Aktuelnosti: FK Sarajevo

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
salle_eh1986

#1526 Re: FK Sarajevo

Post by salle_eh1986 »

Zna li se kad će i da li će odigrana biti ova utakmica iz Širokog i kakvi su sada odnosi između klubova jer i jedni i drugi krive one druge. Navijač sam Želje ali smatram da bi Sarajevo trebalo da ukine sve odnose sa Širokim zbog njihovog bahatog i bezobraznog ponašanja. Neznam ni da li su saučešće izjavili kako treba a da u istoj rečenici nisu prebacili krivnju na Horde zla.
Halleluhwah
Location: Among and above strange people, mit dir Lili Marleen

#1527 Re: FK Sarajevo

Post by Halleluhwah »

I neka zna da je heljer svako ko bude ubuduće kritikovao Kralja. A bilo je ispada.
The 51st State

#1528 Re: FK Sarajevo

Post by The 51st State »

Sjeban sam..., sjeban sam zbog smrti druga sa tribine, sjeban sam sto nisam na njegovom mjestu samo da ne prezivljamavam ovu psihicku torturu koja mi se desava, sjeban sam sto vecina naroda nije sjebana, sjeban sam sto sam ikad ruznu rijec napisao prema svojoj braci na ovom forumu (ni ova zagrada nije potrebna), sjeban sam sto je mladi zivot morao biti ugasen da bi neke stvari bolje razumio, sjeban sam sto smo sjebani...
Alkos

#1529 Re: FK Sarajevo

Post by Alkos »

salle_eh1986 wrote:Zna li se kad će i da li će odigrana biti ova utakmica iz Širokog i kakvi su sada odnosi između klubova jer i jedni i drugi krive one druge. Navijač sam Želje ali smatram da bi Sarajevo trebalo da ukine sve odnose sa Širokim zbog njihovog bahatog i bezobraznog ponašanja. Neznam ni da li su saučešće izjavili kako treba a da u istoj rečenici nisu prebacili krivnju na Horde zla.
Zar bi se trebala igrati? Ima li smisla igrati uopste, ne samo tu utakmicu, vec nastaviti prvenstvo! Za mene NE!
Sjeban sam..., sjeban sam zbog smrti druga sa tribine, sjeban sam sto nisam na njegovom mjestu samo da ne prezivljamavam ovu psihicku torturu koja mi se desava, sjeban sam sto vecina naroda nije sjebana, sjeban sam sto sam ikad ruznu rijec napisao prema svojoj braci na ovom forumu (ni ova zagrada nije potrebna), sjeban sam sto je mladi zivot morao biti ugasen da bi neke stvari bolje razumio, sjeban sam sto smo sjebani...
emigracija

#1530 Re: FK Sarajevo

Post by emigracija »

I ja sam sjeban...al fakat SJEBAN, nemam rijeci jebote da se na momke poteze oruzje pa to je za nepovjerovati
ibizza

#1531 Re: FK Sarajevo

Post by ibizza »

pa sta je za nedelju??Dali treba da idemo na Grbavicu??da se ja pitam,ne bih isli,jer ipak ce to biti 3 dana poslije sahrane Vedrana :sad:
Rauber

#1532 Re: FK Sarajevo

Post by Rauber »

Ako mogu neka izadju na teren, ako ne mogu ja cu ih razumjeti, siguran sam i ostali...
Ja poslije ove tragedije nista vise ne ocekujem,bar ne za prvi dio polusezone... a poslije cemo vidjeti.
Bordolini

#1533 Re: FK Sarajevo

Post by Bordolini »

salle_eh1986 wrote:Zna li se kad će i da li će odigrana biti ova utakmica iz Širokog i kakvi su sada odnosi između klubova jer i jedni i drugi krive one druge. Navijač sam Želje ali smatram da bi Sarajevo trebalo da ukine sve odnose sa Širokim zbog njihovog bahatog i bezobraznog ponašanja. Neznam ni da li su saučešće izjavili kako treba a da u istoj rečenici nisu prebacili krivnju na Horde zla.

Ja da se pitam mi sa Sirokim vise nikad nebi igrali nikakvu utakmicu, ne samo prvenstvenu vec ni revijalnog ili nedaj Boze prijateljskog karaktera. Pokazali su ko su i sta su, nema se tu sta vise pricati.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#1534 Re: FK Sarajevo

Post by -LIBERO- »

Ovi iz saveza nisu normalni ljudi uopste.
Naredjeno je da se mora igrati ta utakmica protiv Olimpika na Grbavici u nedjelju.

7 dana od ubistva,3 dana od ukopa ...
Alkos

#1535 Re: FK Sarajevo

Post by Alkos »

Nek igraju oni...
_071_

#1536 Re: FK Sarajevo

Post by _071_ »

Utakmica se mora igrati i igrat će se, naša moralna dužnost je da odemo na stadion zbog FK Sarajevo, i, ako ništa, Vedrana Puljića.
strong69

#1537 Re: FK Sarajevo

Post by strong69 »

Meni se poslije svega ovoga, nakon 25 godina, ne ide vise na utakmice... Nikako.

Zelim se zahvaliti navijacima svih klubova iz BiH i inostranstva koji su nama, navijacima Sarajeva, gradanima i drzavljanima BiH kao i Vedranovoj porodici pruzili podrsku i izrazili saucesce. Posebno se zahvaljujem MANIJACIMA i RED ARMY-u...
ultima_palabra

#1538 Re: FK Sarajevo

Post by ultima_palabra »

Znam da mnogima više ne pada na pamet ići na utakmice, ali znam da će se predomisliti, nekom će trebati 7 dana, nekom mjesec ili šest. Mislim da bi Vedran volio da svi progutate knedlu u grlu, i dostojanstveno navijate 150% za njega i za svoj klub. Mislim da je ovo jedinstvena prilika da će mi biti drago da čujem da se Grbavica ori od pitarske pjesme :)
karanana

#1539 Re: FK Sarajevo

Post by karanana »

a ako u medjuvremenu savez odluci da zabrani gostovanja kao neku privremenu mjeru, sto je po meni cisto sranje btw.? ali to se vjerovatno nece desiti za ovu utakmicu u nedjelju, jer vec je petak i oni su vec u estoniji.
slucajan

#1540 Re: FK Sarajevo

Post by slucajan »

Uopšte ne sumnjam da većini više nije do sporta, fudbala, utakmica... Skoro da sam isti takav, nakon nedjelje i Širokog Brijega u meni je umrlo sve. Pratio sam Sarajevo godinama, kući, na strani, svejedno, kada god sam stizao... Dan nakon Širokog mislio sam nikada više, jer nisam vidio smisao toga. Kako koji dan prolazi i kako se sliježu utisci, polahko mijenjam mišljenje. Znam da se vjerovatno mnogi neće složiti sa mnom, ali samo ću reći ono što mislim. Svako od nas ko je bio dole, mogao je završiti kao pokojni Vedran. Da sam kojim slučajem to bio ja, znam da najmanje što bih želio je, da sa mojim životom odu i Horde zla. Mislim da bi trebali nastaviti dostojanstveno kao što smo to uradili do sada. Dostojanstveno smo napustili Široki nakon svega što se desilo, nismo napravili niti jedan incident do Sarajeva, dostojanstveno, pravnim i svakim legalnim putem ćemo se boriti da istina izađe na vidjelo, dostojanstveno smo ispratili našeg brata Vedrana, mislim da je najmanje što možemo učiniti za njega, da ga se dostojanstveno sjetimo na svakoj narednoj utakmici, jer utakmice će se igrati, htjeli mi to ili ne, prije ili kasnije. Mišljenja sam da je bolje što prije, mislim da će te utakmice vratiti naše igrače, kao i nas navijače iz psihičkog ponora, a rezultati... rezultati više uopšte nisu bitni! Mislim da bi najveća naša (mislim na sve gradove i navijače iz tih gradova koji su nam pružili podršku) pobjeda bila da naše domaće utakmice učininimo još sigurnijim, bar za one na Koševu mislim da teško mogu biti sigurnije nego li su sada, privući što više gledalaca na stadione (svejedno, na Koševo, Grbavicu, Bilino polje, Tušanj, Vrapčiće...), pokušati vratiti roditelje sa djecom na te utakmice, pokazati svima da nismo huligani, to bi bila pobjeda nad fašistima.

Ono što ne smijemo sebi dozvoliti je da se poistovijetimo sa "njima", to bilo ubistvo sopstvenog ponosa i dostojanstva, neka svima na čast služe sopstvena djela.

Bez obzira na sve što ja mislim da je ispravno, ako je odluka da se ide na utakmicu u nedjelju - povest ću sa sobom sve one koji nikada nisu ni išli, ne bude li se išlo - zamolit ću i one koji uvijek idu, da ne idu, bude li se navijalo - bit ću glasniji nego ikada, bude li se šutjelo - bit ću nijem.
salle_eh1986

#1541 Re: FK Sarajevo

Post by salle_eh1986 »

Savez=Cirkus
Nigdje, nikad ni u jednoj imalo normalnoj državi se nije igrala utakmica lige dan nakon što se igra utakmica kvalifikacija. Reprezentacije koje neigraju taj vikend utakmice, a igraju prijateljske isto tako rade, samo naši konji izmišljaju toplu vodu. Mitraljeze u ruke pa nek onda oni igraju mtr im lopovsku
Ripicipi

#1542 Re: FK Sarajevo

Post by Ripicipi »

slucajan wrote:Uopšte ne sumnjam da većini više nije do sporta, fudbala, utakmica... Skoro da sam isti takav, nakon nedjelje i Širokog Brijega u meni je umrlo sve. Pratio sam Sarajevo godinama, kući, na strani, svejedno, kada god sam stizao... Dan nakon Širokog mislio sam nikada više, jer nisam vidio smisao toga. Kako koji dan prolazi i kako se sliježu utisci, polahko mijenjam mišljenje. Znam da se vjerovatno mnogi neće složiti sa mnom, ali samo ću reći ono što mislim. Svako od nas ko je bio dole, mogao je završiti kao pokojni Vedran. Da sam kojim slučajem to bio ja, znam da najmanje što bih želio je, da sa mojim životom odu i Horde zla. Mislim da bi trebali nastaviti dostojanstveno kao što smo to uradili do sada. Dostojanstveno smo napustili Široki nakon svega što se desilo, nismo napravili niti jedan incident do Sarajeva, dostojanstveno, pravnim i svakim legalnim putem ćemo se boriti da istina izađe na vidjelo, dostojanstveno smo ispratili našeg brata Vedrana, mislim da je najmanje što možemo učiniti za njega, da ga se dostojanstveno sjetimo na svakoj narednoj utakmici, jer utakmice će se igrati, htjeli mi to ili ne, prije ili kasnije. Mišljenja sam da je bolje što prije, mislim da će te utakmice vratiti naše igrače, kao i nas navijače iz psihičkog ponora, a rezultati... rezultati više uopšte nisu bitni! Mislim da bi najveća naša (mislim na sve gradove i navijače iz tih gradova koji su nam pružili podršku) pobjeda bila da naše domaće utakmice učininimo još sigurnijim, bar za one na Koševu mislim da teško mogu biti sigurnije nego li su sada, privući što više gledalaca na stadione (svejedno, na Koševo, Grbavicu, Bilino polje, Tušanj, Vrapčiće...), pokušati vratiti roditelje sa djecom na te utakmice, pokazati svima da nismo huligani, to bi bila pobjeda nad fašistima.

Ono što ne smijemo sebi dozvoliti je da se poistovijetimo sa "njima", to bilo ubistvo sopstvenog ponosa i dostojanstva, neka svima na čast služe sopstvena djela.

Bez obzira na sve što ja mislim da je ispravno, ako je odluka da se ide na utakmicu u nedjelju - povest ću sa sobom sve one koji nikada nisu ni išli, ne bude li se išlo - zamolit ću i one koji uvijek idu, da ne idu, bude li se navijalo - bit ću glasniji nego ikada, bude li se šutjelo - bit ću nijem.
Tako je...
Halleluhwah
Location: Among and above strange people, mit dir Lili Marleen

#1543 Re: FK Sarajevo

Post by Halleluhwah »

slucajan wrote:Uopšte ne sumnjam da većini više nije do sporta, fudbala, utakmica... Skoro da sam isti takav, nakon nedjelje i Širokog Brijega u meni je umrlo sve. Pratio sam Sarajevo godinama, kući, na strani, svejedno, kada god sam stizao... Dan nakon Širokog mislio sam nikada više, jer nisam vidio smisao toga. Kako koji dan prolazi i kako se sliježu utisci, polahko mijenjam mišljenje. Znam da se vjerovatno mnogi neće složiti sa mnom, ali samo ću reći ono što mislim. Svako od nas ko je bio dole, mogao je završiti kao pokojni Vedran. Da sam kojim slučajem to bio ja, znam da najmanje što bih želio je, da sa mojim životom odu i Horde zla. Mislim da bi trebali nastaviti dostojanstveno kao što smo to uradili do sada. Dostojanstveno smo napustili Široki nakon svega što se desilo, nismo napravili niti jedan incident do Sarajeva, dostojanstveno, pravnim i svakim legalnim putem ćemo se boriti da istina izađe na vidjelo, dostojanstveno smo ispratili našeg brata Vedrana, mislim da je najmanje što možemo učiniti za njega, da ga se dostojanstveno sjetimo na svakoj narednoj utakmici, jer utakmice će se igrati, htjeli mi to ili ne, prije ili kasnije. Mišljenja sam da je bolje što prije, mislim da će te utakmice vratiti naše igrače, kao i nas navijače iz psihičkog ponora, a rezultati... rezultati više uopšte nisu bitni! Mislim da bi najveća naša (mislim na sve gradove i navijače iz tih gradova koji su nam pružili podršku) pobjeda bila da naše domaće utakmice učininimo još sigurnijim, bar za one na Koševu mislim da teško mogu biti sigurnije nego li su sada, privući što više gledalaca na stadione (svejedno, na Koševo, Grbavicu, Bilino polje, Tušanj, Vrapčiće...), pokušati vratiti roditelje sa djecom na te utakmice, pokazati svima da nismo huligani, to bi bila pobjeda nad fašistima.

Odlično.
Samo, druže slučajni, rezultati i dalje jesu bitni.
Control panel

#1544 Re: FK Sarajevo

Post by Control panel »

Odgođena utakmica Olimpik - Sarajevo
Utakmica između fudbalskih klubova "Olimpik" i "Sarajevo", koja se trebala igrati u nedjelju, 11. oktobra na stadionu Grbavica, odgođena je na zahtjev gostujućeg tima.

FK "Olimpik" izašao je u susret ekipi s Koševa i dao saglasnost o odgodi utakmice 4. kola Premijer lige BiH u fudbalu.

Odgoda je tražena zbog nedavne tragedije u Širokom Brijegu u kojoj je tragično preminuo 24-godišnji Vedran Puljić, zbog čega igrači "Sarajeva" nisu psihički spremni odigrati nedjeljni meč.

Novi termin odigravanja ove utakmice je u utorak 13. oktobra 2009. u 15 sati, saopšteno je iz "Olimpika".

http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /091009080
Bordolini

#1545 Re: FK Sarajevo

Post by Bordolini »

:thumbup:
Hvala ljudima iz Olimpika!
Zlocin&Kazna

#1546 Re: FK Sarajevo

Post by Zlocin&Kazna »

Jedini nacin da se Vedran i ono sto se desilo nikada ne zaboravi jeste da na svakoj utakmici na tribinama bude podsjetnik na Vedrana, neki transparent ili zastava s njegovim likom... Znam da je to premalo, ali to je ono sto Horde moraju uraditi i sto ce vjerujem uraditi.. A jedini nacin da to urade jeste da ne propustaju ni jednu utakmicu. Na taj nacin ce o Vedranu vise reci njegovi drugovi nego prazne tribine.. Prazne tribine ionako su precesta pojava na nasim stadionima, tako da se razlika nece ni primjetiti. A tada bi tribine Koseva bile kao tribine nekog provincijskog mjesta, prazne i bezivotne.. Ne dajte da vam to rade. Ni Vedran (siguran sam, kao i svako drugi ko voli svoj klub i vilo fudbal) ne bi to dao..
Horde ce biti jedini podsjetnik nasoj javnosti na Vedrana, jer za 10 dana mediji ce ga zaboraviti u potpunosti i u javnosti se vise nece pricati o njemu.. Samo vi, Horde, bit cete savjest drustva koja ce stalno podsjecati nas, koji nismo poznavali Vedrana, na ono sto je uradilo to isto drustvo (i mi u njemu) sto nismo uradili nista da sprijecimo takve stvari.. Horde su te koje trebaju i hoce pronositi uspomenu na ovog momka, sirom nase lijepe BiH, dugo dugo... I kada nekada, ako Bog da, odvedem svoje dijete na tekmu protiv Sarajeva (jer nisam Vas :) ), i kada mali ili mala vide neki transparent sa Vedranovim imenom pa me upita sta znaci to, ko je on, da mu s ponosom i sjetom pricam o jednom momku, koji je volio svoj tim i svoj klub, a nasao se u nesretna vremena nasuprot zlikovaca i zlocinaca koji se nisu prezali oduzeti mladi i neduzni zivot... E to smo duzni Vedranu, da ga nikad ne zaboravimo...
salle_eh1986

#1547 Re: FK Sarajevo

Post by salle_eh1986 »

Zlocin&Kazna wrote:Jedini nacin da se Vedran i ono sto se desilo nikada ne zaboravi jeste da na svakoj utakmici na tribinama bude podsjetnik na Vedrana, neki transparent ili zastava s njegovim likom... Znam da je to premalo, ali to je ono sto Horde moraju uraditi i sto ce vjerujem uraditi.. A jedini nacin da to urade jeste da ne propustaju ni jednu utakmicu. Na taj nacin ce o Vedranu vise reci njegovi drugovi nego prazne tribine.. Prazne tribine ionako su precesta pojava na nasim stadionima, tako da se razlika nece ni primjetiti. A tada bi tribine Koseva bile kao tribine nekog provincijskog mjesta, prazne i bezivotne.. Ne dajte da vam to rade. Ni Vedran (siguran sam, kao i svako drugi ko voli svoj klub i vilo fudbal) ne bi to dao..
Horde ce biti jedini podsjetnik nasoj javnosti na Vedrana, jer za 10 dana mediji ce ga zaboraviti u potpunosti i u javnosti se vise nece pricati o njemu.. Samo vi, Horde, bit cete savjest drustva koja ce stalno podsjecati nas, koji nismo poznavali Vedrana, na ono sto je uradilo to isto drustvo (i mi u njemu) sto nismo uradili nista da sprijecimo takve stvari.. Horde su te koje trebaju i hoce pronositi uspomenu na ovog momka, sirom nase lijepe BiH, dugo dugo... I kada nekada, ako Bog da, odvedem svoje dijete na tekmu protiv Sarajeva (jer nisam Vas :) ), i kada mali ili mala vide neki transparent sa Vedranovim imenom pa me upita sta znaci to, ko je on, da mu s ponosom i sjetom pricam o jednom momku, koji je volio svoj tim i svoj klub, a nasao se u nesretna vremena nasuprot zlikovaca i zlocinaca koji se nisu prezali oduzeti mladi i neduzni zivot... E to smo duzni Vedranu, da ga nikad ne zaboravimo...
Da se ne zaboravi i ne ponovi ni Vedran ni Aner ni niko više. Probali su Sarajevo (grad) da unište u ratu i nisu uspijeli, neće moći ni u miru. Ovaj događaj može biti samo poziv svim istinskim navijačima oba kluba da u što većem broju dolaze na stadione i bodre svoje ekipe, znam da mnogima smeta što mi (Željo i Sarajevo) imamo više navijača na utakmicama nego oni stanovnika ali nek ih to grize... Volim Želju, respect Sarajevo
saabsa

#1548 Re: FK Sarajevo

Post by saabsa »

Udruženje navijača FKS obavještava i moli sve navijače, simptizere, prijatelje Fudbalskog kluba Sarajevo, kao i sve ljubitelje fudbala da ne prisustvuju utakmici između Olimpika i Sarajeva, koja će se igrati u utorak, na stadionu Grbavica, iz poštovanja prema poginulom navijaču našeg kluba, Vedranu Puljiću.

Na mjestu gdje je pokojni Vedran trebao stajati sa svojim prijateljima i bodriti voljeni klub za koji je položio svoj mladi život, bit će raširena velika šetalica sa njegovim likom. UNFKS želi time poručiti da će ovoj utakmici na simboličan način prisustvovati samo Vedran, jedina osoba koja više neće imati priliku da bodri klub za koji je dao život. Molimo sve navijače i ljubitelje fudbala da se pridržavaju ove molbe.

Mi smo svjesni da život ide dalje i da Sarajevo mora igrati svoje utakmice, ali želimo da barem jedan dan i jedna utakmica budu posvećeni samo Vedranu.
herbion

#1549 Re: FK Sarajevo

Post by herbion »

saabsa wrote:Udruženje navijača FKS obavještava i moli sve navijače, simptizere, prijatelje Fudbalskog kluba Sarajevo, kao i sve ljubitelje fudbala da ne prisustvuju utakmici između Olimpika i Sarajeva, koja će se igrati u utorak, na stadionu Grbavica, iz poštovanja prema poginulom navijaču našeg kluba, Vedranu Puljiću.

Na mjestu gdje je pokojni Vedran trebao stajati sa svojim prijateljima i bodriti voljeni klub za koji je položio svoj mladi život, bit će raširena velika šetalica sa njegovim likom. UNFKS želi time poručiti da će ovoj utakmici na simboličan način prisustvovati samo Vedran, jedina osoba koja više neće imati priliku da bodri klub za koji je dao život. Molimo sve navijače i ljubitelje fudbala da se pridržavaju ove molbe.

Mi smo svjesni da život ide dalje i da Sarajevo mora igrati svoje utakmice, ali želimo da barem jedan dan i jedna utakmica budu posvećeni samo Vedranu.
Nazalost ali ovo nigdje veze sa fudbalom.Fudbalska mahala je izgleda u pravu.Klubom upravljaju sile koje zele dovesti Mucu i Musemica nakon poraza od Olimpika,sve se cini da se ovo desi.Olimpik je izlazio u susret i bio korektan,molili ste da se utakmica odlozi i sada pokazujete ko ste i sta ste.Daleko Vam kuca .
Budite realni FKS je izgubilo sve sanse za Evropu i prvenstvo se nastavlja sa Vama i bez Vas.Fudbal je jos nesto sto nas veze u ovoj j...... BIH a siguran sam da bi i Vedran to prihvatio.
pOZz

#1550 Re: FK Sarajevo

Post by pOZz »

@herbion

Ne razumijem šta je problem? Kakve veze ovo saopštenje ima sa vama? A za ovo...
herbion wrote:Fudbalska mahala je izgleda u pravu.Klubom upravljaju sile koje zele dovesti Mucu i Musemica nakon poraza od Olimpika,sve se cini da se ovo desi.
... nemam komentar stvarno.
Locked