wrote:Prve slike su stvranost a druge pretpostavka!!!????aseemic wrote:KemooSA wrote:
Slika govori sve.Cisti pokazatelj etnickog ciscenja i genocida nad palestincima.
Za 50 godina su uspijeli da istrijebe i protjeraju toliki narod bez ikakve osude.
Cetnici su mila majka sta oni rade,jos sve uz pomoc nasih para!!!
![]()
![]()
Smesan si... a vidi ovo:
The Emerging of Islamic Empire
http://www.newislamicempire.com/site/de ... Page=SEVER
Prve su stvarnost, zbog cega? Drugo je prepostavka, zbog cega?
Ne mozes pitati jedno, a ne upitati i drugo ili sto je uzrok prvog...
Uh, palestinci... jadna im majka. Sto se ne zabrnise za narod u Darfuru ili Indiji, Pakistanu i polovini Afrike? Pametan si ti decko...zgembo_sa wrote:Nisam, niti cu! Makar necu sutiti, makar glas mozemo dignuti mi koji smo prezivjeli jedan genocid, koji znamo kako je palestincima.anaisa wrote:Hvala na bukvici, jesi zavrshio?
Last edited by aseemic on 06/01/2009 16:32, edited 1 time in total.
-
tornjak-bosanski
#1536 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
anaisa wrote:Ne bi im bilo pametno, mada nemam nista protiv ukljucenja diktatorskog Irana, Izrael ima preko 200 nuklearnih bombi uredno rasporedjenih i spremnih za napad, pa da se i ta "velesila" od Irana malo smiri i spusti loptu!BaileyS wrote:I ja sam ubijedjen da se Palestinci nemaju cemu nadati.karanana wrote:nisam ni za publiciziranje i reklamiranje genocida putem ovih snimaka i slika. ovo su ipak necija djeca, i ovo su ljudi na kojima ne treba zaradjivati poene, jer jedno je sigurno i kod nas u bosni smo imali snimke prepolovljenih ljudi, mrtve djece ubijene snajperom i slicno pa niko nista nije uradio 4 godine. budite sigurni da izraelu niko nece nista uraditi ni za 400 godina i da sad atomsku cibne na gazu, niko im nista ne bi mogao, mozda bi tek tada vijece sigurnosti usvojilo neki poziv na primirje i to je sve.
Vas jedini argument. Sila, nista drugo i ne znate.
-
anaisa
#1537 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Zato ima opcija ignorezgembo_sa wrote:Nisam, niti cu! Makar necu sutiti, makar glas mozemo dignuti mi koji smo prezivjeli jedan genocid, koji znamo kako je palestincima.anaisa wrote:Hvala na bukvici, jesi zavrshio?
-
tornjak-bosanski
#1538 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Prve su stvarnost, zbog cega? Drugo je prepostavka, zbog cega?
Ne mozes pitati jedno, a ne upitati i drugo ili sto je uzrok prvog...
Hehe s tobom stvarno nema rasprave. Klasika...
- Lincoln-Burrows
#1539 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Bez vike nije potrebno, jasno je da narod želi slobodu,Madame de Pompadour wrote:
ZELI SLOBODU, SLOBODU ZELI!!!![]()
![]()
![]()
![]()
ali Hamas je želi na način koji uključuje uništenje života.
On je teroristička organizacija sa neprihvatljivom ideologijom. http://bs.wikipedia.org/wiki/Hamas
Sloboda svakako ali ne može se na ovaj način.
Ne opravdavam Izrael ali nek onda UN preuzme odgovornost i riješe stvar.
-
tornjak-bosanski
#1540 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Uh, palestinci... jadna im majka. Sto se ne zabrnise za narod u Darfuru ili Indiji, Pakistanu i polovini Afrike? Pametan si ti decko...
Vi ne brinete ni za koga, mi barem za Palestince...
-
BaileyS
#1541 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Ne pjeni, ukljuci sive celije pa ces skontati sta sam mislio.anaisa wrote:Ne bi im bilo pametno, mada nemam nista protiv ukljucenja diktatorskog Irana, Izrael ima preko 200 nuklearnih bombi uredno rasporedjenih i spremnih za napad, pa da se i ta "velesila" od Irana malo smiri i spusti loptu!BaileyS wrote:I ja sam ubijedjen da se Palestinci nemaju cemu nadati.karanana wrote:nisam ni za publiciziranje i reklamiranje genocida putem ovih snimaka i slika. ovo su ipak necija djeca, i ovo su ljudi na kojima ne treba zaradjivati poene, jer jedno je sigurno i kod nas u bosni smo imali snimke prepolovljenih ljudi, mrtve djece ubijene snajperom i slicno pa niko nista nije uradio 4 godine. budite sigurni da izraelu niko nece nista uraditi ni za 400 godina i da sad atomsku cibne na gazu, niko im nista ne bi mogao, mozda bi tek tada vijece sigurnosti usvojilo neki poziv na primirje i to je sve.
U nuklearnom ratu nema pobjednika, pretpostavljam da i Izraelci vole zivot koliko i drugi. Ne mislim da Iran ili bilo ko drugi treba da upotrijebi to oruzje vec da bi to napravilo balans straha i da bi se onda lakse doslo do dogovora.
- RIZVA
#1542 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Izrael je bombardovao školu u Džabaliji i ubio najmanje 10 Palestinaca ubijeno i ranio više od 40.
Izraelska vojska je pogodila školu UNRWA-e (UN Relief and Work Agency) i usmrtila troje ljudi.
Izraelski helikopteri su također raketirali centralnu pijacu u Bureidžu, južno od Gaza Citya. Dan je jedina prilika da ljudi probaju doći do nešto hrane, jer sa noću nastupa horor i potpuna odsječenost i niko se ne usuđuje napustiti dom.
John Ging, šef UNRWA-e, je opisao situaciju u bolnici Šifa kao groznu.
Iz predostrožnosti a u strahu od mogućih napada Hizbullaha, izraelski helikopteri su povrijedili zračni prostor Libana.
Izraelska vojska je pogodila školu UNRWA-e (UN Relief and Work Agency) i usmrtila troje ljudi.
Izraelski helikopteri su također raketirali centralnu pijacu u Bureidžu, južno od Gaza Citya. Dan je jedina prilika da ljudi probaju doći do nešto hrane, jer sa noću nastupa horor i potpuna odsječenost i niko se ne usuđuje napustiti dom.
John Ging, šef UNRWA-e, je opisao situaciju u bolnici Šifa kao groznu.
Iz predostrožnosti a u strahu od mogućih napada Hizbullaha, izraelski helikopteri su povrijedili zračni prostor Libana.
-
tornjak-bosanski
#1543 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Lincoln-Burrows wrote:Bez vike nije potrebno, jasno je da narod želi slobodu,Madame de Pompadour wrote:
![]()
![]()
![]()
On je teroristička organizacija sa neprihvatljivom ideologijom. http://bs.wikipedia.org/wiki/Hamas
Ti ocigledno ne shvatas koncept narodnih pokreta?Informisi se malo...
Upravo zbog takvih argumenata MZ Izrael je u mogucnosti da radi ovo sto sada radi...
- aseemic
#1544 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Kako smesno pises... Ja se brinem za moju macku, dovoljno mi. Previse ima primitivaca da bi se brinuo i o njima...tornjak-bosanski wrote:Uh, palestinci... jadna im majka. Sto se ne zabrnise za narod u Darfuru ili Indiji, Pakistanu i polovini Afrike? Pametan si ti decko...
Ljudi stvaraju probleme. Ljudi nema, nema problema!![]()
Bas je Hamas narodni pokret... vela havletornjak-bosanski wrote:Lincoln-Burrows wrote:Bez vike nije potrebno, jasno je da narod želi slobodu,Madame de Pompadour wrote:
![]()
![]()
![]()
Upravo zbog takvih argumenata MZ Izrael je u mogucnosti da radi ovo sto sada radi...
-
tornjak-bosanski
#1545 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
aseemic wrote:Kako smesno pises... Ja se brinem za moju macku, dovoljno mi. Previse ima primitivaca da bi se brinuo i o njima...tornjak-bosanski wrote:Uh, palestinci... jadna im majka. Sto se ne zabrnise za narod u Darfuru ili Indiji, Pakistanu i polovini Afrike? Pametan si ti decko...
Ljudi stvaraju probleme. Ljudi nema, nema problema!![]()
Stavi se u polozaj Hamasa i reci zadnju recenicu
Valjda je do sada svima jasno o kakvoj se osobi radi...
over and out
-
anaisa
#1546 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Nemoj bolan, ipak je Hamas izabran najdemokratskijim putem... 
-
The__Doctor
#1547 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Srbija ce po pitanju bliskoistocne krize ostati neutralna
- Lincoln-Burrows
#1548 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Nemam riječi, kakav "narodni" pokret.tornjak-bosanski wrote:Lincoln-Burrows wrote:
Nema niti jedne humane stvari u njihovoj ideologiji.
-
tornjak-bosanski
#1549 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Lincoln-Burrows wrote:Nemam riječi, kakav "narodni" pokret.tornjak-bosanski wrote:Lincoln-Burrows wrote:
Nema niti jedne humane stvari u njihovoj ideologiji.
To ti mislis jer ti tako odgovara i jer si vidio na CNN i rekli su ti Izrael i SAD...
-
anaisa
#1550 Re: Izrael je opet pocinio zlocin!!!
Ne ne misli tako nego zato sto je Hamas teroristicki islamisticki pokret