Biciklom kroz Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
dadoka84

#1526 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by dadoka84 »

Evo servisa za koje ja znam.

Bogo livestrong na platou skenderije, iza sex shopa.
Capriolo vilsonovo- majstor je neki dan kad sam isao bio na odmoru.
Capriolo Cengic vila
Servis u zgradi Loris na grbavici, ulaz sa parkinga.
Servis na ilidzi, kod Peugeot servisa.
Ciklo centar ilidza, blizu ulaza na aleju.

Sretno
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1527 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by Truba »

hvala :)
cappy_tempo

#1528 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by cappy_tempo »

imas i hasu na grbavici http://www.mtb.ba/?p=1116 .kako god nek ti ovaj u lorisu bude zadnji,ne sto ne valja nego sto bubreg moras dat kad placas :D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1529 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by Truba »

taj na grbavici ne moze ovo GT cudo napraviti jer ne moze nesto skinuti da dodje do zica i prosle godine me uputio na ilidzu
cappy_tempo

#1531 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by cappy_tempo »

volim kad dolazim nekom pjesaku iza ledja i fino zamolim da se pomakne i on bez rijeci i nekih pogleda uradi to,onda ni meni nije mrsko zahvaliti se i cesto dobijem odgovor "molim" ili "nema na cemu" ali mrzim kad ga zamolim i uputi pogled kao da sam mu pola familije pobio ili kao maloprije seljak sa golfom peticom bez tablica pokusava me izgurat sa ceste,tacnije gura me na one sipke pored ceste kod suda :x nikad nasi seljaci nece doci pameti i ja mislim kad bi i dobili staze da bi se rodovi parkirali na njih i otisli kafe ispijat.usput kad sam kod staza gledam u francuskoj staze pa jebote nama autoputevi nisu onako mocni :D
Joey Tribbiani

#1532 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by Joey Tribbiani »

navikni se jarane, nema druge...i pripremi se da odgovoris na psovke. Neki dan se vracam sa Betanije i prolazimi ispod mosta na ciglanama. U 10 metara, dva puta me izbiju iz cipela. Prvo neka tetka prica sa taksistom, naguzila da ga vidi i cuje sta joj govori iz auta, druga joj cuva vrata i drzi 5 kesa. Nijenda nece da mrdne dok joj se ne priblizis na 5cm.

Par metara dalje, čiča stao i gleda u mene. Jebo te, šta me gledaš, makni se. Jos ga fino zamolim da se skloni...on ništa. Jbg, malo sam ga zakacio, bolje nego da uletim s bajkom u onu ribarnicu.
Animal

#1533 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by Animal »

Možda je neko već spomenuo ali me interesuje gdje se može iznajmiti bike u Sa (područje grada, Vils, eventualno do Č Vile)?? Treba mi za rođaka a znam da su u Capriolu u Vilsu prestali iznajmljivati prošle godine?

Hvala,
Pozdrav
kurty

#1534 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by kurty »

Animal wrote:Možda je neko već spomenuo ali me interesuje gdje se može iznajmiti bike u Sa (područje grada, Vils, eventualno do Č Vile)?? Treba mi za rođaka a znam da su u Capriolu u Vilsu prestali iznajmljivati prošle godine?

Hvala,
Pozdrav
pokusaj sa ciklocentrom, ali su oni mislim na kolektivnom godisnjem...

idi na ciklocentar.ba, pa provjeri...

a ne znam, jesil pitala u onoj prodavnici koja se nalazi u zgradi gdej se snimala "viza za buducnost"
Animal

#1535 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by Animal »

kurty wrote:
Animal wrote:Možda je neko već spomenuo ali me interesuje gdje se može iznajmiti bike u Sa (područje grada, Vils, eventualno do Č Vile)?? Treba mi za rođaka a znam da su u Capriolu u Vilsu prestali iznajmljivati prošle godine?

Hvala,
Pozdrav

a ne znam, jesil pitala u onoj prodavnici koja se nalazi u zgradi gdej se snimala "viza za buducnost"
Hvala na odg i usput nisam žensko :)

Ciklocentar mi je daleko ali bi mogao otići do M Dvora..

Možda je neko iznajmljivao ovo ljeto pa zna?

pozz
kurty

#1536 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by kurty »

Animal wrote:
kurty wrote:

Hvala,
Pozdrav

Hvala na odg i usput nisam žensko :)

Ciklocentar mi je daleko ali bi mogao otići do M Dvora..

Možda je neko iznajmljivao ovo ljeto pa zna?

pozz

izvini onda...

a cicklocentar sad imas u Holiday inu... tamo na onoj strani gdje je m'scini bila diskoteka ona
tako da ti je isto kao do Prizme
Animal

#1537 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by Animal »

Upravo mi rekoše da se bikeovi mogu iznajmiti na platou Skenderije, taj neki novi servis koji je otvoren. Rade od 10 h pa eto, kome treba informacija.
iceman ze

#1538 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by iceman ze »

koliko se krecu polovni GT u Sarajevu?
kurty

#1539 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by kurty »

iceman ze wrote:koliko se krecu polovni GT u Sarajevu?
koji konkretno te zanima???
iceman ze

#1540 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by iceman ze »

OUTPOST ili Avalanche.... :)
nera18

#1541 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by nera18 »

iceman ze wrote:OUTPOST ili Avalanche.... :)
koji avalanche?
A_I_

#1542 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by A_I_ »

Ovim putem bih pohvalio nadležne za postavljanje spuštenih ivičnjaka na potezu Studentski domovi - Mojmilo.
Takođe ide kritika za nadležne koji su pravili onaj jad od staze Otoka - Omer Maslic.
Prvi problem je nevjerovatno neravna asfaltna traka - kao da su valjak zaustavljali svako metar-dva. Voznja maltene k'o po makadamu, a vec se pješaci bune kad vide bicikliste na onom desnom dijelu uradjenom od kocke.
Drugi problem je potpuno nelogican kraj "staze" - imamo dva izbora ili ići kroz zabranu jednosmjernom pored bivšeg kafića Tito ili tamo pored apoteke i pekare gurati se sa parkiranim autima na trotoaru i pješacima.
Takođje, na bosmalovom mostu nema nikakvih oznaka poput zebre i znaka upozorenja da pješaci prelaze preko te ceste a danas se još našao lola koji je parkirao auto izmedju dvije trake dikrektno blokirajuci prelazak na drugu stranu "staze".
cappy_tempo

#1543 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by cappy_tempo »

al oni bas kao da hoce nekoga da zajebu :D bubam na socijalnom urade bas dobro onaj dio za bicikla ono spoje ga sa cestom i nema frke,a na pofalicima ostave da viri i onda koci,ustaj,pedalaj... :D.drug nije jedino otoka tobe jarabi uradjena,prodji novom cestom pored autobuske stanice ali vamo pored ambasade idi trotoarom,majke mi kao da reli vozim,a ne biciklo i bas mi nije jasno kako urade onako da je propo asfalt drugi dan pa skacem na biciklu :roll:
BiH-x

#1544 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by BiH-x »

Obnavljanje šetališta Otoka-Malta

Image
Iza postojeće skulpture bit će postavljena fontana (foto:radiosarajevo.ba/Denis Ruvić)

Općina Novo Sarajevu u sklopu sanacije i rekonstrukcije pješačkih staza obnovila je i trotar koji se proteže od mosta u naselju Otoka pa sve do naselja Malta. Ukupna dužina staze koja je renovirana je 800 metara. Šetnica je široka dva metra a postavljena je i biciklistička staza širine jedan metar.

Projektom je obuhvaćen i Park zaljubljenih kao i zelene površine koje se nalaze oko parka. U tom djelu je zamišljen i trg na kojem već postoji skulptura, a na drugoj strani će se nalaziti fontana.

Image
Postavljen pijesak za djecu kao i prostor za postavljanje klupa (foto:radiosarajevo.ba/Denis Ruvić)

Parkovi pored šetališta su kombinacija zelenih površina, površina sa određenim sadržajima kao što su dječija igrališta, boćalište i prostori za odmor. Postojeća stabla, na dužini šetališta su ostavljena a posađena su nova.

Postavljena je česma pored mosta na Čengić vili a predviđeno je postavljanje klupa, kanti za smeće kao i rasvjete cijelom dužinom staze. Ukupna vrijednost investicije je million KM.

Image
Česma kod mosta na Čengić vili (foto:radiosarajevo.ba/Denis Ruvić)

Image
Pješačka i biciklistička staza (foto:radiosarajevo.ba/Denis Ruvić)

Image
Cvijeće posađeno oko Parka zaljubljenih (foto:radiosarajevo.ba/Denis Ruvić)

Image
Česma kod mosta (foto:radiosarajevo.ba/Denis Ruvić)[/QUOTE]
Sunrise00

#1545 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by Sunrise00 »

Pomaze li bicikl(o) sto se tice celulita :D
citroen

#1546 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by citroen »

Sunrise00 wrote:Pomaze li bicikl(o) sto se tice celulita :D
Apsalutno,samo ga ceraj :D
kkbosna_90

#1547 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by kkbosna_90 »

Po mogucnosti uz brdo :razz:
cappy_tempo

#1548 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by cappy_tempo »

kkbosna_90 wrote:

nije tacno,sjednes oko 1-2 kad bas upekne i otidji do vrela bosne ili darive zavisi sta ti je dalje i kad se vratis kuci ma ima da te nema :D :P
kkbosna_90

#1549 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by kkbosna_90 »

cappy_tempo wrote:
kkbosna_90 wrote:

nije tacno,sjednes oko 1-2 kad bas upekne i otidji do vrela bosne ili darive zavisi sta ti je dalje i kad se vratis kuci ma ima da te nema :D :P
Znaci fazon je voziti po sto vecem suncu :-)

Informisi se malo bolje :wink:
cappy_tempo

#1550 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by cappy_tempo »

aj majke ti kad skontas da se zajebavam onda se javi...a usput kad je sunce i ti vozis malo jacim tempom oznojit ces se toliko da ce ti biti isto da si na trebevic otisao ili 20km po gradu opalio (ja licno probao)
Post Reply