Kao što rekoh, kada neko bahne na 6 vol jedne teme da ne pročita barem dio napisanog onda je sigurno pao sa Marsa. Ali kao što rekoh priča je o dokazima i argumentima.
Ja ublehaš. Pa ja nisam iznio niti jednu ublehu ni laž. A što se tiče javnog "nalaženja oči u oči sa Semirom" to smo več imali priliku vidjeti sa "oponentima koji sjede u foteljama". iše puta su javno u TV emisijama se našli i doživjeli pravi linč poludjelih sljedbenika vođe Obmanagića. Sjećaš li se medijskog linča gđe Kujundžić u emisiji "Zabranjeni foruum" na TV Pink-u? Ili pozivanje na demostracije i rušenje muzeja nekad sa početka projekta, kada je ljudima poput Lovrenovića bilo priječeno i kada je recimo jedan od "sljedbenika", Hamza Kaplan čak htio zabraniti ljudima poput Lovrenovća i ulazak u VIsoko. Ili pak sjećaš li se kamenovanja prof. Šećerovića koji je na "sondama sa sjeverne strane" Visočice objašnjavao o tome da jednostavno Visočica nije piramida i inosio matemitičke modele koji to pokazuju, pa kada su ga uligani i rovokopači otjerali kamenjem i silom? Ili pak pitanje Vuka Bačanovića na "Naučnoj konferenciji", kada jmu nije odgovoreno na pitanje nego je bio izložen šikaniranju new age sljedbenika dolaska Atlantiđana... itd. Sjetimo se onda uvaženih tuzlanskih geologa koji su prvi rekli da je Visočica sasvim ordinarno brdo, pa kad su bili optuženi za e patriotizam... Da ne pričam dalje primjere u kojim je sekta pozivala na linč "onih koji ne vjeruju.Ako je Semir ublehas ti si onda ublehas deset puta veci jer nemas onu stvar da svoje stavove iskazes javno. Pokupi ovu svoju forumasku ekipu eksperta i nadjite nacin da se javno suocite sa Semirom Osmanagicem kojeg uzgred vrijedjate na svakom mogucem koraku jer sa foruma i blogova smijete ali face to face malo teze.
Očito da kod piramidiota kada nema argumenata onda se poseže za silom. Par puta sam na forumu Obanagiću postavio konkretno pitanje o dokazima, a on je odgovarao općenito :" blabla... blabla... Dobro za BihH. blabla... Turizam ...blabla..." Dakle kada sam ga pitao za svaki od "10 famoznih dokaza" odgovrio je nekim općenitim odgovrom jer pravog odgovora nije imao. ONda uopće nema potrebe da se nađem oči u oči sa njim, dok god ne da barem jedan konkretan dokaz.
Citiraću Obanagića :" Mi ovdje razbijamo negativni energetski oblak..." Dalje nastavi sam.Cuj "religijsku sektu"?????????????????? Daj nas onda prosvijetli koja je religija u pitanju zastitnice poreskih obveznika.
Ili sa onog poziva: "Ko neće da mantra može i da kopa..."
Da nitko od "oponenata nije ni trdio suprotno. Visočica je srednjovjekovna prijesolnica Bosne i čitava okolina je vrlo bogato arheonalazište. Samošto piramidiotski šampioni ne tragaju za tim naslijeđm, nego bagerima tragaju za nepostojećim piramdiama. Sam Obmanagić je na moje pitanje o prionađenom pa nestalom kosturu sa platioa Visočice rekao da "njega ne interesuju mlađi arheološki nalčlaz i da se ne radi o "graditelju piramida", pa to za njega nije interesantno", što samo govori o kakvom se amateru i kretrenu radi. Pri arheo istraživanju, svaki dokaz i artefakt ima svoje mjesto u histoiji i ne msije biti uništen. Zamisli da su recim pri iskopavanju piramida u MExicu uništavani tragovi Asteka i ostalih naroda koji su tiu živjeli prije graditelja piramida?Nema koristi jer mene licno neces nikada svojim nacinom uvjeriti da je to propali projekat a sam od samog pocetka ove price nisam nikada tvrdio da je u pitanju piramida ali da jeste nesto sto je vrijedno iskopati.
Ko ti je rekao da sam ja naučnik? Naučnici poput geologa iz Tuzle, pa onda grizli Robert Schoch-a, Nađije, Amera Smailbegovića, Senada Pilava, Čobanove, Blagoja Govedarice, Zilke Kujundžić... su rekli svoje mišljenje i iznijeli dokaze. A Obmanagić je imao itekako dovljno mjesta i prostora da dokaže svoje tvrdnje na načnim skupovima. BTW op ovoj "patriotskoj kvazi arheologiji" se i raspravlja na na naučnim skupovima, npr. onom skupu arheologa na Malti, samo Obanagić nije tamo prispio.U Svicarskoj i u bilo kojoj ozbiljnoj zemlji strucnjaci ne diskutuju po forumima nego na javnim mjestima i obaraju ovakve stvari. Znas koliko zaboli Dankena hoce li taj park raditi ili ne jer je on prodao toliko knjiga koliko ti nisi vidio ni na TV-u. On ima svoje teorije i javno ih iznosti. Ti imas svoje teorije i skrivas se iza ovog foruma blateci nekoga a usput "ne bojis se nikoga".
Ali evo ti prijedlog ako hoces da budes anonimac. Dostavi svoje "cvrste dokaze" nekoj TV kuci o tom silnom lopovluku ili novinama, odnesi svoje dokaze na sud pa tuzi ali nemoj vise zivota ti palamuditi i pametovati drugima na ovom forumu jer ti si za mene recimo "pao sa Marsa".
I naravno kako da ne spomenes da je ublehas studirao dok je ovdje orilo i gorilo. U cemu je tu problem??? Ne vidim da je radio protiv ove drzave a onim koji vam javno rade protiv svega u drzavi ne smijete da uputite ruzan pogled a kamoli sta drugo. Koga vise ti i tebi slicni zajebavate. Je li Visoko preko svijeta???? Sve ti je na ruku pa skrsi Osmanagica svojim cvrstim argumentima. NIko ti ne brani a uradit ces fantasticnu stvar za nasu zemlju ako su ti dokazi cvrsti.
I nemoj nikoga slati nigdje po forumu jer to nije tvoj posao i makar prema ljepsem polu budi malo uctiviji.
U ostalom kod bilivera je omiljeno oružje izvrtanje teza. Onaj koji nešto treba dokazati, a to je postojanje piramida, je Obmanagić. Niko ne treba dokazivati da piramide ne postoje. KAda prestanete izvrtat teze onda možemo pričati o "čvrstim dokazima". Za 3,,5 godine, Obmanagić nije iznio niti jedan, ponavljam, NIT JEDAN dokaz da u Visokom postoje piramide niti da je postojala civilizacija koja ih je gradila.
A što se tiče ublehaša, on je bio voji obveznik, što znači da je u slučaju ratnog stanja imao neki ratni raspored, što opet implicira da je u ovom slučaju u pitanju dezerter, koji još ima hrabrosti se zaklanjat iza patriotizma, ali opet too nije tema ovog topica.