SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
zlatiborka

#1526 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zlatiborka »

Veceras na TVSA dnevniku rekose i prikazase onog Roberta Mucista kako je danas napao zenu (preko 70 godina) i oteo joj tasnu i pobjegao. Policija ga je ganjala i negdje kod Geodetskog zavoda ga uhvatila. 2 policajca su ga vodili ali lice kriminalca je bilo zamuceno da ga slucajno ko ne prepozna i upamti.

Nije mi jasno zasto skrivaju lice notornog kriminalca, po kojem je to zakonu? Kako da se zastitimo od ovakvih siledzija, ko zna na koga ce opet nasrnuti ukoliko ga puste, a pustice ga garant.

Sta da se radi, stvarno sta da se radi...... :x :mrgreen:
fixer

#1527 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by fixer »

zlatiborka wrote:Veceras na TVSA dnevniku rekose i prikazase onog Roberta Mucista kako je danas napao zenu (preko 70 godina) i oteo joj tasnu i pobjegao. Policija ga je ganjala i negdje kod Geodetskog zavoda ga uhvatila. 2 policajca su ga vodili ali lice kriminalca je bilo zamuceno da ga slucajno ko ne prepozna i upamti.

Nije mi jasno zasto skrivaju lice notornog kriminalca, po kojem je to zakonu? Kako da se zastitimo od ovakvih siledzija, ko zna na koga ce opet nasrnuti ukoliko ga puste, a pustice ga garant.

policiji svaka cast na poslu. odgovorni iz vlade, parlamenta, tuzilastva- stidite se. :x
lolo_lolo

#1528 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by lolo_lolo »

zlatiborka wrote:Veceras na TVSA dnevniku rekose i prikazase onog Roberta Mucista kako je danas napao zenu (preko 70 godina) i oteo joj tasnu i pobjegao. Policija ga je ganjala i negdje kod Geodetskog zavoda ga uhvatila. 2 policajca su ga vodili ali lice kriminalca je bilo zamuceno da ga slucajno ko ne prepozna i upamti.

a jel imaju veze godine sa tim,jel on maloljetan?
Troll_Happens

#1529 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Troll_Happens »

lolo_lolo wrote:

a jel imaju veze godine sa tim,jel on maloljetan?
ima 16 god koliko mi se cini... ali koliko je zla nanio ko da ima 46 :x :x
karanana

#1530 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by karanana »

Sigurno je vec pricano o ovome, ali nisam nesto pratio dok nisam malo podrobnije cuo da ovaj svaki dan uradi ponesto. Interesuje me zasto se ovaj ne moze zatvoriti? Jeli se on moze zatvoriti u onaj dom na humu? ako ne moze, postoji li neka socijalna sluzba koja ce uzeti ovo deriste od roditelja a roditelje policija da uhapsi jer su oni staratelji i odgovaraju za djela maljoljetnog djeteta.
terra_incognita

#1531 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by terra_incognita »

ovdje pomaze samo gumeni cekic
dimu

#1532 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by dimu »

ima li neko sliku tog roberta muciste... neka postavi molim...

kojeg mu vraga zamute lice, i ove televizije rade u korist kriminalcima...
Cholina_Lokica

#1533 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Cholina_Lokica »

ovo je bas da ne znas da li da se smijes ili places... njemu zastite identitet, jer po zakonu moraj jer je pobogu maloljetnik, a to sto on svima heba se nije ni bitno toliko... :-)

hebo lud zbunjenog
slavkoimamodilera

#1534 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by slavkoimamodilera »

Lesli Eldridž wrote:Meni jednom davno ima 5 godina, ne da taxista kod Merkatora da prođem svojom trakom. Malo mu svirnem, a on izađe iz auta pljunu prema mojim kolima i na gas da bježi. Ganj'o sam ga jeb'o majku svoju do Muzeja. Kad sam ga stig'o da mu malo polupam kockastu glavurdu, smrad na crveno prođe i skrenu prema Novoj Stanici. Bio sam kretenu zapamtio i auto (audi pijačar-onaj odvratni kockasti), ali ne nađoh ga poslije, prošl'o me je... Kreten jedan ne zna s kim se kači, bio sam nešto nadrkan, prebio bih ga baš kvalitetno. Da je znao na koga je naletio ne bi ništa ni radio. :D E sad zamislite kakoav je idiot kad vidi nedužno žensko za volanom. Takve kretene treba kvalitetno isprebijat, pa da vidiš kako su mirni poslije... :D Samo treba paziti, znaju idioti biti naoružani... 8-)
Lesli Eldridž wrote:Ma kreten nakav... Jučer mi je jedan nabio se na rep sa kombijem (dostavno vozilo), pa trubi... Ja stanem, parkiram se i kažem:"Što tako blizu voziš, šta trubiš, jesi li ti normalan?" Kaže mamlaz (jedno 23-25 godina):"Što se ne skloniš ideš sporo?" Rekoh: "Jeb'o ti pas mater, međede glupi!" . Kaže: "Nemoj da ti ja jebem mater." Ja čekam hoče li izać' da ga mlatnem kako bog zapovijeda. On se k'o parkira, neda da raja ulicom prolazi, pa izađe, ode s druge strane kombija, pa se k'o pozdravlja sa nekim u BMW-u. Ja ga samo osmotrih i prođoh... Eto ti hrabrih ljudi, kad im malo priprijetiš, k'o paščad pobjegnu... :D
Yamahalac wrote:ima toga koliko hoces, ali cim pokazes zube druga je prica, meni se lik uvali ko idiot izmedju mene i drugog auta kod inine pumpe na stupu prema ilidzi, ja jedva uspio zakociti da u trotoar ne udarim i onda za njim, a on bjezi, stigao ga nekako reko stani mangupe da ti objasnim kako se vozi, kaze "sta je, sta hoces", rekoh stani ba, da ti objasnim i odmah ide ono izvini, ovo ono i lagano hvatanje noge
Dajte ba ljudi, kakva je nervoza ba? Zguzite nesto, pa makar i na silu! :lol: :lol: :lol:
slavkoimamodilera

#1535 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by slavkoimamodilera »

terra_incognita wrote:ovdje pomaze samo gumeni cekic
Ne... celicni...
amrica

#1536 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by amrica »

slavkoimamodilera wrote:
terra_incognita wrote:ovdje pomaze samo gumeni cekic
Ne... celicni...

Macola :x :x

Hum je ustanova otvorenog tipa, klinci dolaze i odlaze kad hoce, nema cuvara ni kljuceva po sobama...

Socijalni radnici.... uglavnom zenske, sta ce one ubici?

A koja bi familija primila na udomljavanje takvo cudoviste?
Yamahalac

#1537 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Yamahalac »

slavkoimamodilera wrote: Dajte ba ljudi, kakva je nervoza ba? Zguzite nesto, pa makar i na silu! :lol: :lol: :lol:
bar to nije problem, vidis da ima pacijenata masu :-)
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1538 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Truba »

nije taslacenje problem
dosta sranja prave bas oni sto sponze servisiraju... vamo se svadja a plavojka u dzipu
VR6

#1539 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by VR6 »

Nije Sarajevo nego Tuzla, al morao sam ovu komediju postaviti...

Danas oko 14 sati u u Ulici Ismeta Mujezinovića, F.Š., rođen 1950. godine iz Tuzle, hladnim oružjem (nožem) nanio je smrtonosne povrede S.J., rođena 1952. godine iz Tuzle. Ista je prevežena u UKC Tuzla gdje je ljekar oko 14:30 sati konstatovao smrt. Uviđaj na licu mjesta vrše kantonalni tužilac i službenici Sektora kriminilastičke policije MUP TK-a.
Uz informaciju koju smo dobili u MUP- u TK u vezi današnjeg slučaja ubistva objavljujemo i pismo čitaoca. Prema kazivanjima ostalih koji rade u blizini, radi se o Fikretu Šabiću koji je ubio svoju nevjenčanu suprugu Safetu Jašarević. Radili su zajedno na Hametovoj pijaci a motivi ubistva su njegova ljubomora.

"Danas (04.06.2009.godine) oko 13 i 30 sjedio sam u kafiću na Stupinama i pio kafu sa prijateljima. U jednom trenutku niski čovjek sa vidiljivim tragovima krvi na sebi molio nas je da zovemo policiju. Kada smo ga upitali šta da prijavimo policiji, isti je rekao da je ubio svoju ženu na "Hametovoj pijaci". Moj prijatelj je odmah kontaktirao policiju pozivom na broj 122, i prijavivši šta se zbilo, policajac koji se javio na pomenuti broj počeo je da galami na mog prijatelja, kako je navodno nekulturan i spustio mu slušalicu. Ponovnim pozivom na isti broj javio se drugi policajac. Moj prijatelj je tražio ime i prezime policajca koji se prvi put javio kako bi ga prijavio za nedolično obavljanje svoje dužnosti. Ovaj drugi policajac mu nije htio dati ime i prezime svog kolege nego je tvrdio da se to bio javio načelnik policije ?!?

Ponovo prijavivši slučaj, ovaj drugi policajac je rekao da on ne može ništa učiniti, te davao neke druge brojeve telefona. Moj prijatelj je prekinuo razgovor jer nije bila prikladna situacija da se zivkaku kojekakvi brojevi, s obzirom da je čovjek koji je krvav i koji je tvrdio da je ubio svoju suprugu kod sebe imao nož koji nam je pokazivao.

Onda je jedan gospodin koji je takođe bio u kafiću nazvao jednog policajca na privatni broj, koji je radio na tom regionu, te ga pozvao da hitno dođe.

Taj isti policajac je došao nešto kasnije, sve u svemu od prvog poziva policije prošlo je nekih 45 minuta. Za svo to vrijeme "ubica" je stajao na cesti vidno potrešen i pušio cigare. Isti policajac koji je došao odveo je čovjeka, koji se izjašnjavao kao ubica, na drugu stranu ulice, te je nešto razgovarao s njim dok je ovaj sjedio na trotoaru i pušio.

Nakon nekih 15 minuta stigla su policijska kola, iz kojima je došao samo jedan policajac, stavili su mu lisice i odveli ga.

Ovo pismo Vam šaljem iz razloga što želim da javnost zna kako naša policija "radi".

Čovjek koji se izjašnjavao kao ubica, umazan krvlju, sa nožem kojim je učinio to djelo, stajao je nekih 45 minuta na sred ceste i molio policiju da ga uhapsi ??? ", navodi u svom pismu čitalac koji je želio da ostane anoniman.
Cyrax

#1540 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Cyrax »

VR6 wrote:Nije Sarajevo nego Tuzla, al morao sam ovu komediju postaviti...

.
Znaci dok policija dodje neko te moze nasred ulice cejfiti noktaricom dok se neko ne sjeti da dodje,fino :)
DaysleepeR

#1541 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by DaysleepeR »

vezano za situacije u saobracaju

svaki dan idem motorom sa kraja na kraj grada na posao i s posla

saobracaj kao video igrica, samo zbjegavas prepreke i vozila koja ti ne zele dobro, najmanje 5 puta nekom sam prinudjen psovati sve zivo i mrtvo, upozoravati pjesake da se ne bacaju na cestu i da ce novi tramvaj za 3 minute, tuci se i sl.

nema našem klocu bez noge u glavu objasnjenja, garantujem... :x
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#1542 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Romeo 80 »

DaysleepeR wrote:vezano za situacije u saobracaju

saobracaj kao video igrica, samo zbjegavas prepreke i vozila koja ti ne zele dobro, najmanje 5 puta nekom sam prinudjen psovati sve zivo i mrtvo, upozoravati pjesake da se ne bacaju na cestu i da ce novi tramvaj za 3 minute, tuci se i sl.

Ovo boldovano mi je pravi fenomen! :x Ne razumijem tu potrebu istrčavanja na cestu za tramvajem koji naiđe svako malo i to posebno često rade penzioneri kojima se ionako nigdje ne žuri?!
Valjda je problem sačekati da se upali zeleno za pješake, šta li? Ma ovaj narod je stoka klasična i što je najgore takva budala te može u crno zaviti ni krivog ni dužnog praktički se bacajući pod točkove... :x

Samo toljagu kakvu i mlavi marvu...
zonbirile

#1543 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zonbirile »

lijepo je i začuđujuće gledati američku seriju 911,gdje je pozivom čak i djece spašen život,ugašen požer,uhvačen ubojica itd.,a sve se mjeri sekundama,do par minuta.Kod nas u zemlji za infrakt poziv na 122 je tolika maltretaža,pa zar nema niko normalan u rukovodstvu policije,da nazove pa da vidi koji blam je poziv na taj broj.Možeš vrištati,plakati,kumiti da te kolju,dok idiotu ne kažeš odakle zoveš,ko si sa kojeg broja,haman si mrtav 18x.
hotazmaj

#1544 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by hotazmaj »

DaysleepeR wrote:vezano za situacije u saobracaju

Sjooo gdje me nade :D :D potpisujem svaku rijec jer je identicna situacija i kod mene.
Baltazar_khan

#1545 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Baltazar_khan »

Lesli Eldridž wrote:Meni jednom davno ima 5 godina, ne da taxista kod Merkatora da prođem svojom trakom. Malo mu svirnem, a on izađe iz auta pljunu prema mojim kolima i na gas da bježi. Ganj'o sam ga jeb'o majku svoju do Muzeja. Kad sam ga stig'o da mu malo polupam kockastu glavurdu, smrad na crveno prođe i skrenu prema Novoj Stanici. Bio sam kretenu zapamtio i auto (audi pijačar-onaj odvratni kockasti), ali ne nađoh ga poslije, prošl'o me je... Kreten jedan ne zna s kim se kači, bio sam nešto nadrkan, prebio bih ga baš kvalitetno. Da je znao na koga je naletio ne bi ništa ni radio. :D E sad zamislite kakav je taj idiot od taxiste kad vidi nedužno žensko za volanom. Takve kretene treba kvalitetno isprebijat, pa da vidiš kako su mirni poslije... :D Samo treba paziti, znaju idioti biti naoružani... 8-)
Ejs, koji si ti mangup :lol:
Lesli Eldridž

#1546 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Lesli Eldridž »

Baltazar_khan wrote:
Lesli Eldridž wrote:Meni jednom davno ima 5 godina, ne da taxista kod Merkatora da prođem svojom trakom. Malo mu svirnem, a on izađe iz auta pljunu prema mojim kolima i na gas da bježi. Ganj'o sam ga jeb'o majku svoju do Muzeja. Kad sam ga stig'o da mu malo polupam kockastu glavurdu, smrad na crveno prođe i skrenu prema Novoj Stanici. Bio sam kretenu zapamtio i auto (audi pijačar-onaj odvratni kockasti), ali ne nađoh ga poslije, prošl'o me je... Kreten jedan ne zna s kim se kači, bio sam nešto nadrkan, prebio bih ga baš kvalitetno. Da je znao na koga je naletio ne bi ništa ni radio. :D E sad zamislite kakav je taj idiot od taxiste kad vidi nedužno žensko za volanom. Takve kretene treba kvalitetno isprebijat, pa da vidiš kako su mirni poslije... :D Samo treba paziti, znaju idioti biti naoružani... 8-)
Ejs, koji si ti mangup :lol:
Nemoj da te nađem pa da vidiš... :lol:
zlatiborka

#1547 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by zlatiborka »

Nozevi dalje sijevaju, ovaj mladic je tesko povrijedjen......
Sarajevo: Mladić izboden nožem na trolejbuskom stajalištu

Siniša Isić (24) hitno operiran jer su povrede nanesene po grudima, stomaku i slabinama bile opasne po život...
18.06.2009. 07:54 - Dnevni Avaz

Ni dovoljno tragični slučaj Denisa Mrnjavca, koji je ubijen nožem u sarajevskom tramvaju, a čijim se optuženim akterima za koji dan očekuje izricanje presude, očito nije opametio mlade nasilnike u Sarajevu. U bh. prijestolnici opet se i zbog najbezazlenijih incidenata olako potežu noževi, a dokaz za to su posljednja dva slučaja koja su se desila od početka ove sedmice.

Teška politrauma

Nakon što je u samom centru Sarajeva u ponedjeljak uvečer 15-godišnjak nožem u grudi ubo 17-godišnjeg Darka Polunića, jučer je povrede nožem zadobio i 24-godišnji Siniša Isić, nastanjen u Švrakinom Selu.

O ovom slučaju sarajevski MUP obavijestili su ljekari Hitne pomoći, gdje je Isić najprije dovezen. Odatle je hitno transportiran u Klinički centar Koševo.

Dok je još bio svjestan, policiji je uspio reći da je izboden nožem na trolejbuskom stajalištu u Zvorničkoj ulici u Novom Sarajevu, te da ga je ranio mladić kojeg zna po imenu Jasmin.

Nakon prijema u KCUS, Isić je hitno upućen na operaciju, jer je, kako je kazala Biljana Jandrić, portparol ove zdravstvene ustanove, imao niz po život opasnih povreda.

Nisu nađeni tragovi

- Riječ je o teškoj politraumi. Kod nas je dovezen s više ubodnih rana po grudnom košu, stomaku i slabinama. Trenutno je u operacionoj sali i radi ga više ljekarskih timova. Nakon operativnog zahvata bit će smješten na Kliniku za anesteziju i reanimaciju - kazala je Jandrić.

Istražitelji, po dolasku na mjesto koje je Isić naveo da je tu ranjen, nisu našli nikakve tragove koji bi potvrdili njegove navode. Nije bilo tragova krvi, a ni pretraživanje terena oko stajališta nije dalo nikakve rezultate.

Utvrđen je identitet osobe koja je izbola Isića, a kako saznajemo, riječ je o Jasminu Bijediću (22). Za njim je odmah pokrenuta potraga i uhapšen je nekoliko sati kasnije. Sproveden je u prostorije Policijske uprave Novo Sarajevo i nakon što bude ispitan, policija bi trebala utvrditi detalje cijelog slučaja, kao i motive ranjavanja. Saznajemo da su se njih dvojica poznavala odranije te da je ranjavanju prethodila svađa navodno oko neke djevojke.

Polunić u stabilnom stanju

Darko Polunić smješten je na Torakalnu hirurgiju KCUS-a i njegovo stanje je stabilno. On je u tuči zadobio ubodnu ranu nožem u lijevu stranu grudnog koša, kao i povredu lijeve nadlaktice. Kantonalno tužilaštvo Sarajevo zatražilo je pritvor za Nedima Dž. (15), koji je zbo Polunića. Maloljetnik je izjavio da se posvađao s Polunićem zbog ranijih neraščišćenih računa.
U utorak je na FTV prikazan SLUCAJ MRNJAVAC. Izmedju ostalog i onaj Sikiric koji je u zatvoru u Zenici. Rekao je da je ubio Denisa i da se kaje..... :x

Za 9 godina ce izaci na slobodu, mozda i prije zbog dobrog ponasanja i zivjece dalje.

Denis nema tu sansu, nazalost..... :(
Baltazar_khan

#1548 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Baltazar_khan »

Prolazio sam pored Ježa, i bilo je dosta specijalaca. Stadoh da upitam šta je bilo, jedan mi momak reče da je bio party u organizaciji portala dernek.ba. Neko im je bacio nekakvu eksplozivnu napravu, i 4-5 osoba je bilo na cum-u, jer su imali gelere u svom tijelu. Nije bila bomba, nešto slabije od bombe, ali jače od topovskog udara. Nevjerovatno šta se sve dešava u ovom gradu :shock: Nije mi jasno šta je to puklo, vidit ćemo u toku dana izvještaj sa mup-a...
Troll_Happens

#1549 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Troll_Happens »

Baltazar_khan wrote:Prolazio sam pored Ježa, i bilo je dosta specijalaca. Stadoh da upitam šta je bilo, jedan mi momak reče da je bio party u organizaciji portala dernek.ba. Neko im je bacio nekakvu eksplozivnu napravu, i 4-5 osoba je bilo na cum-u, jer su imali gelere u svom tijelu. Nije bila bomba, nešto slabije od bombe, ali jače od topovskog udara. Nevjerovatno šta se sve dešava u ovom gradu :shock: Nije mi jasno šta je to puklo, vidit ćemo u toku dana izvještaj sa mup-a...
evo vise informacija

Bomba bačena na sarajevski klub "Jež"
U bolnici zbrinuti ranjeni Ante Gudelj (25), Selmina Kaljanac (25), Amra Alić (24) i Kemal Delalić (27)...
21.06.2009. 09:01

Dvojica mladića i dvije djevojke ranjeni su gelerima nepoznate eksplozivne naprave koja je jučer oko 1.30 sati bačena u baštu ugostiteljskog objekta "Jež" u ulici Zelenih beretki 12 u Sarajevu. Pretpostavlja se da je na objekat bačena ručna bomba, a policija traga za izvršiocem.

Polupani prozori

- Službenicima MUP-a Kantona Sarajevo javljeno je da je do eksplozije došlo na drvenom krovu ljetne bašte ugostiteljskog objekta "Jež". Tom prilikom povrijeđene su četiri osobe koje su sjedile u bašti. Također je došlo do pucanja šest prozorskih stakala na stanu M. B. koji se nalazi na istoj adresi - kazao nam je jučer Irfan Nefić, portparol MUP-a Kantona Sarajevo.

Prema riječima Biljane Jandrić, portparola Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, u prostorije Centra urgentne medicine jučer u 2.02 sati dovezene su četiri osobe koje su imale povrede od gelera.

Među povrijeđenima je Ante Gudelj (25) koji je imao rane na glavi, leđima i podlaktici. Njemu je predloženo zadržavanje na Neurohirurgiji, ali je on to odbio i samoinicijativno je napustio bolnicu.

Dovezeni su i Selmina Kaljanac (25), koja je imala rane od gelera na lijevoj nadlaktici i desnoj potkoljenici, zatim Amra Alić (24) s povredama na obje natkoljenice i Kemal Delalić (27) kojeg su geleri zasuli po lijevom slabinskom dijelu i lijevoj natkoljenici. Svi oni zbrinuti su na Ortopediji KCUS-a nakon čega su pušteni na kućno liječenje.

Došao i vlasnik

Policija je jučer tokom uviđaja kojem je prisustvovala kantonalna tužiteljica Suada Pašić, izuzela određene tragove odnosno ostatke aktivirane bombe koji će biti poslati na vještačenje.

Kako nezvanično saznajemo, tokom uviđaja u bašti je nađen veći broj maski za oči, jer je u petak u sarajevskom klubu "Jež" bila organizirana zabava pod maskama uz zvuke latino muzike.

Uviđaju je prisustvovao i vlasnik "Ježa" Enes Islamagić (31) iz Priboja, koji je prošle godine u oktobru ranjen u pucnjavi ispred njegovog ugostiteljskog objekta. Tada ga je ranila osoba s kojom je ranije imao problema, a kojoj tada nije dozvolio da pije u njegovom objektu.

bice da je opet onaj sto mu nije dao da pije umjesan ili neko treci ko zna :run:
Troll_Happens

#1550 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Troll_Happens »

zlatiborka wrote:Nozevi dalje sijevaju, ovaj mladic je tesko povrijedjen......
Sarajevo: Mladić izboden nožem na trolejbuskom stajalištu

Siniša Isić (24) hitno operiran jer su povrede nanesene po grudima, stomaku i slabinama bile opasne po život...
18.06.2009. 07:54 - Dnevni Avaz

Ni dovoljno tragični slučaj Denisa Mrnjavca, koji je ubijen nožem u sarajevskom tramvaju, a čijim se optuženim akterima za koji dan očekuje izricanje presude, očito nije opametio mlade nasilnike u Sarajevu. U bh. prijestolnici opet se i zbog najbezazlenijih incidenata olako potežu noževi, a dokaz za to su posljednja dva slučaja koja su se desila od početka ove sedmice.

Teška politrauma

Nakon što je u samom centru Sarajeva u ponedjeljak uvečer 15-godišnjak nožem u grudi ubo 17-godišnjeg Darka Polunića, jučer je povrede nožem zadobio i 24-godišnji Siniša Isić, nastanjen u Švrakinom Selu.

O ovom slučaju sarajevski MUP obavijestili su ljekari Hitne pomoći, gdje je Isić najprije dovezen. Odatle je hitno transportiran u Klinički centar Koševo.

Dok je još bio svjestan, policiji je uspio reći da je izboden nožem na trolejbuskom stajalištu u Zvorničkoj ulici u Novom Sarajevu, te da ga je ranio mladić kojeg zna po imenu Jasmin.

Nakon prijema u KCUS, Isić je hitno upućen na operaciju, jer je, kako je kazala Biljana Jandrić, portparol ove zdravstvene ustanove, imao niz po život opasnih povreda.

Nisu nađeni tragovi

- Riječ je o teškoj politraumi. Kod nas je dovezen s više ubodnih rana po grudnom košu, stomaku i slabinama. Trenutno je u operacionoj sali i radi ga više ljekarskih timova. Nakon operativnog zahvata bit će smješten na Kliniku za anesteziju i reanimaciju - kazala je Jandrić.

Istražitelji, po dolasku na mjesto koje je Isić naveo da je tu ranjen, nisu našli nikakve tragove koji bi potvrdili njegove navode. Nije bilo tragova krvi, a ni pretraživanje terena oko stajališta nije dalo nikakve rezultate.

Utvrđen je identitet osobe koja je izbola Isića, a kako saznajemo, riječ je o Jasminu Bijediću (22). Za njim je odmah pokrenuta potraga i uhapšen je nekoliko sati kasnije. Sproveden je u prostorije Policijske uprave Novo Sarajevo i nakon što bude ispitan, policija bi trebala utvrditi detalje cijelog slučaja, kao i motive ranjavanja. Saznajemo da su se njih dvojica poznavala odranije te da je ranjavanju prethodila svađa navodno oko neke djevojke.

Polunić u stabilnom stanju

Darko Polunić smješten je na Torakalnu hirurgiju KCUS-a i njegovo stanje je stabilno. On je u tuči zadobio ubodnu ranu nožem u lijevu stranu grudnog koša, kao i povredu lijeve nadlaktice. Kantonalno tužilaštvo Sarajevo zatražilo je pritvor za Nedima Dž. (15), koji je zbo Polunića. Maloljetnik je izjavio da se posvađao s Polunićem zbog ranijih neraščišćenih računa.
U utorak je na FTV prikazan SLUCAJ MRNJAVAC. Izmedju ostalog i onaj Sikiric koji je u zatvoru u Zenici. Rekao je da je ubio Denisa i da se kaje..... :x

Za 9 godina ce izaci na slobodu, mozda i prije zbog dobrog ponasanja i zivjece dalje.

Denis nema tu sansu, nazalost..... :(

Eto opet cura kriva da ne bi nje mozda se ovo ne bi ni desilo. Ali ocito nasi dzilkosi ne kontaju NE da znaci NE i kraj price i veze... sta ga je imala voditi mozda su ga htjeli namamiti pominje se neko uzimanje kredit da mu klepe pare i papa:)
Slican slucaj je skoro bio kad je tako momak tjerao curu da flirta sa deckima i da se upoznaje i onda ih zdruzeno pljackali.

Sinišu Isića izbo bivši momak njegove djevojke
Kada je moj sin pružio ruku da se upoznaju, Jasmin Bijedić je potegao nož i bez ijedne riječi počeo s udarcima...
21.06.2009. 10:30

Siniša Isić (24), koji je u srijedu teško ranjen na trolejbuskom stajalištu u Novom Sarajevu, nije poznavao 22-godišnjeg Jasmina Bijedića koji mu je nožem nanio brojne povrede, tvrdi Isićeva majka Zora.

- Moj sin je izboden ni kriv ni dužan, a sve zbog jedne djevojke - kazala je Zora Isić.

Riječ je o Almini K. (prezime poznato redakciji) s kojom se Siniša počeo zabavljati prije dvadesetak dana. Njih dvoje su se dogovorili da se to jutro nađu na trolejbuskom stajalištu kako bi mu Almina dala CIPS-ovu prijavnicu koja mu je trebala radi podizanja kredita.

- Siniša ju je čekao na stanici, i u trenutku kada mu je prišla s njom je bio i Jasmin Bijedić. Jasmin je njen bivši momak, a zbog čega je on bio s njom, to zna samo ona. Kako mi je sin ispričao u bolnici, on je pružio ruku da se upozna s Jasminom, a on ga je tada, bez ikakvog povoda, bez ijedne razmijenjene riječi, napao i nanio mu povrede nožem - kaže Zora.

Almina K. je navodno ispričala da ju je Jasmin proganjao jer se nije mogao pomiriti s tim što ga je ona ostavila. Članovi porodice Isić tvrde da je Bijedić krenuo na stanicu s ciljem da ubije Sinišu.

Nekoliko sati nakon ranjavanja policija je pronašla i uhapsila Jasmina Bijedića, a Almina K. je nakon uzete izjave puštena kući.

- Siniša je još u teškom stanju. Ponovo je imao unutrašnje krvarenje, ali nadam se da će se oporaviti. Život mu je bio ugrožen, a jedan bubreg mu je teško oštećen - kaže Zora.

U Kantonalnom sudu Sarajevo potvrđeno nam je da je Jasminu Bijediću koji se sumnjići za pokušaj ubistva određen jednomjesečni pritvor.

Bezrazložan napad u parku

I članovi porodice Darka Polunića (17), ranjenog nožem u ponedjeljak uvečer u centru Sarajeva, obratili su se jučer našoj redakciji kako bi pojasnili da Darko nikad ranije nije dolazio u sukob sa 15-godišnjim Nedimom Dž., koji mu je nožem nanio povrede u grudni koš i lijevo rame.

- Darko se sa Nedimom zna samo iz viđenja iz osnovne škole, ali nikada nisu razmijenili ni riječ. Te večeri je sjedio s dvojicom prijatelja na klupi u parku, a pored njih je naišao Nedim Dž. koji je bio pijan. Počeo im je dobacivati i vrijeđati ih, a kada je Darko ustao da ga upita u čemu je problem, ovaj ga je napao. Kada je vidio da je Darko jači i da mu ne može ništa, Nedim je izvukao nož i izbo ga. Nije tačna njegova izjava policiji da je to uradio u samoodbrani - kaže Darkova rođaka Ivana Grgić.

Prema njenim riječima, Darko Polunić se oporavlja i za dan-dva bi trebao izaći iz bolnice.
Locked