Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Locked
Rasimovski

#1526 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Rasimovski »

Auh jesi se naložio.

Kao što rekoh, kada neko bahne na 6 vol jedne teme da ne pročita barem dio napisanog onda je sigurno pao sa Marsa. Ali kao što rekoh priča je o dokazima i argumentima.
Ako je Semir ublehas ti si onda ublehas deset puta veci jer nemas onu stvar da svoje stavove iskazes javno. Pokupi ovu svoju forumasku ekipu eksperta i nadjite nacin da se javno suocite sa Semirom Osmanagicem kojeg uzgred vrijedjate na svakom mogucem koraku jer sa foruma i blogova smijete ali face to face malo teze.
Ja ublehaš. Pa ja nisam iznio niti jednu ublehu ni laž. A što se tiče javnog "nalaženja oči u oči sa Semirom" to smo več imali priliku vidjeti sa "oponentima koji sjede u foteljama". iše puta su javno u TV emisijama se našli i doživjeli pravi linč poludjelih sljedbenika vođe Obmanagića. Sjećaš li se medijskog linča gđe Kujundžić u emisiji "Zabranjeni foruum" na TV Pink-u? Ili pozivanje na demostracije i rušenje muzeja nekad sa početka projekta, kada je ljudima poput Lovrenovića bilo priječeno i kada je recimo jedan od "sljedbenika", Hamza Kaplan čak htio zabraniti ljudima poput Lovrenovća i ulazak u VIsoko. Ili pak sjećaš li se kamenovanja prof. Šećerovića koji je na "sondama sa sjeverne strane" Visočice objašnjavao o tome da jednostavno Visočica nije piramida i inosio matemitičke modele koji to pokazuju, pa kada su ga uligani i rovokopači otjerali kamenjem i silom? Ili pak pitanje Vuka Bačanovića na "Naučnoj konferenciji", kada jmu nije odgovoreno na pitanje nego je bio izložen šikaniranju new age sljedbenika dolaska Atlantiđana... itd. Sjetimo se onda uvaženih tuzlanskih geologa koji su prvi rekli da je Visočica sasvim ordinarno brdo, pa kad su bili optuženi za e patriotizam... Da ne pričam dalje primjere u kojim je sekta pozivala na linč "onih koji ne vjeruju.

Očito da kod piramidiota kada nema argumenata onda se poseže za silom. Par puta sam na forumu Obanagiću postavio konkretno pitanje o dokazima, a on je odgovarao općenito :" blabla... blabla... Dobro za BihH. blabla... Turizam ...blabla..." Dakle kada sam ga pitao za svaki od "10 famoznih dokaza" odgovrio je nekim općenitim odgovrom jer pravog odgovora nije imao. ONda uopće nema potrebe da se nađem oči u oči sa njim, dok god ne da barem jedan konkretan dokaz.
Cuj "religijsku sektu"?????????????????? Daj nas onda prosvijetli koja je religija u pitanju zastitnice poreskih obveznika.
Citiraću Obanagića :" Mi ovdje razbijamo negativni energetski oblak..." Dalje nastavi sam.

Ili sa onog poziva: "Ko neće da mantra može i da kopa..."
Nema koristi jer mene licno neces nikada svojim nacinom uvjeriti da je to propali projekat a sam od samog pocetka ove price nisam nikada tvrdio da je u pitanju piramida ali da jeste nesto sto je vrijedno iskopati.
Da nitko od "oponenata nije ni trdio suprotno. Visočica je srednjovjekovna prijesolnica Bosne i čitava okolina je vrlo bogato arheonalazište. Samošto piramidiotski šampioni ne tragaju za tim naslijeđm, nego bagerima tragaju za nepostojećim piramdiama. Sam Obmanagić je na moje pitanje o prionađenom pa nestalom kosturu sa platioa Visočice rekao da "njega ne interesuju mlađi arheološki nalčlaz i da se ne radi o "graditelju piramida", pa to za njega nije interesantno", što samo govori o kakvom se amateru i kretrenu radi. Pri arheo istraživanju, svaki dokaz i artefakt ima svoje mjesto u histoiji i ne msije biti uništen. Zamisli da su recim pri iskopavanju piramida u MExicu uništavani tragovi Asteka i ostalih naroda koji su tiu živjeli prije graditelja piramida?
U Svicarskoj i u bilo kojoj ozbiljnoj zemlji strucnjaci ne diskutuju po forumima nego na javnim mjestima i obaraju ovakve stvari. Znas koliko zaboli Dankena hoce li taj park raditi ili ne jer je on prodao toliko knjiga koliko ti nisi vidio ni na TV-u. On ima svoje teorije i javno ih iznosti. Ti imas svoje teorije i skrivas se iza ovog foruma blateci nekoga a usput "ne bojis se nikoga".
Ali evo ti prijedlog ako hoces da budes anonimac. Dostavi svoje "cvrste dokaze" nekoj TV kuci o tom silnom lopovluku ili novinama, odnesi svoje dokaze na sud pa tuzi ali nemoj vise zivota ti palamuditi i pametovati drugima na ovom forumu jer ti si za mene recimo "pao sa Marsa".
I naravno kako da ne spomenes da je ublehas studirao dok je ovdje orilo i gorilo. U cemu je tu problem??? Ne vidim da je radio protiv ove drzave a onim koji vam javno rade protiv svega u drzavi ne smijete da uputite ruzan pogled a kamoli sta drugo. Koga vise ti i tebi slicni zajebavate. Je li Visoko preko svijeta???? Sve ti je na ruku pa skrsi Osmanagica svojim cvrstim argumentima. NIko ti ne brani a uradit ces fantasticnu stvar za nasu zemlju ako su ti dokazi cvrsti.
I nemoj nikoga slati nigdje po forumu jer to nije tvoj posao i makar prema ljepsem polu budi malo uctiviji.
Ko ti je rekao da sam ja naučnik? Naučnici poput geologa iz Tuzle, pa onda grizli Robert Schoch-a, Nađije, Amera Smailbegovića, Senada Pilava, Čobanove, Blagoja Govedarice, Zilke Kujundžić... su rekli svoje mišljenje i iznijeli dokaze. A Obmanagić je imao itekako dovljno mjesta i prostora da dokaže svoje tvrdnje na načnim skupovima. BTW op ovoj "patriotskoj kvazi arheologiji" se i raspravlja na na naučnim skupovima, npr. onom skupu arheologa na Malti, samo Obanagić nije tamo prispio.

U ostalom kod bilivera je omiljeno oružje izvrtanje teza. Onaj koji nešto treba dokazati, a to je postojanje piramida, je Obmanagić. Niko ne treba dokazivati da piramide ne postoje. KAda prestanete izvrtat teze onda možemo pričati o "čvrstim dokazima". Za 3,,5 godine, Obmanagić nije iznio niti jedan, ponavljam, NIT JEDAN dokaz da u Visokom postoje piramide niti da je postojala civilizacija koja ih je gradila.

A što se tiče ublehaša, on je bio voji obveznik, što znači da je u slučaju ratnog stanja imao neki ratni raspored, što opet implicira da je u ovom slučaju u pitanju dezerter, koji još ima hrabrosti se zaklanjat iza patriotizma, ali opet too nije tema ovog topica.
PalaSa Marsa

#1527 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by PalaSa Marsa »

Rasimovski wrote:Auh jesi se naložio.

Kao što rekoh, kada neko bahne na 6 vol jedne teme da ne pročita barem dio napisanog onda je sigurno pao sa Marsa. Ali kao što rekoh priča je o dokazima i argumentima.
Ako je Semir ublehas ti si onda ublehas deset puta veci jer nemas onu stvar da svoje stavove iskazes javno. Pokupi ovu svoju forumasku ekipu eksperta i nadjite nacin da se javno suocite sa Semirom Osmanagicem kojeg uzgred vrijedjate na svakom mogucem koraku jer sa foruma i blogova smijete ali face to face malo teze.
Ja ublehaš. Pa ja nisam iznio niti jednu ublehu ni laž. A što se tiče javnog "nalaženja oči u oči sa Semirom" to smo več imali priliku vidjeti sa "oponentima koji sjede u foteljama". iše puta su javno u TV emisijama se našli i doživjeli pravi linč poludjelih sljedbenika vođe Obmanagića. Sjećaš li se medijskog linča gđe Kujundžić u emisiji "Zabranjeni foruum" na TV Pink-u? Ili pozivanje na demostracije i rušenje muzeja nekad sa početka projekta, kada je ljudima poput Lovrenovića bilo priječeno i kada je recimo jedan od "sljedbenika", Hamza Kaplan čak htio zabraniti ljudima poput Lovrenovća i ulazak u VIsoko. Ili pak sjećaš li se kamenovanja prof. Šećerovića koji je na "sondama sa sjeverne strane" Visočice objašnjavao o tome da jednostavno Visočica nije piramida i inosio matemitičke modele koji to pokazuju, pa kada su ga uligani i rovokopači otjerali kamenjem i silom? Ili pak pitanje Vuka Bačanovića na "Naučnoj konferenciji", kada jmu nije odgovoreno na pitanje nego je bio izložen šikaniranju new age sljedbenika dolaska Atlantiđana... itd. Sjetimo se onda uvaženih tuzlanskih geologa koji su prvi rekli da je Visočica sasvim ordinarno brdo, pa kad su bili optuženi za e patriotizam... Da ne pričam dalje primjere u kojim je sekta pozivala na linč "onih koji ne vjeruju.

Očito da kod piramidiota kada nema argumenata onda se poseže za silom. Par puta sam na forumu Obanagiću postavio konkretno pitanje o dokazima, a on je odgovarao općenito :" blabla... blabla... Dobro za BihH. blabla... Turizam ...blabla..." Dakle kada sam ga pitao za svaki od "10 famoznih dokaza" odgovrio je nekim općenitim odgovrom jer pravog odgovora nije imao. ONda uopće nema potrebe da se nađem oči u oči sa njim, dok god ne da barem jedan konkretan dokaz.
Cuj "religijsku sektu"?????????????????? Daj nas onda prosvijetli koja je religija u pitanju zastitnice poreskih obveznika.
Citiraću Obanagića :" Mi ovdje razbijamo negativni energetski oblak..." Dalje nastavi sam.

Ili sa onog poziva: "Ko neće da mantra može i da kopa..."
Nema koristi jer mene licno neces nikada svojim nacinom uvjeriti da je to propali projekat a sam od samog pocetka ove price nisam nikada tvrdio da je u pitanju piramida ali da jeste nesto sto je vrijedno iskopati.
Da nitko od "oponenata nije ni trdio suprotno. Visočica je srednjovjekovna prijesolnica Bosne i čitava okolina je vrlo bogato arheonalazište. Samošto piramidiotski šampioni ne tragaju za tim naslijeđm, nego bagerima tragaju za nepostojećim piramdiama. Sam Obmanagić je na moje pitanje o prionađenom pa nestalom kosturu sa platioa Visočice rekao da "njega ne interesuju mlađi arheološki nalčlaz i da se ne radi o "graditelju piramida", pa to za njega nije interesantno", što samo govori o kakvom se amateru i kretrenu radi. Pri arheo istraživanju, svaki dokaz i artefakt ima svoje mjesto u histoiji i ne msije biti uništen. Zamisli da su recim pri iskopavanju piramida u MExicu uništavani tragovi Asteka i ostalih naroda koji su tiu živjeli prije graditelja piramida?
U Svicarskoj i u bilo kojoj ozbiljnoj zemlji strucnjaci ne diskutuju po forumima nego na javnim mjestima i obaraju ovakve stvari. Znas koliko zaboli Dankena hoce li taj park raditi ili ne jer je on prodao toliko knjiga koliko ti nisi vidio ni na TV-u. On ima svoje teorije i javno ih iznosti. Ti imas svoje teorije i skrivas se iza ovog foruma blateci nekoga a usput "ne bojis se nikoga".
Ali evo ti prijedlog ako hoces da budes anonimac. Dostavi svoje "cvrste dokaze" nekoj TV kuci o tom silnom lopovluku ili novinama, odnesi svoje dokaze na sud pa tuzi ali nemoj vise zivota ti palamuditi i pametovati drugima na ovom forumu jer ti si za mene recimo "pao sa Marsa".
I naravno kako da ne spomenes da je ublehas studirao dok je ovdje orilo i gorilo. U cemu je tu problem??? Ne vidim da je radio protiv ove drzave a onim koji vam javno rade protiv svega u drzavi ne smijete da uputite ruzan pogled a kamoli sta drugo. Koga vise ti i tebi slicni zajebavate. Je li Visoko preko svijeta???? Sve ti je na ruku pa skrsi Osmanagica svojim cvrstim argumentima. NIko ti ne brani a uradit ces fantasticnu stvar za nasu zemlju ako su ti dokazi cvrsti.
I nemoj nikoga slati nigdje po forumu jer to nije tvoj posao i makar prema ljepsem polu budi malo uctiviji.
Ko ti je rekao da sam ja naučnik? Naučnici poput geologa iz Tuzle, pa onda grizli Robert Schoch-a, Nađije, Amera Smailbegovića, Senada Pilava, Čobanove, Blagoja Govedarice, Zilke Kujundžić... su rekli svoje mišljenje i iznijeli dokaze. A Obmanagić je imao itekako dovljno mjesta i prostora da dokaže svoje tvrdnje na načnim skupovima. BTW op ovoj "patriotskoj kvazi arheologiji" se i raspravlja na na naučnim skupovima, npr. onom skupu arheologa na Malti, samo Obanagić nije tamo prispio.

U ostalom kod bilivera je omiljeno oružje izvrtanje teza. Onaj koji nešto treba dokazati, a to je postojanje piramida, je Obmanagić. Niko ne treba dokazivati da piramide ne postoje. KAda prestanete izvrtat teze onda možemo pričati o "čvrstim dokazima". Za 3,,5 godine, Obmanagić nije iznio niti jedan, ponavljam, NIT JEDAN dokaz da u Visokom postoje piramide niti da je postojala civilizacija koja ih je gradila.

A što se tiče ublehaša, on je bio voji obveznik, što znači da je u slučaju ratnog stanja imao neki ratni raspored, što opet implicira da je u ovom slučaju u pitanju dezerter, koji još ima hrabrosti se zaklanjat iza patriotizma, ali opet too nije tema ovog topica.
Meni nesto vise lici kroz sve ovo da si Ti taj koji se nalozio .. Pa ako nisi naucnik, sta ti daje za pravo da osporavas (blatis nekoga) neciji rad, nekog' ko je profesionalac u svom' poslu..I Tvoj text, odnosno obracanja likovima iz ove price, pokazuje Tebi a i nama Boga mi, da si Ti sklon vrjedjanju i jednako tvrdis da ne vrijedjas nikoga...Evo ti i primjer Osmanagic -Obmanagic..Sta mislis, ima li ovdje pismenosti i te Tvoje prosvecenosti koju tvrdis da posjedujes, ili je ovo mozda neki nedostatak necega, pa na kraju dobijes to sto ti jesi ustvari...Hm, uostalom, ako se osjecas da si toliko u pravu i da dajes sebi za pravo da svima koji imaju misljenje suprotno tvom', sto ne otvoris neki blog ili stranicu ili nesto privatno na netu, kako bi vi koji ste u sutini ljudomrzci, se sastanete na jedno mjesto i dajete te vase komentare "sirokih razmjera", jedni medju drugima...Sta si zapeo za dokaze, vjecito nesta daj dokaz, dam ti dokaz da te pobijem..Ne treba mi, sta ce mi, kad svaki dan posjecujem stranicu Piramida.bih i sve imam tamo i dokaze, i sve sto me upravo zanima, a ovdje sam da eto dam komentar, bez da me neko lincuje da me napada, da se ruga mom' nicku, ( jer jasno mi je si BUKVALISTA i neko ko je sklon nipodastavanju drugog da bi dokazao koliko je "on" pametan) i to me ne dodiruje, jer sa tvojim razmisljanjem, kako si poceo, nebi me zacudilo da si rek'o Cuj pala sa Marsa, a Mars ne postoji...Tako da je to samo lupanje slame. Hajd' prodji se tvrdnji, davanja linkova, davanja nekih imena, necega, pusti me da pisem u miru i ne kaci mi se za rijeci, kad ih razlazes u recenice i krivis na svoj nacin, kako bi na kraju dobio sliku o samom sebi da si ti stvarno pametan, prosvecen, sposoban da nama dokazes, kako su oni tamo gori od Tebe i tvoje ekipe..i kako si Ti i samo Ti u pravu..Vjerovatno da smo svi takvi, mozda bi ti ova tvoja prica pila neke vode...Hvalim Te Boze pa nismo svi isti :) Zivjeli
PalaSa Marsa

#1528 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by PalaSa Marsa »

Uostalom pitam se, gdje su ljudi bili ranije da zastite taj Srednjovijekovni Grad na vrhu Piramide Sunca...Kad je covjek koji je bio na skolovanju u inostranstvu i covjek koji se vratio u svoju Zemlju (mislim da je i trebao da se vrati i dao Bog vise ovakvih ljudi) da nesto uradi za svoju Zemlju, nesto sto svima nama moze donijeti ogromnu korist, sto moze da nas dovede na VRH svijeta, da nam otvori sva zablindirana vrata, i puno, puno toga...I sad kad je covjek poceo sve to raditi, na jednom se Javlja ekipa - po Bogu zabrinuta za Srednjovijekovni Grad -Ma nema..to je takva zabrinutost, da cak ni u skoli nisam ucila da postoji taj Srednjovijekovni grad jos u Visokom, zamisli...Eto i neko se nasao, da probudi navodnu svijest', da se ko fol sacuva Srednjovijekovni grad..Aman...sta reci...A Sve ove godine, nikad niko i nigdje nije se potrudio, da nas upozna sa nasom Drzavom, sa njenim Bogastvom, sa njenom Historijom, ((koja nije tako siromasna, kao sto sto bi to pojedinci, grupe i ht'jeli) cak sta vise), nisu nam dali sansu da upoznamo, ono dok smo bili klinci da setamo na racun skole po nasoj Zemlji i da je sve vise i vise znamo..Kamoli da se ko potrudio da nas upozna da imamo Srednjovjekovni Grad u Visokom....Eto opet korist od gsp.Osmanagica. Hvala mi ti Boze za nase Piramide pa ja eto tim putem upoznah da imamo i Srednjovijekovni Grad u VIsokom na pragu Sarajeva..:)
Prosto imam jedno misljenje i nesto mi govori da vecini Lobiranih protivnih strana (Zemalja u svijetu) i okolo nije u interesu da se ova Piramida otkrije, jer valjalo bi mjenjati Historiju covjecanstva, civilizacija, po Bogu, gdje da je civilizacija dosla iz BiH (zamislite da je sa Balkana krenula najstarija civilizacija,..Zamislite koji bi to udarac bio nekim "silama" iz vana a Boga mi i iznutra, (ovih igraca za ove iz vana)..U doba moga tate, babe, oca, kako hocete, znaci u doba Komunizma i tako tih neki razdoblja, vjerovatno je neko znao i tad a Boga mi i prije, daleko prije, ali opet nekom to nije bilo u interesu da se sve to otkrije, pa se to sve laganice zataskavalo i gusilo...Ja sam presretna sto se ovako nesto desava u nasoj Zemlji, nakon svega sto smo prezivjeli, presretna sam sto imamo nesto, sto se malo koja zemlja moze pohvaliti, i mislim da imamo jos puno, puuuno, puuuno toga cim se stvarno mozemo ponositi i pohvaliti gdje god da smo na ovoj Planeti .. Zivjeli... :-D
rajvosa1

#1529 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by rajvosa1 »

Budući da je Pala s Marsa očito neko ko radi za piramidiotsku fondaciju, da je pitam da li bi njen uzor htio javno sučeljavanje uz NEUTRALNE novinare? Teme za diskusiju: kupovina medija (i dugovanje istim) i uloga RAK-a u discipliniranju neposlušnih novinara, izvještaj Roberta Schocha nakon 10-dnevnog boravka u Visokom, izvještaj UNESCO-a, izvještaj EAA, svjedočenja bivših članova fondacije (Čobanov, Nukić, Gerusi...), svjedočenje radnika koji je napisao inicijale svog djeteta (najstarije pismo na svijetu), svjedočenje radnika koji je napisao ime Rasim, izvještaj sa piramidiotske konferencije (nisu piramide nego brda nalik na piramide).... Možemo i o trošenju para na državni račun za ljubavna putovanja, novinarstvo na principu "varanjem do istine", izvještaji geologa, prikazivanje neretuširanih fotografija Visočice i Plješivice, puštanje videospota i prikazivanje novinskih tekstova u kojima piramidioti tvrde da na vrhu Visočice nema nikakvog srednjevjekovnog grada....
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1530 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by hrasno38 »

rajvosa1 wrote:Budući da je Pala s Marsa očito neko ko radi za piramidiotsku fondaciju, da je pitam da li bi njen uzor htio javno sučeljavanje uz NEUTRALNE novinare? Teme za diskusiju: kupovina medija (i dugovanje istim) i uloga RAK-a u discipliniranju neposlušnih novinara, izvještaj Roberta Schocha nakon 10-dnevnog boravka u Visokom, izvještaj UNESCO-a, izvještaj EAA, svjedočenja bivših članova fondacije (Čobanov, Nukić, Gerusi...), svjedočenje radnika koji je napisao inicijale svog djeteta (najstarije pismo na svijetu), svjedočenje radnika koji je napisao ime Rasim, izvještaj sa piramidiotske konferencije (nisu piramide nego brda nalik na piramide).... Možemo i o trošenju para na državni račun za ljubavna putovanja, novinarstvo na principu "varanjem do istine", izvještaji geologa, prikazivanje neretuširanih fotografija Visočice i Plješivice, puštanje videospota i prikazivanje novinskih tekstova u kojima piramidioti tvrde da na vrhu Visočice nema nikakvog srednjevjekovnog grada....
Naravno kada se na kraju izgube sve smjernice moguceg kulturnog razmjenjivanja misljenja oponenti Osmanagica bace zadnjeg dzokera iz rukava i slavodobitno saopste da onaj ko se ne slaze sa njihovim misljenjem radi za fondaciju. Hahahhaha bijedno da ne moze jadnije i bijednije. Pa kada bi svi koji tako razmisljaju radili za fondaciju onda na onom brdu vise ne bi bilo nista nejasno i ili bi se vi oponenti uvukli u misije rupe odakle ste i izasli ili bi koji zelimo da vjerujemo rekli "svaka cast majstori bili ste u pravu". Ima li u vasim iskrivljenim razmisljanjima varijanta da neko ima pravo da u nesto vjeruje i da nesto podrazava i na kraju da ne misli isto kao vi, koji ste svim srcem protiv Semira Osmanagica. Vidis ja sve da hocu da radim za fondaciju nemam jednostavno vremena jer ako odem iz kuce na posao ujutro u 8 a dodjem navecer izmedju 6-7 onda jednostavno mogu samo u slucaju da se napravi neka nocna smjena. Znas ono, posao, porodica, djeca itd itd. Dakle nema teorije da se mogu baviti fondacijom ali ipak sa na strani @pala sa Marsa jer jednostavno nemam pravo nikome uskratiti da vjeruje kao i sto nemam pravo da uskratim nekome da ne vjeruje. I niti jednoj niti drugoj strani nemam namjeru da se podsmjevam jer to vjerovatno dodje vremenom i sa godinama. Da bi dosao do tog stadijuma moras da odrastes a da bi bio nekome ozbiljan sugovornik i da bi te suprotna strana postovala moras puno da odrastes. Nije dovoljno uzeti i procitati 1000 knjiga ili surfati dan i noc ili zavrsiti fakultet kao recimo Vuk Bacanovic i misliti da si popio pamet cijelog svijeta. Sve to je samo teorija od koje ako nema prakse nema nikakve koristi.
Tako je prijatelju, nikada bara za nasega vijeka jedan grumen zemlje se ne bi otkopao na tim brdima da Semir nije poceo jer svi ti naucnici iz muzeja, Imamovici, Zilhe itd su cisti teoreticari kojima je Semir usao negdje gdje oni misle da je to njihova babovina. Nije Semir kriv sto pada malter sa plafona u muzeju nego vlast i politicari pa gdje ste da njih napadate. Gdje ste bili kada je pokter Dosta ma kakav bio cucao sa 10-tak ljudi svaki dan pred Parlamentom. Naravno ovako ste najjaci mozete pricati sta hocete a da vas niko ne vidi niti pozna i ne kazem da to nije vase pravo.
Vasi dokazi ce biti dokazi tek onda kada postanu dostupni organima gonjenja i kada tamo gdje treba dokazete sve te vase price o sexu, picu i Semiru Osmanagicu.
Isto kao sto vi tvrdite da neko radi za fondaciju i ja mogu tvrditi da vi radite za oponente Zilhu i Imamovica u sta iskreno sumnjam jer se opet vracamo na pricu da ne voli da pisem gluposti jer mi to godine ne dozvoljavaju.
Rasimovski

#1531 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Rasimovski »

Pa ako nisi naucnik, sta ti daje za pravo da osporavas (blatis nekoga) neciji rad, nekog' ko je profesionalac u svom' poslu..
JEdnostavno što OBmanagić i ja imamo iste kvalifikacije, ili tačnije ih nemamo, ali naučnici koji su radili na projektu svoihih prokekata imaju i izgovaraju ih gdje stigmu,m pa ih cirkusanti napdaju i omalaovažavaju.
.I Tvoj text, odnosno obracanja likovima iz ove price, pokazuje Tebi a i nama Boga mi, da si Ti sklon vrjedjanju i jednako tvrdis da ne vrijedjas nikoga...Evo ti i primjer Osmanagic -Obmanagic.
Rekoh da ne vrijeđam tebe, osim ako nisi Obmanagić it self. A obmanagić jeste obmanagić jer tri godine obmanjuje javnost, laže...
Hm, uostalom, ako se osjecas da si toliko u pravu i da dajes sebi za pravo da svima koji imaju misljenje suprotno tvom', sto ne otvoris neki blog ili stranicu ili nesto privatno na netu, kako bi vi koji ste u sutini ljudomrzci, se sastanete na jedno mjesto i dajete te vase komentare "sirokih razmjera", jedni medju drugima.
Opet ti kažem da si pala sa Marsa, jer ja imam blog i "sastajemo se", odnosno iznosim svoje mišljenje, a na forumu smo jer želimo raspravljati, a za to forum služi.
Sta si zapeo za dokaze, vjecito nesta daj dokaz, dam ti dokaz da te pobijem.
Zato jer samo dokazima dokazuješ postojanje piramida, a ne čvrstom vjerom (ili da citiram Reisa, namazom i postom).
Ne treba mi, sta ce mi, kad svaki dan posjecujem stranicu Piramida.bih i sve imam tamo i dokaze, i sve sto me upravo zanima, a ovdje sam da eto dam komentar, bez da me neko lincuje da me napada, da se ruga mom' nicku,
Odlično, hajde navedi te "dokaze". Da to nisu slučajno pressklipinzi. A što se tiče nicka, ne rugam se njemu nego tvom ponašanju.
. Hajd' prodji se tvrdnji, davanja linkova, davanja nekih imena, necega, pusti me da pisem u miru i ne kaci mi se za rijeci, kad ih razlazes u recenice i krivis na svoj nacin, kako bi na kraju dobio sliku o samom sebi da si ti stvarno pametan, prosvecen, sposoban da nama dokazes, kako su oni tamo gori od Tebe i tvoje ekipe.
Ja ti ne mogu niti želim zabraniti pisanje. To je osnovno pravo svakog čovjeka, a ne pokušavam ti ništa dokazati, jer očito je da ti "dokaze" kupiš na pravom mjestu" za to.
.i kako si Ti i samo Ti u pravu..Vjerovatno da smo svi takvi, mozda bi ti ova tvoja prica pila neke vode...Hvalim Te Boze pa nismo svi isti
Nigdje ne tvrdim da sam samo ja u pravu, a hvala Bogu da nismo svi isti i da nas ima razumnih.
Uostalom pitam se, gdje su ljudi bili ranije da zastite taj Srednjovijekovni Grad na vrhu Piramide Sunca...
Štitili smo, samo što ti o tome nemaš pojma jer si za Stari grad čula kad ga je bagerš počeo roviti.
.Kad je covjek koji je bio na skolovanju u inostranstvu i covjek koji se vratio u svoju Zemlju (mislim da je i trebao da se vrati i dao Bog vise ovakvih ljudi) da nesto uradi za svoju Zemlju, nesto sto svima nama moze donijeti ogromnu korist, sto moze da nas dovede na VRH svijeta, da nam otvori sva zablindirana vrata, i puno, puno toga..
Kanu mi suza patriotska. Prvo čovjek se nije školovao u inostranstvu nego u Bosni. Očito da nije sposoban raditi ni ono za šta se školovao, a kamoli za ono što nije. A njegovo "školovanje" vani je u stvari skup turističkih tura po Južnoj Americi, što ga ne čini apsolutnio nikakvim stručnjakom ni za štta.A što se tiče "vrha Svijeta", nek nas takvi kao on ne vode tamo. Dovoljno smo blamaže imali kod ozbiljnih naučnih institucija. U ostalom, kao što rekoh ovo nije patriotski topic i nalazi se u odjeljku nauka i edukacija, pa molim preskočite naklapanja o patriotizmu jednog dezertera.
...I sad kad je covjek poceo sve to raditi, na jednom se Javlja ekipa - po Bogu zabrinuta za Srednjovijekovni Grad -Ma nema..to je takva zabrinutost, da cak ni u skoli nisam ucila da postoji taj Srednjovijekovni grad jos u Visokom, zamisli..
To te diskvalifikuje iz jedne ozbiljne rasprave i pokazuje koliki si laik i neznalica (ovo nije uvreda nego samo činjenice).
Eto opet korist od gsp.Osmanagica. Hvala mi ti Boze za nase Piramide pa ja eto tim putem upoznah da imamo i Srednjovijekovni Grad u VIsokom na pragu Sarajeva..
To je kao da zahvaljuješ za korist VRS-u što si spoznala u kojem dijelu BIH se nalazi Srebrenica.
Prosto imam jedno misljenje i nesto mi govori da vecini Lobiranih protivnih strana (Zemalja u svijetu) i okolo nije u interesu da se ova Piramida otkrije, jer valjalo bi mjenjati Historiju covjecanstva, civilizacija, po Bogu, gdje da je civilizacija dosla iz BiH (zamislite da je sa Balkana krenula najstarija civilizacija,
Jasno je odakle kupiš "dokaze i informacije". K'o da sam Obmanagić progovara iz tebe. Kao što rekoh plaćeni smo da lobirmo, a plaćaju nas elite koje ne žele da istina izađe na vidjelo. Ah te teorije zavjera...
Zamislite koji bi to udarac bio nekim "silama" iz vana a Boga mi i iznutra, (ovih igraca za ove iz vana)..U doba moga tate, babe, oca, kako hocete, znaci u doba Komunizma i tako tih neki razdoblja, vjerovatno je neko znao i tad a Boga mi i prije, daleko prije, ali opet nekom to nije bilo u interesu da se sve to otkrije, pa se to sve laganice zataskavalo i gusilo.
:lol: Ne mogu se prestat simjeat. A što se religije tiče, opet pogrešan topic.
Ja sam presretna sto se ovako nesto desava u nasoj Zemlji, nakon svega sto smo prezivjeli, presretna sam sto imamo nesto, sto se malo koja zemlja moze pohvaliti, i mislim da imamo jos puno, puuuno, puuuno toga cim se stvarno mozemo ponositi i pohvaliti gdje god da smo na ovoj Planeti .
Bojim se da će ova sramota još dugo biti spominjana po naučnim skupovima kao negativan primjer iskrivljene pseudo arheologije skupa sa Himleorovom zakladom za istraživanje arijevskog porijekla Nijemaca.
Rasimovski

#1532 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Rasimovski »

Naravno kada se na kraju izgube sve smjernice moguceg kulturnog razmjenjivanja misljenja oponenti Osmanagica bace zadnjeg dzokera iz rukava i slavodobitno saopste da onaj ko se ne slaze sa njihovim misljenjem radi za fondaciju.
Kada piramida biliveri ne mogiu iznijeti niti jedan validan dokaz, artefakt, trag nestale civilizacije, onda počinju priču o patriotizmu generacije, dobrobiti bosne i ostale gluposti koje smo toliko puuta čuli od Osnivača, da nam jednostavno sve ššto biliveri napišu na ovom situ liči ko da ga je izgovorio Osnivač it self.
Ima li u vasim iskrivljenim razmisljanjima varijanta da neko ima pravo da u nesto vjeruje i da nesto podrazava i na kraju da ne misli isto kao vi, koji ste svim srcem protiv Semira Osmanagica.
Ima samo u ozbiljnom naučnom iostraživanju nema vjerovanja u nešto. To je u dojeljku religije, a ne nauke.
. Dakle nema teorije da se mogu baviti fondacijom ali ipak sa na strani @pala sa Marsa jer jednostavno nemam pravo nikome uskratiti da vjeruje kao i sto nemam pravo da uskratim nekome da ne vjeruje.
Vidi prethodni koment.
Nije dovoljno uzeti i procitati 1000 knjiga ili surfati dan i noc ili zavrsiti fakultet kao recimo Vuk Bacanovic i misliti da si popio pamet cijelog svijeta. Sve to je samo teorija od koje ako nema prakse nema nikakve koristi.
Isto tako nije dovoljno prčitati 1000 knjiga i povjerovati da si arheolog i bageristai po brdima u potrazi za nečim nepostoječim. To je samo praksa i to nakaradna, bez potrebne edukacije.
Tako je prijatelju, nikada bara za nasega vijeka jedan grumen zemlje se ne bi otkopao na tim brdima da Semir nije poceo jer svi ti naucnici iz muzeja, Imamovici, Zilhe itd su cisti teoreticari kojima je Semir usao negdje gdje oni misle da je to njihova babovina
Opet izmišljotina. Zilhe kopaju već 5 godina u okolici Visokog, samo ljudima poput tebe, koji nisu bili zainteresovani za ta dešavanja to jeste novost. PO vašim teorijama arheologija u BiH počinje sa dolaskom Obmanagića, a istina je u stvari da vaša i medijska pažnja počinje potragom za prahilirskim korjenima.

To upravo radimo, kada kritikujemo to što se odobrava novac za jednu ublehu, a osobe poput upale s marsa to krvnički podržavaju. DOk god se novac troši na kvazi-naučne projekte poput piramida, muzej će i dalje biti bez grijanja.
Gdje ste bili kada je pokter Dosta ma kakav bio cucao sa 10-tak ljudi svaki dan pred Parlamentom.
Jel to onaj pokret koji organizuje demostracije, pa se onda ko posljednje *bip* pravdaju da to oni nisu organizovali i da su se građani samoinicijativno skupili? Što ne mogu ovih rušitelja sistema na baterije. U ostalom ovo nije tema za političko djelovanje. Naslov teme je jasno definisan. Pitam se hoćeš li sliejdeće pitati: A kamo vas da osudite izjave Dodika/Silajdžića?"
Vasi dokazi ce biti dokazi tek onda kada postanu dostupni organima gonjenja i kada tamo gdje treba dokazete sve te vase price o sexu, picu i Semiru Osmanagicu.
Isto tako, Semirova priča će biti validna (bolje da kažem skršena) ako se ikad odluči iznijeti sve dokaze o postojanju piramida javno i na naučnom skupu, ne iskrivljajući i falsifikujući izvještaje svojih (bivših) suradnika.
Isto kao sto vi tvrdite da neko radi za fondaciju i ja mogu tvrditi da vi radite za oponente Zilhu i Imamovica u sta iskreno sumnjam jer se opet vracamo na pricu da ne voli da pisem gluposti jer mi to godine ne dozvoljavaju.
Ne mi neradimo za njih nego smo mi lično ZilKa (ne Zilha) i Govedarica i Imamović. To nije rijedak argument cirkusanata i vrlo često posegnu za njim, dodajući da smo plačenici, lobisti, foteljaši...
PalaSa Marsa

#1533 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by PalaSa Marsa »

Rasimovski wrote:
Pa ako nisi naucnik, sta ti daje za pravo da osporavas (blatis nekoga) neciji rad, nekog' ko je profesionalac u svom' poslu..
JEdnostavno što OBmanagić i ja imamo iste kvalifikacije, ili tačnije ih nemamo, ali naučnici koji su radili na projektu svoihih prokekata imaju i izgovaraju ih gdje stigmu,m pa ih cirkusanti napdaju i omalaovažavaju.
.I Tvoj text, odnosno obracanja likovima iz ove price, pokazuje Tebi a i nama Boga mi, da si Ti sklon vrjedjanju i jednako tvrdis da ne vrijedjas nikoga...Evo ti i primjer Osmanagic -Obmanagic.
Rekoh da ne vrijeđam tebe, osim ako nisi Obmanagić it self. A obmanagić jeste obmanagić jer tri godine obmanjuje javnost, laže...
Hm, uostalom, ako se osjecas da si toliko u pravu i da dajes sebi za pravo da svima koji imaju misljenje suprotno tvom', sto ne otvoris neki blog ili stranicu ili nesto privatno na netu, kako bi vi koji ste u sutini ljudomrzci, se sastanete na jedno mjesto i dajete te vase komentare "sirokih razmjera", jedni medju drugima.
Opet ti kažem da si pala sa Marsa, jer ja imam blog i "sastajemo se", odnosno iznosim svoje mišljenje, a na forumu smo jer želimo raspravljati, a za to forum služi.
Sta si zapeo za dokaze, vjecito nesta daj dokaz, dam ti dokaz da te pobijem.
Zato jer samo dokazima dokazuješ postojanje piramida, a ne čvrstom vjerom (ili da citiram Reisa, namazom i postom).
Ne treba mi, sta ce mi, kad svaki dan posjecujem stranicu Piramida.bih i sve imam tamo i dokaze, i sve sto me upravo zanima, a ovdje sam da eto dam komentar, bez da me neko lincuje da me napada, da se ruga mom' nicku,
Odlično, hajde navedi te "dokaze". Da to nisu slučajno pressklipinzi. A što se tiče nicka, ne rugam se njemu nego tvom ponašanju.
. Hajd' prodji se tvrdnji, davanja linkova, davanja nekih imena, necega, pusti me da pisem u miru i ne kaci mi se za rijeci, kad ih razlazes u recenice i krivis na svoj nacin, kako bi na kraju dobio sliku o samom sebi da si ti stvarno pametan, prosvecen, sposoban da nama dokazes, kako su oni tamo gori od Tebe i tvoje ekipe.
Ja ti ne mogu niti želim zabraniti pisanje. To je osnovno pravo svakog čovjeka, a ne pokušavam ti ništa dokazati, jer očito je da ti "dokaze" kupiš na pravom mjestu" za to.
.i kako si Ti i samo Ti u pravu..Vjerovatno da smo svi takvi, mozda bi ti ova tvoja prica pila neke vode...Hvalim Te Boze pa nismo svi isti
Nigdje ne tvrdim da sam samo ja u pravu, a hvala Bogu da nismo svi isti i da nas ima razumnih.
Uostalom pitam se, gdje su ljudi bili ranije da zastite taj Srednjovijekovni Grad na vrhu Piramide Sunca...
Štitili smo, samo što ti o tome nemaš pojma jer si za Stari grad čula kad ga je bagerš počeo roviti.
.Kad je covjek koji je bio na skolovanju u inostranstvu i covjek koji se vratio u svoju Zemlju (mislim da je i trebao da se vrati i dao Bog vise ovakvih ljudi) da nesto uradi za svoju Zemlju, nesto sto svima nama moze donijeti ogromnu korist, sto moze da nas dovede na VRH svijeta, da nam otvori sva zablindirana vrata, i puno, puno toga..
Kanu mi suza patriotska. Prvo čovjek se nije školovao u inostranstvu nego u Bosni. Očito da nije sposoban raditi ni ono za šta se školovao, a kamoli za ono što nije. A njegovo "školovanje" vani je u stvari skup turističkih tura po Južnoj Americi, što ga ne čini apsolutnio nikakvim stručnjakom ni za štta.A što se tiče "vrha Svijeta", nek nas takvi kao on ne vode tamo. Dovoljno smo blamaže imali kod ozbiljnih naučnih institucija. U ostalom, kao što rekoh ovo nije patriotski topic i nalazi se u odjeljku nauka i edukacija, pa molim preskočite naklapanja o patriotizmu jednog dezertera.
...I sad kad je covjek poceo sve to raditi, na jednom se Javlja ekipa - po Bogu zabrinuta za Srednjovijekovni Grad -Ma nema..to je takva zabrinutost, da cak ni u skoli nisam ucila da postoji taj Srednjovijekovni grad jos u Visokom, zamisli..
To te diskvalifikuje iz jedne ozbiljne rasprave i pokazuje koliki si laik i neznalica (ovo nije uvreda nego samo činjenice).
Eto opet korist od gsp.Osmanagica. Hvala mi ti Boze za nase Piramide pa ja eto tim putem upoznah da imamo i Srednjovijekovni Grad u VIsokom na pragu Sarajeva..
To je kao da zahvaljuješ za korist VRS-u što si spoznala u kojem dijelu BIH se nalazi Srebrenica.
Prosto imam jedno misljenje i nesto mi govori da vecini Lobiranih protivnih strana (Zemalja u svijetu) i okolo nije u interesu da se ova Piramida otkrije, jer valjalo bi mjenjati Historiju covjecanstva, civilizacija, po Bogu, gdje da je civilizacija dosla iz BiH (zamislite da je sa Balkana krenula najstarija civilizacija,
Jasno je odakle kupiš "dokaze i informacije". K'o da sam Obmanagić progovara iz tebe. Kao što rekoh plaćeni smo da lobirmo, a plaćaju nas elite koje ne žele da istina izađe na vidjelo. Ah te teorije zavjera...
Zamislite koji bi to udarac bio nekim "silama" iz vana a Boga mi i iznutra, (ovih igraca za ove iz vana)..U doba moga tate, babe, oca, kako hocete, znaci u doba Komunizma i tako tih neki razdoblja, vjerovatno je neko znao i tad a Boga mi i prije, daleko prije, ali opet nekom to nije bilo u interesu da se sve to otkrije, pa se to sve laganice zataskavalo i gusilo.
:lol: Ne mogu se prestat simjeat. A što se religije tiče, opet pogrešan topic.
Ja sam presretna sto se ovako nesto desava u nasoj Zemlji, nakon svega sto smo prezivjeli, presretna sam sto imamo nesto, sto se malo koja zemlja moze pohvaliti, i mislim da imamo jos puno, puuuno, puuuno toga cim se stvarno mozemo ponositi i pohvaliti gdje god da smo na ovoj Planeti .
Bojim se da će ova sramota još dugo biti spominjana po naučnim skupovima kao negativan primjer iskrivljene pseudo arheologije skupa sa Himleorovom zakladom za istraživanje arijevskog porijekla Nijemaca.
Da si ti neko ko je dosljedan spomena pozitive, da si ti neko ko je prosvecen, da si neko ko ima imalo stila, sluha, da si covjek od karaktera, da si osoba koja ima svoje, ali svoje dokaze da nesto nije tako a da se pri tom' ne fatas onog rekla -kazala, da si Bosanac koji ovu Zemlju osjeca svojom, da i uzoran gradjanin i ogledalo svim buducim narastajima, da si dobar covjek, radnik, da si sve sto jedna osoba sa karakterom dobrim odgojem ima, da si "agent" koji u svakom slucaju radi za svoju zemlju pa sta god bio taj pos'o, da si doprinos svom drustvu, svom radu, svom djelu, svojoj Zemlji, da si odmjereni pisac ili govornik, kojeg slusaju svi da bi culi nesto sto vodi ka boljem, da si sta god ali SAMO DA TO BUDE U KORIST SVOJE ZEMLJE I SVOGA NARODA, ja bih ti "oprostila sve ove rijeci promasaja i mrznje, ali da znam i da sam sigurna da stvarno ali STVARNO radis nesto sto nama donosi korist...Posto NISI NISTA OD OVOG, ponavljam po neki put, da mi stvarno ne pada na pamet da se prepucavam ili da se takmicim u svim ovim karakteristikama, koje ti posjedujes, ne pada mi na pamet i mislim da je tacno sto je rekao nas Sagovornik hrasno38, da stvarno covjek mora da se rodi sa necim da bi to nesto imao, bilo ono pozitivno ili negativno....I mislim da nije sramota sto Semir radi svoj posao, ma kako to tebi i slicnima tebi izgledalo, ipak RADI ZA NASU BIH :) Pustite me da vjerujem da PIRAMIDE POSTOJE, (a ne u piramide kao sto Raso tvrdi, dali je nepismen ili ima blokadu u glavi, pa ne vidi sta pisem, i uvijek krivi moje recenice) puti me i pusti da vjerujem da Piramide postoje, ne radim ti nista, rekla sam sto sam tu i najvise sto mozes za mene uraditi (a da se pri tom ne kacis za moje rijeci ne sklapas mozaik kako ti to zelis) to je da me Pustis da pisem u miru i nacinu kako ja dozivljavam nase PIRAMIDE! Zivjeli.. :sax: :bih:
Rasimovski

#1534 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Rasimovski »

Možda je sve ovo što si pisala o meni i mojim osobinama tačno ili netačno, ali to uopće nije bitno. Topic teme je piramida i njeno ne-postojanje, pa ako imaš da kažeš nešto konkretno o tome iznesi, a ako nemaš onda i dlje vjeruj.
I mislim da nije sramota sto Semir radi svoj posao, ma kako to tebi i slicnima tebi izgledalo, ipak RADI ZA NASU BIH

Znaš li ti uopće šta je Semke po struci? A o tome kakko on radi za "našu BiH2, ima hipten toga što bi se moglo napisati, kao recimo pominjanje u "pozitivnom" svjetlu na naučnim konferencijama kao što je ona na Malti.
Pustite me da vjerujem da PIRAMIDE POSTOJE,
Ama nimko ti nemože osporiti vjerovanje u postojanje bilo čega, pa ni u postojanje piramida, ali religija je na drugom topicu. U nauci nema vjerovanja. UImaju samo dokazi.
ne radim ti nista, rekla sam sto sam tu i najvise sto mozes za mene uraditi (a da se pri tom ne kacis za moje rijeci ne sklapas mozaik kako ti to zelis) to je da me Pustis da pisem u miru i nacinu kako ja dozivljavam nase PIRAMIDE!
Jesam li ti slučajno uzeo keyboard iz ruke, iskopčao struju, ukinuo internet? Koliko znam nisam.
Last edited by Rasimovski on 18/10/2008 11:43, edited 1 time in total.
metal_rules_cura

#1535 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by metal_rules_cura »

Ovo prepucavanje bi moglo ici u nedogled. Svako iznosi svoje argumente a jasno je kako drugu stranu necete moci ubijediti. Niti trebate.
Rasimovski

#1536 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Rasimovski »

metal_rules_cura wrote:Ovo prepucavanje bi moglo ici u nedogled. Svako iznosi svoje argumente a jasno je kako drugu stranu necete moci ubijediti. Niti trebate.
Ni ne pokušavam nikoga ubjediti. JEdnostavno tražim od bilivera da prezentiraju materijalne dokaze o postojanju piramida, jer za tri godine "istraživanja" nije pronađeno ništa što bi ukazivalo na to a potrošeno je oko 1,5 miliona $ ili KM (nije više ni bitno). Za taj novac, koji je u glavnom iz državne kase, je mogao napraviti jednu potpuno novu a ne iskopati ili oblikovati jednu od postojećeg brda.
Pietje_Bel

#1537 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Pietje_Bel »

Piramide narvno da ne postoje. Svi znamo da je ovo samo radi novca. Ima 4 godine da te piramide otkopavaju i jos nista nisu otkopali. Do sad su mogli otkipati jednu citavu stranu. Stvar je u tome sto se to ne zeli otkopati jer da se odkopa vidijelo bi se da to nije nikakava piramida. Ja sam bio na toj piramidi i mogao sam vidijeti vise prodavnica nego u Sarajevu. Sve prodaju: Od knjige alije izetbegovica, zastava do majica sa piramidama, ukrasa i naravno sokova u "debelom hladu". Ljudi zive od toga. Ali budimo ozbiljni. Ako zele da pokazu da postoji piramida mogu za 3 mjeseca rijesiti sve dileme. Neka na povrsini od 25 m2 odkopaju u dubinu rupu od 8 metara i odma ce vidijeti je li to piramida ili nije. Ovako nista ne kopaju. Samo to sto vise razvlace i ponekad pokazu neke mutne dokaze i traze neke alternativne profesore po svijetu da napise clanak o piramidi i njezinom postojanju. Bio sam na piramidama i u tunelima, sve sam obisao i bio sam otvoren prema svemu tome ali na kraju moje ekskurzije smo svi samo zakljucili da tu nema nikakve piramide.
rajvosa1

#1538 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by rajvosa1 »

Pietje_Bel wrote:Piramide narvno da ne postoje. Svi znamo da je ovo samo radi novca. Ima 4 godine da te piramide otkopavaju i jos nista nisu otkopali. Do sad su mogli otkipati jednu citavu stranu. Stvar je u tome sto se to ne zeli otkopati jer da se odkopa vidijelo bi se da to nije nikakava piramida. Ja sam bio na toj piramidi i mogao sam vidijeti vise prodavnica nego u Sarajevu. Sve prodaju: Od knjige alije izetbegovica, zastava do majica sa piramidama, ukrasa i naravno sokova u "debelom hladu". Ljudi zive od toga. Ali budimo ozbiljni. Ako zele da pokazu da postoji piramida mogu za 3 mjeseca rijesiti sve dileme. Neka na povrsini od 25 m2 odkopaju u dubinu rupu od 8 metara i odma ce vidijeti je li to piramida ili nije. Ovako nista ne kopaju. Samo to sto vise razvlace i ponekad pokazu neke mutne dokaze i traze neke alternativne profesore po svijetu da napise clanak o piramidi i njezinom postojanju. Bio sam na piramidama i u tunelima, sve sam obisao i bio sam otvoren prema svemu tome ali na kraju moje ekskurzije smo svi samo zakljucili da tu nema nikakve piramide.
Moje poštovanje za način na koji razmišljaš i dolaziš do zaključaka. Svaka ti čast.
uozo

#1539 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by uozo »

Pietje_Bel wrote:Piramide narvno da ne postoje. Svi znamo da je ovo samo radi novca. Ima 4 godine da te piramide otkopavaju i jos nista nisu otkopali. Do sad su mogli otkipati jednu citavu stranu. Stvar je u tome sto se to ne zeli otkopati jer da se odkopa vidijelo bi se da to nije nikakava piramida. Ja sam bio na toj piramidi i mogao sam vidijeti vise prodavnica nego u Sarajevu. Sve prodaju: Od knjige alije izetbegovica, zastava do majica sa piramidama, ukrasa i naravno sokova u "debelom hladu". Ljudi zive od toga. Ali budimo ozbiljni. Ako zele da pokazu da postoji piramida mogu za 3 mjeseca rijesiti sve dileme. Neka na povrsini od 25 m2 odkopaju u dubinu rupu od 8 metara i odma ce vidijeti je li to piramida ili nije. Ovako nista ne kopaju. Samo to sto vise razvlace i ponekad pokazu neke mutne dokaze i traze neke alternativne profesore po svijetu da napise clanak o piramidi i njezinom postojanju. Bio sam na piramidama i u tunelima, sve sam obisao i bio sam otvoren prema svemu tome ali na kraju moje ekskurzije smo svi samo zakljucili da tu nema nikakve piramide.
Nista za dodati osim da prva recenica "Piramide narvno da ne postoje" treba da postane osnova za bilo kakvu dalju raspravu o ovoj temi. Ja bih jos dodao, da se naime slazem sa zeljama o boljoj buducnosti, necemu novom po cemu bi se prepoznavala BiH i svemu onome pozitivnom, sto oni koji zele da vjeruju u piramidu, donose u drustvo, pokusavajuci da opravdaju njeno imaginarno postojanje.
Ja i dalje vjerujem da ova citava prica i nije tako negativna kako mi misliimo.
Iako je prica o piramidama cista ubleha, ona je na neki nacin doprinjela tome da postanemo vise obazrivi na sopstveno kulturno i istorijsko blago.
Ja bi Semiru oprostio mnogo toga. I ne bi se kacio na suludo potrosene pare poreznih obveznika, ukoliko bi se on iskreno izvinuo svima naucnim radnicima, koje je vrijedjao tokom zadnjih godina.
Pietje_Bel

#1540 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Pietje_Bel »

uozo wrote:
Nista za dodati osim da prva recenica "Piramide narvno da ne postoje" treba da postane osnova za bilo kakvu dalju raspravu o ovoj temi. Ja bih jos dodao, da se naime slazem sa zeljama o boljoj buducnosti, necemu novom po cemu bi se prepoznavala BiH i svemu onome pozitivnom, sto oni koji zele da vjeruju u piramidu, donose u drustvo, pokusavajuci da opravdaju njeno imaginarno postojanje.
Ja i dalje vjerujem da ova citava prica i nije tako negativna kako mi misliimo.
Iako je prica o piramidama cista ubleha, ona je na neki nacin doprinjela tome da postanemo vise obazrivi na sopstveno kulturno i istorijsko blago.
Ja bi Semiru oprostio mnogo toga. I ne bi se kacio na suludo potrosene pare poreznih obveznika, ukoliko bi se on iskreno izvinuo svima naucnim radnicima, koje je vrijedjao tokom zadnjih godina.

Svakako da je ova piramida donijela mnogo pozitivnog. Razvila je Turizam u tom kraju to na prvom mjestu. Pola visokog zivi od piramide. Ima Turista iz Amerike do Australije koji dolaze specijalno za piramidu u Visoko. I svakako neka kopaju. Po meni je to samo poziticno. Definitivno da onde nesto ime poput nekog starog grada. Vidio sam neke kao ploce i samo mozemo zakljuciti da tu stvarno nesto ima ali to "nesto" sigurno nije piramida. To je po meni stari grad iz srednog vijeka. Bog zna sta ce se tu naci jos. Vec su nasli pecat kralja Tvrtka, Srednovijekovni Novac cinimi se kralja Ostoje itd. Ja mislim da je to super sto kopaju i dobro bi bilo kad bi se taj grad skorz odkopao i kada bi svi ti srednovijekovni gradovi Bosanske kraljevine postali prava atrakcija.
uozo

#1541 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by uozo »

Srednovijekovni gradovi Bosanske kraljevine su bili atrakcija i prije "Imagine Yourself piramida". Jest# da ih sad, haman, vise vidimo, nego prije otkrovenja "Imagine Yourself pirami(U)da", spektakla!
Al# .ebes zemlju kojoj treba tip poput Osmanagica da bi spoznala historijsku vrijednost koju posjeduje. :run:

Osmanagicu nista licno! :roll:
metal_rules_cura

#1542 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by metal_rules_cura »

Rasimovski wrote:
metal_rules_cura wrote:Ovo prepucavanje bi moglo ici u nedogled. Svako iznosi svoje argumente a jasno je kako drugu stranu necete moci ubijediti. Niti trebate.
Ni ne pokušavam nikoga ubjediti. JEdnostavno tražim od bilivera da prezentiraju materijalne dokaze o postojanju piramida, jer za tri godine "istraživanja" nije pronađeno ništa što bi ukazivalo na to a potrošeno je oko 1,5 miliona $ ili KM (nije više ni bitno). Za taj novac, koji je u glavnom iz državne kase, je mogao napraviti jednu potpuno novu a ne iskopati ili oblikovati jednu od postojećeg brda.
To si u pravu i ja vjerujem kako tamo nema nista sto pricaju. Svako ko iole zna o istoriji ovoj nasoj a bogme i onih naroda gdje piramide zaista jesu (i poznatim podacima vezanim za njih) reci ce isto. Ali, ono o cemu govorim je sukob misljenja.
PalaSa Marsa

#1543 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by PalaSa Marsa »

Hehehe, a vidis koliko desetljeca, vijekova je trebalo proci da dodjemo svi ovako kolektivno do saznanja da u Visokom postoji Srednjovijekovni Grad...I niko se nije nasao da taj Grad otkopa ili sta vec, nego se vodi da je kao takav zasticen i naravno da se ne smije "Ostetiti" (sto naravno i ne smije), ali zar je trebalo ovoliko vremena da se to sazna..Hm..I sad nasao se neko da to konacno iznese javnosti izmedju ostalog uz Pomoc PIRAMIDE i Semira Osmanagica, i opet sa druge-trece-cetvrte- i ko zna koliko jos strana, dolazi "grupa" koja je jako zabrinuta za Srednjovijekovni GRad...(Hajde eto da kazem, postujem tu zabrinutost, al' gdje su bili ranije) I samim tim, nadje se neko, ko stvarno misli dobro ovoj Zemlji, eto i sam si rekao da je dobro sto se sve to desava, ipak neko hrani svoju porodicu od tog' otkopavanja Piramide, neko upoznaje nove ljude, nove obicaje, i sve to je skroz dobar nacin zivota, dakle niko nikog ne smara pricama dali postoji ili ne postoji, nego radi i suti, i gleda svog' posla dok se konacno ne rijesi nesto...Ne mislim ja da cemo mi biti prevareni ako rezultat' Piramide bude da nepostoji (u sto sumnjam)..nego cak mislim suprotno, da je jako dobro imati cistu ideju o zaposljavanju o zdravom zivotu, o zivotu uopste (zar nije bolje raditi nesto, a pri tom' nikog smetati u njegovom radu) i konacno dati doprinos svojoj DRZAVI ma kakva ona bila..Ja moram reci da sam za BiH, ma kako kome to zvucalo (nemam rezervne drzave, niti je zelim imati)..Volim Svoju zemlju, zvoj narod, svoje obicaje, svoju kulturu, prosto Volim sto sam Bosansko dijete... Pozdravljam projekat PIRAMIDA i naravno da posjecujem svaki dan Piramida.ba, i znam da se ne moze gradjevina od 200 m otkriti za dva-tri mjeseca, godinu, pet pa i deset, to naprosto nije moguce..Polako cemu hica, strpljen spasen, trebamo cuvati zivce, kad se konacno PIRAMIDA/DE otkopa/ju do kraja, pa da imamo taj polet u sebi da svi zajedno to proslavimo :thumbup: :bih: :dance:
nigdje.nikog

#1544 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by nigdje.nikog »

Pietje_Bel wrote: Svakako da je ova piramida donijela mnogo pozitivnog. Razvila je Turizam u tom kraju to na prvom mjestu. Pola visokog zivi od piramide. Ima Turista iz Amerike do Australije koji dolaze specijalno za piramidu u Visoko. I svakako neka kopaju. Po meni je to samo poziticno. Definitivno da onde nesto ime poput nekog starog grada. Vidio sam neke kao ploce i samo mozemo zakljuciti da tu stvarno nesto ima ali to "nesto" sigurno nije piramida. To je po meni stari grad iz srednog vijeka. Bog zna sta ce se tu naci jos. Vec su nasli pecat kralja Tvrtka, Srednovijekovni Novac cinimi se kralja Ostoje itd. Ja mislim da je to super sto kopaju i dobro bi bilo kad bi se taj grad skorz odkopao i kada bi svi ti srednovijekovni gradovi Bosanske kraljevine postali prava atrakcija.
Ma kakva je ovo sad pomirujuca demagogija?
STA SU TO KORISNOG DONIJELE PIRAMIDE?
Samo jos jednu bruku i jos jedan dokaz u korist teze da su Bosanci glupi.
A mora se vjerovati ovom dokazu jer je "uzorak" uzet iz srca Bosne.
Sve ovo se zavrsava kako se zavrsiti moralo - utihnucem pokretaca prevare, volsebnim nestajanjem onih koji su koliko jucer ginuli za njega i, sto je posebno uocljivo, politickim sunovratom onih koji su projekat piramide ukljuculi u svoju politicku platformu (SBiH).

Da je Visokom valjala piramida valjda ni dobila vise glasova na opcinskim izborima.
uozo

#1545 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by uozo »

nigdje.nikog wrote:
Pietje_Bel wrote: Svakako da je ova piramida donijela mnogo pozitivnog. Razvila je Turizam u tom kraju to na prvom mjestu. Pola visokog zivi od piramide. Ima Turista iz Amerike do Australije koji dolaze specijalno za piramidu u Visoko. I svakako neka kopaju. Po meni je to samo poziticno. Definitivno da onde nesto ime poput nekog starog grada. Vidio sam neke kao ploce i samo mozemo zakljuciti da tu stvarno nesto ima ali to "nesto" sigurno nije piramida. To je po meni stari grad iz srednog vijeka. Bog zna sta ce se tu naci jos. Vec su nasli pecat kralja Tvrtka, Srednovijekovni Novac cinimi se kralja Ostoje itd. Ja mislim da je to super sto kopaju i dobro bi bilo kad bi se taj grad skorz odkopao i kada bi svi ti srednovijekovni gradovi Bosanske kraljevine postali prava atrakcija.
Ma kakva je ovo sad pomirujuca demagogija?
STA SU TO KORISNOG DONIJELE PIRAMIDE?
Samo jos jednu bruku i jos jedan dokaz u korist teze da su Bosanci glupi.
A mora se vjerovati ovom dokazu jer je "uzorak" uzet iz srca Bosne.
Sve ovo se zavrsava kako se zavrsiti moralo - utihnucem pokretaca prevare, volsebnim nestajanjem onih koji su koliko jucer ginuli za njega i, sto je posebno uocljivo, politickim sunovratom onih koji su projekat piramide ukljuculi u svoju politicku platformu (SBiH).

Da je Visokom valjala piramida valjda ni dobila vise glasova na opcinskim izborima.
Pomirujuca demagogija, ma ne!
Ja bi to prije nazvao trezvenim razmisljanjem.
U svakom slucaju treba istraziti svaku prevaru nastalu imaginarnim pirami(U)danjem. Svaku verbalnu uvredu na racun naucnika, treba naplatiti od uvredjivaca pa bili to USA drzavljani, koji su osmislili ublehu ili oni koji su ih u opstem ludilu podrzavali .
rajvosa1

#1546 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by rajvosa1 »

Ne stoje argumenti onih koji kažu da su "piramide" makar donijele finansijsku korist Visokom. Sam načelnik Alibegović je izjavio da se opština povalila više od 150.000 KM, a da je povrat sredstava nula. Ako je neko nešto i ugrabio 2006., nakon toga bilježe samo gubitke. Mnogi su na platou Visočice kupili parcele, a neki napravili montažne kafiće i restorane koji zvrlje prazni i usred sezone. Prema podacima Turističke zajednice, nikakvih registriranih gostiju nema. Najgore je što oni koji su finansijski popušili optužuju Zilku, Lovrenovića, Imamovića i druge eksperte, umjesto da račun ispostave Semiru. Protekle sedmice sam par puta prolazio kroz Visoko i naravno nikakvih turista nema. "Turisti" u ovo vrijeme su samo plod piramidiotskog PR-a.
Rasimovski

#1547 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by Rasimovski »

rajvosa1 wrote:Ne stoje argumenti onih koji kažu da su "piramide" makar donijele finansijsku korist Visokom. Sam načelnik Alibegović je izjavio da se opština povalila više od 150.000 KM, a da je povrat sredstava nula. Ako je neko nešto i ugrabio 2006., nakon toga bilježe samo gubitke. Mnogi su na platou Visočice kupili parcele, a neki napravili montažne kafiće i restorane koji zvrlje prazni i usred sezone. Prema podacima Turističke zajednice, nikakvih registriranih gostiju nema. Najgore je što oni koji su finansijski popušili optužuju Zilku, Lovrenovića, Imamovića i druge eksperte, umjesto da račun ispostave Semiru. Protekle sedmice sam par puta prolazio kroz Visoko i naravno nikakvih turista nema. "Turisti" u ovo vrijeme su samo plod piramidiotskog PR-a.

Prije bih rekao da su "turisti" plod mašte a ne PR-a. Danas sam bio na Visočici i Plješevici. Bio sam i prošli weekend, a i onaj prije. Broj "turista" se mogao nabrojati na prste jedne ruke i to se u glavnom radi o Visočanima koi su krenuli na izlet. Broj "turista", odnosno onih koji su ove godine došli u Visoko je mizeran i može se reći da su dostigli nivo "prije Semira" (u Visokom se vrijeme računalo na "prije" i "poslije" Semira), tako da slobodno možemo reći da je "procvat" u stvari prervara za, u nedostatku bolje riječi, naivne (zamoalo ne rekoh maloumne).
PalaSa Marsa

#1548 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by PalaSa Marsa »

Evo mene na ovu temu ponovo, kad udjem ovdje na ovaj Forum, prosto ne mogu da odolim, da ne udjem i na ovu temu, (moja najomiljenija tema) pa i s'vremena na vrijeme, da napisem nesto o Piramidama u Viskom...i jako me ispunjava kad pisem o tom' poglavlju...smiruje me, i jednako tako mi daje osjecaj srece na samu misao da Postoji Piramida/de u Visokom...I dalje sam optimista da se tamo desavaju jako pozitivne stvari, narod se druzi, srece svakodnevno, radjaju se nove ljubavi, nesto se dogadja...sve u svemu, prave stvari na pravom mjestu.. ;-) Svejedno narod u zadnje vrijeme nije toliko davao vaznosti za zajednicke poslove, obaveze, ljudi su se udaljili i postali "svoji" nekako...Evo Piramide, Semir i slicni njemu, dali su prostor, dobar povod da se narod sastaje..da se vidja.. Dolaze nam turisti iz Razlicitih Zemalja i odlaze, nose neke utiske.... Meni licno sve to oko Piramida daje jaku satisfakciju nakon svih ovih godina rata, i svega loseg sto se desavalo u Nasoj drzavi (i sto se jednako desava i danas), da se konacno ali STVARNO desavaju i lijepe stvari, kao sto je PIRAMIDA/DE....Kad bi bilo ovakvih ljudi, kao sto je Semir recimo u politici, u svim sferama nauke i uopste na Drzavnim funkcijama mislim da bi stvarno nasa zemlja jace i brze isla u oporavak...Na stranu sve, svjesna sam da uvijek ima strana koja je za i protiv ..Ali valjda eto zato i dodje do odredjenih problema, nesporazuma ili sta ja znam..Naprosto ljudi su razliciti, drugacije razmisljaju, dozivljavaju stvari, drugacije ih registruju, prilaze njima, pa je sva ta raznolikost ucinila da naravno ne mozemo svi misliti isto, niti trebamo (prosto mislim da onda nebi bilo interesanto zivjeti), ali nebi trebalo po meni ako nisam za jednu ili vise strana, (ono k'o nisam u raji) heheeh, nebi trebalo da ja sad onom svom ne-istomisljeniku, gazim ili sta ja znam, nedaj Boze podjem psovat' sto ne misli isto kao ja..Zivjeli :bih: :bih:
tranquil

#1549 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by tranquil »

Rasimovski wrote:
rajvosa1 wrote:Ne stoje argumenti onih koji kažu da su "piramide" makar donijele finansijsku korist Visokom. Sam načelnik Alibegović je izjavio da se opština povalila više od 150.000 KM, a da je povrat sredstava nula. Ako je neko nešto i ugrabio 2006., nakon toga bilježe samo gubitke. Mnogi su na platou Visočice kupili parcele, a neki napravili montažne kafiće i restorane koji zvrlje prazni i usred sezone. Prema podacima Turističke zajednice, nikakvih registriranih gostiju nema. Najgore je što oni koji su finansijski popušili optužuju Zilku, Lovrenovića, Imamovića i druge eksperte, umjesto da račun ispostave Semiru. Protekle sedmice sam par puta prolazio kroz Visoko i naravno nikakvih turista nema. "Turisti" u ovo vrijeme su samo plod piramidiotskog PR-a.

Prije bih rekao da su "turisti" plod mašte a ne PR-a. Danas sam bio na Visočici i Plješevici. Bio sam i prošli weekend, a i onaj prije. Broj "turista" se mogao nabrojati na prste jedne ruke i to se u glavnom radi o Visočanima koi su krenuli na izlet. Broj "turista", odnosno onih koji su ove godine došli u Visoko je mizeran i može se reći da su dostigli nivo "prije Semira" (u Visokom se vrijeme računalo na "prije" i "poslije" Semira), tako da slobodno možemo reći da je "procvat" u stvari prervara za, u nedostatku bolje riječi, naivne (zamoalo ne rekoh maloumne).
Turiste nisi sreo zato što si došao za vikend. Isto se i meni desilo. "Vodič" (žena kaže da je neki "stručnjak" i stoji tamo kod onih "sondi" i daje pojašnjenja, barem je to tako bilo čini mi se 2007 kada sam bio tamo) mi je objasnila da je to zato što školske ekskurzije dolaze uglavnom radnim danom. To su dakle ti turisti - djeca koja se grupno dovode na "piramidu" da vide kako smo mi uvijek bili "najnaprednija i najstarija civilizacija" ali eto, dušmani nas za*ebaše.
tranquil

#1550 Re: Bosanska "piramida" Sunca, vol. 6

Post by tranquil »

PalaSa Marsa wrote:Evo mene na ovu temu ponovo, kad udjem ovdje na ovaj Forum, prosto ne mogu da odolim, da ne udjem i na ovu temu, (moja najomiljenija tema) pa i s'vremena na vrijeme, da napisem nesto o Piramidama u Viskom...i jako me ispunjava kad pisem o tom' poglavlju...smiruje me, i jednako tako mi daje osjecaj srece na samu misao da Postoji Piramida/de u Visokom...I dalje sam optimista da se tamo desavaju jako pozitivne stvari, narod se druzi, srece svakodnevno, radjaju se nove ljubavi, nesto se dogadja...sve u svemu, prave stvari na pravom mjestu.. ;-) Svejedno narod u zadnje vrijeme nije toliko davao vaznosti za zajednicke poslove, obaveze, ljudi su se udaljili i postali "svoji" nekako...Evo Piramide, Semir i slicni njemu, dali su prostor, dobar povod da se narod sastaje..da se vidja.. Dolaze nam turisti iz Razlicitih Zemalja i odlaze, nose neke utiske.... Meni licno sve to oko Piramida daje jaku satisfakciju nakon svih ovih godina rata, i svega loseg sto se desavalo u Nasoj drzavi (i sto se jednako desava i danas), da se konacno ali STVARNO desavaju i lijepe stvari, kao sto je PIRAMIDA/DE....Kad bi bilo ovakvih ljudi, kao sto je Semir recimo u politici, u svim sferama nauke i uopste na Drzavnim funkcijama mislim da bi stvarno nasa zemlja jace i brze isla u oporavak...Na stranu sve, svjesna sam da uvijek ima strana koja je za i protiv ..Ali valjda eto zato i dodje do odredjenih problema, nesporazuma ili sta ja znam..Naprosto ljudi su razliciti, drugacije razmisljaju, dozivljavaju stvari, drugacije ih registruju, prilaze njima, pa je sva ta raznolikost ucinila da naravno ne mozemo svi misliti isto, niti trebamo (prosto mislim da onda nebi bilo interesanto zivjeti), ali nebi trebalo po meni ako nisam za jednu ili vise strana, (ono k'o nisam u raji) heheeh, nebi trebalo da ja sad onom svom ne-istomisljeniku, gazim ili sta ja znam, nedaj Boze podjem psovat' sto ne misli isto kao ja..Zivjeli :bih: :bih:
Draga marsovko, mogu samo reći da mi se srce cijepa kada vidim ljude poput tebe - ljude sa pozitivnom energijom, koji su u ovom postratnom blatu željni lijepih vijesti i lijepih događanja - definitivno nam toga fali, i onda postaju lake žrtve beskrupuloznih prevaranata kakva je "Fondacija Parka Piramida" koji zarađuju prodajući ono što želiš, mada samo kao privremeni fiks, jer kada prođe mamurluk i kada legnu pare ili kada pukne tikva i oni budu daleko, tada ćeš shvatiti koliko si bila zloupotrebljena i izdana.

Apropos pozitivne omladine i druženja, usmjeravanja pozitivne energije ljudi u nešto korisno, evo kako je to radila neka druga omladina:

1946 Brčko Banovići
1947 Šamac Sarajevo
...
Locked