Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
IgorB. wrote:Nisam bio dugo na forumu neki moj kratki komentar (ma da ste vec sigurno dali komentare povodom te teme). SUPER STO JE PALA VLADA NAPOKON!!!
A sad jedno pitanje za sve vas.. Sta mislite na cijim ce se mitinzima pojaviti Gospon Dodik, na Tadicevim ili Kostunicevim..?
Sastanak SANU i SPC je u toku..cekam zavrsetak sastanka pa cu ti javiti...
onu stranku koju Dodik bude izabrao za favorita ta ce i pobijediti na iznborima u Maju
prekosutra wrote:Veoma je bitno da Srbija ne stane na evro putu. Komsija uvijek treba da bude normalan. Kao sto želim da moj komsija u naselju bude normalan, tako i neka susjedna država bude normalna.
to je u redu ako se radi o normalnom komsiji...samo tvog nenormalnog komsiju neces uciniti normalnim ako mu oprostis i zaboravis sto ti je uzeo na silu pola dvorista i poklonio svom bratu koji se i danas dan pravi nenormalan, pa sad radi reda u komsiluku ti trebas da pozelis sve nabolje komsiji da nebi sutra i ono ostalo pola tvog dvorista ti oteo..nemoralni komsija treba da postuje druge komsije i da ima sa svima ciste racune da bi ga prihvatili kao normalnog..medjutim to sa srbijom nije slucaj...
IgorB. wrote:Nisam bio dugo na forumu neki moj kratki komentar (ma da ste vec sigurno dali komentare povodom te teme). SUPER STO JE PALA VLADA NAPOKON!!!
A sad jedno pitanje za sve vas.. Sta mislite na cijim ce se mitinzima pojaviti Gospon Dodik, na Tadicevim ili Kostunicevim..?
Ronhil ce da podrzi Tadica jer ce Kostunica sa Radikalima u koaliciju ako pobijedi,a u tom slucaju bi slijedio obracun Ronhil-Nikolic.
Zato ja ne vjerujem da ce Ceda u koaliciju sa Tadicem,upravo zato sto ce doticnog podrzavati ljudi kao sto je Dodik.
voajer wrote:Ma ne brinem se ja ozbiljno oko svega ovoga, kao i sto znam da je citav taj plan u opticaju iz samo jednog razloga: da Tadicu glasovima iz BiH omoguci pobjede na izborima jer je bez tih glasova narodnjacki lager u Srbiji nadmocan.
Takodje i oko zastite i sicno, mi vise nemamo embargo na naoruzanje i to je sasvim dovoljno da se zastitimo u slucaju da stvarno zatreba. Ali da ponovim, to je potpuno nerealna opcija, Srbija vise nikad nece ratovati negdje sa strane. I ti i ja znamo da sada jedina opasnost vreba u obracunima sa "domacim izdajnicima".
Ali radi se upravo o tom grcevitom drzanju prave linije u kontinuitetu sa onom politikom koja se navodno od strane Tadiceve stranke proglasava kao nesto najpogubnije za drzavu.
Shizofrenija.
I to sto ovo raspravljam s tobom mi nije bas svejedno. To mu dodje kao kad kod nas u Sarajevo ljeti dodje neko iz diaspore i pocne da nam kenja kako je u Bosni jos uvjek sranje i ne zna se dokad ce to tako bit- kao da mi to ne znamo, pa njega trebamo da nam malo gricka dzigericu sa tim konstatacijama.
jesi glup. mislis da ce neko muslimanima prodavati oruzje u sred evrope? haha
Kultura ti bas nije na nivou ali eto.
Sto neko ne bi prodavao oruzje muslimanima u Evropi? Mogu Turska, Iran, Afganistan, Tunguzija a vala i Njemacka, Francuska i Engleska. Pare su bitne kad je oruzje u pitanju, a ne kojekakve ideologije!
voajer wrote:Ma ne brinem se ja ozbiljno oko svega ovoga, kao i sto znam da je citav taj plan u opticaju iz samo jednog razloga: da Tadicu glasovima iz BiH omoguci pobjede na izborima jer je bez tih glasova narodnjacki lager u Srbiji nadmocan.
Takodje i oko zastite i sicno, mi vise nemamo embargo na naoruzanje i to je sasvim dovoljno da se zastitimo u slucaju da stvarno zatreba. Ali da ponovim, to je potpuno nerealna opcija, Srbija vise nikad nece ratovati negdje sa strane. I ti i ja znamo da sada jedina opasnost vreba u obracunima sa "domacim izdajnicima".
Ali radi se upravo o tom grcevitom drzanju prave linije u kontinuitetu sa onom politikom koja se navodno od strane Tadiceve stranke proglasava kao nesto najpogubnije za drzavu.
Shizofrenija.
I to sto ovo raspravljam s tobom mi nije bas svejedno. To mu dodje kao kad kod nas u Sarajevo ljeti dodje neko iz diaspore i pocne da nam kenja kako je u Bosni jos uvjek sranje i ne zna se dokad ce to tako bit- kao da mi to ne znamo, pa njega trebamo da nam malo gricka dzigericu sa tim konstatacijama.
ne treba
ima vise nego dovoljno oruzija
a imamo i namjensku industriju
a sta mislis da ce svijet gledati kako se srbija ponovo siri i da se rusi uvaljuju preko srbije i da time ucjenjuju evropu
srbi su imali zlatne godine za vrijeme kraljevine shs i od 1980-1992
poslije toga izgubili su sve
od teritorija do ugleda u svijetu
kad pogledas stampu na zapadu danas i prije 15 godina,razlika je vise nego velika
90-tih javno mjenje zapada je podrzavalo srbiju i srbe
ali poslije dubrovnika,vukovara,omarske,prijedora,manjace,srebrenice i ostalih zlocina koje su cetnici uradili,svijet je napokon shvatio sa kakvim monstrumima ima posla
i zato se dogodila 1999 i nato bombardovanje srbije
Za uvredu episkopa Irineja - 100.000 dinara odštete
Autor: Beta, Fonet | 12.03.2008 - 11:03
Aktivista Antifašističke akcije Novog Sada Zoran Petakov nepravosnažno je osuđen pred Četvrtim opštinskim sudom u Beogradu da plati 100.000 dinara odštete na ime uvrede episkopa bačkog Irineja.
Vladika je tužbu podneo u novembru 2005. godine, nakon što je Petakov u emisiji na televiziji BK rekao da SPC podržava određene ekstremističke grupacije u Srbiji. Petakov je tada episkope Artemija, Amfilohija, Atanasija i Irineja označio kao "četiri jahača apokalipse".
Emisija je snimana povodom upada pripadnika neonacističke organizacije Nacionalni stroj na antifašističku tribinu na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu.
Komitet pravnika za ljudska prava, Helsinški odbor za ljudska prava u Srbiji, Inicijativa mladih za ljudska prava i Žene u crnom kritikovale su presudu i ocenile da se radi o "montiranom političkom procesu". Te NVO su navele da je sudija Miroslav Bošnjak, izričući presudu, rekao da takva uvreda protiv crkve nije zabeležena ni u vreme "najstrašnijeg komunizma", kao i da je naveo da je, kao hrišćanin, uvređen zbog istupa Zorana Petakova.
"Pitamo se kako to da sud ne radi ovako efikasno i brzo kada su na optuženičkoj klupi visoki dostojanstvenici SPC optuženi za bludne radnje sa maloletnicima", dodaje se u saopštenju.
U saopštenju nevladine organizacije zahtevaju od nadležnih sudskih i izvršnih organa da hitno preispitaju i razmotre ovu odluku, kao i dosadašnji rad sudije Bošnjaka.
Nevladine organizacije Vojvodine su istakle da postoji "skoro nepregledan niz dokaza koji jasno ukazuju da delovi Srpske pravoslavne crkve na razne načine potpomažu delovanje pojedinih ekstremističkih, klerofašističkih i neonacističkih grupacija u Srbiji".
"Nevladine organizacije Vojvodine veruju da će ova besmislena presuda biti poništena na drugom stepenu. Ako ne, pravda će sigurno biti zadovoljena pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu, ali da li će to biti dovoljna satisfakcija kako Zoranu Petakovu, tako i svim građanima Srbije", kaže se u saopštenju.
Ronhil ce da podrzi Tadica jer ce Kostunica sa Radikalima u koaliciju ako pobijedi,a u tom slucaju bi slijedio obracun Ronhil-Nikolic.
Zato ja ne vjerujem da ce Ceda u koaliciju sa Tadicem,upravo zato sto ce doticnog podrzavati ljudi kao sto je Dodik.
Čeda je već javno nudio Tadiću izbornu koaliciju, ali je Tadić javno odbio u emislij kod Olje Bećković. U ovom trenutku o koaliciji razgovaraju DS, G17, Čanak i Ljajić. Osnovna ideja koalicije je potpisivanje predpristupnog ugovora sa EU.
S druge strane već je najavljena moguća postizborna koalicija radikala, DSS i SPS.
Zanimljivo je da su danas na grob Zoranu Đinđiću cveće položili SPS i DSS. Danas je 5 godina od ubistva Zorana.
Čeda je već javno nudio Tadiću izbornu koaliciju, ali je Tadić javno odbio u emislij kod Olje Bećković. U ovom trenutku o koaliciji razgovaraju DS, G17, Čanak i Ljajić. Osnovna ideja koalicije je potpisivanje predpristupnog ugovora sa EU.
S druge strane već je najavljena moguća postizborna koalicija radikala, DSS i SPS.
Zanimljivo je da su danas na grob Zoranu Đinđiću cveće položili SPS i DSS. Danas je 5 godina od ubistva Zorana.
Čeda je javno pomenuo mogućnost (kako nije isključeno) predizborne koalicije sa DS-om što će reći izlaska na zajedničkoj listi što bi bio blagi užas. Ubeđen sam da će Čeda i samostalno (sa svojim saveznicima ali bez DS-a) proći cenzus a o DS-u da ne govorimo pa je samim tim predizborna koalicija sasvim nepotrebna pa čak i umobolna i štetna jer će ove dve grupacije stranaka odvojeno dobiti sigurno više nego zajedno (neki LDP-ovci bi sigurno apstinirali nego što bi glasali za takvu zajedničku listu kao i dobar deo neopredeljenih ili onih koji sa desnice gravitiraju DS-u). Boris je daklem odbacio predizbornu ali nipošto nije odbacio postizbornu koaliciju. Nadam se da uviđaš razliku. Elem, druga je priča sa G17+ koja se vrti tu negde oko cenzusa i za koju je sigurnije (a i za DS bolje) da budu na zajedničkoj listi nego da se slučajno "oklizne" i svoje glasove prosto pokloni radikalima (ako ne pređe samostalno cenzus!!!
Kako sad stvari stoje MZ polako preuzima kontrolu nad sjeverom Kosova i vjerovatno se ceka mig velikih sila da se sjever Kosova stavi u potpunu nadleznost Kosovskih vlasti ili ce stvoriti novu rs na Kosovu i time ucjennjivati i jednu i drugu stranu(i Albance i Srbiju)..trenutno se tvrdi pazar..
Ako MZ ostane pri tome da nema podjele Kosova(kojoj tezi Srbija) izbore u Srbiji ce dobiti SRS i nastaje dugorocna kriza na Balkanu i vracamo se u 90-te.
Ako MZ nesto smuti slicno kao u BIH da su svi pobjednici i svi gubitnici i da je kosovo cijelo iz dva dijela i slicna sranja..onda ce pobijediti Tadic...SANU i SPC sve drze u rukama i cekaju samo odluku MZ..i onda izbornu pobjedu samo presaltaju onima koji su korisna opcija u datom politickom trenutku..
Po meni i kasikama ova druga opcija sa Tadic i DS pobjednici izbora...a Kosovo dobija svoju republiku srpsku..procitat ovaj post za dva mjeseca
Vojislave ja sam i govorila o izbornim a ne o postizbornim koalicijama. Potpuno si u pravu da je posle izbora moguće da oni uđu u koaliciju koja bi formirala vladu pod uslovom da mogu da skupe 51%. U ovom trenutku sama DS ne može da dogura ni do 40%, za 2-3% su slabiji od radikala.
Zavrzlamo moguće je to što govoriš, samo se postavlja pitanje ko bi kapitalizovao uspeh formiranja pokraine u pokraini. Zapravo većinu jednostranih akcija kao što je povlačenje Srba iz policije, izdvajanje železnice, ne prihvatanje carine i sertifikata Kosova zbog čega su ljudi u Gračanici ostali bez lekova vodi Koštunica. Ako bi došlo do takvog formiranja entiteta on bi svakako pokušao da to kapitalizuje u svoju korist.
Po procenama on je već jednocifren i pitanje dali sa Novom Srbijom može da uzme dvocifren procenat. Naravno ako se predpostavi da će SPS ostati na svojih 5% jasno je da od rejtinga radikala zavisi zbir. A ja se nadam da radikali više ne tzrebaju Americi.
Ja mislim da nema ništa od dijeljenja Kosova. MZ je naučila lekciju u BIH da četnicima ne treba dati ni mrvu vlasti jer onda samo zatežu situaciju.
Inače, čitam knjigu Kosovo od Malcoma. Mogu vam reći da svi trebaju pročitati knjigu. Ima nekih fascinatnih činjenica koje barem ja nisam znao o srpskim i turskim odnosima na Kosovu, vazalima, međusobnim ženidbama (karakerističnim za srednji vijek), albanskoj podršci srbima, itd.
Sada vidim da u stvari Srbi i ne znaju svoju historiju. čim kažu da je Kosovo kolijevka. Sutra kada se bude Novi Pazar odvajao, onda će se sjetiti da je Raška prava kolijevka.
foodoo wrote:Ja mislim da nema ništa od dijeljenja Kosova. MZ je naučila lekciju u BIH da četnicima ne treba dati ni mrvu vlasti jer onda samo zatežu situaciju.
Inače, čitam knjigu Kosovo od Malcoma. Mogu vam reći da svi trebaju pročitati knjigu. Ima nekih fascinatnih činjenica koje barem ja nisam znao o srpskim i turskim odnosima na Kosovu, vazalima, međusobnim ženidbama (karakerističnim za srednji vijek), albanskoj podršci srbima, itd.
Sada vidim da u stvari Srbi i ne znaju svoju historiju. čim kažu da je Kosovo kolijevka. Sutra kada se bude Novi Pazar odvajao, onda će se sjetiti da je Raška prava kolijevka.
Pera Lukovic, The Legend:
"Narod je kolektivni kreten koji na kolena pada pred svakom vrstom obećanja: Koštunica im kaže da je Kosovo "lažna drava", oni svršavaju; Tadić im kaže da "Kosovo nikad neće biti član UN", oni svršavaju; RTS im kaže da su Srbi zapalili "granične punktove", oni svršavaju. Nijanse u razlikama između Nikolića, Tadića i Koštunice odavno nisu bitne: čas je, prijatelji, kažu nam, da svi zajedno ostvarimo ideju: "I KOSOVO, I EVROPA." Biće, naravno, ono što će se desiti: "NI KOSOVO, NI EVROPA." Samo je to prostor u kojem ćemo se godinama kretati. Unatraške, naravno, jer protiv sveta možemo ići samo tako da ne poštujemo nijedno pravilo!"
Samo da ponesto napisem ovim diskutantima iz Bosne koji neprestano govore u floskulama Srbi, Bosnjaci itd.
Kad zlurado govoris o Srbima i kako su eto oni kao neka amorfna , nedjeljiva nacionalna masa imali neku moc ili emoc od kad to kad i sl., onda govoris i o Cedi Jovanovicu i stotinama ljudi u Srbiji i BiH koji ne da sa tim stvarima nemaju nikakve veze, vec su se 100 x vise od tebe borili i bore za neko normalno drustvo u svojoj redini.
Gdje je nama Ceda Jovanovic? Sto mi to nemamo kad smo tako divni a Srbi su ne znam ti vise kakvi? Ili mozda kod nas nema potrebe za takvim ljudima jer nam je drustvo tako sjajno da mu nista ne treba mjenjati? Ma hajde.
Kod nas je bila, da se tako izrazim, sreca u tom etickom smislu da smo morali raskrstiti sa UDBA-ma, KOS-ovima i ostalim komunistickim sluzbama jos na pocetku rata ako smo htjeli da prezivimo. A te sluzbe su osnovna poluga zlocina koji su se desavali i ako hoces, najveca razlika u nacinu vodjenja rata proizilazi upravo radi toga. Milosevic je slao te koljace da propagiraju ubistvo kao nesto bogougodno i naprave ga prihvatljivim medju ljudima nad kojima je vladao, kod nas tih sluzbi nije vise bilo, izuzev u kontraobavjestajnom smislu kada su radili kao krtice.
I ako je cak i istina da je javno mjenje u Srbiji ili RS-u zatrovano do mjere da ti se povraca kad slusas sta se tamo prica, to sa narodom, istorijom i ostalim budalastinama nma mnikakve vezte, oni su jednostavno izdrilovani jednim sistemom koji zna kako se manipulise ljudima.
I kad u buduce budes razmisljao o tome ko sunam neprijatelji i zasto ( a neprijatelja imamo i te kako) onda se potrudi da definises stvari jako precizno jer se moze desiti da ako pogresne zakljucek doneses neces znati ni ko ti o glavi radi a kamoli da ces moci da se branis pa sve da imas A-bombu u avliji.
voajer wrote:Samo da ponesto napisem ovim diskutantima iz Bosne koji neprestano govore u floskulama Srbi, Bosnjaci itd.
Kad zlurado govoris o Srbima i kako su eto oni kao neka amorfna , nedjeljiva nacionalna masa imali neku moc ili emoc od kad to kad i sl., onda govoris i o Cedi Jovanovicu i stotinama ljudi u Srbiji i BiH koji ne da sa tim stvarima nemaju nikakve veze, vec su se 100 x vise od tebe borili i bore za neko normalno drustvo u svojoj redini.
Gdje je nama Ceda Jovanovic? Sto mi to nemamo kad smo tako divni a Srbi su ne znam ti vise kakvi? Ili mozda kod nas nema potrebe za takvim ljudima jer nam je drustvo tako sjajno da mu nista ne treba mjenjati? Ma hajde.
Kod nas je bila, da se tako izrazim, sreca u tom etickom smislu da smo morali raskrstiti sa UDBA-ma, KOS-ovima i ostalim komunistickim sluzbama jos na pocetku rata ako smo htjeli da prezivimo. A te sluzbe su osnovna poluga zlocina koji su se desavali i ako hoces, najveca razlika u nacinu vodjenja rata proizilazi upravo radi toga. Milosevic je slao te koljace da propagiraju ubistvo kao nesto bogougodno i naprave ga prihvatljivim medju ljudima nad kojima je vladao, kod nas tih sluzbi nije vise bilo, izuzev u kontraobavjestajnom smislu kada su radili kao krtice.
I ako je cak i istina da je javno mjenje u Srbiji ili RS-u zatrovano do mjere da ti se povraca kad slusas sta se tamo prica, to sa narodom, istorijom i ostalim budalastinama nma mnikakve vezte, oni su jednostavno izdrilovani jednim sistemom koji zna kako se manipulise ljudima.
I kad u buduce budes razmisljao o tome ko sunam neprijatelji i zasto ( a neprijatelja imamo i te kako) onda se potrudi da definises stvari jako precizno jer se moze desiti da ako pogresne zakljucek doneses neces znati ni ko ti o glavi radi a kamoli da ces moci da se branis pa sve da imas A-bombu u avliji.
na zalost u toj srbiji samo 5% srba ne zeli da me ubije zato sto nisam srbin
ostalih 95% bi me ubilo sa prvim ratom
do 1992 moj najbolji prijatelj je bio srbin,koji je cim je cuo prve ratne cetnicke gusle,odmah se pridruzio cetnicima,mada su mu najbolji drugovi bili muslimani
pitaj bosnjake po istocnoj bosni,po zapadnoj bosni sta su im prve komsije uradile,komsije sa kojima su kumovali i zajedno zivjeli
ja mogu samo srbiji da pozelim nikolica i kostunicu zajedno,pa da nakon nekoliko godina se srbi osvijeste i da vide gdje su ih ti ultracetnici doveli,pa da glasaju za ljude poput jovanovica
jer tadic nije rijesenje,cetnik sa maskom,samo zavlaci srbiju i srbijance
Ja, da to tako ide super bi bilo. Ali ne ide. Oni su imali Slobu decenijama i bilo im je gore nego danas, pa ne vidim da je to bas djelovalo u pravcu o kojem ti govoris. Cak sta vise, ti mentalni shabloni koji su se svjetini onda ucrtali u mozgove diktiraju i reflexe koji se u Srbiji i danas javljaju na dogadjaje. Zbog toga se tamo niko i ne pita sta bi to moglo da znaci poseban slucaj za kosovo, sta je sustina te formulacije. Zato se tamo i ta prica o tome kako EU postavlja uslove Srbiji koje ni jednoj drugoj zemlji nije postavila moze isprdjivati bez da se neko upita koje bi to ratne zlocince Ceska trebala isporuciti da bi mogla uci u unij.
I jeste, klali bi nas i danas, bar vecina tamo, samo da im se moze- i jeste, Tadic je cetnik da mu nema ravna- i jeste, uplicu prsticima po RS-u svi od reda jer im mentaln sklop ne moze podnjenti cinjnice da je preko Drine druga drzava gdje nit ih se sta pita niti treba da ih se pita.
Jedino sto ja hocu da ti kazem, a to se nazire i iz onoga oko cega se slazemo je: u Bosni nema normalnog zivota dok se tamo stvari ne smire. Radikalizacija tamo ne znaci dobro ovdje, ni u kom slucaju.
Drugo sto hocu da ti kazem je da mi kao drustvo nismo u stanju da izadjemo na kraj sa problemima koji nemaju veze sa okruzenjem u kojem se nalazimo. Malo kuveta se evo pokazuje u zadnje vrijeme po ulicama i za nadati se da je ovo jedan pocetak promisljanja i djelovanja poslje deceniskog utrnuca, ali sve je to jos neizvjesno.
voajer wrote:Samo da ponesto napisem ovim diskutantima iz Bosne koji neprestano govore u floskulama Srbi, Bosnjaci itd.
do 1992 moj najbolji prijatelj je bio srbin,koji je cim je cuo prve ratne cetnicke gusle,odmah se pridruzio cetnicima,mada su mu najbolji drugovi bili muslimani
pitaj bosnjake po istocnoj bosni,po zapadnoj bosni sta su im prve komsije uradile,komsije sa kojima su kumovali i zajedno zivjeli
ja mogu samo srbiji da pozelim nikolica i kostunicu zajedno,pa da nakon nekoliko godina se srbi osvijeste i da vide gdje su ih ti ultracetnici doveli,pa da glasaju za ljude poput jovanovica
Gomila gluposti. Da je Srbija ušla u mobilizaciju i rat 92. umesto što se 80% Srba opiralo ratu danas bi sve izgledalo sasvim drugačije. Ne bolje, nego drugačije. Veća je šansa meni u Sarajevu da doživim neprijatnost (a nisam ) nego tebi u Beogradu.
Ako u Sarajev i dozivis neprijatnost to iskljucivomoze imat veze sa stavom koji zastupas a ne s narodom kojem pribadas ili kojem se bogu molis. A i nivo neprijatnosti je malo drugaciji.
U Beogradu gori ona jedna jedina dzamija ko sibica ni radi cega, pa ti sad vidi kakav je to nivo neprijatnosti i gdje je tu prije a gdje kasnije, ambasade se napadaju, fashisti tuku ljude na svakom koraku, slike ratnih zlocinaca se ljube i ponosno pokazuju na ulici. Ne lupetaj zivotati o neprijatnstima i inim stvarima.
Tebi se mozda onako iz daleka cini da je ovdje neka dzamahirija jer si to po forumima tako izcito, ali daleko je to od istine pa makar se i gradile dzamije gdje im je mjesto i gdje nije.
slazem se u svemu,jedino pitanje radikalizacije,to je polemicno
poslije slobe imali smo kostunicu i sta se dogodilo,jos gora situacija
evropljani su pragmaticni,kod njih je crno i bijelo
evo primjer dodika,kao fazon socialdemokrata,par supljih o evropi dok nije bio na vlasti,o suzivotu
cim se dokopao vlasti,pogledaj mu sad sprehe,karadjic je mala maca za njega
na zalost mi u bosni nemamo ni jendog srbina koji je za bosansku opciju
u srbiji bar imaju cedu
tadic nije nikakvo rijesenje,on ih samo zavlaci,nema on nikakvo rijesenje za srbiju
najbolje za sve nas bi bilo da jovanovic pobijedi,ali zasad je to nemoguce,upravo radi tadica
da srbijanci prepoznaju ko je tadic,vjerovatno tada onih 2 miliona bi dalo glasove jovanovicu
tadic je samo dupla od strane cetnika i nista vise
e to sto si na kraju rekao,toga se i ja bojim,bosna moze samo nastradati zbog nasih nesposobnih politicara
evo sta su hrvatski politicari uradili hrvatima
najveca krivica danasnjeg polozaja hrvata je iskljucivo na hrvatskim politicarima i na njihovoj duploj igri,malo sad sa bosnjacima,pa malo sa srbima i pri tome hrvata je sve manje i maje u bosni,ekonomski su slabiji i slabiji u odnosu na bosnjake i srbe
1996-2000 hrvati su imali najbolje razdoblje u BiH
bar sa ekonomske strane
sve zivo i mrtvo je islo preko hercegovine,veleprodaja do veleprodaje,i sve su to bosnjaci i velikim dijelom i srbi kupovali
ali i to je proslo
tako da je hercegovina pada polako
hrvati u srednjoj bosni su se okrenuli suzivotu i vidimo danas primjer lasvanske doline
npr. u fisu radi vise bosnjaka nego hrvata,mada je gazda hrvat,ali je covjek ljudina i po
kod nas sto se tice politike pocinju da se desavaju promjene na bolje
mada i dalje imamo nevidjene metuzaleme na vlasti,ali ide na bolje
posto sam iz zenice,da navedem primjer
husein smailovic kada je postao nacelnik zenice 2003 ili 2004 zatekao je najbjedniji grad u bosni
u roku od 3 godine napravio je cudo
samo zato sto ga niko nije mogao potkupiti,sto je imao volju i sto zna da radi posao
bio je u sda,ali kada mu je neko slozio prijavu za zloupotrebu polozaja,poslije malo vremena je napustio sda,jer taj neko je bio iz sda
prijava na sudu je pala
danas je neovisan
svi gradjani zenice ga podrzavaju,bez obzira na nacionalnu ili stranacku pripadnost
tako i primjer komsica,mozda i tanovic nesto uspije,mladji se probijaju
nama trebaju mladji i kreativni politicari,koji bar znaju engleski,i znaju da upale komjuter,za razliku od titinih pionira sto su trenutno na vlasti,pa da bar rade,da se bore
covjek sa idejom,koji je kreativan,uporan,posten moze cudo da napravi
Gomila gluposti. Da je Srbija ušla u mobilizaciju i rat 92. umesto što se 80% Srba opiralo ratu danas bi sve izgledalo sasvim drugačije. Ne bolje, nego drugačije. Veća je šansa meni u Sarajevu da doživim neprijatnost (a nisam ) nego tebi u Beogradu.
daj ba ne seri
oko 100 000 jna vojnika je bilo stacionirano na pocetku rata u bosni i jako nesebicno su pomogli nasim domacim srbima
da ne navodim jna korpuse koji su uletili u visegrad i istocnu bosnu
i masu dobrovoljaca koji su bili organizovano preko srbijanske drzavne bezbjednosti dolazili u bosnu
tigrovi,beli orlovi,jedinica za specijalne operacije,zute ose,panteri,i ostali zoo vrt srbijanskog otpada
ali polako samo sto posijes,to i pozanjes
sve ce se to vratiti,nemozes ocekivati da ubijas,pljackas,silujes,a da ti se tona neki nacin ne razbije o glavu
ima Bozije pravde