PEUGEOT servis u Sarajevu

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#1526 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by konektovan »

Radio Sarajevo wrote:
Throttle wrote:Dospi tekucine za DPF
Kako da to uradim i mogu li sam? Gdje da dospem? Šta je DPF? :)
Diesel particulate filter ili filter čestica.. :mrgreen:
Valjda ima na pumpi kupiti,prodavnici auto dijelova
Throttle

#1527 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by Throttle »

Radio Sarajevo wrote:
Trebalo bi da ti je tank za tu tecnost ispod rezervnog tocka u gepeku i tu sipas koliko vidim na videu

Ako nisi siguran sta nasut i gdje otidji nekom mehanicaru
Bakir1

#1528 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by Bakir1 »

ako nesta skroz mokrace, nece htjeti upaliti govno :D
ElRe

#1529 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by ElRe »

Eolys, ako je ista tečnost, će ti nasuti samo u Bloku, ASD ili nekom bolje opremljenom servisu. Na 308 HDI ima neka pumpa kojom se tečnost upumpa u rezervoar. Za 308icu je oko 150 KM.
mistek

#1530 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by mistek »

Peugeot 308, 1.6 HDI, 2009.
Ni iz čega javlja problem sa "Engine temperature" i kazaljka s temperaturom se zakuca. Nakon par sekundi padne na 0 i onda opet na radnu. Jučer prvi put, stao, ugasio motor, i onda normala vozio. Danas krenuo, opet isto. I opet u ostatku dana bez problema. Nema veze sa pregrijavanjem, tek krenuo, voda, ulje, motor, sve uredno :D

Vidio sam da neki Peugeot imaju problem sa senzorom rashladne tekućine i da je to potencijalni problem. Ima li smisla da bude kakvo veće sranje? :-D
ucenik1234

#1531 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by ucenik1234 »

mistek wrote:Peugeot 308, 1.6 HDI, 2009.
Ni iz čega javlja problem sa "Engine temperature" i kazaljka s temperaturom se zakuca. Nakon par sekundi padne na 0 i onda opet na radnu. Jučer prvi put, stao, ugasio motor, i onda normala vozio. Danas krenuo, opet isto. I opet u ostatku dana bez problema. Nema veze sa pregrijavanjem, tek krenuo, voda, ulje, motor, sve uredno :D

Vidio sam da neki Peugeot imaju problem sa senzorom rashladne tekućine i da je to potencijalni problem. Ima li smisla da bude kakvo veće sranje? :-D
Senzor temperature rashladne tekucine, nalazi se kod termostata tj. u racvi.
mistek

#1532 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by mistek »

Pa je li hića to za uraditi? Ne mislim ga držati tako dugo, ali dan-dva po gradu voziti uz ignorisanje ovog sranja, jer sam u frci s poslom? :D
Koliko sam skontao, nije skupa ta zajebancija.
wraagh

#1533 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by wraagh »

Gdje uraditi zamjenu zubcastog remena na Peugeot Partner 2005?
I oko koliko se cijena krece?
konektovan

#1534 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by konektovan »

wraagh wrote:Gdje uraditi zamjenu zubcastog remena na Peugeot Partner 2005?
I oko koliko se cijena krece?
Dedovic, servis 206, i mozda unitrade da nazoves i provjeris,...
siman

#1535 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by siman »

Postovani,
da ne otvaram novu temu, molim znalce da mi odgovore.
Radjen mi je veliki servis na pezo 308 i stavljen mi je antifriz sa kataloskim br. 1637756080, ali neznam o kome se antifrizu radi (neznam naziv, kako bih kupio 1 litru da imam za dolijevanje). Tamo gdjemi je radjen servis, na racunu su mi upisali jedan kataloski broj, prema kome sam nasao da se radi o antifrizu G12-crveni, a kod mene je sada plavi, pa su mi, na pismeni upit odgovorili da su pogrijesili kataloski broj i onda mi dali gore navedeni katal. br.
Molim Vas, da mi odgovorite o kome je antifrizu rijec ili da me uputite na pouzdan servis, gdje bih na to mogao dobiti odgovor.
Ili, ako ima forumasa koji rade u ovlastenim servisima da mi odgovore.

Veliko hvala na odgovorima.
LP
Throttle

#1536 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by Throttle »

Kupi litar iste boje i dospi slobodno, kakvi kataloski brojevi :mrgreen:
konektovan

#1537 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by konektovan »

Throttle wrote:Kupi litar iste boje i dospi slobodno, kakvi kataloski brojevi :mrgreen:
Nek mu Amar1994 napiše kako se to zove pod kataloškim i kako se toči.. :mrgreen:
siman

#1538 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by siman »

Ja bih zaista molio da mi "Amar1994", kako to predlozi konektovan, odgovori na ovo pitanje, jer blok motora a i hladnjak su mi aluminijski, a svi klasicni plavi antifrizi nemaju karakteristike koje se odnose na zastitu aluminija, a nisu isti ni troškovi mijenjati rashladnu tekucinu svake dvije i svakih 5 godina.
Danas sam bio u jednoj prodavnici autodijelova i nasli su da, prema broju sasije moga automobila, za moj auto treba crveni antifriz (G12 i vise).
Dakle,molim Amar1994 i druge, koji znaju, da mi odgovore: koji je naziv antifriza prema navedenom kataloskom broju.

Zahvalan sam za svaki odgovor.

LP
siman

#1540 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by siman »

Ocito,
je da odgovor na moje pitanje znaju oni koji rade u ovlastenim servisima, ali iz meni razumljivih razloga, ne smiju odgovoriti.
Ja ih molim da mi odgovore na pp.
Uporan sam i naci cu odgvor, jer mi jeu jednom ovlastenom servisu za pezo, umjesto crvenoga stavljen plavi antifriz, a u racunu je navedeno da je stavljen (navodno greskom) crveni antifriz-koji je i trebao biti..To nije greska (vec namjera), jer sam preslusao video predstavnika jednog ovlastenog pezo servisa iz Srbije koji kaze: ugradbeni antifriz u pezo vozila traje do 7 godina i nakon toga (pretpostavljam da pri odradi velikog servisa) isti se mijenja i stavlja ISTI KAKAV JE BIO.
Misljenja sam da je kod mene stavljen klasicni antifriz (G11) i zato, cekacu pravi odgovor.
LP
dzipalo

#1541 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by dzipalo »

:lol: :lol:
Nije ti ovo oficijelna stranica Peugeot servisa.
konektovan

#1542 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by konektovan »

dzipalo wrote::lol: :lol:
Nije ti ovo oficijelna stranica Peugeot servisa.
Mozda sad i postane..... :lol:
Ned071

#1543 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by Ned071 »

ja da sam na tvom mjestu stavio bi ovaj

Image

il ovaj

Image
liaar
Grijem se na: na suze
Vozim: francusku nakazu

#1544 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by liaar »

A što jednostavno ne odeš u servis i napraviš dramu, tražiš dokaz po kojem oni mijenjaju boju i oznaku antifriza, priprijetiš advokatom i eto
ElRe

#1545 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by ElRe »

Ma u Peugeot servisu u Sarajevu i nemaju "PSA antifriz" već sipaju neki od onih koji mogu da si kupe i na pumpama. Nije to BMW pa da imaju BMW ulje, BMW antifriz i sl.
Sipaju Total ulje, antifriz koji nadju da im je najjeftiniji i sl.
siman

#1546 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by siman »

Pozdrav svima.
Ja ne zelim da u jedan kos stavljam i one servise ciju uslugu nisam koristio.
Ja govorim o ovlastenom servisu za pezo vozila: Verano motors,Banja luka.
Kada sam naknadno- u racunu procitao stavku "Materijal po specifikaciji", koju nisam imao niti u jednom racunu, a samo oni mi vrse usluge unazad tri godine, te kada sam vidio da mi je u autu plavi antifriz (umjesto crvenog), a dana racunu stoji da su stavili antifriz kat.br.148111, sto odgovara crvenom antifrizu G12, i kada sam vidio da mi je polomljena plastika zastite motora (a niko ni saraf, osim njih) nije pipnuo u zadnje 3 godine)-nakon svega primijecenog, napisao sam Zahtjev da se ocituju o svim mojim primjedbama (kako bih imao pismeni trag), na koji su mi odgovorili.

1.Odgovor po pitanju "Materijal po specifikaciji" glasi: krpe za brisanje ruku, razmascivaci i "jos mnogo toga" (Moja primjedba: valjda su sve to njihovi radnici koristili i pri odradih svih "C" servisa (a u racunma nikada nije bilo te stavke,a svima koji se posebno i ne razumiju u kalkulacije je jasno da u cijenu proizvoda, ili usluga, ulaze osnovni, pomocni i POTROSNI materijal-pa ga ne treba posebno naplacivati).
2.Odgovor vezan za Antifriz: greskom je napisano da je stavljen antifriz kat. br. 148111 i to je kakkonavode "mala" greskica. Naravno da su svojim odgovorom u meni pobudili jos jacu sumnju da je moguce da su to stavili kako bi mogli, eventualno,racunom dokazati da su to stvarno stavili...
3.Odgovor vezano za plasticnu zastitu motora, poslali su mi skenirani nalog u kome stoji dajemehanicar napisao da je Polomljen suspleh,valjda misleci da mi dokazu kako sam ja to vjerovatno polomio,a ta konstatacija nije navedena u kopiji naloga koga sam uz racun dobio, stomenavodi na sumnju da jesu oni polomili (kako je to mehanicar i napisao), jer ako su prilikom preuzimanja u mome nalogu napisali i koliko je bilogoriva u automobilu, onda su mogli napisati i to i mene o tome obavijestiti.
Mislim da je gospoda iz servisa mogla i drugacije da postupi po mojim primjedbama (zbog ocuvanja svoga renomea). Ovako su svojim nesmotrenim odgovorom, ne samo pobudili sumnju u nijhov rad, vec uvrijedili inteligenciju kozumenta njihovih usluga.
LP
amar1994

#1547 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by amar1994 »

Salji u centralu PSA,zalbu napisi na engleskom,sami ce te zvat iz servisa i bez pogovora popravit sta treba :thumbup:
ElRe

#1548 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by ElRe »

siman wrote:Pozdrav svima.
Ja ne zelim da u jedan kos stavljam i one servise ciju uslugu nisam koristio.
Ja govorim o ovlastenom servisu za pezo vozila: Verano motors,Banja luka.
Izabrao si najgore rješenje. Isto važi i za Blok Sarajevo.
Ned071

#1549 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by Ned071 »

ja biga zapalijo
Kataklinger

#1550 Re: PEUGEOT servis u Sarajevu

Post by Kataklinger »

Radio Sarajevo wrote:
NE MEREŠ/b] sam. Vjerovatno ti se rezervoar za aditiv nalazi negdje kraj auspuha ispod, dakle treba auto na dizalicu + treba dijagnostikom nivo aditiva resetovat.
Post Reply