Avio kompanije all about

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
jefferson

#1526 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by jefferson »

akcija007 wrote:Da, iz Beograda preko nekog evropskog grada di Skandinavije je u prosjeku 200-tinjak eura karta sa svim taxama, dok je s Air Balticom preko Rige jos i niza. Znaci BHA mora ispod 200 eur da ponudi.
Skeptican sam da oni mogu preoteti putnike
Jefferson, gdje si sta ti mislis o ovme svemu sto diskutujemo ?
Ma pratim ja to sve samo ne znam sta bi vise rekao. Znas lako je otvoriti liniju za BG kada imas vladu federacije da ti dugove pokrije! Sve je to fino i lijepo ali ja stvarno en vidim poentu otvaranja linije! Cemu? Zbog koga? Da bi preuzeli putnike koji idu iz SAD ili negdje drugo do FRA ili LHR ili CDG pa onda prkeo BGD do SJJ? Jel to poenta?
Ja kao poreski obveznik hocu da imam kompaniju koja ce me prevesti iz AMS, FRA, CDG do SJJ a ne preko nekog drugog grada.
Iskljucio sam se iz diskusije jer je BHA jedno leglo parazita i nista vise, kao i slicne drzavne kompanije! Nigdje marketinga, da ne govorim o uvezanim letovima i sl. Eto proslo je 5g od osnivanja kompanije! Sta se uradilo osim sto je 49% u stranim rukama? Nista, veliko nista, tako da ce Jefferson i dalje ostavljati pare onima koji znaju!
akcija007

#1527 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by akcija007 »

Upravo gledao prilog o BHA i intervju generalnog BHA na Hayatu. Naime, BHA je u ovoj sedmici u Antaliji obavio promociju ljetnog reda letenja. Vodili su u Antaliju novinare i BH turisticke agencije koje se bave organizacijom i prodajom aranzmana za ljeto u Turskoj.

Generalni direktor je rekao da su novosti BH Airlinesa u ljetnom redu letenja uvodjenje direktnih letova za Zagreb i Beograd, povecanje letova za Cirih ( od ljetnog reda letenja ce biti svaki dan za Cirih ) i povecanje broja letova ka skandinavskim odredistima.
Nista od Amsterdama. Da uvode let i za AMS, valjda bi rekao generalni i AMS a ne samo ZAG i BEG
Zar i za Zagreb uvode let !? Pored 2 dnevna leta Croatie jos i oni nidje veze.
ljubav_aha

#1528 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by ljubav_aha »

kad turska udje u EU,nadajte se visokim cijenama avio-karata :!:
kamen spoticanja

#1529 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by kamen spoticanja »

ljubav_aha wrote:kad turska udje u EU,nadajte se visokim cijenama avio-karata :!:
kad turska udje u eu racunaj da eu vise ne postoji :wink:
al bolji je croatian airlines jel de...kod njih su karte jeftinije :lol:
ljubav_aha

#1530 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by ljubav_aha »

kamen spoticanja wrote:
ljubav_aha wrote:kad turska udje u EU,nadajte se visokim cijenama avio-karata :!:
a sto ce tad postojati :!:

turksa pokusava jos od davne 1959 godine izgraditi relacije sa evropom

croatia airline for me forever :thumbup:

croatia drzava koja ima vlastiti airline ;-)
kamen spoticanja

#1531 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

ljubav_aha wrote:
kamen spoticanja wrote:
a sto ce tad postojati :!:

turksa pokusava jos od davne 1959 godine izgraditi relacije sa evropom

croatia airline for me forever :thumbup:

croatia drzava koja ima vlastiti airline ;-)
turska je izgradila odnose s europom kad su nasli plin u zakafkaskim drzavama :wink: tad se sve izgradilo
a i tvoja domovina ima svoj airline a tu ne mislim na croatian airlines :wink: osim ako ti domovina nije croatia :-D
a koliko ono gubitaka ima croatian airlines u prosloj godini? :lol:
akcija007

#1532 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by akcija007 »

kakve veze ima ulazak Turske u EU s BH Airlinesom i ljetnim redom letenja ?
macan prvi

#1533 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by macan prvi »

akcija007 wrote:Upravo gledao prilog o BHA i intervju generalnog BHA na Hayatu. Naime, BHA je u ovoj sedmici u Antaliji obavio promociju ljetnog reda letenja. Vodili su u Antaliju novinare i BH turisticke agencije koje se bave organizacijom i prodajom aranzmana za ljeto u Turskoj.

Generalni direktor je rekao da su novosti BH Airlinesa u ljetnom redu letenja uvodjenje direktnih letova za Zagreb i Beograd, povecanje letova za Cirih ( od ljetnog reda letenja ce biti svaki dan za Cirih ) i povecanje broja letova ka skandinavskim odredistima.
Nista od Amsterdama. Da uvode let i za AMS, valjda bi rekao generalni i AMS a ne samo ZAG i BEG
Zar i za Zagreb uvode let !? Pored 2 dnevna leta Croatie jos i oni nidje veze.
Da nije mislio code share? Nekad su BH Airlines i Croatia Airlines imali to za Zagreb.
Mislim da bi za Zagreb moglo biti pretjerano ako bi bio treci let dnevno jer tesko da ima dovoljno putnika koji bi letjeli samo do Zagreba. S druge strane, popodnevni let za Zagreb koji ima Croatia Airlines je tempiran upravo tako da transferni putnici u Zagrebu iz Sarajeva mogu stici na letove za Frankfurt, Zürich, München, Bec i ne bih rekao da tu postoji dodatna mogucnost za BH Airlines da nesto postigne.
Ali bas zato druga veza za Beograd mislim da ne bi bila losa, posebno ako se uvezu s JAT-om koji za neke destinacije ima ocajne veze zato sto krece vrlo rano ujutro iz Sarajeva pa putnici u transferu u Beogradu moraju cekati i nekoliko sati na naredni let. Prijepodnevni let za Beograd bi mozda onda imao smisla. Alternativno, kako vec rekoh, oni mogu ponuditi nize cijene iz trecih destinacija preko Sarajeva za Beograd pa vidjeti moze li se tu sta uraditi, ali ni to nije bas sigurno... :roll:

I slazem se s tobom da nema potrebe da raspravu vucemo na Croatia Airlines. Samo cu reci da im provodjenje letova nije nuzno bolje nego kod BH Airlinesa (i imam puno iskustva na temelju kojeg ovo tvrdim), ali da se znaju bolje prodati - znaju, bar za sad...
ljubav_aha

#1534 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by ljubav_aha »

kamen spoticanja wrote:turska je izgradila odnose s europom kad su nasli plin u zakafkaskim drzavama :wink: tad se sve izgradilo
a i tvoja domovina ima svoj airline a tu ne mislim na croatian airlines :wink: osim ako ti domovina nije croatia :-D

naravno,sto si ti mislio :lol: da ih interesuje turska iz nekih drugih razloga,osim ekonomskih :D

BiH nema iskljucivo sopstveni BiH airline,vec ovisi o truskoj avio kompaniji

zar ti nije dovoljno jasna jadna finasnijska situacija i jos jadniji nacin poslovanja avio kompanije tvoje domovine,pardon tvojih domovina :D
ljubav_aha

#1535 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by ljubav_aha »

macan prvi wrote:...Croatia Airlines. Samo cu reci da im provodjenje letova nije nuzno bolje nego kod BH Airlinesa (i imam puno iskustva na temelju kojeg ovo tvrdim), ali da se znaju bolje prodati - znaju, bar za sad...
sto se tice HR,promitivni materijal avio kompanije,kao i drzave je dobar :thumbup: pogledjaj materijale u avio agencijama ,ako i katalog o HR koji se nalazi u njihovm avionima :-D
dariomiamigo

#1536 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by dariomiamigo »

Ja kao Hrvat moram nešto da kažem !
________
Hrvatsku nacionalnu aviokompaniju “Croatia Airlines” od bankrota mogla bi da spasiti samo “Lufthansa”, najveći evropski avioprevoznik, javljaju hrvatski mediji. Nakon što je Uprava otkrila da se aviokompanija bori sa finansijskim gubicima i da jedino može da je spasi prodaja, u javnost su “procurile” informacije da je njemački partner “Lufthansa” veoma zainteresovan za kupovinu.

Gubitak “Croatia Airlines” u 2009. godini iznosio je 110 miliona kuna, a u kompaniji tvrde da je na gubitke uticao, prije svega, pad broja putnika, koji je u domaćem saobraćaju smanjen za devet odsto.

ČETVRTAK, 18 VELJAČA 2010
akcija007

#1537 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by akcija007 »

Iz Sarajeva će se u Beograd letjeti u 13 sati, dok će povratak biti sat-dva nakon slijetanja na beogradski aerodrom. Za Banju Luku će se sa sarajevskog aerodroma polijetati svake večeri, a povratak će biti rano ujutro. Preostali letovi na relaciji Banja Luka-Sarajevo odvijat će se tokom dana.

Rečica nam nije mogao govoriti o cijenama, pravdajući to činjenicom da su pregovori s upravama aerodroma u Banjoj Luci i Beogradu još u toku.

"Oni koji budu letjeli iz Banje Luke na našim linijama plaćat će istu cijenu kao naši putnici iz Sarajeva. Oni će naravno slijetati na sarajevski aerodrom, odakle će nastaviti dalje", ističe naš sagovornik.

Naveo je kako trenutno jedino srbijanski JAT leti na relaciji Sarajevo-Beograd, dok Croatia Airlines ima liniju iz Sarajeva za Zagreb.

"Već naljeto namjeravamo uvesti pet letenja sedmično i za Zagreb", najavljuje Rečica.

BH Airlines će posebnu pažnju posvetiti i letovima za Skandinaviju i Ameriku, gdje živi dosta Bosanaca i Hercegovaca.

"U Skandinaviju ćemo već od 1. aprila letjeti šest puta sedmično, a nastojat ćemo letovima za Cirih i Amsterdam ostvariti bolju povezanost s letovima za Ameriku", rekao je Rečica.

Zivi bili pa vidjeli .
macan prvi

#1538 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by macan prvi »

ljubav_aha wrote:
macan prvi wrote:...Croatia Airlines. Samo cu reci da im provodjenje letova nije nuzno bolje nego kod BH Airlinesa (i imam puno iskustva na temelju kojeg ovo tvrdim), ali da se znaju bolje prodati - znaju, bar za sad...
sto se tice HR,promitivni materijal avio kompanije,kao i drzave je dobar :thumbup: pogledjaj materijale u avio agencijama ,ako i katalog o HR koji se nalazi u njihovm avionima :-D
Nisam mislio na promotivni materijal, nego na druge stvari - al hajd da zavrsimo ovdje da ne idemo u offtopic, otvori ako hoces temu o Croatia Airlinesu pa mozemo diskutovati. ;-)

akcija007 wrote:Iz Sarajeva će se u Beograd letjeti u 13 sati, dok će povratak biti sat-dva nakon slijetanja na beogradski aerodrom. Za Banju Luku će se sa sarajevskog aerodroma polijetati svake večeri, a povratak će biti rano ujutro. Preostali letovi na relaciji Banja Luka-Sarajevo odvijat će se tokom dana.

Rečica nam nije mogao govoriti o cijenama, pravdajući to činjenicom da su pregovori s upravama aerodroma u Banjoj Luci i Beogradu još u toku.

"Oni koji budu letjeli iz Banje Luke na našim linijama plaćat će istu cijenu kao naši putnici iz Sarajeva. Oni će naravno slijetati na sarajevski aerodrom, odakle će nastaviti dalje", ističe naš sagovornik.

Naveo je kako trenutno jedino srbijanski JAT leti na relaciji Sarajevo-Beograd, dok Croatia Airlines ima liniju iz Sarajeva za Zagreb.

"Već naljeto namjeravamo uvesti pet letenja sedmično i za Zagreb", najavljuje Rečica.

BH Airlines će posebnu pažnju posvetiti i letovima za Skandinaviju i Ameriku, gdje živi dosta Bosanaca i Hercegovaca.

"U Skandinaviju ćemo već od 1. aprila letjeti šest puta sedmično, a nastojat ćemo letovima za Cirih i Amsterdam ostvariti bolju povezanost s letovima za Ameriku", rekao je Rečica.

Zivi bili pa vidjeli .
Posto vjerovatno bolje od mene znas letove iz BEG, mozda nam ti mozes reci moze li se stici presjesti tamo na druge letove ako se iz Sarajeva krene u 13h? Intenziviranje letova iz Banja Luke je pametna stvar, posebno ako bude ljeti putnika.
akcija007

#1539 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by akcija007 »

Ako iz Sarajeva krene u 13h , u BEG je oko 13:45h, racunaj u 14h, i od tog vremena vrlo slabo ima letova JAT-a. JAT je ka svim svojim destinacijama otisao ujutro, jedino se mogu vratiti ovi putnici JAT-a iz Evrope za SA ,jer ce i oni taman oko 14h vratiti se u BEG.
Tako, od popodne JAT ima za Istanbul, Cirih,Bec,Dubai,Skopje,Podgoricu i naravno Alitalija,SWISS,Lufthansa (na sto se BHA ne moze kaciti )
burekodsira

#1540 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by burekodsira »

zove danas teta strankinja (englis onli) zaduzena za otkaze letova :-) iz bha ispostave (valjda) iz sveCke... kaze otkazan let u cetvrtak za cirih pa moze li petak :D :dance:
ljubav_aha

#1541 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by ljubav_aha »

dariomiamigo wrote:Ja kao Hrvat moram nešto da kažem !
________
Hrvatsku nacionalnu aviokompaniju “Croatia Airlines” od bankrota mogla bi da spasiti samo “Lufthansa”, najveći evropski avioprevoznik, javljaju hrvatski mediji. Nakon što je Uprava otkrila da se aviokompanija bori sa finansijskim gubicima i da jedino može da je spasi prodaja, u javnost su “procurile” informacije da je njemački partner “Lufthansa” veoma zainteresovan za kupovinu.

Gubitak “Croatia Airlines” u 2009. godini iznosio je 110 miliona kuna, a u kompaniji tvrde da je na gubitke uticao, prije svega, pad broja putnika, koji je u domaćem saobraćaju smanjen za devet odsto.

ČETVRTAK, 18 VELJAČA 2010

osoblje HQ lufthanse je opovrgnulo auotmatki ovu vijest
akcija007

#1542 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by akcija007 »

Ovaj boing sto imamo u floti pa on je vise na zemlji nego sto leti. Ide svaki dan u Istanbul tamo noci, subotom ide za Stokholm/Geteborg i u nedjelju za Kopenhagen. I to je to. Valjda ce biti bolje u ljetnom redu letenja sto pocinje za 10-tak dana .
kamen spoticanja

#1543 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

ljubav_aha wrote:
kamen spoticanja wrote:turska je izgradila odnose s europom kad su nasli plin u zakafkaskim drzavama :wink: tad se sve izgradilo

naravno,sto si ti mislio :lol: da ih interesuje turska iz nekih drugih razloga,osim ekonomskih :D

zar ti nije dovoljno jasna jadna finasnijska situacija i jos jadniji nacin poslovanja avio kompanije tvoje domovine,pardon tvojih domovina :D
oooh kako sam ovo propustio :-)
moja domovina ima par aviona koje lete s zastavom ikar konzerve na sebi od koje mi je draza samo ona s ljiljanima :)
ovo sve ostalo su konkurente firme koje smetaju firmi moje domovine...ove neke croatian airlines,jat i to... :)
a turcima samo dupe da poljubimo sto su nas izvadili iz dubioze pa jo suvijek imamo avione s najvoljenijom zastavom na sebi koji slijecu po europskim aerodromima :) i jos nam daju 49 % profita...kojeg uzgred budi receno croatian airlines nije imala od 2003 :) o profitu pricam :)
tako da cu ti pokvarit cejf jos dugo ces gledati ikar konzervu u saradnji s THY...a kako se suska sljedeca u nizu koje su interesantne turcima je ova tebi najdraza CA :wink:
uh kako ces samo to podnijet :) :?: :lol:
jefferson

#1544 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by jefferson »

kamen spoticanja wrote:
ljubav_aha wrote:

oooh kako sam ovo propustio :-)
moja domovina ima par aviona koje lete s zastavom ikar konzerve na sebi od koje mi je draza samo ona s ljiljanima :)
ovo sve ostalo su konkurente firme koje smetaju firmi moje domovine...ove neke croatian airlines,jat i to... :)
a turcima samo dupe da poljubimo sto su nas izvadili iz dubioze pa jo suvijek imamo avione s najvoljenijom zastavom na sebi koji slijecu po europskim aerodromima :) i jos nam daju 49 % profita...kojeg uzgred budi receno croatian airlines nije imala od 2003 :) o profitu pricam :)
tako da cu ti pokvarit cejf jos dugo ces gledati ikar konzervu u saradnji s THY...a kako se suska sljedeca u nizu koje su interesantne turcima je ova tebi najdraza CA :wink:
uh kako ces samo to podnijet :) :?: :lol:
Da se blago izrazim: Profulao si temu, ovo nije Avaz i slicne novine ili forumi!
kamen spoticanja

#1545 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

jefferson wrote: Da se blago izrazim: Profulao si temu, ovo nije Avaz i slicne novine ili forumi!
ma nisam,razumio je ko je trebao... :wink:
jefferson

#1546 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by jefferson »

kamen spoticanja wrote:
jefferson wrote: Da se blago izrazim: Profulao si temu, ovo nije Avaz i slicne novine ili forumi!
ma nisam,razumio je ko je trebao... :wink:
Ja sam vrlo dobro razumio sta si ti htio reci u svom postu, i blago receno post ti nema veze s onim o cemu mi diskutujemo evo nekih 60 stranica!
akcija007

#1547 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by akcija007 »

JAT preduhitrio BH Airlines

" Komercijalna saradnja u obliku "code share" ugovora između Jata i holandskog avioprevoznika KLM-a u poslednjoj je fazi implementacije i stupiće na snagu u toku predstojeće sezone, što će Jatu obezbediti veze između Beograda i velikog broja destinacija u svetu preko Amsterdama.

Veze za destinacije u Evropi na kojima Jat ne leti direktno, realizuju se prema ugovorima a uskoro i sa Air France-om, KLM-om, Delta Airlines-om"

A nek BH Airlines uvodi direktne letove za Zagreb i Beograd i jos po koji nidje veze grad ...
jefferson

#1548 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by jefferson »

akcija007 wrote:JAT preduhitrio BH Airlines

" Komercijalna saradnja u obliku "code share" ugovora između Jata i holandskog avioprevoznika KLM-a u poslednjoj je fazi implementacije i stupiće na snagu u toku predstojeće sezone, što će Jatu obezbediti veze između Beograda i velikog broja destinacija u svetu preko Amsterdama.

Veze za destinacije u Evropi na kojima Jat ne leti direktno, realizuju se prema ugovorima a uskoro i sa Air France-om, KLM-om, Delta Airlines-om"

A nek BH Airlines uvodi direktne letove za Zagreb i Beograd i jos po koji nidje veze grad ...
JAT ulazi u Sky team, sto je LOGICNO!
Star Alliance ima prisustvo kroz Adriu, Croatiu te i BH Airlines hoce da su uslepa. JAT je fino to dogovorio sa Sky team koji isto tako hoce da bude prisutan na balkanu.
O toem se radi, BHA je leglo parazita koji trose poreski novac i nista vise.
JAT ce biti sada u code sharingu sa kompanijom koja ubjedljivo drzi najveci broj letova i putnika iz SAD za evropu (Delta) a Delta pokriva najvaznije regije gdje je nasa dijaspora (Atlanta tj. cjelokupni jugoistok), detroit, Minneapolis, New York, Salt lake City i Cinncinati) Preko tih gradova svi su gradovi vrlo lako uvezani.
Ali ne lezi vraze. Dok ej poreskih obveznika bit ce i BH Airlinesa, stoga se ne sikirajte!
Ta kompanija bi ucinila uslugu ljudima kada bi propala, pare bi se mogle trositi na nesto drugo sto bi mozda imalo efekta na zivot ljudi.
Koshpa

#1549 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Koshpa »

jefferson wrote:

Star Alliance ima prisustvo kroz Adriu, Croatiu te i BH Airlines hoce da su uslepa. JAT je fino to dogovorio sa Sky team koji isto tako hoce da bude prisutan na balkanu.
JAT ce biti sada u code sharingu sa kompanijom koja ubjedljivo drzi najveci broj letova i putnika iz SAD za evropu (Delta) a Delta pokriva najvaznije regije gdje je nasa dijaspora (Atlanta tj. cjelokupni jugoistok), detroit, Minneapolis, New York, Salt lake City i Cinncinati) Preko tih gradova svi su gradovi vrlo lako uvezani.
Ali ne lezi vraze. Dok ej poreskih obveznika bit ce i BH Airlinesa, stoga se ne sikirajte!
Ta kompanija bi ucinila uslugu ljudima kada bi propala, pare bi se mogle trositi na nesto drugo sto bi mozda imalo efekta na zivot ljudi.
:lol:
ljubav_aha

#1550 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by ljubav_aha »

jefferson wrote:

sve je to vec izvjezbana radna elita,kompletan isti radni sastav od prvog dana rada kompanije nakon rata ,garancija iskustva :D
Post Reply