Primitivizam.hladovina wrote: kurcu!
FK Željezničar
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Baltazar_khan
#1526 Re: FK Zeljeznicar
-
elSaik
#1527 Re: FK Zeljeznicar
Cafe Camargue wrote:dzipalo_junuz wrote:
Salko kako ovi zavrsni, jesi li dao sta ispita?
- campa_xxx
#1528 Re: FK Zeljeznicar
Bivši reprezentativac BiH Mirsad Bešlija uskoro bi trebao potpisati ugovor sa sarajevskim Željezničarom.
Pored Bešlije blizu povratku u plavi dres je i 24-godišnji Damir Memišević, koji je prije dvije godine napustio Grbavicu i prešao u ruski Terek. Pored ove dvojice, na prozivci koja je zakazana za 13. januar, trebao bi se pojaviti i 21-godišnji Enes Dacić, koji je karijeru gradio u njemačkim niželigašima.
Što se tiče odlazaka izvjesno je da će Želju napustiti Edin Cocalić koji samo čeka dozvolu kluba za odlazak u Rusiju gdje bi trebao nastaviti karijeru. Samiru Bekricu je propao transfer u Belgiju, te će on proljeće najvjerojatnije provesti na Grbavici, isto kao i Feđa Dudić, koji je ranije najavio odlazak, ali se predomislio. Nermin Jamak je zatražio papire kako bi preselio u Split, u redove istoimenog trećeligaša.
sportin
IN
Mirsad Beslija
Damir Memisevic
Enes Dacic
OUT
Edin Cocalic
Nermin Jamak
Zna li neko je li otisao Damir Rovcanin ?
Pored Bešlije blizu povratku u plavi dres je i 24-godišnji Damir Memišević, koji je prije dvije godine napustio Grbavicu i prešao u ruski Terek. Pored ove dvojice, na prozivci koja je zakazana za 13. januar, trebao bi se pojaviti i 21-godišnji Enes Dacić, koji je karijeru gradio u njemačkim niželigašima.
Što se tiče odlazaka izvjesno je da će Želju napustiti Edin Cocalić koji samo čeka dozvolu kluba za odlazak u Rusiju gdje bi trebao nastaviti karijeru. Samiru Bekricu je propao transfer u Belgiju, te će on proljeće najvjerojatnije provesti na Grbavici, isto kao i Feđa Dudić, koji je ranije najavio odlazak, ali se predomislio. Nermin Jamak je zatražio papire kako bi preselio u Split, u redove istoimenog trećeligaša.
sportin
IN
Mirsad Beslija
Damir Memisevic
Enes Dacic
OUT
Edin Cocalic
Nermin Jamak
Zna li neko je li otisao Damir Rovcanin ?
- campa_xxx
#1529 Re: FK Zeljeznicar
Stavljajte ovdje ako neko sazna za kakvo pojacanje ili odlazak...
IN
Demir Hotic - trener (Genclerbirligi)
Mirsad Beslija (St-Truidense on loan from Heart of Midlothian)
Damir Memisevic (Terek Grozny)
Enes Dacic (FC Eschborn)
OUT
Simo Krunic - trener (?)
Edin Cocalic (Rusija?)
Nermin Jamak (RNK Split -3.liga)
Damir Rovcanin ?(Mozda Hajduk)
IN
Demir Hotic - trener (Genclerbirligi)
Mirsad Beslija (St-Truidense on loan from Heart of Midlothian)
Damir Memisevic (Terek Grozny)
Enes Dacic (FC Eschborn)
OUT
Simo Krunic - trener (?)
Edin Cocalic (Rusija?)
Nermin Jamak (RNK Split -3.liga)
Damir Rovcanin ?(Mozda Hajduk)
Last edited by campa_xxx on 11/01/2009 23:13, edited 1 time in total.
-
vjecnobordo
#1530 Re: FK Zeljeznicar
Memisevic i Beslija nisu bas tako blizu, ali eto.. valjda ste vi bolje informisaniji.
- campa_xxx
#1531 Re: FK Zeljeznicar
http://en.wikipedia.org/wiki/Mirsad_Be%C5%A1lijavjecnobordo wrote:Memisevic i Beslija nisu bas tako blizu, ali eto.. valjda ste vi bolje informisaniji.
Pogledaj pod senior clubs!
-
vjecnobordo
#1532 Re: FK Zeljeznicar
Da je relevantno, nijecampa_xxx wrote:http://en.wikipedia.org/wiki/Mirsad_Be%C5%A1lijavjecnobordo wrote:Memisevic i Beslija nisu bas tako blizu, ali eto.. valjda ste vi bolje informisaniji.
![]()
Pogledaj pod senior clubs!
U svakom slučaju, ako vam ode ovaj Rovčanin, a i Bekrić ode, baš će biti gusto tamo.
-
LSD
#1533 Re: FK Zeljeznicar
Heh kao da vec nije odavno gustovjecnobordo wrote:Da je relevantno, nijecampa_xxx wrote:http://en.wikipedia.org/wiki/Mirsad_Be%C5%A1lijavjecnobordo wrote:Memisevic i Beslija nisu bas tako blizu, ali eto.. valjda ste vi bolje informisaniji.
![]()
Pogledaj pod senior clubs!Vise vjerujem tebi nego wikipediji, a valjda se ti nisi samo pouzd'o u nju
![]()
U svakom slučaju, ako vam ode ovaj Rovčanin, a i Bekrić ode, baš će biti gusto tamo.
Što se tice ovi eventualnih pojacanja (Memiševic i Bešlija)...kad ih vidim na Grbavici u svetom dresu onda cu tek vjerovati da su došli...u svakom slucaju to bi bila prava pojacanja.
Cocalicu,ako ode u Rusiju,želim sve najbolje...jedan od najboljih igraca prošle godine...ustvari i bolje mu je da ide vani,da može napredovati.
- odvijac
#1534 Re: FK Zeljeznicar
prica se i za onog serdarevica,igrao u sloveniji polusezonu,bivsi velezovac..
- campa_xxx
#1535 Re: FK Zeljeznicar
Je li ono mi igramo sa Aachen-om
Evo danas Aachen igrao prijateljsku (sta ima prijateljska
)
International - Club Friendlies
January 12
Omonia Nicosia [0 - 8] Alemannia Aachen
11' [0 - 1] H. Oussale
16' [0 - 2] M. Junglas
38' [0 - 3] D. Brinkmann
43' [0 - 4] S. Olajengbesi
47' [0 - 5] S. Tassembedo
73' [0 - 6] H. Oussale
75' [0 - 7] L. Holtby
83' [0 - 8] A. Ozgen
Interesantno ... 8 golova, 7 razlicitih strijelaca ...
International - Club Friendlies
January 12
Omonia Nicosia [0 - 8] Alemannia Aachen
11' [0 - 1] H. Oussale
16' [0 - 2] M. Junglas
38' [0 - 3] D. Brinkmann
43' [0 - 4] S. Olajengbesi
47' [0 - 5] S. Tassembedo
73' [0 - 6] H. Oussale
75' [0 - 7] L. Holtby
83' [0 - 8] A. Ozgen
Interesantno ... 8 golova, 7 razlicitih strijelaca ...
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#1536 Re: FK Zeljeznicar
Evo ih,idu na titulu...

- cico x
#1537 Re: FK Zeljeznicar
ne znam jel igrate sa alemaniom,ali ovo sto se prica,mozda zavrsite u hrasnici na prijateljskoj!
http://www.dnevniavaz.ba/sport/fudbal/m ... -prevarant
- campa_xxx
#1538 Re: FK Zeljeznicar
I sta sad, kakve ovo ima veze sa Zeljeznicarom??? Cuj ti njega "Obećavao mi je Kaiserslautern, jer je on valjda tamo igrao, a sve je završavalo samo na priči..."cico x wrote:ne znam jel igrate sa alemaniom,ali ovo sto se prica,mozda zavrsite u hrasnici na prijateljskoj!
-
vjecnobordo
#1539 Re: FK Zeljeznicar
Inače, ne igrate ni s kim
Al vam je levat najavio Aahlen, a ne Alemaniju
Malo proguglajte. Ovako je bilo i kad je Simo doš'o - Tito, Alija, Bog, a na kraju
nego meščini LCD reče gore pametno, sve su ovo napuhane novinarske priče, dok recimo bešlija, Memišević ne budu na slikama u dresu Želje, ništa još nije ni 2 % sigurno. I tako u čitavoj ligi. Možda je čo'jek kontao pripreme u Njemačkoj, al kad mu kažu koliko izdvajaju za pripreme, jedva i Kupres
Nego, prijateljski Manijaci, msilimd a ovaj brko nije pametan izbor. čuj mu logike: Igrači, ovdje se afirmišete. Pa nije trening kamp il neka akadaemija jbt.
nego meščini LCD reče gore pametno, sve su ovo napuhane novinarske priče, dok recimo bešlija, Memišević ne budu na slikama u dresu Želje, ništa još nije ni 2 % sigurno. I tako u čitavoj ligi. Možda je čo'jek kontao pripreme u Njemačkoj, al kad mu kažu koliko izdvajaju za pripreme, jedva i Kupres
Nego, prijateljski Manijaci, msilimd a ovaj brko nije pametan izbor. čuj mu logike: Igrači, ovdje se afirmišete. Pa nije trening kamp il neka akadaemija jbt.
- JThomas
#1540 Re: FK Zeljeznicar
ja nikome ništa ne vjerujem
i da, najavljen je vfr aalen, a ne alemannia aachen.
i da, najavljen je vfr aalen, a ne alemannia aachen.
- veljaca
#1541 Re: FK Zeljeznicar
Dobro je dok naseg trenera "napadaju" ovi maleni.. ... dobro ....
-
elSaik
#1542 Re: FK Zeljeznicar
Ma kakva crna Alemania. Ahlen je u pitanju. Niko nikada nije ni tvrdio da se radi Aachenu.
- abondanzieri
#1543 Re: FK Zeljeznicar
nije ni Ahlen nego AalenelSaik wrote:Ma kakva crna Alemania. Ahlen je u pitanju. Niko nikada nije ni tvrdio da se radi Aachenu.
- campa_xxx
#1544 Re: FK Zeljeznicar
Prozivka na Grbavici: Bešlija dolazi u srijedu
Nogometaši Željezničara krenuli su danas s pripremama za nastavak sezone pod vodstvom novoga trenera Demira Hotića.
Na Grbavici se okupio veliki broj igrača, ali kao što je ranije i najavljeno izostao je dolazak Mirsada Bešlije. Na današnjoj prozivci pojavila su se i dva nova igrača. Riječ je o Enesu Dacić ai Mensuru Sinanoviću.
Sa Bešlijom je sve dogovoreno i u srijedu očekujemo njegov dolazak. Također, pregovaramo sa Damirom Memišević i Nedžadom Serdarevićem i uskoro ćemo znati dolaze li na Grbavicu, rekao je Hotić.
Hotić je dodao da će Željezničar dio priprema odraditi u Njemačkoj gdje će odigrati prijateljske utakmice s Aalenom, Kaiserslauternom i Koblenzom
sportin
Nogometaši Željezničara krenuli su danas s pripremama za nastavak sezone pod vodstvom novoga trenera Demira Hotića.
Na Grbavici se okupio veliki broj igrača, ali kao što je ranije i najavljeno izostao je dolazak Mirsada Bešlije. Na današnjoj prozivci pojavila su se i dva nova igrača. Riječ je o Enesu Dacić ai Mensuru Sinanoviću.
Sa Bešlijom je sve dogovoreno i u srijedu očekujemo njegov dolazak. Također, pregovaramo sa Damirom Memišević i Nedžadom Serdarevićem i uskoro ćemo znati dolaze li na Grbavicu, rekao je Hotić.
Hotić je dodao da će Željezničar dio priprema odraditi u Njemačkoj gdje će odigrati prijateljske utakmice s Aalenom, Kaiserslauternom i Koblenzom
sportin
- campa_xxx
#1545 Re: FK Zeljeznicar
MENSUR SINANOVIC
Igrao za Zelju u sezoni 2005/2006, onda je otisao u Austrijski Viener! Ovaj defanzivac dobrim igrama u prošloj sezoni (postigao pet golova) skrenuo je pažnju austrijskih drugoligaša pa je od ove zime trebao nastupati za Vinerberg.
Karijeru je počeo u Granicaru, a u Zmaju od Bosne pod trenerskom palicom Nevzeta Hasanbasica igrao je zajedno s Vedadom Ibisevicem.
Igrao za Zelju u sezoni 2005/2006, onda je otisao u Austrijski Viener! Ovaj defanzivac dobrim igrama u prošloj sezoni (postigao pet golova) skrenuo je pažnju austrijskih drugoligaša pa je od ove zime trebao nastupati za Vinerberg.
Karijeru je počeo u Granicaru, a u Zmaju od Bosne pod trenerskom palicom Nevzeta Hasanbasica igrao je zajedno s Vedadom Ibisevicem.
- campa_xxx
#1546 Re: FK Zeljeznicar
ENES DACIC
Rodjen: 29.07.1987 u Njemackoj
Drzavljanstvo: Njemacko
Karijera
08/09 - 07.2008 1.FC Eschborn - ?
07/08 - 01.2008 Vereinslos - 1.FC Eschborn
07/08 - 11.2007 FSV Fernwald - Vereinslos
07/08 - 07.2007 SV Viktoria Aschaffenburg - FSV Fernwald
06/07 - 01.2007 1.FC Eschborn - SV Viktoria Aschaffenburg
06/07 - 07.2006 SV Darmstadt 98 U19 - 1.FC Eschborn
Rodjen: 29.07.1987 u Njemackoj
Drzavljanstvo: Njemacko
Karijera
08/09 - 07.2008 1.FC Eschborn - ?
07/08 - 01.2008 Vereinslos - 1.FC Eschborn
07/08 - 11.2007 FSV Fernwald - Vereinslos
07/08 - 07.2007 SV Viktoria Aschaffenburg - FSV Fernwald
06/07 - 01.2007 1.FC Eschborn - SV Viktoria Aschaffenburg
06/07 - 07.2006 SV Darmstadt 98 U19 - 1.FC Eschborn
- campa_xxx
#1547 Re: FK Zeljeznicar
Iako se poluzesona davno zavrsila i igraci otisli na odmor, Musa Dialiba, rodjak poznatijeg Boubacara, ne zna za pauzu. Dialiba mladji marljivo trenira od kada je sezona zavrsila.
- Radio sam cijelo vrijeme. Zelim se sto bolje pripremiti za pripreme kako bih se nasao u konkurenciji za sastav. Proteklu sedmicu sam propustio. Ne mogu trenirati po ovakvom snijegu, zima mi je. Trebao sam ici u Senegal sa Bubom, ali on se povrijedio pa je ostao u Spaniji, pa tako i ja u Sarajevu - rekao nam je Musa Dialiba, koji bi ukoliko zaigra u nastavku sezone, vrlo
lako mogao postati ljubimac navijaca, bas kao i Boubacar.
Podsjetimo Musa Dialiba je u Zelju stigao pocetkom ove sezone ali jos uvijek nije debitovao za prvi tim.
- Radio sam cijelo vrijeme. Zelim se sto bolje pripremiti za pripreme kako bih se nasao u konkurenciji za sastav. Proteklu sedmicu sam propustio. Ne mogu trenirati po ovakvom snijegu, zima mi je. Trebao sam ici u Senegal sa Bubom, ali on se povrijedio pa je ostao u Spaniji, pa tako i ja u Sarajevu - rekao nam je Musa Dialiba, koji bi ukoliko zaigra u nastavku sezone, vrlo
lako mogao postati ljubimac navijaca, bas kao i Boubacar.
Podsjetimo Musa Dialiba je u Zelju stigao pocetkom ove sezone ali jos uvijek nije debitovao za prvi tim.
-
cpt.picard
#1548 Re: FK Zeljeznicar
Musa je odavno tu. Samo ne znam, mlad.. 16-17 god..
A ove novine smjesne. Intervju sa jos smjesnim igracima.
- campa_xxx
#1549 Re: FK Zeljeznicar
cpt.picard wrote:Musa je odavno tu. Samo ne znam, mlad.. 16-17 god..
Koje novine ???
- rumenige_brajtner
#1550 Re: FK Zeljeznicar
navijam za zelju, al ovo kad vidim ne znam bilcampa_xxx wrote:MENSUR SINANOVIC