N.K. Čelik Zenica

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Mustang1

#1526 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Mustang1 »

Jebiga nemas sad ni u juniorima bog zna sta .. pogledaj koji su zavrsili ove sezone :D Prosle godine su izgubili od Sarajeva a godinu prije su osvojili... dok je bila ona generacija koja je nosila..Smriko ..Bosnjak..Arnaut.. sad kad njih nema ..
samo_ti

#1527 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by samo_ti »

Ko je vodio juniore ove sezone, zna li `ko ? Ja koliko znam nije Smriko, mozda se i varam ali mislim da je on bio koordinator omladinskog pogona :)
Mustang1

#1528 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Mustang1 »

Pa jest ..On je na toj funkciji nakon one osvojene titule .. Prosle godine je Japi vodio ...a ta generacija je od pocetka igrala zajedno i Amir i Japi su radili sa njima od pocetka mislim ...Ova sad bog sami zna kakvi su :D
Ajatolah_

#1529 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Ajatolah_ »

Boris Gavran novi trener Čelika

Iako ima ugovor na još godinu dana, Abdulah Ibraković sigurno neće naredne sezone voditi ekipu NK Čelika.

Zaključak je to sa sjednice Odbora za hitnost zeničkog kluba koji je u petak navečer dogovorio sve detalje s novim trenerom Borisom Gavranom.

Ibraković pod čijim je vodstvom Čelik nakon 15 godina igrao u finalu Kupa BiH, te u prvenstvu osvojio 10. mjesto, u ponedjeljak će raskinuti ugovor sa Zeničanima.

Gavran koji je prošle sezone uspješno vodio prijedorski Rudar, a koji se trenutno nalazi na odmoru u Hrvatskoj, potvrdio je da je dogovorio povratak na klupu Čelika. Iz uprave je također potvrđeno da će u ponedjeljak obznaniti ime novog šefa stručnog štaba.
Mustang1

#1530 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Mustang1 »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ovo je bilo toliko za ocekivati ...nevjerovatno :D Goni ga .. sljedeca sezona bez mene makar titulu osvojili
Eborg

#1531 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Eborg »

Oj majko, Boris Gavran. Pa ovo je komedija više. :lol: :lol: :lol:

Koji su to juniori završili, zar nisu negdje 3.?
Mustang1

#1532 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Mustang1 »

Evo nemam vremena da trazim juniore :D izgubio sam se :oops:
http://sportsport.ba/bh_fudbal/sarajevo ... rugi/57969
Eborg

#1533 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Eborg »

Kadeti sedmi, imaju 4. strijelca lige Marina Popovića sa 11 golova (prvi ima 17).

Juniori četvrti, imaju 1. strijelca lige Selmira Mahmutovića sa 24 gola koji dijeli to mjesto sa Slobodinim Jasminom Mešanovićem (drugoplasirani ima 16 golova).

Nisam znao da smo ovako zastranili. :( Možda ovaj Mahmutović nije toliko loš, makar umjesto Kapetana ili Isakovića.

BTW, ima li išta od ovog protesta što se priča po Facebooku? Je li to samo priča neke nadobudne djece ili će biti nešto?
sadmire

#1534 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by sadmire »

Bubalo1 wrote:Pa jest ..On je na toj funkciji nakon one osvojene titule .. Prosle godine je Japi vodio ...a ta generacija je od pocetka igrala zajedno i Amir i Japi su radili sa njima od pocetka mislim ...Ova sad bog sami zna kakvi su :D
na pocetku ove sezone je bio u ibrakovicevom strucnom stabu, al je ovaj brzo skontao da Smriko zna vise od njega pa ga makeo i vratio na koordinatora, poziciju koja je na zapadu veoma znacajna, a kod nas marginalizirana, bez pravih ovlastenja!
Nije ni sampionska generacija bila nesto posebno, ali su zahvaljujuci dobrom radu, kontinuitetu i zajednistvu ostvarili taj rezultat! I to bi trebalo cijeniti, al hajd ti to ocekuj od ljudi koji nisu nista napravili i samo maglu prodaju i vrijeme kupuju. Gavran nije za duge staze, brzo se potrosi pa zbog toga i nije pravo rjesenje!
sadmire

#1535 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by sadmire »

Eborg wrote:Ja ozbiljno razmišljam da počnem pratiti juniore. Jebo ovo, samo će biti patnja kao i uvijek a oni makar igraju i ne kalkuliraju. Je li i oni igraju vikendom?

I da dođe Smriko i postavi mladiće koji će igrati, opet bi Šaba & Co. umiješali svoje prste i sjebali to, što ucjenjivanjem ko da igra, što prodajom utakmica.
u pravu si, u ovoj konstelaciji odnosa i sa ovim ljudima samo bi potrosili jednog dobrog strucnjaka. Ali mislim da je Smriku dugorocno rjesenje, treba mu se dati sansa, mozda kad ispadnemo i onda krenemo sa reorganizacijom kluba.
Mobile_Disco

#1536 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Mobile_Disco »

Samo budala nije znala da ce se desiti ovakav scenarij, cim je gavran dobio nogu iz rudara, pajdasi ce sad da rade sta hoce, dovode koga hoce, uzimaju od transfera sta hoce, i tako dalje, sve im najgore u zivotu zelim!
LSD

#1537 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by LSD »

Mobile_Disco wrote:Samo budala nije znala da ce se desiti ovakav scenarij, cim je gavran dobio nogu iz rudara, pajdasi ce sad da rade sta hoce, dovode koga hoce, uzimaju od transfera sta hoce, i tako dalje, sve im najgore u zivotu zelim!
Ma nije to ba...vec vam Osimi (a pogotovu babo Osim kao predsjednik komiteta za normalizaciju, kojeg Šaban kradljivac balvana onako socno popljuva) ne daju maknuti jer bi dominirali namanje 10 godina ovom ligom, žarili bi i palili uzduž i poprijeko...mislim, to je bila prica prije 20-tak dana.
Ali bice bolje, neko vice :-)
Mobile_Disco

#1538 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Mobile_Disco »

LSD wrote:
Mobile_Disco wrote:Samo budala nije znala da ce se desiti ovakav scenarij, cim je gavran dobio nogu iz rudara, pajdasi ce sad da rade sta hoce, dovode koga hoce, uzimaju od transfera sta hoce, i tako dalje, sve im najgore u zivotu zelim!
Ma nije to ba...vec vam Osimi (a pogotovu babo Osim kao predsjednik komiteta za normalizaciju, kojeg Šaban kradljivac balvana onako socno popljuva) ne daju maknuti jer bi dominirali namanje 10 godina ovom ligom, žarili bi i palili uzduž i poprijeko...mislim, to je bila prica prije 20-tak dana.
Idi do vraga i ti i osimi, i dominacija, i tako dalje :D
LSD

#1539 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by LSD »

Mobile_Disco wrote:
LSD wrote:
Idi do vraga i ti i osimi, i dominacija, i tako dalje :D
Nemoj tako, nisu u pravu :lol: :-) :D samo istina i ništa više, ako sam šta slagao odmah reci ;-) istina oslobađa :mrgreen: :thumbup:
Mobile_Disco

#1540 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Mobile_Disco »

Ma grebes istinu, ja znam istinu o ovom klubu bolje nego ti, a problemi su malo veci i duze traju nego sto mnogi misle, al eto nije se fino smijati tudjoj muci :D
LSD

#1541 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by LSD »

Mobile_Disco wrote:Ma grebes istinu, ja znam istinu o ovom klubu bolje nego ti, a problemi su malo veci i duze traju nego sto mnogi misle, al eto nije se fino smijati tudjoj muci :D
Ma ne smijem se tudjoj muci ,ovo ozbiljno... vec mi šega kako pojedinci sad pišu i kako su pisali prije tekme (da ne govorim o celnicima Čelika, a posebno o velikom strucnjaku Abdulahu koji je svašta nešto najavljivao i obecavao).
Mobile_Disco

#1542 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Mobile_Disco »

LSD wrote:
Mobile_Disco wrote:Ma grebes istinu, ja znam istinu o ovom klubu bolje nego ti, a problemi su malo veci i duze traju nego sto mnogi misle, al eto nije se fino smijati tudjoj muci :D
Ma ne smijem se tudjoj muci ,ovo ozbiljno... vec mi šega kako pojedinci sad pišu i kako su pisali prije tekme (da ne govorim o celnicima Čelika, a posebno o velikom strucnjaku Abdulahu koji je svašta nešto najavljivao i obecavao).
Euforija cini svoje, i ja sam mislio da mozemo osvojiti kup citavih 10 minuta, dok nisam skontao neke stvari i shvatio realnost, nije sto ste vi nesto puno bolja ekipa od nas, bilo je tu dosta stvari, al eto klupko se odmotava..
Eborg

#1543 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Eborg »

Ja predlažem da dovedemo Bracu "Gumenu glavu" Haždiosmanovića za trenera umjesto Gavrana ili makar kao pomoćnika. Kada je dernek neka onda i hala gori. :roll: Ionako je ovo sve komedija. :roll:

Image
Partijaner

#1544 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Partijaner »

Sutra na proteste ispred Bilinog u 10:00. Sirite info po mahali da dodjemo u sto vecem broju.
kamen spoticanja

#1545 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by kamen spoticanja »

Je li Abdulah Ibraković posljednja prepreka uništenju NK Čelik ili samo profiter koji se okoristio o svetinju većine Zeničana? (tekst dopunjen u 22.47 CET, subota)

Da li, preko podobnih novinara plasirana vijest o njegovoj smjeni, ma koliko ušminkana bila, znači spas ili propast? Jedna pjesma kaže - jučer smo bili na rubu propasti, danas smo otišli korak dalje...

Imao sam priliku upoznati većinu bivših, sadašnjih, pa i neke buduće trenere Čelika. Kad su postajaali bivši, odavali su, u povjerenju, taajne o debaklima, nerazumjevanju, o problemima. Kažu, ćutali su dok brod plovi, radi općeg boljitka. Kad je došao Abdulah Ibraković upoznao sam čovjeka za koga su govorili da je šminker, da je prepotentan, ali niko od kritičara nije se bavio strukom. A struka je kazala da je jedan od najboljih balkanskih trenera.

Čelik je krenuo gore, ali meni kao gledaocu nikad nije bilo jasno zašto dio tima vuče nazad. A oči me nisu varale. Manekeni, tatini dječaci, mračna auta vrijedna 100 hiljada KM. Pa jel očekujete da takvi dječaci potrče, da I KRV SVOJU DAJU ZA LJUBAV ZVANU ČELIK..

Zvijezda se postaje u Laciju, Bajern, Sitiju, u Čeliku se pravi odskočna daska, reći će u intervjuu Ibraković, dodajući da je igračima kazao da se samo igrom mogu dočepati Evrope, snova, novca, karijere...

Od početka postoji "drugi kvart" u Čeliku, neki mali ljudi, ne mislim pri tom samo na visinu. Spletkaroši, napola kriminogenih namjera. Oni su i kad je Čelik dobijao govorili o lošoj postavci igre, oni su kritikovali, jer su bili kritikovani. Koliko je miliona KM dužan Čelik i kome? Koliko je kofera novca prošlo mimo računa? Neki od igrača su progovorili, jednom je vođena i tužilačka istraga. I svi pričaju, ali kad treba javno, kad se treba pobuniti, odmaknu, kažu nije se sa šejtanom igrat.

A ko je šejtan? Lik koji svoje provincijalno porijeklo krije iza laažnopatriotske priče o Zeničanima sa dna kace? Odrndani veterani koji iza sebe imaju samo par porodičnih uspjeha, a ni u mahali nisu uspjeli ući u malonogometno finale? Prisjetim se priča o Nogometnom savezu i želji da ZVIJEZDE vode bh. fudbal.

Gdje je onda KOMITET ZA NORMALIZACIJU ČELIKA? I ko treba da ga formira? Trebaju li Robijaši da opkole Bilino i insistiraju na ostavkama? Može li masa u ovoj zemlji bilo šta uraditi?

Šta u ponedjeljak, šta nakon ponedjeljka? Hoće li priča o otkazu Ibrakoviću biti samo još jedna bivša, za sedmicu, mjesec? Pomaže li bojkot?

- Ja ne mogu pristati na ništa manje od bitke za prve pozicije, pa borbu za prvaka, a za to trebaju preduvjeti. Ako ću ja obećati Evropu, onda za to trebaju preduvjeti. Uvjet svih uvjeta je da se izmire dugovi prema ljudima. Uprava treba raditi svoj posao, trebaju vidjeti sa ljudima kojima ističe ugovor, a koliko čujem, niko ih nije kontaktirao. Ja sam trener, ali ne može u jednom klubu biti pet ljudi koji biraju igrače, a ne rade svoj posao, kazao je kratko za Zenicablog Ibraković, kazaavši da "ne očekuje ništa i očekuje sve od ponedjeljka".

Urušava li se zadnja prepreka da ONI nastave po svom? Zar vam nije jasno da je dio, da ne kažem pola kluba igrao protiv svog tima, u finalu Kupa BiH. Zar to nije bilo očigledno? Zar smo slijepi pored očiju? I ako jesmo, do kad?

Hoće li Ibraković biti posljednja žrtva u nizu? Klub sa najboljim stadionom, tradicijom, sa svim preduvjetima, došao je do Finala Kupa, a kadgod je trebao GORE obaran je DOLJE i to od ljudi koji OSTAJU koje nema ko da smijeni. Vidio sam neke ankete, vidio sam da 95 posto ljudi Robijaša uz Ibrakovića, zaslužio on to ili ne. Makar i bio prevarant, on je uspio prevariti hiljade Robijaša. Ti isti Robijaši nisu prevareni od strane Odbora za hitnost. Jedina Hitnost je da oni odu, a ne on.

Na kraju, nešto LIČNO. Poslije 15 objavljenih videa i 25 objavljenih foto galerija iz protekle sezone, Zenicablog je definitivno JEDINI koji je bio uz Čelik na SVIM utakmicama, foto ili video, pa smo čak dvije utakmice prenosili i uživo. I imali pripremljeno sve da to radimo redovnije, sa Bilinog. I nemamo to da znate, jer to ONi ne žele. LIK iz odbora za hitnost na kraju svega kaže da je Zenicablog ZLO jer napada načelnika, jer je dopustio da NJEGA LIČNO NAPADAJU.

Crno Crveni bombarder ih je napadao, ljudi na Zenicablogu su komentirali, Robijaši su pisali na Zidu grupe Navijači NK Čelik. I sve smo to mi, kao, organizovali. E hvala ti ČOBANE ako misliš da smo toliko moćni.

Gdje je Elvir Bolić, zašto nema Tarika Filipovića, sjećate li se kad je Hibić zadnji put bio na Bilinom? Treba li dalje? Imamo i mi svog "Osima", ali od "čobana" i "ovaca" ne stižu, ne čuju se od blejanja.

Kad se prošle sedmice zakuhalo oko Ibrakovića, taj Odbor za hitnost je odigrao igru. Jednom mom kolegi su dali "ekskluzivu", a onda su ga preko drugog demantovali.. pa su probali da demantuju i ovog drugog.. ssinoć i danas su preko nekih "likova" isto igrali igru.... Kakogod, Robijaši vi ste na potezu...

Na grupi Navijači NK Čelik ima 12.000 i nešto članova. Taman za Bilino p. Jeste li jaki na tastaturi, ili se oglašavaju oni koji nemaju "XXXX" da nešto urade... Štagod učinite, tako će vam biti narednih 12 mjeseci...i 12 godina...

I nemojte reći da niste znali.

imenom i prezimenom

Adnan DŽONLIĆ, navijač. Čelika.

Post Scriptum

Pošto znam da će pričati da me je i ovo neko platio - dopunit ću tekst ličnom NEnovinarskom impresijom

Kad sam napisao priču o Aferi Laudrup, prisao mi je visoki zvanicnik Nogometnog saveza BIH na otvaranju TEN-a Elvira Bolica i rekao - da sam uradio hrabar potez,ali nepromisljen zbog porodice. Kad sam napisao pricu o istrazi Tuzilastva o namjestanju utakmica i parama u koferima koje se u Maredu daju sudijama, jedan kolega novinar je rekao da to svi znaju, ali da nece da pisu o tome da se "ne zamjere". Kad sam objavio Dzidicevu i Salcinovicevu ispovjed o prevarama u Celiku rekli su da sam primio pare za to, iako ljude ni danas ne bih znao prepoznat na ulici, toliko ih znam. Kad sam objavljivao fotose Crno Crvenog bombardera bio sam placen od Crvene Opozicije da blatim Prvog Zenicanina. Kad sam Te Crvene napao kad su zasjeli vlast i rekao im u facu da su isti kao ovi Zeleni, receno je da me placaju Bivsi, da blatim Nove. E onda je Odbornik za Hitnost rekao da ja kao rodjeni Beogradjanin odrastao u Zavidovicima ne mogu osjecat Celik i Zenicu svojom, a on kao moze. Tako je. Jedva cekam da neki igrac proprica kako dobije stan od Kluba i Grada pod uvjetom da ga napusti po isteku ugovora, a onda ga rastale pola-pola sa njim. Oni zato vole Celik, a ja ga volim zbog onih mokrih Robijasa na Jugu/Sjeveru/Zapadu/Istoku, zbog mog sina sa crno-crvenim salom koji za razliku od mene zna pobrojati svakog igraca s Bilinog. Zato Odbor za hitnost vise voli Celik od mene. Jer se oni grebu i potkopavaju, a ja samo gledam. I ponekad, kao gore pobrojano, napisem kad kradu.

http://www.zenicablog.com/uta-minuta/11 ... zrtva.html
Eborg

#1546 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Eborg »

Partijaner wrote:Sutra na proteste ispred Bilinog u 10:00. Sirite info po mahali da dodjemo u sto vecem broju.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Mada je ovo malo na silu organizovano ali eto...
sadmire

#1547 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by sadmire »

Eborg wrote:
Partijaner wrote:Sutra na proteste ispred Bilinog u 10:00. Sirite info po mahali da dodjemo u sto vecem broju.
:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Mada je ovo malo na silu organizovano ali eto...
i veceras se nesto desavalo po gradu, al nisam uspio skuziti jel protest ili podrska nekome!?
BARESI

#1548 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by BARESI »

Sutra ce mnoge stvari bit jasnije,ko je na pravoj strani a ko je tu da uzima lovu :x ako nista lagano ponovo prec na istok i formirat ekipu koja ce ROBIJU vratit na puteve stare slave :thumbup:
samo_ti

#1549 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by samo_ti »

Veceras je bio Hard Bass Zenica , ovako nesto -> http://www.youtube.com/watch?v=3fRxDZzpllE ...pa se naravno iskoristilo za neke stvari , Uprava Napolje :dance:
bosnovizija

#1550 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by bosnovizija »

Pedesetak Robijaša već ispred Bilinog polja
Oko 50-tak navijača okupilo se ispred stadiona Bilino polje kako bi javno izrazilo negodovanje radom Uprave Čelika, i kako bi izrazili podršku Ibrakoviću
Dok traje sastanak u Zenici
Piše: Dino Kurbegovic
20.06.2011 u 10:21 sati.

U Zenici je u toku sastanak klupskog odbora NK Čelik za hitnost, na kojem se raspravlja o raskidu ugovora Abdulahu Ibrakoviću, odnosno njegovoj smjeni sa klupe zeničkog premijerligaša. Oko 50-tak navijača okupilo se ispred stadiona Bilino polje kako bi javno izrazilo negodovanje radom Uprave Čelika, i kako bi izrazili podršku Ibrakoviću.
Prema informacijama iz kluba, sada već bivšem strategu finaliste Kupa BiH duguje se nekoliko plata. Podsjetimo, umjesto Ibrakovića za novog šefa struke Zeničana prije nekoliko dana postavljen je Boris Gavran koji je u prošloj sezoni vodio prijedorski Rudar.
Izvor: SCSportCentar.ba
Post Reply